برگزیده های پرشین تولز

قهوه

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قَهوه، دانه خوراکی درختی از خانواده قهوه‌ها است که از این دانه که خاصیت محرک دارد، در تهیه مواد غذایی مختلف و همچنین انواع نوشیدنی استفاده می‌کنند. گیاه قهوه معمولاً در نواحی گرمسیر رشد و پرورش می‌یابد. مصرف آن به بهبود تمرکز کمک می‌کند. البته در افرادی هم ایجاد اضطراب می‌کند. مصرف زیاد آن می‌تواند باعث دفع کلسیم شود.
یکی از معمول ترین شیوه‌های درست کردن قهوه این است که یک قاشق مربا خوری قهوه را با یک قاشق مربا خوری شکر مخلوط کرده و داخل ظرفی از جنس روی می‌ریزیم. سپس به اندازه یک فنجان آب یا شیر بر روی آن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و بسیار آرام به هم می‌زنیم تا قهوه کف کند. باید مراقب بود که قهوه نجوشد.
قهوه چیست؟
قهوه درختی است که در نواحی گرمسیری می‌روید و بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است. درخت قهوه پس از ۳ تا ۵ سال از زمان کاشت محصول می‌دهد. گلهای سفید قهوه خوش‌بو است و بسیار شبیه به یاسمن. و اما آنچه که ما به نام قهوه می‌شناسیم میوه این درخت است که که برشته و ساییده می‌شود. این میوه که ظاهری تخم‌مرغی شکل دارد و بصورت خوشه‌ای رشد می‌کند ابتدا سبز رنگ است که به تدریج زرد و در نهایت قرمز یا بنفش می‌شود. بین ۶ تا ۹ ماه طول می‌کشد تا میوه کاملن رسیده شود. هر درخت حدود ۲۰۰۰ میوه می‌دهد که تقریبا یک پوند قهوه برشته از آن بدست می‌آید. میوه قهوه را با دست می‌چینند و بر حسب وزن آنها را جدا می‌کنند. پس از شستشو دانه‌ها را خشک می‌کنند (معمولا با نور خورشید). سپس بسته‌بندی می‌کنند. اندازه دانه‌ها را در بسته‌بندی درنظر می‌گیرند تا محصولی یک‌دست ارائه شود. اکنون بسته‌ها آماده صادرات یا برشته شدن است. دانه‌ها را در جای خشک و خنک نگهداری می‌کنند.هچنين قهوه داراي خاصيت ضدعفوني كنندگي است.
تاریخچه
قهوه در سال ۸۵۰ میلادی کشف شد. گله‌داری اهل اتیوپی به نام کالدی متوجه شد بزهای گله او بعد از خوردن دانه‌های قرمز رنگ بوته‌ای محلی بسیار پرانرژی و رقص‌کنان گردش می‌کنند. کالدی از دانه‌ها خورد و همان نشاط و سرزندگی را تجربه کرد. می‌گویند کالدی نخستین فردی است که طعم قهوه را چشید. اگرچه در تاریخ اختلاف‌نظر هم وجود دارد و بعضی‌ها یمن را منشا اولیه تولید قهوه می‌دانند.پورسینا حکیم بزرگ ایران، حدود هزار سال قبل در کتاب خود شرح جامعی در مورد قهوه آورده که البته ایرانیان در آن عصر بر آن نام بونو(Buno) نهاده بودند و بوعلی نیز همین واژه را به کار بسته است . این واژه ای است که هنوز در اتیوپی آن را به کار می برند. بوعلی سینا قهوه را به منظور تحریک بیماران افسرده، مورد استفاده قرار داده است.او نقش بالایی در این زمینه دارد.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه ترک:
مواد لازم:
آب سرد=نصف فنجان
شير=به مقدار لازم
قهوه ترک=يک قاشق مرباخوري
شکر=يک قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
نصف فنجان اب سرد +شير(مقدار مخلوط شده به سليقه شما بستگي دارد)را درون قهوه جوش ريخته يک قاشق مرباخوري قهوه ترک و يک قاشق شکر به ان اضافه ميکنيم قهوه جوش را روي حرارت ملايم گاز ميگذاريم و مرتب به هم ميزنيم تا کف قهوه روي ان ظاهر ضود. قهوه اماده ميل کردن است.دقت کنيد قهوه جوش نيايد.
قهوه عربی:
مواد لازم:
نیم لیتر آب ( حدودا 2 لیوان )
3 قاشق سوپ خوری قهوه
3 قاشق سوپ خوری یا بیشتر شکر
یک چهارم قاشق چای خوری دارچین
یک چهارم قاشق چای خوری هل
یک قاشق چای خوری وانیل
طرز تهیه :
تمام مواد بالا را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا روی آن کف تشکیل شود . به هیچ وجه آن را صاف نکنید . فقط هنگام سرو کردن آن را هم بزنید .
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه فرانسوي با کاکائو
مواد لازم:
قهوه فرانسوي=2 قاشق مرباخوري
شير خشک=3 قاشق مرباخوري
پودرکاکائو=1 قاشق مرباخوري
شکر=3 قاشق مرباخوري(به دلخواه)
آب جوش=1 ليوان
وانيل=کمي
دارچين=کمي
طرز تهيه:
ابتدا شکر و کاکائو و وانيل و دارچين و شير و قهوه را با آب جوش مخلوط مي کنيم و خوب هم مي زنيم. مواد بدست آمده را در قهوه جوش ريخته و روي اجاق گاز مي گذاريم و هم مي زنيم تا اينکه قهوه جوش بيايد.سپس قهوه را از روي آتش برداشته و در ليوان مي ريزيم.روي قهوه را مي توانيم با کمي شکلات تخته اي تزئين کنيم.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
مواد لازم :
2 قاشق سوپ خوری قهوه آماده
یک قاشق چای خوری وانیل
2 قاشق سوپ خوری شکر سرخ
یک قاشق چای خوری آب
یک و نیم فنجان آب جوش
نصف فنجان خامه زده شده و پف کرده
طرز تهیه :
قهوه و وانیل را با هم مخلوط کرده ، سپس در دو فنجان بصورت مساوی تقسیم کنید . در یک ظرف کوچک ، شکر را در یک قاشق چای خوری آب حل کنید و روی حرارت ملایم آن را به جوش آورید . بلافاصله آن را از روی حرارت برداشته و در آب جوش حل کنید و آن را بصورت مساوی در دو فنجان قهوه آماده بریزید . خامه را نیز به دو قسمت تقسیم و هر قسمت را روی یکی از فنجانها بریزید .
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
مواد لازم
2شات قهوۀ اسپرسو غلیظ داغ
1 قاشق دسر خوری خامۀ زده شده
1 قاشق دسر خوری سیروپ قهوه
نصف قاشق چای خوری پودر هات چاکلت
طرز تهیه:
1. قهوۀ داغ را در فنجان ریخته، خامۀ زده شده را روی آن بریزید. 2. سیروپ را با پودر کاکائو مخلوط کرده، روی خامه را با آن تزئین کنید و همراه یک قاشق چای خوری سرو کنید.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
خیلی ممنون از شما
بقیه دوستان هم روش های تهیه قهوه به روش خودشون رو اینجا بنویسند:happy:
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه شکلاتی:
مواد لازم :
یک چهارم فنجان اسپرسو آماده
یک چهارم فنجان کاکائو
2 فنجان آب جوش
خامه زده شده و پف کرده
پودر نارنج یا دارچین
طرز تهیه :
قهوه و کاکائو را با هم مخلوط کنید . آب جوش را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود و آن را در دو فنجان قهوه خوری بریزید . روی آن را خامه و پودر نارنج یا پودر دارچین بریزید . 6 تا 7 فنجان می توان سرو کرد .
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
هفت نکته دم کردن قهوه:

1. جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.

2. قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.

3. از آب تازه و سرد استفاده کنید.

4. از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.

5. از "سا"یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.

6.برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180 میلی لیتر آب از 10 گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.

7. قهوه را تنها برای مدت 20 دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.
 

patteerr

Registered User
تاریخ عضویت
27 مارس 2009
نوشته‌ها
4,016
لایک‌ها
3,141
قهوه ترك رو از كجا ميشه خريد ؟ اسم خاصي داره ؟ يا فقط برم بگم قهوه ترك ميخوام بهم ميدم ؟ نرم ضايع بشم طرف دوساعت بهم بخنده آبروم بره ؟

آهان راستي قهوه ترك 3 در 1 نداره ؟ از اين اماده ها ؟
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
انواع قهوه اسپرسو:
کافه لاته:
به نوعی از قهوهٔ اسپرسو گفته می شود که برای تهیهٔ آن قهوه به نسبت یک به سه شیر جوشیده اضافه می شود. این نوع قهوه بدون کف است. یادتان باشد در رستوران های ایتالیائی سفارش لاته ندهید وگرنه یک لیوان شیر خواهید نوشید، حتماً کافه لاته سفارش بدهید.

کافه ارلژه:
نیز مانند کافه لاته است، فقط به جای قهوهٔ اسپرسو با قهوهٔ دم کرده آماده می شود. نسبت آن با شیر یک به یک است و شکر نیز می توان به آن اضافه کرد.

کاپوچینو:
نوعی قهوه است که از قهوه، شیر و شیر کف کرده به نسبت های مساوی تشکیل می شود. برخی کافی شاپ ها میزان شیر آن را زیادتر می کنند با این اعتقاد که هرچه بزرگ تر، بهتر.آمریکانو از یک پیمانه قهوهٔ اسپرسو و ۲۵۰ گرم آب جوش تشکیل می شود. این نوع قهوه مورد پسند آمریکائی هائی است که اسپرسوی خود را رقیق دوست دارند.

سرچکشی:
نوعی قهوه است که برای درست کردن آن ته فنجان یک پیمانه اسپرسو و روی آن قهوهٔ قطره ای آماده شده می ریزند. اسامی گوناگونی به این قهوه داده شده است.

مکا:
نوعی از کاپوچینو یا کافه لاته با شیرهٔ شکلات استك.

اسپرسو کان پانا:
یک فنجان اسپرسو با خامهٔ ترش است.

دوبل:
یعنی دو پیمانه اسپرسو با بقیهٔ مواد به همان اندازهٔ یک واحد. برخی برای زیادتر کردن مقدار قهوه، میزان همهٔ مواد را اضافه می کنند.

ریسترتو:
قهوه ای است که مقدار آبی که از روی دانه های قهوه می گذرد کمتر از حد معمول است ولی زمان دم کردن آن همان است. مقدار آن ۲۳ گرم است.

لانگو:
قهوه ای است که برای آماده کردن آن دوبرابر میزان معمولی آب روی یک پیمانه قهوه می ریزند، طوری که فقط تفالهٔ قهوه باقی می ماند. مقدار نهائی این قهوه ۱۰۰ گرم است.

کافه ماچیاتو:
نوعی اسپرسو است در فنجان کوچک که روی آن را مقداری شیرجوشیده به صورت کف می پوشاند. برخی از ایتالیائی ها یک قاشق شکر به این معجون اضافه می کنند.

کافه بروا:
نوعی کاپوچینو است که از قهوهٔ اسپرسو و شیرکف کرده به نسبت مساوی تهیه می شود.

خشک:

نوعی کاپوچینو است که فقط روی فنجان با کف شیر پوشیده می شود و هیچ شیر جوشیده ای در داخل آن نیست.

حال می پردازیم به اصطلاحاتی که برای قهوه به کار می روند. البته در ایران کمتر این اصطلاحات را می شنویم:

قهوهٔ کهنسال:
قهوهٔ سبز به مدت دو تا سه سال در بسته بندی های بسیار مناسب نگهداری می شود تا بعضی از خواص ناخواستهٔ آن از قبیل اسیدیته کمتر شود و به برخی از خواص آن افزوده شود. از آنجا که زمان نگهداری این قهوه زیاد است معمولاً از قهوهٔ بسیار عالی استفاده می شود. طی کهنسال شدن قهوه کیسه های آن می پوسد و این باعث می شود که قهوه تنفس کند و به طور یکنواخت تغییر یابد. کهنسال کردن قهوه فرآیند پرخطری است، زیرا به رغم دقت در طرز نگهداری باز هم امکان فاسد شدن آن وجود دارد. قهوهٔ کهنسال را نباید با قهوهٔ کهنه اشتباه کرد. قهوهٔ کهنه در واقع خراب شده است در حالی که کیفیت قهوهٔ کهنسال بسیار افزایش یافته است.

قهوهٔ بادهای موسمی:
این نوع قهوه در انبارهای خاصی نگهداری می شود تا زمان بادهای موسمی فرا برسد. هنگامی که بادهای موسمی شروع به وزیدن می کنند درهای انبار از دو طرف باز می شود تا باد از داخل کیسه های ظریف و بسته بندی سست قهوه ها عبور کند. دانه های قهوه بر اثر وزش بادهای موسمی نمناک درشت تر می شود. این فرآیند ۱۲ تا ۱۶ ماه طول می کشد. طی این مدت دانه های قهوه دوبرابر اندازهٔ اولیه و طلائی رنگ می شوند. مانند قهوهٔ کهنسال، کوچک ترین عامل ممکن است این قهوهٔ عالی را به قهوه ای بسیار پست تبدیل کند.

اسیدیتهٔ قهوه:
اسیدیتهٔ قهوه به معنای واقعی اسیدی بودن آن نیست بلکه به خواص آن از قبیل روشن بودن رنگ، همسان بودن و تند بودن آن گفته می شود.

رایحهٔ قهوه: بوی خوش قهوه به شدت طعم آن را تحت تأثیر قرار می دهد. رایحهٔ قهوه در اواسط بودادن بسیار عالی است.

قهوهٔ متوازن:
به قهوه ای می گویند که همهٔ خواص را دارد ولی هیچ کدام به دیگری نمی چربد و بالاخره در حالت توازن قرار دارد.

قهوهٔ پاکیزه:
به قهوه ای گفته می شود که تمیز باشد و هیچ عیب، لک یا خرابی نداشته باشد.

قهوهٔ پیچیده:
به قهوه ای گفته می شود که همهٔ خصوصیات بالا را، از قبیل اسیدیته، شیرینی، پاکیزگی و توازن، داشته باشد.

طعم قهوه:
کلمه ای کلی برای توضیح تأثیری که قهوه بر مصرف کننده می گذارد.
کپک، قهوهٔ کثیف، ریوی و خشن: یک دسته از کلمات بد. دو کلمهٔ اول به شرایط بد نگهداری برمی گردند. ریوی کلمه ای است که در کارخانه ها استفاده می شود، به معنی خشن است و به دانه هائی اطلاق می شود که مانند عربیکای بی کیفیت هستند.

قهوهٔ تند:
به قهوه ای گفته می شود که طعم و بوی خوبی دارد که هم به طبیعی بودن آن مربوط است و هم به اسیدیته بودن آن یا حتی به هردو.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه نیوزلندی::wub:
قهوه نیوزلندی برای 2 تا 3 نفر: 200 میلی لیتر قهوۀ تازه دم 2 قاشق دسر خوری شکر 1 قاشق دسر خوری فندق پوست کنده و خرد شده 2 تکه پوست پرتقال 2 قاشق دسر خوری خامۀ زده شده 3 قاشق دسر خوری نیشکر 1 قاشق دسر خوری آب 1. نیشکر را چند دقیقه در آب بخیسانید و گرما دهید تا بجوشد. 2. پوست پرتقال را اضافه کنید. 3. قهوه را آماده کنید، شکر را اضافه کنید، فندق را خرد کنید و نیمی از مخلوط آماده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. 4. دسر را در لیوان های گرم شده بریزید. باقی ماندۀ مخلوط را اضافه کنید و با خامۀ زده شده تزیین نمایید و بلافاصله سرو کنید
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه ترك رو از كجا ميشه خريد ؟ اسم خاصي داره ؟ يا فقط برم بگم قهوه ترك ميخوام بهم ميدم ؟ نرم ضايع بشم طرف دوساعت بهم بخنده آبروم بره ؟

آهان راستي قهوه ترك 3 در 1 نداره ؟ از اين اماده ها ؟
از تمام سوپر مارکت های سطح کشور.
نه اسم خاصی نداره (همون قهوه ترک)

فکر کنم باشه اما طمع دم کردش رو نمیده!
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
مواد لازم:
آب سرد=نصف فنجان
شیر=به مقدار لازم
قهوه ترک=یک قاشق مرباخوری
شکر=یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:
نصف فنجان اب سرد +شیر(مقدار مخلوط شده به سلیقه شما بستگی دارد)را درون قهوه جوش ریخته یک قاشق مرباخوری قهوه ترک و یک قاشق شکر به ان اضافه میکنیم قهوه جوش را روی حرارت ملایم گاز میگذاریم و مرتب به هم میزنیم تا کف قهوه روی ان ظاهر ضود. قهوه اماده میل کردن است.دقت کنید قهوه جوش نیاید

طرز تهیه شیرقهوه (یا کاپوچینو)
ابتدا قهوه رابه صورت عادی تهیه میکنیم
مواد لازم:
قهوه 1 قاشق مربا خوری
اب 1 فنجان
شکر 2 قاشق مربا خوری
شیر نصف فنجان
طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله میگذاریم تا جوش بیاید.به محض جوش امدن خاموش میکنیم
بعد قهوه داغ را داخل مخلوط کن میریزیم و حدود 3 دقیقه میزنیم
کاپوچینو اماده است طوری داخل فنجان میریزیم که کف درست شده روی فنجان باشد.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه موکا:
قهوه موکا همان قهوه اسپرسو (یا قهوه فرانسه) می باشد که به آن شکلات مایع ، کف شیر و خامه زده شده اضافه می گردد. این نوع قهوه بیشتر در آمریکا مورد علاقه مردم می باشد.

طرز تهیه :

ابتدا مقدار ۵/۱ قاشق سوپ خوری شکلات مایع را در ته یک لیوان بلند شیشه ای یا یک فنجان بزرگ می ریزیم. سپس یک shot اسپرسو یا قهوه فرانسه به میزان ۳۰ تا ۴۵ میلی لیتر تهیه می کنیم. پس از آن مقدار ۱ فنجان شیر را تحت بخار داغ دستگاه به صورت کف در می آوریم و یا اینکه ابتدا شیر را داغ کرده و بعد آن را با همزن های فنری دستی مخصوص که در قهوه فروشی ها قابل تهیه است به صورت کف در آورده و ۴/۳ آن را درون فنجان بزرگ حاوی شکلات ریخته و به آرامی مخلوط می کنیم. سپس قهوه تهیه شده را نیز به فنجان اضافه کرده و خوب ترکیب می کنیم. حال باقی مانده شیر را به آن اضافه نموده و در نهایت مقداری خامه زده شده یا سس خامه که بصورت آماده قابل تهیه است روی قهوه قرار می دهیم و آن را با کمی شکلات رنده شده تزیین می کنیم.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه فرانسه:
دانه هاى قهوه فرانسه آسياب شده درشت تر از قهوه اسپرسو و ترك است. اين قهوه متعلق به كشور برزيل است اما مانند قهوه ترك به دليل ابداع طرز تهيه و دستگاه مخصوص قهوه ساز به وسيله فرانسوى ها به قهوه فرانسه معروف شده است ، فرانسويها ترجيح مى دادند قهوه اى با رنگ روشن تر بنوشند به همين دليل دانه هاى قهوه را بيشتر بو دادند. اگر قصد ميل كردن قهوه فرانسه داريد حتماً بايد يك قهوه ساز مخصوص داشته باشيد انواع اين قهوه ساز با قيمت هاى متفاوت در بازار و قهوه فروشى ها موجود است.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه هاى فورى
قهوه هاى فورى از مشتقات قهوه هستند كه بعد از عبور از يكسرى مراحل به صورت قهوه هاى آماده به فروش مى رسند. قهوه هايى كه در كارخانه هاى مختلف تهيه مى شوند هركدام داراى ويژگى ها و طعم مخصوص خودشان هستند به طور مثال goldدر دماى زير صفردرجه به عمل مى آيد.
موكا قهوه اى است ۱۰۰ درصد عربيكا. اين قهوه مخلوطى از قهوه كوهپايه هاى مرتفع آمريكاى مركزى و اتيوپى است . موكاكف فراوان و كنترل شده دارد.
قهوه كپسولى : بهداشتى ، مقرون به صرفه ، آسان و در بسته بنديهاى وكيوم شده است . اين نوع بسته بندى به منظور نگهدارى طعم و عطر قهوه صورت مى گيرد. هر كپسول از حدود
۷ گرم قهوه تهيه شده است.
ناكترن قهوه اى است بدون كافئين (دى كافئين شده از آب چشمه ) كه مخلوطى است از قهوه كشورهاى برزيل و هائيتى ،
۱۰۰ درصد عربيكا. اگر شبها دچار بى خوابى مى شويد نوشيدن آن را در شب به شما توصيه مى كنيم.
پاريزين يا قهوه صبحگاهى قهوه اى است با خلوص بالا، طبيعى ، پرانرژى و نشاط آور. اين قهوه مخلوطى است از قهوه كشورهاى كامرون ، برزيل و آمريكاى مركزى
 
بالا