• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

قهوه

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
انواع قهوه هاي توليدي


1- Brazilian: طعم ملايمي دارد- از گونه عربيكا ميباشد. در برزيل كشت ميشود.

2- Columbian: از گونه عربيكا ميباشد- طعم تند و كمي ترش دارد. در كـلمبيا كشت ميشود.

3- Gava: در اندونزي كشت ميشود- از گونه عربيكا ميباشد.

4- Jamaica: در جامائيكا كشت شده و غليظ و ترش مزه است.

5- African: در اتيوپي، كنيا و تانزانيا توليد ميشود.

6- Mocca: در يمن توليد ميشود و از گونه عربيكا ميباشد. ترش و تند ميباشد.

7- Turkish: بر خلاف نامش در اندونزي، سنگاپور و مالزي كشت مي گردد.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
قهوه ترك
قهوه ترك محبوب ترين قهوه نزد ايرانيان است كه روش تهيه آن نسبت به ساير قهوه ها آسان تر است. ايرانى ها به دليل غلظت و كف دار بودن قهوه ترك علاقه بيشترى به خوردن اين قهوه دارند. قهوه ترك برخلاف نامش در كشورهاى سنگاپور، اندونزى ومالزى كاشته مى شود اما از آنجا كه طريقه تهيه اين قهوه اولين بار توسط تركهاى عثمانى ابداع شد به قهوه ترك شهرت يافته است. براى تهيه قهوه ترك كافى است به اندازه دلخواه قهوه ترك مرغوب خريدارى كنيد (قيمت هر كيلو قهوه ترك مرغوب مانند ساير قهوه ها حدود ۶۵هزار ريال است) و سپس يك قاشق مرباخورى شكر، يك قاشق سرپرمرباخورى قهوه و يك فنجان آب سرد را در قهوه جوش بريزيد و خوب مخلوط كنيد. قهوه جوش را روى حرارت ملايم قرار دهيد. نكته مهم در تهيه قهوه ترك:
به محض اينكه كف قهوه بالا آمد قهوه جوش را از روى حرارت برداريد. در صورتى كه قهوه را براى چند نفر آماده كرده ايد؛ ابتدا به صورت مساوى كف ها را داخل فنجان بريزيد و بعد قهوه را اضافه كنيد. قهوه ترك برخلاف ساير قهوه ها نيازى به دستگاه مخصوص قهوه ساز ندارد و فقط يك شيرجوش معمولى هزاروپانصدتومانى كافى است.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
ماركهاي معروف قهوه عبارتند از: Maxwell، Nestle ،lavazza ،illy ،jacob
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
نوشيدنيهاي قهوه:

1- Espresso: يــك اونس آب با درجه حرارت 88 تـــا 92
درجه سانتيـگراد كه 6 تا 9 گرم قهوه مخصوص اسپرسو و
كاملا آسياب شده درون آن به مدت 18 الي 25 ثـانيه دم
كــشيده باشد اسپرسو ناميده ميگردد. معمولا اين اندازه
از اسـپرسو يــك شات (shot) ناميده مي شـود. انــواع
مختلف اسپرسو به قرار زير ميباشد:

2- Americano: هنگاميكه يك شات اسپرسو با آب داغ رقيق ميگردد امريكانو ناميده ميشود.

3- Corretto: به اسپرسو همراه با اندكي كنياك كورتو ناميده ميشود.

4- Romano: اسپروسويي كه با ليمو سرو ميگردد رومانو ناميده ميشود.

5- Doppio: به اسپرسو دوبل (دو شات) دوپيو ميگويند.

6- Lungo: يك و نيم اونس آب در 7 گرم پودر قهوه زمان دم شدن افزايش مي يـــــابـــد 25 الي 40 ثانيه= رقيقتر بوده اما حاوي كافئين بيشتري به اسپرسو معمولي ميباشد.

7- Ristretto: مقدار 0.75 اونس آب در 7 گـرم پـودر قـهوه زمان دم كـردن كاهـش 18 الي 20 ثانيه: غليظ تر بوده اما كافئين آن كمتر از اسپرسو معمولي ميباشد.

8- Macchiato8: اسپرسويي كه سطح آن شير كف كرده (فوم شير) قرار داده شـده است.

9- Iced Espresso: دو شات اسپرسو + همراه با يخ خرد شده.

10- Espresso Breve: يك شات اسپرسو + نسبت 50 به 50 با شير.

11- Espresso Con Panna: يك شات اسپرسو كه روي آن يك تـوده خامه زده شده(حجيم شده) قرار داده ميشود.

12- Granita: اسپرسو يخ زده همرا با شكر گرانيتا نام دارد.

13- Cappuccino: نوشيدنـي كـه 3/1 آن از اسپرسو،
3/1 شيـــر داغ و 3/1 شيـر كـــف كرده هــمراه با رويه پودر
كاكائو و يا دارچين كاپوچينو ناميده ميشود.

14- Mochaccino: يك شات اسپرسو + شكلات مايع
و يا پودر كاكائو + شـير داغ با رويه شير كف كرده.

15- Iced Cappuccino: يك شات اسپرسو + يخ خرد
شده + شير سرد با رويه شير كف كرده.

16- Affogatto: بستني + يك شات اسپرسو.

17- Nienta: كاپوچيينو بدون كافئين + شير بدون چربي.

18- Lattecino: يك شات اسپرسو + شير داغ با يك سانت رويه شير كف كرده.

19- Rappaccino: يك شات اسپرسو + بستني + اندكي شير و يخ.

20- Gocciato: يك شات اسپرسو + كاپوچينو كف كرده.

21- Frappuccino=frap: يك شات اسپرسـو + شــير + شكر + يخ (هـمــان Iced Cappuccino)

22- Cafe Latte: شيـري تـر از كـاپـوچـيـنــو. يـك بـخش
اسـپـرسـو + 5 بـخـش شـير داغ بـا رويه شيـــر كف كرده+
برخي اوقات چاشني بادام و فندق.

23- Cafe Au Latte: جاي اسپرسو از قـهـوه جوشيده
استفاده شده + شير جوشيده.

24- Cafe Mocha: يك بخش اسپرسو + يك بخش شكلات مايع + 2 الي 3 قسـمــت شير كف كرده با رويه خامه زده شده.

25- Cafe Creme: يك شات اسپرسو+يك اونس خامه زده شده.

26- Cafe Freddo: يك بخش اسپرسو + شير سرد با رويـه شيـر كـف كـرده كـه در آن يخ ريخته و شديدا تكان ميدهند.

27- Cafe Amaretto: كافه لاته + شربت بادام.

28- Cafe Noir: قهوه بدون شير و خامه.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
درجه بندي دقيق تر بو دادگي قهوه:

1- Cinnamon: ياهمان دارچيني-رنگ دانه ها
قهوه اي روشن بوده وسطح آنها خشك ميباشد
طعم ترش دارند.

2- Light City: قهوه اي روشن مـتـوسـط كــه
بيشتر در آمريكا مصرف ميگردد.

3- City Medium: قهوه اي متوسط كه بيشتر
در آمريكا و كانادا مصرف ميشود.

4- Full City: قـهـوه اي تـيـــره مـتوسط- سطح آن اندكي روغني است- طـعـم تـلخ و شيرين.

5- French: سطح براق و روغني- ترشي اندك و قهوه اي تيره. طعم تلخ و شيرين.

6- Espresso: قهوه اي تيره- سطح روغني- طعم كاراملي و بدون ترشي.

7- Italian=dark French7: بـسـيـار درخـشـنـده و روغـنـي- ترشي بسيار اندك- قهوه اي خيلي تيره.

8- Spanish: سياه رنگ- طعم زغالي- بسيار روغني.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
نكاتي در رابطه با استفاده و نگهداري از قهوه:

قهوه يا بصورت آسياب شده عرضه مي گردد و يا بصورت دانه هاي آسياب نشده. شــما مي توانيد تـوسط آسيــاب كنـنده هاي ويژه قهوه، دانه هاي قهوه را آسـيـاب كنيد. بــايد بـدانــيد كه بهتر است خودتان قهوه را آسيب كنيد و بهتر اسـت كـه تـنـهـا در زمـانـي كـه مـي خـواهيد قهوه را دم كنيد اقدام به آسياب كرده قهوه كنيد زيـرا قـهـوه آسـيـاب شـده بسرعت طعم و رايحه خود را از دست مي دهـد. قهوه را در يخچال قرار ندهيد زيــرا قهوه بوي طعم غذاهاي ديگر را به خود جذب مي كـنـد. قـــهوه را بايد در يك ظرف در بسته در مكاني خشك و دور از نور، حرارت و رطوبت نگاهداري كرد. عـوامـــلي كه در كيفيت قهوه دم كرده موثر ميباشد عبارتند از:

1- كيفيت آب: از آب سرد،با املاح كم و تازه استفاده كنيد.
2- كيفيت و تازگي خود قهوه.
3- آسياب قهوه.
4- نسبت آب به قهوه.
5- تميزي قهوه جوش و يا ديگر لوازم دم كردن قهوه.

معمولا قهوه هاي موجود در بازار مخلوط مي بــاشنـــد. يعني مخلوطي از گونه عربيكا و روبوستا كه به آنها مخلوط يا Blend ميگويند.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
واژگان و اصطلاحات كاربردي قهوه:

ACIDITY: ترشي و تندي طعم قهوه ميباشد.
AROMA: رايحه قهوه ميباشد.
BITTER: تلخي قهوه ميباشد.
BODY: وزن و يا غلظت قهوه ميباشد.
FLAVORED: به قهوه اي اطلاق ميگردد كه به آن طعمها گوناگوني اضافه شده است.
SPICY: به طعم تند و ادويه مانند قهوه ميگويند.
TONE: به رنگ و ظاهر قهوه ميگويند.
ORGANIC: قهوه اي كه بدون مواد شيميايي مانند آفت كشها توليد شده است.
SWEET: به طعم شيريني و خوش طعمي قهوه اطلاق ميشود.
INSTANT: به قهوه هاي فوري ميگويند.
DECAFFEINATED: قهوه بدون كافئين.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
مواد محرک موجود در قهوه:
همان طور که می دانید، قهوه دارای کافئین بوده که نوعی ماده محرک محسوب می شود. بنابراین معمولاً برای صبحانه و هنگام کار، از این نوع نوشیدنی استفاده می کنند (چون کافئین خاصیت از بین بردن حالت خواب آلودگی دارد). دانش آموزان و دانشجویان هم در شب های امتحانات، از این نوشیدنی استفاده می کنند که قدرت تمرکزشان بالا رود. کارمندان هم وقتی خسته می شوند و احساس می کنند که برای ادامه کار دیگر انرژی ندارند، با خوردن یک فنجان قهوه انرژی خود را باز می یابند.

قهوه بدون کافئین، نوعی قهوه است که کافئین موجود در آن را با استفاده از آب یا یک حلال دیگر، مثلاً تری کلرو اتیلن گرفته اند
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
جنبه های اجتماعی نوشیدنی قهوه:
کشورهای آمریکا، آلمان و فنلاند به ترتیب، بیشترین میزان مصرف قهوه را دارند. در کانادا و اروپا هم این نوشیدنی رایج است و بسیاری از رستوران ها تخصص ویژه ای در تهیه ی این نوشیدنی دارند.
در این رستوران ها چای، انواع ساندویچ، انواع کیک و کلوچه و دیگر انواع اسنک هم عرضه می شود. افرادی که این نوشیدنی را خیلی دوست دارند، معمولاً در پیک نیک ها و یا مسافرت ها قهوه را آماده نموده و داخل فلاسک که تا مدتها آن را گرم نگه می دارد با خود می برند.

در برخی کشورها، مخصوصاً شمال فرانسه، نوشیدنی قهوه جایگاه خاصی در عصرانه دارد. افراد، دوستان و افراد فامیل خود را به عصرانه دعوت می کنند و به عنوان عصرانه، به آنها قهوه با کیک می دهند. معمولاً این کیک ها را خانم ها خود در خانه تهیه می کنند.

البته از قهوه در وعده صبحانه هم بسیار زیاد استفاده می کنند.
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
طرز تهیه قهوه میوه ای:

مواد لازم

قهوه دم کرده 475 میلی لیتر (قهوه اسپرسو یا قهوه ای تیره که به وسیله قهوه ساز دم شده باشد)
آب سیب 400 میلی لیتر
پرتقال 1 عدد
شکر قهوه ای 3 تا 5 قاشق مرباخوری
چوب دارچین 1 عدد کوچک
چوب دارچین برای سرو

طرز تهیه

پرتقال را با پوست حلقه حلقه کنید، قهوه دم کرده، آب سیب، پرتقال، شکر قهوه ای و چوب دارچین را در قابلمه مناسبی بریزید و روی شعله گاز قرار دهید.
حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا طعم مواد بخورد هم برود به وسیله ملاقه مایع جوش آمده را در صافی که روی پارچ کوچکی قرار داده اید بریزید و قهوه آماده شده را در 4 فنجان مخصوص کاپوچینو ریخته و در هر کدام یک چوب دارچین قرار دهید و فورا" سرو نمایید.
 

baroooon

Registered User
تاریخ عضویت
26 آگوست 2011
نوشته‌ها
90
لایک‌ها
13
من روش خاصی ندارم!فقط اینو بلدم:اول قهوه رو ساده درست میکنم با کمی شکر بعد میریزم تو لیوان بعدم یه قوطی شیرو بر میدارم اینقدر هم میزنم تا کف کنه و ازش میریزم روی قهوه:p
 

Sad Larry

Registered User
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2012
نوشته‌ها
88
لایک‌ها
30
محل سکونت
inside a supermassive black-hole
رفیق بی کلک، قهوه


پ.ن.: به نظر من نباید به قهوه شیر اضافه کرد چون شیر خواب آوره و کل اثر شادابی بخش قهوه رو میپرونه... :|
 

JVC

Registered User
تاریخ عضویت
31 اکتبر 2011
نوشته‌ها
1,222
لایک‌ها
263
محل سکونت
در پناه خدا
آخه وقتی شیر اشافه نکنیم با این معده های داغون پدر معده مون درمیاد .

شیر اسید معده رو که با خوردن قهوه ترشحش زیاد میشه رو کنترل میکنه.

در کل بیشتر حال میده تا قهوه به تنهایی البته اینا سلیقه ای هستش .
 

Sad Larry

Registered User
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2012
نوشته‌ها
88
لایک‌ها
30
محل سکونت
inside a supermassive black-hole
آخه وقتی شیر اشافه نکنیم با این معده های داغون پدر معده مون درمیاد .

شیر اسید معده رو که با خوردن قهوه ترشحش زیاد میشه رو کنترل میکنه.

در کل بیشتر حال میده تا قهوه به تنهایی البته اینا سلیقه ای هستش .

نه؛ شیر اثر خاصی نداره؛ برعکس برخی افراد به دلیل لاکتوز شیر مشکلات بیشتری براشون در این رابطه پیش میاد...

کافئین باعث افزایش اسیدیته معده نمیشه، فقط ممکنه کمی باعث احساس ناراحتی و بعضاً سوزش معده بشه

اگر شما با این مشکل مواجهید، نشانه بیماریه و باید به دکتر مراجعه کنید.


همچنین شما به طور واضح نباید قهوه رو با شکم خالی بخورید (به خصوص اگر چنین مشکلی دارین)؛ حتماً اگر شکمتون خالیه (مثلاً اول صبح)، قبل یا حین خوردن قهوه، کیکی بیسکوییتی چیزی بخورید...


میزان این موضوع هم بسته به نوع و میزان کافئین قهوه ها و خواصشون متفاوته که قهوه برزیل معمولاً کمتر مشکل آفرینه...

در کل چنین مشکلی خیلی درصد کمی داره وقوعش بین مردم و نشاندهنده مشکلی در معده شماس و قهوه باعثش نمیشه بلکه یه مقداری به این فرآیند احتمال سوزش معده کمک میکنه...

شما باید به پزشک مراجعه کرده و دستورات وی رو دنبال کنید؛ در صورت لزوم، مواد و قرص های antacid (ضد اسید) کمک شایانی به افرادی که از این مشکل رنج میبرن میتونه بکنه...
 

JVC

Registered User
تاریخ عضویت
31 اکتبر 2011
نوشته‌ها
1,222
لایک‌ها
263
محل سکونت
در پناه خدا
نه؛ شیر اثر خاصی نداره؛ برعکس برخی افراد به دلیل لاکتوز شیر مشکلات بیشتری براشون در این رابطه پیش میاد...

کافئین باعث افزایش اسیدیته معده نمیشه، فقط ممکنه کمی باعث احساس ناراحتی و بعضاً سوزش معده بشه

اگر شما با این مشکل مواجهید، نشانه بیماریه و باید به دکتر مراجعه کنید.


همچنین شما به طور واضح نباید قهوه رو با شکم خالی بخورید (به خصوص اگر چنین مشکلی دارین)؛ حتماً اگر شکمتون خالیه (مثلاً اول صبح)، قبل یا حین خوردن قهوه، کیکی بیسکوییتی چیزی بخورید...


میزان این موضوع هم بسته به نوع و میزان کافئین قهوه ها و خواصشون متفاوته که قهوه برزیل معمولاً کمتر مشکل آفرینه...

در کل چنین مشکلی خیلی درصد کمی داره وقوعش بین مردم و نشاندهنده مشکلی در معده شماس و قهوه باعثش نمیشه بلکه یه مقداری به این فرآیند احتمال سوزش معده کمک میکنه...

شما باید به پزشک مراجعه کرده و دستورات وی رو دنبال کنید؛ در صورت لزوم، مواد و قرص های antacid (ضد اسید) کمک شایانی به افرادی که از این مشکل رنج میبرن میتونه بکنه...

درود

من دکتر رفتم بخاطر شوزش معده اما گفت مشکلی نداری اما از خوردن قهوه و شکلات در شب ها بپرهیز.
اما به شخصه قهوه باشیر با یکم شکر رو ترجیح میدم به قهوه تلخ.

من روزی فقط یکی دو بار چای میخورم و یک بارهم قهوه با شیر در کل نوشیدنی های سرد رو ترجیح میدم مثل شیر و موز - آب میوه های که خودمون تهیه میکنیم. چون اون صنعتی هاش پدر صاحب بچه رو درمیاره.
 

Sad Larry

Registered User
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2012
نوشته‌ها
88
لایک‌ها
30
محل سکونت
inside a supermassive black-hole
درود

من دکتر رفتم بخاطر شوزش معده اما گفت مشکلی نداری اما از خوردن قهوه و شکلات در شب ها بپرهیز.
اما به شخصه قهوه باشیر با یکم شکر رو ترجیح میدم به قهوه تلخ.

من روزی فقط یکی دو بار چای میخورم و یک بارهم قهوه با شیر در کل نوشیدنی های سرد رو ترجیح میدم مثل شیر و موز - آب میوه های که خودمون تهیه میکنیم. چون اون صنعتی هاش پدر صاحب بچه رو درمیاره.

در حالت عادی هم خوردن قهوه در شب کار اشتباهیه چون باعث بی خوابی شدید میشه...

چای هم نوشیدنی خوبی نیست و پر از ضرره...
 

baroooon

Registered User
تاریخ عضویت
26 آگوست 2011
نوشته‌ها
90
لایک‌ها
13
تا اونجا که من و اطرافیان و دوستام نجربه کردیم قهوه هیچ گونه تاثیری مثل بیخوابی و... روی هیچ کدوم نمیذاره!
قهوه رو فقط واسه طعمش میخوریم حالا هر طور خوشمزه تر بهتر!:p
 
بالا