برگزیده های پرشین تولز

مدیریت مالیاتی

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,148
شغلتون چی هست؟
جواز کسب دارین؟
مثل اینکه کسایی که جواز کسب دارن مالیاتشون صفر یا خیلی کمتر شده

جواز هیچ تاثیری در مبلغ مالیات نداره. بلکه نوع صنف مهمه (که دو کد هست در صفحه ی مشخصات ثبت نامی هر مودی قابل مشاهده هست - اینتاکد و آیسیک)

اظهارنامه عادی (و نه تبصره 100) باعث میشه شما ریز هزینه و درآمد رو ذکر کنی و مبلغ مالیات واقعی محاسبه بشه.

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
599
شغلتون چی هست؟
جواز کسب دارین؟
مثل اینکه کسایی که جواز کسب دارن مالیاتشون صفر یا خیلی کمتر شده

قفل و کلید
جواز ندارم
الان برای عموم توی همین شغل بدون جواز با ۲۴۰‌ میلیون تراکنش کارتخوان ۴ میلیون و پونصد مالیات اومده
برای همسایمون که دستگاه تصفیه آب میفروشه با ۲ میلیارد تراکنش کارتخوان مبلغ ۱۲۰ میلیون اومده که واقعا خیلی هست

aria95

Registered User
لایک‌ها
507
قفل و کلید
جواز ندارم
الان برای عموم توی همین شغل بدون جواز با ۲۴۰‌ میلیون تراکنش کارتخوان ۴ میلیون و پونصد مالیات اومده
برای همسایمون که دستگاه تصفیه آب میفروشه با ۲ میلیارد تراکنش کارتخوان مبلغ ۱۲۰ میلیون اومده که واقعا خیلی هست

بعید میدونم 2 میلیارد بوده. خودتون دیدید قبض تراکنشش رو؟

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,148
قفل و کلید
جواز ندارم
باید اظهارنامه عادی پر کنید نه تبصره ۱۰۰

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,381
جواز هیچ تاثیری در مبلغ مالیات نداره. بلکه نوع صنف مهمه (که دو کد هست در صفحه ی مشخصات ثبت نامی هر مودی قابل مشاهده هست - اینتاکد و آیسیک)

اظهارنامه عادی (و نه تبصره 100) باعث میشه شما ریز هزینه و درآمد رو ذکر کنی و مبلغ مالیات واقعی محاسبه بشه.
اظهار نامه عادی من خواستم پر کنم خیلی سخت بود جایی هست اموزشش باشه کافی نت ها هم اصلا نمیدونستن چی باید بزنن توی فیلد ها

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,381

اظهار نامه عادی پر کنیم بهتره؟
البته برای سال بعد منظورم هست
بعد این دوتا کد رو میشه تعویض کرد بعدا؟

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,381
قفل و کلید
جواز ندارم
یا خدا خیلی زیاده این مبلغ قابل اعتراض هست؟
کلا از طریق سایت میشه اعتراض کرد؟یا باید مستقیم رفت اداره دارایی؟

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,381
قفل و کلید
جواز ندارم

معافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

طبق بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر مبلغ ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده است، از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف می‌باشند.
پس این چی میگه:

من با 89 میلیون فروش کارتخوانم یک میلیون ششصد هزار تومان برام مالیات اومده

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,148
اظهار نامه عادی پر کنیم بهتره؟
البته برای سال بعد منظورم هست
بعد این دوتا کد رو میشه تعویض کرد بعدا؟

روی دکمه ی جزئیات پرونده که میزنید، در صفحه ی جدید روی "بروزرسانی اطلاعات ثبت نام" کلیک کنید میره داخل سایت پروفایل مالیاتی شما.
در اونجا در تب فعالیت ها، پایین صفحه هم آیسیک هست هم اینتاکد

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,148
یا خدا خیلی زیاده این مبلغ قابل اعتراض هست؟
کلا از طریق سایت میشه اعتراض کرد؟یا باید مستقیم رفت اداره دارایی؟

حضوری اداره مالیات باید فرم ثبت اعتراض بشه. شماره ی نامه داخل صفحه ی مالیاتی پر بشه.

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
599
بعید میدونم 2 میلیارد بوده. خودتون دیدید قبض تراکنشش رو؟
ندیدم ولی دلیلی نداشت دروغ بگه شاید پول چیز دیگه اومده حسابش
۱۲۰ که اومده بود براش حالا شاید تراکنشش بیشتر بوده

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
599

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
599

معافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

طبق بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر مبلغ ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده است، از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف می‌باشند.
پس این چی میگه:

من با 89 میلیون فروش کارتخوانم یک میلیون ششصد هزار تومان برام مالیات اومده
نمیدونم‌چطوری حساب میکنن
مثلا من مستاجر هستم و زیرپله دارم شاید کسی که مغازش برای خودش باشه و اجارش بیشتر باشه مالیاتش بیشتر بیاد بستگی به شغل هم داره

MehdiTedi

Registered User
لایک‌ها
599
باید اظهارنامه عادی پر کنید نه تبصره ۱۰۰
تبصره ۱۰۰ که برای کسایی که زیر ۶ میلیارد و هفتصد تراکنش کارتخوانشون هست میتونن استفاده کنن ازش دیگه نمیخاد جزییات درآمدشون بزنن و خود اداره مالیات یه مبلغی رو میزنه پرداخت میکنن
اطهار نامه عادی هم میشه پر کرد کسی که مالیات براش زیاد میاد و بیشتر جنس میفروشه و سودش کمه میتونه پر کنه

sys_co2

Registered User
لایک‌ها
4,586
ماده 100 به زبان ساده داره میگه شما اگه فروشت زیر شش میلیارد و هفتصد میلیون هست ، حق اینو داری که از تبصره ماده 100 استفاده کنی ، و نهایتا" اداره مالیات هم میاد یه مبلغی رو برات اعلام میکنه و اگر راضی بودی ، سر توافقت باهاش میمونی و مبلغه اعلام شده رو پرداخت میکنی ، اما اگر مبلغی که برات بریدن بالا بود و راضی نبودی و هزینه ها و خرج کرد هایی هم داشتی که خیلی به چشم میومد ، میتونی از توافقت با اداره دارایی خارج شی و اظهارات خودت رو اعلام کنی که در واقع میشه همون ارسال اظهار نامه مالیاتی .

حالا در این مسیر ، چند تا فکت و چند تا توصیه دارم :

یکی از حقایقی که وجود داره ، اینه که اداره دارایی معمولا ( البته معمولا ، نه لزوما" ) برای کسب و کار های حقیقی و کوچک ، سال اول رو شل میگیره ، که بتونید پا بگیرید و یه جورایی داره غیر مستقیم همکاری میکنه و کمک میکنه به بقای شغل شما. سال دوم و سوم هم همچنان مدارا میکنه ، اما دیگه توی سال چهارم میاد یه مبلغ مشخصی رو براتون میبره . دقیقا اتفاقی که برای من افتاد.من 10 ساله که بطور غیر رسمی داشتم کار میکردم ، اما بصورت رسمی سال 98 مجبور شدم جواز کسب بگیرم و کد اقتصادی و پرونده مالیاتی . سال 98 مالیات قطعی 0 داشتم . سال 99 هم 0 شد . سال 1400 هم 0 شد . اما سال 1401 ، 9 میلیون بریدن برام. دقیقا طبق اتفاقی که همسایه های کناریم برام تعریف کردن . قشنگ اداره دارایی توی سال سوم یا چهارم سرشو تو میکنه :دی
-توصیه ام اینه که اگر مالیات خیلی سنگینی براتون نبریدن ، از تبصره ماده 100 استفاده کنید ، یه جور توافقه که هم شما راضی هستید ، هم اداره دارایی. چون در صورتی که از تبصره استفاده نکنید و بخواید اظهارنامه پر کنید براشون ، دیگه اونجا اداره دارایی میاد ذرّه بین رو برمیداره و میوفته به جون دارایی های شما ، مبالغ کارت به کارت حساب های غیر تجاری تون ، اجاره نامه ها ، خونه ، ماشین ، پولهایی که به حساب همسر یا فرزندان تحت تکلف شما هستن. اینجا چی میشه ؟ اینجا ماجرا سخت میشه و دیگه شاید دست بزاره روی یه مبالغی که شما برای اثبات غیر تجاری بودنش ، سند محکمی نداشته باشید و نهایتا" جریمه ی قانون کتمان هم بخوره بهتون .( البته این ها 100 درصد نیست اما محتمل هست)
یه چیزی هم که وجود داره اینه که شما با ارسال اظهارنامه ، دارید سرممیز و حسابرس دارایی رو به زحمت میندازید و دیگه وقتی سرش به پرونده ی شما گرم بشه ، ول کن نیست و قشنگ از تو مالیاتی که میشد مثلا با 8 میلیون سر و تهش جمع بشه ، براتون 40 میل میبرن و حالا بیا و اثبات کن.
نمونه بارزی که برای یکی از فامیل ها اتفاق افتاد . براش توی تبصره ماده 100 حدود 10 میلیون بریده بودن ، راضی نبود و میگفت زیاده و کولی بازی و... .
اومد و اظهارنامه پر کرد و بعد از بررسی اداره دارایی ، مبلغ شده بود 41 میلیون !! . چرا ؟ چون تمام ریز و درشت رو در آورده بودن ، یه جریمه ی فرار مالیات بر اجاره و کوفت و زهرمار که آمارشو درآورده بودن هم بهش زده بودن و خلاصه میگفت کاش همون 10 میل رو میدادم و لجن رو به هم نمیزدم.

مهم: حتما و حتما" به اینتا کد کسب و کار خودتون دقت کنید ، اگر همخوانی نداره ، حتما برید اداره دارایی و تغییرش بدید . چون ضریب مالیات هاش خیلی فرق میکنه .
مثال زنده:
اینتا کد من رو درج کرده بودن "برقکاری و سیم کشی ساختمان" . که ضریبش 25 بود ، درصورتی که اینتاکد من "خرده فروش لوازم الکتریکی" هست و ضریب مالیاتش 8 درصده !! .. اداره دارایی اینو بهتون نمیگه ، و جیبتونو میزنه. مراقب باشید ، هرچقدر اطلاعاتتون کامل تر باشه ، بهتر میتونید از حق خودتون دفاع کنید تو اداره دارایی .

دوستان ، این هایی که نوشتم ، دلنوشته و وبلاگ نویسی و اینا نیست ، تجربه شخصی و اطلاعاتی هست که برای من و نزدیکانم گرون تموم شده ، پس استفاده کنید.

Last edited:

mg6

Registered User
لایک‌ها
1,627
من تنها پیشنهادی که می تونم بکنم اینه سعی نکنید کم اظهاری کنید، شاید تا 10 سال پیش میشد اینکارو کرد ولی الان با سامانه های الکرونیکی دیگه همه چیز براحتی قابل بررسیه
ی کد ملی بزنن تمام زندگیت لیست میشه

شاید بگی قانون عادلانه نیست، شرایط اقتصادی خوب نیست همه اینا درسته ولی پشت قانون راه برو که کسی نتونه یقه اتو بگیره

ماده 100 اصلا برای این اجرا شده که حجم پرونده ها و اعتراض و غیره کم بشه، یه جور توافق که برای هر 2 طرف خوبه در اکثر موارد
ولی اگر می خواید دقیق حسابرسی بشه و همه مدارک و... دارید اظهار نامه عادی باید پر کنید وقتی مدارک داشته باشید هیچ حرف و حدیثی نداره

به این هم توجه کنید ماده 100 وقتی استفاده کنید اگر مثلا امسال 10 میلیون مالیات زدن سال بعد بخواید ماده 100 بزنید کمتر از 10 میلیون + ی درصدی که خودشون حساب می کنن نمیشه، و اگر سال بعدی درامد خوبی نداشتید نباید ماده 100 بزنید که زیر جزئیات رو بدید و مالیات واقعی اون سال رو بدید چون ماده 100 هیچ وقت پایین تر از سال قبل نمی تونه باشه

خلاصه فکرتون نباید مالیات "ندادن" باشه باید مالیات به اندازه "دادن" باشه، در رفتن از زیر مالیات کار امثال ما نیست کار اون گنده هاییه که حتی با محکوم شدن هم جرات نمی کنن اسمشون منتشر کنن

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,887
قبلا گفتم بازهم میگم..دوست داشتی عمل کن دوستم نداشتی نادیده بگیر....اگر سامانه اجازه میده حتما از تبصره 100 استفاده کنین....اگر مبلغی که میاره تو تبصره 100 خوبه همون تبصره 100 بزنین..اگر مبلغ مالیات تبصره 100 تون غیر معقول هست حتما قبلش اینتاکدتون رو بررسی کنین..ممکنه چیز الکی خورده که ممکنه باعث بالا رفتن مالیاتتون شده باشه..هر شغلی ضرایب مالیاتی خودش رو داره..شغلهای خدماتی ضرایب مالیاتی بالایی دارن و ممکنه برای شما اینتا کددتون به اشتباه چیز دیگه خورده باشه..برای تغییر اینتا کد فعلا کاربر دسترسی برای تغییر نداره و در حال حاظر فقط اداراه دارایی امکان تعیرش رو داره.
اگر سال اولی هستی ( منظورم سال 1401 ) هست و دستگاه کارتخوان داشتی حتما از تبصره 100 استفاده کنین...اظهارنامه های ماده 95 که باید اطلاعات درست مثل فروش ، خرید و.. وارد کنین باید درست بزنین و اگر دروغی بزنین و نتونین ثابت کنین جریمه کتمان درامد میخورین.
در جریان باشین فقط در صورتی اظهارنامه ماده 95 بزنین که ناچار باشین..مثلا یا سیستم نمیزاره ماده 100 بزنی..یا کارتخوان نداری و یا حساب تجاریت توسط سامانه شناسایی نشده و یا این که تراکنشت بالای 6.720 میلیارد تومن هست.
اگر تو دستگاه کارتخوانت مثلا یه خونه خریدی و 2 الی 3 میلیارد وارد پزت کردی و یا الکی مبلغ خیلی زیادی وارد حساب تجاریت شده میتونی ماده 95 بزنی ولی برای مبلغ کم صرف نظر کنین و ماده 100 بزنین چون ممکنه مالیات نهایتون چند برابره ماده 100 بشه و بعدا پشیمون بشین که چرا همون ماده 100 نزدید.
بدترین نوع همون اظهارنامه ماده 95 هست که اگر ممیزتون ادم خوبی نباشه ( که بالای 95 درصد همینجورین ) تو بد دردسری خواهید افتاد..مگر اینکه واقعا بتونین دلایل ومستندات فیزیکی ارائه بدید که اونم بازهم داستان های خاص خودش رو داره.

Last edited:

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,381
ماده 100 به زبان ساده داره میگه شما اگه فروشت زیر شش میلیارد و هفتصد میلیون هست ، حق اینو داری که از تبصره ماده 100 استفاده کنی ، و نهایتا" اداره مالیات هم میاد یه مبلغی رو برات اعلام میکنه و اگر راضی بودی ، سر توافقت باهاش میمونی و مبلغه اعلام شده رو پرداخت میکنی ، اما اگر مبلغی که برات بریدن بالا بود و راضی نبودی و هزینه ها و خرج کرد هایی هم داشتی که خیلی به چشم میومد ، میتونی از توافقت با اداره دارایی خارج شی و اظهارات خودت رو اعلام کنی که در واقع میشه همون ارسال اظهار نامه مالیاتی .

حالا در این مسیر ، چند تا فکت و چند تا توصیه دارم :

یکی از حقایقی که وجود داره ، اینه که اداره دارایی معمولا ( البته معمولا ، نه لزوما" ) برای کسب و کار های حقیقی و کوچک ، سال اول رو شل میگیره ، که بتونید پا بگیرید و یه جورایی داره غیر مستقیم همکاری میکنه و کمک میکنه به بقای شغل شما. سال دوم و سوم هم همچنان مدارا میکنه ، اما دیگه توی سال چهارم میاد یه مبلغ مشخصی رو براتون میبره . دقیقا اتفاقی که برای من افتاد.من 10 ساله که بطور غیر رسمی داشتم کار میکردم ، اما بصورت رسمی سال 98 مجبور شدم جواز کسب بگیرم و کد اقتصادی و پرونده مالیاتی . سال 98 مالیات قطعی 0 داشتم . سال 99 هم 0 شد . سال 1400 هم 0 شد . اما سال 1401 ، 9 میلیون بریدن برام. دقیقا طبق اتفاقی که همسایه های کناریم برام تعریف کردن . قشنگ اداره دارایی توی سال سوم یا چهارم سرشو تو میکنه :دی
-توصیه ام اینه که اگر مالیات خیلی سنگینی براتون نبریدن ، از تبصره ماده 100 استفاده کنید ، یه جور توافقه که هم شما راضی هستید ، هم اداره دارایی. چون در صورتی که از تبصره استفاده نکنید و بخواید اظهارنامه پر کنید براشون ، دیگه اونجا اداره دارایی میاد ذرّه بین رو برمیداره و میوفته به جون دارایی های شما ، مبالغ کارت به کارت حساب های غیر تجاری تون ، اجاره نامه ها ، خونه ، ماشین ، پولهایی که به حساب همسر یا فرزندان تحت تکلف شما هستن. اینجا چی میشه ؟ اینجا ماجرا سخت میشه و دیگه شاید دست بزاره روی یه مبالغی که شما برای اثبات غیر تجاری بودنش ، سند محکمی نداشته باشید و نهایتا" جریمه ی قانون کتمان هم بخوره بهتون .( البته این ها 100 درصد نیست اما محتمل هست)
یه چیزی هم که وجود داره اینه که شما با ارسال اظهارنامه ، دارید سرممیز و حسابرس دارایی رو به زحمت میندازید و دیگه وقتی سرش به پرونده ی شما گرم بشه ، ول کن نیست و قشنگ از تو مالیاتی که میشد مثلا با 8 میلیون سر و تهش جمع بشه ، براتون 40 میل میبرن و حالا بیا و اثبات کن.
نمونه بارزی که برای یکی از فامیل ها اتفاق افتاد . براش توی تبصره ماده 100 حدود 10 میلیون بریده بودن ، راضی نبود و میگفت زیاده و کولی بازی و... .
اومد و اظهارنامه پر کرد و بعد از بررسی اداره دارایی ، مبلغ شده بود 41 میلیون !! . چرا ؟ چون تمام ریز و درشت رو در آورده بودن ، یه جریمه ی فرار مالیات بر اجاره و کوفت و زهرمار که آمارشو درآورده بودن هم بهش زده بودن و خلاصه میگفت کاش همون 10 میل رو میدادم و لجن رو به هم نمیزدم.

مهم: حتما و حتما" به اینتا کد کسب و کار خودتون دقت کنید ، اگر همخوانی نداره ، حتما برید اداره دارایی و تغییرش بدید . چون ضریب مالیات هاش خیلی فرق میکنه .
مثال زنده:
اینتا کد من رو درج کرده بودن "برقکاری و سیم کشی ساختمان" . که ضریبش 25 بود ، درصورتی که اینتاکد من "خرده فروش لوازم الکتریکی" هست و ضریب مالیاتش 8 درصده !! .. اداره دارایی اینو بهتون نمیگه ، و جیبتونو میزنه. مراقب باشید ، هرچقدر اطلاعاتتون کامل تر باشه ، بهتر میتونید از حق خودتون دفاع کنید تو اداره دارایی .

دوستان ، این هایی که نوشتم ، دلنوشته و وبلاگ نویسی و اینا نیست ، تجربه شخصی و اطلاعاتی هست که برای من و نزدیکانم گرون تموم شده ، پس استفاده کنید.
من بخوام این اینتا کد رو تغیر بدم باید از طریق سایت اقدام کنم یا مستقیم برم اداره داریی؟جواز کسب ندارم میتونم این اینتا کد رو تغیر بدم؟

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,148
من بخوام این اینتا کد رو تغیر بدم باید از طریق سایت اقدام کنم یا مستقیم برم اداره داریی؟جواز کسب ندارم میتونم این اینتا کد رو تغیر بدم؟

در بازه زمانی 10 خرداد تا 15 تیر شما نمیتونید از داخل سایت تغییر بدین خطا میده که برو دارایی و باید برید دارایی براتون تغییر بدن.

بالا