الهه.آتش
Registered User
- نوشتهها
- 4,752
- لایکها
- 2,381
شغلتون چی هست؟135 میلیون
جواز کسب دارین؟
مثل اینکه کسایی که جواز کسب دارن مالیاتشون صفر یا خیلی کمتر شده
شغلتون چی هست؟135 میلیون
شغلتون چی هست؟
جواز کسب دارین؟
شغلتون چی هست؟
جواز کسب دارین؟
قفل و کلید
جواز ندارم
الان برای عموم توی همین شغل بدون جواز با ۲۴۰ میلیون تراکنش کارتخوان ۴ میلیون و پونصد مالیات اومده
برای همسایمون که دستگاه تصفیه آب میفروشه با ۲ میلیارد تراکنش کارتخوان مبلغ ۱۲۰ میلیون اومده که واقعا خیلی هست
باید اظهارنامه عادی پر کنید نه تبصره ۱۰۰قفل و کلید
جواز ندارم
الان برای عموم توی همین شغل بدون جواز با ۲۴۰ میلیون تراکنش کارتخوان ۴ میلیون و پونصد مالیات اومده
برای همسایمون که دستگاه تصفیه آب میفروشه با ۲ میلیارد تراکنش کارتخوان مبلغ ۱۲۰ میلیون اومده که واقعا خیلی هست
اظهار نامه عادی من خواستم پر کنم خیلی سخت بود جایی هست اموزشش باشه کافی نت ها هم اصلا نمیدونستن چی باید بزنن توی فیلد هاجواز هیچ تاثیری در مبلغ مالیات نداره. بلکه نوع صنف مهمه (که دو کد هست در صفحه ی مشخصات ثبت نامی هر مودی قابل مشاهده هست - اینتاکد و آیسیک)
اظهارنامه عادی (و نه تبصره 100) باعث میشه شما ریز هزینه و درآمد رو ذکر کنی و مبلغ مالیات واقعی محاسبه بشه.
اظهار نامه عادی پر کنیم بهتره؟جواز هیچ تاثیری در مبلغ مالیات نداره. بلکه نوع صنف مهمه (که دو کد هست در صفحه ی مشخصات ثبت نامی هر مودی قابل مشاهده هست - اینتاکد و آیسیک)
اظهارنامه عادی (و نه تبصره 100) باعث میشه شما ریز هزینه و درآمد رو ذکر کنی و مبلغ مالیات واقعی محاسبه بشه.
یا خدا خیلی زیاده این مبلغ قابل اعتراض هست؟قفل و کلید
جواز ندارم
قفل و کلید
جواز ندارم
اظهار نامه عادی پر کنیم بهتره؟
البته برای سال بعد منظورم هست
بعد این دوتا کد رو میشه تعویض کرد بعدا؟
یا خدا خیلی زیاده این مبلغ قابل اعتراض هست؟
کلا از طریق سایت میشه اعتراض کرد؟یا باید مستقیم رفت اداره دارایی؟
ندیدم ولی دلیلی نداشت دروغ بگه شاید پول چیز دیگه اومده حسابشبعید میدونم 2 میلیارد بوده. خودتون دیدید قبض تراکنشش رو؟
نمیدونم فکر کنم باید بری دارایی مدرک ببرییا خدا خیلی زیاده این مبلغ قابل اعتراض هست؟
کلا از طریق سایت میشه اعتراض کرد؟یا باید مستقیم رفت اداره دارایی؟
نمیدونمچطوری حساب میکننمعافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی
طبق بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر مبلغ ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده است، از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف میباشند.
پس این چی میگه:
من با 89 میلیون فروش کارتخوانم یک میلیون ششصد هزار تومان برام مالیات اومده
تبصره ۱۰۰ که برای کسایی که زیر ۶ میلیارد و هفتصد تراکنش کارتخوانشون هست میتونن استفاده کنن ازش دیگه نمیخاد جزییات درآمدشون بزنن و خود اداره مالیات یه مبلغی رو میزنه پرداخت میکننباید اظهارنامه عادی پر کنید نه تبصره ۱۰۰
من بخوام این اینتا کد رو تغیر بدم باید از طریق سایت اقدام کنم یا مستقیم برم اداره داریی؟جواز کسب ندارم میتونم این اینتا کد رو تغیر بدم؟ماده 100 به زبان ساده داره میگه شما اگه فروشت زیر شش میلیارد و هفتصد میلیون هست ، حق اینو داری که از تبصره ماده 100 استفاده کنی ، و نهایتا" اداره مالیات هم میاد یه مبلغی رو برات اعلام میکنه و اگر راضی بودی ، سر توافقت باهاش میمونی و مبلغه اعلام شده رو پرداخت میکنی ، اما اگر مبلغی که برات بریدن بالا بود و راضی نبودی و هزینه ها و خرج کرد هایی هم داشتی که خیلی به چشم میومد ، میتونی از توافقت با اداره دارایی خارج شی و اظهارات خودت رو اعلام کنی که در واقع میشه همون ارسال اظهار نامه مالیاتی .
حالا در این مسیر ، چند تا فکت و چند تا توصیه دارم :
یکی از حقایقی که وجود داره ، اینه که اداره دارایی معمولا ( البته معمولا ، نه لزوما" ) برای کسب و کار های حقیقی و کوچک ، سال اول رو شل میگیره ، که بتونید پا بگیرید و یه جورایی داره غیر مستقیم همکاری میکنه و کمک میکنه به بقای شغل شما. سال دوم و سوم هم همچنان مدارا میکنه ، اما دیگه توی سال چهارم میاد یه مبلغ مشخصی رو براتون میبره . دقیقا اتفاقی که برای من افتاد.من 10 ساله که بطور غیر رسمی داشتم کار میکردم ، اما بصورت رسمی سال 98 مجبور شدم جواز کسب بگیرم و کد اقتصادی و پرونده مالیاتی . سال 98 مالیات قطعی 0 داشتم . سال 99 هم 0 شد . سال 1400 هم 0 شد . اما سال 1401 ، 9 میلیون بریدن برام. دقیقا طبق اتفاقی که همسایه های کناریم برام تعریف کردن . قشنگ اداره دارایی توی سال سوم یا چهارم سرشو تو میکنه :دی
-توصیه ام اینه که اگر مالیات خیلی سنگینی براتون نبریدن ، از تبصره ماده 100 استفاده کنید ، یه جور توافقه که هم شما راضی هستید ، هم اداره دارایی. چون در صورتی که از تبصره استفاده نکنید و بخواید اظهارنامه پر کنید براشون ، دیگه اونجا اداره دارایی میاد ذرّه بین رو برمیداره و میوفته به جون دارایی های شما ، مبالغ کارت به کارت حساب های غیر تجاری تون ، اجاره نامه ها ، خونه ، ماشین ، پولهایی که به حساب همسر یا فرزندان تحت تکلف شما هستن. اینجا چی میشه ؟ اینجا ماجرا سخت میشه و دیگه شاید دست بزاره روی یه مبالغی که شما برای اثبات غیر تجاری بودنش ، سند محکمی نداشته باشید و نهایتا" جریمه ی قانون کتمان هم بخوره بهتون .( البته این ها 100 درصد نیست اما محتمل هست)
یه چیزی هم که وجود داره اینه که شما با ارسال اظهارنامه ، دارید سرممیز و حسابرس دارایی رو به زحمت میندازید و دیگه وقتی سرش به پرونده ی شما گرم بشه ، ول کن نیست و قشنگ از تو مالیاتی که میشد مثلا با 8 میلیون سر و تهش جمع بشه ، براتون 40 میل میبرن و حالا بیا و اثبات کن.
نمونه بارزی که برای یکی از فامیل ها اتفاق افتاد . براش توی تبصره ماده 100 حدود 10 میلیون بریده بودن ، راضی نبود و میگفت زیاده و کولی بازی و... .
اومد و اظهارنامه پر کرد و بعد از بررسی اداره دارایی ، مبلغ شده بود 41 میلیون !! . چرا ؟ چون تمام ریز و درشت رو در آورده بودن ، یه جریمه ی فرار مالیات بر اجاره و کوفت و زهرمار که آمارشو درآورده بودن هم بهش زده بودن و خلاصه میگفت کاش همون 10 میل رو میدادم و لجن رو به هم نمیزدم.
مهم: حتما و حتما" به اینتا کد کسب و کار خودتون دقت کنید ، اگر همخوانی نداره ، حتما برید اداره دارایی و تغییرش بدید . چون ضریب مالیات هاش خیلی فرق میکنه .
مثال زنده:
اینتا کد من رو درج کرده بودن "برقکاری و سیم کشی ساختمان" . که ضریبش 25 بود ، درصورتی که اینتاکد من "خرده فروش لوازم الکتریکی" هست و ضریب مالیاتش 8 درصده !! .. اداره دارایی اینو بهتون نمیگه ، و جیبتونو میزنه. مراقب باشید ، هرچقدر اطلاعاتتون کامل تر باشه ، بهتر میتونید از حق خودتون دفاع کنید تو اداره دارایی .
دوستان ، این هایی که نوشتم ، دلنوشته و وبلاگ نویسی و اینا نیست ، تجربه شخصی و اطلاعاتی هست که برای من و نزدیکانم گرون تموم شده ، پس استفاده کنید.
من بخوام این اینتا کد رو تغیر بدم باید از طریق سایت اقدام کنم یا مستقیم برم اداره داریی؟جواز کسب ندارم میتونم این اینتا کد رو تغیر بدم؟