دبوی جان عیال وار که میشی حداقل تو 50%تصمیماتت نمیتونی به صورت کامل خود مختار باشی:general505:
اون مورد چک حل شد,در موردش
اینجا پست زده بودم:general105:.
مساله دیگه ای که دوست داشتم در موردش صحبت کنم تا خیلی یک طرفه همه چیز رو به مردم نسبت نداده باشم این هست که اگر متولیان آموزش و تزکیه فرهنگی کشور کار خودشون رو درست انجام بدند,یک ایرانی هم میتونه مثل سایر ادمای دنیا سالم زندگی کنه.
در واقع ,به نظر شخصی من,انسان ها ذاتا دزد و کلاهبردار و یا ذاتا با فرهنگ و سالم زاده نمیشن.اگر
آموزش صحیح وجود داشته باشه و
قوانین کارکرد درستی داشته باشند,اکثریت مردم خودشون رو با سیستم وفق میدن.(همیشه ده پونزده درصد از جمعیت از این قاعده مستثنی هستند که شامل بحث ما نمیشه) .برای نمونه,اکثریت ایرانی ها وقتی به کشورهای اروپایی/امریکایی مهاجرت میکنند ,خیلی سریع خودشون رو با سیستم تطبیق میدند و قانونمند و سالم زندگی می کنند.
بله خوی انسانی در بعضی موارد نکات منفی و جنبه های تاریکی داره,همه ما بنا به میلی که برای بقا داریم,پیش از اینکه کسی رو در نظر قرار بدیم خودمحور هستیم و اگر مطمئن باشیم که قانون جلو دار ما نیست,بدمون نمیاد کارهایی رو بکنیم که به کلاهبرداری میل بکنه.
تو همین نمونه کنسرت,اگر برنامه گذار اعلام کنه که بلیط فقط با تطابق کارت ملی پذیرفته میشه عملا جایی برای این دلالی بلیط کنسرت نمی مونه,اما برنامه گذار هم احتمالا ترجیح میده که بلیط هاش همون ساعات اولیه فروش بره تا خیالش از بابت هزینه و سود آسوده باشه.از سمت دیگه,تو یه بحث کلی تر, اقتصاد افسار گسیخته و رانت محور مردم رو کم و بیش به سمت فرهنگ دلالی سوق میده.وگرنه تو یه اقتصاد سالم من نوعی چرا باید پیگیر قیمت سکه و طلا و دلار باشم؟ الان از خردسال و کهنسال همه از دلار صحبت میکنن.
مخلص کلام اینکه,من احساس میکنم مشکلات جامعه ما هم متاثر از پایین به بالا (مردم بر مسئولین) هم بالا به پایین (مسئولین بر مردم) هست و نمیشه لزوما گفت مسئولین هم از همین مردم هستند و به قول معروف "از ماست که بر ماست".
نظر شما چیه؟:general105: