فيلم «برادران كوئن» و يك فيلم رومانيايي شانسهاي برتر كن
از نظر منتقدان شصتمين جشنواره فيلم كن، دو فيلم «پيرمردان به هيچ كشوري تعلق ندارند» به كارگرداني «برادران كوئن» و «چهار ماه، سه هفته، دو روز» از كشور روماني دو شانس برتر اين دوره از رقابتها هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، نظر سنجيهاي انجام شده در سطح منتقداني كه دنبال كننده 22 فيلم به نمايش درآمده در بخش مسابقه اين دوره از رقابتهاي كن بودهاند بيانگر اين مطلب است كه آنها اين بخش را همانند بستهاي از بهترين و در عين حال مزخرفترين فيلمهاي موجود در جهان دانستهاند.
البته هر چند نميتوان بر اين نظر سنجيهاي بطور صد در صد تكيه كرد، ولي يكي از فيلمهايي كه از نظر منتقدان يكي از بهترين گزينه براي بردن جايزه طلايي اين دوره از رقابتها، به آن ميتوان اشاره كرد، فيلم «پيرمردان به هيچ كشوري تعلق ندارند» برادران كوئن است.
اين فيلم كه داستان كمدي، هيجان برانگيز و در عينحال تفكر برانگيز با بازي «جاوير باردم» در نقش قاتلي افسرده و پوچ گرا، در اين دوره از رقابتهاي كن نه تنها توانسته نظر منتقدان و اهالي سينما را برانگيزد، بلكه با استقبال فراوان مردم روبرو شد.
در كنار فيلم برادران مشهور كوئن، جوئل و ايتان، فيلم «چهار ماه، سه هفته و دو روز» به كارگرداني «كريستين مونگيو»، كارگردان رمانيايي، توانسته نظر منتقدان را به خوبي به خود جلب نمايد.
اين فيلم كه به نظر اين دسته از منتقدان به نوعي يك افشاگري است، داستان زن مطعلقهاي است كه در شرايطي كه رژيم كمونيستي بر جامعه حاكم است، در به در به دنبال كسي ميگردد كه حاضر شود به صورت غيرقانوني براي سقط جنين انجام دهد.
به گفته مجله سينمايي ورايتي، فيلم «4 ماه و 3 هفته و 2 روز»، كه از بازيگري بسيار خوبي برخوردار است، نه تنها تلاش كرد تا به خوبي و با صداقت تمام به داستان سقط غيرقانوني جنين بپردازد، تلاش براي ادامه به زندگي در آخرين روزهاي حيات بلوك شرق است.
اين مجله در ادامه ميافزايد: بازي فوقالعاده «باردم» در كنار ديگر بازيگر نقش اصلي اين فيلم «آناماريا مارينكا»، اين فيلم را همچنين به گزينه خوبي براي بدست آوردن جوايز برتر اين دوره از رقابتها در بخش بهترين بازيگري سال تبديل مينمايد.
علي رغم آنكه اين فيلم و فيلم «برادران كوئن» از نظر بسياري گزينههاي اول اين دوره از رقابتهاي كن هستند، ولي از نظر آنها فيلم «حاشيه بهشت» به كارگرداني «فتيح آكين» كه جايزه «هيئت دوران جهاني» امسال را نيز از آن خود كرده، در كنار فيلمهاي «زودياك» به كارگرداني «ديويد فينچر»، «تبعيد» و «الكساندرا» نيز از فيلم خوب و مطرح اين دوره از رقابتها هستند.
به گزارش خبرگزراي فرانسه، از ديگر فيلمهاي اين دوره از رقابتها كه نه توانست نظر منتقدان و تماشاچيان را چندان به خود جلب كند و نه چندان مورد انتقاد آنها واقع شد، ميتوان به انيميشن ضد ايراني «پرسپوليس» اشاره كرد كه براساس خاطرات «مرجان ساتراپي» از دوران براندازي حكومت شاه، پس از انقلاب، جنگ عراق و پس از آن ساخته شده است.
امسال «كوئنتين تارانتينو»، يكي از برندگان سابق نخل طلا و يكي از مشهورترين كارگردانان شركت كننده در اين دوره از رقابتها، با فيلم «گواه مرگ»، گوشه ديگري از استعدادهاي خلاقانهاش را رو كرد ولي نتوانست آنگونه از چنين كارگرداني انتظار ميرود، نظرها را به خود جلب كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، فيلم «شبهاي زغالاختهاي من» به كارگرداني «ونگ كار واي» و بازي «جود لاو» و «نورا جونز» اگرچه از جلوههاي بصري ماهرانه و خوبي برخوردار است ولي تصويري كاملا تخيلي و غيرواقعي از عشق ارائه داده است كه اين خود از نقاط ضعف و احتمالا شكست اين فيلم در اين دوره از رقابتهاي كن خواهد بود.
اين خبرگزاري در ادامه درباره فيلم «اين را به من قول بده»، به كارگرداني «امير كاستاريكا»، كارگردان بوسنيايي برنده دو نخل طلا، مينويسد: اين كارگردان دو نخل طلايي، با فيلم خود امسال همه را نااميد كرد.
گزارشگر هاليوود نيز در مجله «ترد» در معرفي فيلم «واردات و صادرات»، ديگر فيلم اين دوره از رقابتها مينويسد: اين فيلم يك فيلم مبتذل، جلف و ارزان است.
به گزارش فرانس پرس، از ديگر فيلمهاي اين دوره از رقابتها همچنين ميتوان به فيلم «جنگل مورنينگ» به كارگرداني «نوآمي كاواسه»، «تلالو اسرارآميز» به كارگرداني «لي چانگ دونگ»، «ما صاحبان شبيم» و «مردي از لندن» اشاره كرد.
شصتمين جشنواره فيلم كن پس از 12 روز برگزاري امشب به كار خود پايان خواهد داد.