جانميرزايي: مستند «يكي از هزاران» فيلم ديني بدون شعار است
خبرگزاري فارس: احمد جانميرزايي كارگردان مستند «يكي از هزاران» گفت: اين مستند يك فيلم ديني بدون تبليغات اغراقآميز است كه بدون شعار و زيادهگويي صحبت خود را بيان ميكند.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، مستند «يكي از هزاران» به كارگرداني احمد جانميرزايي عصر روز گذشته در خانه هنرمندان ايران نمايش داده و سپس با حضور احمد جانميرزايي كارگردان، پدرام اكبري منتقد و شهناز اتابك پزشك متخصص نقد شد.
پدرام اكبري، منتقد در ابتداي جلسه گفت: هر چند جامعه ايراني ما سرشار از عواطف انساني است و بسياري از افراد اهل كمك و مساعدت به همنوعان خود هستند ولي در چند دهه اخير به دليل شرايط خاص اجتماعي و دور شدن خانوادهها از يكديگر، افرادي مثل خانم دكتر شهناز اتابك گوهر و دردانهاي هستند كه ما به وجود آنها افتخار ميكنيم و به راستي بايد بپذيريم خانم دكتر اتابكي با دركي درست و آگاهانه و طراحي چارچوبي درست، آگاهانه انتخاب خود را انجام دادند و به دليل همين حسن انتخاب، خالق متعادل هم با ايشان نهايت همكاري را ميكند.
احمد جانميرزاييي كارگردان اين فيلم در ادامه جلسه گفت: خانم دكتر اتابكي و تمام افراد و بيمارها، به نوعي آيينههايي هستند كه ما را بازتاب ميدهند و ما بايد در اين تصاوير خودمان را پيدا كنيم.
وي در خصوص زمان فيلم افزود: در مونتاژ اوليه، مدت زمان فيلم 56 دقيقه بود و به نظرم اين زمان لازم بود ولي بعد از نظرخواهي از همكاران تصميم گرفتم براي رعايت حال بيننده مدت زمان فيلم را كاهش بدهم همچنين در مونتاژ نهايي كه زمان فيلم را بايد كم ميكرديم، كارمان خيلي سختتر از مونتاژ اوليه بود.
جانميرزايي در خصوص راشهاي ديگر فيلم ادامه داد: تصاوير زيادي از خانم دكتر داشتم ولي با توجه به زمان نميتوانستم استفاده كنم. يكي از اين تصاوير مربوط به دويدن ايشان در پلههاي بيمارستان و استفاده نكردن از آسانسور بود.
كارگردان مستند «يكي از هزاران» در خصوص علت نامگذاري فيلم گفت: اگر با نگاهي متفاوت به اطرافمان نگاه كنيم، متوجه ميشويم كه افراد زيادي ميتوانند براي ما الگو باشند و خانم دكتر اتابك هم يكي از اين افراد و يكي از اين هزاران نفر است. فقط كافي است كه انسان از چارچوب زندگي عاديش بيرون بيايد. وي در خصوص نگاهش به فيلم ادامه داد: نگاهي كه در اين فيلم داشتم اين بود كه چطور ميشود در وسط تمام گرفتاريها، انسان به راحتي زندگي كند.
به گزارش فارس، در ادامه جلسه يكي از تماشاگران از شهناز اتابك پرسيد: آيا قبل از تصادفي كه براي شما پيش آمد هم روحيه فعالي داشتيد يا نه؟
اتابك در جواب وي گفت: من هميشه فعال بودم ولي بعد از اين حادثه طعم مرگ را حس كردم و خيلي چيزها برايم بيارزش شد.
پدرام اكبري منتقد سينما اظهار داشت: كارگردان فيلم بسيار سعي كرده تا دخالتي در صحنه نداشته باشد و تلاش كرده نوع تلاش و كار خانم دكتر را با احترام به ايشان به تصوير بكشد.
وي در ادامه افزود: در اين مستند دوربين و كارگردان تابع اتفاقات بوده و بر فضاي حاكم بر فيلم تحميل نشده است.
اكبري بيان داشت: فردي مانند خانم اتابك كه از اقوام درجه يك، فقط مادرش را دارد، طبيعي است در لحظهاي كه به اتاق عمل ميرود، صحبتهاي مادرش به يادش بيايد و كارگردان خواسته چيزهايي كه در ذهن خانم دكتر ميآيد را به تصوير بكشد.
بر اساس اين گزارش، احمد جانميرزايي در ادامه جلسه تصريح كرد: مستند «يكي از هزاران» يك فيلم ديني بدون تبليغات اغراقآميز و بدون شعار و زيادهگويي است.
به نظر من اگر كاري كه به ما محول ميشود را به خوبي انجام دهيم، صحبت دين به ميان ميآيد ولي متاسفانه تبليغاتي كه در حال حاضر در زمينه دين ميشود، دلزدگي ايجاد ميكند.
جانميرزايي در ادامه گفت: افرادي كه در جلوي دوربين هستند يك چهره حقيقياند و من اخلاقا به خودم اجازه نميدهم وارد مرزهاي افراد بشوم و هميشه از افراد سوال ميكنم تا چه حد ميتوانم پيش بروم.
وي در پايان اضافه كرد: در فيلمهايم سعي ميكنم نقطههاي منفي را كنار بگذارم و خوبيها را به تصوير بكشم. دليل اين كارم هم اين است كه به اندازه كافي افراد دغدغه دارند و من به عنوان فيلمساز نبايد اين دغدغهها را بيشتر كنم.
به گزارش فارس، مستند «يكي از هزاران» در مجموعه «شهروند نمونه» به كارگرداني احمد جانميرزايي و با تهيهكنندگي موسسه تصوير شهر ساخته شده است.
اين فيلم به روايتي صميمانه و مستقيم از تلاشها، پايمرديها و اعمال دانش و تجارب پزشكي نيك بانويي ايراني و فداكار ميپردازد كه تمامي هم و غم و لحظههاي زندگي خود را وقف درمان بيماران و دردمندان نموده است.
به بيان ديگر فيلم مستند «يكي از هزاران»، تصويرگر صادق گوشههايي از زندگي پر بار دكتر شهناز اتابك، استاد يار دانشگاه و فوق تخصص نفرولوژي و بازتاب انديشههاي انساني ايشان است.
احمد جانميرزايي متولد 1342 شهر تهران است. از سال 1357 عكاسي و فيلمبرداري را به صورت نيمهحرفهاي آغاز كرد. با ورود به دانشگاه رشته كارگرداني سينما را در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد به پايان رسانيد و حاصل سالها كار حرفهاياش مجموعه مستندهاي فراواني است كه در ايران و خارج از كشور تهيه و كارگرداني نموده اين آثار جوايز مختلفي را از جشنوارهاي داخلي به همراه داشته است.
تهيهكنندگي و كارگرداني مجموعه مستند «نامههايي به گنجشك» و مستند «پله هفتم» از جمله فعاليتهاي هنري احمد جانميرزايي است.
عوامل اين فيلم عبارتند از: تحقيق و كارگرداني: احمد جانميرزايي، تصويربردار: محسن گودرزي، تدوين: عباس خليلپور، صدابردار: حميد اسلاميان، مدير توليد: ناهيد دلآگاه، تهيهكننده: موسسه تصوير شهر(سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران )، محمد داوودي.