• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با فیلم و سینما

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تهمينه ميلاني فيلمنامه «دا» را نوشت


خبرگزاري فارس: نگارش فيلمنامه «تنهايي پرهياهو» توسط تهمينه ميلاني بر اساس كتاب «دا» به پايان رسيد و جهت تصميم گيري و بازبيني شوراي فيلمنامه حوزه هنري و انجمن سينماي دفاع مقدس ارسال شد.
A0538734.jpg


«تهمينه ميلاني» در گفت‌و‌گو با خبرنگار سينمايي فارس گفت: نگارش فيلمنامه «تنهايي پرهياهو»‌ را بر اساس كتاب «دا» به پايان بردم و براي تصميم‌گيري نهايي در اختيار شوراي فيلمنامه حوزه هنري و انجمن سينماي دفاع مقدس قرار دادم.
وي افزود: اين فيلمنامه روايت‌گر يك حماسه ملي ميهني در دوران جنگ تحميلي در خرمشهر است.
بنا بر اين گزارش، اين فيلم قرار است با همكاري مشترك حوزه هنري و انجمن سينماي دفاع مقدس تهيه و توسط تهيمنه ميلاني كارگرداني شود.
به گزارش فارس، «تهمينه ميلاني» قرار بود تيرماه امسال پيش توليد فيلمنامه «پرنسيب» را به تهيه‌كنندگي محمد نيك‌بين آغاز كند كه به دليل عدم پاسخگويي اداره نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد هنوز بلاتكليف مانده است.
پيشنهاد ساخت فيلمي براساس كتاب خاطرات «دا» نوشته زهرا حسيني، آبان سال گذشته توسط محمدرضا شرف‌الدين مديرعامل انجمن سينماي دفاع مقدس به ميلاني داده شد.
«ميلاني» پيش‌تر درباره «تنهايي پرهياهو» گفته بود: در اين طرح مقايسه‌اي بين آرمان‌گرايي نسل انقلاب و نسل امروز صورت گرفته است و اميدوارم من نيز براساس اين كتاب موفق، فيلمي بسازم كه هيچ نيازي به حمايت براي ديده‌شدن توسط مخاطب نداشته باشد و مردم با ميل و رغبت بليت آن را بخرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مستند «چرايي استمرار و پايان جنگ» ادامه دارد


خبرگزاري فارس: تصويربرداري مستند «چرايي استمرار و پايان جنگ» به كارگرداني سليم غفوري با موضوع پذيرش قطعنامه 598 همچنان ادامه دارد.
A0723938.jpg


«سليم غفوري» در گفت‌و‌گو با خبرنگار سينمايي فارس گفت: در اين مستند تاكنون با «علي شمخاني» عضو شوراي راهبردي سياست خارجي ****، «محمد كوثري» نماينده مجلس شوراي اسلامي، «سردار اسدي» فرمانده سابق نيروي زميني ****، «سردار فضلي» فرمانده **** سيدالشهداي استان تهران و «محسن رفيق‌دوست» وزير **** زمان جنگ در رابطه با قطعنامه 598 مصاحبه شده است.
وي در ادامه افزود: در ادامه تصويربرداري قرار است مصاحبه با محسن رضايي، علي‌اكبر ولايتي، حسن روحاني و محمدجواد لاريجاني نيز تصويربرداري شود.
بر اساس اين گزارش، مستند «چرايي استمرار و پايان جنگ» دلايل استمرار جنگ ايران و عراق را و اين كه چرا اين جنگ به قطعنامه 598 ختم مي‌شود، بررسي مي‌كند.
به گزارش فارس، محور ساخت اين مستند، مصاحبه با كارشناسان سياسي نظامي است و مدت‌زمان اين مستند 50 دقيقه است.
عوامل اين مجموعه عبارتند از: تهيه‌كننده: بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، كارگردان: سليم غفوري، تصويربردار: وحيد فرجي، پژوهش و تحقيق: مصطفي حريري.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اسكرين‌ديلي گزارش داد؛
سينماي ايران در رده 14 پركارترين‌هاي دنيا در زمينه توليد فيلم


خبرگزاري فارس: سايت سينمايي اسكرين ديلي با اعلام اين مطلب كه توليدات سينمايي به همان نسبت كه در غرب كاهش يافته در شرق افزايش يافته، سينماي ايران با 105 فيلم در سال را به عنوان چهاردهمين سينماي جهان معرفي كرد.

A0687349.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس، سايت سينمايي اسكرين ديلي در گزارش سينمايي اين هفته خود ضمن اشاره به كاهش چشمگير توليدات سينمايي در غرب طي سال 2008 نوشت: هند با ساخت هزار و 325 فيلم در اين سال كه رقمي معادل دو برابر سينماي آمريكاي شمالي است، پرتوليد‌ترين سينماي جهان را داراست.
به گزارش اسكرين ديلي، توليد فيلم در اروپاي شرقي نيز سال به سال افزايش نسبي داشته تا آنجا كه از هزار و 102 فيلم در سال 2007 به هزار و 112 فيلم در سال 2008 رسيده و در اين ميان كشورهاي فرانسه، ايتاليا و اسپانيا صدرنشين هستند.
سينماي فرانسه بعنوان بزرگترين توليد‌كننده فيلم در اروپاي شرقي، در سال 2007، 240 فيلم و در سال 2008، 228 فيلم ساخته است.
اين در حالي است كه سينماي بريتانيا يكي از سينماهايي است كه طي سال‌هاي اخير به شدت دچار ركود شده است، آنچنانكه از 175 فيلم در سال 2003 به 111 فيلم در سال 2008 با 66 توليد ملي رسيده است.
بنا براين گزارش، سينماي آمريكاي شمالي نيز از ديگر سينماهايي است كه براي چهار سال پياپي به شدت دچار ركود اقتصادي شده تا جاييكه از 821 توليد سينمايي در سال 2005 به 601 فيلم در سال گذشته رسيده و در اين ميان بيشترين كاهش از جانب سينماهاي آمريكا و كانادا بوده است.
بحران اقتصادي بعنوان علت اصلي چنين كاهشي باعث افتي 7/20 درصدي شده و سال گذشته تنها توانست 520 فيلم را به مرحله نمايش برساند، سينماي كانادا نيز تنها با توليد 81 فيلم در سال 2008 يكي از بي‌رونق‌ترين دوره‌هاي تاريخ سينماي خود را تجربه مي‌كند.
بنا بر گزارش اين سايت سينمايي، البته اين كاهش تنها مختص سينماي شمالي نبوده و در آمريكاي جنوبي بالاخص برزيل نيز ما شاهد ركود چشمگيري بوده‌ايم، آنچنانكه طي سه چهار سال گذشته تعداد توليدات اين منطقه از 117 فيلم به 90 فيلم در سال 2008 رسيده است.
البته وضع در آسيا به گونه‌اي ديگر است، اگرچه در خاور دور بالاخص كره جنوبي، كاهش نسبي به چشم مي‌خورد ولي سينماي هند با افزايش چشمگير توليدات خود، نه تنها اين كاهش را جبران كرده، بلكه باعث شده تا سينماي آسيا رونقي دوباره بيابد.
در كنار تمامي اين كاهش‌ها و افزايش‌ها در سطح توليدات سينماي غرب و شرق، توليدات سينماي جهان در سال 2008، با 3 درصد كاهش همراه بوده است.
اسكرين ديلي در ادامه اين گزارش ضمن اشاره به اين مطلب كه در اين سال به طور كلي 5 هزار و 133 فيلم در سطح جهاني توليد شده است، افزود: البته در زمان تهيه‌ اين گزارش، جزئيات توليدات سينمايي دو كشور ايران و بنگلادش در دسترس نبوده است.
اين منبع خبري در پايان ضمن ارائه جدول تعداد توليدات سينمايي هر كشور طي سال‌هاي 2007 و 2008، سينماهاي هند، آمريكا، ژاپن، چين و فرانسه را بعنوان پنج كشور اول و سينماي كشورمان را با 105 توليد در سال 2007، بعنوان چهاردهمين كشور از نظر توليدات سينمايي معرفي كرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تهمينه ميلانی فيلمنامه "دا" را نوشت

فارس: نگارش فيلمنامه «تنهايي پرهياهو» توسط تهمينه ميلاني بر اساس كتاب «دا» به پايان رسيد و جهت تصميم گيري و بازبيني شوراي فيلمنامه حوزه هنري و انجمن سينماي دفاع مقدس ارسال شد.

«تنهايي پرهياهو»‌ را «تهمينه ميلاني» بر اساس كتاب «دا» نوشته است و روايت‌گر يك حماسه ملي ميهني در دوران جنگ تحميلي در خرمشهر است.

بنا بر اين گزارش، اين فيلم قرار است با همكاري مشترك حوزه هنري و انجمن سينماي دفاع مقدس تهيه و توسط تهيمنه ميلاني كارگرداني شود.

«تهمينه ميلاني» قرار بود تيرماه امسال پيش توليد فيلمنامه «پرنسيب» را به تهيه‌كنندگي محمد نيك‌بين آغاز كند كه به دليل عدم پاسخگويي اداره نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد هنوز بلاتكليف مانده است.

پيشنهاد ساخت فيلمي براساس كتاب خاطرات «دا» نوشته زهرا حسيني، آبان سال گذشته توسط محمدرضا شرف‌الدين مديرعامل انجمن سينماي دفاع مقدس به ميلاني داده شد.

«ميلاني» پيش‌تر درباره «تنهايي پرهياهو» گفته بود: در اين طرح مقايسه‌اي بين آرمان‌گرايي نسل انقلاب و نسل امروز صورت گرفته است و اميدوارم من نيز براساس اين كتاب موفق، فيلمي بسازم كه هيچ نيازي به حمايت براي ديده‌شدن توسط مخاطب نداشته باشد و مردم با ميل و رغبت بليت آن را بخرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتقاد منتقدان به جشنواره«ونيز


خبرگزاري فارس: جشنواره بين‌‌المللي فيلم ونيز درشرايطي از «سيلوستر استالونه» تقدير مي‌كند، كه گروهي از منتقدان سينمايي نسبت به اين مسئله معترض هستند.
A0724102.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس ، اعطاي جايزه ويژه «جيگر - له كولتوره» به اين بازيگر اكشن كار سينما، واكنش‌هاي متفاوتي را در بين روشنفكران و هنرمندان ايتاليايي به همراه داشته است.
به دنبال اعلام اعطاي اين جايزه به استالونه از سوي مسئولان جشنواره ونيز، اين خبر بلافاصله تيتر اول رسانه‌اي در اين كشور اروپايي شد.
در حالي كه گروهي از اهالي هنر موافق اهداي جايزه فوق به استالونه هستند، گروهي ديگر عملي شدن اين اقدام را به منزله كوچك و كم اهميت شدن اين جايزه ارزيابي مي‌كنند.
جايزه جيگر- له كولتوره هر سال به هنرمندي اهدا مي‌شود كه نام و نشان خود را در تاريخ سينماي معاصر به جاي گذاشته باشدو كارهاي او در سطح بين المللي با موفقيت و سروصداي زيادي همراه باشد.در عين حال اين فيلم ها بايد مورد توجه منتقدان هم قرار گرفته باشند.
در دوره‌هاي قبلي جشنواره ونيز، اين جايزه به فيلم‌سازان مولفي مثل «تاكشي كيناتو» ،«آينس واردا» و «عباس كيارستمي» اهدا شده است.
مسئولان جشنواره در بيانيه‌اي كه منتشر كرده‌اند، از جمله آورده‌اند:«استالونه در بين تمام فيلم‌هاي خود - حتي آن‌هايي كه كارگرداني نكرده و يا كم اهميت تلقي مي‌شوند- كاراكتر خود را به عموم تماشاگران معرفي كرده است.»
اما برخي اظهار نظرها حكايت از آن مي‌كند كه كساني هم در داخل ايتاليابا اين ديدگاه موافق نيستند.
مخالفان اهداي جايزه به استالونه مي‌گويند ،او و فيلم‌هايش در حدو اندازه‌اي نيستند كه لياقت دريافت چنين جايزه افتخار آميزي را داشته باشند.
سلوستر استالونه كه اواسط دهه هفتاد با «راكي» مطرح شد، پس از آن «رامبو» را بازي كرد. اين فيلم‌ها در نمايش‌ عمومي با موفقيت مالي روبرو شدند.
اما استالونه اين دو فيلم و كاراكترهاي اصلي آن را در خدمت جنگ سرد بين آمريكا و شوروي سابق قرار داد و قسمت‌هاي بعدي اين فيلم‌ها، حال و هوايي ارتجاعي و جنگ طلبانه پيدا كردند.
اين بازيگر با وجود آن كه در اواسط دهه هشتاد عمده شهرت خود را از دست داد، ولي هنوز هم فعاليت‌هاي بازيگري و كارگرداني خود را رها نكرده است.
تازه‌ترين فيلم او «گسترش يافتني‌ها» است كه در كنار بازيگري، آن را كارگرداني هم كرده است. «جت لي» ،«جيسن استانام» و «ميكي رورك» ديگر بازيگران اين فيلم هستند، كه ماه آوريل به روي پرده سينماها مي‌رود.
جشنواره بين‌المللي فيلم ونيز از دوم تا دوازدهم سپتامبر در كشور ايتاليا برپا مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
از امروز
جشنواره«سارايوو»شروع شد


خبرگزاري فارس: جشنواره بين‌‌المللي فيلم سارايوو كه با محصولي از كشور روماني افتتاح مي‌شود، تقويت سينماي اروپاي شرقي و مركزي و منطقه بالكان را هدف اصلي خود مي‌داند.

A0724099.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس، اين جشنواره با نمايش فيلم «افسانه‌هايي از عصر طلايي» از امروز كار خود را شروع مي‌كند.
در عين حال، حضور مهماناني مثل «گيليان اندرسن» بازيگر مجموعه فيلم «پرونده‌هاي مجهول» و «ميكي رورك» هنرپيشه مطرح دهه هشتاد ميلادي در جشنواره امسال، حكايت از آن مي‌كند كه مسئولان جشنواره سارايوو در فكر ايجاد يك ارتباط دو جانبه بين دو سينماي اروپاي شرقي و مركزي با صنعت سينماي بين‌المللي است.
منتقدان سينمايي جشنواره سارايوو را -كه در دوران جنگ خونين و ويرانگر بوسني شكل گرفت و گسترش يافت- بزرگترين و مهم‌ترين رويداد هنري حوزه بالكان مي‌دانند.
به گفته رسانه‌هاي گروهي، اين جشنواره هر سال بيش از 100 هزار تماشاچي علاقمند اين منطقه را جذب خود مي‌كند.
در جشنواره امسال 232 فيلم كوتاه و بلند از 53 كشور جهان به نمايش در مي‌آيد. جشنواره كه نه روز ادامه خواهد داشت، با معرفي «كريستين مونگيو» و فيلم تازه او «افسانه‌هايي از عصر طلايي» آغاز مي‌شود.
بجز مونگيو، چهار فيلم ساز ديگر رومانيايي ديگر نيز، كارگردان اپيزودهاي متنوع اين درام اجتماعي هستند.
مونگيو سال قبل با «4 ماه، 3 هفته و 2 روز» نخل طلاي جشنواره بين‌المللي كن را گرفت و نام سينماي روماني را در سطح وسيعي مطرح كرد.
اما فيلم جديد او و همكارانش كه در جشنواره سارايوو به نمايش در مي‌آيد،‌شامل 5 قصه كوتاه مي‌شود كه در دوران حكومت كمونيستي و ديكتاتوري «نيكلاي چائوشسكو» ديكتاتور سابق روماني اتفاق مي‌افتد.
جشنواره روز 20 آگست با فيلم «كشتي‌گير» به كار خود پايان مي‌دهد
جشنواره سارايوو كه طي سال‌هاي گذشته اهميت بين‌المللي زيادي پيدا كرده، كار خود را در سال 1994 و در دوران جنگ سارايوو آغاز كرد.
هدف اين جشنواره تلاش براي خلق يك زندگي نورمال ،براي مردم جنگ زده و مصيبت ديده شهر بود. در عين حال،‌برپاكنندگان جشنواره قصد داشتند توجه محاقل عمومي بين‌المللي را به سارايوو و مشكلات مختلف آن جلب كنند.
در دوران جنگ، تعدادي از فيلم‌ها در شرايط سخت بمباران و سفير گلوله‌ها به نمايش درآمد و حتي بعضي فيلم‌ها (مثل «قصه‌هاي عامه پسند» از «كوئنتين نارانتينو» ) در زيرزمين‌ها نمايش داده شدند.
برپايي اين جشنواره، هم‌چنين باعث شكوفايي فيلم‌سازي در بوسني و كشورهاي همسايه شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ستایشی تصویری از پناهندگان
qokoniuxteg5lmdr7scw.jpg

نمایی از فیلم "برای یک لحظه آزادی"
فیلم اتریشی "برای یک لحظه آزادی"، به کارگردانی آرش ریاحی، از روز ۱۳ اوت روی پرده‌ی برخی از سینماهای آلمان می‌رود. این فیلم سرنوشت‌های تلخ وشیرین جمعی از فعالان سیاسی ایران را، هنگام فرار از ایران به تصویر می‌کشد.



ایران، ترکیه، کردستان، اتریش و آلمان کشورهایی هستند که قهرمانان فیلم "برای یک لحظه آزادی" بین مرزهای آن‌ها در رفت‌و آمدند، ولی اغلب نه به‌طور قانونی و با وسایل نقلیه‌ی عمومی و عادی، بلکه به‌طور قاچاقی و با اسب و مینی‌بوس یا با پای پیاده. محل آشنایی و اقامت همه‌ی ‌آن‌ها، مسافرخانه‌ی قراضه‌ای در آنکاراست. آرش ریاحی، کارگردان فیلم، اولین نماهای آن را در همین مسافرخانه فیلمبرداری کرده است. دویچه وله با او در باره‌ی فیلمش و چگونگی ساختن آن گفت‌وگو کرده است:


فرار و مهاجرت، دستمایه‌ی اصلی فیلم شما، "برای یک لحظه آزادی" است. در این فیلم داستان فرار چندین خانواده‌ی ایرانی نقل می‌شود. چرا نخواستید موضوع فیلم را با تمرکز روی زندگی یکی از این خانواده‌ها به تصویر بکشید؟


هدف من ساختن فیلمی فراگیر دربار‌ه‌ی فرار و پناهندگان و پناهندگی بود. برای این که بتوانم به تمام جنبه‌های این مسئله بپردازم، لازم بود سرنوشت‌های متعددی را دستمایه قرار بدهم، تا همه‌ از پیر و جوان گرفته تا سیاسی و غیرسیاسی بتوانند بازتاب سرنوشت خود را در آن بیابند.


از سوی دیگر، فیلم من واکنش و تفسیری بر شرایط سیاسی کنونی اروپا ست که نژادپرستی و نفرت از بیگانگان به‌نحو وحشتناکی قابل پذیرش شده‌است. برای من مهم بود، داستان‌های واقعی و پیش‌تاریخ زندگی چند تن از این "بیگانگان" را تعریف کنم و نشان دهم که آرزوی داشتن خانواده و زندگی در آزادی و صلح، رویایی فراگیر است. این آرزوی همگانی است که انسان‌ها را قادر می‌سازد دست به کارهای غیرممکن بزنند. این آرزو است که ما را مجبور می‌کند، تحقیر و توهین‌های هرروزه را تحمل کنیم و جسارت آن را بیابیم که به دنبال رویاهای خود برویم، هرچند که بسیاری از آن‌ها به سرانجام نرسند. چنین رویایی را همه در سر می‌پرورانند؛ حالا می‌خواهد در حال فرار باشند یا نباشند. باید بتوان دنبال این رویاها رفت و من می‌خواستم این را در داستان‌های متفاوت بازتاب دهم.


عدم‌اطمینان، داشتن رویاهای باطل و به‌سربردن در حالت‌سرگردانی و انتظار موضوع این داستان‌هاست. این که انسان‌هایی که در وضعیت‌اضطراری یکسانی قرار می‌گیرند و هدف مشترکشان دستیابی به آزادی است، چگونه واکنش نشان می‌دهند، هم یکی از موضوع‌های اصلی فیلم است.


چگونه توانستید بین دنیای سوررآلیستی و رویازده‌ی قهرمان‌های فیلم و ابعاد سیاسی آن تعادل برقرار کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌؟



فیلم من فیلمی سیاسی و انسانی است. برایم مهم بود که با آن سطح آگاهی تماشاگران را بالا ببرم و نه این که دلسوزی آنان را برانگیزم. فراری‌ها و پناهندگان، انسان‌هایی مثل من و شما هستند و هما‌ن‌طور که زندگی ما سرشار از لحظات شادی و غم است، زندگی آنان هم سرشار از این لحظات است. من می‌خواستم فیلمی بسازم که در کل خود، همه‌ی این جوانب را دربرگیرد و نه فیلمی سوزناک از زندگی پناهندگان به عنوان قربانی. این‌گونه فیلم‌ها فقط بدبختی‌های پناهندگان را نشان می‌دهند. شوخ‌طبعی و طنز در برخی از لحظات یأس و درماندگی، آخرین روزنه‌ی امید و مکانیزمی برای زنده ماندن است. این را من خودم با گوشت و پوست خود در خانواده‌ام تجربه کرده‌ام. واکنش بسیاری از نهادهایی که با پناهندگان سروکار دارند، نیز در برابر فیلم من، همین را تأئید می‌کند. تمام لحظات مضحک و خنده‌دار فیلم، در واقعیت امر، برای پناهندگان هم اتفاق افتاده‌اند. من به موضوع، ضمن تحقیقاتم در باره‌ی پناهندگی، از جمله، پی‌بردم. این که این لحظات به تماشاگران یاری می‌دهد که به ژرفای چنین مسئله‌ی جدی‌ای توجه کنند، یکی از پی‌آمدهای جنبی و مثبت این نوع کار است. ولی من فیلمم را برای رسیدن به این پی‌آمدهای جنبی طرح‌ریزی نکردم؛ من شوخ‌طبعی و طنز را در کارم مطرح کردم، برای این که جزیی از واقعیت است.


کارگردان فیلم "پرسپولیس"، مرجانه ساتراپی، پس از دیدن "برای یک لحظه آزادی" در پاریس به من تلفن کرد و بعد از تبریک، گفت که از فیلم من خوشش آمده، چون در آن نوعی شوخ‌طبعی ایرانی حس کرده است. اگر چیزی به عنوان "شوخ‌طبعی ایرانی" وجود داشته باشد، فکر می‌کنم که ایرانی‌ها از آن در مبارزه‌ی مخفی خود علیه صدها سال اعمال فشار و تضییق استفاده می‌کنند تا بتوانند شرایط سخت را با شوخی‌و لطیفه تحمل‌پذیر سازند.


اگر قرار باشد، سبک کارم را توضیح بدهم، می‌گویم، من سعی ‌کردم جنبه‌ی انسانی موضوع فیلمم را آشکار سازم و آن را در لفافه‌ای از شوخ‌طبعی‌ای خاص بپیچانم، آن هم نه تنها برای این که وضعیت را تحمل‌پذیر کنم، بلکه برای این که بتوانم با پیامم به قلب انسان‌ها راه‌یابم. وقتی انسان‌می‌خندد، ‌ذهنش باز می‌شود. در این شرایط، آماده‌ی قبول پیام‌های آرش ریاحی، کارگردان فیلم "برای یک لحظه آزادی"
ناراحت‌کننده‌تری هم هست.

933pzt4q2k1996luj4no.jpg

آرش ریاحی، کارگردان فیلم "برای یک لحظه آزادی"



شما سعی کرده‌اید که تمام جنبه‌های مسئله‌‌ی فرار را به تصویر بکشید و در این کار هم موفق شده‌اید. پرداخت کل داستان برای شما چه اهمیتی داشت‌‌‌‌؟



من می‌خواستم این موضوع را به‌گونه‌ای همه‌جانبه و فراگیر مطرح کند. می‌خواستم زندگی کسی را نقل کنم که در فرارش موفق شده و کسی که در آن شکست خورده؛ از زندگی جوان‌ها و پیرها و بچه‌ها، و زن و شوهری که مجبور شده‌اند با این مسئله روبرو شوند؛ از موقعیت کسی که باید با زبان بی‌زبانی منظورش را بفهماند...

این فیلم ابراز عشقی به زندگی به‌طور کلی است؛ چون آزادی، به معنای زندگی است و از آن جا که من زندگی را روندی نمی‌بینم که باید آن را جوری پشت‌سر گذاشت، بلکه امری که برای تجربه‌اش باید جنگید، می‌بایست این فیلم هم تصویرگر فکری مثبت و زندگی‌بخش باشد، بدون آن که واقعیت‌های تلخ زندگی را نادیده بگیرد.

من می‌خواستم در فیلمم به این جنبه‌های متعدد بپردازم.


گاهی پیش آمد که هنگام کار روی فیلم و پرداختن به گوناگونی این زندگی‌ها، خط اصلی را گم کنید؟


ـ نه، هیچ‌وقت. من برای تدارک و تهیه‌ی فیلم چند سالی وقت داشتم و از آن گذشته با تیم خوبی کار می‌کردم. مسلماً لحظات دشواری وجود داشت که می‌بایست خواست اصلی‌ام را کمی تعدیل یا درگیری بین هنرپیشگان را حل و فصل کنم. ولی این واقعیت که این فیلم برای بسیاری از ما از نظر شخصی خیلی مهم بود، به ما کمک ‌کرد که در کنار هم بمانیم و لحظات دشوار را تحمل کنیم. کاملاً مشخص بود که برای بسیاری از ما ساختن این فیلم، تنها انجام کار یا وظیفه نبود، بلکه یک قدرشناسی بود، یک اظهار علنی، نوعی ستایش از همه‌ی پناهندگان جهان که روزی مجبور شدند، به هر دلیلی میهن خود را پشت سر بگذرانند، عزیزانشان را ترک کنند و بکوشند در غربت زندگی جدیدی را آغاز کنند.


فیلم شما ترکیبی از رویدادهای تخیلی و حوادث واقعی است، بدون آن که به سطح فیلمی مستند برسد. برای چنین پرداخت تصویری‌ای، از چه استراتژی روایتی‌ای سود بردید؟



با این که من تا هنگام ساختن فیلم "برای یک لحظه آزادی" تنها فیلم‌های مستند ساخته بودم، نمی‌خواستم فیلمی بسازم که تقلید واقعیت باشد و خیلی واقع‌گرایانه پرداخت شده باشد، من می‌خواستم برداشتی از واقعیت ارائه بدهم، نوعی واقع‌گرایی شاعرانه ابداع کنم. جذابیت فیلم سینمایی برای من در این نهفته نبود که کارهای مستندم را در آن تکرار کنم، بلکه با استفاده از ابزار تخیل و تجرید، شاید به سطحی فراتر از واقعیت دست یابم که احتمالاً در یک فیلم مستند، ناممکن است. این امر تنها با تدارک دیدن و به جزئیات پرداختن میسر می‌شود نه با اقدامات ناگهانی و بی‌برنامه. کار تدارک فیلم ما از جمله با انتخاب هنرپیشه‌ها آغاز شد که تقریباً همگی با "واقعیت" نقش‌‌های خود آشنا بودند (آن‌ها همگی خود تجربه‌ی پناهندگی را پشت‌سر گذاشته‌اند). این تدارک سپس با تصویر روایتی شخصیت‌های فیلم پایان ‌گرفت.

مهم این است که فرد هر یک از این ابزار را با ویژگی‌های خاص خودش به حساب آورد و با آن کار کند. این که کسی بگوید، من تا به‌حال فیلم مستند ساختم و روال این است که فیلم سینمایی‌ام را هم به سبک فیلم مستند بسازم، از نظر من، درست نیست. چون برای ساختن فیلم سینمایی، ابزار و وسایل دیگری در اختیار کارگردان است که با ابزار و امکانات ساختن فیلم مستند درباره‌ی هملان موضوع، متفاوت است....


تجربه‌های شخصی شما هنگام فرار تا چه اندازه در این فیلم بازتاب داده شده‌اند؟


پدر و مادر من از جمله روشنفکران چپ بودند. پدرم در زمان حکومت شاه، پنج سال زندانی بود. او در آستانه‌ی انقلاب، مثل اکثر زندانیان سیاسی، از زندان آزاد شد. پس از انقلاب خیلی زود معلوم شد که دیکتاتور جدید دست کمی از دیکتاتور سابق ندارد. ما ماه‌ها پیش از فرار، زندگی مخفی داشتیم تا این که در سال ۱۹۸۳ از راه ترکیه گریختیم. من در آن زمان، ۹ ساله بودم، ولی برادر و خواهرم کم‌سن و سال‌تر بودند و نمی‌توانستند با ما فرار کنند. از این جهت نزد پدر بزرگ و مادر بزرگم ماندند و همان‌طور که در فیلم نشان داده می‌شود، یک‌سال و نیم بعد از همان‌راهی که ما فرار کردیم، به کمک پسرعمویم به ما پیوستند. فرار من و خاطرات من در این باره به "اصالت" فیلمم کمک کرد. ولی از رویدادهایی که برای خودم اتفاق افتاده، تنها دو صحنه‌ی کوتاه در فیلم دیده می‌شود: یکی صحنه‌ای که یکی از بچه‌ها هنگام فرار از فرط سرما، یخ می‌زند و دیگری نمایی که پدر و مادر او، بخشی از پول‌‌های خود را در آستر کفش او می‌دوزند.


هنرپیشه‌های فیلم، به ویژه ایرانی‌ها را کجا یافتید و چگونه انتخاب کردید؟


در همه جا، در نیمی از اروپا. به همین‌جهت هم گزینش آنان اندکی طول کشید. برخی از این

rpsd97ygrzvp9dddmn0.jpg

فیلمبرداری از نمایی از فیلم "برای یک لحظه آزادی"


هنرپیشه‌ها حرفه‌ای و فیلمبرداری از نمایی از فیلم "برای یک لحظه آزادی"برخی دیگر غیرحرفه‌ای هستند. در این رابطه به ویژه پیداکردن
هنرپیشه‌ای که زبان فارسی را بدون لهجه حرف بزند، خیلی دشوار بود.


از طرف دیگر برایم مهم بود، از هنرپیشه‌هایی دعوت به همکاری کنم که به فیلم و داستان آن نه به عنوان یک هنرپیشه، بلکه یک انسان بنگرند. ... با این حال مهم‌ترین معیار، توانایی‌های کاری آن‌ها بود...


مشکل دیگری که وجود داشت، ترس از "عوامل جمهوری اسلامی" بود که به کار ما لطمه نزنند. در طول فیلمبرداری، سفارت ایران در ترکیه یک بار موفق شد، اجازه‌ی فیلمبرداری ما در ارزروم را باطل کند. خوشبختانه مدیر تهیه‌ی فیلم توانست، اهمیت پروژه را برای مقامات محلی روشن کند. آن‌ها پس از آن یک اسکورت نظامی برای حمایت از ما به محل فیلمبرداری فرستادند تا کسی مزاحم‌مان نشود.


یکی دیگر از مسائل ما این بود که برخی از هنرپیشگان با "دخالت" بعضی از مقامات اجازه‌ی ورود به ترکیه را کسب کردند. چون این کشور برای پناهندگان ایرانی، همیشه امن نیست. پدر یکی از هنرپیشه‌ها که به ترکیه پناهنده شده بود، چند سال پیش در این کشور کشته شد.


فیلم شما با ۳/۵ میلیون یورو، یکی از گران‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای اتریش است. دانستن این امر، باعث فشار روحی شما نبود؟


فشار خیلی زیاد بود،به ویژه پس از موفقیت فیلم مستند قبلی‌ام "خانواده‌ی مهاجر من". از طرفی فکر می‌کردم، با بودجه‌ی فیلم من، شمار زیادی از نیازمندان جهان می‌توانند برای مدت زیادی به‌راحتی زندگی کنند. برای همین هم نمی‌خواستم فیلمی بسازم که تنها خودخواهیم را ارضا کند، بلکه فیلمی که اهمیت و پیامی اجتماعی هم داشته باشد.


با این حال می‌دانستم که اگر در ساختن این فیلم موفق نشوم، باید طی کردن مراحل ترقی را به عنوان کارگردان فراموش کنم. از این رو سعی کردم، اصلاً به این موضوع فکر نکنم و به خودم فشار نیاورم. چاره‌ی دیگری هم نداشتم جز این که تمام توانایی و امکاناتم را در این راه به‌کار گیرم و هرچه از دستم برمی‌آید، انجام دهم. از هر چه بگذریم، داشتن امکان ساختن چنین فیلمی، خودش یک فرصت بزرگ و یک امتیاز بود که در اختیار هر کسی گذاشته نمی‌شد.



آرش ریاحی در ۲۲ اوت ۱۹۷۲ در ایران به دنیا آمده است. او از سال ۱۹۸۲ همراه خانواده‌ی خود که به دلایل سیاسی ایران را ترک کرده است، در اتریش زندگی می‌کند. در دوره‌ی دبیرستان، ریاحی چند فیلم کوتاه می‌سازد. پس از اخذ دیپلم در سال ۱۹۹۳ ریاحی به تحصیل در دانشکده‌ی فیلم و علوم انسانی وین می‌پردازد. همکاری او با رادیوی اتریش در رشته‌های تولید فیلم مستند و تبلیغاتی از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲ به‌طول می‌انجامد.

ریاحی در سال ۱۹۹۸ با چند تن از دوستان خود، شرکت تولید فیلم "دختران طلایی" را تأسیس می‌کند که در آن شمار زیادی فیلم کوتاه، تبلیغاتی و مستند تهیه می‌کند؛ از جمله "یادگارهای آقای x " و "خانواده‌ی مهاجر من" که به عنوان مستند سینمایی، اکران شدند.



مصاحبه‌گر: فهیمه فرسایی

تحریریه: فرید وحیدی
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مجمع عمومي كانون نمايشنامه‌نويسان برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مجمع عمومي كانون نمايشنامه‌نويسان خانه تئاتر روز دوشنبه 26 مردادماه در خانه تئاتر برگزار مي‌شود.
A0610194.jpg


«بهزاد صديقي» منتقد تئاتر و سخنگوي كانون نمايشنامه‌نويسان خانه تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تئاتر فارس گفت: مجمع عمومي كانون نمايشنامه‌نويسان روز دوشنبه 26 مردادماه راس ساعت17 در خانه تئاتر برگزار مي‌شود.
وي افزود: دوستاني كه علاقه‌مند به كانديداتوري هستند تا روز انتخابات به دبيرخانه مراجعه و فرم كانديداتوري خود را پر كنند و اعضايي كه حق عضويت پرداخت نكرده‌اند تا روز برگزاري مجمع آن را پرداخت كنند و با كارت تمديد شده عضويت در مجمع حضور يابند تا به حد نصاب برسد چراكه طبق آيين‌نامه خانه تئاتر، اعضا مي‌بايست با كارت عضويت معتبر در مجمع عمومي شركت كنند.
سخنگوي كانون نمايشنامه‌نويسان خانه تئاتر در پايان افزود: در مجمع عمومي گزارش عملكرد هيات مديره كانون قرائت مي‌شود و در خصوص آيين‌نامه عضوگيري نمايشنامه‌نويسان راديويي نيز تصميم‌گيري مجدد مي‌شود و پس از آن انتخابات هيات مديره برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اميني: بايد به مشكلات آيين‌نامه در همان سال اول رسيدگي شود


خبرگزاري فارس: رحمت اميني گفت: با تصويب آيين‌نامه و قرارداد تيپ موافقم و داشتن يك قاعده و معيار براي طبقه‌بندي خوب است، اما بايد در همان سال اول به مشكلات در طريقه درجه‌بندي‌ها رسيدگي شود.
A0465581.jpg


«رحمت اميني» نويسنده و كارگردان تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر فارس، در خصوص قرارداد تيپ ارائه شده توسط خانه تئاتر و مركز هنرهاي نمايشي گفت: به طور كلي با تصويب اين قرارداد موافقم، داشتن يك قاعده و معيار براي طبقه‌بندي خوب است و اساساً هر چيزي كه قاعده و معياري داشته باشد در هر جا، مكان، پروسه و فرآيندي كه باشد، به طور كلي اعتراضات و شكايات كمتر مي‌شود و كارها به روال بهتري مي‌افتد.
وي افزود: ‌حال ممكن است در اين قاعده‌مندي حتي خود من هم احساس ضرر كنم، من شايد در نمايشگاه‌نويسي مشكل چنداني نداشته‌ باشم و در گروه اول قرار بگيرم اما در طول اين سال‌ها چند نمايش را كارگرداني كرده‌ام و با وسواس هم اين كار را انجام داده‌ام، و ممكن است در رده‌هاي پايين‌تري قرار بگيرم، پس از نظر ظاهري براي من اين امر ضرر است چرا كه تا قبل از تصويب آيين‌نامه پول بهتري براي كارگرداني مي‌گرفتم، اما باز هم موافقم كه اگر يك قرارداد تيپي وجود داشته باشد، بهتر است.
اميني ادامه داد: در دانشگاهي كه تدريس مي‌كنم چه دولتي و چه آزاد هم همين است، ما بايد يك سري فرآيندها و شرايط را بگذرانيم تا از مربي به استاديار برسيم، براي استاديار شدن شرايط سختي وجود دارد و آنجا هم يك سري نكات وجود دارد.
اين مدرس تئاتر اظهار داشت: خواسته من اين است كه بالاخره بايد از يك جايي كار شروع شود و به مشكلات قرارداد در مسير انجام خود رسيدگي شود، به هر حال هر قاعده و قانوني يك چيزهايي را حذف مي‌كند و شرايطي را تنگ مي‌كند.
اميني يادآور شد: هميشه در هنر اين نوع قاعده و قانون‌ها، مشكلات بيشتري از ساير رشته‌ها دارد، براي اينكه هنر امري نيست كه در ذات خودش قاعده‌مند باشد و در يك چارچوب قرار بگيرد. بنابراين بسيار تفسيرپذير است و قاعده‌اي كه بسيار محكم و ادبي باشد، قاعدتاً با واكنش روبرو مي‌‌شود.
وي بيان داشت:‌ بنابراين در اينگونه موارد قانونگذار بايد در همان سال اول اعمال چنين قانوني به اعتراضات رسيدگي كند و ببيند كه آيا در اين جور موارد نيز فكر شده يا خير و اين مهمترين كاستي است كه مي‌تواند مشكل‌ساز شود.
اميني در ادامه گفت: به طور مثال هنرمندي بسيار شناخته شده كه بيشتر شناخته شده كه بيشتر به نمايشنامه‌نويسي شهرت دارد و چند كار درجه يك را نيز كارگرداني كرده است ممكن است براي كارگرداني درجه 3 يا 4 شود و از طرف ديگر دانشجويي و بيشتر از اين هنرمند كار روي صحنه برده باشد و درجه‌اش 2 شود، خب در اين حالت آدم فكر مي‌كند كه حتماً ايرادي وجود دارد و اين ايراد چگونه حل مي‌شود، پس بايد در بررسي‌ها براي دادن درجه در همان سال اول به اين موارد فكر شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مسئول كانون فيلمنامه‌نويسي فيلمنامه نو:
مسئولان نگاه جدي به فيلمنامه‌نويسان استان‌ها ندارند


خبرگزاري فارس: مسئول كانون فيلمنامه‌نويسي فيلمنامه نو گفت: توجه مسئولان به فيلمنامه‌نويسان استاني در تهيه و توليد برنامه‌هاي مناسب سينما و تلويزيون موثر خواهد بود.

A0361651.jpg



مرضيه وزيري امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قم اظهار داشت: كانون فيلمنامه‌نويسي فيلمنامه نو در سال 83 از بين علاقه‌منداني كه به صورت تخصصي دوره آموزش فيلمنامه را طي كردند، تشكيل شد.
وي افزود: ارتقا سطح دانش فيلمنامه، شكوفا كردن استعداد و حضور جدي و زمينه‌ساز نهضت هنري در سينما را از اهداف شروع به كار كانون فيلمنامه‌نويسي است.
وزيري با بيان اينكه متاسفانه مسئولان نگاه جدي به فيلمنامه‌نويسان استان‌ها ندارند، بيان داشت: مسئولان تنها به فيلمنامه‌نويسان استان تهران با ديد حرفه‌اي نگاه مي‌كنند حال آنكه فيلمنامه‌نويسان استان‌ها و شهرهاي ديگر كشورمان نيز در تهيه و توليد فيلمنامه موفق عمل كرده‌اند.
وي با اشاره به همكاري اين كانون با بنياد سينمايي فارابي افزود: چهار فيلم‌نامه با نام بوريا، بازار مكاره، ساحلي بر دريا و روياي دريا در سه سال نخستين آغاز كار كانون به بنياد سينمايي فارابي ارسال شده و از سوي آنها پذيرفته شد.
مسئول كانون فيلم‌نامه‌نويسي فيلم‌نامه نو با اشاره به موفقيت آثار فيلم‌نامه‌نويسان استان در جشنواره‌هاي مختلف يادآور باشد : با وجود عدم همكاري مسئولان و نبود كمك‌هاي لازم بسياري از آثار اين مجموعه در جشنواره‌هايي مانند ايثار، اشكواره حسيني و دانشجويي مقام‌هاي برتر را كسب كرده است.
وزيري با اشاره به همكاري كانون با مركز فرهنگي هنري صبا افزود: سه پروژه پرستاران، دبيرستان و باغ ميوه‌ها‌ در حوزه كودك و نوجوان با نگاه جديدي به انيميشن و زمينه‌سازي براي توليد مجموعه‌هاي جذاب و متنوع از نتايج همكاري با اين مركز است.
وي يادآور شد: مجموعه باغ ميوه‌ها، مجموعه 13 قسمتي براي سنين خردسال و با هدف آشنايي كودكان با خواص ميوه در نوبت پخش قرار دارد.
وزيري خاطر نشان كرد: مجموعه دبيرستان كه در مرحله تصحيح قرار دارد داستان هفت دختر مقطع دبيرستاني را روايت مي‌كند كه با مسائل مختلفي در مدرسه روبه‌رو مي‌شوند.
وي با اشاره به اينكه اين تهيه مجموعه در 26 قسمت پيش‌بيني شده است، ادامه داد: ساختار اين مجموعه به صورت بيان صفات و رفتارهايي رايج در بين دانش‌آموزان اين مقطع سني طراحي شده است.
مسئول كانون فيلم‌نامه‌نويسي فيلم‌نامه نو با بيان اينكه نبود مديريت منسجم با اسلوب و شيوه درست از مشكلات فيلم‌نامه‌نويسان است، افزود: جابه‌جايي مديران و تغيير در برنامه‌هاي مديريتي گذشته سبب تغيير در رابطه مديران جديد با فيلم‌نامه ‌نويسان مي‌شود.
وي با اشاره به ديگر فعاليت‌هاي اين كانون يادآور شد: علاوه بر برگزاري كارگاه‌هاي فيلم‌نامه‌نويسي در راستاي ارتقا سطح دانش فيلم‌نامه‌نويسان از افراد در زمينه‌هاي مختلف شغلي و تحصيلي براي بالا بردن سطح اطلاعات اعضا كانون دعوت مي‌شود.
وزيري تصريح كرد: به منظور ارتقا اطلاعات اعضا كانون برنامه‌هاي بازديد از اماكن و مراكز مختلف از جمله كانون اصلاح و تربيت، كانون ترك اعتياد و... از جمله برنامه‌ها در اين زمينه بوده است.
وي با اشاره به همكاري كانون فيمنامه نويسان فيلم‌نامه نو با شبكه استاني قم تصريح كرد: فيلم‌نامه تله فيلم يادگاري‌هاي پدرانم با موضوع حفظ آثار ميراث فرهنگي حاصل همكاري اين دو مجموعه است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
با دريافت پروانه ساخت؛
جهانگيري«هفت دلاور و نصفي» را شهريور كليد مي‌زند


خبرگزاري فارس: «جهانگير جهانگيري» جديدترين پروژه سينمايي خود را با عنوان «هفت دلاور و نصفي» شهريور ماه امسال كليد مي‌زند.

A0713355.jpg



«مهدي احمدي» تهيه كننده اين فيلم در گفت وگو با خبرنگار سينمايي فارس با اعلام اين مطلب اظهار داشت: در خواست صدور پروانه ساخت «هفت دلاور و نصفي» را به كارگرداني «جهانگير جهانگيري» مدتي است كه به وزارت ارشاد ارائه كرده‌ايم و با صدور پروانه ساخت شهريور ماه اين فيلم كليد خواهد خورد.
وي ادامه داد: فيلم «هفت دلاور و نصفي» داستان پير مرد معلمي است كه پس از بازنشستگي اكثر اوقات فراغت خود را با نوه‌ خردسالش در پارك مي‌گذارد و در آنجا با تعدادي پيرمرد بازنشسته ديگر آشنا مي‌شود كه تصميم مي‌گيرند براي خود كار و كاسبي راه بياندازند و تصميم مي‌گيرند يك مغازه شيريني فروشي را تأسيس كنند كه در اين راه با اتفاقات جالبي روبرو مي‌‌شوند.
احمدي با اشاره به عواملي كه تاكنون حضورشان در اين پروژه قطعي شده است، اظهار داشت: جهانگير جهانگيري(كارگردان)، سيد جواد طباطبايي(نويسنده)، رضا رخشان(مدير فيلمبرداري)، محبوبه گشايشي( مدير توليد)، داريوش بابائيان(مجري طرح)، احسان هوشيارگر( مدير روابط عمومي) و مهدي احمدي(تهيه كننده) عواملي هستند كه حضورشان در پشت صحنه قطعي شده است و منتظر هستيم پس از صدور پروانه ساخت با بازيگران مورد نظر و ساير عوامل وارد مذاكره شويم.
وي در خاتمه اظهار داشت: «هفت دلاور و نصفي» در موسسه فرهنگي هنري شكوفا فيلم تهيه‌ خواهد شد.
«جهانگيري» اين روزها فيلم «چشمك» را روي اكران سينماها دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نشست «بررسي حقوق نرم‌افزارهاي رايانه‌اي» برگزار نشد


خبرگزاري فارس: نشست «بررسي حقوق مالكيت مادي و معنوي نرم‌افزارهاي رايانه‌اي و آثارهاي فرهنگي رسانه‌هاي ديجيتال» عصر روز گذشته برگزار نشد.
A0611525.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، در اين نشست كه قرار بود عصر روز گذشته ساعت 16 به بررسي حقوق مالكيت مادي و معنوي نرم‌افزارهاي رايانه‌اي و آثارهاي فرهنگي رسانه‌هاي ديجيتال بپردازد، برگزار نشد.
بر اساس اين گزارش، در اين نشست قرار بود مديران مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال، نمايندگان قوه مقننه، نمايندگان قوه مجريه (وزارتخانه و شوراي مربوطه)، نمايندگان قوه قضاييه، اصناف، تشكل ها و اتحاديه‌هاي مرتبط، اساتيد دانشگاه، خبرنگاران مرتبط و نمايندگان بخش خصوصي حضور داشته باشند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
حمله منتقدان به «ونيز» بخاطر تجليل از «استالونه»


خبرگزاري فارس: جشنواره بين‌‌المللي فيلم ونيز در شرايطي از «سيلوستر استالونه» تقدير مي‌كند، كه گروهي از منتقدان سينمايي نسبت به اين مسئله معترض هستند.
A0259012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس ، اعطاي جايزه ويژه «جيگر - له كولتوره» به اين بازيگر اكشن كار سينما، واكنش‌هاي متفاوتي را در بين روشنفكران و هنرمندان ايتاليايي به همراه داشته است.
به دنبال اعلام اعطاي اين جايزه به استالونه از سوي مسئولان جشنواره ونيز، اين خبر بلافاصله تيتر اول رسانه‌اي در اين كشور اروپايي شد.
در حالي كه گروهي از اهالي هنر موافق اهداي جايزه فوق به استالونه هستند، گروهي ديگر عملي شدن اين اقدام را به منزله كوچك و كم اهميت شدن اين جايزه ارزيابي مي‌كنند.
جايزه جيگر- له كولتوره هر سال به هنرمندي اهدا مي‌شود كه نام و نشان خود را در تاريخ سينماي معاصر به جاي گذاشته باشدو كارهاي او در سطح بين المللي با موفقيت و سروصداي زيادي همراه باشد. در عين حال اين فيلم‌ها بايد مورد توجه منتقدان هم قرار گرفته باشند.
در دوره‌هاي قبلي جشنواره ونيز، اين جايزه به فيلم‌سازان مؤلفي مثل «تاكشي كيناتو» ،«آينس واردا» و «عباس كيارستمي» اهدا شده است.
مسئولان جشنواره در بيانيه‌اي كه منتشر كرده‌اند، از جمله آورده‌اند:«استالونه در بين تمام فيلم‌هاي خود - حتي آن‌هايي كه كارگرداني نكرده و يا كم اهميت تلقي مي‌شوند- كاراكتر خود را به عموم تماشاگران معرفي كرده است.»
اما برخي اظهار نظرها حكايت از آن مي‌كند كه كساني هم در داخل ايتاليابا اين ديدگاه موافق نيستند.
مخالفان اهداي جايزه به استالونه مي‌گويند، او و فيلم‌هايش در حدو اندازه‌اي نيستند كه لياقت دريافت چنين جايزه افتخار آميزي را داشته باشند.
سلوستر استالونه كه اواسط دهه هفتاد با «راكي» مطرح شد، پس از آن «رامبو» را بازي كرد. اين فيلم‌ها در نمايش‌ عمومي با موفقيت مالي روبرو شدند.
اما استالونه اين دو فيلم و كاراكترهاي اصلي آن را در خدمت جنگ سرد بين آمريكا و شوروي سابق قرار داد و قسمت‌هاي بعدي اين فيلم‌ها، حال و هوايي ارتجاعي و جنگ طلبانه پيدا كردند.
اين بازيگر با وجود آن كه در اواسط دهه هشتاد عمده شهرت خود را از دست داد، ولي هنوز هم فعاليت‌هاي بازيگري و كارگرداني خود را رها نكرده است.
تازه‌ترين فيلم او «گسترش يافتني‌ها» است كه در كنار بازيگري، آن را كارگرداني هم كرده است. «جت لي»، «جيسن استانام» و «ميكي رورك» ديگر بازيگران اين فيلم هستند، كه ماه آوريل به‌روي پرده سينماها مي‌رود.
جشنواره بين‌المللي فيلم ونيز از دوم تا دوازدهم سپتامبر در كشور ايتاليا برپا مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كلاري: «مهرداد فخيمي» يك آدم ويژه با نگاه و جهاني ويژه بود


خبرگزاري فارس: «محمود كلاري» در مراسم سالگرد درگذشت «مهرداد فخيمي» گفت: فخيمي يك آدم ويژه بود، نگاه ويژه داشت، جهان ويژه داشت و زندگي‌‌اش ويژه بود و به همين دليل است كه ما يك سو قرار گرفته‌ايم و او سوي ديگري و دائما دارد كشف مي‌شود.
A0483259.jpg


به گزارش خبرنگار سينمايي فارس‏، مراسم بزرگداشت «مهرداد فخيمي» فيلمبردار فقيد سينماي كشورمان عصر روز گذشته به همت انجمن فيلم كوتاه سينماي ايران و مريم فخيمي در خانه سينما برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم كه با حضور اندكي از سوي سينماگران همراه بود و پس از پخش كليپي «نقي نعمتي» اظهار داشت: قرار نيست مراسم امروز مجري داشته باشد و من نيز فقط به نمايندگي از سوي انجمن سينماي كوتاه ايران آمده‌ام تا به خانوداه ايشان تسليت بگويم و حضور در اين مراسم را باعث افتخار خود مي‌دانم.
در ادامه مراسم «مريم فخيمي» فزرند مرحوم «مهرداد فخيمي» كه مراسم به همت او برگزار شد، در سخناني كوتاه گفت: نمي‌دانم چه بايد بگويم‏، خيلي مثل بابا اهل حرف زدن نيستم. از اعضاي انجمن فيلم كوتاه كه در برگزاري اين مراسم به من كمك كردند، ممنونم و از انجمن فيلمبرداران كه جاي‌شان امروز خيلي خالي است. همه ما مسئوليت بزرگي داريم در حفظ نگاهي كه او به ما آموخت و از همه كمك مي‌خواهم چرا كه به تنهايي نمي‌توانم اينكار را انجام دهم.
پس از پايان صحبت‌هاي مريم فخيمي، «جعفر والي» دوست و همراه قديمي فخيمي در سخناني اظهار داشت: من مرگ هيچ عزيزي را باور نمي كنم، سخت است بسيار سخت است از دوست سخن گفتن و از دوست از دست رفته. وقتي كه بلند شدم تا حرف بزنم نمي‌دانستم كه چه بايد بگويم. هزار فكر، انديشه، و خيال به ذهنم آمد. عزيزان، انسان بزرگي را از دست داده‌ايم. زمانه شخصيت‌هاي بزرگي مي‌سازد و وقتي ارزش آنها را درك مي‌كنيم كه آنها را از دست مي‌دهيم.
اين هنرمند پيشكوست سينما و تئاتر كشورمان در ادامه صحبت‌هاي خود بيان داشت: من نمي‌دانم چرا با هم دوست شديم؟، چرا دوست مانديم؟، و چرا دوست‌تر شديم؟، يك زندگي بود پر از صفا و صميميت كه جاري بود و چقدر حيف آدم وقتي پير‌تر مي‌شود تنها‌تر هم مي‌شود. من از شاگردان فخيمي مي‌خواهم كه نگاهي را كه او به زندگي داشت حفظ كنند و اين بزرگ‌ترين يادگاري است.
«محمود كلاري» ديگر سخنران اين مراسم كه به واسطه دوستي نزديكش با مرحوم «مهرداد فخيمي» دقايقي را در خصوص ويژگي‌هاي كاري و اخلاقي اين هنرمند فقيد سخنراني كرد.
كلاري گفت:خيلي كار سختي است در خصوص مهرداد فخيمي صحبت كردن اما هيچ‌كس نمي‌تواند در برابر خواسته «مريم» مقاومت كند. خيلي سخت و دشوار بود و اساسا آدم را خيلي سخت به خودش راه مي‌داد. مطلقا آن رابطه صميمي را كه ما انتظار داريم با ديگران نداشت مگر آنهائي كه مي‌توانستند به پنجره‌هاي ذهن او راه يابند. آدم سختي بود و اساسا هم فكر نمي‌كنم كه ما «مهرداد فخيمي» را از دست داده باشيم.
او ادامه داد: جريان بسيار بزرگ‌تر، عميق‌تر و كارسازتر از اين حرف‌ها است و تاثيري كه او بر روي هم‌نسلانش و دهه‌هاي بعد از خود از جمله خود من گذاشت كاملا روشن است. نوع تلقي و زيبايي‌شناختي او از جهان پيرامون خودش كه از جهان شخصي‌اش مي‌آمد به شدت ويژه بود و حاصل يك جهان‌بيني طولاني بود. بنابراين مهرداد فخيمي هميشه خواهد بود و روز به روز ارزش‌‌هاي كارش بيشتر درك خواهد شد و من اين را شك ندارم.
اين مدير فيلمبرداري سينماي ايران در ادامه افزود:خيلي حرف نمي‌زند و با هر گونه‌ نمايشي در تعارض بود و هيچگونه نقش و يا نمايشي را در كارهاي او او نمي‌توان ديد. تصاوير او فراتر از نمايش هستند و به راحتي با مخاطب ارتباط برقرار مي كنند و او در اين مورد يك تبحر ويژه داشت و طبيعتا در كارهايي كه توانسته بود با فيلمساز به هم نظري برسد مي‌بينيد كه چه شاهكارهايي را به وجود آورده است.
او در ادامه به ذكر خاطره‌اي در خصوص چگونگي راضي شدن فخيمي به انجام مصاحبه با وي براي مجله تصوير پرداخت و گفت: چندين و چند بار تلاش كردم با او صحبت كنم اما او اهل حرف زدن نبود. نهايتا يك شب دعوتش كردم شام بيايد خانه ما و او هم تنها به خاطر كوفته تبريزي اين دعوت را پذيرفت، درك كوفته تبريزي خيلي مهم است و بايد اول كوفته تبريزي را شناخت تا به چنين نگاهي جامعي دست يافت!
«محمود كلاري» در ادامه صحبت‌هايش گفت: «مهرداد فخيمي» يك آدم ويژه بود، نگاه ويژه داشت، جهان ويژه داشت و زندگي‌‌اش ويژه بود و به همين دليل است كه ما يك سو قرار گرفته‌ايم و او سوي ديگري و دائما دارد كشف مي‌شود. مثل يك شعر ناب بسيار بسيار ساده‌اي است كه در عين حال بار معنايي قوي دارد و هرچه تاريخ آن مي‌گذرد ارزش‌هايش بيشتر كشف مي‌شود.
اين مدير فيلمبرداري سينماي ايران تصريح كرد: مهرداد فخيمي آدم بسيار ويژه‌اي بود و بهترين تعريفي كه از او شنيديم مربوط به همسرش است كه او را «بهشت» توصيف كرد، وقتي همسر آدم يك چنين عبارتي را بگويد يعني بايد خيلي «بهشت» باشي و خوشا به حال او كه «بهشت» بود.
او تأكيد كرد: فخيمي نقش غيرقابل‌انكاري را در رشد بصري سينماي ايران دارد و به راحتي مي‌توان او را با فيلمبرداران جهاني مقايسه كرد و اگر سفر او را بگذاريد در كنار كارهاي فيگه‌روآ نه تنها چيزي كم ندارد بلكه بسيار فراتر است. مهرداد فخيمي آدم بزرگي بود و فيلمبرداري بسيار ويژه در تاريخ سينماي ايران است و جايگاه او هرگز تكان نخواهد خورد و روز به روز بهتر و با مرتبه بالاتر كشف خواهد شد، اميدوارم روزي برسد كه ارزش كارهايش را بيشتر بشناسيم و بتوانيم الگو بگيريم براي كردار و رفتارمان.
«محمدرضا اصلاني» ديگر سينماگري بود كه در مراسم بزرگداشت سالگرد درگذشت «مهرداد فخيمي» به ايراد سخن پرداخت.
اصلاني با ابراز تأسف از درگذشت دوست و همكار ديرين خود گفت: متأسفانه ما به سني رسيده‌ايم كه بيشتر از دست‌رفتگي‌ها را شاهد هستيم و اميدورام اين سن آنقدر طول نكشد كه از دست رفتن يك جامعه را هم ببينيم.
او ادامه داد: تمامي لحظه‌هايي را كه باهم داشتم به يادم مي‌آيد از همان ابتدا كه رهنما و شيبان‌لو دعوتمان كردند تا به كانون برويم، دوراني كه با هم در واقع نبود را ساخيتم و اگر او نبود شايد امكان خيلي از كارها و فضاها نبود. اين ****‌مندي كه مي‌توانست يك گروه را به صورت انساني نگه دارد، مديريتي كه مي‌توانست به جي آنكه فقط حاكميت داشه باشد، گسترش دهنده يك معرفت انساني نسبت به هم باشد كار هر كسي نبود و به خصوص در آن زمان كه فضاي كمي مبتذل سينما، اين روابط را گم كرده بود، اين روابط در كار فخيمي بود.
اين سينماگر خاطرنشان كرد: آن زمان كم‌تر كساني بودند كه از كار سينما لذت ببرند اما او به اطرافيانش ياد مي‌داد كه چگونه لذت ببرند و اين لذت و شادماني را در لحظه‌هايي كه كار درستي انجام مي‌شد، مي‌توانستيم ببينيم و به خود من اين انرژي را مي‌داد كه لحظه بعد را هم ببينيم. اثر گذاشتن كار آساني است نسبت و موثر بودن اثر مهم است و مهم اين است كه چگونه بر روي جهان اثر مي‌گذاري و ما بر روي اين موضوع با هم مشترك بوديم.
اصلاني در خاتمه صحبت‌هايش گفت: تاريخي را با هم گذرانديم كه هر لحظه‌اش تفاهم بود و اگر او نبود بسياري از اين نوع كارها، سند‌ها و تصاوير شكل نمي‌گرفت و به همين دليل من فكرمي‌كنم او نه تنها از دست نرفته است بلكه به وسيله كارهايش باقي مانده است.
در بخش پاياني اين مراسم اين نيز «هارون يشايايي» مدير پخشيران، دقايقي را در خصوص خاطرات خود از همكاري با «مهرداد فخيمي» در فيلم «ناخدا خورشيد» ساخته «ناصر تقوايي» نقل كرد.
يشايايي پس از بازگويي خاطراتي از چگونگي شرايط سخت كاري در بندر كنگ در ١٥كيلومتري بندر لنگه و روحيه تحمل‌پذيري مرحوم فخيمي گفت: آنچه كه در مورد فخيمي مي‌توان ذكر كرد اين نكته كرد كه تحمل پذيري‌اش در «ناخدا خورشيد» مثال زدني است و اگر صبوري «مهرداد فخيمي» نبود با وجود اين كه اين فيلم شناسنامه «ناصر تقوايي» است، اين فيلم ساخته نمي‌شد و اميدوارم همه هنرمندان يادشان باشد كه فيلمي را بسازند كه گوشه‌اي از تاريخ ملت را ورق بزنند.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، اين مراسم با نمايش فيلم سينمايي «مسافران» ساخته «بهرام بيضايي» و با فيلمبرداري «مهرداد فخيمي» پايان يافت.

* حاشيه‌هاي مراسم:
مراسم با حدود 40 دقيقه تأخير و از ساعت ١٧:٤٠ آغاز شد.
عدم حضور اعضاي هيأت مديره خانه سينما و به خصوص انجمن فيلمبرداران از نكات قابل تامل مراسم بود.
در شروع مراسم كليپي پخش شد كه در آن سينماگراني نظير: جعفر والي، محمدرضا اصلاني، ايرج رامين‌فر، محمود كلاري، اميد روحاني، سيف‌ا... صمديان، بهرام بيضايي، ناصر تقوايي و ابراهيم غفوري در خصوص اين هنرمند فقيد صحبت كردند.
جعفر والي، محمدرضا اصلاني، ايرج رامين فر، محمود كلاري، هنگامه قاضياني، مهتاج نجومي، اميد روحاني، هادي آفريده، سيف‌الله صمديان، مسعود فروتن، نقي نعمتي، محمدرضا عرب، مجيد برزگر و مسعود نقاش‌زاده از جمله سينماگران حاضر در اين مراسم بودند.
بزرگداشت سالگرد درگذشت «مهرداد فخيمي» اولين مراسمي بود كه پس از بازسازي «خانه سينما» در سالن آن برگزار مي‌شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
شكايت حسام نواب‌صفوي از يك تهيه‌كننده سينما


خبرگزاري فارس: در پي درج خبري در يك روزنامه در خصوص شكايت سيدحسام نواب صفوي از كمال طباطبايي تهيه‌كننده سينما، اين بازيگر سينما متني در اختيار خبرگزاري فارس قرار داد.
A0652691.jpg


به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، يكي از رسانه ها طي گزارش مفصلي تحت عنوان «زندان: عاقبت شوخي با نواب صفوي» به شرح ماجراي دستگيري كمال طباطبايي تهيه كننده سينما پرداخته است.
متن يادداشت سيد حسام نواب صفوي به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم
إِنَّ‌الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي‌الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي‌الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ و الاخِرة واللّه‏ يَعلَم و انتُم لا تَعلمُون
به راستي براي كساني كه رواج فحشا در بين مؤمنان را مي‏پسندند، عذابي دردناك در دنيا و آخرت است و خدا مي‏داند و شما نمي‏دانيد.»

بسيار متأسفم كه در پي درج انتشار اكاذيبي از جانب آقاي كمال طباطبايي مجبور به نگارش اين متن شدم. متن فوق تنها جهت روشن شدن افكار عمومي درباره علت و چرايي شكايت اينجانب از آقاي كمال طباطبايي است. همان‌طور كه مي‌دانيد در سال 1386 فيلمي در سينماهاي تهران به كارگرداني آقاي لطيفي به نمايش درآمد كه متاسفانه در آن فيلم توهيني به بنده بدون اطلاع اينجانب گنجانده شده بود كه بلافاصله موجبات شكايات انجمن بازيگران سينماي ايران و اينجانب را به هيأت داوري خانه سينما را در پي داشت كه در تاريخ 22/8/86 با دستور و رأي مستقيم هيأت داوري خانه سينما دستور حذف آن پلان صادر گرديد كه با پي گيري اداره كل ارزشيابي و نظارت با دستور به تهيه‌كننده آقاي كمال طباطبايي نامبرده را موظف به عوض كردن تمام كپي‌هاي فيلم و حذف آن از تمامي سينماي تهران و شهرستان كرد.
وي نوشته است: عليرغم گوشزد پدرم و خيلي از دوستان بنده از شكايت قضايي از سازندگان فيلم خودداري كردم و فقط در شكايتي به اتحاديه تهيه كنندگان خواستار احضار آقاي كمال طباطبايي و اخذ توضيح از وي شدم. در جلسه اي كه تشكيل شد نامبرده در حضور آقايان عبدالله عليخاني، محمد بانكي و سيدغلامرضا موسوي عنوان كرد كه "آقاي گلزار به ما گفته كه در خصوص اداي اين ديالوگ از شما اجازه گرفته است " كه من در آن جا از ايشان و ديگر اعضاي اتحاديه سوال كردم چطور ممكن است فردي در جامعه مان اجازه چنين توهيني داده و خود موجب ريشخند همگان بشود؟ چطور ممكن است پدرم كه سال ها قاضي دادگستري بوده به فرزندش اجازه هتك حرمت به كنيه خود را بدهد؟ در آن جلسه درون صنفي با پادرمياني تهيه كنندگان به احترام صنف تهيه كنندگان سينماي ايران از شكايت خود صرف نظر كردم و قضيه اندك اندك فراموش شد بي آنكه بخواهم از اين ماجرا سواستفاده تبليغاتي نمايم.
در ادامه اين يادداشت مي‌خوانيم: متأسفانه پس از گذشت چند ماه متوجه شدم آقاي كمال طباطبايي با علم و آگاهي بدين نكته كه اينجانب و شوراي داوري خانه سينما و انجمن بازيگران نسبت به اين مورد اعلام نارضايتي كرده بوديم و با علم كامل به اين كه اين پلان توسط وزارت ارشاد توقيف شده بود مجددا نسخه اصلي فيلم مذكور داراي آن پلان توقيفي را تحويل شركت توزيع كننده نمود و اين نسخه بر خلاف قوانين ارشاد در مقدار وسيع توزيع شد كه همين امر سونيت تهيه كننده را نسبت به اينجانب مشخص ساخت كه بلافاصله با اقدام بنده و شكايت به شوراي داوري خانه سينما و وزارت ارشاد اسلامي و دستور صريح وزير ارشاد دستور توقيف و جمع آوري نسخ فيلم داده شد.
در ادامه مي‌خوانيم: پس از گذشت چند ماه باز هم هيچ گونه عذرخواهي‌اي از جانب تهيه كننده صورت نگرفت كه اينجانب تصميم به تنظيم شكايت قضايي گرفتم. سير پرونده و دادرسي و دادگاه را براي احترام به قوانين در وقت مقتضي توضيح خواهم داد.
اينجانب در تمامي مراحل دادرسي از رسانه اي شدن پرونده به خاطر خانواده سينما پرهيز كردم تا اينكه در روزنامه خبر مورخ پنج شنبه 22مرداد88 شماره 113 تهيه كننده و اين روزنامه به علني شدن مراحل دادرسي پرداخته و متاسفانه به ايراد افترا و نشر اكاذيب جديدي نسبت به اينجانب مفتوح نموده اند كه عليرغم ميل باطني به دفاع از خود عرض مي نمايم پس از جلب ايشان توسط ضابطين دادگستري كاركنان دفتر نامبرده (دستيار،مديرتوليد) به بنده پيشنهاد پول جهت اخذ رضايت نمودند. بنده هم مكررا عنوان نمودم آبروي انسان ها خريدني نيست و بنده هيچ گاه مالي را به نفع خود در مقابل آبرو و هتك حرمت به كنيه ام تصاحب نخواهم كرد. در آن جا گفتم يك بار با اعتماد و با حسن نيت ايشان را بخشيدم نتيجه اش را ديدم. ايشان تا به امروز حتي يك پيام عذرخواهي نداده است ، دريغ از يك تلفن!
از اين رو تأكيد كردم كه عدالت بايد اجرا شود تا بابي براي تمسخر به افراد و هتك حرمت باز نشود ولي متاسفانه روزنامه خبر بي آنكه تماسي با من داشته باشد اكاذيب جديدي را هم از قول خود و هم از قول تهيه كننده و ايداي شان عنوان نموده كه بنده صراحتا همه را تكذيب مي‌كنم.
در ادامه،‌ نواب‌صفوي نوشته است: اولا سخنان و گفته هاي مديرتوليد و اعضاي دفتر آقاي كمال طباطبايي و شريك وي در پخش فيلم با توجه به ذينفع بودن اين افراد در محكوميت آقاي طباطبايي شهادت موثري از نظر قانون نخواهد بود.
ثانيا اگربه فر ض محال سخنان اين دوستان را مفروض بدانيم شاكي مي تواند مجازات متهم را از دادگاه خواستار شود و هم مي تواند در قبال وجهي يا عذرخواهي و يا هر تواقفي رضايت دهد. استفاده از كلمه تلكه كردن (اخاذي) عبارتي تعريف شده در قانون است و هيچ گاه در جلب رضايت شاكي به كار برده نمي‌شود و ايراد اين كلمه عنواني مجرمانه است و از مصاديق افترا ست.
ثالثا بنده به دستور قاضي پرونده اقدام قضايي انجام دادم نه به صورت خودسر. دادخواست اينجانب شكايت انجمن بازيگران خانه سينما به اداره كل ارزشيبابي و نظارت سينماي حرفه‌اي، رأي شوراي داوري خانه سينما، دستور وزير ارشاد، امارات و مستندات و شواهد همگي در پرونده موجود است.
وصف كيفري قضييه در رابعا است:
دفعه اول آقاي كمال طباطبايي بنابر اظهارات خودشان از عدم رضايت بنده آگاهي نداشته ، دفعه دوم چرا اين پلان توقيف شده فيلم را در شبكه ويدئويي سراسر كشور عرضه كرده و با بي اعتنايي به توقيف وزارت ارشاد موجبات هتك حرمت و حيثيت مرا فراهم آورده است.
هر چند بنده تك و تنها در شرايطي كه پدرم در بستر بيماري است در مقابل جماعتي قرار گرفته‌ام كه قصد تخريب شخصيت اينجانب و كنيه‌ام را دارند ولي بنده با استعانت به خداوند يكتا و تكيه بر قوانين عليه تفكري كه مي‌خواهد تخريب و استفاده بدون اجازه از نام و نام خانوادگي افرادي را بر پرده سينما قانوني جلوه دهد مبارزه خواهم كرد. معلوم نيست اين آقايان دنبال چه چيزي هستند و اين آغاز چه ماجرايي است و در آينده نزديك قرار است نام چه كساني تخريب شود!!
در ادامه مي‌خوانيم: صراحتا عنوان مي‌كنم با هر گونه جملات كذب مقابله خواهم كرد و اقدام قانوني را انجام خواهم داد. در خصوص مطالب خلاف واقع و نشر اكاذيب و ايراد افترا دادخواستي را در اولين فرصت به دادسراي مطبوعات عليه روزنامه خبر تسليم خواهم كرد.
در پايان باز به تفكر آقاي كمال طباطبايي يادآور مي شوم دفاع از شرف و آبرو و حيثيت هيچ گاه تلكه گيري (اخاذي) نيست و در قاموس خانواده ما (نواب صفوي) كه پدرم سال‌ها قاضي دادگستري و هم اكنون وكيل پايه يك دادگستري است و اينجانب كه به تازگي در آزمون وكالت پذيرفته شده‌ام و بزودي در اين كسوت خدمت خواهم كرد، عقب نشيني جايز نيست.
سيد حسام نواب صفوي
23 مرداد 1388
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جلالي‌فخر: «بهمن فرمان آرا» فيلم به فيلم تنزل كرده است


خبرگزاري فارس: «مصطفي جلالي‌فخر» منتقد سينما گفت:‌ «بهمن فرمان آرا» فيلم به فيلم تنزل كرده است.
A0356024.jpg


«مصطفي جلالي‌فخر» عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران، در گفت‌و گو با خبرنگار سينمايي فارس، در مورد فيلم «خاك آشنا» ساخته بهمن فرمان آرا، گفت: «خاك آشنا» يكي از بهترين نمونه‌هاي اثبات اين نظر است كه تعهد صرف فيلمساز به پيام‌رساني تا چه حد مي‌تواند به نتيجه‌اي ضد خودش برسد. برايم باور نكردني و عجيب مأيوس‌كننده است كه فيلمساز پيشكسوت و توانمندي در حد «بهمن فرمان‌آرا»، فيلم به فيلم تنزل كرده و به «خاك آشنا»يي رسيده است كه پر از حرافي و شتابزدگي است و مانده‌ام چرا بايد اين شعارهاي سطحي و پوسيده را به اسم «گفت‌و گو» در دهان بازيگران گذاشت و در پي ربط آنها بايد لااقل بديهي‌ترين قواعد دراماتيك نبود.
وي در ادامه افزود: واقعاً چه كسي باور مي‌كند كه «بهمن فرمان آرا» فيلمنامه‌اي تا اين حد بي سر و ته نوشته باشد و در عين حال بخواهد از همه چيز بگوييد، از عشق گرفته كه نه در بازگشت عشق قديمي مرد متبلور مي‌شود و نه در تكرار بي كاركرد تابلوي خوشنويسي «آي عشق چهره‌ي آبي‌ات پيدا نيست».
جلالي‌فخر گفت: «خاك آشنا» قرار است مؤاخذه نسل تازه هم باشد و در عين حال از كوتاهي پدر و مادرها هم بگوييد؛ اما فقط يك مشت حرف كلي و نخ‌نما شده مي‌زند كه ارزش گفته شدن در يك مصاحبه خياباني براي تلويزيون هم ندارد، اين همه حرف در غالبي كشكول‌گونه كه مي‌خواهد از رشد واردات، غارت عتيقه‌جات، اعتياد، ادبيات، مشكل جوانان، بازجويي فني، خرافات، لانه زنبور و ... بگوييد و در عين حال انتظار دارد كه جوان‌ها با ديدن اين فيلم شبيه «بابك» رفتار كنند و به سرعت متنبه و متحول شوند.
اين منتقد گفت: واقعاً چرا تلقي خالق «شازده احتجاب» كه همچنان يكي از آثار برتر سينماي ما است، تلقي‌اش از هنر و انديشه در حد كتاب دست گرفتن و موسيقي كلاسيك گوش كردن و پاي بوم نقاشي نشستن باشد ... و بعد آن تحول خلق‌الساعه و نامربوط كه نقاش از زير زمين خانه به هواي آزاد بي‌آيد و نقاشي كند.
وي در ادامه افزود: عجيب‌ترين اعتياد و غيرقابل باورترين ترك اعتياد را هم در اين فيلم ديدم و واقعاً نمي‌فهمم كه چرا تلقي استاد از سكانس در اين حد است كه هر چه به ذهنش مي‌رسد براي يك سكانس مي‌نويسد و در فيلم مي‌گذارد گويا اينكه اصلاً به ارتباط و نقش آن فكر نمي‌كند، مثلاً: فصل حضور ناگهاني و شبانه دوستانه «بابك» كه برايش مواد مخدر آورده‌اند و بعد صبح آنجا را ترك مي‌كنند چه توجيهي دارد آيا واقعاً براي نشان دادن دوستان ناباب همين جور ناگهاني بايد آنها را از تهران به كردستان آورد و صبح دوباره برشان گرداند.
آدم‌هاي «خاك آشنا» همه‌شان رها شده و خنثي هستند و رخدادهاي فيلم كاملاً سطحي و ناپيوسته مجموعه اين‌ها قرار است ما را به دنيا و ذهن اثر (و سازنده‌اش) جلب كند اما صندلي ما را به برهوت ناباوري مي‌برند.
واقعاً گاهي حس مي‌كنم كه اينها با اين رفتار و گفتارشان از سياره‌اي ديگر به اين دنيا پرتاب شده‌اند، آن غار و احياناً معناشناسانه را هم واقعاً نمي‌دانم به كجاي فيلم ربط دهم و قرار است گره داستاني هم در آنجا باشد كه بازيگران حرفه‌اي و موفقي در حد «رضا كيانيان» عزيز ، «رويا نونهالي»، «بابك حميديان» و «بيتا فرهي» چطور مي‌شود كه تا اين حد آماتور، نابلد و رها شده باشند.
جلالي‌فخر ادامه داد: با اين استدلال «رضا كيانيان» موافق نيستم كه صرفاً به حرمت پيشكسوتي استاد هر فيلمنامه و فيلمي را كه نام «بهمن فرمان آرا» در آن باشد قبول كند.
وي در پايان گفت: مي‌دانم كه لحنم تند است اما آقاي «بهمن فرمان آرا» مي‌داند كه چه احترامي براي شخص ايشان و پيشينه هنري‌شان قائلم اما به ما منتقداني كه فقط به سينما مي‌انديشيم حق بدهد كه از ديدن فيلمي تا اين حد ضعيف آشفته شويم و دلمان بسوزد كه چرا وي از اين كارها مي‌كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در ادامه مأموريت مأمور47؛
«هيت من2» به دور دنيا مي‌رود


خبرگزاري فارس: قسمت دوم اكشن دلهره‌آور و ماجراجويانه «هيت من» به‌زودي جلوي دوربين مي‌رود. اين فيلم بر اساس ماجراهاي يك بازي ويديوئي به همين نام ساخته مي‌شود.

A0724192.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس، در قصه قسمت جديد قهرمان اصلي ماجرا وارد يك ماجراجويي تازه در پنج قاره جهان مي‌شود. شخصيت اصلي قصه فيلم كه به نام «مأمور47» شناخته مي‌شود، يك مامور ضد جاسوسي ورزيده است كه تخصص خوبي در انچام مأموريت‌هاي غير ممكن دارد.
نقش اين كاراكتر را در فيلم «تيموتي اوليفانت »بازي مي‌كند كه در قسمت اول آن هم حضور داشت.
«مأمور47» اين بار بايد با يك جاسوس خطرناك (كه هويتي ناشناخته و مبهم دارد) مبارزه كند. در طول مبارزه وي متوجه مي‌شود برخي از نيروهاي خودي با او همكاري دارند.
فيلم‌نامه فيلم را كايل وارد نوشته و خاوير گانز براي دومين بار پشت دوربين فيلمبرداري اين مجموعه فيلم قرار مي‌گيرد تا آن را كارگرداني كند.
دوگري اسكات و اولگا كوريلنكو ديگر بازيگران فيلم هستند.
در قصه قسمت اول - كه سال 2007 اكران عمومي شد - مامور 47 از سوي يك سازمان مخفي ناشناخته مأمور مي‌شود تا براي آن‌ها يك مأموريت مهم و خطرناك را انجام دهد. در طول مأموريت او متوجه مي‌شود درگير يك توطئه سياسي شده و راه گريزي پيش رو ندارد. از يك سو پليس بين‌الملل و از سوي ديگر ارتش روسيه به دنبال او هستند.
«مأمور47» بايد ضمن فرار از دست اين دو گروه، راز پشت پرده توطئه‌اي را كه ناخواسته درگير آن شده حل كند. در قصه قسمت دوم فيلم، «مأمور47» با برخي از كاراكترهاي قصه قسمت اول رو در رو مي‌شود و ماجراهاي آن قصه در دل ماجراهاي قصه قسمت جديد قرار مي‌گيرند.
قسمت اصلي «هيت من» در سطح جهاني بيش از 100 ميليون دلار فروش كرد. فيلم كه با هزينه‌اي 15 ميليون دلاري توليد شده بود، لقب يك كار موفق را گرفت و راه را براي توليد قسمت‌هاي بعدي آن هموار كرد.
يكي از جذابيت‌هاي اين اكشن رومانتيك ،تعدد و تنوع لوكيشن‌هاي آن بود كه شامل سفر كاراكتر اصلي به روسيه و اروپاي شرقي مي‌شد.
خاوير گانز در اين رابطه مي‌گويد: «در قسمت دوم لوكيشن‌هاي تازه‌تر و جذابتر بيشتري، در دل يك قصه اكشن و پر زد و خورد ارائه خواهد شد.»
«هيت من2» براي نمايش عمومي در اواخر فصل بهار سال آينده ميلادي آماده مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سومين جشنواره ادبيات پليسي در هامبورگ برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: سومين جشنواره بين‌المللي ادبيات پليسي با حضور ده‌ها نويسنده سرشناس جهاني از اول نوامبر در شهر هامبورگ برگزار مي‌شود.
A0332366.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، اين جشنواره از اول تا هشتم نوامبر برگزار مي‌شود و در طول آن 18 مراسم مختلف برپا مي‌شود.
اولريش ريتسل، پتروس ماركاريس، يوهان تئورين، گِرت هايدنرايش، ديويد پيس و هلنه تورستن از جمله كساني هستند كه در اين جشنواره حضور خواهند داشت.
از اول سپتامبر نيز بليط هاي ورود به اين جشنواره از طريق اينترنت براي اروپايي‌ها پيش‌فروش مي‌شود.
نخستين دوره جشنواره ادبيات پليسي از سال 2007 در هامبورگ برگزار شده است.
در اين جشنواره نويسندگان ادبيات پليسي داستان‌هاي تازه خود را مي‌خوانند و بقيه نويسندگان و حاضران درباره آن‌ها صحبت مي‌كنند.
سال گذشته نويسندگاني چون ليزا ماركلوند، جيمز ساليس، هاكان نسر، ريچارد استارك، آنه هولت، اوني ليندل و سيمون بكت شركت كرده بودند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
با نام «پونيو»؛
انيميشن تازه «هايائو ميازاكي» اكران شد


خبرگزاري فارس: «هايائو ميازاكي» انيماتور كهنه‌كار ژاپني در كشور خودش لقب استاد انيميشن را دارد و تحليل‌گران سينمايي پيش‌بيني مي‌كنند با اكران عمومي تازه‌ترين اثر سينمايي او «پونيو» در آمريكاي شمالي، تماشاگران سينما با نوع تازه‌اي از انيميشن بيشتر آشنا شوند.

A0724195.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس، كمپاني «والت ديزني» در شرايطي اين انيميشن را از امروز در آمريكا و كانادا به نمايش عمومي گذاشته، كه قبل از اين هم تعدادي از فيلم‌هاي ميازاكي را در اين كشور اكران عمومي كرده است. ولي تلاش‌هاي قبلي اين كمپاني، با موفقيت زيادي همراه نبوده است.
سال 2003 انيميشن «شهر ارواح» ميازاكي - كه اسكار بهترين انيميشن سال را نيز از آن خود كرد- در آمريكاي شمالي فقط 10 ميليون دلار فروش كرد.
استقبال تماشاگران آمريكايي و كانادايي از انيميشن بعدي او «قلعه متحرك هاول» در سال 2005 ، از اين هم كم‌تر بود. فروش كلي فيلم در اين منطقه از جهان، حتي به 5 ميليون دلار هم نرسيد.
اما اين دو فيلم در سطح بين‌المللي با موفقيت خيلي خوبي روبروشدند. در حالي كه انيميشن اول مبلغ 265 ميليون دلار فروش بين‌المللي را تجربه كرد، دومي موفق به فروش 230 ميليون دلاري شد.
كمپاني والت ديزني براي اين كه موفقيت مالي «پونيو» در جدول گيشه نمايش آمريكا و كانادا را تضمين كند، به سراغ چهره‌هاي مطرحي مثل «مت ديمون»، «كيت بلانشت» و «تينافي» رفته است.
اين بازيگران صداي خود را به كاراكترهاي اصلي قصه انيميشن ميازاكي قرض داده‌اند و اميدوارند اين اقدام، باعث جذب تعداد بيشتري از تماشاگران شود.
حال بايد ديد آيا تماشاگران سينما هم به اندازه مسئولان كمپاني والت ديزني اين فيلم را دوست خواهند داشت يا خير.ميازاكي 68 ساله كه لقب والت ديزني ژاپن را گرفته، مطرح‌ترين انيماتور كشورش است و انيمشن‌هاي او هنگام نمايش عمومي در ژاپن، با فروش‌هاي بسيار بالايي روبرو شده و معمولا در صدر جدول فروش سالانه گيشه نمايش سينماهاي اين كشور قرار مي‌گيرند.
«پونيو» كه سال گذشته ميلادي در اين كشور اكران عمومي شد، با يك فروش خيره كننده 160 ميليون دلاري (كه چنين رقمي براي يك محصول ژاپني ، يك رقم كلان و حيرت‌انگيز است) صدرنشين جدول فروش سال 2008 سينماهاي ژاپن شد.
قصه اين فيلم درباره يك ماهي است كه مي‌خواهد تبديل به انسان شود. او در يك شهر ساحلي ژاپن با پسربچه‌اي به نام سوسوكو دوست مي‌شود و تلاش مي كند به كمك او، به آرزوي خودش برسد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در خصوص انتخاب وزير ارشاد؛
انجمن صنفي ويدئورسانه به رئيس جمهور نامه نوشت


خبرگزاري فارس: انجمن صنفي ويدئورسانه كشور در نامه‌ سرگشاده‌اي به محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور، ‌خواستار معرفي فردي به عنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي شد كه نگاه جامع و گسترده‌اي به تمام زواياي آشكار و پنهان بخش فرهنگ و هنر به ويژه سينما داشته باشد.

A0274713.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي انجمن صنفي ويدئورسانه كشور، در اين نامه آمده است: جناب آقاي دكتر احمدي‌نژاد رياست محترم جمهوري اسلامي ايران، اين روزها كه بحث بر سر انتخاب وزراي كابينه جنابعالي بالا گرفته و شاهد اظهارنظرهاي متفاوتي از هر سو هستيم، با توجه به دغدغه‌هاي جنابعالي در حوزه فرهنگ و هنر و ديدگاههايي كه در مصاحبه‌هاي مختلف در اين زمينه به آنها اشاره كرده‌ايد و اذعان آن مقام محترم به كاستي‌هاي دولت نهم در بخش فرهنگ و هنر، بي‌مناسب نديديم تا نظرتان را نسبت به يكي از بخش‌هاي مهم اما مغفول مانده در حوزه سينما جلب كنيم به اميد اينكه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كابينه دهم و معاون امور سينمايي ايشان، با نگاه جامع و گسترده‌تري به اين عرصه مغفول، سكاندار هدايت كشتي فرهنگ و هنر باشند.
در ادامه مي‌خوانيم: جناب آقاي رئيس جمهور، هنر رسانه و صنعت نمايش خانگي، عرصه‌اي است كه از همان ابتداي تولد، نه براساس نياز بلكه به اجبار و اقتضاي زمانه و به منظور جلوگيري از هجمه‌ بيشتر محصولات نمايش خانگي خارجي غيرمجاز به حريم خانواده‌ها توسط مسئولان وقت، پايه‌گذاري شد و گويا همين اجبار، سبب گشت تا به اين هنر، رسانه و صنعت كه مي‌توانست (و مي‌تواند) كمك بسيار زيادي به بهبود وضعيت فرهنگي، ملي، ميهني و ديني در كشور عزيزمان كند، از همان ابتدا به عنوان فرزند ناخواسته و اجباري نگريسته و همواره مورد بي‌مهري قرارگرفت. البته منكر زحماتي كه مسئولان سينمايي و وزارت ارشاد در ادوار مختلف براي عرصه ويدئورسانه كشيدند نيستيم! اما چه سود كه فقط قطره‌اي از دريا ديده شد و بس.
جناب آقاي احمدي‌نژاد، امروز در كشورهاي صاحب سينما به شهادت آمار و ارقام مستند حجم عظيمي از سرمايه در حوزه نمايش خانگي در حال چرخش است و يكي از بخش‌هاي مهم درآمدزا براي اهالي سينماي كشورهاي مذكور، ساخت فيلم‌هاي ويژه نمايش در شبكه خانگي است كه البته در پس آن مي‌بايست به صدور اين فيلم‌ها به اقصي‌نقاط جهان (منجمله ايران اسلامي) اشاره كنم كه صدالبته فرهنگ، پيام، اهداف، سلائق و دهها خصيصه ديگر از همين طريق به كشورها وارد شده و از طرف ديگر، سودآوري كلاني است كه نصيب سازندگان و صادركنندگان آن مي‌شود؛ اين مسئله در حالي اتفاق مي‌افتد كه در كشور ما با حضور نزديك به بيست مؤسسه قدرتمند ويدئورسانه، هيچگونه لطف و توجهي از طرف متوليان فرهنگ و هنر نسبت به اين مؤسسات كه تأمين‌كنندگان نيازهاي فرهنگي و سالم خانواده‌ها و جوانان و يكي از عوامل مهم تأمين اوقات فراغت مردم عزيزمان هستند، صورت نگرفته و از ظرفيت‌هاي ارزشمند موجود، بهره‌گيري نمي‌شود. و در اين ميدان نابرابر هجوم فيلم‌هاي مختلف خارجي، مؤسسات ويدئورسانه يكه و تنها ايستاده و تاكنون مقاومت كرده و تلاش نموده‌اند تا بتوانند در حد وسع و قدرت خود، پاسخگوي نيازهاي ملي، فرهنگي، مذهبي و خانوادگي مصرف‌كنندگان شبكه نمايش خانگي باشند.
در ادامه مي‌خوانيم: آقاي رئيس جمهور، فرهنگ‌سازي در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي توجه به ميراث‌ گرانبهاي ملي، ديني و ارزشهايي همجون دفاع مقدس در سالي كه به فرموده مقام معظم رهبري سال اصلاح الگوي مصرف ناميده شده، ظرفيت‌هاي آشكاري است كه پرداخت به آنها اگر در حوزه سينما به دليل پيچيدگي‌هاي گوناگون آن مشكل و يا ناشدني باشد، در حوزه ويدئو و نمايش خانگي سهل و شدني است. ضمن اين كه حوزه نمايش خانگي برتري‌هاي ديگري نيز نسبت به سينما دارد كه باز هم متأسفانه طي سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته است؛ انجمن صنفي ويدئورسانه اعتقاد راسخ دارد كه با توجه به لطف بيشتر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كابينه دهم و معاون سينمايي ايشان به اين حوزه مهم اما مهجور مي‌توان موجبات رشد و تعالي را در بخشي از فرهنگ و هنر بوجود آورد و به اين دليل از جنابعالي انتظار داريم تا در انتخاب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خود، اين بخش مدنظر قرار داده و از ايشان نيز بخواهيد كه از ابتداي قبول مسئوليت توجه ويژه جدي به اين مسئله داشته باشند.
 
بالا