• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مکانیک کوانتومی

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
دوستانی که به مکانیک کوانتومی علاقه دارن و یا دوست دارن که اطلاعاتشون رو هم تو این زمینه بالا ببرن مقاله ی زیر رو دانلود کنن

این مقاله نگاهی روایی و تاریخی و همچنین مفهومی به مکانیک کوانتومی داره بطوری که برای همه قابل استفاده است صرفنظر از هر رشته و سطح تحصیلات

برای این مقاله از منابع متفاوتی استفاده کردم که به نظر خودم همین باعث شده که نگاه خیلی جامعی به مکانیک کوانتوم داشته باشم چنین نگاهی رو حداقل خودم تو هیچ کتابی ندیدم ( بطور کنار هم )
پس توصیه می کنم که حتما دانلود کنید و نظر خودتون رو بگین که بتونم تو مقاله های بعدی از نظراتتون استفاده کنم

آشنایی با مکانیک کوانتومی

دوستان این مقاله به صورت ورد می باشد که همراه دوتا فونت درون یک فایل زیپ قرار گرفته اند
ابتدا باید فایل رو از حالت زیپ در بیاورید سپس اون دو فونت رو نصب کنید
امیدوارم که صفحه آرایی مقاله بهم نخوره
دلیل اینکه به صورت پی دی اف مقاله رو ندادم اینه که با اینکار مقاله حجمش زیاد می شد و کیفیت کم

اگر هم در مورد مطالبش سؤالی براتون پیش اومد می تونید تو همین قسمت مطرح کنید

حجم فایل هم 621kb

منتظر نظراتتون هستم

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سر تیترهایی که در مقاله هستن رو براتون می نویسم

آشنایی با مکانیک کوانتوم :

1- زمینه های بروز مکانیک کوانتومی

2- نور واقعا موج الکترومغناطیس است یا ذره

3- مفاهیم موجود در مکانیک کوانتومی

1-3 دوگانگی موج _ ذره

2-3 اصل عدم قطعیت

3-3 معادله ی شرودینگر و نتایج آن ( حرکت ذره ی آزاد )

4- دو مثال برای درک بهتر مفهوم احتمتال در مکانیک کوانتومی

5- مشکل نسبیت و کوانتوم

6- مخالفان کوانتوم ( گربه ی شرودینگر )

7- گفتگوهایی از دانشمندان در این مورد ( بور _ انیشتن , هایزنبرگ _ انیشتن , شرودینگر )

8- هدیه هایی برای علاقمندان فیزیک ( دست نوشته هایی از اروین شرودینگر )

9- سخن آخر یا جمع بندی

امیدوارم که خوشتون بیاد :happy:

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
6- مخالفان کوانتوم ( گربه ی شرودینگر )
یادش بخی
241.gif
ر ... اولین بار دوم دبیرستان بودم
300.gif
... توی مجله دانشمند بود که این مطلب گربه شرودینگر رو خوندم و علاقه مند شدم ...
reading.gif

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
به به , پس شما هم از علاقمندان کوانتوم هستین , :happy:

مقاله رو گرفتین ؟ , چطور بود ؟

ParsiaWeb

Registered User
لایک‌ها
2
خيلي ممنون، خوب و عالي !

فقط يه جا ديگه آپلود كنيد بهتره چون اين سايت يكم گيج كننده است.

به هر حال دست شما درد نكنه.

اينم فايل PDF براي دوستاني كه مايلن PDF دريافت كنند ( ابته با اجازه نويسنده مقاله :blush: ) :

حجم : 1.18 مگابايت

لينك دانلود :‌ http://s000.tinyupload.com/?file_id=01737683894870041791

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
به به , پس شما هم از علاقمندان کوانتوم هستین , :happy:

مقاله رو گرفتین ؟ , چطور بود ؟
آره ... دوست دارم ...
invisible.gif

مقاله رو گرفتم ... به نظر خیلی خوب میاد ... من فقط چند خط از بخش های مختلفش رو خوندم ... روان بود ..
ok.gif

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خيلي ممنون، خوب و عالي !

فقط يه جا ديگه آپلود كنيد بهتره چون اين سايت يكم گيج كننده است.

به هر حال دست شما درد نكنه.
ممنون
این هاست های مجانی اکترا همین طور هستن , در این مورد سمت راست و بالای صفحه نوشته دانلود فایل , روش کلیک کنید ,دانلود شروع می شه

اينم فايل PDF براي دوستاني كه مايلن PDF دريافت كنند ( ابته با اجازه نويسنده مقاله
اوه , دست شما درد نکنه :happy: , به قول شما اینم برا کسانی که پی دی اف می خوان

آره ... دوست دارم ...
:happy:

مقاله رو گرفتم ... به نظر خیلی خوب میاد ... من فقط چند خط از بخش های مختلفش رو خوندم ... روان بود ..
خوشحالم که می بینم , می گین روان بوده , چون اکثرا مطالبی که تو این زمینه ها نوشتن کمی گیج کنندست

اگر سوالی برای دوستانی که مقاله رو گرفتن پیش اومد, همینجا مطرح کنن

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
یکی از کارهای اینشن در سال 1905 توجه پدیده ی فوتو الکتریک بود که موجب شد که انیشتن چایزه ی نوبل بگیره و سر آغازی برای مباحث کوانتوم مکانیک باشه
خب یکی از زمینه هایی که از این پدیده در آن استفاده می شه فوتوسل است که در زیر طرز کارش رو براتون می زارم

فوتوسل :

نور مي تواند به الكترونهاي موجود در يك فلز انرژي بدهد و موجب شود كه اين الكترونها با انرژي جنبشي خاصي سطح فلز را ترك كنند . چون فلز در بدو امر بدون بار است از دست رفتن الكترونها در فلز بار مثبت به جا مي گذارد . هر گاه يك رسانا در جايي گذاشته شود كه بتواند الكترونها را جمع آوري كند اين رسانا بار منفي پيدا مي كند . چنين وسيله اي كه چشم الكتروني ناميده ميشود مي تواند براي توليد جريان الكتريكي از نور خورشيد مورد استفاده قرار گيرد . توجه داشته باشيد كه وقتي تجمع بار زياد مي شود الكترونها به علت بار منفي موجود در كلكتور رانده مي شوند ( و بار فلز فرار الكترونها را مشكل تر مي كند) و در نتيجه الكترونها سرگردان شده و به راه ( نادرستي ) مي روند . آن چه براي رفع اين مشكل لازم است نوعي (راهرو يك طرفه ) است كه امكان مي دهد الكترون ها فقط در يك جهت جريان پيدا كنند . اين كار تا اندازه محدودي با ساختن صفحه اي حساس به نور ، از فلزي كه الكترونها ي خود را به سهولت آزاد كند ، و ساختن كلكتوري از يك فلز كه چنين خاصيتي را نداشته باشد ، انجام مي شود .

اما تاكنون چشمي الكتروني كه بتواند به عنوان يك منبع انرژي مفيد به كار آيد ساخته نشده است . يك ( راهرو يك طرفه ) بهتر ممكن است به صورت ساندويچي از دو لايه ماده متفاوت ساخته شود به طوري كه نور را جذب كند و الكتريسيته را بسيار بهتر از يك عايق ولي نه به خوبي يك فلز هدايت كند . سيليسم و ژرمانيوم نمونه هاي خوبي از اين گونه موادند ( كه نيم رسانا ناميده مي شوند) . خاصيت اتصالي بين دو نيم رسانا ي مناسب اين است كه جريان الكتريكي در آن ها فقط در يك جهت مي تواند جريان پيدا كند.

هرگاه نور به اتصال مذكور برخورد كند ، همچنان كه درباره چشم الكتروني ديديم ، سبب جدايي بار مي شود . جدايي بار بين دو لايه اختلاف پتانسيل ايجاد مي كند ، اين فرايند را اثر فوتوولتايي مي‌گويند زيرا نور ولتاژ ايجاد مي كند . هرگاه مداري آن دو را به هم متصل كند ولتاژ جريان الكتريكي به وجود مي‌آورد . اين(ساندويچ )را فوتوسل يا سلول خورشيدي مي نامند .

چند چيز مانع مي شود كه سلول خورشيدي تمام انرژي نور را به الكتريسيته تبديل كند . نخست آن كه مقداري از نور باز تابيده مي شود و مقداري از آن هم به طور مستقيم از سلول مي گذرد ، اين نور هرگز مورد استفاده سلول قرار نمي گيرد . دوم آن‌كه هرچند اتصال مذكور (راهروي يك طرفه ) خوبي است ولي كامل نيست . بدين معني از بارهاي + و – ايجاد شده در واقع بار ديگر درون سلول با هم تركيب مي‌شوند اين زاييده را (بار تركيب) مي‌گويند . نتيجه كلي اين رويداد آن است كه مقداري از انرژي به الكتريسيته تبديل نشده بلكه سبب گرم كردن سلول مي شود .

پژوهشگران در اين‌باره دو هدف عمده را براي اصلاح سلولهاي خورشيدي دنبال مي كنند .

1 - باز تركيب بارهاي + و – را كاهش ميدهند تا سلول در حد ممكن كارآيي پيدا كند .

2- سلول هايي بسازند كه توليد انبوه آن‌ها به طور ارزان امكان پذير باشد

امیدوارم که مفید باشه :happy:

jaxi200

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اقا خیلی ممنون خیلی وقت بود که تو فکر پیدا کردن یه همچین کتاب یا مقاله ای در باره فیزیک کوانتوم بودم که هم مطالبش ساده و روان باشه و هم جامع باشه

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
اقا خیلی ممنون خیلی وقت بود که تو فکر پیدا کردن یه همچین کتاب یا مقاله ای در باره فیزیک کوانتوم بودم که هم مطالبش ساده و روان باشه و هم جامع باشه

خوشحالم که چینین نظری داری ...

اگر هم سؤالی برات پیش اومد ... اینجا مطرح کنید ...

amaranth

Registered User
لایک‌ها
0

سلام برادر Huashan

تاپیک خوبی راه انداختین;)

ولی این دو تا لینک متاسفانه هیچ کدوم دیگه کار نمیکنه!:(

میشه دوباره آپلودش کنین؟

راستی شما چرا از 4shared برا آپلود استفاده نمیکنین ؟:blink: به نظر من از بقیه این سایتا بهتر جواب میده!:f34r:​

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13

سلام برادر Huashan

تاپیک خوبی راه انداختین;)

ولی این دو تا لینک متاسفانه هیچ کدوم دیگه کار نمیکنه!:(

میشه دوباره آپلودش کنین؟

راستی شما چرا از 4shared برا آپلود استفاده نمیکنین ؟:blink: به نظر من از بقیه این سایتا بهتر جواب میده!:f34r:​

خیلی ممنون :happy:

ببخشید کمی دیر شد ... این هم لینک از 4shared

http://www.4shared.com/file/15568130/ffbed844/quantum.html

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
با تشکر از zarei175 ..

دو لینک ویدئویی در زمینه مکانیک کوانتومی بدست آوردیم که در زیر می تونید توضیحاتی در این زمینه بخونید ....

لینک های زیر سخنرانی هایی در زمینه آشنایی با تئوری مکانیک کوانتومی محاسباتی هست ...

فلسفه ی این سخنرانی ها ...

بیشتر برای آشنایی دانشجویان فوق لیسانس هست که بتونن در این زمینه کار تحقیقاتی بکنن ولی برای دانشجویان مقطع لیسانس هم می تونه سبب آشنایی با این زمینه بشه ...

Lecture 1: The Qubit

این قسمت در زمینه تئوری کوانتومی محساباتی و مشاهده پذیرهای سیستمی و ساده ترین سیستم فیزیکی کوانتومی , کیوبیت هست

این هم فایل پی دی افی که شامل سؤال هایی در زمینه همین سخنرانی هست که بعد از طرح سؤال جواب ها رو هم داده ... فایل خیلی جالبه ی

worked examples

--------------------

Lecture 2: Interference

نالیز آزمایش تداخیلی یک تک فوتون

و فایل پی دی اف ...

worked examples

------------

Lecture 3 : Measurement

طریقه ی آنالیز سیستم های کوانتومی دو تایی

worked examples

-----------

Lecture 4 : The Schroedinger Picture

آشنایی با تصویر موجی شرودینگر , ماتریکس های چگالی , بردار های حالت و حالت های خاص و معادله ی شرودینگر ...

--------

Lecture 5 : A Quantum Algorithm

الگوریتم کوانتومی Deutsch و طریقه کارکرد اون ...

------------

Lecture 6 : Grover's Search Algorithm

چگونگی استفاده از مکانیک کوانتومی محاسباتی برای تحقیق N احتمال در زمان متناسب با ریشه ی دوم N ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
حالا که بحث مکانیک کوانتوم محاسباتی شده ... سعی می کنم که در آینده یه توضیح مختصر و مفید در این رابطه هم براتون بنویسم ...

البته گوشه و کنار یه چیزهایی در رابطه با این زمینه گفتم ... بیشتر از نظر مبنایی ولی خب !!

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خب , ویدئوهایی در رابطه با مکانیک کوانتومی ...

در اصل سخنرانی های هستن که Hans Bethe در زمینه ی مکانیک کوانتومی ایراد کرده ...

این سخنرانی ها هم بیشتر جنبه ی کلی داره و Hans Bethe در جمع دوستانش در مجمع بازنشتگان در سن 93 سالگی ایراد کرده ...

بیتشر از جنبه ی شخصی و تاریخی به این زمینه نگاه کرده ... این شخص 75 از عمرش رو در زمینه مکانیک کوانتومی صرف کرده ..

و اما Hans Bethe ...

اول این رو بگم که یه آلمانیه ... دیگه خودتون بدونید که فیزیک و جایزه ی نوبل تو خونشونه ...
18.gif

یه مهاجر و اخراجی در زمان نازی ها از آلمان که در سن 28 سالگی ( یه بنده خدایی می گفت این سن 25 تا 29 , سال های عجیبی هستن .. اگر به نتیجه ای توی زندگیت رسید ی مطمئن باش که موفقی و گرنه بقیه ی زندگی وقت تلف کردنه ...
301.gif
)

بیشتر کارهاش در زمینه فیزیک هسته و ستاره شناسی و تولید انرژی در ستاره ها بوده که همون طور که گفتم برنده ی جایزه ی نوبل هم شده ..
در پروژه ی منهتن هم بوده ( ساخت بمب هسته ای ) , به عنوان فیزیکدان تئوری که بعد از جنگ جهانی همراه با فاینمن ( می شناسیدش دیگه .. ) به دانشگاه کرنل میان , وجود چنین شخصیت هایی بوده که باعث شده که کرنل به رتبه ی بالایی در بین دانشگاههای جهان برسه .

فاینمن و Bethe نقش اصلی رو در گسترش الکترودینامیک کوانتومی بازی کردن , جایگاه کشوریش هم بد نبوده , بیشتر نقش مشاور رئیس جمهور و صنایع دفاعی رو داشته

این جلویی خودشه ... در میدان ذخیره سازی الکترون دانشگاه کرنل دارن دچرخه سواری می کنن

Lecture 1

Lecture 2

Lecture 3

فایل های تصویری به دو صورت کم حجم و با حجم زیاد و همچنین به صورت صوتی وجود دارن ...

movi2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام اگه ممکنه مقاله رو دوباره بفرستید یا منبعتون را بگذارین

movi2001

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوست عزیز اگر می توانید مقاله را دوباره آپلود کنید .

بالا