برگزیده های پرشین تولز

مریم تهرانی

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 اکتبر 2017
نوشته‌ها
23
لایک‌ها
6
سن
97
https://www.vilajar.com/Place/613

9782


گیلان - رشت

میرزا قاسمی از جمله پرطرفدارترین غذاهای گیلان و مازندران است که در سراسر ایران از محبوبیت ویژه ای برخوردار می باشد.

محمد قاسم خان، پسر دوستعلی خان معیرالممالک و نوه حسن علی بیگ بسطامی بود. او با کمک برادرش حسین علی خان معیرالممالک به دستگاه دولت ورود کرد و مورد توجه محمد شاه و پس از آن ناصرالدین شاه قرار گرفت. در سال 1271 ناصر الدین شاه وی را به قنسول گری تفلیس برگزید و پس از مدتی به همراه عباس قلی خان نوری برای تبریک جلوس تزار الکساندر دوم به روسیه فرستاد.

قاسم خان در ابتدا به عنوان وزیر مقیم و بعدها به عنوان وزیر مختار در روسیه ماند و بعد از بازگشتش به کشور به پاس خدمات خالصانه اش نشان اقدس را دریافت نمود که مهم ترین نشان امتیاز در آن زمان بود. سپس به حکومت گیلان منصوب گشت و در زمانی که ظل السلطان والی اصفهان و فارس بود، به سمت پیشکاری حکومت فارس رسید و امنیت را در منطقه برقرار نمود.

قاسم خان والی ذوق آشپزی فراوانی داشت و غذایی که امروز به میرزا قاسمی مشهور می باشد از ابداعات او بوده و به نام وی ثبت شده است. او این غذا را بعد از بازگشت از سن پترزبورگ در سال 1860میلادی و در زمان حکومتش در رشت مرسوم نمود.

9788


مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

بادمجان 5 عدد

سیر 1 بوته

تخم مرغ 4 عدد

گوجه فرنگی 2 عدد

نمک و فلفل به میزان لازم



9784


طرز تهیه میرزا قاسمی

ابتدا بادمجان ها را روی آتش کباب کنید تا جایی که بادمجان نرم شده و پوست آن به راهی کنده شود.

پس از اینکه پوست بادمجان ها را کندید آنها را ساطوری نمایید. گوجه فرنگی ها را نیز پوست بگیرید و خرد کنید و سیرها را کوبیده و له یا رنده نمایید.

درون ماهیتابه روغن ریخته و سیرها را درون روغن سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی های خرد شده و بادمجان های ساطوری شده را به آن اضافه گردانید به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کرده و اجازه دهید تا بر روی حرارت ملایم آب غذا کشیده و روغن اندازد.

در این فاصله درون ماهیتابه ای دیگر روغن ریخته و تخم مرغ ها را نیمرو نمایید و بعد از تکه تکه کردن به میرزا قاسمی اضافه کنید.

میرزا قاسمی را می توانید با نان و یا همراه با برنج میل نمایید.
 
بالا