واقعا از همه دوستان تشکر میکنم که هیچکدوم یه خبر کوچولو هم به من ندادن که همچین قضیه ای هست اگر جوابی داری بیا و بگو.
پاسخهای من در مورد نکاتی که جناب آشفته مطرح کردند:
1- اینکه بگیم "
بستگی داره اخلاق رو چی تعریف کنی" دقیقا یک دید امانیستی هستش که اخلاق وابسته به هر فرد و در موقعیتهای مختلف متغیره . ولی از دید دین ما ایرانی ها یعنی اسلام اخلاق یک مسئله کاملا ثابت و تعریف شده است که اگه تو کره مریخ هم باشی هیچ فرقی نمیکنه .
2- همچنین اگر بگیم "
اخلاقیات در Business اصلا جایگاهی نداره " دقیقا یکی از اصول کاملا شفاف صهیونیسم رو مطرح کردیم و اگر شما به پروتکل های صهیونیسم یه نگاه کوچیک بندازید این عقیده یکی از اجزاء اساسی مانیفیست اونهاست .
3- "
اون می خواد پول دربیاره و به عبارتی Business کنه و واسه همین هم هر چی بگی اخلاقا مشکل داره و این حرف ها اون گوشش بدهکار نیست " ببینید این مطلب یک نقض غرض هستش یعنی کاملا واضحه که اگر یکی از یه قضیه ای پول در میاره پس بدنبال بهونه برای پول ندادن نیست و اون کسی که سود مالی و اقتصادی از چیزی نداره دنبال کلاه شرعی و غیره می گرده .
4 - این تئوری "
من نمیگم این کار روح الله یا هر کس دیگه اشتباه یا بده! ما تو کشوری زندگی ...." یعنی عجز و ضعف کامل یک فرد روشنفکر در قبال اتفاقات اطراف که اگر قرار بود مثلا زمان جنگ هم روشنفکران اون زمان اینطور فکر میکردن الانه باید سراغ نوامیسمون رو از اعراب میگرفتیم . اگر ادعای روشنفکری میکنیم نباید به این زودیها جا بزنیم و کم بیاریم و به این سرعت همرنگ جماعت بشیم . اگر ادعا داریم پس باید راه حل هم داشته باشیم که در غیر این صورت سکوت بهترین راه حله .
5 -این دیدگاهها ، اگر بخواهیم واقع نگر باشیم دقیقا دیدگاههای غربیها و صهیونیستهاست که خب هرگز هیچیک از ما همچین عقایدی نداریم . در مورد اخلاق و بیزینس باید بگم که برای من اتفاقا اخلاقیات بسیار مهمتر از خیلی چیزاست یعنی هرگز این تفکر رو ندارم که هر کاری رو باید کرد تا پول در بیاد .مثلا ما یک اصل اساسی تو کارمون داریم اون هم اینه که اگر از مشتری یک میلیون میگیری باید اندازه سه میلیون براش کار کنی فقط به خاطر یک دلیل "
حلال بودن در آمد" و اصلا به همین خاطر هستش که بد قلق ترین و سخت گیر ترین ( یه چیزی میگم یه چیزی میشنوین ) مشتریها آخر کار اقرار میکنن که ما چند برابر براشون کار کردیم و دقیقا به همین دلیل مشتریها خودشون ویزیتورهای ما هم میشن و الحمدالله کار هم داره به شدت و به سرعت عالی پیش میره .
پس این بحت و دیدگاه کاملا مردود و نابجاست :
پس بیا فرض کنیم اخلاق یک امر فردیه که هر کسی واسه خودش اونو تعریف میکنه. با این فرض حالا می شه یک سری حکم صادر کرد: (سوال: اگه با نسخه مجانيش هم 10 تا وبلاگ بسازي، اخلاقا مشكلي هست؟ )
از دید Businessman: نه اصلا
* از دید یک آدم آکادمیک: بله. خیلی زیاد.
* از دید یک آدم مذهبی: باید از مرجع تقلیدش بپرسه.
* از دید یک عرب: پولشو می دم بعد هر کار دلم خواست باهاش میکنم!
* از دید یک آدم روشنفکز نما: چون طبق اصول پست مدرنیسم اخلاق نسبی است، پس می تونه درست باشه!
6- ببینید من در مورد اپن سورس بودن و حق کپی رایت و رابطه اش با ام تی میخوام شروع کنم به یک سری تحقیق از وکلای داخل کشور و آمریکا تا اینکه ته توی قضیه رو در بیارم ولی چیزی که ما تا حالا شنیدیم و همه هم بهش اعتقاد دارن و مخصوصا منطقی هم هست اینه که ما دو جور روش برای ارائه یک نرم افزار داریم یکی مثل مایکروسافت که هیچ سورسی رو در اختیار کاربر نمیذاره و پولشو میگیره ولی در قبالش کاملا نرم افزارشو ساپورت و تضمین میکنه .
و نوع دیگه که معروف به اپن سورس هستش تعریف کاملا شفافی داره و فلسفش به این ترتیبه که نرم افزار تولید شده کاملا مجانی و با سورس کامل در اختیار کاربر قرار داده میشه ولی با دو شرط یکی اینکه ساپورت و تضمینی در کار نیست ( البته در بعضی جاها بطور محدود هست ) و شرط دیگه اینکه هر چیزی که با این نرم افزار یا زبان برنامه نویسی درست بشه باید اونهم مجانی ارائه بشه و اگر بخواد فرد درآمدی داشته باشه باید از خدمات اون نرم افزار باشه و نه فروش خود نرم افزار .
من شخصا تا حالا نوع سومی رو نشنیدم که وجود داشته باشه مگر اینکه جدیدا ام تی با همکاری عزیز الله آشفته درست کرده باشن و یا ممکنه باشه ولی بنده از وجود اون بی اطلاع باشم . یعنی به این ترتیب که ما سورس رو در اختیار شما قرار میدیم خودمون هم برای تولید از زبان اپن سورس استفاده میکنیم ولی پولش رو تمام و کمال ازتون میگیریم در ضمن شما بیا و آقایی کن به هیچی دست نزن و یک قرون هم ازش پول در نیار و اگر بفهمیم که سود مالی داشته باشی و به سورس هم دست زده باشی خیلی آدم بی اخلاق و غیر آکادمیک هستی و می گیریم میندازیمت زندون و جریمت میکنیم و خلاصه نابودی. ( این ترجمه لُریه لایسنس ام تی هستش )
ولی تا اونجایی که ازشواهد و قراین پیداست ام تی همچین چیزی رو مد نظرش نبوده که من سه تا از این دلایل رو عرض میکنم .
یکی اینکه به این جمله دقت کنید
کد:
Limited Free Version
You can download an [B]unsupported[/B] version of Movable Type for free. You're limited to 1 author and 3 weblogs. The paid license benefits below are not available with the free version. Download Now »
دقیقا به کلمات دقت کنید این جمله ای هست که زمانی که میخواهی ام تی رو دانلود کنید می بینید . در حالیکه با منطق عزیزا للهی باید به جای درشت نمایی
unsupported واژه
limited رو قرار میداد ولی خب کاملا مشخصه که ساپورت نکردن براشون مهمتره تا محدود بودنش . تو بقیه لایسنس ها هم دقیقا همین ادبیات وجود داره .
دلیل دوم اینه که خب همه ما میدونیم که اگر ام تی میخواست یا
می تونست (منظورم از نظر قانونیه چرا که از نظر نرم افزاری حتما میتونه) که نسخه محدود ارائه بده مثل ماکروسافت مطمئن باشید اینکارو می کرد یعنی یک نسخه رایگان و محدود ارائه میداد که اگر هرکس امکانات بیشتری میخواست باید بابتش پول میداد ولی چون به دلیل قانون اپن سورس حق اینکارو نداره پس میاد یه کلاه شرعی میذاره میگه اخلاقا مشکل داره و دست نزنید که جیزه .
در ضمن شما تا حالا کدوم نرم افزار اعم از تحت وب یا غیره رو دیدید که همچین منطقی داشته باشه ؟ یا رایگان هستند یا پولی یا به مدت زمان خاصی رایگان هستن یا تا اندازه و محدوده ای از استفاده رایگان هستند . شما کجا و کدوم نرم افزار رو دیدید که رایگان باشه ولی استفاده از امکاناتش غیر اخلاقی ؟ اگه میشه یه نمونه مثال بزنید که اگر همچین قضیه ای هست شفاف و روشن بشه.
دلیل سوم هم رایگان و نامحدود بودن ام تی تا نسخه 3 هست یعنی با فرمایشات جناب آشفته اینجوری باید بگیم که ام تی تا قبل از نسخه 3 کاملا یک نرم افزار اپن سورسه ولی بعدش یهویی سورس از اپن بودن در اومد و دقیقا مثل ماکروسافت پولی شد .ببینید واقعیت اینه که صاحبان سیکس اپارت در ابتدا ام تی رو ارئه دادن و سود مالی که ازش میبردن از نصب و راه اندازی اون بود ( حدودا 30 يا 40 دلار براي نصب ) یعنی همون خدمات که کاملا منطقیه ولی بعدش دیدن که طریقه نصبش رو همه یاد گرفتن و دیگه مشتری ندارن و پولی هم در نمیاد اومدن به قول عزیز یه کلا شرعی درست کردن به همین عنوان که نرم افزار رو به دسته بندی های مختلف تقسیم بندی کردن و هر دسته رو یک قیمت دادن و گفتن که اگر از این حدود تجاوز کنید دیگه ساپورت نمیکنیم و از نظر اخلاقی و نه
قانونی مشکل داره که اینجوری کلکشون گرفت و خیلی ها خریدن و یهو دیدیم که سیکس اپارت کلی پولدار شد و کلی کارمند و برنامه نویس جدید استخدام کرد و هر روز هم داره پیشرفت میکنه .پس این کلاه شرعی رو گذاشتن که بتونن پول در بیارن ولی اگر راهی پیدا میکردن که بتونن از طریق خدماتی که ارائه میدن پول در بیارن ( مثل ما ) و نه از طریق فروش خود نرم افزار کارشون شرعی بود و نه کلاه شرعی و مطمئنا اینقدر هم یهویی پولدار نمی شدن .
دلیل چهارم هم برای اینکه نرم افزار اپن سورس هستش اینه که هک کردن سورسهای ام تی جزء یکی از متداول ترین کارهاییه که تو خود فروم ام تی صورت میگیره و کلی هم شخصی که اینکارو میکنه مورد تقدیر و تشویق قرار میگیره و یا اینمهمه پلاگین که برای ام تی نوشته میشه .در صورتی که اگر بخواهیم عقایده عزیزاللهی رو درست بدونیم همه این افراد باید جریمه و نابود بشن .
7 - "
بر فرض محال که MT اوپن سورس یا به قول این عشق فارسی ها « کد باز » باشه، بازم من معنی حرف تو رو نمی فهمم. مگه چه عیبی داره که نرافزار های Open Source رو بفروشن. نمونه خیلی تابلو اون همین Linux خودمونه. هم کدبازه و هم اینکه شرکت های مختلفی اونو می فروشن. قیمت هاشونم دست کمی از Microsoft نداره! مخصوصا در قراردادهای بزرگ که با سازمانهای دولتی میبندن!"
شما اگر منظورتون ایرانه که خب کسانی که هم نظر با شما باشند کم نیستند یعنی به هر قیمتی پول در آوردن و بیزینس کردن ولی اگر در سطح بین الملل منظورتونه والا من تا حالا چیزی نشنیدم که نرم افزار اپن سورس رو بفروشن . یعنی صرف نرم افزار ولی اگر خدماتی روش انجام داده باشن و اون خدمات رو بخوان بفروشن این کاملا منطقی هستش و اصولا هم نباید قیمت هاش دست کمی از ماکروسافت داشته باشه .
8 -"
این حرف که اونا فقط پول ساپورتشون رو می گیرن دقیقا همون کلاه شرعیه است که گفتم." خب این حرف من نیست این اصل اپن سورسه که من هم تنظیمش نکردم و با توجه به توضیحاتی که دادم کاملا منطقیه .
"
با این منطق می شه گفت پولی که ایران خودرو واسه پژو 206 میگیره واسه خدمات پس از فروششونه. پس اگه شما خدمات پس از فروش نخوای باید یه ماشین مجانی تقدیمتون کنن! منطق رو حال میکنی!" خودمونیم عزیز این چه ربطی داشت به جنگ جهانی دوم !!! یه مثالی میزدی که حداقل مربوط باشه آخه کجای ایران خودرو اپن سورسه ؟ یا مثلا نرم افزار تولیدیش ( همون قطعات ) مجانی بوده ؟ مثال رو حال میکنی ؟! :lol:
9 - "
احتمال اینکه اونا بفهمن(A) یه چیزی تو مایه های 0.000001 و احتمال اینکه اگر فهمیدن اقدام خیلی خاصی بکنن(B) در حدود 0.01 است. پس احتمال اشتراکشون با فرض استقلال پیشامدها P(AπB) = P(A) x P( A | B ) = 10^-8 می شه! که واقعا همه حای دنیا دیگه اینو صفر در نظر می گیرن. پس به این چیزا فکر نکن. فکر کن تو کدوم دسته می خوای زندگی کنی"
مطمئن باشید نمیفهمن چون اگر قرار بود بفهمن اول از همه ماکروسافت میفهمید که مثلا جناب آشفته ویندوزش و 99 درصد از نرم افزارهایی که استفاده میکنه کاملا مجانی به دستش آورده و از دید کپی رایت یک نوع دزدی کاملا جدی محسوب میشه و اگر قرار بود بفهمن الانه باید جناب آشفته عزیز یا عزیز آشفته شده با لباس راه راه و گوی آهنین بر پا پشت میله های زندان آب خنک نوش جان میکرد و روزانه از روی قوانین کپی رایت 100 بار می نوشت که یادش نره. :lol:
حالا تیم شمس الضحی چطور کار میکنه و نحوه استفاده اش از ام تی چطوره و بقیه حرفها بمونه برای بعد چونکه تا چند ساعت دیگه دارم میرم مسافرت ولی بعدش که برگشتم مفصل توضیح میدم .
راستی مدیر سایت هم باید از خداش باشه همچین بحث هایی اینجا داره انجام میشه که به نظر من باید مسئول این بخش یعنی جناب اقای طاهای عزیز می بایست خودشون همون اول که ام تی 3 در اومد این بحث ها رو راه مینداختن تا همه دوستان نسبت به این قضیه توجیه میشدن و اینقدر حرف حدیث راجع بهش نبود .
بهر حال فعلا با اجازه تا بعد.