برگزیده های پرشین تولز

نمونه برنامه های VB6 -آموزش از روی مثال

darklord

Registered User
تاریخ عضویت
23 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,085
لایک‌ها
1
محل سکونت
System32
اگه میخوای برنامه ات آموزشی باشه، میتونی کاراکتر به کاراکتر رشته ات رو بخونی و اگه حرف کوچیک بود (با مقایسه کد اسکی میشه فهمید) با تفاضلش با کد اسکی کاراکتر بزرگس جمعش کنی و اگه بزرگ بود برعکس.

اما اگه میخوای یه جایی تو برنامه ات استفاده اش کنی.

کد:
UCASE$(String as String)
و
LCASE(String as String)

یعنی اینجوری:

کد:
txt = LCase$(TEST_TEXT)
کد:
txt =UCase$(TEST_TEXT)
 

convict

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 اکتبر 2007
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
0
ممنون از راهنماییتون .
اما متاسفانه مشکل من همچنان ادامه داره.
من کد های شما رو وارد کردم اما جواب نمیده.
در واقع من میخوام با تایپ کردن عبارت در text box و با زدن دکمه ی ucase حروف عبارت بزرگ بشه و با زدن Lcase حروف کوچیک بشه .
میدونم که از تابع MID باید استفاده کنم . اما چجوریشو هنوز نتونستم پیدا کنم .
 

فایل های ضمیمه

  • ucase& Lcase.zip
    590 بایت · نمایش ها: 38

hadi-karimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
22 اکتبر 2007
نوشته‌ها
12
لایک‌ها
0
سلام
من تازه وارد هستم من برنامه هایتان را از همان اول دیدم واقعا کارتان درست است پس بهتان امیدوارم که بتونید مشکلم را حل کنید:)
من کلاس سوم هستم رشته کاپیوتر دارم میخوانم من باید یک پروزه برنامه سازی با vb 6 بسازم و آن هم ساخت یک دیکشنری است :blink::blink:
این پروژه من تقریبا شبیه برنامه نارسیس است و مشکلاتم این هااست
نمی دانم فهرست لغتی ام را باید از چی استفاده کنم؟ خودم فکر میکنم باید از list استفاده کنم:wacko:
اگر باید از لیست استفاده کنم باید یک text داشته باشم که لغات را به طور خودکار در list پیدا کند این که چگونه به صورت خودکار پیدا کند را نمی دانم چه کدی بزنم؟؟:wacko:
در ضمن اگر در لیست یا هر عنصری لعت مورد نظر را پیدا کرد مثلا در یک label معنی را به طور خودکار بنویسد من خودم فکر می کردم میشه با استفاده از دستور select در list میتوانم این مشکل را هل کنم اما دیدم نمیشه ؟؟؟؟
لطفا من را کمک کنید:(:(
ممنون میشم:blush::blush:
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
:happy:
ممنون از راهنماییتون .
اما متاسفانه مشکل من همچنان ادامه داره.
من کد های شما رو وارد کردم اما جواب نمیده.
در واقع من میخوام با تایپ کردن عبارت در text box و با زدن دکمه ی ucase حروف عبارت بزرگ بشه و با زدن Lcase حروف کوچیک بشه .
میدونم که از تابع MID باید استفاده کنم . اما چجوریشو هنوز نتونستم پیدا کنم .

سلام.

من بعد از یک تاخیر کوتاه برگشتم.:)

این برنامه رو که نوشتم ببین.

شاید مشکلت حل شد.:happy:
 

فایل های ضمیمه

  • L&U.zip
    1.2 KB · نمایش ها: 57

convict

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 اکتبر 2007
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
0
ممنون از راهنماییتون.
بله ، دقیقا خودشه :happy:​
 

aliali1

Guest
تاریخ عضویت
12 فوریه 2006
نوشته‌ها
14
لایک‌ها
0
دوستان عزیزم من میخواهم با یک ریموت که به پورت کام وصل می شه و ویندوز را شات دان می کنه حا لا لطفا بگید چه طور می توانم با پورت کام ارتباط برقرار کنم و با تغییر دادهها از پورت عمل شات دان انجام شود لطفا با کد راهنمایی کنید از شما عزیزان متشکرم
دوستان عزیز ریموت اماده می باشد و کد شات دان من هم کار می کند مشکل من این که می شود با دستور mscommn و ایونتش که پورت کام با سیگنال تغییر کرد شات دان بشه میشود از این دستور استفاده کرد چون من فکر میکنم که این دستور مال شبکه می باشد و نمی شود با یک تغییر سیگنال ما کار بکند لطفا با کد بگویید
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
با سلام.

من باز از يك تاخير كوتاه برگشتم.

چون اطلاعات هاردم پريد و الان هيچي تو هاردم ندارم.

ولي باز براتون مطلب مي زارم.

ساختن ماژول

میدونم که یه بحث پیش پا افتادس ولی خوب ارزش توضیح دادن رو داره.

۱:ماژول چیه؟

ماژول مکانی برای تعریف توابع و متغیر ها به صورت سراسری ودر کل برنامه میباشد.

مثلا : اگر شما در ماژول بنویسید public x as string در تمام برنامه ميتوانيد به x مقداري رشته اي بدهيد.

۲: چگونه آن را بسازيم؟

در سمت راست ويژوال قسمتي هست که بالاي آن نام پروژه و در زير آن يک ساختار در ختي مشاهده ميشود.

در زير همان ساختار درختي کليک راست کرده و از گزينه Add > Module را بر مي گزينيم.
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
تولید رنگ در ویژوال بیسیک 6 با RGB.

شما به وسیله رنگها میتوانید کارهای زیادی را در وی بی انجام دهید. شما به وسیله تابع RGB در ویژوال بیسیک 6 می توانید تولید رنگ کنید.
این تابع از شما 3 عدد را می گیرد وبا توجه به عدد ها رنگ را میسازد خوب RGB یعنی سه رنگ اصلی : Red / Green / Blue دقت کنید عدد های شما بین 0 تا 255 باشد.

چگونه در وی بی فایل RES تولید کنیم.

برای ساخت RES در وی بی ابتدا از منوی Add-Ins گزینه Add-Manager... را کلیک کنید سپس روی گزینه VB 6 Resource Editor دو بار کلیک کنید تا Loaded در مقابل آن نمایان شود و سپس OK را کلیک کنید تا کادر VB Resource Editor باز شود شما حال میتوانید فایل RES خود را طراحی کنید.

تا بعد.
 

lee_young_ae

Registered User
تاریخ عضویت
16 فوریه 2007
نوشته‌ها
311
لایک‌ها
1
محل سکونت
گوشه ای از این دنیای خاکی
سلام دوستان....
من خودم اصلاً وی بی بلد نیستم.. فقط یکی از دوستان ازم درخواست یه برنامه ی خیلی ساده در سطح دبیرستان کرده که می خواستم ازتون بخوام اگه براتون مقدوره برا من بفرستین.... یکم عجله ای هست.. اگه لطف کنید....
برنامه ای که بین 3 تا عدد بزرگترین و کوچکترینشو تشخیص بده.. همین.....:blush:
ممنون میشم....
 

darklord

Registered User
تاریخ عضویت
23 آپریل 2005
نوشته‌ها
1,085
لایک‌ها
1
محل سکونت
System32
سلام دوستان....
من خودم اصلاً وی بی بلد نیستم.. فقط یکی از دوستان ازم درخواست یه برنامه ی خیلی ساده در سطح دبیرستان کرده که می خواستم ازتون بخوام اگه براتون مقدوره برا من بفرستین.... یکم عجله ای هست.. اگه لطف کنید....
برنامه ای که بین 3 تا عدد بزرگترین و کوچکترینشو تشخیص بده.. همین.....:blush:
ممنون میشم....

خدمت شما.... سریعتر از این دیگه نتونستم! :blink:
 

فایل های ضمیمه

  • lee_young_ae.zip
    5.3 KB · نمایش ها: 38

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
اجرای صدا در ویژوال بیسیک

سلام.

برای پخش صدا با فرمت wav در ویژوال بیسیک ابتدا یک ماژول را تولید کنید وکد زیر را در آن بنویسید.

Public lSound As Long
Declare Function sndSound Lib "WINMM.DLL" Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long

خوب حال در یک دکمه کد زیر را بنویسید.

lSound = sndSound(App.Path & "\name.wav", 1)

و به جای Name آدرس فایل رو بنویسید خوب حالا اگه رو یه دکمه کلیک کنید صدا پخش میشه.
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
سلام.

امروز در مورد توابع تاریخی در VB6 براتون مي نويسم.

تابع Date

این تابع یک مقدار تاریخی را که نشان دهنده تاریخ سیستم می باشد ،‌ بازمی گرداند . این تابع فاقد آرگومان است و شکل کلی آن به صورت زیر است :
Date

نکته : با تابع Date می توانید تاریخ سیستم را تنظیم کنید . برای این کار می توانید از این تابع به صورت زیر استفاده کنید :
Date = تاریخ

تابع Day

این تابع با دریافت یک مقدار تاریخی ، یک عدد صحیح بین 1 تا 31 را که نشانگر عدد روز است بازمی گرداند . شکل کلی این تابع به صورت زیر است :
Day (date)

آرگومان Date می تواند از نوع Variant ، عبارت عددی ، عبارت رشته ای و یا ترکیبی از آنها باشد که بیانگر تاریخ معینی است .
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
تابع Datediff

به وسیله این تابع می توانید فاصله زمانی بین دو تاریخ معین را بر اساس روز ، هفته ، و یا ماه و غیره ،‌تعیین کند . مقدار بازگشتی این تابع از نوع Long می باشد .

شکل کلی این تابع به صورت زیر می باشد :

DATEDIFF (interval, date1, date2 [, firstdayofweek [, firstweekofyear]])

این تابع دارای سه آرگومان اجباری و دو آرگومان اختیاری است .

آرگومان interval فاصله زمانی را بر اساس یکی از مقادیری که بیان خواهد شد معین می کند . این آرگومان یک عبارت رشته ای است .
آرگومان های date1,date2 که می تواند از نوع تاریخی یا Variant باشند ،‌ تابع فاصله زمانی بین این دو آرگومان را حساب می کند .
آرگومان های چهارم و پنجم به ترتیب اولین روز هفته که در صورت تعیین نشدن به صورت پیش فرض یکشنبه است و بعدی ولین هفته سال است که مقدار پیش فرض آن اولین هفته ماه January است .

مقادیر آرگومان interval به شرح زیر هستند :

عبارت رشته ای "yyyy" که مقدار بازگشتی آن تعداد سال است ،‌ "q" که تعداد فصل ها را بازگشت می دهد ،‌ عبارت "m" معین کننده تعداد ماه ، "y" و "d" تعداد روز ،‌ "w" و "ww" تعداد هفته ،‌ "h" تعداد ساعت ، "n" مقدار به دقیقه و عبارت رشته ای "s" تعداد ثانیه ها را بازگشت می دهد .


تابع Datepart

این تابع با دریافت یک داده از نوع تاریخ بخشی از آن را به صورت یک عدد صحیح که بیانگر سال ،‌ هفته ، ماه ،‌ روز و ... می باشد باز می گرداند .

شکل کلی این تابع به صورت زیر است :

DATEPART (interval, date [, firstdayofweek [, firstweekofyear]])

این تابع دارای دو آرگومان اجباری و دو آگومان اختیاری است .

آگومان interval می تواند مقادیر رشته ای را که در بالا ذکر شد را بپذیرد و آرگومان date مقدار تاریخی است که interval باید از آن استخراج شود .
آرگومان های سوم و چهارم همانگونه که در مورد تابع Datediff توضیح داده شد عمل می کنند .
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
تابع DateSerial

این تابع سه مقدار روز ، ماه و سال را دریافت کرده و تاریخ معادل آن را باز می گرداند .

شکل کلی این تابع به صورت زیر است :
DATESERIAL (Year, Month, Day)

این تابع دارای سه آرگومان اجباری است که هر سه از نوع integer یا یک عبارت عددی هستند .
آگومان year می توانید مقادیری بین 100 تا 9999 را بپذیرد .
آرگومان year به عنوان سال ، Month به عنوان ماه و day به عنوان روز به کار می رود .

تابع Datevalue

به وسیله این تابع می توان یک عبارت رشته ای را به تاریخ تبدیل نمود .
این تابع دارای یک آرگومان است که می تواند از اول ژانویه سال 100 تا 31 دسامبر 9999 باشد ، عبارت رشته ای می تواند حاوی یک تاریخ باشد .

شکل کلی این تابع به صورت زیر است :
DTAEVALUE (date)

در صورتی که یکی از مقادیر سال ، ماه و روز بیش از حد مجاز باشد ، هنگام اجرای برنامه پیام خطای Type Mismatch نمایش داده می شود .

تا بعد.

باي باي.
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
کار با فایل هایی از نوع Excel و Word

با سلام.

» به دلیل این که برنامه Excel و Word یکی از ساده ترین و پرکاربردترین برنامه های مورد استفاده بوده و ساخت شرکت مایکروسافت است و ویژوال بیسیک به راحتی قادر به برقراری ارتباط با آن است ، امروز می خواهم به صورت خلاصه روش ایجاد یک فایل از نوع Excel و Word و برقراری ارتباط با آنها را به شما عزیزان توضیح دهم .

» برای این که شما از امکانات کار با Excel و Word در ویژوال بیسیک 6 برخوردار باشید باید از رابطی که مخصوص خود Excel و Word است استفاده نمایید .

برای این کار شما باید از دیالوگ References گزینه های زیر را تیک بزنید :

Microsoft Excel 9.0 Object Library
Microsoft Word 9.0 Object Library

البته بسته به نسخه آفیسی که شما بر روی سیستم خود نصب می کنید شماره یا ورژن این گزینه ها تغییر خواهد کرد .
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
@ کار با Excel :

در ابتدا شما باید تعریفات زیر را در قسمت General برنامه خود انجام دهید :

Dim X_Excel As Excel.Application
Dim X_WorkBook As Excel.Workbook
Dim X_WorkSheet As Excel.Worksheet
حالا برای ایجاد یک فایل از نوع Excel از دستور زیر باید استفاده کنید :

Set X_Excel = New Excel.Application
سپس یک صفحه کاری ایجاد کنید که باید از دستور زیر استفاده کنید :

Set X_WorkBook = X_Excel.Workbooks.Add
پس از این کار شیت ( Sheet ) مورد نظر را باید انتخاب کنید :

(Set X_WorkSheet = X_WorkBook.Worksheets(1
که در این مثال Sheet1 را انتخاب کردیم .

» همانطور که می دانید صفحه Excel به صورت گسترده بوده و کار با آن بر اساس خانه های موجود در آن است که هر کدام آدرس مخصوصی دارد .
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
برای مثال خانه شماره یک دارای آدرس ( 1 , 1 ) می باشد . ما هم از این آدرسها برای دسترسی به این خانه ها استفاده می کنیم :

داده مورد نظر = ( ستون , سطر ) X_WorkSheet.Cells
"X_WorkSheet.Cells( 1 , 1 ) = "VB
"X_WorkSheet.Cells( 1 , 2 ) = "Bala

در مثال بالا رشته VB در اولین خانه و رشته Bala در خانه دوم ردیف اول صفحه یا جدول ذخیره می شود و محدوتی برای وارد کردن انواع داده وجود ندارد و شما می توانید هر نوع داده ای را در خانه ها قرار دهید .

» پس از ایجاد یک صفحه کاری و قرار دادن داده در خانه های آن نوبت به ذخیره کردن آن به عنوان یک فایل Excel می رسد که باید از دستور زیر برای این کار استفاده کنید:

"X_WorkBook.SaveAs FileName:= "C:\Smple.xls
همچنین شما میتوانید برای نمایش صفحه کاری خود توسط برنامه اکسل به صورت زیر عمل کنید :

X_Excel.Visible = True
و برای خروج از صفحه کاری از دستور زیر استفاده کنید :

X_Excel.Quit

این دستور زمانی کاربرد دارد که از دستور قبلی آن استفاده نمایید .
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
@ کار با Word :

کار با این برنامه هم مانند کار با Excel است و تفاوت آنها بیشتر در قسمت وارد کردن داده ها و اطلاعات می باشد . مانند قبل تعریفات زیر را در قسمت General قرار دهید :

Dim X_Word As Word.Application
Dim X_Doc As Word.Document
حال برای ایجاد یا باز کردن یک فایل از نوع Word دستور زیر را به کار ببرید :

Set X_Word = New Word.Application
سپس شما باید یک پرونده ) Document ) جدید ایجاد کنید :

Set X_Doc = X_Word.Documents.Add
پس از انجا این کارها نوبت به وارد کردن داده ها و اطلاعات است که برای این کار شما بیشتر باید از متد Selection مربوط به X_Word استفاده نمایید :

X_Word.Selection.Borders.OutsideLineStyle = wdLineStyleInset
X_Word.Selection.ParagraphFormat.Alignment = wdAlignParagraphCenter
X_Word.Selection.Font.Bold = True
X_Word.Selection.Font.Size = 20
"X_Word.Selection.Text = "VB Is For All

در این مثال پس از تنظیمات دلخواه در صفحه پرونده نوشته ای را در آن قرار می دهیم . البته این متدها فقط تعداد اندکی از امکانات کار با فایل های پرونده ای است و شما باید خودتان آنها را بررسی کنید .

حال مانند مثال قبل نوبت به ذخیره کردن پرونده کاری می رسد که روش آن مانند مثال قبل است :
"X_Doc.SaveAs FileName:="C:\Sample.Doc

برای نمایش پرونده کاری خود توسط برنامه Word دستور زیر استفاده کنید :
X_Word.Visible = True

منبع:سايت سياره وي‍ژوال بيسيك

تا بعد.

باي باي.
 

sinbad68

Registered User
تاریخ عضویت
6 دسامبر 2006
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
21
با سلام.

برنامه مسافت سنج ساده.

توي اين برنامه نوع وسيله رو انتخاب مي كني و به برنامه ميگي كه مسافت شما چند كيلومتر ست بعد برنامه به شما ميگه كه چند دقيقه صرف اين مسافت ميشه.

اجزاي اين برنامه شامل زير است:
يك عدد label
يك عددCommand
يك عدد Textbox
چهار عدد دكمه راديويي ياOption.

سورس برنامه:

کد:
Private Sub Command1_Click()
Dim q As Integer
q = Text1.Text
If Option1.Value = True Then
Label1.Caption = q * 0.5
Else
If Option2.Value = True Then
Label1.Caption = q * 2
Else
If Option3.Value = True Then
Label1.Caption = q * 5
Else
If Option4.Value = True Then
Label1.Caption = q * 10
End If
End If
End If
End If
End Sub
 
بالا