• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه چیز درباره رومن گاری

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
سلام میخوام توی این تاپیک آثار رومن گاری رو بررسی کنم ! اگر مایلید ادامه بدیم

خوب اول یکم از رومن گاری بیشتر بدونیم :

رومن کاسو که بعد ها اسم مستعار رومن گاری (گری) را برای خود انتخاب کرد نویسنده ایست توانا که در هشتم ماه مه 1914 در شهر موسکو از مادری اهل لیتوانی و پدری روسی به دنیا آمد . وی از روی عمد بعد ها سه سال ابتدای زندگی و محل تولدش را فراموش کرده و زمانی که میخواست تابعیت فرانسه را بپذیرد در سند مربوط نوشته شد (رومن کاسو دانشجوی اهل لهستان مقیم نیس به تابعیت فرانسه درآمد) وی همراه مادرش "نینا بوریسوفسکایا" در سال 1917 بلافاصله بعد از سقوط تزار به "ویلنو" مرکز لیتوانی وسپس در سال 1922 به ورشو رفت و سرانجام در سال 1927 به فرانسه مهاجرت کردند .

رومن گاری از همان ابتدا به ادبیات علاقه داشت و مادرش استعداد او را در اکثر رشته ها چه ورزشی ، چه هنری موسیقی و ... پرورش داد .
وی در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان خلبان در ارتش نهضت مقاومت فرانسه (فرانسه آزاد) در برابر قوای متجاوز آلمان نازی ، مبارزه کرد و به خاط شجاعت های فراوان موفق به دریافت نشان لژیون دونور از "ژنرال دوگول" شد .

بعد از جنگ به خدمت وزارت امور خارجه درآمد و مدتی سرکنسول فرنسه در لوس آنجلس شد .

رومن گاری 2 بار ازدواج کرد از همسر اولش (زنی انگلیسی به نام لسلی بلانش که نویسنده ی مجله های معتبر و رومان های موفق بود) بدون داشتن فرزندی پس از 17 سال جدا شد و سپس در سال 1961 با بازیگر مشهور آمریکایی
جین سیبرگ ازدواج کرد . حاصل این ازدواج پسری به نام الکساندر-دیگو بود .

گاری در طول زندگی پربار ادبیش 21 رومان با نام حقیقی ، یک رومان با نام مستعار فوسکو سینی بالدی
وچهار رومان با نام مستعار امیل آژار نوشت .

رومن گاری تنها نویسنده ایست که دو بار موفق به دریافت جایزه ادبی گنکور شده است زیرا این جایزه تنها یکبار به هر نویسنده داده خواهد شد . ولی او یکبار با نام حقیقی (کتاب ریشه های آسمان) و بار دیگر با نام مستعار امیل آژار (کتاب زندگی در پیش رو) این جایزه را برد . رومن گاری این موضوع را بعد ها در کتاب زندگی و مرگ امیل آژار فاش کرد .

در 1945 برای نخستین رومانش تربیت اروپایی جایزه منتقدین را دریافت کرد .
وی همچنین فیلمنامه طولانی‌ترین روز و نیز فیلمنامه بٌکش (Kill) را نوشت و این فیلم را با بازی همسر دوم خود کارگردانی کرد .

رومن گاری در دوم دسامبر 1980 یکسال پس از افسردگی و خودکوشی همسرش (جین سیبرگ) که در سال 1979 انجام گرفت به زندگی خود پایان داد . در کتاب شب آرام خواهد بود (زندگینامه) نوشت بخاطر همسرم نبود دیگر کاری نداشتم

آثار رومن گاری - >

1 - شبح سرگردان (رقص چنگیز کوهن)
2 - تربیت اروپایی
3 - بادبادک ها
4 - مردی با کبوتر
5 - چمدان بزرگ
6 - شب آرام خواهد بود (زندگینامه رومن گاری)
7 - رنگهای روز
8 - خداحافظ گاری کوپر
9 - زندگی در پیش رو
10 - لیدی ال
11 - سگ سفید
12 - پرندگان میروند در پرو می میرند (مجموع داستان)
13 - میعاد در سپیده دم
14 - ریشه های آسمان
15 - یاران
16 - رنگهای صامت
17 - برای اسگانارل
18 - درود بر پیشگامان مشهورمان

البته اینا کتابهایی هست که من تونستم پیدا کنم (اسمشون رو خیلی از کتاباش رو من تو انقلاب هرچی گشتم نبود)

حالا در پست های بعدی در مورد آثارش صحبت می کنیم . :)

اگر کسی اطلاعاتی داره لطفا در این تاپیک قرار بده ، ممنون میشم :)
نظر هم یادتون نره ;)

کلمات کلیدی : رومن گاری - رومن گری - گری - رومن کاسیو - جین سیبرگ - romain gary

فایل های ضمیمه

• _Gary.jpg
    _Gary.jpg
    24 KB · نمایش ها: 40
  • 180px-Seberggrave.jpg
    180px-Seberggrave.jpg
    8.2 KB · نمایش ها: 25
  • ~LWF00001Gary.jpg
    ~LWF00001Gary.jpg
    44.3 KB · نمایش ها: 63
  • fafl2.jpg
    fafl2.jpg
    9.9 KB · نمایش ها: 28
  • 200px-Romain_Gary.jpg
    200px-Romain_Gary.jpg
    8.9 KB · نمایش ها: 36

ایرانی آزاد

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
اگر pdf آثارش رو بتونی اینجا بذاری خیلی عالی میشه .

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
از زندگی در پیش رو شروع می کنم :)

این کتاب یکی از معروفترین و بهترین آثار رومن گاری است . نویسنده در این کتاب بی پرده سخن میگوید ، به مسایل اجتماعی میپردازد و مشکلات جامعه را از دل آن بیرون می کشد . داستان زیباییست که شخصیت های اصلی یک پسر
بچه مسلمان است و یک زن فاحشه بازنشسته یهودی که از بچه های حرامزاده (بقول خود کتاب بچه جن ... ده ها ) نگهداری می کند. محمد کوچولو (مومو) همدمی جز یک پیر مرد مسلمان که عاشق ویکتو.ر هوگو و قرآن است و یک چتر که خودش آنرا درست کرده و باآن بازی می کند ندارد .

مومو در ابتدا به دلیل کوچکی درست صحبت نمی کند ، پرت و پلا میگوید ، اما شیرین سخن می گوید و به مرور زمان صحبت کردنش بهتر می شود . رومن گاری در این داستان هم مثل اکثر رومان هایش خواننده را بارها غافلگیر و هیجانزده می کند .
نویسنده ، این کتاب را با نام مستعار امیل آژار چاپ کرده است . و برنده جایزه گنکور هم شده ، و بدلیل اینکه قبلا این جایزه را برده بود پسر عمویش بجای او این جایزه را دریافت کرد :)

کتابی که الان در بازار پیدا میشه از انتشارات بازتاب نگار و به ترجمه عالی خانم لیلی گلستان (دختر ابراهیم گلستان) است .
Romain%20gary%202.jpg

من سعی ندارم داستان رو براتون تعریف کنم چون دیگه انگیزه ای برای خوندن در شما وجود نخواهد داشت .

نظرتون رو هم بگید خوشحال میشم :)

پشت جلد کتاب اینچنین نوشته است :
او بچه ای است که می بیند،خوب هم می بیند،تیز هم می بیند و همه را هم ضبط می کند.هم صحبت هایش یک پیرمرد مسلمان عاشق قرآن و عاشق ویکتور هوگو است و یک زن پیر دردمند.هرچند با بچه ها حرف می زند و بازی می کند،اما با آن ها یکی نمی شود.در مجاورت آن ها بچه نمی شود.او بچه یی ست ساخته نویسنده.اما بچه یی به شدت پذیرفتنی و دوست داشتنی.کتاب نیز به هم چنین.در بیست صفحه اول کتاب،محمد می خواهد همه چیز را به سرعت بگوید؛پس درهم و برهم حرف می زند.می خواهد مثل بزرگترها حرف بزند؛پس گنده گویی به سبک بچه ها می کند.جمله بندی هایش گاه از لحاظ دستوری غلط است.حرف ها و مثال هایش گاه،در کمال خلوص نیست،پرت و عوضی است! و گاه درک نشدنی.به همین دلیل ذهن خواننده در آغاز کمی مغشوش می شود اما بعد به روش گفتار او عادت می کند،و تمام پراکنده گویی های گاه گاه محمد را راحت می پذیرد.

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
اگر pdf آثارش رو بتونی اینجا بذاری خیلی عالی میشه .
ایرانی آزاد عزیز ، من پی دی افی ازش ندارم ولی یکی از کتاباش رو متن تایپ شدش رو داشتم که بزودی همینجا کمیگذارم . سگ سفیدش رو هم اگر دوستان استقبال کردند شروع میکنم به تایپ کردنش :)

امیدوارم مورد توجه قرار بگیره

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
سگ سفید ، داستانی است که نویسنده در ان حضور دارد یعنی داستانی است از وقایعی که واقعا برای رومن گاری اتفاق افتاده و گاری به زیبایی هرچه تمام تر آن را پرورده و در قالب داستانی زیبا به مخاطب عرضه می دارد .داستان سبک جالبی داره و کاملا انتقادی است از نژاد پرستی سفید پوستان و سیاهپوستان و در این قالب برای تمام آدمیان ...

رومن گاری در این کتاب کاملا نسبت به وقایعی که در دهه 60 اتفاق می افتد انتقاد میکند .

کار خاصیه از هر نظر . به نظر من جزء کارهای خوب رومن گاری محسوب میشه . ارزش چند بار خوندن رو داره ، گاری اصولا سعی داره در داستانهاش علاوه بر اینکه به مسایل اجتماعی بپردازه به خواننده چیز هایی هم بیاموزه .. به نظر من این کتاب خیلی کتاب آموزنده ای است .

البته گاری یک اشکال هم داره (به نظر من) اونم اینه که بعضی اوقات مطالب داستانهاش زیاد منسجم نیست و خواننده به زحمت می افته که اصلا نمیتونه خوب باشه ولی در هر حال این نقصش -البته اگر نقص باشه چون شاید من اشتباه کنم-
را می توان ندید گرفت چون حسن کار او خیلی بیشتر از نقصش است . البته این نقص در مورد این کتاب صدق نمیکنه فقط گفتم که گفته باشم !

گاری در میعاد در سپیده دم می نویسد که برای فرار از مسایل و مشکلات و فریاد برآوردن مینویسد . در این کتاب واقعا میشه این مسئله را دید .

رومان سگ سفید که الان در بازار هست ترجمه سیلویا بجانیان هست و از انتشارات مس .
ترجمه خوب و روانی دارد .

عکسی از سگ سفید :
0226284301.jpeg

البته این عکس کتاب فارسی نیست اما از فارسیش عکسی نیافتم !

توضیح پشت کتاب :

رومن گاری گزارش گونه ای از وقایع دهه ی 60 را در این کتاب باز می نویسد و تفکر سیاسی ضد استعماری او ابزاری است که با قلم رسای او چهره عینی آن را با قدرت تحلیل هنرمندانه در آثاری چ.ن تربیت اروپایی ، ریشه های آسمان ، خداحافظ گاری کوپر و بسیاری دیگر بازآفرینی می کند . لازم به یاد آوری است که وقایع دهه شصت میلادی برای بسیاری از ملت ها سرنوشت ساز بوده است و آن را می توان سر آغاز تفکر مدرن نیز تلقی کرد

کیز انسان استعمار زده ای است که همیشه خواب شکنجه دادن را می بیند ، فرد وحشت زده و ناتوان و وانهاده ای که پناه امنی در احساسات ملی و هواداری از یک حزب و انجمن برای گریز از اضطراب تنها بودنش می جوید . در تصور او این آخرین چاره است . عقده های استعمار ، تیشه ایست رو به خود و استعمار زده درسی را که از استعمارگر آموخته است به او پس می دهد . این در حالی است که ادامه این روند ، نوعی رابطه مبتنی بر زور پدید می آورد که به آن پایانی نیست و در این چرخه "سگ سفید"ی پدید می آید که بدل به سگ سیاه میشود .

راستی تا یادم نرفته گاری در این کتاب گوشه ای از زندگی با همسرش جین سیبرگ رو به تصویر کشیده

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
الان داشت توی اینترنت میگشتم این کتابو دیدم - > اعجوبه ی قرن(شرح حال رومن گاری)

مولف/نويسنده : بونا، دومينيک
مترجم : عدنانی، منوچهر
ناشر : ثالث

thumbnail.aspx

باید جالب و خوندنی باشه البته اگر تو بازار پیدا بشه !
کسی تاحالا خونده اینو ؟

kakoo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
از افتتاح این ريسه بسيار سپاس گذارم. مقاله زير گرچه به انگليسی است - امّا نکات جالبی را در خصوص ر.گ. و مردم و فرهنگ آمريکا آشکار ميکند. باشد که مفيد افتد.

How Many Identities Make One? The Curious Case of Romain Gary

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
از افتتاح این ريسه بسيار سپاس گذارم. مقاله زير گرچه به انگليسی است - امّا نکات جالبی را در خصوص ر.گ. و مردم و فرهنگ آمريکا آشکار ميکند. باشد که مفيد افتد.

How Many Identities Make One? The Curious Case of Romain Gary
kakoo عزیز سپاسگزارم ، که این مقاله رو گذاشتی . من میرم با این اینگیلیسی دست پا شکستم بخونمش .

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
دوستان عزیز ، اگر کسی مقاله یا چیز جالبی در مورد رومن گاری پیدا کردید ، لطف کنید در این تاپیک قرار بدید . متشکرم

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
اگر نظری انتقادی چیزی دارید هم بیان کنید

اینجا میشه آثار رومن گاری رو نقد کرد پس اگر نقدی هم دارید بیاید تو :)

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
لیدی ال داستانی است عاشقانه - اجتماعی . کشش عشقی است بین دو عاشق یکی سودای عشق را در سینه دارد و یکی مبارزه سیاسی . داستان شروع جالبی دارد و از زبان پیرزنی محترم به نام لیدی ال بیان میشود .

رومن گاری در این داستانش هم مثل داستان های دیگرش در آخر داستان ضربه نهایی را وارد میکند و خواننده را به شدت غافلگیر می نماید .

داستان سبک جالبی دارد و برخلاف برخی دیگر از آثار گاری اصلا هرج م مرجی در داستان دیده نمی شود .
می توان گفت داستان خوب بیان شده است و ارتباط میان فصل ها بخوبی رعایت شده است .خواننده کمتر گیج میشود و براحتی داستان او را به سمت خود می کشد .

در مقدمه کتاب می نویسد که ترجمه از زبان انگلیسی انجام گرفته و کتابی که به زبان فرانسه بوده بسیار مفصلتر بوده است (حدود 130 صفحه اضافه) .
ا صلا برای من مشخص نیست که اون 130 صفحه چی بوده ولی هرچی بوده خوب دیگه ترجمه نشده

به گواهی متن فرانسوی کتاب آرمان دنی قهرمان آنارشیست داستان شخصیتی واقعی و تاریخی است و نویسنده بر اساس منابع و مدارک فراوانی که دررباره زندگی و افکارش نوشته شده این رمان را تهیه کرده است .

کتاب داستان فوق العاده ای دارد ولی بعضی جاها ترجمه گنگ است و توضیحات به اندازه کافی داده نشده است .

این اثر در ایران توسط انتشارات ناهید به چاپ رسیده و با ترجمه مهدی غبرایی
متن پشت جلد:

رومن گاری در رمان لیدی ال دو دلداده را از میان خیل جوانان اواخر قرن پر آشوب نوزدهم برگزیره که یکی -آرمان - سودای مبارزه سیاسی را در سر دارد و دیگری -دیانا- سودایی عشث است و معشوق را به تمامی برای عشق ورزیدن می خواهد . پیداست در کشاکش عشق و مبارزه چه بسا یکی فدای دیگری شود ، و در این هنگامه ی پر غوغا پیوسته شکننده تر آسیب پذیر تر است

9646205194.240.jpg

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
این چند تا عکس رو میگذارم ، امیدوارم خوشتون بیاد . در ضمن هر کس نقدی داره یا می خواد بحثی رو در مورد آثار گاری شروع کنیم بیاد .
بزودی هم می خوام توضیحات در مورد اثر بیادماندنی گاری یعنی خداحافظ گاری کوپر رو قرار بدم

فایل های ضمیمه

• gary_seberg.jpg
    gary_seberg.jpg
    11.7 KB · نمایش ها: 34
  • obrazek_1_895.jpg
    obrazek_1_895.jpg
    7.8 KB · نمایش ها: 35
  • Romain Gary1.jpg
    Romain Gary1.jpg
    41.6 KB · نمایش ها: 25
  • romain-gary01.jpg
    romain-gary01.jpg
    7.8 KB · نمایش ها: 24
  • romaingary.jpg
    romaingary.jpg
    4.9 KB · نمایش ها: 28

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
این کتاب در بین آثار گاری ارزش خاصی دارد ، به این دلیل که گاری در اصل در این کتاب سرگذشت خودش را از کودکی تا پایان جنگ جهانی در این کتاب گنجانده است .
هر بخش کتاب مانند یک داستان کوتاه گفته شده و بخش ها به هم مرتبط هستند . کتاب خاطرات جالبیه در قالب یک داستان .

در یک بخش نظریات خودش را بیان کرده که خواندنش خالی از لطف نیست .
در این کتاب روابط او با مادرش که از ابتدا می دانست گاری مرد بزرگی خواد شد بسیار جالب و خواندنی است .

در آخر کار باز هم گاری طبق رسم گذشته اش خواننده را با یک واقعه عجیب در باره مادرش غافلگیر میکند .

عکسی از این کتاب گیر نیاوردم . ببخشید

کتاب از انتشارات کتابسرای تندیس هست .

مترجم : مهدی غبرایی . با انصاف اگر بخوام بگم ترجمه خوبی بود .

متن پشت جلد کتاب :

آنچه بر اهمیت این کتاب در مجموعه آثار رومن گاری می افزاید ، این است که در واقع زندگی نامه نویسنده است و تلخی ها و شیرینی های آن (با تفاوت عرصه های جولان) چه بسا به زندگی نسل ما نزدیک باشد . نویسنده در اینجا از روابط شور انگیز خود با مادرش و عشق مادر و فرزندی و عشق های دیگر و حسرت ها ، رویا ها و ماجرا جویی های خود در خلال جنگ جهانی دوم سخن به میان آورده و موفقیت ه وشکست های خود را ، که زیر سایه خرد کننده مادری با اراده نصیبش شده ، شرح داده است .

ژول داسن در سال 1970 از روی این رومان فیلم شیرینی با هنرمندی ملینا مرکوری در نقش مادر رومن گاری ساخته است .

در کل هر چیزی از گاری خوندم تا حالا یه جورایی به جنگ جهانی ربط داشته :)

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
نمی دونم چرا تو این تاپیک کسی نظرش رو نمیگه ؟ چرا این تاپیک مورد استقبال قرار نگرفت / :( ؟

kakoo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
دوست گرامی

من با ر.گ. جز بواسطه اسم آشنايی خاصی ندارم ولی زحمات شما با عث شد که
علاقه مرا بخود جلب کند. اگر در این گير و دار فرصتی باشد _ پس از خواندن
نوشته های شما _ بروی چشم برداشت ها و سؤالات خودم را هم مطرح ميکنم.

با سپاس مجدد و آرزوی موفقيت برای شما

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
دوست گرامی

من با ر.گ. جز بواسطه اسم آشنايی خاصی ندارم ولی زحمات شما با عث شد که
علاقه مرا بخود جلب کند. اگر در این گير و دار فرصتی باشد _ پس از خواندن
نوشته های شما _ بروی چشم برداشت ها و سؤالات خودم را هم مطرح ميکنم.

با سپاس مجدد و آرزوی موفقيت برای شما
سلام ، خیلی خوشحالم که مورد توجه شما قرار گرفت :)

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
الان میخوایم به بررسی کتاب خداحافظ گاری کوپر بپردازیم .

بی شک خداحافظ گاری کوپر از رومن گاری یکی از معروفترین و بهترین آثار این نویسنده بزرگ است . البته این کتاب در ایران معروفترین اثر وی بشمار میرود . داستان یک پسر آمریکایی است که در بند افکار نهیلیستی و پوچگرایانه است .

همونطور که گفتم اصلا قصد ندارم داستان را تعریف کنم ، چون این اثر رومن گاری نیز مانند دیگر اثر های او سبکی خاص دارد و در انتهای داستان خواننده را شوکه و غافلگیر میکند . البته در این اثر نمی توانم بگویم که خیلی خوب این کار را انجام داده است . می توانست داستان را بهتر تمام کند . البته اینگونه هم عالی است (به نظر من)

متاسفانه داستان یکپارچگی لازم را ندارد . برخی این موضوع را بر عدم تسلط نویسنده دانسته انند . ابتدا داستان را در قسمت اول کتاب شخصی تعریف میکند که اصلا خودش را معرفی نکرده است . اما به یکباره در فصول بعد روند تعریف داستان تغییر می کند .

قسمت اول داستان یک شاهکار واقعی است . در کل میشود در ردیف داستان های اجتماعی - سیاسی - عشقی قرارش داد .

کتاب موجود در بازار ایران توسط انتشارات نیلوفر و ترجمه سروش حبیبی منتشر شده است .

ترجمه این اثر بسیار خوب بود و من واقعا لذت بردم . ترجمه روانی دارد .

در باره این اثر باز هم بحث خواهیم کرد .

راستی کتابی که من دارم و کلا در بازار هست نه مقدمه داره و نه نوشته ای پشت جلد و فکر کنم این مشکل از ناشر باید باشه :)

این کتاب مخصوصا در فصل اول سخنان جالبی داره همراه با یک طنز زیبا که مخصوص ر.گ است .

در ادامه قسمت هایی از متن کتاب را هم قرار میدهم :)
عکسی از این اثر در وب نبود :(

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
افشين جان

تاپيك خيلي خوبي داري . من خودم از خوانندگان اين تاپيك هستم .

اينكه چرا نظري نمي دم ، بماند .

ادامه بده پسر . خيلي خوبه .

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
افشين جان

تاپيك خيلي خوبي داري . من خودم از خوانندگان اين تاپيك هستم .

اينكه چرا نظري نمي دم ، بماند .

ادامه بده پسر . خيلي خوبه .
مرسی که نظر دادید :) خوشحال شدم که شما از خوانندگان تاپیک هستید :) باعث افتخار منه

Romain_Gary

Registered User
لایک‌ها
6
یک تکه از متن خداحافظ گاری کوپر

توضیح : از اینترنت کپی کردم دیدم جالب بود .

بازم قسمت های جالب متن را میگذارم :)

من, بچه ها طرفدار پوسیدگی و فساد و هواخواه گندیگی و مرگم. یعنی دوستدار واقعیت.
تراژدی آمریکا اینست که ما زیادی جوانیم. سرعت گندیدنمان کافی نیست. برای همین است که آدمهای بزرگ نداریم. برای به وجود آمدن مردان تاریخی قرنها سابقه گندیدگی لازم است. برای بارور شدن مردان بزرگ کود تاریخ لازم است. گلای عجیب و غریبی که به وجود می آورد, مثل گاندی, ناپلئون, اینها همه از اعماق کثافت بیرون می آن, از ته بیست قرن چرک و خون و کود تاریخ سربلند می کنن. آمریکا باید همینطور سرپا بگنده و همه باید کمک کنن. آن وقت شعرهایی می گن که هنوز هیچ کس نظیرش رو نشنیده, مثل رمبو Rimbaud , نقاشهای نابغه, مطلقاً بی نظیر, بعد هروئین, ال- اس- دی, انواع تتراکلوریت, فقط باید جنبید تا کس شد, زود, زود.

** از همه مفتضح تر اینه که می خوان ماهی رو توی آب خفه کنن. یک جا به اصطلاح«اخلالگران» رو تو آمستردام زیر باتون لت و پار می کنن, یک جا با یک دنیا تزویر اما با دلسوزی می گن: « باید سعی کرد

بالا