معرفی :
سونی اریکسون P1 یک گوشی هوشمند جدید جذاب است که حاکم بدون تردید در گوشی های حال حاضر سونی اریکسون می باشد . مجهز شدن به سیستم عامل سیمبین و دارا بودن خصوصیاتی همچون یک صفحه کلید QWERTY ، یک صفحه نمایش TFT با رزولوشن QVGA و یک دوربین 2/3 مگاپیکسلی همراه با اتوفوکوس ، مرحله بعدی توسعه اسمارت فون های UIQ را به ما می نمایاند . همچنین ، به نظر می رسد که سونی اریکسون P1 پرچمدار اسمارت فون های سونی اریکسون است که حتی از P990 هم به سرعت پیشی گرفته و ما بیشتر کنجکاو شده ایم که بفهمیم که چگونه در زندگی واقعی اثر می گذارد .
ویژگی های کلیدی :
سیستم عامل سیمبین 1/9 UIQ
صفحه کلید QWERTY
صفحه نمایش حساس به تماس TFT 262000 رنگ
دوربین 2/3 مگاپیکسل دارای اتوفوکوس
اسلات کارت مموری استیک M2
وای فای (WLan) ، بلوتوث ، USB و اینفرارد
دوربین دوم برای تماس های ویدیویی
واکمن MP3 و رادیو FM دارای RDS
هدایت کننده Jog Dial
مهمترین اشکالات :
صفحه کلید غیر استاندارد
پشتیبانی نکردن از شبکه HSDPA
پشتیبانی نکردن از EDGE
یک گوشی سری P یا سری M ؟!!!
سونی اریکسون P1 طراحی را در بر دارد که هم اکنون در M600i موجود است .
نامگذاری P1 به نظر تا حدی منطقی می آید ، درحالی که انتظار می رفت اسمارت فون بعدی سونی اریکسون P1000 باشد . ولی تلفظ 1000 واقعا دشوار است ، بنابراین انتخاب مدل آن به نام P1 حرکت مناسبی است . شایعه هایی بود که این گوشی P700 نام خواهد داشت و حتی گزارش هایی هم از آن ارائه شده بود . ما حدس می زنیم که این تصمیم در آخرین لحظات گرفته شده است . به نظر می رسد که سونی اریکسون P1 چیزی بیشتر از یک M600 ارتقا یافته است ، و ما نیز فکر می کنیم که با توجه به ویژگی های وسیع آن ، باید عضوی از سری P باشد . بنابراین P1 به طور واضح پرچمدار اسمارت فون های سونی اریکسون است . ولی از لحاظ سخت افزاری به نظر می رسد که به همان پروسسور 208 مگاهرتزی مجهز شده که در M600 ، W950 و P990 دیده شده است .
ما خیلی هیجان زده بودیم وقتی این فرصت را پیدا کردیم که مروری بر سونی اریکسون P1 بنویسیم که هنوز عرضه نشده است . به دلیل این که ظاهرا گوشی ما Prototype (نمونه پیش تولید) بود ، در اجرای بعضی برنامه ها دارای مشکل بود . با این وجود ، ما این اطمینان را داریم که این مشکلات در ورژن نهایی رفع خواهند شد .
بسته بندی آن شامل یک شارژر ، یک استند رومیزی ، یک کابل USB ، یک هدست استریو ، یک کیسه محافظ ، یک قلم یدکی ، و یک مموری استیک M2 512 مگابایتی بود . البته مانند هر گوشی موبایل دیگری محتویات بسته بندی به کشور عرضه کننده بستگی دارد .
سونی اریکسون P1 اندازه 17 × 55 × 106 میلی متر و 124 گرم وزن دارد . بالای بدنه آن توسط یک صفحه نمایش 6/2 اینچ حساس به تماس گرفته شده است . در بالای این صفحه نمایش شما به راحتی می توانید دوربین VGA جلویی مخصوص تماس های ویدیویی را مشاهده کنید . در سمت راست آن ، شبکه اسپیکر تماس در وسط قرار دارد . در پایین صفحه نمایش ، صفحه کلید QWERTY قرار دارد که علامت تجاری سونی اریکسون است و ما هنوز طراحی مشابهی در دیگر گوشی های رایج در بازار ندیده ایم . 3 یا 4 کاراکتر در هر کلید مشترک است و این بستگی دارد که شما سمت چپ یا راست کلید یا ترکیبی از آن با کلید ALT را فشار دهید که مشخص می کند کدام کاراکتر استفاده شود . درباره آن شکی نیست ، ولی ما ترجیح می دادیم که به اندازه کافی برای انجام هدفش کاربری آسان (user friendly) داشته باشد .
در سمت چپ سونی اریکسون P1 یک حلقه بند دستی ، یک چرخ دنده (jog dial) و یک کلید برگشت وجود دارد . چرخ jog dial خودش دارای سه جهت است : بالا ، پایین و فشار به داخل برای انتخاب یا فعال کردن .
قسمت زیر دستگاه ساده است : فقط میزبان یک پورت سریع معمولی و یک روزنه میکروفن می باشد .
سمت راست گوشی شامل کلید شاتر دوربین ، اسلات کارت مموری استیک و یک کلید میانبر است که می تواند به چندین برنامه موجود اختصاص داده شود . این کلید به صورت پیش فرض نمایشگر صفحات وب را فعال می کند .
در قسمت بالای دستگاه ورودی اینفرارد و کلید روشن/خاموش قرار گرفته است .
درست در زیر کلید روشن/خاموش محفظه ای برای قلم قرار دارد . این محفظه هنگامی که به پشت گوشی نگاه می کنید بیشتر نمایان است .
صحبت از پشت گوشی شد ، مطمئناً چیزی که در پشت گوشی وجود دارد واقعاً می تواند توجه شما را جلب کند . ما درباره لنز دوربین 2/3 مگاپیکسلی دارای اتوفوکوس حرف می زنیم و چیزی که شاید شما به آن توجه کنید ، یک فلاش LED دوتایی است ! ما این نوع فلاش را در سونی اریکسون K550 دیده بودیم . چیزی که واضح است این است که سونی اریکسون فلاش زنون را فقط برای گوشی های سری K نگه داشته است . درست بالای لنز دوربین یک خط نقره ای است که در حقیقت پوششی برای بلندگو می باشد .
وقتی شما پوشش باتری را بر می دارید ، باتری استاندارد BST-33 950 میلی آمپر سونی اریکسون را خواهید دید که اخیراً در تعدادی از گوشی های مختلف استفاده شده است . با توجه به آمار رسمی ، این باتری باید برای P1 نیروی کافی برای 350 تا 440 ساعت استندبای و 5 تا 10 ساعت زمان مکالمه (بستگی به شبکه مورد استفاده) را فراهم کند . متاسفانه ، ما نتوانستیم عمر باتری را در زمان آزمایش هایمان تست کنیم . محفظه سیم کارت P1 در جای همیشگی سونی اریکسون نیست و کارت ، خودش در محفظه ای بعد از لنز دوربین قرار می گیرد .
سونی اریکسون P1 به صورتی مطلوب با هر دو دست چپ و راست شما کار می کند . اگر شما از Jog Dial استفاده کنید به ندرت به قلم نیاز پیدا خواهید کرد زیرا تقریباً به اندازه کافی راه هایی برای هدایت گوشی ارائه می دهد . ما از استفاده کردن از P1 لذت بردیم و مطمئنا هنگامی که آن را در دست می گیرید احساس خوبی خواهید داشت .
صفحه نمایش و صفحه کلید :
سونی اریکسون P1 صفحه نمایش حساس به تماس 6/2 اینچی مطلوبی با رزولوشن QVGA دارد . این صفحه نمایش دارای عملکرد خوبی در زیر نور مستقیم آفتاب است که ما نمونه آن را در دیگر سازندگان گوشی های این کلاس ندیده بودیم . البته لازم به ذکر است که وقتی صحبت از عملکرد در نور خورشید می شود ، باید گفت که نوکیا اخیرا کار بزرگی در این زمینه انجام داده است و صفحه های نمایش آن یکی از بهترین هایی است که ما دیده ایم (هم در گوشی های هوشمند و هم در سایر گوشی ها) .
صفحه کلید QWERTY غیر دوستانه (user-friendliness) موضوع دیگری است . گروه ما معمولا به صفحه کلیدهای QWERTY علاقه مند است . صفحه کلیدهای QWERTY مورد علاقه ما هستند وقتی ایمیل ها ، پیام های کوتاه یا فقط یادداشت ها را می نویسیم . ما آن ها را دیده ایم که در مدل های مختلفی آمده اند ، ولی در بیشتر آن ها حالت عجیب آن ها طولی نمی کشد و شما می توانید راه هایی برای سریع نوشتن بیابید . ولی در P1 ، بعد از یک هفته آزمایش ، ما هنوز نتوانستیم به سریع تایپ کردن یا تایپ معمولی دیگر گوشی ها نزدیک شویم! متاسفم که این را می گویم ، ولی این اولین بار بود که ما یا بک صفحه کلید نیمه QWERTY مواجه می شدیم و ما در این مورد از سونی اریکسون ناامید شدیم .
برقراری تماس های تلفنی :
همان طور که هر کسی انتظار داشت ، سونی اریکسون قدرت دریافت سیگنال مطلوبی را ارائه کرده است و ما هیچ مشکلی هنگام مکالمات پیدا نکردیم . قدرت ویبره بر روی سطح متوسطی است ، همجنین بلندی صدای زنگ زدن .
به هر حال ، ما از وضوح صدا راضی بودیم .
رابط کاربر (user Interface) :
رابط کاربر این گوشی UIQ 3.0 می باشد ، که مبتنی بر گوشی های حساس به تماسی است که دارای سیستم عامل سیمبین 1/9 می باشند . در کنار ساعت همیشگی ، تاریخ ، قدرت سیگنال شبکه و مقدار باتری ، حالت استندبای پیش آمدهای امروز (Today Screen) و میانبرهای قابل تغییر را به کاربر ارائه می دهد . "صفحه امروز" پیش آمدهای تقویم ، پیام های کوتاه و ایمیل ، تلفن های از دست داده (missed calls) ، یادداشتهای عمومی و ... را نمایش می دهد .
با میانبرهای پیش فرض اجازه دسترسی به تقویم ، دفترچه تلفن ، نمایشگر وب ، پیام های کوتاه و منوی اصلی داده شده است .
آیتم های میانبر می توانند همان طور که با قلم انتخاب شوند با انگشت نیز انتخاب شوند ، زیرا آیکون ها به اندازه کافی بزرگ هستند . چیز جدیدی که ما در اسمارت فون های UIQ قبلی ندیده بودیم توانایی توسعه دادن میانبرها با فشار دادن فلش خاکستری رنگ بالای میانبرها است . بنابراین ، شما به بیشتر از 10 حای خالی برای میانبرها دسترسی دارید .
سونی اریکسون P1 به خوبی با مدیریت حافظه (Ram) کار می کند ، چیزی که M600 و P990 همیشه در آن با استعداد نبودند! تقریباً در همه زمان ها ، حداقل 40 تا 50 مگابایت حافظه در دسترس کاربر (حتی درحالی که Transition فعال باشد) وجود دارد . با وجود این که این گوشی ورژن نهایی نبود ، ما رابط کاربری P1 را به سرعت S60 یافتیم . شکی نیست که سونی اریکسون به خوبی عبرت گرفته و دو برابر حافظه RAM داخلی را به نسبت P990 و W950 در دسترس قرار داده است .
در صفحه استندبای ، دو منوی pop-up وجود دارد . اولین آن به وسیله کلید "More" باز می گردد و دومین آن به وسیله فشار قلم بر روی مثلث در گوشه بالا سمت چپ باز می شود . اولین منو گزینه هایی برای روشن کردن راه های اتصال ، تغییر بلندی صدا ، مشاهده وصعیت گوشی ، و اجازه دسترسی به مدیریت تماس ها برای محدود کردن تماس های دریافتی ارائه می دهد . منوی دیگر به شما دسترسی به مهم ترین آیتم ها یا فعالیت هایی که نیاز دارید (مانند روشن کردن بلوتوث یا اینفرارد ، ایجاد تماس جدید ، ایجاد فرد جدید در دفترچه تلفن و یا نوشتن یادداشت) می دهد . علاوه بر این ، این منو به شما اجازه دسترسی به ساعت و همچنین کنترل بلندی صدا برای رویدادهای مختلف را می دهد . ما از وجود این منو بسیار خشنود شدیم زیرا اجازه دسترسی سریع به قسمت های مهم این اسمارت فون را می دهد .
موضوع خوبی که در این اسمارت فون به چشم می خورد این است که تغییر حالت گوشی به حالت پرواز (Flight Mode) بدون نیاز به ری استارت کردن گوشی صورت می گیرد (همانند P990i) . حتی اگر شما به دلایلی مجبور به خاموش کردن گوشی شوید ، گزینه ای وجود دارد که گوشی از شما می پرسد که آیا می خواهید مستقیماً به حالت پرواز بروید یا نه ...
منوی اصلی سونی اریکسون P1i به شما اجازه می دهد که یکی از دو حالت شبکه آیکون ها یا نمایش به صورت لیست را داشته باشید . اندازه فونت رابط کاربری قابل تغییر است و سه سطح مختلف دارد .
رابط کاربری اسمارت فون قابل تغییر به انواع تم های گرافیکی است ، ولی متاسفانه گوشی ما فقط یک تم از پیش نصب شده داشت .