• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پایگاه پویای شعر کلاسیک

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
آنچنان خواهم جدایی کز پس صد سال صبر ---------- بوی این گمگشته را از پیرهن هم نشنوی

معینی کرمانشاهی

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
یکی درد و یکی درمـــون پســــندد ----- یکی وصل و یکی هجرون پسندد
مو از درمون و درد و وصل و هجرون ---- پســندم آنـچه را جانـون پســـندد

بابا طاهر

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
دم چیست؟ پیام است، شنیدی؟ نشنیدی --------- در خاک تو یک جلوهء عام است ندیدی

اقبال لاهوری

Golzarion

کاربر فعال ادبیات
کاربر فعال
لایک‌ها
8
یاد تو شب و روز قرین دل ماست ................. سودای دلت گوشه نشین دل ماست

از حلقه‌ی بندگیت بیـــــرون نرود ................. تا نقش حیــــــــات در نگین دل ماست

نام شاعر : ابوسعید ابوالخیر

رباعیات

پی نوشت : برای مرتب نوشتن مصراعها می توانیم همزمان از کلید " Shift " و کلید " ت " ( J ) استفاده کنیم تا کلمه کشیده تر نوشته شود .
مثل کلمه " حیات " در شعر بالا " حیـــــــــــــــــات "

مثال ( نوشتن شعر فوق بدون استفاده از این روش ) :

یاد تو شب و روز قرین دل ماست ......... سودای دلت گوشه نشین دل ماست
از حلقه‌ی بندگیت بیرون نرود ........ تا نقش حیات در نگین دل ماست

___ ابو سعید ابوالخیر

.لطفا از فونت معمولی استفاده کنید و لازم نیست شعر قبل را کوت کنید حتما نام شاعر را ذکر کنید.( توضیح مفصل در پست 110 )

استفاده از این روش صرف نظر از مرتب و یکدست شدن شعرها ... تبدیل آنها را به pdf راحت تر می کند .

با توجه به تبدیل دوره ای پستها به فایل pdf و برگزاری مسابقه زیباترین شعرها لطفا در این مورد همکاری بفرمایید.

متشکرم .:happy:

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
تــا نـبــاشـم زرد در چـشم کـــسـی -------- سرخ رویی باشدم اینجا بسی
هــر کـــه را مـــن زرد آیــم در نــظــر -------- ظـن بـرد کاینجا بترسیدم مـگـر
چون مرا از ترس یک سر موی نیست ------- جز چنین گلگونه اینجا رو نیست

عطار

pilot

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,253
تا مرا عشق تو تعلیم سخن گفتن کرد .................. خلق را ورد زبان مـدحـت و تـحســین من است

دولــت فـقــر خــدایا به مــن ارزانی دار .................. کاین کرامت سبب حشمت و تمکین من است

حافظ

بنده طالع خویشم که در این قـحـط وفـا .................. عشق آن لولی سـرمست خردیدار من است

حافظ

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
تــو بــگــو او را کــه عــزم راه کــــن ---------- دسـت از دنـیـای مـن کـوتـاه کـن
من به دینش می کنم آهنگ سخت ---------- زانکه در دنیای من زد چگ سخت

عطار

pilot

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,253
تو پنداری که بدگـو رفت و جان برد .................. حســابش با کرام الکاتبین است **

ز چشم شوخ تو کی جان توان برد .................. که دائم با کمان اندر کمین است

حافظ

بر آن چشم سیه صد آفرین باد .................. که در عاشق کشی سحر آفرین است

حافظ

** یاشار یاد میاد وقتی بیت اول همین پست رو تو مشاعره بیمس فرستادم و تو هم تنکس دادی؟

Golzarion

کاربر فعال ادبیات
کاربر فعال
لایک‌ها
8
تسبیح ملک را و صفا رضوان را ................. دوزخ بد را بهشت مر نیکان را

دیبا جم را و قیصــــر و خاقان را ................. جانان مــا را و جان ما جانان را

شاعر : ابو سعید ابو الخیر

رباعیات

پی نوشت : 100 پست اول تاپیک را به pdf تبدیل کردم و قرار شد برای تشویق کاربران زیباترین شعر و 5 شعر برتر را انتخاب کنیم. از آنجا که بیشتر شعرها واقعا زیبا هستند چنین انتخابی غیر ممکن به نظر می رسه ! به خصوص اینکه خیلی از دوستان نظرشون رو در این باره نگفتند... :( با اجازه دوستان خوبم در این تاپیک نتیجه را چنین اعلام می کنم :

زیبا ترین شعر :

پست شماره 56 #

Helia

دلم نايد به يزدانت ســـــــــپردن .........جفايت پيش يزدان برشمردن

و گرچه چشــم من خونبار كردي .........كنارم رود جيحــــون بار كردي

مبيناد ايچ دردت د يــــــــــدگانم .........كه باشد درد تو هم بر روانــم

فخرالدين اسعد گرگاني : ويس و رامين

زیباترین اشعار :

1_ پست شماره 86 #

pilot

کاربر فعال ماهواره

در ازل داده ست ما را ســــاقی لعل لبت .................. جرعه جـامی که من مدهوش آن جامم هنوز

ای که گفتی جان بده تا باشدت آرام جان .................. جان به غم هایش سپردم نیست آرامم هنوز

حافظ

2 _ پست شماره 60 #

wolfskin

مرا رازی ست انـدر دل به خــون ديــده پــرورده .......... وليكن با كه گويم راز چون محرم نمي بينم

خوشا و خرما آن دل كه هست از عشق بيگانه .......... كه من تا آشنــا گشتم دل خرم نمي بينم

شاعر : سعدي
غزليات

3 _ پست شماره 24 #

mammad81
کاربر فعال فرهنگ و هنر

نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم --------------------- دیگر اکنون با جوانان ناز کن با ما چرا

شهریار

4 _ پست شماره 68 #

یاشار
کاربر فعال فرهنگ و هنر

زاهد ندیده ام که تـــــرا دیــــد یک نظر ------------- وز بیخودی ز طاعـت صــــد ساله برنخواست

باران اشک را سبب ای ماه زلف تست ------------- آری چه فتنه هـــا که از این هاله برنخواست

شاعر : احمد گلچین معانی

5 _ پست شماره 59 #

Dong Fang Bobai

شکســــت از موج این کشتی نه خوبی ماند و نه زشتی ........... شدم بی خویـــــــش و خود را من سبک بر تخته ای بستم

نـه بالایم نـه پست امـا و لیـک ایـن حــــــــرف پست آمـد ........... که گـه زیـن مــــــــــوج بر اوجـم گهـــی زان مـوج در پستم

چـه دانـم نیســــــــتم . هستم و لیک این مایه می دانم ........... چو هستم نیســــــــتم ای جان ولـی چون نیستم هستم

شاعر : مولوی غزلیات

جایزه زیباترین شعر یک عکس زیبا برای دسکتاپ + یک برگ اسکناس 20 تومانی ( زمان قاجار)! جایزه نفرات اول تا چهارم یک عکس دسکتاپ + مبلغ 5 تومان( یک برگ اسکناس از همان زمان) ! جایزه نفر پنجم هم کتاب " هزار و یک شب " است که قبلا به ایشان تحویل شده!!!!:D همه جایزه ها ( حتی مبلغ ) از طریق ایمیل کاربران ارسال خواهد شد!

موفق باشید.:happy: :lol:

.

wolfskin

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
خب بعد از مدت ها من دوباره برگشتم. اون هم با يك شعر بسيار زيبا از امير خسرو دهلوي:

ابر و باران و من و يار ستاده به وداع .......... من جدا گريه كنان، ابر جدا، يار جدا

امير خسرو دهلوي

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
** یاشار یاد میاد وقتی بیت اول همین پست رو تو مشاعره بیمس فرستادم و تو هم تنکس دادی؟
آره... یادم اومد.انصافاً بیت خیلی قشنگیه.
جایزه زیباترین شعر یک عکس زیبا برای دسکتاپ + یک برگ اسکناس 20 تومانی ( زمان قاجار)! جایزه نفرات اول تا چهارم یک عکس دسکتاپ + مبلغ 5 تومان( یک برگ اسکناس از همان زمان) ! جایزه نفر پنجم هم کتاب " هزار و یک شب " است که قبلا به ایشان تحویل شده!!!! همه جایزه ها ( حتی مبلغ ) از طریق ایمیل کاربران ارسال خواهد شد!
خیلی ممنون از طرحتون و همینطور جایزه ای که ارسال کردید.
خب بعد از مدت ها من دوباره برگشتم. اون هم با يك شعر بسيار زيبا از امير خسرو دهلوي:

ابر و باران و من و يار ستاده به وداع .......... من جدا گريه كنان، ابر جدا، يار جدا

امير خسرو دهلوي
الا ای همنشین دل که یارانت برفت از یاد ---------- مرا روزی مباد آن دم که بی یاد تو بنشینم

حافظ

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
جایزه زیباترین شعر یک عکس زیبا برای دسکتاپ + یک برگ اسکناس 20 تومانی ( زمان قاجار)! جایزه نفرات اول تا چهارم یک عکس دسکتاپ + مبلغ 5 تومان( یک برگ اسکناس از همان زمان) ! جایزه نفر پنجم هم کتاب " هزار و یک شب " است که قبلا به ایشان تحویل شده!!!!:D همه جایزه ها ( حتی مبلغ ) از طریق ایمیل کاربران ارسال خواهد شد!

.

من الان به شدت تهیج شدم که در این تاپیک حضور فعالتری داشته باشم!
همیشه هم دوستدارم پنجم شم!!!! ;)
یاده فیلم بچه های آسمان افتادم :rolleyes:

ظاهرآ میشه تک بیتی هم گفت:

ملحد گرسنه در خانه خالی بر خوان ----- عقل باور نکند کز رمضان اندیشد

این شعر از سعدی هستش که اینجوری شروع میشه!
تشنه سوخته در چشمه حیوان چو رسید ----- تو پندار که از پیل دمان اندیشد

Golzarion

کاربر فعال ادبیات
کاربر فعال
لایک‌ها
8
در دیده‌ی عراقی جام شراب و ساقی ................. هر سه یکی است و احول بیند یکی دوگانه

شاعر : عراقی
غزلیات

پی نوشت :

خیلی ممنون از طرحتون و همینطور جایزه ای که ارسال کردید.

خواهش می کنم:blush: اصلا قابل شما و سایر دوستان رو نداشت . من هم از همه دوستان به خاطر شعرهای زیبایی که با هم تقسیم می کنند متشکرم. و امیدوارم باز هم تاپیک بهتر و زیباتر بشه.:happy:

همیشه هم دوستدارم پنجم شم!!!! ;)

ولی توصیه می کنم سعی کنید اول بشید . چون نفر پنجم خودش باید برای خودش جایزه بگیره !!!!:p :lol:

ظاهرآ میشه تک بیتی هم گفت:

معمولا از تک بیتهایی که معنی برجسته و زیبایی دارند استفاده می کنیم ولی با توجه به وابستگی معنی بیتها و سلیقه افراد میشه از دو یا سه بیت و ... هم استفاده کرد. فقط یک استثنا هم هست و آن اینکه اگه از رباعی استفاده می کنیم بهتره که حتما به شکل کامل ( همه چهار مصراع ) نوشته بشه. در هر حال ذکر نام شاعر الزامی است.

.

Helia

Registered User
لایک‌ها
1
هر گل نو كه شـد چمن آراي ............ زاثر رنگ و بوي صحبت اوست

حافظ

------------------------------------------------------------------------------------------

پی نوشت : 100 پست اول تاپیک را به pdf تبدیل کردم و قرار شد برای تشویق کاربران زیباترین شعر و 5 شعر برتر را انتخاب کنیم. از آنجا که بیشتر شعرها واقعا زیبا هستند چنین انتخابی غیر ممکن به نظر می رسه ! به خصوص اینکه خیلی از دوستان نظرشون رو در این باره نگفتند... :( با اجازه دوستان خوبم در این تاپیک نتیجه را چنین اعلام می کنم :

زیبا ترین شعر :

پست شماره 56 #

Helia

--------------------------------------------------------------------------------------------

:blush: كاملا برام غير منتظره بود ........ممنون از حسن نظر دوستان به انتخاب شعر و همين طور از هداياي زيباي شما جناب Dong Fang... براي همگي آرزوي شادكامي دارم

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
این بار دومی هست که من به حرف ت خوردم و نمیدونم چرا ناخداگاه به یاد شعر بسیار زیبا نیما یوشیج افتادم
تو را من چشم در راهم شبانگاهان
و ....

تن آسوده چه داند که دل خسته چه باشد؟ ----- من گرفتار کمندم ، تو چه دانی که سواری؟
کس چنین روی ندارد ، تو مگر حور بهشتی ----- و از کس این بوی نیاید ، مگر آهوی تتاری؟

شرمنده یادم رفت :blush:
اسم شاعر سعدی

pilot

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,253
يار برفت و ماند دل شب همه شب در آب و گل ...................... تلخ و خمار مي طپم تا به صبوح واي من

بهر خـــداي ســــاقيا آن قـــــدح شـگــــرف را ...................... بر كـــف پير مــــن بنه از جهت رضاي من

مولوی

گرچه رندی و خرابی گنه ماست ولی ...................... عاشقی گفت که تو بنده بر آن می داری

حافظ

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
نگفتی گـر بیفتی گیرمـت دسـت؟ ---------- ازیـن افتاده تر کاکـنـونـم ای دوسـت
غـزلـهـای نـظـامـی بـر تـو خـوانـم ---------- نگیرد در تو هیچ افسونم ای دوست

نظامی

Golzarion

کاربر فعال ادبیات
کاربر فعال
لایک‌ها
8
تا توانی هیچ درمانـــــــم مکن ............ هیچ گونه چاره‌ی جانـــم مکن

رنج من می‌بین و فریادم مرس ............ درد من می‌بین و درمانم مکن

شاعر : فخرالدین عراقی

غزلیات

پی نوشت :
..... همين طور از هداياي زيباي شما جناب Dong Fang... براي همگي آرزوي شادكامي دارم

خواهش می کنم . قابلی نداشت. امیدوارم شاهد حضور بیشتر شما در تاپیک و همین طور شعرهای زیبایی که می نویسید باشیم. :happy:

pilot

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,253
نقد صوفی نه همه صافی بی غش باشد ...................... ای بسا خرقه که موستجب آتش باشد

غــم دنـیـای دنی چند خــوری باده بخـــور ...................... حیف باشـــد دل دانا که مشوش باشـد

حافظ

خوش بود گر محـک تـجـربه آیـــد به مـیـان ...................... تا سیه روی شود هر که در او غش باشد

حافظ

پ.ن : به هلیا عزیز هم تبریک میگم.

Golzarion

کاربر فعال ادبیات
کاربر فعال
لایک‌ها
8
در کوی خودم مسکن و ماوا دادی .............. در بزم وصــــــــال خود مرا جادادی

القصه به صد کرشمه و نـــــاز مرا .............. عاشق کردی و سر به صحرا دادی

شاعر : ابو سعید ابو الخیر

رباعیات

پی نوشت : http://forum.persiantools.com/t67635.html