• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پدیده ای به نام فرار مغزها

30rus

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
آره داداش! برای شریفیها, المپیادیها و ده نفر اول کنکور هم برنامه ای وجود نداره چه برسه به شما. هیچ کی حمایت ازشون نکرده. هیچکی حتی یه ماشین حساب دستشون نداده چه برسه به لپ تاپ. وقتی درسشون هم تموم شد خودشون باید بگردن دنبال کار و اکثرا کار مزخرفی گیرشون می یاد که حقوقش از کار زمان دانشجوییشون کمتر بوده!
من زمان دانشجوییم خيلي كمش ساعتی 20 هزار تومن تدریس می کردم. ولی حالا دارم خيلي بشه ساعتی دو سه هزار تومن کار می کنم.
به هر حال خدا از اونجاشون آویزونشون کنه و ایشالله خیر نبینن. شاید هم مسبب خیر شدن که ما داریم می ریم. الله اعلم.

edward

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سعيد :(

خيلي نارحت شدم خوندم پستتو. خوشحالم كه ديگه زجر نميكشي. مطمئن بخش مربوط به از بين رفتن مغز رو اغراق كردي ;) . جالبه چقدر شريفي ريخته تو پرشين تولز! :D
در هر صورت تو ايران كاري كه به دولت مربوط بشه(دولتي يا خصوصي وابسته به دولت) سر در فنا داره(فناي مطلق!). با رفتن از ايران موافقم. الكترونيك مطمئنم وقتي به چشم خودت ببيني حرفهايي كه يك گوشه اش رو اينجا خوندي حس ديگري جز آرمانخواهي خواهي داشت ;). تو ايران چيزي كه زياده آرمانه. از اسم خيابونهامون كه همه بخاطر عوض شدن اسامي توش ول معطلن گرفته تا انتخابات رياست جمهوري و وضعيت گردش **** و تلويزيون و روزنامه و اينترنت ....

از دوستاني كه راه مشابهي در پيش دارن و احساس مغز بودن ميكنن ميخوام كه چيزهاي تست شده رو دوباره تست نكنيد. من مدتهاست كه ديگه به هيچ طرحي به عنوان يك كاري جدي نگاه نميكنم. نميتونه جدي باشه! حتي كاري كه وزير پشتشه رو يكماه عقب بنداز! باور كنيد هيچ كس خبر نميشه. و اين چيزيه كه بقول سيروس تو همه جاي ايران بصورت يك چيز نامرئي حضور داره. من معتقدم اگر كسي شديدا با اين سيستم مشكل داره و توان چرخوندن خودش خارج از ايران رو هم داره بهتره بره. فرسايش مغز و هدر دادن بهترين دوره زندگي در ميان گند و كثافتي كه آرمانخواهي اونم از نوع اسلاميش بوجودش آورده لايق كسانيه كه بوجودش آوردن و با اين سيستم هم هيچ مشكلي ندارن.
بهتره اگر از دستتون بر مياد خودتون رو نجات بدين. بله نجات. چون من اسم كاري كه ما تو ايران ميكنيم رو زندگي نميزارم. من مدتهاست كه از همه دوستام و آشناها و ....اين سوال رو ميپرسم: «لذت هاي زندگي شما چيه؟ » چون هيچ كاري كه عملا لذت خاصي برام داشته باشه ندارم(دارما ولي شخصيه. مثل كتاب خوندن يا شعر خوندن يا فوتبال بازي كردن با داداشم!)موندم ملت از چي لذت ميبرن؟ چطور ميشه كسي از زندگي تو ايرانش راضي باشه؟ آيا اسم اين يك مرگ زودهنگام و فرسايشي نيست؟ چرا بايد كساني كه ادعا ميشه بالاترين آي كيو ها و هوش و توانايي اجرايي رو دارن و وقتي رفتن اين رو ثابت كردن ميان اين آشفته بازار مديريتي ايران اسير بشن؟

بريد و پشت سرتونم نگاه نكنيد. مطمئن باشيد اگر هم لحظه اي پشيمون شديد ميتونيد به وضعيتي كه تو ايران در انتظارتونه كمي فكر كنيد. كلي آرومتون ميكنه :)

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از 30rus :
حتما به این اسم برخوردین. خیلیها تا اسم فرار مغزها میاد شروع به فحش دادن به المپیادیها یا به دولت می کنن. خیلی ها هم می خوان با ندادن اجازه خروج از کشور جلوی این کار رو بگیرن که تا 7 سال تونستن با ندادن کارت معافیت از سربازی به المپیادیها سنگ جلوی پای اونها بندازن.
در ماه جولای یا اواخر تیرماه خودمون که در راه هست المپیادهای جهانی برگزار می شه و الانا صحبت های زیادی راجع به اون می شه. می خواستم دید خیلی بهتری به شما راجع به این مساله با دادن آمارهای دقیق بدم. به آمارهای دولتی اعتباری نیست چون به نفع خودشون کم و زیاد می کنند و خیلی کلی و بدون تفسیر هم هست. یه سری آمار دقیق رو که مو لای درزش نمی ره و تا حالا هیچ کجا نوشته نشده رو تو پست بعدی می نویسم.
به نظر شما در مورد این پدیده چی کار باید کرد؟ اصلا به سود مملکت نیست اینها زودتر برن یا اگه بمونن می تونن چه فایده ای برای ما داشته باشن؟ اصلا وقتی نفت بشکه ای 60 دلار فروخته می شه دیگه به اینها چه نیازی هست؟
من هنوز همه بحثو نخوندم الان میخونم فقط خواستم بگم دقیقا شما درست میگید!
به المپیادی های ما چی میدن؟ چرا این قدر ارزش ریاضی محض در کشور ما پایینه؟ کی میخواد جوابگو باشه؟
حتما میدونید که المپیاد ریاضی جهانی "ریاضیات مقدماتیه " و در واقع کسانی که در زمینه ی المپیاد اگر بتونن مدالهای خوبی کسب کنن مثل طلای جهانی. بهتره که در این رشته ادامه بدن و در کشورهایی مثل آمریکا به رشته ی ریاضی محض اهمیت زیادی داده میشه.
دانشگاه هایی مثل Harvard,MIT,Princeton که خیلی کم دعوت نامه میدن (اما معمولا به کسانی که در المپیادهای جهانی مدال بیارن راحت میدن). به نظر من برای یک المپیادی بهترین کار اینه که بره به خارج و ادامه بده. حداقل تحصیلاتشو خارج از کشور بخونه. (که البته اگر موفق باشه و مثلا بتونهPHD خودشو بگیره به عنوان استاد دانشگاه قبولش می کنن و مطمئنا سرنوشت بهتری خواهد داشت!)
در نهایت امکاناتی برای المپیادی های ما وجود نداره و این همت المپیادی هاست که در آخر افتخاری برای کشور محسوب می شوند.
ما خیلی راحت می فهمیم چه کسی طلای المپیک میگیره اما برای طلای المپِیاد باید علاقه مند باشیم! این طور نیس؟
الان هم کشورهایی مثل چین و آمریکا در زمینه ی المپیاد جهانی خیلی موفقن.

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
تو کل تاریخ این مملکت سه نفر بودن که تونستن دو بار مدال طلای جهانی المپیاد ریاضی بگیرن. خوب فکر کنم اینا باهوشترین آدمای چند سال اخیر باشن چون ایقده خفن بودن که سال دوم دبیرستان هم مدال گرفتن. تو این 4 – 5 سال هم یک نفر بیشتر نتونسته مدال طلای ریاضی بگیره. اونا آمریکان و یکیشون هم همین الانا می خواد بره
من کسانی که می شناسم ایمان افتخاری (**** قدیم) و امیر آجرلو ( **** جدید) و مریم میرزاخانی (**** قدیم) هستن.
موفق ترینشون مریم میرزاخانی بود که رفت خارج و دکترای هندسه گرفت و الان هم اگر اشتباه نکنم استاد دانشگاه Princeton هست.
فکر می کنم از این 3 تا امیر آجرلو از همه زرنگ تر بود که سال دوم طلای جهانی گرفت اما رفت برق شریف و دیگه ریاضی ادامه نداد.
خلاصه کلام من یک زمانی علاقه مند شده بودم ببینم مخ های مملکت کیا بودن و فکر می کنم در نهایت اونایی موفق شدن که رفتن خارج از کشور.
باعث تاسفه
(راستي فرصتش پيش بياد منم ميرم :eek: )

30rus

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوشم مي ياد اطلاعاتت كامله. آخريشون كه گفتم همين الانا ميخواد بره همين جناب آجرلو هست كه خودم شاهد حروم شدن وقتش تو اينجا بودم.

30rus

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اگه بشه ماجراي اين امير خان رو كه 4 مدال طلاي كشوري و جهاني داره رو به همراه ماجراي دوستشون كه اون هم 2 تا مدال طلاي كشوري و جهاني داره و هر دو با هم سرنوشت مشتركي داشتن و باهم هم دارن ميرن آمريكا رو اينجا بذارم. بلكه درس عبرتي بشه براي بقيه. من كه بهشون حسوديم ميشد. دو نفري 6 تا مدال طلا داشتن و كلي هم انرژي و ايده داشتن. در ضمن هم بدونين رفتن امثال اين افراد بي علت نيست. همون طور كه رفتن 70 تا 80 درصد كسايي كه مي تونن برن و رفتنشون بي علت نيوده و به همون خاطر هم احتمال برگشتشون صفره و اين يعني فاجعه. حالا اسمش مي خواد هر چي باشه مهاجرت، فرار، جذب نخبه ها يا هر چيز ديگه.

لعنتي نوشتن كار هر كس نيست. خيلي سخته كلي هم وقت و حوصله مي گيره!!!!!

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
البته فکر نکنم برای همه درس عبرت بشه.
به هر حال مطمئن باشید بعد رفتنتون کسی اینجا سوشون نمی گیره و آسمون هم به زمین نمیاد و اونقدر ها هم بچه با استعداد اینجا ریخته که خلا این جمع احساس نشه و کار ملت محروم لنگ نمونه.
اگه قرار به رفن بود خیلی ها باید از کره ی زمین فرار می کردن!
اگه همه اینجوری فکر می کردن الان ژاپن تو ممالک همسایه ادغام شده بود و همچین غولی قد علم نمی کرد.اما اونا رفتن یاد گرفتن و برگشتند و اوضاع رو به نفع خودشون و جامعه شون تغییر دادن تا اینکه از زیر بار مسایل شونه خالی کنن.
یحتمل 15 بیست سال بعد رفتنتون اون حس پشیمونی آزارتون میده...
در ضمن فوری بر نگردید و جوابیه شدید الحن بنویسید اولش یه خورده تامل...

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از electronic :
البته فکر نکنم برای همه درس عبرت بشه.
به هر حال مطمئن باشید بعد رفتنتون کسی اینجا سوشون نمی گیره و آسمون هم به زمین نمیاد و اونقدر ها هم بچه با استعداد اینجا ریخته که خلا این جمع احساس نشه و کار ملت محروم لنگ نمونه.
اگه قرار به رفن بود خیلی ها باید از کره ی زمین فرار می کردن!
اگه همه اینجوری فکر می کردن الان ژاپن تو ممالک همسایه ادغام شده بود و همچین غولی قد علم نمی کرد.اما اونا رفتن یاد گرفتن و برگشتند و اوضاع رو به نفع خودشون و جامعه شون تغییر دادن تا اینکه از زیر بار مسایل شونه خالی کنن.
یحتمل 15 بیست سال بعد رفتنتون اون حس پشیمونی آزارتون میده...
در ضمن فوری بر نگردید و جوابیه شدید الحن بنویسید اولش یه خورده تامل...
الکترونیک عزیز شما درست میگین اما باید امکانات باشه که نیست.
بر فرض یک کسی بخواد برای ایران کار بکنه اما وقتی امکانات در اختیار نیست و اهمیت نمیدن چی؟
نمونه اش رشته های محض. من یکی غیر از یکی دو موسسه ی خاص اصلا این رشته ها پولساز نیستن. کسی زحمت میکشه با کلی جون کندن دکترا میگیره در آخر که چی؟ حقوق معلمان این جامعه الان از هر قشری کمتره! در حالی که در کشورهای صنعتی برای رشته های محض (این مثاله فقط) اهمیت زیادی قائلن.
در ضمن متاسفانه سیستم آموزشی چه در مدارس و چه در دانشگاه ها افتضاحه. (فقط پاس کردن!)... تحقیق و پژوهش در ایران معنای واقع خودشو نداره (رفع تکلیف!)
و من فکر نمی کنم تا موقعی که کسی حس نکنه برای کشورش مفید نیس بخواد تصمیم برگشتن داشته باشه. هر وقت فرهنگ به گونه ای تغییر کرد که هر رشته ای ارزش واقعی خودشو پیدا کرد اونا هم برمیگردن.
فرار مغزها یک مشکل حاد و جدیه و متاسفانه اکثر دانش آموزان خیلی خوب (نظیر مدارس استعدادهای درخشان تهران) هم تمایل به رفتن دارن!

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از MohammadR :
الکترونیک عزیز شما درست میگین اما باید امکانات باشه که نیست.
بر فرض یک کسی بخواد برای ایران کار بکنه اما وقتی امکانات در اختیار نیست و اهمیت نمیدن چی؟
نمونه اش رشته های محض. من یکی غیر از یکی دو موسسه ی خاص اصلا این رشته ها پولساز نیستن. کسی زحمت میکشه با کلی جون کندن دکترا میگیره در آخر که چی؟ حقوق معلمان این جامعه الان از هر قشری کمتره! در حالی که در کشورهای صنعتی برای رشته های محض (این مثاله فقط) اهمیت زیادی قائلن.
در ضمن متاسفانه سیستم آموزشی چه در مدارس و چه در دانشگاه ها افتضاحه. (فقط پاس کردن!)... تحقیق و پژوهش در ایران معنای واقع خودشو نداره (رفع تکلیف!)
و من فکر نمی کنم تا موقعی که کسی حس نکنه برای کشورش مفید نیس بخواد تصمیم برگشتن داشته باشه. هر وقت فرهنگ به گونه ای تغییر کرد که هر رشته ای ارزش واقعی خودشو پیدا کرد اونا هم برمیگردن.
فرار مغزها یک مشکل حاد و جدیه و متاسفانه اکثر دانش آموزان خیلی خوب (نظیر مدارس استعدادهای درخشان تهران) هم تمایل به رفتن دارن!
موافقم محمد جان همه ی اینایی که گفتی وجو داره متاسفانه.اما شما گفتی که امکانات نیست-شرایط مساعد نیست قبول دارم واقعا" اینجوریه اما شرایط مساعد رو کی باید به وجود بیاره؟ مطمئننا" کسی از غیب نمیاد همه چی رو درست بکنه...اینکه استعدادای این مملکت برن بلاد کفر بشینن و بگن تا ایران آباد نشه بر نمی گردیم که نشد کار! تا اونا برن ایران آباد نمیشه و متاسفانه این سیکل معیوب مرتب تکرار میشه.
به عقیده ی من همه ی اونا واسه کشورشون مفیدن اما صورت مساله رو پاک کردن یه آسپرین موقته و اگه دنبال درمان علتی هستن باید بمونن و فرمولشو کشف کنن....

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از electronic :
موافقم محمد جان همه ی اینایی که گفتی وجو داره متاسفانه.اما شما گفتی که امکانات نیست-شرایط مساعد نیست قبول دارم واقعا" اینجوریه اما شرایط مساعد رو کی باید به وجود بیاره؟ مطمئننا" کسی از غیب نمیاد همه چی رو درست بکنه...اینکه استعدادای این مملکت برن بلاد کفر بشینن و بگن تا ایران آباد نشه بر نمی گردیم که نشد کار! تا اونا برن ایران آباد نمیشه و متاسفانه این سیکل معیوب مرتب تکرار میشه.
به عقیده ی من همه ی اونا واسه کشورشون مفیدن اما صورت مساله رو پاک کردن یه آسپرین موقته و اگه دنبال درمان علتی هستن باید بمونن و فرمولشو کشف کنن....
حق با شماست البته شما بحث میهن دوستی هم پیش آوردی چیزی که در هر فردی یافت میشه.
اما خیلیها معتقدن جایی برای اونا بهتره که اونجا بتونن مفیدتر باشن.
فرضا یکی از دوستان دوستانم که حتی اسمشم نمی دونم (دوستم تعریف می کرد) می گفت دوستش طلای شیمی آورد و بعد رفتش (گویا آمریکا) اونجا با امکاناتی که در اختیارش می ذاشتن تونست یک کار جدیدی در شمی بکنه و جازیه ی نوبل هم بیاره. یا فرضا فردی را تصور کنید که تا حد دکترای هوا فضا یا مواردی مشابه رفته و ایده های نابی داره. این فرد برای بشر در ناسا موفق تر خواهد بود یا ایران؟ مسوولین ما باید روندشونو عوض کنن و تا مسوولین نخوان هیچ کاری نمیشه کرد! اونا باید امکانات بذارن و یا حداقل از ایده های افراد نخبه حمایت کنن. (وگرنه دلسرد میشن که همین اتفاق الان افتاده) { در واقع دولت ما باید بخواد}
یک چیز دیگه. نمی دونم چرا از "بلاد کفر" حرصم میگیره. درسته که غربی ها بی قید و بندند اما خدا را قبول دارن. و در ضمن در بسیاری از امور از ما بسیار بهترن. "فرضا جون انسانها با اهمیت ترین چیزیه که تلقی میشه در حالی که در کشور ما چندان این طور نیست. یکی از افراد پیر اقوام ما برای درمان بیماری رفت آمریکا هر روز مرتب رسیدگی می کردن و در فضای سبز می گردوندند و در آخر هم برایش در هواپیما دو صندلی جداگانه گرفتن که راحت باشه و گفتن پولشو در ایران برامون بفرست. ولی در هواپیمای ایرانی از این حرفها نبود و در آخر وقتی رسیدن ایران براش فیش پرداخت اومد و پولشو داد. در ایران در 99% جاها تا پول ندی مریض خوابونده نمیشه!
و موارد بسیار است. (همچون زلزله ی بم که 40 هزار کشته داد اما هنوزم که می بینی خبری از اقدامات لازم و مقاوم سازی نیس و مطمئنا چنانچه چنین زلزله ای در تهران بیاد آماتری به مراتب بالاتر از بم کشته خواهد داد و بازم فقط تاسف و تاسف.
در ضمن درسته که ما دین اسلام را قبول داریم اما فرضا چند درصد از جوانای ما به اسلام اعتقاد دارن و غیره و غیره
نمی خواستم بحث دین و این چیزا را بیارم و معذرت میخوام.

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از MohammadR :
حق با شماست البته شما بحث میهن دوستی هم پیش آوردی چیزی که در هر فردی یافت میشه.
فرضا یکی از دوستان دوستانم که حتی اسمشم نمی دونم (دوستم تعریف می کرد) می گفت دوستش طلای شیمی آورد و بعد رفتش (گویا آمریکا) اونجا با امکاناتی که در اختیارش می ذاشتن تونست یک کار جدیدی در شمی بکنه و جازیه ی نوبل هم بیاره. یا فرضا فردی را تصور کنید که تا حد دکترای هوا فضا یا مواردی مشابه رفته و ایده های نابی داره. این فرد برای بشر در ناسا موفق تر خواهد بود یا ایران؟ مسوولین ما باید روندشونو عوض کنن و تا مسوولین نخوان هیچ کاری نمیشه کرد! اونا باید امکانات بذارن و یا حداقل از ایده های افراد نخبه حمایت کنن. (وگرنه دلسرد میشن که همین اتفاق الان افتاده) { در واقع دولت ما باید بخواد}
یک چیز دیگه. نمی دونم چرا از "بلاد کفر" حرصم میگیره. درسته که غربی ها بی قید و بندند اما خدا را قبول دارن. و در ضمن در بسیاری از امور از ما بسیار بهترن. "فرضا جون انسانها با اهمیت ترین چیزیه که تلقی میشه در حالی که در کشور ما چندان این طور نیست. یکی از افراد پیر اقوام ما برای درمان بیماری رفت آمریکا هر روز مرتب رسیدگی می کردن و در فضای سبز می گردوندند و در آخر هم برایش در هواپیما دو صندلی جداگانه گرفتن که راحت باشه و گفتن پولشو در ایران برامون بفرست. ولی در هواپیمای ایرانی از این حرفها نبود و در آخر وقتی رسیدن ایران براش فیش پرداخت اومد و پولشو داد. در ایران در 99% جاها تا پول ندی مریض خوابونده نمیشه!
و موارد بسیار است. (همچون زلزله ی بم که 40 هزار کشته داد اما هنوزم که می بینی خبری از اقدامات لازم و مقاوم سازی نیس و مطمئنا چنانچه چنین زلزله ای در تهران بیاد آماتری به مراتب بالاتر از بم کشته خواهد داد و بازم فقط تاسف و تاسف.
در ضمن درسته که ما دین اسلام را قبول داریم اما فرضا چند درصد از جوانای ما به اسلام اعتقاد دارن و غیره و غیره
نمی خواستم بحث دین و این چیزا را بیارم و معذرت میخوام.

فرضا یکی از دوستان دوستانم که حتی اسمشم نمی دونم (دوستم تعریف می کرد) می گفت دوستش طلای شیمی آورد و بعد رفتش (گویا آمریکا) اونجا با امکاناتی که در اختیارش می ذاشتن تونست یک کار جدیدی در شمی بکنه و جازیه ی نوبل هم بیاره. یا فرضا فردی را تصور کنید که تا حد دکترای هوا فضا یا مواردی مشابه رفته و ایده های نابی داره. این فرد برای بشر در ناسا موفق تر خواهد بود یا ایران؟
خوب اعتقاد اوناست اما به عقيده ي من هر چيزي رو نميشه با هر قيمتي بدست آورد.اگه اينجوري ژيش بره كه ما تا ابد از وابستگي علمي رها نمي شيم.به عقيده ي من رفتن اونجا و يادگرفتن اصلا" چيز بدي نيست اما با اين شرط كه اين يادگيري ها در خدمت مردم خودمونم باشه.به هر حال اين رفتنها به خودي خود يه غارت علمي محسوب ميشه و اگه بچه هاي ما همين جوري تن به اين كار بدن و پشت سرشونم نگاه نكنن به خودشون و مملكتشون خيانت كردن.(منظورم مردمه نه دولتها...).

مسوولین ما باید روندشونو عوض کنن و تا مسوولین نخوان هیچ کاری نمیشه کرد! اونا باید امکانات بذارن و یا حداقل از ایده های افراد نخبه حمایت کنن. (وگرنه دلسرد میشن که همین اتفاق الان افتاده) { در واقع دولت ما باید بخواد}
دقيقا" همين طوره محمد جان.اما به نظر شما مسولين از وجود عوام بيشتر هراس دارن يا نخبگان علمي؟ اگه اونا برن مسولين هم با خيال راحت به تاخت و تاز خودشون ادامه مي دن.نمي خوام وارد بحث سياسي بشم اما خوب همين دولت هم با ژشتوانه ي مردم روي كار اومده و مطمئن باش اگه اين نارضايتي ها ادامه پيدا كنه....نزديك شدن زمان تحول و اصلاحات رابطه ي نزديكي با سطح سواد و معومات ملت داره.همين انتخابات اخير ديدي چه قدر با 4 سال قبل فرق داشت چون مردم چشم و گوششون بازتر شده.....
یک چیز دیگه. نمی دونم چرا از "بلاد کفر" حرصم میگیره. درسته که غربی ها بی قید و بندند اما خدا را قبول دارن. و در ضمن در بسیاری از امور از ما بسیار بهترن. "فرضا جون انسانها با اهمیت ترین چیزیه که تلقی میشه در حالی که در کشور ما چندان این طور نیست. یکی از افراد پیر اقوام ما برای درمان بیماری رفت آمریکا هر روز مرتب رسیدگی می کردن و در فضای سبز می گردوندند و در آخر هم برایش در هواپیما دو صندلی جداگانه گرفتن که راحت باشه و گفتن پولشو در ایران برامون بفرست. ولی در هواپیمای ایرانی از این حرفها نبود و در آخر وقتی رسیدن ایران براش فیش پرداخت اومد و پولشو داد. در ایران در 99% جاها تا پول ندی مریض خوابونده نمیشه!و موارد بسیار است. (همچون زلزله ی بم که 40 هزار کشته داد اما هنوزم که می بینی خبری از اقدامات لازم و مقاوم سازی نیس و مطمئنا چنانچه چنین زلزله ای در تهران بیاد آماتری به مراتب بالاتر از بم کشته خواهد داد و بازم فقط تاسف و تاسف.
بله متاسفانه اين مسايل هست و براي ما هم پيش اومده و به هر حال خانه از پاي بست ويران است و بايد اصلاحات جدي صورت بگيره...
در مورد بلاد كفر هم حالا عقيده ي شما محترمه اما من سعي مي كنم يه خورده عادلانه تر قضاوت كنم.خودم به شخصه واسه پيشرفت و ترقي علميي كه به نابودي فرهنگ و سنتهاي ديرينه منجر بشه ارزشي قايل نيستم.تو اينكه اونا از ما پیشرفته ترن هیچ شکی یست منتهی این پیشرفتها از آسمون نازل نشده و با سعی و تلاش به وجود اومده.به عقیده ی من این پتانسیل تو ایران وجود داره منتهی تا زمانی که ساختارهای اداره ی مملکت اصلاح نشه بله نمیشه به بالفعل شدنش امیدوار بود.
در ضمن درسته که ما دین اسلام را قبول داریم اما فرضا چند درصد از جوانای ما به اسلام اعتقاد دارن و غیره و غیره نمی خواستم بحث دین و این چیزا را بیارم و معذرت میخوام
خوب شاید اینجوری باشه کما اینکه تو جامعه هم میبینیم.اما من خودم به شخصه اسلام رو قبول دارم منتهی نه اسلامی که به نفع دنیای فعلیم باشه.متاسفانه حکومت های حالا به ظاهر دین محور این مشکلات رو هم به دنبال دارن که هر وقت کوچکترین فسادی تو بدنه ی حکومت به وجود بیاد فوری انگشت اشاره به سمت دین میچرخه و مردم این طور فکر می کنن که باعث و بانی خسران اونا دین و دینداریه.متاسفانه هنوز تحلیل درستی از دین به جوونای ما عرضه نشده.هنوز خیلی ها فکر می کنن که قرآن رو باید جلد گرفت و گوشه ی تاقچه گذاشت و ....
اونایی که واقعا" به یقین نرسیدن من پیشنهاد می کنم یه خورده قرآن رو بخونن(اگه بلدم نيستن ترجمه ش رو بخونن) اونوقت میبینن که چه چیزایی رو به اسم دین به خورد مردم دادن....
به هر حال اعتقادات ديني سواي تقسيم بنديهاي بي خود مذهبي واسه من خيلي ارزش داره و با اعتقاد به همون اصول به يقين رسيدم كه خدمت به كساني كه دشمن خدا و خلق خدا هستن نتيجه ي مسرت بخشي به دنبال نداره.

عذر مي خوام اگه جهت روشن شدن بحث يه خورده فراتر از مرامنامه قدم برداشتم.

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از electronic :
خوب اعتقاد اوناست اما به عقيده ي من هر چيزي رو نميشه با هر قيمتي بدست آورد.اگه اينجوري ژيش بره كه ما تا ابد از وابستگي علمي رها نمي شيم.به عقيده ي من رفتن اونجا و يادگرفتن اصلا" چيز بدي نيست اما با اين شرط كه اين يادگيري ها در خدمت مردم خودمونم باشه.به هر حال اين رفتنها به خودي خود يه غارت علمي محسوب ميشه و اگه بچه هاي ما همين جوري تن به اين كار بدن و پشت سرشونم نگاه نكنن به خودشون و مملكتشون خيانت كردن.(منظورم مردمه نه دولتها...).

دقيقا" همين طوره محمد جان.اما به نظر شما مسولين از وجود عوام بيشتر هراس دارن يا نخبگان علمي؟ اگه اونا برن مسولين هم با خيال راحت به تاخت و تاز خودشون ادامه مي دن.نمي خوام وارد بحث سياسي بشم اما خوب همين دولت هم با ژشتوانه ي مردم روي كار اومده و مطمئن باش اگه اين نارضايتي ها ادامه پيدا كنه....نزديك شدن زمان تحول و اصلاحات رابطه ي نزديكي با سطح سواد و معومات ملت داره.همين انتخابات اخير ديدي چه قدر با 4 سال قبل فرق داشت چون مردم چشم و گوششون بازتر شده.....

بله متاسفانه اين مسايل هست و براي ما هم پيش اومده و به هر حال خانه از پاي بست ويران است و بايد اصلاحات جدي صورت بگيره...
در مورد بلاد كفر هم حالا عقيده ي شما محترمه اما من سعي مي كنم يه خورده عادلانه تر قضاوت كنم.خودم به شخصه واسه پيشرفت و ترقي علميي كه به نابودي فرهنگ و سنتهاي ديرينه منجر بشه ارزشي قايل نيستم.تو اينكه اونا از ما پیشرفته ترن هیچ شکی یست منتهی این پیشرفتها از آسمون نازل نشده و با سعی و تلاش به وجود اومده.به عقیده ی من این پتانسیل تو ایران وجود داره منتهی تا زمانی که ساختارهای اداره ی مملکت اصلاح نشه بله نمیشه به بالفعل شدنش امیدوار بود.

خوب شاید اینجوری باشه کما اینکه تو جامعه هم میبینیم.اما من خودم به شخصه اسلام رو قبول دارم منتهی نه اسلامی که به نفع دنیای فعلیم باشه.متاسفانه حکومت های حالا به ظاهر دین محور این مشکلات رو هم به دنبال دارن که هر وقت کوچکترین فسادی تو بدنه ی حکومت به وجود بیاد فوری انگشت اشاره به سمت دین میچرخه و مردم این طور فکر می کنن که باعث و بانی خسران اونا دین و دینداریه.متاسفانه هنوز تحلیل درستی از دین به جوونای ما عرضه نشده.هنوز خیلی ها فکر می کنن که قرآن رو باید جلد گرفت و گوشه ی تاقچه گذاشت و ....
اونایی که واقعا" به یقین نرسیدن من پیشنهاد می کنم یه خورده قرآن رو بخونن(اگه بلدم نيستن ترجمه ش رو بخونن) اونوقت میبینن که چه چیزایی رو به اسم دین به خورد مردم دادن....
به هر حال اعتقادات ديني سواي تقسيم بنديهاي بي خود مذهبي واسه من خيلي ارزش داره و با اعتقاد به همون اصول به يقين رسيدم كه خدمت به كساني كه دشمن خدا و خلق خدا هستن نتيجه ي مسرت بخشي به دنبال نداره.

عذر مي خوام اگه جهت روشن شدن بحث يه خورده فراتر از مرامنامه قدم برداشتم.
سلام.:)

درسته حق با شماست. :) البته کشور ما فعلا نیاز بیشتری به رشته هایی مثل مهندسی(به روز) داره. متاسفانه مشکل کشور ما اینه که بیشتر مهندس های اصلا به روز نیستن. در واقع تحقیق و پژوهش نمی کنن.
موافقم.
در مورد بلاد كفر هم حالا عقيده ي شما محترمه اما من سعي مي كنم يه خورده عادلانه تر قضاوت كنم.خودم به شخصه واسه پيشرفت و ترقي علميي كه به نابودي فرهنگ و سنتهاي ديرينه منجر بشه ارزشي قايل نيستم.تو اينكه اونا از ما پیشرفته ترن هیچ شکی یست منتهی این پیشرفتها از آسمون نازل نشده و با سعی و تلاش به وجود اومده.به عقیده ی من این پتانسیل تو ایران وجود داره منتهی تا زمانی که ساختارهای اداره ی مملکت اصلاح نشه بله نمیشه به بالفعل شدنش امیدوار بود

البته باید اینو بگم من اصلا با فرهنگ غرب موافق نیستم (بی بند و باری و آزادی مطلق) و در فرهنگ ناب اسلامی که در تمدن گذشته ی ما دیده میشه انسان دوستی بسیار اهمیت داره. منطور بیشتر اینه که ما داریم به سمت سقوط حرکت می کنیم.
صد در صد با شما موافقم. چیزی که در دین اسلام بسیار اهمیت داره تحقیقه و اینکه دینتو با تحقیق و تفحص انتخاب کنی یعنی موقعی که به این نتیجه برسی که واقعا دین اسلام کامل ترینه ولی متاسفانه جوانای ما شناخت درستی از دین اسلام ندارن. و من فقط میتونم اظهار تاسف بکنم.
در آخر نخبگان مملکت محدود هستند (به بیان دیگر کسانی که تونستن خودشون و استعدادشون را کشف کنن) و به قول شما اگر اینا هم برن که اوضاع وخیم تر میشه. مشکل سیستم آموزشی ما اینه که استعدادهای جوانان ما را کشف نمی کنه و متاسفانه این باعث به وجود آمدن شغل های کاذب هم شده.
یک چیز دیگه. شما مهندسی را در نظر بگیرید که از دانشگاه بسیار معتبری فارغ التحصیل میشه. خوب با وجود اینکه در غرب ممکنه بتونه بهتر باشه اما در ایران هم مسلما برای اون کار با در آمد عالی پیدا میشه. اما فرضا کسی که به رشته ی محض مثل ریاضی-شیمی علاقه داره چه طور؟

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از MohammadR :
سلام.:)

درسته حق با شماست. :) البته کشور ما فعلا نیاز بیشتری به رشته هایی مثل مهندسی(به روز) داره. متاسفانه مشکل کشور ما اینه که بیشتر مهندس های اصلا به روز نیستن. در واقع تحقیق و پژوهش نمی کنن.

موافقم.

البته باید اینو بگم من اصلا با فرهنگ غرب موافق نیستم (بی بند و باری و آزادی مطلق) و در فرهنگ ناب اسلامی که در تمدن گذشته ی ما دیده میشه انسان دوستی بسیار اهمیت داره. منطور بیشتر اینه که ما داریم به سمت سقوط حرکت می کنیم.

صد در صد با شما موافقم. چیزی که در دین اسلام بسیار اهمیت داره تحقیقه و اینکه دینتو با تحقیق و تفحص انتخاب کنی یعنی موقعی که به این نتیجه برسی که واقعا دین اسلام کامل ترینه ولی متاسفانه جوانای ما شناخت درستی از دین اسلام ندارن. و من فقط میتونم اظهار تاسف بکنم.
در آخر نخبگان مملکت محدود هستند (به بیان دیگر کسانی که تونستن خودشون و استعدادشون را کشف کنن) و به قول شما اگر اینا هم برن که اوضاع وخیم تر میشه. مشکل سیستم آموزشی ما اینه که استعدادهای جوانان ما را کشف نمی کنه و متاسفانه این باعث به وجود آمدن شغل های کاذب هم شده.
یک چیز دیگه. شما مهندسی را در نظر بگیرید که از دانشگاه بسیار معتبری فارغ التحصیل میشه. خوب با وجود اینکه در غرب ممکنه بتونه بهتر باشه اما در ایران هم مسلما برای اون کار با در آمد عالی پیدا میشه. اما فرضا کسی که به رشته ی محض مثل ریاضی-شیمی علاقه داره چه طور؟
عليك سلام عزيز. :)
دقيقا" همينيه كه شما گفتي.كشوري هاي در حال توسعه بيشتر از هر چيزي به دانش مهندسي نياز دارن البته نبايد از پشتوانه هاي مهندسي مثل علوم پايه و همچنين علوم ديگه كه با فرهنگ ما رابطه ي تنگاتنگ دارن غافل شد.
متاسفانه اون روحيه ي تحقيق و پژوهش بین دانش آموحته گان ما کم شده که به نظر من دو دلیل عمده دار:

1-عدم توجه مسولین از تحقیقات و نبود ارگانهای ویژه برای سازماندهی این کار و علی الخصوص عدم حمایت جدی از بخش خصوصی.

2-عدم خودباوری و کم کاری عده ای از دانشجویان و فارغ التحصیلان.

علت دوم یه جورایی از اولی نشئت گرفته منتهی همیشه هم اینطوری نیست چون به هر حال میزان پشتکار و سعه ی صدر همه به یک اندازه نیست که البته اگه خوب کالبد شکافی بشه ریشه ش همه ی این عوامل به قبل از دبستان بر می گرده و این پوسیده **** آموزشی حجم محور و استعداد ویران کن.
اون عده ای هم که به قول شما خودشونو کشف کردن تو این منجلاب گرفتارن و همون طور کی گفتید روی به مشاغل کاذب میارن که جدا" جای تاسف داره.
من به شخصه وقتی یه مهندس بالفرض عمران رو میبینم که واسه پول تو جیبیش محتاج Ads by Google شده یا مثلا" از رو ناچاری به تدریس در سطوح پایین تر روی آورده کلی تاسف می خورم...

متاسفانه بله اینطوریه....
چیز دیگه. شما مهندسی را در نظر بگیرید که از دانشگاه بسیار معتبری فارغ التحصیل میشه. خوب با وجود اینکه در غرب ممکنه بتونه بهتر باشه اما در ایران هم مسلما برای اون کار با در آمد عالی پیدا میشه. اما فرضا کسی که به رشته ی محض مثل ریاضی-شیمی علاقه داره چه طور؟
متاسفانه باید بگم نه اون شرایط براش مهیا نیست.با وجود اینکه خودم مهندسی می خونم اما به واقع اعتقاد خاصی به علوم پایه دارم و به نظرم تو خیلی از پروژه های علمی مهندسی وجود فارغ التحصیلان علوم پایه ضروریه.اما با عرض تاسف این روال فعلی مملکت ماست که همه دوست دارن کارها رو خودشون انجام بدن.حالا علوم پایه که جای خودشو داره الان خیلی از رشته های مهندسی هم این مشکل رو دارن.مثلا" تو خیلی از کارخونه ها کار مهندس صنایع رو به یه مهندس برق-مکانیک یا .... واگذار می کنن و همیناست که باعث شده کیفیت کاریمون پایین بیاد....

به هر حال امیدوارم این مشکلات از سر راه جوونای این مملکت برداشته بشه.البته الان هم عرصه اونقدر تنگ نیست که یکباره گوشه ی خونه بشینیم صم بکم! یا به ممالک دیگه پناه ببریم... اگه کسی بخواد میشه یه حرکتهایی انجام داد ولو اینکه با زحمات طاقت فرسا همراه باشه...
مطمئنا" :
وجود مردم دانا مثال زر طلی است
که هر کجا برود قدر و قیمتش دانند
بزرگ زاده ی نادان به شهروا ماند
که در دیار غریبش به هیچ نستانند!

اما چه بهتر که بزرگزاده ها ی نادان به دیار غریب برن...

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از electronic :
عليك سلام عزيز. :)
دقيقا" همينيه كه شما گفتي.كشوري هاي در حال توسعه بيشتر از هر چيزي به دانش مهندسي نياز دارن البته نبايد از پشتوانه هاي مهندسي مثل علوم پايه و همچنين علوم ديگه كه با فرهنگ ما رابطه ي تنگاتنگ دارن غافل شد.
متاسفانه اون روحيه ي تحقيق و پژوهش بین دانش آموحته گان ما کم شده که به نظر من دو دلیل عمده دار:

1-عدم توجه مسولین از تحقیقات و نبود ارگانهای ویژه برای سازماندهی این کار و علی الخصوص عدم حمایت جدی از بخش خصوصی.

2-عدم خودباوری و کم کاری عده ای از دانشجویان و فارغ التحصیلان.

علت دوم یه جورایی از اولی نشئت گرفته منتهی همیشه هم اینطوری نیست چون به هر حال میزان پشتکار و سعه ی صدر همه به یک اندازه نیست که البته اگه خوب کالبد شکافی بشه ریشه ش همه ی این عوامل به قبل از دبستان بر می گرده و این پوسیده **** آموزشی حجم محور و استعداد ویران کن.
اون عده ای هم که به قول شما خودشونو کشف کردن تو این منجلاب گرفتارن و همون طور کی گفتید روی به مشاغل کاذب میارن که جدا" جای تاسف داره.
من به شخصه وقتی یه مهندس بالفرض عمران رو میبینم که واسه پول تو جیبیش محتاج Ads by Google شده یا مثلا" از رو ناچاری به تدریس در سطوح پایین تر روی آورده کلی تاسف می خورم...

متاسفانه بله اینطوریه....

متاسفانه باید بگم نه اون شرایط براش مهیا نیست.با وجود اینکه خودم مهندسی می خونم اما به واقع اعتقاد خاصی به علوم پایه دارم و به نظرم تو خیلی از پروژه های علمی مهندسی وجود فارغ التحصیلان علوم پایه ضروریه.اما با عرض تاسف این روال فعلی مملکت ماست که همه دوست دارن کارها رو خودشون انجام بدن.حالا علوم پایه که جای خودشو داره الان خیلی از رشته های مهندسی هم این مشکل رو دارن.مثلا" تو خیلی از کارخونه ها کار مهندس صنایع رو به یه مهندس برق-مکانیک یا .... واگذار می کنن و همیناست که باعث شده کیفیت کاریمون پایین بیاد....

به هر حال امیدوارم این مشکلات از سر راه جوونای این مملکت برداشته بشه.البته الان هم عرصه اونقدر تنگ نیست که یکباره گوشه ی خونه بشینیم صم بکم! یا به ممالک دیگه پناه ببریم... اگه کسی بخواد میشه یه حرکتهایی انجام داد ولو اینکه با زحمات طاقت فرسا همراه باشه...
مطمئنا" :
وجود مردم دانا مثال زر طلی است
که هر کجا برود قدر و قیمتش دانند
بزرگ زاده ی نادان به شهروا ماند
که در دیار غریبش به هیچ نستانند!

اما چه بهتر که بزرگزاده ها ی نادان به دیار غریب برن...
کاملا موافقم و از بحث با شما بسیار لذت بردم!
از 30rus ,electronic متشکرم.
راستی یک بیت از اقبال لاهوری بادم اومد تناسب داره:
علو و فن را ای جوان شوخ و شنگ / مغز می باید نه ملبوس فرنگ!
30rus جان بی صبرانه منتظرم ببینم چی شده که میخوان برن (ماجراشون) تا بشه بهتر قضاوت کرد.

TruthPraiser

Registered User
لایک‌ها
10
واژه نخست سه نام اين شهر به ترتيب تاريخ ع ش ق
خدا می دونه هر ساله چه مقدار از سرمایه های ملی کشور که همون جوونای با استعدادش هستن بواسطه فرار مغزها از کشور خارج می شه.
واقعا جای تاسف داره.
در حالی که ما شاید ندونین چطور می تونیم از این سرمایه های ملی در راه شکوفایی اقتصادی و همه جانبه کشور استفاده کنیم خیلی از کشورهای خارجی به این نکته کاملا پی بردن.

30rus

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
يه سوال:
فكر مي كنيد ايران از قضيه فراري دادن مغزها يا مهاجرت اونها چقدر ضرر ميكنه؟ آيا مقياس عددي براش دارين تا ابعاد اين فاجعه دستتون بياد؟
مثلا ارزش واقعي اون سه نفر كه هر كدوم 4 مدال طلا داشتن چقدره؟ و ايران از نبود اين افراد چقدر ضرر ميكنه؟

فعلا حال ندارم ماجراي اون دو نفر رو بنويسم. شرمنده! ولي به كوري چشم دشمنان اسلام هر وقت كاليبر جواب داد مي نويسم. زياد دلتون رو خوش نكنين. فكر نكنم به اين زوديها جواب بده :lol: :lol: :lol:

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
10
به نقل از 30rus :
يه سوال:
فكر مي كنيد ايران از قضيه فراري دادن مغزها يا مهاجرت اونها چقدر ضرر ميكنه؟ آيا مقياس عددي براش دارين تا ابعاد اين فاجعه دستتون بياد؟
مثلا ارزش واقعي اون سه نفر كه هر كدوم 4 مدال طلا داشتن چقدره؟ و ايران از نبود اين افراد چقدر ضرر ميكنه؟

فعلا حال ندارم ماجراي اون دو نفر رو بنويسم. شرمنده! ولي به كوري چشم دشمنان اسلام هر وقت كاليبر جواب داد مي نويسم. زياد دلتون رو خوش نكنين. فكر نكنم به اين زوديها جواب بده :lol: :lol: :lol:
آرزش واقعی شون زیاده البته به نظر من اگر در رشته ی ریاضی محض ادامه بدن. مسلما المپیاد آغاز رشته ی ریاضایات مقدماتی است که در صورت ادامه ی آن رشته طرف مسلما فرد موفقی خواهد شد.
راستی یک پدیده ی جدید هم در راهه. احمدی پور که در سال اول طلای کشوری گرفت و الان در تیمه. برای المپیاد جهانی. مسلما کسی نبوده تا حالا این طوری پیش بره.

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از MohammadR :
کاملا موافقم و از بحث با شما بسیار لذت بردم!
از 30rus ,electronic متشکرم.
راستی یک بیت از اقبال لاهوری بادم اومد تناسب داره:
علو و فن را ای جوان شوخ و شنگ / مغز می باید نه ملبوس فرنگ!
30rus جان بی صبرانه منتظرم ببینم چی شده که میخوان برن (ماجراشون) تا بشه بهتر قضاوت کرد.
خواهش می کنم منم همین طور.البته سیروس جان یه خورده کم تحمله وگرنه میشه بهتر بحث کرد....

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از 30rus :
يه سوال:

ببین این مقوله کلیه.بحث یه نفر و دو نفر نیست نفس پدیده شومه وگرنه شاید ایران وضعش از این هم بهتر و بهتر بشه ولی بازم بعضی ها دلشون نخواد اینجا بمونن به هر حال عقاید و دیدگاههای افراد با هم فرق داره و من حیث المجموع به عقیده ی من رواج این پدیده و مشروعیت بخشیدن به اون بسيار بسيار مضره....

30rus

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ارزش هر فردي با اين مشخصات امثال امير خان حداقل 5 ميليارد تومن هست. اين رو الكي نمي گم حتي خيلي كم هم گفتم. حالا روزي چند نفر مثل ايشون كه به علت ندونم كاريهاي چند تا مشنگ از اين مملكت ميرن رو در نظر بگيرين به عمق فاجعه پي ببرين. اين يعني صادرات مغز به آسانترين شيوه ممكن ولي بابت اين صادرات به كشور صادركننده چيزي پرداخت نمي شه.

با ممنوع الخروج شدن هم كاري درست نميشه. چون ايشون اينجا عملا هيچ كاري نمي تونه انجام بده كه براي اين مملكت مفيد باشه. اگه طرحهاش رو قبول مي كردن مي تونست ولي نكردن يعني به عبارتي نخواستن امثال ماها اينجا بمونيم. پس اين كار، صادرات مغزه چون خود اينها باعث شدن كه همچين افرادي از مملكت برن.

ارزش اين افراد رو هم تخميني از روي 10 برابر ارزش طرحهاي خودم :lol: گفتم. چون سودي كه مملكت از اجراي يه طرح مي بره رو ده برابر ارزش اون طرح در نظر گرفتم كه حتي خيلي كمه. و اون ارزش فقط مال يه بازه زماني مثل يه سال بوده.

شايد بعضيها بگن تو اين مملكت مغز زياده و به وجود اين افراد نياز نداريم. ولي هر كسي جاي خودش. هر كسي بالاخره تو يه كاري سرتر هست يا ديد بهتري نسبت به يه قضيه اي داره. پس تك تك افراد مهم هستن.

بالا