• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کارگاه آنالیز فوتبال

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
سلام
من سعی میکنم توی این هفته های حساس پایانی لیگ ها , بازی های مهمی رو که میبینم و از نظر تاکتیکی میتونند مفید باشند رو آنالیز کنم و اینجا بگذارم تا کمی از دیدگاه فنی تر و اصولی تر فوتبال رو پیگیری کنیم .
امیدوارم مفید واقع بشه .

اولین آنالیز هم مربوط به بازی بارسلونا و چلسی از دیدار برگشت لیگ قهرمانان اروپا هست که 4 شنبه برگزار شد .

لینک های دانلود :
http://bjrzk111.persiangig.com/Chelsea_Barcelona.ppsx
با برنامه PowerPoint 2007 هست .

این هم ورژن 2003 :
http://bjrzk111.persiangig.com/Chelsea_Barcelona_analyze.pps
البته پیشنهاد من همون 2007 هست . توی 2003 کمی فونت ها بهم ریخته هستند .

پ ن : حتما لینک را با یک دانلود منیجر دانلود کنید یا روی ان کلیک راست و Save Target بزنید .
پ ن 2 : روی فایل کلیک راست کرده و Show را بزنید .

Last edited:

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
خوشــــــا شیــــــــــــــــــــــــــــــــراز
ممنون بابت به اشتراک گذاشتن دانش فوتبالیتون
تو این تحلیل قسمت ب
جلوی فلش شماره 10 (مسی ) دو تا فلش آبی رنگ زدی یکیش پشت 18 یکیش سمت راست 18 قدم چلسی
این یعنی بازیکن به این سمتها تمایل داشته ؟
این فلشها رو بر چه اساسی میزارید چون امکان داره همین شماره 10 مثلا سمت چپ 18 قذم هم چند تا نفوذ داشته باشه

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
ممنون بابت به اشتراک گذاشتن دانش فوتبالیتون
تو این تحلیل قسمت ب
جلوی فلش شماره 10 (مسی ) دو تا فلش آبی رنگ زدی یکیش پشت 18 یکیش سمت راست 18 قدم چلسی
این یعنی بازیکن به این سمتها تمایل داشته ؟
این فلشها رو بر چه اساسی میزارید چون امکان داره همین شماره 10 مثلا سمت چپ 18 قذم هم چند تا نفوذ داشته باشه
سوال خوبی هست و بد نیست کمی راجب سیستم 4-2-3-1 توضیح بدم .
سیستم 4-2-3-1 رو اولین بار فرانسوی ها طراحی کردن که بعد ها هلندی ها آنرا اصلاح و استفاده کردند و بدین صورت ما دو سیستم 4-2-3-1 هلندی و فرانسوی داریم ( البته مدل آلمانی هم دارد که خیلی کارامد نیست ) .

در سیستم 4-2-3-1 هلندی تمام فاکتور های یک فوتبال تهاجمی و زیبا گنجانده شده و تفاوت آن با مدل فرانسوی تنها در شعاع حرکتی دفاع راست و چپ هست . که در مدل فرانسوی آنها تا نقطه کرنر حریف جلو می آیند ( Win Back ) اما در هلندی تنها در میانه زمین جلو می آیند ( Full Back ) .

اینم دو تا عکس :

سیستم 4-2-3-1 فرانسوی

سیستم 4-2-3-1 هلندی

شعاع حرکتی در آنالیز فوتبال با توجه به نوع سیستم و همینطور اکثریت حرکت بازیکن ها کشیده می شود .

درسته مثلا مسی چند بار آمد سمت جپ اما این بخاطر شرایط بازی هست و دوباره بازگشته سر پست خودش .
در واقعه این شعاع ها بر اساس وظیفه هست و تیم های برنده آنرا کاملا انجام می دهند .

Amenocy

کاربر فعال برنامه نویسی
کاربر فعال
لایک‌ها
602
بهروز خان اگه فلش داشت بزار چون من از OpenOffice استفاده میکنم . . .

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
من خودم فلش بلد نیستم ... نمی دونم چه جوری میتونم بسازم ...

sasan s

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,123
بهروز جان ممنون از تاپیک بسیار خوبی که استارت کردید . امیدوارم دوستان استقبال کنند و سعی می کنم چند وقت دیگه که سرم خلوت تر شد من هم در این تاپیک حضور بیشتری پیدا کنم . شاد و پیروز و موفق باشی

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
پست 3# بسیار جالب بود! مرسی بهروز جان، ادامه بده!

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
سوال خوبی هست و بد نیست کمی راجب سیستم 4-2-3-1 توضیح بدم .
سیستم 4-2-3-1 رو اولین بار فرانسوی ها طراحی کردن که بعد ها هلندی ها آنرا اصلاح و استفاده کردند و بدین صورت ما دو سیستم 4-2-3-1 هلندی و فرانسوی داریم ( البته مدل آلمانی هم دارد که خیلی کارامد نیست ) .

در سیستم 4-2-3-1 هلندی تمام فاکتور های یک فوتبال تهاجمی و زیبا گنجانده شده و تفاوت آن با مدل فرانسوی تنها در شعاع حرکتی دفاع راست و چپ هست . که در مدل فرانسوی آنها تا نقطه کرنر حریف جلو می آیند ( Win Back ) اما در هلندی تنها در میانه زمین جلو می آیند ( Full Back ) .

اینم دو تا عکس :

سیستم 4-2-3-1 فرانسوی

سیستم 4-2-3-1 هلندی

شعاع حرکتی در آنالیز فوتبال با توجه به نوع سیستم و همینطور اکثریت حرکت بازیکن ها کشیده می شود .

درسته مثلا مسی چند بار آمد سمت جپ اما این بخاطر شرایط بازی هست و دوباره بازگشته سر پست خودش .
در واقعه این شعاع ها بر اساس وظیفه هست و تیم های برنده آنرا کاملا انجام می دهند .
ممنون بهروز خان که نظرت رو دادی
تو این بازی سیستم بارسا 4-3-3 بود یا 4-2-3-1 (اگه اینه فکر کنم بارسایی ها هلندیش رو پیاده کردن درسته ؟ )
در مورد سیستم 4-3-3 هم یه توضیح بدید
یه سوال دیگه :
تو این بازی تاکتیک دفاعی چلسی به صورتی بوده که هر بازیکنی از بارسلون که توپ رو تو زمین چلسی میگرفته دو تا بازیکن احاطش میکردن و عملا خنثی میشده کاری که اون بازیکن میخواسته انجام بده که تا حدود زیادی هم موفق بودن به نظر شما به جز ضربات آزاد چه راه حلی برا دور زدن این سیستم دفاعی وجود داره ؟
امیدوارم با سوالهای ابتدایی که می پرسیم از زدن تایپیک پشیمون نشده باشید :دی

Last edited:

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
بهروز جان ممنون از تاپیک بسیار خوبی که استارت کردید . امیدوارم دوستان استقبال کنند و سعی می کنم چند وقت دیگه که سرم خلوت تر شد من هم در این تاپیک حضور بیشتری پیدا کنم . شاد و پیروز و موفق باشی

پست 3# بسیار جالب بود! مرسی بهروز جان، ادامه بده!

خواهش می کنم . ممنونم از وقتی که میگذارید و خوشحالم که مفید هستم .

پ ن : در مورد 4-3-3 هم دارم مطالب رو آماده می کنم . مینویسم .

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
ممنون بهروز خان که نظرت رو دادی
تو این بازی سیستم بارسا 4-3-3 بود یا 4-2-3-1 (اگه اینه فکر کنم بارسایی ها هلندیش رو پیاده کردن درسته ؟ )
در مورد سیستم 4-3-3 هم یه توضیح بدید
یه سوال دیگه :
تو این بازی تاکتیک دفاعی چلسی به صورتی بوده که هر بازیکنی از بارسلون که توپ رو تو زمین چلسی میگرفته دو تا بازیکن احاطش میکردن و عملا خنثی میشده کاری که اون بازیکن میخواسته انجام بده که تا حدود زیادی هم موفق بودن به نظر شما به جز ضربات آزاد چه راه حلی برا دور زدن این سیستم دفاعی وجود داره ؟
امیدوارم با سوالهای ابتدایی که می پرسیم از زدن تایپیک پشیمون نشده باشید :دی

ای بابا این حرف ها چیه , من خیلی خوشحال میشم . :rolleyes:

سیستم 4-2-3-1 یک سیستم مشتق شده از 4-3-3 هست . 4-2-3-1 دقیقا قابلیت تبدیل به 4-3-3 و همچنین 4-4-2 را دارد و برای همین هست که سیستم کارامدی است .
سیستم پایه بارسلونا روی کاغذ 4-3-3 بود ( چهارشنبه ) اما عملا توی زمین شرح وظایف بر اساس 4-2-3-1 تنظیم میشد و بله مدل هلندی .
( در مورد بارسلونا باید بگم که اونها در حال حاضر یک سیستم ناب هلندی و فوتبال هلندی رو بازی می کنند , چرا که 3 سال مربی آنها ( فرانک رایکارد ) روی طرای و اجرای آن تلاش کرده و گواردیولا الان داره همان را ادامه می دهد . )

اما سیستم 4-3-3 واقعا چیست ؟

سیستم 4-3-3 یک سیستم فوق العاده و بی نظیر در جهان هست که برای اولین بار توسط آلمان غربی و در جام جهانی 1974 طراحی و استفاده شد که با همین سیستم آنها قهرمان جهان هم شدند .
بعد از فروپاشی آلمان , هلندی ها این سیستم را اصلاح کرده و در جام جهانی 1978 به معرض نمایش گذاشتند که خیلی خوب هم جواب داد و هرچند آنها در فینال مغلوب آلمان شدند .

4-3-3-FLAT.jpg

خوب در این سیستم ( مطابق عکس ) شما سه منطقه دارید :

1 : دفاع
دفاع های کناری به صورت Full Back عمل می کنند یعنی تا نیمه زمین بیشتر جلو نمی روند و تمرکز آنها تمایل بیشتری به دفاع و جلوگیری از ضد حملات دارد .
در این سیستم شما یک سوییپر دارید و یک نگهدارنده ( Stopper ) ...
در دفاع های خطی ( مانند شکل ) بهتر هست هر دو دفاع وسط دو خصوصیت را به خوبی داشته باشند تا یکی به عنوان نگهدارنده درگیری اول را شروع کند و دومی با جایگزینی در پشت سر ( فضا ) به عنوان یک سویپر دفاع و دفع توپ را تکمیل کند .
در موقع حمله هم آنها می توانند کمی جلو بیایند و فضای میانه زمین را از آن خود کنند . یا به کناره ها رفته و جای خالی مدافعین کناری را پر کنند .

2:خط هافبک
3 هافیک در وسط زمین فعالیت می کنند . یک هافبک راست , یک هافبک مرکزی و یک هافبک چپ . درواقع اینها دونده ترین افراد در زمین هستند و باید شرایط جسمانی ( مخصوصا توان قلبی , تنفسی ) خیلی بالایی داشته باشند .
دو هافبک سمت راست و چپ وظیفه حرکت به گوشه های زمین را دارند و در موقع ضد حمله حریف باید به سرعت جهت پر کردن فضای مقابل مدافعان اقدام کنند . برای همین هرکز دو هافبک با هم حرکت نمی کنند و به نوبت حرکات نفوذی خود را انجام می دهند تا هم نیروی خود را تقسیم کرده و هم از ضد حملات جلوگیری کنند .
هافبک وسط نقش دفاعی کمتری دارد و بیشتر باید بازی باشد خلاق , باهوش , در خدمت تیم و قدرت تکنیکی بالا تا بتواند توپ ها را پخش کرده و به خط حمله ( حتی به عنوان یک مهاجم سایه ) اضافه شود .

3:خط حمله
سیستم 4-3-3 خط حمله آتشین دارد , سه بازیکن با خصوصیات نسبتا همسان و از همه مهمتر درک متقابل . دو هافبک تهاجمی سریعی و تکنیکی در دو سمت و یک گل زن قهار در مرکز می تواند این سیستم را کامل کند .
هافبک های هجومی وظیفه زدن توپ های اول رو در مواقع از دست دادن توپ دارند تا دیگران فرصت کافی برای قرار گرفتن در پست های خود را داشته باشند .
مهاجم مرکزی شرح وظیفه ساده ای دارد : گل زدن :D ... او در اطراف محوطه جریمه حرکت کرده و به عمق می رود تا روی توپ های ارسالی تمام کننده باشد .
همچنین همیشه یکی از دو هافبک تهاجمی به عنوان مهاجم رفته و دیگری برای فضا سازی و استفاده از موقعیت شوت روی فضای ریباند به پشت محوطه جریمه می آید .

البته سیستم 4-3-3 مدل های مختلفی در جهان دارد که به طور مثال برزیلی ها هم علاقه خاصی به آن دارند . اما شاید تنها در 4 پست شرح وظایف ها متفاوت باشد .

4-3-3.jpg

امیدوارم جواب سوال را داده باشم .

Last edited:

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
یه سوال دیگه :
به دلیل طولانی شدن تاپیک قبلی این سوال را اینجا جواب میدهم .

صحبت را با یک اشاره شروع می کنم :
یک بار سر یک کلاس آموزشی که اریکسن ( مربی پیشین انگلستان ) مدرس آن بود , دانشجویی از او پرسید که اگر یک تیم در مقابل شما تمام فضاهای نفوذ , پاس و شوت را بسته باشد شما به چه فکری دارید !؟
اریکسن جواب داد : من به اون تاکسی فکر می کنم که می خواهم برگردم خونه ....

درواقع اگر یک تیم تمام فضاها را بسته باشد ( مانند چلسی ) هیچ کاری نمی توان انجام داد , یعنی با هیچ تاکتیکی توان مقابله را نخواهید داشت .اما راه کار هایی وجود دارد . که من با استناد به بازی بارسلونا - چلسی توضیح می دهم .

اول از همه باید بدانیم که تیم ها در مقابل تیم هایی این سیستم بسته را بازی میکنند که بازیکن های انها از لحاظ تکنیکی و تاکتیکی در سطح پایین تری قرار دارند . ( البته این نوعی از حالت های 3 گانه سیستم پرس هست )
به نظر من یک راه کار خوب برای نفوذ به این سیستم تداوم تاکیک تیم و حفظ روحیه هست . اینقدر اینکار باید انجام شود تا بالاخره یک بازیکنی که از نظر روانی یا جسمانی پایین تر هست دچار اشتباه شده و آنگاه بتوانیم به گل برسیم .
شما باید بازیکن هایی را داشته باشید , فوق العاده باهوش تا از فرصت ها ( که خیلی از اوقات فقط یک بار هست ) نهایت استفاده را بکنند .

دیدید که بارسلونا اینکار را آنقدر تکرار کرد تا دقیقه 94 مدافع چلسی اشتباه کرد و بازیکن های باهوشی چون مسی و انیستا قدر آن موقعیت را به خوبی دانستند .

ولی بطور کلی سیستم پرس بینظیر ترین سیستم تدافعی ( یا حتی تهاجمی ) دنیا هست که تیم های کمی قادر به اجرای کامل آن هستند . ( البته انگلیسی ها خوراکشون هست ) . و اگر یک تیم این سیستم را به خوبی تا آخرین ثانیه ها اجرا کند می توان گفت هیچ راهی برای شکست دادنش وجود ندارد . مگر آنکه تغییر تاکتیک بدهد و یا اشتباهات فردی داشته باشند .

جواب سوال را دادم ؟

sara__joon

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
5,607
اما راه کار هایی وجود دارد .

که یکی دیگش ضربات شروع مجدد هست . توی همون بازی، بارسلونا 6 تا کرنر داشت + تعدادی ضربات آزاد که نتونست ازش استفاده ای بکنه .
منچستر با استفاده از همین ضربات آزاد تیر خلاص را به آرسنال زد.

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
بله دقیقا همینطور هست ... اما خوب شهرام خان خواستند غیر ضربات شروع مجدد راه حل را بدانند

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
امیدوارم جواب سوال را داده باشم .
ممنون بهروز خان
جواب سوال رو که دادی ولی من عکسی رو نمیبینم
جواب سوال را دادم ؟
آره عزیز
نتیجه هم میگیریم که بازیکنهای جوون معمولا به علت کم تجربگی یا احیانا توجیه نشدن این اشتباهات رو میکنن و به اشتباه میفتن
اگه تو فوتبال بازی کردن نتونستم موفق بشم مربی گری رو از همین تایپیک آغاز میکنم
هوامون رو داشته باش ها :blush:
خودت انالیزور تیم خاصی نیستی ؟

Last edited:

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
مرسی ... عکس ها رو هم دوباره آپلود کردم
نه والا ... خیلی دوست دارم اما خوب شرایط سنی اش رو ندارم . دوست دارم وقتی رفتم اروپا اونجا حرفه ای شروع کنم .

Last edited:

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
مرسی ... عکس ها رو هم دوباره آپلود کردم
نه والا ... خیلی دوست دارم اما خوب شرایط سنی اش رو ندارم . دوست دارم وقتی رفتم اروپا اونجا حرفه ای شروع کنم .
ممنون
یعنی سنت پایینه یا بالاست ؟
ایشالا موفق باشی

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
آنالیز بازی آرسنال - چلسی

خوب من سعی کردم بازی آرسنال و چلسی رو در بخش مختصر آنالیز کنم ( و آنالیز کامل بازی امشب رو به میلان و یونتوس اختصاص بدم ) .
البته من بیشتر تمرکزم را روی بازی آرسنال میگذارم و توصیحات را در تاپیک می دهم و انمیشن ها را در فایل پاورپوینت می توانید مشاهده کنید .

البته من روی کاغذ موضوعات مفصل تری را بیرون آوردم که وقت و انژی زیادی را برای کامپیوتری کردنش می برد و من خواستم توی فاصله تا بازی بعدی انجام دهم . شاید در آینده ( چند روز دیگر ) کامل تر را اضافه کنم.

توضیح کلی بازی :

اول در مورد چلسی باید بگویم که من هیچ تاکتیک خارق العاده ای ازش در بازی ندیدم و سیستم کلی آنها مشابه با بازی با بارسلونا بود که به تفسیر راجب بهش پرداخته بودیم , در این بخش بیشتر بر روی تیم آرسنال تمرکز داریم .

آرسنال تا پیش از خوردن گل اول تمام بازی را در اختیار داشت و سعی می کرد با دو تاکتیک متمایز راه ورود به دروازه چلسی را پیدا کند که چندین بار موفق شدند اما در ضربات آخر بی دقت عمل کردند .

همانطوری که در شکل می بینید , فابرگاس نقش محوری تیم آرسنال را به عهده داشت و به صورت آزادانه در عرض و رو به جلو حرکت می کرد .

اولین تاکتیک فابل توجه آرسنال از روی حرکات فابرگاس طراحی می شد که وی با حرکت در پشت محوطه چلسی شروع به ایجاد فضا برای نصری , والکات و فن پرسی می کرد و پاس عمقی آنها را صاحب توپ می کرد .

دومین تاکتیک روی حرکات عمقی هافبک های آرسنال در راست و چپ بود که اینکار را یا دو مدافع کناری , یا والکات راست و یا نصری جپ انحام می دادند که در این صورت فابرگاس به عنوان مهاجم دوم به فن پرسی کمک می کرد .

نکته جالب توجه برای من جایگزینی خوب بازیکن ها در پست ها بود که بلافاصله شرح وظایف آنها عوض می شد . به صورت مثال وقتی فابرگاس به سمت راست در کنار خط حرکت میکرد والکات به مرکز و پشت محوطه جریمه می آمد و وظایف فابرگاس را انجام می داد .

اما آرسنال در بازگشت ها و دفاع کردن ( تغییر حمله به دفاع ) خیلی ضعیف کار کرد و تمام گل های خود را روی اشتباهات فردی خورد . شاید اگر آرسنالی ها بعد از خوردن گل اول کمی منظقی تر بازی می کردند می توانستند موفق تر عمل کنند .

اما ونگر برای فرار از شکست چه کرد

تعویض های ونگر جالب بود , او سیستم بازی را تا حدی عوض کرد ( به 4-3-3 ) و در واقع جای بازیکن ها را با همان شرح وظایف سابق عوض کرد .
که خوب این خیلی نمی تواند در مقابل سیستم تیم چلسی موفق باشد .
من فکر می کنم اگر به جای اضافه کردن مهاجم ونگر هافبک اضافه می کرد حتی با سیستم پایه 4-5-1 و با توپ ریزی روی دروازه و استفاده از توپ های دوم و سوم ( فضای ریباند ) می توانستند موفق باشند .

البته تعویض های ونگر زمانی انجام شد که آنها 3-0 عقب بودند که طبیعی هست هیچ تعویضی ( در آرسنال ) توانایی تغییر این نتیجه را نداشت .

با اینحال آرسنال شرافتمندانه بازی کرد و تمام آنچیزی که برای بردن چلسی لازم بود را داشت غیر از تجربه .

دانلود فایل پاورپوینت برای دیدن انیمیشن ها

پاورپوینت 2007
پاورپوینت 2003

پ ن : حتما با دانلود منیجر دانلود کنید .

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
آنالیز بازی میلان - یونتوس

خوب این هم آنالیز بازی دیشب از ساعت 9 صبح دارم روش کار می کنم واقعا ستمی است این پاورپوینت :( خیلی دوست داشتم کامل تر باشه اما خوب نشد , یعنی خسته شدم .

آفیس 2003

آفیس 2007

پ ن : حتما با یک دانلود منیجر دانلود کنید .

بالا