Bhrzk
مدیر بازنشسته
بارسلونا 2 - 0 منچستر
خوب فینال لیگ قهرمانان شاید به سود قلب فوتبال تمام شد و منطق فوتبال ایستاد و تنها نظاره گر بود . ( اگر نگیم سر تعظیم فرود آورد )
شاید اگر آنالیز قبل از بازی رو بر عکس کنیم بشود آنالیز بعد از بازی . اما توی این بازی 2 تا اتفاق افتاد که برای من خیلی غیر منتظره بود :
1 : تقابل به مثل قرگوسن
وقتی بازی شروع شد احساس کردم یک چیزی توی بازی فرق می کند , بعد از کمی دقت فهمیدم منچستر بر خلاف تمام بازی هایش با سیستم 4-3-3 بازی میکند و این کاملا باعث شد تا بازیکن ها تمرکز خودشون رو از دست بدهند .
وقتی تیمی که سیستم پایه آن 2-4-4 هست به یکباره با سیستم پایه 3-3-4 بازی میکند , آنهم درمقابل تیمی که همیشه با سیستم 3-3-4 بازی میکرده , می توانست مشکل ساز شود .
من فکر میکنم یکی از دلایلی که منچستر این تغییر سیستم را داد قرار دادن بازیکن ها در مقابل هم برای جلوگیری از ضد حملات بود .
و دومین عامل استفاده از فضاهای پشت مدافعین کناری از کنار بود که خوب در هیچکدام موفق نبود .
2 : منطقی بازی کردن بارسلونا
قبل از بازی من گفتم منچستر فوتبال را با مغز و بارسلونا با قلب بازی میکند , و من دیشب کاملا برعکس این را دیدم .
بارسلونا یک سیستم و فوتبال کاملا منظقی را انجام داد که اگر 2 تا 90 دقیقه دیگه هم منچستر بازی میکرد فکر نمی کنم می توانست دروازه بارسلونا را باز کند .
سیستم پرس بارسلونا باز یک ایده هلندی بود , آنها توپ را به منچستر می دادند و سپس تک تک فضاهای مثبت زمین را میگرفتند . حالا این باعث میشد تا منچستر بیشتر در زمین خودش به پاس کاری بپردازد .
البته نکته دیگه ای در مورد بارسلونا گل زنی زود هنگام آنها بود . واقعا بارسلونا پس از گل زده فوق العاده اعتماد به نفس پیدا می کند و با همان سیستم پاس کاری های متداوم بازی خودشان را رو به جلو انجام می دهند و این تمرکز بالایی را لازم دارد .
به هرحال بارسلونا یک فصل فوتبال تهاجمی و زیبا را به نمایش گذاشت و از جانب منطق فکر می کنم به آنچه استحقاق داشت رسید .
اما این بازی یک نکته آموزشی برای من داشت :
توی فوتبال بارسلونا ( و حتی منچستر ) شما هیچوقت مهاجم نوک نمی بینید و این سیستم شناور بازیکن ها فقز و فقط با درک بالای آنها از یکدیگر انجام می پذیرد که شاید در آینده راجب آن صحبت کنیم .