• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کارگاه آنالیز فوتبال

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
بارسلونا 2 - 0 منچستر​

خوب فینال لیگ قهرمانان شاید به سود قلب فوتبال تمام شد و منطق فوتبال ایستاد و تنها نظاره گر بود . ( اگر نگیم سر تعظیم فرود آورد )

شاید اگر آنالیز قبل از بازی رو بر عکس کنیم بشود آنالیز بعد از بازی . اما توی این بازی 2 تا اتفاق افتاد که برای من خیلی غیر منتظره بود :

1 : تقابل به مثل قرگوسن

وقتی بازی شروع شد احساس کردم یک چیزی توی بازی فرق می کند , بعد از کمی دقت فهمیدم منچستر بر خلاف تمام بازی هایش با سیستم 4-3-3 بازی میکند و این کاملا باعث شد تا بازیکن ها تمرکز خودشون رو از دست بدهند .

وقتی تیمی که سیستم پایه آن 2-4-4 هست به یکباره با سیستم پایه 3-3-4 بازی میکند , آنهم درمقابل تیمی که همیشه با سیستم 3-3-4 بازی میکرده , می توانست مشکل ساز شود .

من فکر میکنم یکی از دلایلی که منچستر این تغییر سیستم را داد قرار دادن بازیکن ها در مقابل هم برای جلوگیری از ضد حملات بود .
و دومین عامل استفاده از فضاهای پشت مدافعین کناری از کنار بود که خوب در هیچکدام موفق نبود .

2 : منطقی بازی کردن بارسلونا

قبل از بازی من گفتم منچستر فوتبال را با مغز و بارسلونا با قلب بازی میکند , و من دیشب کاملا برعکس این را دیدم .
بارسلونا یک سیستم و فوتبال کاملا منظقی را انجام داد که اگر 2 تا 90 دقیقه دیگه هم منچستر بازی میکرد فکر نمی کنم می توانست دروازه بارسلونا را باز کند .

سیستم پرس بارسلونا باز یک ایده هلندی بود , آنها توپ را به منچستر می دادند و سپس تک تک فضاهای مثبت زمین را میگرفتند . حالا این باعث میشد تا منچستر بیشتر در زمین خودش به پاس کاری بپردازد .

البته نکته دیگه ای در مورد بارسلونا گل زنی زود هنگام آنها بود . واقعا بارسلونا پس از گل زده فوق العاده اعتماد به نفس پیدا می کند و با همان سیستم پاس کاری های متداوم بازی خودشان را رو به جلو انجام می دهند و این تمرکز بالایی را لازم دارد .

به هرحال بارسلونا یک فصل فوتبال تهاجمی و زیبا را به نمایش گذاشت و از جانب منطق فکر می کنم به آنچه استحقاق داشت رسید .

اما این بازی یک نکته آموزشی برای من داشت :

توی فوتبال بارسلونا ( و حتی منچستر ) شما هیچوقت مهاجم نوک نمی بینید و این سیستم شناور بازیکن ها فقز و فقط با درک بالای آنها از یکدیگر انجام می پذیرد که شاید در آینده راجب آن صحبت کنیم .

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
خوشــــــا شیــــــــــــــــــــــــــــــــراز
درود بر بهروز عزیز
واقعا آنالیز قبل بازیت فوق العاده بود من که کف کردم
منتظر آنالیز بعد از بازی هم هستم فقط نمیدونم با باخت منچستر نای آنالیز داشته باشی یا نه :D
فقط یه مشکل داشت اونم اینکه میخواستی هزار دلیل بیاری که منچستر قهرمانه که متاسفانه این امر محقق نمیشه :D (شوخی میکنم ها )
سلام بهروز خان
من یه شوخی کردم این پست رو دادم مثله اینکه جدی جدی از تحلیل خبری نیست :eek:
مگه تحلیل نمیزارید ؟ برعکس تحلیل قبل بازی که نمیشه ؟
ممنون

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
سلام بهروز خان
من یه شوخی کردم این پست رو دادم مثله اینکه جدی جدی از تحلیل خبری نیست :eek:
مگه تحلیل نمیزارید ؟ برعکس تحلیل قبل بازی که نمیشه ؟
ممنون
سلام ...
خوب من کلی توضیح دادم در مورد نحوه برنده شدن منچستر .
اما منتظرم امار و ارقام هاش منتشر بشه ....

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
سلام ...
خوب من کلی توضیح دادم در مورد نحوه برنده شدن منچستر .
اما منتظرم امار و ارقام هاش منتشر بشه ....
ولی من منتظر انیمیشن و تحلیلهای زیبات بودم
البته الان تو گروپ فوتبال دیدم گفتی که حواست به بازی بوده و انیمیشن نداری و .....

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
قبل بازی یه جمله خودنمایی می کرد تو حرفات و اون اینه که منچستر با عقل بازی می کنه و بارسا با دلش...همین منو می ترسوند...
و جالب بود که دیشب بارسا با عقل بازی کرد:blush:

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
قبل بازی یه جمله خودنمایی می کرد تو حرفات و اون اینه که منچستر با عقل بازی می کنه و بارسا با دلش...همین منو می ترسوند...
و جالب بود که دیشب بارسا با عقل بازی کرد:blush:

بله ... این رو من هم اعتراف کردم .
تقریبا وقتی مصاحبه چندتا کارشناس فوتبال رو دیدم , انها هم همین موضوع رو اشاره می کردند .... واقعا عجیب بود . چطور همه چیز برعکس میشه .

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
ولی من منتظر انیمیشن و تحلیلهای زیبات بودم
البته الان تو گروپ فوتبال دیدم گفتی که حواست به بازی بوده و انیمیشن نداری و .....

معذرت میخوام شهرام خان . این چند روزه بدجوری گرفتارم .

اما قول میدم به زودی تحلیل کاملی ( با انمیشن ) از سیستم شناور فوتبال آماده کنم که به نوعی سیستم بارسلونا هم هست که شما هم خوشحال بشی .

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
معذرت میخوام شهرام خان . این چند روزه بدجوری گرفتارم .

اما قول میدم به زودی تحلیل کاملی ( با انمیشن ) از سیستم شناور فوتبال آماده کنم که به نوعی سیستم بارسلونا هم هست که شما هم خوشحال بشی .
خواهش ميكنم
منتظر ميمونم :blush:

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
بله ... این رو من هم اعتراف کردم .
تقریبا وقتی مصاحبه چندتا کارشناس فوتبال رو دیدم , انها هم همین موضوع رو اشاره می کردند .... واقعا عجیب بود . چطور همه چیز برعکس میشه .

منظورم این نبود که تو اشتباه گفتی...چیزی بود که خودم هم باور داشتم....منظورم اینه که برای فینال ورق برگشت...
منچستر بعد از گل اول که خورد پاشیده شد از هم..نمی دونم ولی فرگوسن هم اون هیجان لیگ انگلیس رو نداشت

ataamini

Registered User
لایک‌ها
8
منچسر 20 درصد بازيش رو هم نتونس انجام بده

sara__joon

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
5,607
کسی نیست بازی تیم ملی را آنالیز کنه ؟ هم با اندونزی و هم با چین .

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
کسی نیست بازی تیم ملی را آنالیز کنه ؟ هم با اندونزی و هم با چین .

آخه اصولا بازی های دوستانه خیلی سیستم هدف گرایی ندارند و متناسب با افکار سرمربی هستند .

توی بازی ای که من از ایران دیدم دو هدف مختلف وجود داشت :

1 : بازی با اندونزی که طراحی سیستم تاکتیکی ایران بود . و من توی این بازی خیلی امیدوار شدم به نوع سیستم جدید و افکار تاکتیکی جدید .

2 : بازی با کره که صرفا یک بازی هماهنگی بود و شناخت بازیکن ها از یکدیگر و همچنین بازی در محیط خارج از ایران و ریزش استرس بازیکن ها از بازی با کره شمالی .

کلا روی بازی های دوستانه نمیشه حساب کرد .
اما برای بازی با کره شمالی حتما اینکار را خواهم کرد .

sara__joon

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
5,607
آخه اصولا بازی های دوستانه خیلی سیستم هدف گرایی ندارند و متناسب با افکار سرمربی هستند .

توی بازی ای که من از ایران دیدم دو هدف مختلف وجود داشت :

1 : بازی با اندونزی که طراحی سیستم تاکتیکی ایران بود . و من توی این بازی خیلی امیدوار شدم به نوع سیستم جدید و افکار تاکتیکی جدید .

2 : بازی با کره که صرفا یک بازی هماهنگی بود و شناخت بازیکن ها از یکدیگر و همچنین بازی در محیط خارج از ایران و ریزش استرس بازیکن ها از بازی با کره شمالی .

کلا روی بازی های دوستانه نمیشه حساب کرد .
اما برای بازی با کره شمالی حتما اینکار را خواهم کرد .

ممنون.

پس منتظر میمونیم.

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
نيمه اول تموم شد
بد بازي نكرديم
حداقل نقاط مثبت بيشتري رو در تيم نسبت به قبل مشاهده كرديم
يكي اينكه پرسينگ رو از زمين كره انجام ميدادن و اين باعث ميشد كه كره اي ها توپ رو از دست بدن و به اشتباه بيفتن بعد توپ ميمود دست تيم ما ولي به جز يكي دوبار به خوبي نتونستن از اشتباهات كره اي ها استفاده كنند و چند بار توپهاي باد آورده رو باد برد :wacko:
بيشتر تيم ما تمايل داره از سمت راست و كمي تو عمق كار كنه كه بازي از سمت راست بيشتر به چشم اومد در اين نيمه
كره اي ها هم از سمت چپ زمين خودشون تو نيمه اول تمايل به حمله نشون دادن
ببينيم نيمه دوم چي پيش مياد

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
نيمه اول تموم شد
بد بازي نكرديم
حداقل نقاط مثبت بيشتري رو در تيم نسبت به قبل مشاهده كرديم
يكي اينكه پرسينگ رو از زمين كره انجام ميدادن و اين باعث ميشد كه كره اي ها توپ رو از دست بدن و به اشتباه بيفتن بعد توپ ميمود دست تيم ما ولي به جز يكي دوبار به خوبي نتونستن از اشتباهات كره اي ها استفاده كنند و چند بار توپهاي باد آورده رو باد برد :wacko:
بيشتر تيم ما تمايل داره از سمت راست و كمي تو عمق كار كنه كه بازي از سمت راست بيشتر به چشم اومد در اين نيمه
كره اي ها هم از سمت چپ زمين خودشون تو نيمه اول تمايل به حمله نشون دادن
ببينيم نيمه دوم چي پيش مياد
بهروز خان با اين نيمه دوم افتضاح فكر نكنم رمق آناليز برات مونده باشه
شايد همون نيمه اول هم كره خوب بازي نكرد نه ما نمايشمون خوب بود :wacko:
به نظر من حضور شجاعي با بازي بسيار بد + وحيد هاشميان با بازي بد + عدم استفاده از خسرو حيدري و استفاده كم از خلعتبري +بازي نامناسب كعبي + مصدوميت زودهنگام خليلي از دلايل مساوي بود
شانس اورديم رحمتي رو داشتيم

Amenocy

کاربر فعال برنامه نویسی
کاربر فعال
لایک‌ها
602
بهروز خان با اين نيمه دوم افتضاح فكر نكنم رمق آناليز برات مونده باشه
شايد همون نيمه اول هم كره خوب بازي نكرد نه ما نمايشمون خوب بود :wacko:
به نظر من حضور شجاعي با بازي بسيار بد + وحيد هاشميان با بازي بد + عدم استفاده از خسرو حيدري و استفاده كم از خلعتبري +بازي نامناسب كعبي + مصدوميت زودهنگام خليلي از دلايل مساوي بود
شانس اورديم رحمتي رو داشتيم

به اینا بازی بد و سرعت بسیار کم مهدوی کیا + استفاده بسیار نامناسب از کریمی ( مهاجم ! ! ) رو هم اضافه کن

امروز کریمی تو بازی نبود انگار در حالی که با بازی در پشت مهاجم و بازی سازی بهترین بازیکن میدان میشد

miladali

Registered User
لایک‌ها
722
کلاً مشکله اين تيم ملی يکی دو تا نيست که هر مربی اي هم بياد همين آش و همين کاسه هستش

بازی بسيار کند . کشوندنه بی مورد بازی به کناره ها در حالی که کره اي ها کاملاً اونجا رو بسته بودند

استفاده از 4 بازيکن کند تو خط حمله . نداشتنه يه مغز متفکر وسط زمين

داشتن خط دفاعی فوق العاده ترسو - هر چند تو اين بازی يه ذره شجاع تر شده بودند تا يه بازيکن ميومد جلو توپ رو شوت نميکردند بره -

به نظر من که اين شجاعی اصلاً و ابدا هيچ فايده اي واسه تيم ملی نداره.بازی اي که تو اوساسونا انجام ميده تفاوته زيادی با بازی اي که اينجا انجام ميده داره .فقط ميتونه دريبل های بی مورد بزنه و سرعته بازی رو بگيره.معدنچی خیلی خیلی مفیدتر بود.همینطور بازی کردن کاظمیان به جای مهدوی کیا
تيموريانم که خودش رو کشت با اون بازی . نميدونم چرا ايران تو اين سيستم با دو تا هافبک دفاعی بازی ميکنه ؟؟!!

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
با تشکر فراوان از تمام دوستان ....
من با حرف های شهرام و امین موافقم اما باید بگم کمی با حرف های میلاد مخالفم .

من قبلا راجب سیستم 4-2-3-1 توضیح داده بودم و در اینجا بیشتر آنالیز ایران رو بر اساس تاکتیک انجام میدهم نه سیستم .

ایران یک استراتژی مشخص داشت , گل نخوردن در نیمه اول
این خیلی مهم بود که ایران در نیمه اول گل نخوره چون از نظر روانی تیم بهم خواهد ریخت و همچنین کنترل تیم کره در نیمه دوم با توجه به میزبانی خیلی سخت بود .

اما اینجا یک اتفاق دیگر نیز افتاد . این دقیقا تاکتیک کره هم بود .
متاسفانه ما در ایران باور نداریم که بقیه تیم ها هم کار میکنند و اطلاعات مارا دارند . برخی مسئولین ما ( با تماشاگران ما ) فکر میکنند که همیشه تیم های ایرانی با یک مشت سیب زمینی بازی می کنند اما این حقیقتی بود که همه دیدیم .
تیم کره شمالی به نسبت سال های پیش پیشرفت فوق العاده ای کرده بود و این فوتبال ایران هست که هنوز درجا می زند .

به هر حال برگردیم به بحث بازی . من چند تا عکس از بازی ایران آماده کردم که یکی یکی روش بحث میکنیم .

f5tzh49y689ywoevzzek.jpg

اولین مورد حرکت بازیکن ها در حمله بود که همونطوری که اشاره شد اکثرا از سمت راست انجام میشد و هافبک های دفاعی ما خیلی کم در حمله شرکت می کردند .
این تاکتیک به خاطر ضعف کرده در دفاع کناری بود که اتخاذ شده بود و ما مرتبا می دیدیم که آنها اوت و کرنر می دهند ...

شما می بینید که حرکت پژمان نوری خیلی محدود تر از حرکت تیموریان هست و پژمان بیشتر وظایف دفاعی را در خط دوم به عهده داشت . هرچند در زمان های مختلف حرکت آنها به نوبت عوض میشد اما تیموریان بیشتر برای زدن توپ های اول پس از اینکه ایران توپ را از دست می دهد جلو می رفت .

vwtrw2cmd7fifzxji16.jpg

این تصویر در مورد حرکت بازیکن ها در موقع دفاع بود که آنها در میانه زمین بیشتر جمع می شدند و این باعث گرفتن فضاها از تیم کره می شد و همچنین می توانستند پرسینگ را به خوبی در میانه زمین انجام دهند .

9tzrjnt6htzrs3zpu0km.jpg

همونطوری که صحبت شد در عکس بالا به نوعی نشان دادیم که اکثر پاس ها در زمین می چرخید تا به سمت راست برسد و از انجا روی دروازه سانتر شود .
دوندگی فوق العاده کعبی و همچنین نفوذ های مهدوی کیا باعث شده بود تا سمت چپ ما قدرتمند شود .

mc0uvccuj1d6hwq5bvc.jpg

و یکی از کارهای خوبی تاکتیکی که من در این بازی دیدم , ایجاد مثلث در سمت راست زمین بود . چند بار این حرکت انجام شد تا متوجه شویم روی آن کار شده بود اما شاید می بایست بیشتر اجرا می شود .

به طور کلی نیمه دوم ایران با حرکات هجومی کره غافل گیر شد و تا اواخر بازی بیشتر در دفاع کردن مشغول بود و این انرژی زیادی را از ایران گرفته .
کره ای ها کاملا می دانستند که ایران بازی را به اواخر بازی خواهد کشاند تا نیروی های تهاجمی خود را به زمین بفرستند برای همین سعی کردند در 25 دقیقه نیمه دوم تمام انرژی ایران را در پرسینگ و دفاع کردن بگیرند که فکر می کنم موفق هم شدند .

با تشکر

ShahramB

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
590
ممنون بهروز خان بابت آناليز زيبات
به نظر شما اگه همون قدر كه رو سمت راست مانور داديم رو سمت چپ هم مانور ميداديم بهتر نميتونستيم به نتيجه برسيم
به نظر سمت چپ كره متزلزل تر نشون ميداد تا سمت راست

Bhrzk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,968
ممنون بهروز خان بابت آناليز زيبات
به نظر شما اگه همون قدر كه رو سمت راست مانور داديم رو سمت چپ هم مانور ميداديم بهتر نميتونستيم به نتيجه برسيم
به نظر سمت چپ كره متزلزل تر نشون ميداد تا سمت راست
خوب باید قبول کرد که سمت راست ما قوی تر بود . . . شجاعی اصلا بازی خوبی رو انجام نمی داد و نصرتی هم بازیکن سرعتی نیست که بتونه بره و برگرده .

من فکر می کردم شاید تعویض زندی با پژمان نوری و شجاعی و البته خسرو حیدری با مهدوی کیا میتونست خیلی مهم باشه و شاید تاثیر میگذاشت

بالا