• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کلوب بوندس لیگا و باشگاههای آلمان

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
دیوید ادونکور به آلمانیاآحن پیوست

odonkor_732-1.jpg


وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- وینگر سابق تیم ملی آلمان در سال 2006 موافقت خود را برای پیوستن به باشگاه آلمنیاآخن در بوندسلیگای 2 اعلام کرد.

اریک می یر مدیر ورزشی آلمنیاآخن به سایت رسمی بوندسلیگا گفت:"قدرت بسیاری او هنوز پابرجاست و استارت های سرعتی وی باورنکردنی است. ما با ذهنیت مثبت به ادونکور داریم و براین باوریم که او می تواند برای بازی رو به جلو ما را کمک کند."

ادونکور متولد وستفالن است و از 14 سالگی به باشگاه دورتمند پیوست و اولین باز خود در بوندسلیگا را در فصل 02-2001 با پیراهن بوروسیا تجربه کرد. در جام جهانی 2006 او با تیم ملی آلمان عملکرد خوبی داشت و ستایش همگان را برانگیخت. سپس وی به رئال بتیس اسپانیا پیوست و تا پایان قرارداد خود تا 30ام ژوئن سال جاری در این باشگاه باقی ماند.

اولین حضور ادونکور در دیدار روز جمعه مقابل پادربورن خواهد بود او در این باره می گوید:" من فقط خوشحالم که به آلمان بازگشتم. اولین حضور من پس از پنج سال حضور در اسپانیا در باشگاه آلمنیاآخن است و این زمان یکی از بزرگترین لحظات زندگی من است و شخصا امیدوارم بتوانم برای این باشگاه موثر باشم."
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
آمادگی شالکه برای تمدید قرارداد با رائول

raul_732.jpg


وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- کلمنتس تونیس رئیس باشگاه شالکه در گفتگویی با کانال تلویزیونی اسپورت 1 از علاقه باشگاه برای تمدید قرارداد با رائول مهاجم اسپانیایی خود صحبت کرد و حضور وی در گلزنکیرشن را باعث افتخار خود دانست.

تونیس در گفتگوی خود گفت:" من از هر لحظه حضور رائول در ترکیب شالکه احساس افتخار می کنم، او یک فرد فوق العاده است در ادامه فصل و با توجه به چگونگی شرایط، زمان مناسبی را خواهیم یافت تا برای امضای قرارداد جدید با رائول صحبت کنیم."

از باشگاه شالکه خبر می رسد که این باشگاه علاوه بر ایجاد بستری مناسب برای تمدید قرارداد رائول مهاجم 34 ساله خود، برای امضای قرارداد جدید با جفرون فارفان مهاجم 26 ساله نیز ابراز علاقه کرده است.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
بینکورت پدیده فوتبال آلمان: دورتموند را به شالکه، بایرن و لورکوزن ترجیح می دهم

140411hp2.jpg


«سایت گل - لئوناردو بینکورت پدیده 18 ساله و جدید فوتبال آلمان که این روزها صحبتهای بسیار درباره خلاقیتهای او مطرح است در گفتگو با اسپورت 1 گفت: هر بازیکنی آرزو دارد روزی به اوج شهرت در دنیای فوتبال برسد و از این موضوع لذت ببرد من هم از اینکه می بینم همه جا از من میگویند هیجان زده شده ام ولی سعی می کنم با این موضوع منطقی برخورد کنم»

بینکورت برزیلی الاصل که به شدت مورد توجه تیمهای بزرگ آلمان و چند تیم بزرگ کشورهای دیگر قرار گرفته گفت:« می دانم که دورتموند، شالکه، بایرن و لورکوزن مشتری های اصلی من هستند ولی من ترجیح می دهم در دورتموند باشم؛ چون این تیم رو فراتر از همه می دانم و برنامه ریزی آن را فراتر از تفکرات حال فوتبال آلمان و حتی اروپا . این درست است که سه تیم دیگر هم از نوادر فوتبال اروپا محسوب می شوند و هر فوتبالیستی رویای بازی در آنها را دارد، ولی حسی که در وستفالن دورتموند مرا جذب می کند در هیچ باشگاه دیگری به عقیده من وجود ندارد به همین دلیل دوست دارم هرچه سریع تر خود را در دورتموند ببینم و روز به روز به خواسته هایم با این تیم نزدیک و نزدیک تر شوم. امیدوارم این انتقال هرچه سریع تر صورت گیرد»

لازم به ذکر است که باشگاه دسته یکی کوتبوس قیمت این پدیده 18 ساله خود را چیزی در حدود 4 میلیون یورو اعلام کرده است.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
mclaren_732.jpg


درس های آلمانی برای انگليس ها

اين هفته در لیگ قهرمانان تيم های ليگ برتری چلسی و آرسنال ميزبان لورکوزن و دورتموند از بوندس ليگا هستند که از دل يک ليگ سازماندهی شده با آکادمی جوانان متحول شده بيرون می آيند. استيو مک لارن مربی سرشناس انگليسی که يک فصل مربی ولفسبورگ بود از تجربيات و ديده هايش نکاتی می گويد که می تواند جای تفکر زيادی داشته باشد.



وب سايت رسمی کانون هواداران بايرن مونيخ در ايران - کوروش فروديان ترجمه آزاد از روزنامه انگليسی Guardian

استيو مک لارن می گويد: در دوران مربی گريم در ولفسبورگ يک بار با يک بازيکن جوان گفتگو می کردم، موضوع بحث ما به تاکتيک های تيم کشيده شد و من در مورد حريف بعديمان و نقاط قوت و ضعفش و ترکيب تيمشان صحبت کردم و از او هم نظر سنجی کردم. او بلافاصله مهره ها را روی تخته جا به جا کرد و شروع کرد به توضيح دادن اينکه ما وقتی توپ را در اختيار نداريم بايد با سه مدافع وسط بازی کنيم، اينکه چطور و در چه جايی تيم حريف را پرس کنيم و بازيکن سمت چپ ما بايد عقب تر بازی کند.


او تنها 21 ساله بود اما انگار همه یادداشت های من را خوانده بود، از او پرسيدم چطور اين چيز ها را می داند که او گفت: ما از 12 سالگی در اينجا اينطور آموزش داده شده ايم.


آرسنال و چلسی به مصاف دو نماينده از بوندس ليگا می روند که در قلب تپنده رنسانس فوتبال آلمان قرار دارند. بعد از گذشت بيش از يک دهه تلاش برای ساخت يک سيستم جامع، کامل و اجباری برای پرورش جوانان و جريمه کردن تيم هايی که اسير بدهی می شوند و تضمين اينکه هواداران به طور موثر در اداره باشگاه دخيل هستند و سرمايه گذاران خارجی نمی توانند کنترل باشگاه را در دست بگيرند حالا بوندس ليگا از بسياری جهات در سلامت کامل به سر می برد.


در حاليکه تيم ملی همچنان در عرصه بين المل قدرتمند بود اما در عرصه باشگاهی تيم های آلمانی سال های اول قرن 21 را خوب شروع نکردند اما اوضاع روند صعودی گرفت وقتی که بوندس ليگا در سال 2005 مدير جديدی به نام کريستين سيفرت را در صدر کار ديد، بايرن به فينال ليگ قهرمانان رسيد و شالکه فصل قبل تا نيمه نهايی رفت.


آلمان ها شروع به توليد برخی از بهترين جوانان اروپا کردند که تيم های بسياری آرزوی داشتن آنها را دارند مانند رئال مادريد مورينيو که با هافبک های با کيفيت آلمانی در قالب اوزيل از برمن و خديرا از اشتوتگارت و به تازگی شاهين از دورتموند اداره ميشود. به جز بازيکنان جوان بازيکنان ملی پوش و بين الملی زيادی هم در بوندس ليگا هستند، در جام جهانی بوندس ليگا با 84 بازيکن بعد از ليگ برتر و بالاتر از لاليگا و سری آ بيشترين نماينده را داشت.


آرسنال خود را در برابر ماريو گوتزه اي خواهد ديد که شاهکار آکادمی جوانان آلمان و بازيکن خلاق و کاتاليست حمله های دورتموند است. آلمان ها در پرورش بازيکنان خلاق و تکنيکی مهارت پيدا کرده اند، بازيکنانی که ميتوانند سريع فکر کنند و بين خطوط مختلف هافبک و حمله بازی کنند، بازيکنانی که کاملاً با سيستم 1-3-2-4 سازگار هستند. مک لارن می گويد: در آنجا در مورد فهم و يادگيری فوتبال بسيار جدی هستند، مربی گری يک حرفه واقعی است و مطمئناً مربی شدن در آلمان سخت تر از جاهای ديگر است.


اين سخت گيری ها به حوزه مالی تيم ها هم می رسد جايی که قانون معروف 50+1 تضمين می کند که حداقل 50 درصد + 1 رأی بايد در اختيار اعضای باشگاه باقی بماند. اين اصل که به نام Mutterverein در بين آلمان ها شناخته ميشود مانند يک سپر عمل ميکند و اين اعضا را که پول پرداخته اند تا در تصميم گيری های باشگاه شريک باشند را در برابر احتمال سرمايه گذاران بزرگ خارجی و کنترل کردن اکثريت رأی توسط آنها محافظت ميکند. تنها استثناء به سرمايه گذاری های بالای 20 سال بر می گردد و به همين دليل فولکس واگن 100 درصد سهام ولفسبورگ را دارد که اين وضع در مورد لورکوزن و کارخانه داروسازی باير نيز صادق است.


Muttervereils باعث ميشود که هزينه تماشای بوندس ليگا معمولاً 50 درصد ارزان تر همتای انگليسی اش باشد. شما بليت های فصل گذشته دورتموند را با 150 يورو ميتوانستيد تهيه کنيد البته با ارزان ترين صندلی ها. وقتی دورتموند و بايرن بليت بازی های خانگی شان را با 10 يورو می فروشند تعجبی نيست که ميانگين حضور تماشاگر در بوندس ليگا بالاترين در اروپا و بالای 40 هزار نفر برای هر بازی است و تيمی مثل دورتموند تقريباً ميانگين 80 هزار تماشاچی دارد.


اگرچه دورتموند تنها تيم آلمان است که در بازار بورس سهامش برای عموم قابل خريد و فروش است و در سال های اخير مشکلات مالی داشتند اما بقيه باشگاه ها مجبور شده اند که حداقل هزينه ها و درامد هايشان سر به سر شود تا مجوز فعاليت شان باقی بماند و اين باعث ميشود هزينه دستمزد بازيکنان به ندرت بيشتر از 50 درصد حجم معاملات باشگاه شود.


سيفرت که به درستی و با افتخار بر سود ده ترين ليگ اروپا رياست ميکند می گويد: ما مطمئن شديم که سيستم ما طوری کار نمی کند که هر کسی بتواند يک گزارش گل و بلبل با رقم های زيبا از اوضاع مالی باشگاه ارايه کند! همه عدد ها توسط حسابدران کنترل ميشود. کليد موفقيت بوندس ليگا اين است که هزينه دستمزد حدود 50 درصد گردش مالی باشگاه است اين نکته کليدی است که بايد به سطح معينی از حجم معاملات رسيد و دستمزد ها را کنترل کرد تا در های موفقيت باز شوند. مديران انگليسی تعجب می کنند که اين سيستم توانسته باشگاهی مثل بايرن را قادر به پرداخت دستمزد های قابل توجه ريبری و روبن کند.


بايرن در 10 سال اخير 5 بار قهرمان شده اما تيم هايی مثل دورتوند (2 بار) وردربرمن، اشتوتگارت و ولفسبورگ هم قهرمان شده اند. سيفرت معتقد است قانون 50+1 باعث ميشود اين تنوع حفظ شود، برای وجود هيجان در ميان طرفداران بايد رقابت قابل پيش بينی نباشد.


اگرچه ماجرای مک لارن در ولفسبورگ به تلخی تمام شد اما او همچنان به بوندس ليگا ايمان دارد و ميگويد: ليگ خيلی سختی است، چند تيم شانس قهرمانی دارند و هر بازی مثل يک فينال است.

منبع:
وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران - Official Persian FC Bayern München Fanclub in IRAN: اخبار / نظرات / درس های آلمانی برای انگليس ها
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
هوپ استیونس سرمربی هامبورگ شد

Stevens3.jpg


این باشگاه چند روز قبل مایکل اوئنینگ را به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار کرد.

به گزارش نشریه بیلد، هوب استیونس، سرمربی سابق شالکه و پی اس وی آیندهوون، به عنوان سرمربی جدید هامبورگ معرفی شد.
این باشگاه چند روز قبل مایکل اوئنینگ را به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار کرد. پس از اخراج اوئنینگ، رودولفو کاردوسو به عنوان سرمربی موقت مشغول به کار شد و علی رغم اینکه هامبورگ با او به اولین پیروزی فصل دست پیدا کرد، اما مدیران باشگاه تمایل داشتند تا هدایت تیم شان را به یک مربی باتجربه تر بسپارند.
از مارکو فن باستن و لوئیس فن خال نیز به عنوان گزینه های هدایت تیم هامبورگ نام برده شد.
استوینس 57 ساله در آوریل گذشته از رد بول سالزبورگ اخراج شد و از آن زمان هدایت هیچ تیمی را برعهده نداشت. او در سال های 2007 و 2008 هدایت هامبورگ را برعهده داشت و در اولین فصل حضورش مانع از سقوط تیم به دسته پایین تر شد.
 

terion

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2010
نوشته‌ها
329
لایک‌ها
15
هوپ استیونس سرمربی هامبورگ شد

Stevens3.jpg


این باشگاه چند روز قبل مایکل اوئنینگ را به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار کرد.

به گزارش نشریه بیلد، هوب استیونس، سرمربی سابق شالکه و پی اس وی آیندهوون، به عنوان سرمربی جدید هامبورگ معرفی شد.
این باشگاه چند روز قبل مایکل اوئنینگ را به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار کرد. پس از اخراج اوئنینگ، رودولفو کاردوسو به عنوان سرمربی موقت مشغول به کار شد و علی رغم اینکه هامبورگ با او به اولین پیروزی فصل دست پیدا کرد، اما مدیران باشگاه تمایل داشتند تا هدایت تیم شان را به یک مربی باتجربه تر بسپارند.
از مارکو فن باستن و لوئیس فن خال نیز به عنوان گزینه های هدایت تیم هامبورگ نام برده شد.
استوینس 57 ساله در آوریل گذشته از رد بول سالزبورگ اخراج شد و از آن زمان هدایت هیچ تیمی را برعهده نداشت. او در سال های 2007 و 2008 هدایت هامبورگ را برعهده داشت و در اولین فصل حضورش مانع از سقوط تیم به دسته پایین تر شد.

کلاٌ اینا هم زدن تو خط عرب بازی - هنوز لیگ شروع نشده مربی عوض میکنن
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
ماریو گوتزه پسر طلایی اروپا شد

این بازی‌ساز جوان سال بسیار خوبی را پشت سر گذاشت.

154492hp2.jpg


سایت گل – ماریو گوتزه، ستاره جوان بروسیا دورتموند عنوان بهترین بازیکن جوان اروپا را از آن خود کرد.

تنها بازیکنان زیر 21 ساله می‌توانند این جایزه را بگیرند، و ماریو بالوتلی، سسک فابرگاس، لیونل مسی و وین رونی پیش از این توانسته بودند به این عنوان برسند.

برنده عنوان پسر طلایی اروپا را روزنامه توتو اسپورت ایتالیا مشخص می‌کند.

فولکر اشتروث، مدیر برنامه‌های گوتزه می‌گوید: «این افتخار بزرگی برای ماریو است که نامش در کنار چنین افرادی بیاید».

گوتزه تنها 19 سال دارد و با این حال 12 بازی ملی در تیم ملی آلمان در کارنامه‌اش ثبت کرده است. او نقشی کلیدی در قهرمانی فصل پیش بروسیا دورتموند داشت.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
سهميه اضافی اروپايی بوندس ليگا حفظ شد

وب سايت رسمی کانون هواداران بايرن مونيخ در ايران - با وجود حذف بروسيا دورتموند از اروپا بوندس ليگا برای سومين سال متوالی دو تيم در مرحله حذفی خواهد داشت، بايرن مونيخ و باير لورکوزن نمايندگان بوندس ليگا در مرحله حذفی ليگ قهرمانان هستند. کيکر می نويسد: در دوازده فصل گذشته روی هم رفته 21 بار بار نمايندگان بوندس ليگا به مرحله حذفی ليگ قهرمانان رسيده اند، تيم های انگليسی 40 بار، تيم های اسپانيا 37 و ايتاليا 34 بار موفق به رسيدن به مرحله حذفی ليگ قهرمانان شده اند.

2012.png



در رده بندی پنج ساله يوفا برای تعيين سهميه اروپايی ليگ ها بوندس ليگا همچنان پس از انگليس و اسپانيا با اختلاف خوب نسبت به ايتاليا در رده سوم باقی ماند و ايتاليا با وجود صعود هر سه نماينده حاضر در مرحله گروهی اش به مرحله حذفی و کسب پنج امتياز پاداش بيشتر نسبت به بوندس ليگا (معادل امتياز دو برد و يک مساوی در مرحله گروهی) امسال قادر به پس گرفتن سهميه از بوندس ليگا نخواهد بود و بوندس ليگا برای سال های 2012 و 2013 همچنان چهار سهميه برای ليگ قهرمانان خواهد داشت. لازم به ذکر است نرسيدن اودينزه به مرحله گروهی ليگ قهرمانان و از دست دادن چهار امتياز پاداش و پنج امتياز پاداش احتمالی در صورت صعود به مرحله حذفی و همچنين حذف زود هنگام پالرمو و رم از جام يوفا باعث شد امسال ايتاليا امتيازات زيادی را از دست بدهد و همچنان حداقل يک سال ديگر در رده بندی پايين تر از بوندس ليگا قرار گيرد.

تيم های آلمانی هم امسال نسبتاً خوب عمل کردند، هانوفر با حذف سويا و لورکوزن با حذف والنسيا موفق شدند امتيازات خوبی را از اسپانيا بگيرند تا بوندس ليگا به رده دوم نزديکتر شود از طرفی حذف زود هنگام ماينز از ليگ اروپا و عملکرد نا اميد کننده دورتموند در ليگ قهرمانان امتيازات ارزشمندی را از بوندس ليگا گرفت. شالکه و هانوفر در ليگ اروپا صعود کرده اند اما اودينزه و لاتزيو تکليفشان در بازی آخر مشخص خواهد شد اما حتی در صورت صعود آنها باز هم ايتاليا امسال قادر به جبران اين اختلاف امتياز نخواهد بود.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
بوندس‌ليگا بازهم درزمينه افزايش تماشاگر رکورد زد

05112011154234_bundesliga-logo-2010.png


رقابت‌هاي ليگ باشگاهي آلمان موسوم به بوندس‌ليگا رکورد تازه‌اي در زمينه تماشاگر خلق کرد.

به نقل از شبکه تلویزیونی ز.د.اف، در شرایطی که پیکارهای نیم فصل اول این مسابقات (فصل ۲۰۱۲-۲۰۱۱ ) شب گذشته با قهرمانی بایرن مونیخ به پایان رسید و تا آغاز دور برگشت دچار وقفه‌ای ۳۳ روزه شد، به رکورد تازه‌ای در زمینه جذب تماشاگر رسید.
این پیکارها که پرتماشاگرترین لیگ دنیا محسوب می شوند، توانستند به میانگین ۴۵.۱۵۱ نفر تماشاگر در ۱۵۳ بازی برسند.

براساس آمار موجود شمار کلی تماشاگرانی که از نزدیک در ورزشگاه‌های کاملا پیشرفته مسابقات را تماشا کردند، بالغ بر ۶.۹۰۸.۱۶۰ نفر بوده است. براساس اطلاعات قبلی، بهترین آمار تماشاگر در این لیگ مربوط به فصل ۲۰۱۰-۲۰۰۹ بود که دارای میانگین تماشاگر ۴۲.۷۸۸ نفر به ازای هر بازی بود.
در دور رفت نیم فصل گذشته نیز میانگین تماشاگر ۴۲.۰۶۸ نفر بوده است.

برطبق آمار تیم فوتبال بورسیادورتموند، قهرمان فصل گذشته که در دور رفت به مقام نایب قهرمانی رسید، کماکان از بیشترین سهم تماشاگر حامی برخوردار است. زیرا به طور میانگین برای هر بازی خانگی زردپوشان در ورزشگاه زیگنال ایندونا پارک (وستفالن) ۸۰.۳۶۵ نفر دیدن کردند.

در رده دوم تیم‌های پرطرفدار نیز بایرن مونیخ با میانگین ۶۹ هزار نفر تماشاگر قرار گرفت.
در گزارش مذکور کمترین میزان تماشاگر در بین ۱۸ تیم دسته اولی بوندس‌لیگا مربوط به فرایبورگ بوده است. تیمی که به طور میانگین برای هر بازی خانگی‌اش ۲۲.۲۶۷ هزار نفر تماشاگر داشته است.
منبع:ورزش سه
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
بوندسلیگایی های قدیم(1)

ریموند آئومان


aumann_732.jpg

وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- ریموند آئومان متولد 12 اکتبر 1963 شماره 1 بایرن در دهه 80 و اوایل دهه 90 بود. او را می تواند یک بایرنی واقعی دانست. آئومان علاوه بر بایرن در تیم ملی آلمان نیز عضویت داشت و چهار بازی ملی را نیز در کارنامه ورزشی خود دارد او همچنین عضو تیم ملی آلمان در جام جهانی 90 بود و عنوان قهرمانی جهان با پیراهن ژرمن ها در کلکسیون افتخارات خود می بیند.

aumann1.jpg

آئومان از سال 1982 تا سال 1994 در بایرن حضور داشت و در مجموع 216 بازی با پیراهن بایرن انجام داد که موفق شد شش بار به عنوان قهرمانی بوندسلیگا و دو بار نیز قهرمان جام حذفی آلمان را کسب کند. او همچنین با پیراهن بایرن در فینال لیگ قهرمانان سال 1987 نیز حاضر بود.

پس از بازنشستگی او همچنان یک بایرنی باقی ماند و همکاری خود با باشگاه را ادامه می دهد. هم اکنون ریموند آئومان به عنوان نماینده باشگاه بایرن مونیخ با کانون های هواداری باشگاه همکاری می کند.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
بوندس ليگا شايسته احترام بيشتر

bundesliga_2011_732.jpg

کوروش فرودیان
وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- در دنيای فوتبال نگرشی رايج است که فوتبال اروپا را بيشتر به نام ليگ برتر و لاليگا می شناسد. کافی است به شايعه های پيرامون ترانسفر بازيکنانی مانند ماريو گوتزه، ادين هازارد و لوکاس مورا و ديگر استعداد های داغ دنيای فوتبال توجه کنيد. نام چه تيم هايی هميشه به چشم ميخورد؟ رئال،بارسلونا،منچستر يونايتد و سيتی،آرسنال،چلسی، ليورپول و گاهی غول های سری آ شامل ميلان، اينتر و يوونتوس.

اما به ندرت نام بايرن مونيخ يا دورتموند و يا ديگر تيم های آلمانی را در شايعه های مربوط به داغ ترين نقل و انتقالات می شنويد. در واقع وقتی مارکو رويس امثال آرسنال را رد کرد و به دورتموند پيوست اگر چه تصميم بسيار منطقی بود اما بسياری طرفداران فوتبال را شگفتزده کرد.

بوندس ليگا شايد هنوز برای کسب عنوان "بهترين ليگ" اروپا آماده نباشد اما مطمئناً رو به پيشرفت است و شايسته کسب اعتبار و توجه بيشتر نسبت به ميزان فعلی است به خاطر اين دلايل:

1.1.jpg

1-مسائل مالی
اگرچه بوندس ليگا هنوز بهترين ليگ دنيای فوتبال نيست اما مطمئناً بهترين از نظر اجرا و مطمئن ترين از نظر مالی است. برن گوتزه (ارتباطی با ماريو گوتزه معروف ندارد) اينطور می نويسد:

با وجود درامد متوسط 594 ميليون يورويی نسبت به رقم 1.94 ميلياردی ليگ برتر انگليس از حق پخش تلويزيونی مديريت مالی بوندس لیگا خوب است و درآمد تبليغات،فروش بليت و حق پخش ها ليگ را در وضعيت مالی مناسبی قرار می دهد که اين در جهت مخالف ديگر ليگ های بزرگ است که بدهی های سنگين بالا آورده اند.برای مثال بدهی نا خالص بارسلونا حدود 483 ميليون (364 ميليون بدهی خالص) است، آنها در فصل 2009-2010 ضرر 83 ميليونی و در فصل 2010-2011 ضرر 21 ميليونی را اعلام کردند در حاليکه بايرن مونيخ 19 سال متوالی است که سود ده است.

در جديدترين ليست مجله فوربس شامل 20 باشگاه ارزشمند دنيای فوتبال بوندس ليگا شش نماينده دارد، سه نماينده بيشتر از سری آ و لاليگا و برابر با ليگ برتر، اما با يک فرق بزرگ و اينکه باشگاه های ليگ برتر غرق در بدهی هستند! (برای اطلاعات بيشتر از اين آمار های اين بخش رجوع شود به لينک های مربوطه در پايان)

2-استعداد های جوان

آیا تا به حال فکر کرده ايد که چطور آلمان ها اينقدر بازيکن مستعد جوان به دنيای فوتبال معرفی کرده اند؟ برن گوتزه در اين مورد اينطور پاسخ ميدهد:

يکی از ويژگی های مهم و برتر بوندس ليگا توليد بازيکنان بومی است. يک دهه قبل بوندس ليگا و فدراسيون فوتبال آلمان به تفاهمی رسيدند که باشگاه ها برای ادامه فعاليت مجبور به تاسيس و اداره آکادمی جوانان باشند.نتيجه اين اقدام ديدنی شد، پول کمتری خرج ترانسفر ها شد و انتخاب های زيادی هم برای تيم ملی فراهم شد که منجر به موفقيت آنها در تورنمنت های اخير شده.لازم به ذکر است از 23 نفر عضو تيم ملی در جام جهانی اخير 19 نفر در آکادمی های بوندس ليگا پرورش يافته بودند و چهار نفر ديگر هم از آکادمی تيم های بوندس ليگای دو.

در اين آکادمی ها بايد حداقل 12 نفر از کسانی که هر سال پذيرفته می شوند بتوانند برای تيم ملی آلمان بازی کنند بنابراين آنها به طور مستمر در حال پرورش استعداد های جوان هستند و همه باشگاه ها ارتباط قوی با فدراسيون فوتبال خواهند داشت.

بر خلاف آلمان در انگليس اختلاف های زيادی بين فدراسيون فوتبال، باشگاه ها و سازمان ليگ وجود دارد و با 95 ميليونی که (در بوندس ليگا 80 ميليون) سالانه خرج آکادمی جوانان ميشود تنها يک درصد پسرانی که در سن 9 سالگی عضو آکادمی ميشوند تبديل به فوتباليست های حرفه اي ميشوند.

مارکو رويس، ماريو گوتزه، هولگر بادشتوبر، آندره شورله، لويیس هولتبی، تونی کروس، مارکو مارين و توماس مولر)اين ليست ادامه دارد ( اگر بازيکنان بالای 22 سال را هم اضافه کنيم امثال متس هوملس، مسوت اوزيل و ژروم بواتنگ هم اضافه ميشوند، اگر اينها را در نظر بگيريم شايد هيچ کشوری به اندازه آلمان در پرورش استعداد های جوان موفق نبوده حتی برزيل و آرژانتين که به طور سنتی منبع استعداد های جوان بوده اند به سختی بتوانند برای کسب عنوان بهترين پرورش دهنده استعداد های جوان با آلمان در حال حاضر رقابت کنند.

3- رقابتی بودن ليگ

اگرچه اثبات رقباتی تر بودن ليگ سخت تر از ثبات مالی است اما دلايل خوبی برای اين ادعا هست. باز هم برن گوتزه در اين مورد می گويد:

اگرچه بايرن مونيخ موفق ترين باشگاه بوندس ليگا با 22 قهرمانی است اما باشگاه های ديگر زياد عقب نيستند و معمای قهرمانی بوندس ليگا با حضور باشگاه های موفق ديگر پيچيده شده است. در ده سال اخير شش باشگاه مختلف قهرمان ليگ شده اند. تقريبا تمام باشگاه های بوندس ليگا از نظر مالی با ثبات بوده و رقبات شديدی بينشان وجود دارد که هر مسابقه را به نبردی هيجان انگيز تبديل ميکند.

برای مثال ولفسبورگ که در فصل 2008-2009 قهرمان شد در فصل 2010-2011 پانزدهم شد. در سه سال اخير بوندس ليگا سه قهرمان مختلف در جام حذفی و سه قهرمان ليگ داشته است. در فوتبال موفقيت باعث موفقيت بيشتر ميشود. ثبات مالی منجر به رقابت بيشتر ميشود که معمولاً ثبات مالی بيشتری با خود می آورد. اين در مورد تيم های شالکه،دورتموند،مونشن گلادباخ،هانوفر اشتوتگارت،وردربرمن،لورکوز ن،هامبورگ و بايرن مونيخ صادق است! همه اين تيم ها در طول تاريخ موفق بوده اند و باعث شده اند شاهد عناوينی مانند Big Four يا Top Two در آلمان نباشيم!

4.4.jpg

4-طرفداران

برای آخرين بار از گوتزه نقل قول مي کنيم:

در آلمان هواداران شور و شوقی دارند که در ليگ های ديگر نظير ندارد. 31 ميليون نفر به طور فعال ورزش را دنبال می کنند و 14 ميليون نفر هفتگی مسابقات را تماشا می کنند، ميانگين حضور تماشاگر در بوندس ليگا 42،673 نفر برای هر بازی در فصل 2010-2011 بوده که تقريباً 14،000 نفر بيشتر در هر بازی برای مسابقات لاليگا است. اين رکورد فقط توسط مسابقات NFL در آمريکا شکست داده ميشود.

اين حضور دلايل خودش را هم دارد، بوندس ليگا برخی از ارزان ترين قيمت بليت ها را در اروپا دارد و بيشتر باشگاه ها اکثريت مالکيتشان را هواداران در اختيار دارند که باعث تضمين ثبات مالی و علاقه طرفداران به باشگاه ميشود. مدل موفقی که شايسته الگو برداری در سراسر جهان است.

5- احترام متقابل ميان باشگاه ها

در ماه فوريه گذشته فاش شد که بايرن مونيخ با قرض دادن 2 ميليون يورو بروسيا دورتموند را از ورشکستگی در سال 2003 نجات داده. آيا ميتوانيد تصور کنيد در ليگ ديگری اين اتفاق بيفتد؟ وقتی باشگاه رنجرز اعلام کرد در بدهی شديد قرار دارد سلتيک و طرفدارانش کنار ايستادند و به وضعيت سخت رقيب فقط نگاه کردند. حتی حالا که يکی از باشگاه های بزرگ تاريخ فوتبال در حال نابودی است اقدامی برای نجاتش انجام نشده.

اين مسئله در انگليس هم اتفاق افتاده،پورتسموث دو بار در سه سال اخير دچار بحران شده اما از طرف باشگاه های انگليس کمکی دريافت نکرده که البته ميتواند به خاطر اين باشد که خود آنها آنقدر بدهی دارند که قادر به کمک نباشند!

به هر حال اين واقعيت که بايرن مونيخ قادر به انجام اين عمل خيريه با کمترين انگيزه و به قصد حفظ کليت و استحکام ليگ بوده مسلما يک امتياز مثبت برای بوندس ليگا است.

6- عملکرد در اروپا

يوفا در نهايت ليگ ها را با عملکردشان در اروپا رده بندی می کند نه اينکه چقدر رقابتی هستند يا طرفدارنشان چقدر هستند و چقدر از نظر مالی مستحکم و در حال توليد استعداد های جوان هستند. اما ظاهراً بوندس ليگا در اين زمينه هم موفق بوده است.بوندس ليگا به سرعت در حال رشد در جدول رده بندی ليگ های اروپا در چند سال اخير است و موفق شده سری آ ايتاليا را از پيش رو بردارد.

در فصل 2009-2010 بوندس ليگا بيشترين امتياز را در بين ليگ ها کسب کرد و امسال هم بد کار نکرده و هنوز سه نماينده از شش نماينده اش در مسابقات حضور دارند. بايد اعتراف کرد بوندس ليگا در توليد مدعی قهرمانی ليگ قهرمانان در سال های اخير ضعيف بوده و تنها بايرن مونيخ به طور مداوم از مرحله گروهی رد شده است. با اين حال با ظهور دورتموند به عنوان يک رقيب قدرتمند داخلی انتظار می رود هر سال بوندس ليگا حداقل دو تيم مدعی در ليگ قهرمانان داشته باشد ضمن اينکه سهميه اضافی کسب شده و حفظ شده در ليگ قهرمانان در پيشرفت ليگ بسيار موثر خواهد بود.

7- تيم ملی آلمان

معمولاً گفته ميشود تيم ملی يک کشور نشان دهنده وضعيت سلامت ليگ داخلی اش است. شواهد زيادی هم برای اين گفته وجود دارد: اسپانيا جام جهانی و يورو را در حالی برد که ليگش در رده دوم دنيا بود، ايتاليای قهرمان 2006 هم يوونتوس را در اوج داشت که برخی از بهترين بازيکنان تاريخ ايتاليا را در خود می ديد، حتی برزيل قهرمان 2002 با 13 بازيکن حاضر در ليگ برزيل جام را برد.

بنابراين با توجه به وضعيت مناسب بوندس ليگا عجيب نيست که تيم ملی آلمان در عرصه های بين الملی موفق است (تيمی که تمام بازی های مقدماتی اش را امسال برد).يواخيم لو مدام با استعداد های جديد در همه پست ها روبرو ميشود و همينطور که تيم ملی آلمان در عرصه بين الملی رو به رشد است انتظار ميرود بوندس ليگا هم در مقايسه با ساير ليگ ها پيشرفت کند.

8.8.jpg

8-تبلیغات رسانه ها

در نهايت تنها عامل واقعی که باعث ميشود بوندس ليگا توجه و اعتباری را که شايسته اش است دريافت نکند اين است که به اندازه کافی توسط رسانه های انگليسی يا آمريکايی تبليغ نمی شود. درامد کمتر تلويزيونی که ذکر شد در اينجا خودش را نشان می دهد. از آنجا که تعداد کمتری هنرنمايی های ريبری، روبن، گوتزه و ديگران را با استمرار کمتر می بينند در نتيجه در مورد بوندس ليگا کمتر بحث ميشود، بوندس ليگا کمتر محبوب شده و در نتيجه کمتر از شايستگی اش ارزيابی ميشود.

اما در طول زمان اين تغيير خواهد کرد، همانطور که گفته شد با سهميه اضافی ليگ قهرمانان بوندس ليگا حضور موثر تری در اروپا خواهد داشت و با اجرای بازی جوانمردانه مالی باشگاه های غرق در بدهی نخواهند توانست فوتبال اروپا را قبضه کنند. با اين اتفاقات کمپانی های پخش تلويزيونی بيشتری مايل به پوشش بازی های تيم های قدرتمند آلمانی خواهند بود و به اين ترتيب مردم بيشتری در مورد بوندس ليگا صحبت خواهند کرد و در نهايت بوندس ليگا به جايگاه شايسته اش خواهد رسيد و ديگر دست کم گرفته نخواهد شد. اين فرايند طولانی است و سال ها طول خواهد کشيد اما يک چيز انکار ناپذير است: بوندس ليگا رو به پيشرفت است و به اين زودی متوقف نخواهد شد.



ترجمه آزاد از BleacherReport
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
بوندسلیگایی های قدیم(2)

lars-ricken_732.jpg

وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- لارس ریکن هافبک طراح و تاریخ ساز باشگاه بوروسیا دورتمند در تاریخ 1976/10/7 متولد شد. او به عنوان یکی از بازیکنان بومی وستفالن محسوب می شود که در تمام دوران حرفه ای خود در باشگاه دورتمند حضور داشته است.

او به عنوان بازیکن از سال 1994 تا 2007 با پیراهن بوروسیا دورتمند به میدان رفته است و در مجموع 301 بازی بوندسلیگایی و 49 گل نیز در کارنامه وی دیده می شود. لارس در سال های 1995، 1996 و 2007 همراه طلایی پوشان به عنوان قهرمانی آلمان دست یافت همچنین در سال 1997 در تیم رویایی بوروسیا دورتمند حضور داشت و بهمراه این تیم موفق شد قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و باشگاه های جهان را بدست آورد.

در فینال چمپیونزلیگ 97 لارس ریکن موفق شد تنها پس از 16 ثانیه که به عنوان بازیکن جانشین به میدان آمده بود با یک ضربه چیپ عالی از فاصله ای 31 متری برای دورتمند گلزنی کند و نام خود را به عنوان یکی از سریعترین گلزنان تعویضی لیگ قهرمانان اروپا به ثبت برساند.

lars_goal.jpg

گل ریکن در فینال به عنوان برترین گل سال 2007 انتخاب شد و باشگاه دورتمند نیز این گل را به عنوان برترین گل قرن باشگاه بوروسیا اعلام کردند. لارس ریکن در تمام رده های سنی برای تیم ملی آلمان بازی کرد در سال 1992 همراه تیم ملی زیر 16 ساله های آلمان به عنوان قهرمانی اروپا دست یافت. او 16 بازی ملی و 1 گل با پیراهن تیم ملی بزرگسالان آلمان نیز در کارنامه دارد. او در سال 2008 و پس از آسیب دیدگی شدید در سن 32 سالگی از فوتبال حرفه ای خداحافظی کرد.

لارس ریکن در بین هواداران دو آتیشه دورتمندی به عنوان یکی از اساطیر باشگاه محسوب می شود و عکس وی را در جمع بزرگان باشگاه جای داده اند.

larsricken1.jpg

لارس ریکن از سال 2008 تا کنون به عنوان مدیر فنی رده های پایه باشگاه بوروسیا دورتمند مشغول فعالیت است.
 

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2009
نوشته‌ها
6,144
لایک‌ها
13,442
محل سکونت
سرزمین دروغگو ها
.
.

بوندس ليگا شايسته احترام بيشتری است / هشت برتری بوندس ليگا نسبت به ساير ليگ های اروپایی


bundesliga.png


سایت گل- در دنيای فوتبال نگرشی رايج است که فوتبال اروپا را بيشتر به نام ليگ برتر و لاليگا می شناسد. کافی است به شايعه های پيرامون ترانسفر بازيکنانی مانند ماريو گوتزه، ادين هازارد و لوکاس مورا و ديگر استعداد های داغ دنيای فوتبال توجه کنيد. نام چه تيم هايی هميشه به چشم مي خورد؟ رئال ،بارسلونا ،منچستر يونايتد و سيتی،آرسنال،چلسی، ليورپول و گاهی غول های سری آ شامل ميلان، اينتر و يوونتوس.

اما به ندرت نام بايرن مونيخ يا دورتموند و يا ديگر تيم های آلمانی را در شايعه های مربوط به داغ ترين نقل و انتقالات می شنويد. در واقع وقتی مارکو رئوس امثال آرسنال را رد کرد و به دورتموند پيوست اگر چه تصميم بسيار منطقی بود اما بسياری طرفداران فوتبال را شگفت زده کرد.

بوندس ليگا شايد هنوز برای کسب عنوان "بهترين ليگ" اروپا آماده نباشد اما مطمئناً رو به پيشرفت است و شايسته کسب اعتبار و توجه بيشتر نسبت به ميزان فعلی است به خاطر اين دلايل:

1-مسايل مالی
اگرچه بوندس ليگا هنوز بهترين ليگ دنيای فوتبال نيست اما مطمئناً بهترين از نظر اجرا و مطمئن ترين از نظر مالی است. برن گوتزه (ارتباطی با ماريو گوتزه معروف ندارد) اينطور می نويسد:

با وجود درامد متوسط 594 ميليون يورويی نسبت به رقم 1.94 ميلياردی ليگ برتر انگليس از حق پخش تلويزيونی مديريت مالی بوندس لیگا خوب است و درآمد تبليغات،فروش بليت و حق پخش ها ليگ را در وضعيت مالی مناسبی قرار می دهد که اين در جهت مخالف ديگر ليگ های بزرگ است که بدهی های سنگين بالا آورده اند.برای مثال بدهی نا خالص بارسلونا حدود 483 ميليون (364 ميليون بدهی خالص) است، آنها در فصل 2009-2010 ضرر 83 ميليونی و در فصل 2010-2011 ضرر 21 ميليونی را اعلام کردند در حاليکه بايرن مونيخ 19 سال متوالی است که سود ده است.
در جديدترين ليست مجله فوربس شامل 20 باشگاه ارزشمند دنيای فوتبال بوندس ليگا شش نماينده دارد، سه نماينده بيشتر از سری آ و لاليگا و برابر با ليگ برتر، اما با يک فرق بزرگ و اينکه باشگاه های ليگ برتر غرق در بدهی هستند! (برای اطلاعات بيشتر از اين آمار های اين بخش رجوع شود به لينک های مربوطه در پايان)

2-استعداد های جوان
آیا تا به حال فکر کرده ايد که چطور آلمان ها اينقدر بازيکن مستعد جوان به دنيای فوتبال معرفی کرده اند؟ برن گوتزه در اين مورد اينطور پاسخ ميدهد:
يکی از ويژگی های مهم و برتر بوندس ليگا توليد بازيکنان بومی است. يک دهه قبل بوندس ليگا و فدراسيون فوتبال آلمان به تفاهمی رسيدند که باشگاه ها برای ادامه فعاليت مجبور به تاسيس و اداره آکادمی جوانان باشند.نتيجه اين اقدام ديدنی شد، پول کمتری خرج ترانسفر ها شد و انتخاب های زيادی هم برای تيم ملی فراهم شد که منجر به موفقيت آنها در تورنمنت های اخير شده.لازم به ذکر است از 23 نفر عضو تيم ملی در جام جهانی اخير 19 نفر در آکادمی های بوندس ليگا پرورش يافته بودند و چهار نفر ديگر هم از آکادمی تيم های بوندس ليگای دو.

در اين آکادمی ها بايد حداقل 12 نفر از کسانی که هر سال پذيرفته می شوند بتوانند برای تيم ملی آلمان بازی کنند بنابراين آنها به طور مستمر در حال پرورش استعداد های جوان هستند و همه باشگاه ها ارتباط قوی با فدراسيون فوتبال خواهند داشت.

بر خلاف آلمان در انگليس اختلاف های زيادی بين فدراسيون فوتبال، باشگاه ها و سازمان ليگ وجود دارد و با 95 ميليونی که (در بوندس ليگا 80 ميليون) سالانه خرج آکادمی جوانان ميشود تنها يک درصد پسرانی که در سن 9 سالگی عضو آکادمی ميشوند تبديل به فوتباليست های حرفه اي ميشوند.


goetze_mario_640.jpg


مارکو رئوس، ماريو گوتزه، هولگر بادشتوبر، آندره شورله، لويیس هولتبی، تونی کروس، مارکو مارين و توماس مولر)اين ليست ادامه دارد ( اگر بازيکنان بالای 22 سال را هم اضافه کنيم امثال متس هوملس، مسوت اوزيل و ژروم بواتنگ هم اضافه ميشوند، اگر اينها را در نظر بگيريم شايد هيچ کشوری به اندازه آلمان در پرورش استعداد های جوان موفق نبوده حتی برزيل و آرژانتين که به طور سنتی منبع استعداد های جوان بوده اند به سختی بتوانند برای کسب عنوان بهترين پرورش دهنده استعداد های جوان با آلمان در حال حاضر رقابت کنند.

3- رقابتی بودن ليگ
اگرچه اثبات رقباتی تر بودن ليگ سخت تر از ثبات مالی است اما دلايل خوبی برای اين ادعا هست. باز هم برن گوتزه در اين مورد می گويد:
اگرچه بايرن مونيخ موفق ترين باشگاه بوندس ليگا با 22 قهرمانی است اما باشگاه های ديگر زياد عقب نيستند و معمای قهرمانی بوندس ليگا با حضور باشگاه های موفق ديگر پيچيده شده است. در ده سال اخير شش باشگاه مختلف قهرمان ليگ شده اند. تقريبا تمام باشگاه های بوندس ليگا از نظر مالی با ثبات بوده و رقبات شديدی بينشان وجود دارد که هر مسابقه را به نبردی هيجان انگيز تبديل ميکند.
برای مثال ولفسبورگ که در فصل 2008-2009 قهرمان شد در فصل 2010-2011 پانزدهم شد. در سه سال اخير بوندس ليگا سه قهرمان مختلف در جام حذفی و سه قهرمان ليگ داشته است. در فوتبال موفقيت باعث موفقيت بيشتر ميشود. ثبات مالی منجر به رقابت بيشتر ميشود که معمولاً ثبات مالی بيشتری با خود می آورد. اين در مورد تيم های شالکه،دورتموند،مونشن گلادباخ،هانوفر اشتوتگارت،وردربرمن،لورکوزن،هامبورگ و بايرن مونيخ صادق است! همه اين تيم ها در طول تاريخ موفق بوده اند و باعث شده اند شاهد عناوينی مانند Big Four يا Top Two در آلمان نباشيم!


4- طرفداران
برای آخرين بار از گوتزه نقل قول مي کنيم:
در آلمان هواداران شور و شوقی دارند که در ليگ های ديگر نظير ندارد. 31 ميليون نفر به طور فعال ورزش را دنبال می کنند و 14 ميليون نفر هفتگی مسابقات را تماشا می کنند، ميانگين حضور تماشاگر در بوندس ليگا 42،673 نفر برای هر بازی در فصل 2010-2011 بوده که تقريباً 14،000 نفر بيشتر در هر بازی برای مسابقات لاليگا است. اين رکورد فقط توسط مسابقات NFL در آمريکا شکست داده ميشود.


images

images

images


اين حضور دلايل خودش را هم دارد، بوندس ليگا برخی از ارزان ترين قيمت بليت ها را در اروپا دارد و بيشتر باشگاه ها اکثريت مالکيتشان را هواداران در اختيار دارند که باعث تضمين ثبات مالی و علاقه طرفداران به باشگاه ميشود. مدل موفقی که شايسته الگو برداری در سراسر جهان است.


allianz_arena_04.jpg
Allianz_Arena_Jpg.jpg
Allianz_Arena_Desktop.jpg
Allianz_Arena_Jpeg.jpg


5- احترام متقابل ميان باشگاه ها
در ماه فوريه گذشته فاش شد که بايرن مونيخ با قرض دادن 2 ميليون يورو بروسيا دورتموند را از ورشکستگی در سال 2003 نجات داده. آيا ميتوانيد تصور کنيد در ليگ ديگری اين اتفاق بيفتد؟ وقتی باشگاه رنجرز اعلام کرد در بدهی شديد قرار دارد سلتيک و طرفدارانش کنار ايستادند و به وضعيت سخت رقيب فقط نگاه کردند. حتی حالا که يکی از باشگاه های بزرگ تاريخ فوتبال در حال نابودی است اقدامی برای نجاتش انجام نشده.

150150_855.jpg

اين مسئله در انگليس هم اتفاق افتاده،پورتسموث دو بار در سه سال اخير دچار بحران شده اما از طرف باشگاه های انگليس کمکی دريافت نکرده که البته ميتواند به خاطر اين باشد که خود آنها آنقدر بدهی دارند که قادر به کمک نباشند!
به هر حال اين واقعيت که بايرن مونيخ قادر به انجام اين عمل خيريه با کمترين انگيزه و به قصد حفظ کليت و استحکام ليگ بوده مسلما يک امتياز مثبت برای بوندس ليگا است.

6- عملکرد در اروپا
يوفا در نهايت ليگ ها را با عملکردشان در اروپا رده بندی می کند نه اينکه چقدر رقابتی هستند يا طرفدارنشان چقدر هستند و چقدر از نظر مالی مستحکم و در حال توليد استعداد های جوان هستند. اما ظاهراً بوندس ليگا در اين زمينه هم موفق بوده است.بوندس ليگا به سرعت در حال رشد در جدول رده بندی ليگ های اروپا در چند سال اخير است و موفق شده سری آ ايتاليا را از پيش رو بردارد.
در فصل 2009-2010 بوندس ليگا بيشترين امتياز را در بين ليگ ها کسب کرد و امسال هم بد کار نکرده و هنوز سه نماينده از شش نماينده اش در مسابقات حضور دارند. بايد اعتراف کرد بوندس ليگا در توليد مدعی قهرمانی ليگ قهرمانان در سال های اخير ضعيف بوده و تنها بايرن مونيخ به طور مداوم از مرحله گروهی رد شده است. با اين حال با ظهور دورتموند به عنوان يک رقيب قدرتمند داخلی انتظار می رود هر سال بوندس ليگا حداقل دو تيم مدعی در ليگ قهرمانان داشته باشد ضمن اينکه سهميه اضافی کسب شده و حفظ شده در ليگ قهرمانان در پيشرفت ليگ بسيار موثر خواهد بود.

7- تيم ملی آلمان
معمولاً گفته ميشود تيم ملی يک کشور نشان دهنده وضعيت سلامت ليگ داخلی اش است. شواهد زيادی هم برای اين گفته وجود دارد: اسپانيا جام جهانی و يورو را در حالی برد که ليگش در رده دوم دنيا بود، ايتاليای قهرمان 2006 هم يوونتوس را در اوج داشت که برخی از بهترين بازيکنان تاريخ ايتاليا را در خود می ديد، حتی برزيل قهرمان 2002 با 13 بازيکن حاضر در ليگ برزيل جام را برد.
بنابراين با توجه به وضعيت مناسب بوندس ليگا عجيب نيست که تيم ملی آلمان در عرصه های بين الملی موفق است (تيمی که تمام بازی های مقدماتی اش را امسال برد).يواخيم لو مدام با استعداد های جديد در همه پست ها روبرو ميشود و همينطور که تيم ملی آلمان در عرصه بين الملی رو به رشد است انتظار ميرود بوندس ليگا هم در مقايسه با ساير ليگ ها پيشرفت کند.

8-تبليغات رسانه ها
در نهايت تنها عامل واقعی که باعث ميشود بوندس ليگا توجه و اعتباری را که شايسته اش است دريافت نکند اين است که به اندازه کافی توسط رسانه های انگليسی يا آمريکايی تبليغ نمی شود. درامد کمتر تلويزيونی که ذکر شد در اينجا خودش را نشان می دهد. از آنجا که تعداد کمتری هنرنمايی های ريبری، روبن، گوتزه و ديگران را با استمرار کمتر می بينند در نتيجه در مورد بوندس ليگا کمتر بحث ميشود، بوندس ليگا کمتر محبوب شده و در نتيجه کمتر از شايستگی اش ارزيابی ميشود.

bl-kamera-514.jpg

اما در طول زمان اين تغيير خواهد کرد، همانطور که گفته شد با سهميه اضافی ليگ قهرمانان بوندس ليگا حضور موثر تری در اروپا خواهد داشت و با اجرای بازی جوانمردانه مالی باشگاه های غرق در بدهی نخواهند توانست فوتبال اروپا را قبضه کنند. با اين اتفاقات کمپانی های پخش تلويزيونی بيشتری مايل به پوشش بازی های تيم های قدرتمند آلمانی خواهند بود و به اين ترتيب مردم بيشتری در مورد بوندس ليگا صحبت خواهند کرد و در نهايت بوندس ليگا به جايگاه شايسته اش خواهد رسيد و ديگر دست کم گرفته نخواهد شد. اين فرايند طولانی است و سال ها طول خواهد کشيد اما يک چيز انکار ناپذير است: بوندس ليگا رو به پيشرفت است و به اين زودی متوقف نخواهد شد.



.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
مرگ اولین گلزن تاریخ بوندسلیگا

konietzka_732.jpg

وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران- تیمو کونتیسکا چیزی در حدود 50 سال پیش موفق شده بود اولین گل تاریخ بوندسلیگا را به نام خود ثبت کند در سن 73 سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش fcbayern.ir به نقل از سایت رسمی بوندسلیگا، کونتیسکا دیروز در 73 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در بیمارستانی واقع در مرز آلمان و سوئیس فوت کرد. او در دهه 60 با پیراهن بوروسیا دورتمند در رقابت های بوندسلیگا حاضر بود و در سال 1984 نیز در یک دوره 4ماهه سمت سرمربی گری این باشگاه را عهده بار شد.

او سابقه 9 بازی ملی نیز در کارنامه دارد و تا سال 1967 در باشگاه بوروسیا دورتمند حضور داشت و سپس به مونیخ 1860 پیوست در مجموع 100 بازی بوندسلیگایی خود با پیراهن این دو باشگاه 72 گل به ثمر رسانده بود. او در اولین فصل بوندسلیگا در 24 آگوشت 1963 موفق شد در دیدار بوروسیا دورتمند و وردربرمن اولین گل بوندسلیگا را به ثمر رساند و از این حیث نام خود را در تاریخ این رقابت ها ثبت کند.

از افتخارات وی می توان به قهرمانی با بورسیا دورتمند در سال های 1963 و 1966 اشاره کرد. او همچنین سه بار در پشت سر رودی مایر، اووه زیلر و لوتار امریخ عنوان دومین گلزن برتر بوندسلیگا را کسب کرده بود.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
پیراهن رائول در موزه فوتبال آلمان

ستاره اسپانیایی تصمیم گرفته تا پیراهنی که با آن چهارصدمین گل کارنامه ورزشی اش را به ثمر رسانده، به موزه فوتبال آلمان اهدا کند
159770hp2.jpg

سایت گل- گلی که رائول گونسالس در روز 19 فوریه وارد دروازه وولفسبورگ کرد و در برد 0-4 تیمش مقابل حریف تاثیرگذار شد، گلی تاریخی شد. نه به این خاطر که این گل ، سی و سومین گل او با پیراهن شالکه بود، بلکه این گل، چهارصدمین گلی بود که رائول به عنوان یک بازیکن حرفه ای فوتبال به ثمر رسانده بود

رائول می توانست برای همیشه پیراهن دیدار شالکه – وولفسبورگ را حفظ کند ولی درعوض تصمیم گرفت تا این پیراهن را به موزه فوتبال در آلمان اهدا کند تا این پیراهن و این گل به تاریخ بپیوندد.

طبق گزارش منتشره در گل دات کام اسپانیایی، سران موزه آلمانی بعد از اطلاع از این موضوع اعلام کردند که این افتخار بزرگی است که پیراهن یکی از بزرگترین گلزنان فوتبال اسپانیا و اروپا را داشته باشند

مانوئل نئوکرچنر، مدیر موزه که در سال 2014 افتتاح خواهد شد گفت:« این اقدام فوق العاده ای برای فوتبال آلمان است.»

از سوی دیگر رائول هم که روزهای خوبی را در شالکه پشت سرمی گذارد گفت:« روزهای فوق العاده ای را اینجا در شالکه سپری می کنم. از محبت هواداران این باشگاه واقعا احساس غرور می کنم.»

رائول از زمان پیوستن به شالکه توانسته 28 گل در 54 بازی رسمی تیمش در رقابتهای بوندس لیگا به ثمر برساند.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
گوتزه تا 2016 با بوروسیا دورتموند تمدید کرد

goetze_732-4.jpg

fcbayern.ir- باشگاه بوروسیا دورتموند در ادامه سیاست های رو به رشد خود موفق شد تا رضایت ماریو گوتزه جوان 19 ساله باشگاه را برای ادامه همکاری تا سال 2016 جلب کند.

به گزارش وبسایت رسمی کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران به نقل از بیلد؛ ماریو گوتزه در این مورد می گوید:" همه می دانند که من در دورتموند راحت هستم به همین دلیل مایل بودم که قراردادم را تمدید کنم باشگاه ما هنوز در ادامه روند رو به رشد خود می تواند پیشرفت داشته باشد."

گوتزه پیشنهادات متعددی از باشگاه های بزرگ اروپایی داشت در چند ماه گذشته پیشنهاداتی از سوی منچستر یونایتد و یوونتوس برای به خدمت گرفتن وی به صورت جدی مطرح شد ولی سرانجام گوتزه در وستفالن ماندنی شد.


دست و دلبازی دورتموندی ها برای حفظ ستاره 19 ساله؛ دستمزد سالیانه 4.6 میلیون یورویی برای گوتزه

ماریو گوتزه روز سه شنبه قرارداد خود را به مدت دو سال دیگر با تیم بورسیا دورتموند تمدید کرد و حاضر شد تا سال 2016 با پیراهن این تیم به میدان برود.

162748hp2.jpg

سایت گل- مسئولان باشگاه بورسیا دورتموند به شدت به دنبال حفظ ستاره جوان و ارزشمند خود هستند و به همین علت حاضر هستند تا بیشترین دستمزد را برای او در نظر بگیرند.

ماریو گوتزه روز سه شنبه قرارداد خود را به مدت دو سال دیگر با تیم بورسیا دورتموند تمدید کرد و حاضر شد تا سال 2016 با پیراهن این تیم به میدان برود. بر همین اساس مسئولان باشگاه دورتموند مدعی شده اند که برای حفظ این ستاره دستمزد سالیانه 4.6 میلیون یورویی را در نظر گرفته اند.

مبلغ قرارداد گوتزه نسبت به مبلغ قرارداد سایر هم تیمی هایش بسیار چشمگیر است. او طبق قرارداد قبلی خود سالانه فقط مبلغ یک میلیون یورو را دریافت می کرد.

دورتموند در راستای حفظ ستارگان خود قصد دارد تا قراردادی تازه را با شینجی کاگاوا به ثبت برساند و این بازیکن ملی پوش را تا سال 2013 در ترکیب زردپوشان دورتموند نگه دارند.

دورتموند بسیار مشتاق است تا ستاره هایی نظیر اسون بندر ، نون سابوتیک ، متس هوملز و لوکاژ پیشچک را تا سال 2014 یا بعد از آن در ترکیب خود داشته باشد و از این ستاره ها بهره ببرد.

مارکو رئوس در 4 ژانویه سال جاری با تیم سابق خود قرارداد تازی ای را به ثبت رساند و متعهد شاد تا مدتی طولانی را در این تیم بماند و او در حال حاضر تا سال 2017 قرارداد خود را تنظیم کرده است.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
تاسمانيا برلين، رکورد ساز بوندس ليگا!​
کوروش فرودیانFcbayern.ir- وقتی آرمينيا بيله فيلد در فصل 99-2000 دهمين شکست متواليش را متحمل شد در يک اتفاق نادر طرفداران نام تيمشان را "تاسمانيا بيله فيلد" فرياد زدند تا با اين کنايه دردناکی اين باخت ها را به گوش بازيکنان برسانند. بيله فيلد سال 2000 که به دسته دو سقوط کرد موفق به انجام کاری باور نکردنی شد و آن مساوی کردن با يکی از بدترين رکورد های بوندس ليگا بود که توسط SC Tasmania Berlin 1900 به ثبت رسيده بود!بعد از آن فصل فاجعه 1965-1966 نام تاسمانيا برلين در فرهنگ فوتبال آلمانی مترادف با فوتبال افتضاح شد. طی يک فصل خجالت آور در بوندس ليگای تازه شکل گرفته تاسمانيا برلين تمام رکورد های شرم آور را يکی پس از ديگری به نام خود ثبت می کرد! بيشترين گل خورده، کمترين گل زده، بيشترين باخت، بيشترين باخت پشت سر هم (مشترکا با بيله فيلد) و....تاسمانيا هيچ گاه ديگر به بوندس ليگا برنگشت و کمتر از يک دهه بعد از آن فصل معروف دچار بحران مالی شد و با يک نام جديد مجددا بازسازی شد اما افسانه آنها پابرجا ماند! و آنها به عنوان يکی از ناموفق ترين تيم های دسته اول فوتبال اروپا در ياد ها خواهند ماند.
tasmania_berlin_1966_241819136.jpg

برای بهتر فهميدن داستان عجيب تاسمانيا برلين بايد نگاهی به تاريخ فوتبال در برلين اواسط قرن 20 بيندازيم.
يک پديده ناهنجار سياسی
با شروع بوندس ليگا تنها دو سال بعد از ساخت ديوار برلين اهميت سياسی پايتخت سابق باعث شد تا باشگاه های اکثراً متوسط برلين نقشی مهم در جايگيری تيم ها در ليگ ملی پيدا کنند. هرتا برلين يکی از 16 تيم اوليه تشکيل دهنده اولين بوندس ليگا شد اما نه به خاطر نتايج خوب اخيرش (تاسمانيا در برلين اوبرليگا برتر از هرتا بود) و نه حتی به خاطر موفقيت های فوتبال برلين (آخرين قهرمان آلمان در سال 1931 از برلين آمده بود) بلکه تنها دلايل سياسی بود که باعث حضور هرتا در دسته اول شد.بعد از تنها دو فصل بخت و اقبال سياسی هم ديگر به کمک آنها نيامد و حتی جنگ سرد نتوانست مانع از اخراج آنها از ليگ به خاطر دستمزد های بالاتر از سطح تعيين شده شود. اين واقعيت که اين دستمزد های بالا کاری رايج شده بود شايد بی عدالتی در حق هرتا بود اما آنها حداقل با آبروداری رفتند چون باشگاهی که در فصل بعد جای آنها را گرفت اعتبار برلين را به کلی خدشه دار کرد، بله به سراغ تاسمانيا برلين می رويم!
خنده دار و فاجعه آميز
باشگاه تاسمانيا برلين در دوم ماه ژوئن 1900 در محله Rixdorfer با نام Rixdorfer TuFC Tasmania 1900 تأسيس شد. در دهه های بعدی آنها چندين بار تغيير نام دادند همانطور که محله آنها به Neukoelin تغيير نام داد و باشگاه هم از آن تبعيت کرد تا بلاخره در دوران بعد از جنگ با نام SC Tasmania 1900 به ثبات رسيدند.اگرچه تغيير نام در آن زمان در آلمان کم نبود ولی اين تغييرات مداوم نشانی از به هم ريختگی حاکم بر باشگاه بود که منجر به ظهور و بعد سقوط سريع در 1965 شد.در زمان ورودشان به بوندس ليگا تاسمانيا نه جزو 16 تيم برتر کشور بود نه حتی قوی ترين تيم برلين! سقوط اجباری هرتا پيچيدگی هايی را برای مشارکت منطقه برلين در بوندس ليگا ايجاد کرد، دومين تيم قدرتمند برلين يعنی تنيس بروسيا برلين در بازی های پلی آف حذف شد و تيم پشت سر آنها يعنی Spandauer SV به دلايلی اين صعود با شرايط خاص به بوندس ليگا را نپذيرفت تا سرنوشت به سراغ تاسمانيا بيايد، يک صعود دروغین در پی يک سقوط دروغین منجر به فصلی خنده دار شد!صعود بی سابقه باشگاه به آنها اجازه داد سه ترانسفر داشته باشند. در کنار هورست سژمانياک و هربرت فينکن، دروازه بان سابق هرتا هاينز رولوف هم به آنها پيوست که بعد ها گفت: بعد از هفت يا هشت بازی اول معلوم بود که نمی توانيم جلوی سقوط را بگيريم.در طول فصل تاسمانيا بيشتر از آنکه ببرد رکورد های ناخواسته اي را ثبت کرد ! تنها دو بازی برده و 28 باخت با تفاضل گل منفی 93 و با احتساب دو امتياز برای هر برد در سيستم آن زمان آنها با تنها 8 امتياز فصل را به پايان بردند. آنها هنوز رکورد بيشترين باخت پياپی در خانه، بيشترين تعداد بازی پشت سر هم بدون برد و سنگين ترين شکست تاريخ بوندس ليگا( 0-9 در برابر Meidericher SV) را در اختيار دارند. يکی از رکورد های آنها که از دستشان خارج شده طولانی ترين زمان بدون گل زده در بوندس ليگا است که حتی رکورد 831 دقيقه اي تاسمانيا در برابر 1034 دقيقه باشگاه کلن کم می آورد!يکی ديگر از لقب های کمتر خجالت آور باشگاه در اختيار مثلاً ستاره باشگاه ولف اينگو اوزبک است. اوزبک که چهار گل زده اش او را ترسناک ترين بازيکن در ترکيب تاسمانيا نشان می داد لقبش Ringo بود که شباهت هايی با شخصيت Ringo Starr داشت که در کنار Sergeant Pepper مرز ها را در می نورديد. به هر حال اوزبک نامش را در کتاب های تاريخ به عنوان يکی از مهاجمانی که کمترين فرصت ها را داشته ثبت کرده البته نه اينکه استعداد او در باشگاه داشت تلف ميشد چون فصل بعد هم که به نورنبرگ رفت در 9 بازی گلی به ثمر نرساند.اما اگر از دروازه بان تيم هاينز رولوف بپرسيد حرف های دردناکی برای شما دارد او در کنار کلاوس باسيکوف که در شکست سنگين برابر Meiderich درون دروازه بود وظيفه سخت بيرون اوردن توپ از درون دروازه تاسمانيا را داشت و در روز 30 آپريل شاهد 100 مين گل خورده تيم بود! او بعد ها اعتراف کرد: ما به شدت غير حرفه اي عمل می کرديم و با خود فکر می کرديم بهتر است يک نوشيدنی بنوشيم تا تحمل اوضاع ساده تر شود! قبل از تمرين چند ليوان از مشروب هايی که سژمانياک از ايتاليا آورده بود می خورديم و بعد تمرين هم همينطور!رولوف را به خاطر روی آوردن به مشروب نمی توان سرزنش کرد خيلی از طرفداران باشگاه هم که فصل را با اميد های فراوان شروع کرده بودند احتمالاً همين کار را کردند! بيشتر آنها که قيد تيم را زدند چون از بازی اول که کارلسرهه را بردند و81.000 نفر در استاديوم بودند در بازی پايان فصل تنها حدود 1500 طرفدار وفادار و خودازار باقی مانده بود!يک شروع تازهفاجعه تاسمانيا در بوندس ليگا را نمی توان تنها با اين واقعيت که آنها تيم اول برلين نبودند توجيح کرد. مسلما آنها در سطح ليگ ملی نبودند اما بعد از سقوط در Berliner Regionaliga رقابتی مانند و تنها سه سال بعد از آن کابوس 66 نزديک به بازگشت به بوندس ليگا شدند و سه فصل پياپی به بازی های پلی آف رسيدند! اما اين موفقيت عمر کوتاه و گرانی داشت، هزينه تيم داری در آن سطح بعد از آن بدنامی برای مسئولان زياد بود و آنها در 1973 ورشکست شدند البته فورا يک باشگاه خواهر خوانده تحت ***** تيم های ذخيره و جوانان باشگاه با نام SV Tasmania 73 Neukoelin تأسيس شد ولی با سطحی بسيار پايين تر...باشگاه 25 سال آينده را مدام در رده های مختلف ليگ برلين بالا و پايين رفت و با اينکه به بالاترين ليگ برلين در اواخر 90 و حتی جديداً در 2007 رسيدند اما موفق به ايجاد ثبات در باشگاه نشدند.تنها سياست تغيير نام باشگاه بود که دوام آورد و در 2000 اسپانسری از همان محله حامی تيم شد و نام تيم به نام اسپانسر تغيير و تبديل به SV Tasmania 73 Gropiusstadt شد البته از سال 2011 در پرچم باشگاه نام قديمی SV Tasmania Berlin هم ديده ميشود.در حال حاضر نسل جديد طرفداران تاسمانيا هيجان Landesliga-Berlin Staffel 1 را که يکی از شاخه های دسته هفتم فوتبال آلمان است را تجربه می کنند. آنها ورزشگاه 4،500 نفری Sportpark Neukoelinرا دارند با حضور ميانگين 100 نفر برای هر بازی. واقعيت دردناک اين است يک فصل فاجعه در بوندس ليگا تنها نکته قابل توجه تاريخ تاسمانيا است اما همان فصل کافی بود نام آنها در ذهن هر طرفدار فوتبال آلمان جاودان شود و اگرچه شايد به تعداد انگشتان دست از آن81.000 طرفدار که شاهد بردن کارلسروهه بودند در اين 50 سال به باشگاه وفادار مانده باشند اما ميراث باشگاه چيزی است که به اين زودی ها از ياد نمی رود.هر سال که تيمی فصل بدی را سپری می کند به حافظه تاريخی اش رو می آورد و می گويد حداقل به اندازه تاسمانيا برلين که بد نبوديم! البته آرمينيا بيله فيلد تيم سابق علی دايی و کريم باقری چنين ادعايی ندارد!
ترجمه آزاد از BundesligaFanatic
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
یادبودی برای بروسیا دورتموند دوست‌داشتنی؛ بازگشت زنبورها

علیرضا ارژنگ زاده

مشاهده پیوست 137145

تیم دورتموند به روزهای خوبش بازگشته. این تیم فاتح بوندس‌لیگا شده و این قهرمانی از چند هفته پیش قطعی شده بود. در جام حذفی هم زرد پوشان آلمانی شرایط مشابهی دارند. آن ها با نسل جدیدی از فوتبال آلمان در حال ترساندن تیم های سال آینده لیگ قهرمانان هستند. گزارشی که پیش روی شماست مربوط به لحظات پایانی دیدار بایرن، دورتموند است؛ دیداری که مثل میخ به تابوت قهرمانی بایرن کوبیده شد و فصل را برای باواریایی های به پایان رساند.



فصل اول، المپیااشتادیون مونیخ، فینال لیگ قهرمانان اروپا



یک سال بعد از نمایش های خیره کننده ژرمن ها در خاک دشمن قسم خورده شان، انگلستان. تداوم سلطنت منشافت بر پهنه قاره سبز و این بار در رقابت های باشگاهی. دورتموند کوچک، که بزرگ ترین افتخار اروپایی اش قهرمانی در جام برندگان جام اروپا در سی سال قبل است برمی خیزد. از روهر، از غربی ترین نقطه دو آلمان. با بزرگ ترهایی مثل ماتیاس سامر، آندریاس مولر، کارل هاینس ریدله، لارس ریکن، استفان چاپیوسات، هایکو هرلیش و یورگن کوهلر. پیروزی برابر منچستریونایتد در نیمه نهایی و راهیابی به دراماتیک ترین فینال ممکن. حالا زرد و مشکی های غربی، در مونیخ و برابر چشم بایرنی های مغموم به مصاف قدرت بی بدیل آن روزهای اروپا می روند، بانوی پیر. با الکس دل پیرو جوان. تقابل تاریخی آلمان ها برابر ایتالیایی ها. که هرگز خاطرات خوبی را به یادشان نمی آورد. چه شکست 4-3 در نیمه نهایی جام 70 و چه شکست دردناک 3-1 در فینال 82. این بار اما عرصه نه عرصه هنرنمایی تارشیو بورگینچ و جیانی ریوراست و نه مجالی برای مارکو تاردلی و پائولو روسی و بعدها احتمالا فابیو گروسو و آلکس دلپیرو. تک گل دل پیرو جوان در میان ضربات سر نمایشی کارل هاینس ریدله و شلیک فراموش نشدنی لارس ریکن در اولین ثانیه های حضورش در میدان، که بعدها یکی از پنجاه گل برتر تاریخ بازیها هم لقب می گیرد، گم می شود. جام قهرمانی در مونیخ بر فراز دستان آندریاس مولر بالا می رود و خاطرات فینال تابستان گذشته برابر جمهوری چک را به یاد می آورد. دورتموند اتمار هیتسفیلد حالا تازه ترین سلطان اروپاست.



فصل دوم، وست فالن اشتادیون دورتموند، روز پایانی بوندسلیگا



تکرار سال های خوب گذشته. این بار در غیاب ژنرال وست فالن که حالا چند وقتی است ژنرال مونیخ شده است. در حضور ماتیاس سامر. همان پسرک مو قرمز که از پشت دیوارهای بسته برلین، از قلب درسدن در شرق آمد و ناجی دو آلمان شد. پسرکی که حالا فرمانروای قلعه قدیمی دورتموند شده است. فرومانروای وست فالن. نسل جدید او، با مارسیو آمورسو، لارس ریکن، یان کوهلر، ینس لمان، توماس روسیچکی، ساندی اولیسه، کریستین ورنز و دیگران، در روزهایی که حضور ملی پوشان ایرانی در در آلمان بهانه پخش عصرگاهی بوندسلیگا شده است، مهمان خانه هایمان می شود. در احتمالا زیباترین و مهیج ترین فصل سال های اخیر. بایرلوکوزن، قهرمان لیگ نایب قهرمانان، با سه نایب قهرمانی در لیگ، جام حذفی و لیگ قهرمانان تریبل می کند. تیم قابل احترام تاپ مولر و اشک های راینر کالموند در بای آره نا که تلخ ترین و خاطره انگیزترین فصلشان را به پایان می رساند. بایرن، یک سال بعد از قهرمانی دراماتیکش در لیگ قهرمانان، در ژنرال هیتسفیلد همچنان مدعی است و دورتموند که در آخرین هفته از رقابت ها برابر برمن قرار می گیرد و با گل استالتری از حریف عقب می افتد اما این پایان کار نیست. روحیه مثال زندنی آلمان ها در بازگشت های رویایی در تک تک سکوهای وست فالن به چشم می خورد. سکوهایی که حالا یک جای خالی را هم در خود حس می کنند، جای خالی هواداری در جایگاه جنوبی ورزشگاه که بعد از گل فرازمینی روسیچکی به دروازه شالکه از فرط هیجان جان داد. گل تساوی یان کوهلر در دقایق پایانی نیمه اول و گل قهرمانی ایورتون در دقایق پایانی نیمه دوم. دورتموند برای اولین و آخرین بار فاتح بوندسلیگا در دهه اول هزاره سوم میلادی لقب می گیرد. بالاتر از لورکوزن، بالاتر از بایرن مونیخ.



فصل سوم، سال های تاریک دهه گذشته



کابوس شوم شکست روی پرشورترین سکوهای اروپا سایه می اندازد. وست فالن هرگز جهنم روزهای گذشته را به خاطر نمی آورد. شکست های متوالی. تاراج ستاره ها. خطر ورشکستگی. رفت و آمدهای بی حاصل مدیران، دور شدن از ایده آل های همیشگی ژرمن ها، از ثبات. دورتموند، سلطان قدیمی اروپا، تا انتهای جدول پیش می رود. سیاست های غلط اقتصادی بار مالی بسیاری را به باشگاه وارد میکند. آن ها در مقطعی حتی مجبور به فروش زمین وست فالن می شوند و در سال 2005 تنها یک تار مو با ورشکستگی کامل فاصله دارند. فروش دیوید ادونکور به رئال بتیس و توماس روسیچکی به آرسنال بخش دیگر از تلاش های بعضا ناکام مدیران دورتموند برای جبران زیان های مالیست. زمانی که آلمان ها مطابق سنت شوم همیشگی باز هم در جام های جهانی برابر ایتالیا حرفی برای گفتن ندارند و درست دقایقی بعد از اشک های فراموش نشدنی آنگلا مرکل در وست فالن، هوادار دیگری پشت درب های ورزشگاه جان می دهد، این بار نه از سر هیجان، از غم شکست. با لباس آندریاس مولر، با لباس اسطوره. برت فن مارویک، یورگن روبر و توماس دال هیچ یک منجی نخواهند بود. میراث سامر اندک اندک سقوط می کند و به خاطرات می پیوندد. شکست برابر بایرن با پنج گل. کسب عنوان نازل سیزدهمی در میان هجده تیم لیگ و حالا زمانی برای تغییر. یورگن کلوب در اول جولای 2008 سکان هدایت باشگاه را از دال می گیرد. برای شروع دوباره. برای احیای دوباره جهنم وست فالن. فصل های اول و دوم به بدی قبل نیست اما چندان هم امیدوار کننده به نظر نمی رسد. با این حال کلوب ایده آل های خود را دارد. در تدارک نسلی جدید. برای دهه پیش رو.



فصل چهارم. پرواز بر فراز آشیانه فاخته



فصل 2011-2010 آغاز می شود، موسم برداشت. نسل طلایی دورتموند به نظر متولد شده است. نوری ساهین، شینجی کاگاوا، ماریو گوتزه و مث هاملس. دورتموند نیم فصل اول را رویایی به پایان می برد. کابوس هشت فصل شکست و ناکامی به نظر به پایان رسیده است. در نیم فصل دوم، علیرغم نمایش های بعضا نه چندان دلچسب و در غیاب شینجی کاگاوای مصدوم، باز هم همان ریتم خوب گذشته وجود دارد. دورتموند به خوبی نیم فصل نخست نیست اما پیروزی دوباره برابر بایرن در بازی برگشت کار را یکسره می کند. برتری خرد کننده 3-1 برابر چشمان هفتاد هزار هوادار آلیانس آره نا. با گل فراموش نشدنی نوری ساهین. گلی که تا مدت ها در خاطره فوتبالی همه مان خواهد ماند. کلوب پیروزی 2-0 خانگی اش در بازی رفت برابر اف سی هالیوود فن خال را تکمیل می کند و سینی نقره ای بوندسلیگا بر فراز دستان وایدن فالر به رقص در می آید. پروازهای خاطره انگیز سرمربی جوان، بعد از هر گل مهم و بی اهمیت تیمش در کنار زمین، در حافظه تصویری تاریخ نویسان آلمانی ضبط می شود. پروازهایی که برای حاصل شدنشان روزهای بسیاری گذشت و شکست های ریز و درشتی تجربه شد اما در پایان سعادت پاداش اعتماد مدیرانی بود که سکان هدایت سلطان اروپا را به کلوب چهل ساله سپرده بودند. مردی که در فاصله سال های 2001 تا 2008 و زمانی که سی و چند سال بیشتر نداشت، ماینتز را از بوندسلیگا دو بالا کشید و دو سال بعد با همان تیم در رقابت های جام یوفا هم ظاهر شد. با تمام این احوال دورتموند او در رقابت های لیگ اروپای 2011-2010 و جام حذفی توفیق چندانی به دست نمی آورد. زمان بیشتری نیاز است.



فصل پنجم. سلطان قدیمی اروپا بازگشته است

مشاهده پیوست 137146

فصل در شرایطی آغاز می شود که وست فالن در شوک فروش غیر منتظره نوری ساهین به رئال مادرید است. بایرن، که حالا با حضور مانوئل نویر دست نیافتنی به نظر می آید، مدعی نخست قهرمانی است. دورتموند اما کژدار و مریز استارت می زند. با این حال روزهای خوب هنوز آن قدرها هم فراموش نشده اند. گوتزه فرم مطلوبش را می یابد، هاملس خاطرات بکن بائر را زنده می کند و روبرت لواندوسکی که حالا تازه ترین کشف کلوب برای جانشنی لوکاس باریوش افت کرده است. پیروزی های پیاپی هرچند در سایه حذف زودهنگام از لیگ قهرمانان و عدم توانایی صعود به لیگ اروپا کمرنگ می شود اما حرکت لاک پشتی کلوب و تیمش هنوز هم در مسیر درستی قرار دارد. پیروزی دوباره برابر بایرن در آلیانس. پیروزی در دربی روهر برابر شالکه همیشه رقیب و صعود خزنده به صدر جدول. بوندسلیگا دوباره مسیر سال گذشته اش را تکرار می کند. قهرمان احتمالی یک بار دیگر از تقابل سنتی دورتموند و بایرن خارج خواهد شد، بایرن رویای شیرین فتح سه گانه گام به وست فالن می گذارد، سه گانه ای که خوان اولش همین جا برای همیشه مسکوت و دست نیافتنی باقی می ماند. گل سرنوشت ساز روبرت لواندوسکی به دروازه مانوئل نویر و پروازهای دوباره کلوب در کنار زمین. سرنوشت فصل قبل تکرار می شود با این تفاوت که دورتموند این بار یک پله جلوتر است، آن ها مجوز حضور در فینال جام حذفی را هم گرفته اند و در صورت شکست دوباره بایرن می توانند از تک قهرمانی فصل قبلشان به دوگانه شیرین این فصل صعود کنند. خبر خوب بعدی امضای قرارداد مارکو رویس با دورتموند است. پدیده های پرشمار آلمان حالا بایرن را تنها سکوی پرتاب نمی دانند و همه این ها گواه یک مدعاست؛ گواه روزهای بهتر، سلطان قدیمی اروپا بازگشته است.
 

Super Bayern

Registered User
تاریخ عضویت
21 آگوست 2011
نوشته‌ها
2,200
لایک‌ها
2,632
00976992172416601406.png
95787241085614628510.png
00976992172416601406.png


.:: نتايج كامل هفته سی و چهارم و پایانی ::.

32131828686000037673.png



.:: جدول نهایی فصل 2011 - 2012 ::.

61623989340821376298.png



.:: 5 گل زن برتر تا هفته سی و چهارم ::.

01500865726360593813.png
 
بالا