قدم زنی در تبریز مه آلود | کرنر
این مطلب تراوشات ذهن معیوب حیران حیدری است ، نخوانید و اگر خوانید تا ته بروید لطفا .
صبح روز پنجشنبه راهی اداره شدم و طبق معمول یکی از همکاران را سر راه سوار کردم که بعد از گفتن سلام بدون آنکه منتظر جواب سلام من باشد گفت : همش تقسیر شما خبرنگارهاست ! گند زدید به تیم ! …
جلوی پارکینگ اداره نگه داشتیم تا راه باز شود و ماشین را داخل پارکینگ کنیم که همکاری دیگر پیاده از پارکینگ بیرون آمد و مستقیم آمد طرف من و گفت : تیمم تیمم ، این بود ؟ بزنم لهت کنم تا روزنامه ها بنویسن خبرنگار تبریزی کتک خورد ؟ بزنم ؟!! …
از پارکینگ بیرون آمدم و رفتم طرف نگهبانی تا برای خود ورودیه بزنم که در هنگام خروج از نگهبانی دیگری آمد به طرف من و گفت : همش تقسیر شماست ! تونی را واسه چی اخراج کردید ؟! فکر کردید آذرنیا دو تا بازی را برده می تونه مربی تراکتور بشه ؟ تا خواستم بگم که مربی تراکتور آذرنیا نیست یه فحش مشدی داد و رفت
وارد اداره شدم و به واسطه اینکه هر کسی سر راه مرا دیده ، چند دقیقه ای من را به تخته بسته است ، همه سر میز خودشان هستند و من طبق که معمول جلوی درب ورودی بلند سلام می گویم تا تک به تک با همه سلام و علیک نکنم با گفتن سلام وارد سالن اتاق شدم و از جلوی هر میزی که رد می شدم یه جمله جالب می شنیدم . برو بابا تو هم با این تیمت . دودرودود . دانیشماها . داش توشسون باشوزا . بوقـــ ….. از وسط راه برگشتم و فقط گفتم … .
مستقیم رفتنم به اتاق راننده گان و تا نشستم روی صندلی گفتم باخت تراکتور ربطی به من خبرنگار نداره و من هم مثل شما از تلویزیون بازی رو دیدم به من گیر ندید !
اولی گفت : هر چی خرج کرده بودیم باد هوا شد ! میلیاردی پول دادن به این کریمی اونم از بازیش .
دومی گفت : بابا کریمی به پرسپولیس تعصب داره عمدا بازی نکرد وقتی جلالی میبینه که نمی تونه بازی کنه واسه چی نکشید بیرون ؟
سومی گفت : شما ها چرا گیر دادید به کریمی ؟ بابا تیم هماهنگ نبود ، هنوز بازی اول بوده کم کم راه میوفتند و همین کریمی میشه ناجی ما و با همین کریمی قهرمان می شیم .
اولی جواب داد : آره قهرمان میشیم ! با این بازیکنان و این مربی حتما قهرمان میشیم
چهارمی وارد بحث می شود و می گوید : این شما ها هستید که تیم رو نابود می کنید . این داور فلان فلان شده همون اول کار با اون پنالتی مسخره روحیه تیم رو خراب کرد و بعد از اون هم انگار نه انگار دارن بازیکنان ما رو دارن له و لورده می کنن ! خوب تیم نابود میشه !
پنجمی با یک اتمام حجت وارد می شود : ببینید برادر من ، از داوریه بازی اول معلوم شد که می خوان پرسپولیس رو قهرمان کنند ! اصلا این قهرمانی اومده بود که پرسپولیس رو برنده کنه ! تابلو بود ، من همون لحظه گفتم این بازی یک هیچ به نفع اوناست
نفر ششم گفت : جریان چیه ؟! تونی برگشت یا نه ؟ نه ، نه ، اون لوپز بود که بهمون فحش داد ! ولی پرتغالی بود دیگه ، ول کنید این خارجی های پول پرست رو .
و این ماجرا تا پنجشنبه شب ادامه داشت تا شاهد باخت گسترش باشیم و روز جمعه را در خانه به استراحت مطلق پرداختیم و روز شنبه را برای فرار از بحث های بی سر و ته به اداره نرفتیم تا آب از آسیاب افتاده باشد .
بحث من در این مطلب باخت تراکتور و گسترش ، بحث ما بازی نه چندان جالب کریمی ، از داوری که نمی دانست برای چه سوت می زند و برای چه سوت نمی زند و از کاپیتانی که با شماره ۸۸ معلوم نبود برای چه عصبی بود و از کیانی که سرش را برای توپ می گذاشت و نصرتی با سر شکسته بازی کرد و از میثم بائوی که ندانستیم برای چه به میدان آمد و ربیع خواه چه کرد ، نیست .
چرا در هر شکستی به دنبال مقصر ردیف اول و دوم هستیم تا با چند فحش طبقه بندی شده ته دلمان را خالی کنیم ؟ مگر فوتبال غیر از برد و باخت است ؟
آری هست ! مساوی هم داریم . عدالت و منطق داریم . ما فهم و شعور داریم ! ما اگر فوتبال سیاسی را نمی فهمیم ، سیاست فوتبال را می فهمیم ! ما می فهمیم که قهرمانی پی این حرف ها را الکی به تنش نمالیده است .
آنچه نمی دانیم این است که وزیر مملکت در فوتبال چکار می کند ؟ وزارت سوخت و کارت سوخت و بنزین ، در این فوتبال چکار می کند ؟ چه شده است این فوتبال را ؟ مگر ما پا طلایی ، سر طلایی ، سلطان و قهرمان در این فوتبال نداریم ؟! چرا استاد اسدی را که از این فوتیال فقط یک گل به خودی به ارث برده را دیگر نداریم ؟!!
فوتبال یعنی تریبون ، فوتبال یعنی شهرت ، فوتبال یعنی انتخابات ، فوتبال یعنی احساس پاک نویسنده برگه ای رای که در صندوق می افتد .
حال سئوالی دارم از مخاطب ، از هوادار این فوتبال ، که چرا همیشه مقصر ردیف اول ناکامی های ورزشی را خبرنگاران و رسانه ها می دانید ؟ ” بگذر ز من ای آشنا چون از تو من دیگر گذشتم ، دیگر تو هم بیگانه شو چون دیگران با سرگذشتم ” .