مسلما بارسا نمیتونه به اندازه الان قدرت نمایی کنه(رئال هم که هیچی اگه تو لیگ انگلیس بود با رومن کل مینداختن لیگو به فساد میکشوندن:دی!)
حرف من این هست که بخاطر این فشردگی ها تیما نمیتونن به اندازه لازم مفید واقع بشن
در مورد موفقیت اتلتیکو صرف نظر از بازیکن های خوبی که داره وقتی اینجور تیما میبینن شانسی برای قهرمانی تو لیگ و جام حذفی ندارن از طرفی میدونن خطر سقوط ندارن تمام تمرکزشونو میذارن رو رقابت اروپایی
اگر تیمای دیگه بازیکناشونو راحت نمیفروختن و حراج نمیکردن از جمله یونایتد الان لالیگا تک قطبی بود!
بارسا کارش راحت نبود اما شاید سخت تر به قهرمانی میرسید. مطلب اینه که 32 سال هستش که ارزش پوند هرساله سیر صعودی داشته جز امسال که نرخ کاهشی پیدا کرد.
این یعنی اقتصاد و بنیان اقتصادی قویتر. همین باعث میشه منچستریونایتد و آرسنال جز ثروتمندترین باشگاه های ورزشی جهان باشند، همین ثبات اقتصادی توجیح مناسبی برای سرمایه گذاری شیوخ عرب و میلیاردری مثل آبراموویچ شد.
اما در مقابل، اسپانیا یک کشور شکننده در مسائل اقتصادی، بنیان های اقتصادی ضعیف و تولید ناخالصی ناچیز در برابر انگلستان. تا قبل از این قبیل سرمایه گذاری ها فقط میشه به موفقیت نسل طلایی منچستر اشاره کرد که با اون بازی دراماتیک نیوکمپ رقم زده شد.
آرسنال در همون سالها در فینال جام یوفا از گالا توی ضربات پنالتی میبازه. لیورپول بحثش کاملا جدا و استثناست، اما اگر که خوب مرور بکنیم توی 12 سال اخیر ثبات اقتصادی انگلستان و ورود سرمایه های خارجی تاثیر مستقیمی رو فوتبال باشگاهی اون کشور گذاشته.
مطمئن باشید خانواده ی گلیزر هیچ وقت نه در لیگ ایتالیا نه اسپانیا سرمایه گذاری نمیکنند، چون کشور های مناسبی برای سرمایه گذاری نیستند.
مسائل فنی جای خود، اما لیگ برتر انگلستان از حواشی اقتصاد و سیاست کاملا استفاده کرده تا به اینجا رسیده..
پ.ن:
الان داشتم در مورد ناتینگهام فارست میخوندم، دیدم خانواده ی الحصاوی که یک خانواده ی کویتی هستش مالکیت این باشگاه رو از 2012 در اختیار قرار دارند.:hmm: