سلام
داداش من 5 ساله دارم با طوطی سانان سر و کله می زنم.
روش ابداعی خودم رو بهت می گم که در دو ساعت حیوونت دستی می شه.
کلا حیوانات واسه رام شدن نیاز دارن که بهشون بفهمونی ازشون قوی تری.مثلا اسب رو تو فیلم ها اگه دیده باشی وقتی می خوان رامش کنن اینقدر روش می شینن و در مقابل لگد هاش مقاومت می کنن تا بالاخره بفهمه که با لگد انداختن نمی تونه اون انسان رو از رو کمرش پرت کنه.واسه همین دیگه برای همیشه رام میشه.
پرندگان هم دقیقا همین طوری ان.این عروس هلندی تا زمانی که می بینه با گاز گرفتنش می تونه تو رو از خودش دور کنه رام بشو نیست!!
من همین روش رام کردن اسب رو در مورد اینا به کار گرفتم،البته نه اینکه برم رو کمرشون بشینم!!!
روش کار این جوریه که شما باید یه دستکش زمستونی بافتنی دستت کنی.روی اون دستکش بافتنی هم یه دستکش ظرف شویی بکشی.
فلسفه ی دستکش ظرف شویی هم اینه که نوک عروس هلندی توش فرو نمی ره.هر چقدر هم گاز بگیره نمی تونه سوراخش کنه.دستکش بافتنی هم واسه اینه که به خاطر فشاری که با نوکش از روی دستکش ظرف شویی وارد می کنه دستت درد نگیره و نتونه بهت غلبه کنه.
وقتی این دو تا دستکش رو رو هم پوشیدی از قفس درش بیار.اینم بگم قبلش باید پرهاش رو غیر از سه تا شاه پر در هر بال کوتاه کنی.
بعد آروم آروم تا چند دقیه فقط دستت(همونی که دستکش روشه) رو از جلوی صورتش رد کن(سعی نکن بهش دست بزنی).با دستت جلوش بازی کن و بذار ترسش یکم بریزه.
بعد از چند دقیقه خیلی آروم همون جایی که نشسته دستت رو بکش رو سرش.در چند دفعه ی اول مسلما فرار می کنه.چندین بار این کار رو تکرار کن.
بعد از چند دقیقه که این کارارو کردی با همون دستت بگیرش و بذار هر چقدر می تونه گاز بگیره.دوباره ولش کن،نازش کن و دوباره بگیرش.این چرخه رو چند بار تکرار کن و هر دفعه تا جایی که خودش از گاز گرفتن دست برنداشته ولش نکن.
بعد از چند بار تکرار این کارا حالا با اون دستت که دستکش نداره آروم آروم نازش کن.اگر دیدی بازم واکنش گاز گرفتن یا فرار کردن از خودش نشون می ده دوباره مراحل بالا رو تکرار کن.ولی اگر دیدی وقتی می خوای نازش کنی فقط تاجش رو بلند می کنه و سرش رو یکم عقب می کشه دیگه نیازی به گرفتن نیست.اون قدر با دستت نازش کن تا به دستت خو بگیره.
بعد از حدود نیم ساعت ناز کردن و .... سعی کن بیاریش رو دستت.دیگه می تونی دستکش ها رو دربیاری.از این به بعد رو دستت نازش کن.
با این روش در کمتر از یه ساعت حیونت دستی دستی می شه.من این روش رو با بیش از 50 تا طوطی امتحان کردم.
بعد از دستی شدن بهت عادت می کنه و مسئولیتت خیلی بیشتر می شه.باید روزی حداقل یه ساعت باهاش بازی کنی.باید سعی کنی تا جایی که می تونی تو قفس نذاریش.انواع و اقسام وسایل بازی رو باید براش بخری چون تنهاست و نیاز به بازی داره.
حالا که این همه حرف زدم بذار یه نکته هم راجع به غذای طوطی سانان بهت بگم.متاسفانه تو ایران نمی دونم چرا همه فکر می کنن غذای اصلی طوطی تخمه است!!!
تخمه آفتاب گردون به دلیل ذات گرمش و انرژی زیادی که داره بیشتر در فصل جفت گیری به این حیوون ها داده می شه که قوای جنسی شون بالا بره و .....
دادن بیش از حد تخمه به این حیوون ها باعث افزایش چربی بدنشون می شه.به طوری بعد از چند ماه طوطی خیلی چاق و سنگین می شه دو دیگه بازی گوشی نمی کنه.اگر همین طور پیش بره تضمین می دم که حیوونت بمیره.
به عنوان غذای اصلی چیزایی رو که می گم بهش بده:
ارزن + تخم کتان + تخم جارو ( همه به مقادیر مساوی)
در کنارش هفته ای یک روز تخمه براش بذار و در پایان روز از جلوش بردار.
کاهو،شلیل،آلو،هلو،زردآلو،توت فرنگی و سایر میوه های فصل روزانه فراموش نشه.به مقدار خیلی کم نه اون قدری که از میوه زده بشه.هر روز یه میوه ی جدید بهش بده که از میوه زده نشه.
شکلات،شربت های نوشیدنی صنعتی،کاغذ روزنامه و کلا مواد شیمیایی به شدت ممنوعه.با چشم های خودم دیدم که کاسکو به اون عظمت واسه خوردن شکلات جان به جان آفرین تسلیم کرد.
بازی کردن هم فراموش نشه.
والسلام