1. بازی های کامپیوتری
آیا بازی های کامپیوتری باعث می شوند که بچه ها از نظر اجتماعی منزوی بار بیایند و تمرکزشان برای یادگیری کم شود؟ تحقیقات نشان داده است که کودکانی که زمان های مشخصی راصرف بازی کامپیوتری می کنند، در زمینه های هماهنگی چشم و دست، یادگیری علوم و حتی ضریب هوشی هم پیشرفت می کنند. تحقیقی که در انگلستان و بر روی 700 کودک انجام شده نشان داده است که بازی های شبیه سازی شده باعث پیشرفت ذهنی بچه ها در زمینه تفکر استراتژیک و مهارت های برنامه ریزی شده است. همچنین از طریق بازی های کامپیوتری می توان مفاهیم علم فیزیک را به خوبی تعلیم داد. در یک بازی به نام محاصره مفاهیمی مثل پرتاب موشکی، تأثیرات شتاب باد و زاویه ی عمودی در هم ادغام شده و به صورت بازی آموزش داده می شوند.
اما مراقب باشید
بعضی از بازی های کامپیوتری ممکن است باعث ایجاد فشار های عصبی در کودکان کم سن تر شوند چون این گروه از کودکان نمی توانند تفاوت میان عالم واقعیت و تخیل را درک کنند. برای این منظور دقت کنید که کامپیوتر در جایی قرار گیرد که در دید شما باشد و بتوانید چگونگی استفاده از آن را تحت نظر داشته باشید.
2. گوش دادن به موسیقی باصدای بلند
آیا شما هم از اینکه از اتاق فرزند نوجوانتان موسیقی با صدای بسیار بلند پخش می شود نگرانید؟ بعد از خواندن این مطلب متوجه می شوید که چندان هم مضر نیست. تحقیقات ثابت کرده اند که هرچه شدت صدای موسیقی بیشتر باشد، لذت بخش تر است. این مسئله مربوط به سیستم دهلیزی گوش است که در عین حال مسئول حفظ تعادل بدن نیز هست، وقتی ارتعاشات صدا با آن بر خورد می کنند یک پیام مثبت به مغز می فرستد که باعث ایجاد احساس خوشایندی می شود؛ محققان معتقدند این حالت به یک حس آکوستیک بدوی مرتبط است که مثل نیاز به خوراک یا رابطه ی جنسی یکی از نیاز های اولیه است. اما اگر باعث ایجاد صدمه به سیستم شنوایی شود ارزشی نخواهد داشت. محققان به این نتیجه رسیده اند که با وجودی که صدایی که از اتاق مجاور به گوش می رسد باید حد اقل 90 دسیبل باشد (یعنی برابر باصدای موتور سیکلت) تا باعث تحریک سیستم دهلیزی شود، صدایی که از طریق بلند گو به گوش می رسد تنها با 30 دسیبل همان تأثیر را خواهد داشت.
اما مراقب باشید
سرو صدای مداوم باعث ایجاد صدمه می شود. رفتن به کنسرت موسیقی راک با 100 دسیبل صدا اشکالی ندارد به شرطی که بعد از آن به مدت 16 تا 18 ساعت به گوش ها استراحت بدهید. اما برای استفاده از دستگاه های پخش موسیقی شخصی با گوشی از قانون 60/120 پیروی کنید یعنی می توانید با شدت 60 درصد به مدت 120 دقیقه در روز به موسیقی گوش دهید.
3. دویدن در پیاده رو
گفته می شود دویدن، خصوصاً در جاده ها و کنار خیابان ها باعث ایجاد صدمه به زانو و در نهایت بروز آرتروز می شود. اما تحقیقی که اخیراً انجام شده نشان داده است که افرادی که به طور مرتب می دوند کمتر از کسانی که این کار را نمی کنند به آرتروز مبتلا می شوند. به نظر می رسد که دویدن باعث استحکام غضروف زانو شده و از تحلیل رفتن آن جلوگیری می کند. در این تحقیق 300 فرد بالغ بین 50 تا 79 سال برای مدت 10 سال مورد بررسی قرار گرفتند، نتیجه اینکه در کسانی که ورزش می کردند میزان غضروف بین مفاصل افزایش یافته بود. علاوه براین دویدن بهطور مرتب باعث کاهش درد های اسکلتی عضلانی که در افراد مسن شایع است نیز می شود.بنابر این تحقیق کسانی که مبتلا به آرتروز هستند نیز می توانند بدوند اما بهتر است با ورزش های خفیف تری مثل شنا، دوچرخه سواری یا پیاده روی شروع کنند.
اما مراقب باشید
اول مطمئن شوید که کفش مناسب و اندازه به پا دارید. بهترینچیز برای جلوگیری از ایجاد صدمات یک جفت کفش مناسب است که با کمک یک متخصص انتخاب شده باشد. همچنین بهتر است که به ندای بدنتان گوش کنید و با تمرین های سبک مثل ترکیب راه رفتن و دویدن شروع کنید.
4. لبنیات – پرچرب یا بدون چربی
تحقیقی که توسط متخصصان دانشگاه هاروارد و بر روی 19,000 زن انجام شده نشان می دهد که مصرف بیش از حد لبنیات کم چرب یا بدون چربی ارتباط مستقیمی با خطر نازایی به دلیل ضعف در تخمک گذاری دارد؛ این در حالی است که استفاده از لبنیات کامل (با چربی اندازه و طبیعی)خطر کمتری را به همراه دارد.استفاده ی متعادل از چربی برای بدن ضروری است. زنانی که بیش از حد از ورود چربی به بدنشان جلوگیری می کنند کالریکافی برای رسیدن به سطح مطلوبی از چربی بهبدنشان نمی رسد. این میزان چربی برای تولید ترکیبات مختلفی در بدن، از جمله هورمون هایی که مسئول تخمک گذاری و باروری هستند ضروری است. علاوه بر این تحقیقی که بر روی 2375 مرد انجام شده نشان می دهد افرادی که بیشتر از لبنیات استفاده می کردند تا 60 درصد کمتر احتمال ابتلا به فشار خون و چربی خون داشتند که منجر به بیماری هایی از قبیل دیابت، ناراحتی های قلبی و سکته ی مغزی می شود.
اما مراقب باشید
لبنیات پر چرب زمانی موءثر خواهد بود که به صورت متعادل در برنامه ی غذایی گنجانده شود. مسلماً مصرف کالری بیش از حد منجر به افزایش وزن می شود.
5. استفاده از پیام کوتاه بجای تماس تلفنی
ممکن است فکر کنید که پیان کوتاه هم یکی دیگر از پیشرفت هایی است که ارتباطات انسانی را کم می کند. اما تحقیقی که در سال 2005 انجام شده نشان می دهد که 53 درصد از نوجوانان و 51 در صد از والدینی که از این روش استفاده می کنند معتقدند که فرستادن پیام کوتاه به بهبود رابطه ی آنها کمک کرده است. استفاده از پیام کوتاه باعث می شود که والدین با فرزندانشان در تماس باشند بدون اینکه فرزندان احساس کنند والدین در زندگی آنها دخالت می کنند یا اصطلاحاً آنها را کنترل می کنند. به این ترتیب هم فرزندان می توانند خلوت خود را داشته باشند و هم والدین می توانند با فرزندان در ارتباط باشند.
اما مراقب باشید
فرستادن پیام کوتاه سطحی از گمنامی را با خود به همراه دارد به این معنی که ممکن است فرزندان بگویند در مدرسه هستند و نباشند، صدایی هم به گوش نمی رسد که والدین بتوانند از درستی یا نا درستی این ادعا مطمئن شوند.
6. کافئین
بعضی از مردم فکر می کنند قهوه و چای بدون کافئین سالم تر است و برخی محققان هم معتقدند که بین کافئین و طپش قلب و سرطان پانکراس ارتباط هایی وجود دارد اما اخیراً تحقیقاتی انجام شده که می گویند کافئین برای بدن مفید است. این تحقیقات قهوه را به عنوان ماده ای که باعث بهبودی یا کند شدن بیماری پارکینسون در مردان می شود معرفی کرده اند. البته پزشکان برای بیماران خود قهوه تجویز نمی کنند ولی کافئین موجود در آن برای افرادی که بخاطر بیماری پارکینسون دچار افت فشار خون می شوند مفید است بنابر این بهتر است با وعده های غذایی یک نوشیدنی کافئین دار هم بنوشند. کافئین همچنین از بوجود آمدن سنگ کیسه ی صفرا و خطر بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
اما مراقب باشید
برای بزرگسالان مصرف حدود 400 میلیگرم کافئین در روز (حدود 4 فنجان قهوه) و برای خانم هایی که در سن باروری هستند حدود 300 میلی گرم در روز کافی است زیرا استفاده ی بیش از حد آن ممکن است باعث سقط جنین شود.
7. مادر شاغل
آیا از اینکه هم باید از بچه ها مراقبت کنید و هم به وظایف شغلی خود برسید نگران هستید؟ تحقیقات نشان می دهند زنانی که باید وظایف سه گانه ی خانه داری، بچه داری و شغلی را با هم انجام دهند از سلامت بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند وکمتر از بیماری هایی مثل دیابت، بیماری های قلبی، آلرژی و میگرن رنج می برند. تحقیقات نشان داده اند که 38 درصد زنان خانه دار تا سن 50 سالگی به چاقی دچار می شوند در حالی که این میزان در زنان شاغل 23 درصد است.
اما مراقب باشید
مادران شاغلی که مجرد هستند با وجودی که از زنان شاغل همسر دار یا زنانی که بچه ندارند بیشتر در معرض بیماری هستند ولی هنوز هم از زنانی که شاغل نیستند سالم تر هستند.
8. نور خورشید
سالهاست که متخصصین ما را نسبت به مضرات نور خورشید آگاه کرده اند اما تحقیقات ثابت کرده اند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید البته با رعایت اعتدال، مفید است. نور خورشید در بدن ما تبدیل به ویتامین D می شود که به سلامت و استحکام استخوان ها کمک می کند علاوه بر اینها ویتامین Dاز سرطان سینه، پروستات، سفت شدگی بافت ها و دیابت نوع 1 نیز جلوگیری می کند. در طول تابستان تنها با راه رفتن در زیر نور آفتاب و انجام کارهای روزمره ویتامین مورد نیازمان را بدست می آوریم اما گاهی در طول پاییز و زمستان به اندازه ی کافی از نور آفتاب بهره نمی بریم. برای جبران آن بهتر است بزرگسالان با مشورت پزشک خود از داروهای جایگزین استفاده کنند.
اما مراقب باشید
اشعه ی یو وی می تواند خطر ناک باشد و انواع سرطان پوست را بوجود آورد. سعی کنید تنها چند دقیقه در روز در معرض نور آفتاب قرار گیرید از کرم های ضد افتاب با SPF 15 یا بیشتر استفاده کنید و یا بین ساعات 11 صبح تا 4 بعد از ظهر در سایه بمانید.
9. نوشابه های قند دار
آیا اینکه نوشابه های مختلف به صورت رژیمی تولید می شوند خوب است؟ تحقیقی که در سال 2005 بر روی یک گروه 622 نفری انجام شده نشان می دهد که کسانی که به طور مرتب نوشابه های رژیمی مصرف می کنند نسبت به کسانی که نوشابه ی معمولی می خورند بیشتر در معرض افزایش وزن هستند. استفاده از نوشابه های رژیمی به ما یک احساس امنیت دروغین می دهد. تحقیقاتی که بر روی حیوانات انجام شده نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی در کنترل ارتباط شرطی مصرف شیرینی و جذب کالری اختلال ایجاد می کنند (یعنی چون شیرینی آنها کمتر است مصرف ما بیشتر می شود). بنابراین میزان مصرف کالری بیشتر می شود و به اضافه وزن می انجامد.
اما مراقب باشید
بهتر است تشنگی خود را با آب برطرف کنید چون حتی یک قوطی نوشابه ی گاز دار معمولی حاوی مقدار زیادی کالری است که به نظر نمی آید.
منبع : مردمان.نت