دوستان این درصد بازده صندوق که مثلا مینویسن بازده صندوق در ماه گذشته 36 درصد یعنی 36 درصد سالیانه یا ماهیانه ؟ یعنی من پول بزارم ماهیانه 36 درصد سود به من میده ؟ چجوری محاسبه میشه ؟
36% اگه نوشته که ماه قبل بازدهی داشته ، یعنی واسه همون 1 ماه معادل 36% بازدهی داشته یعنی ابتدای ماه 1 میلیون سرمایه گذاری میکردی ، تا آخر ماه مربوطه 1 میلیون 360 هزار تومان برداشت میکردی .
فقط نکته اینجاست که این سود برای ماه قبل بوده و الزاما برای ماه بعد ، بعدش و الی آخر این اتفاق نمیوفته
ممکنه ماه بعد بازدی زیر 5% باشه
ممکنه 0 یا حتی منفی بشه
عملکرد صندوق رو باید حداقل طی 2 سال گذشته بررسی بکنید . هرچی طول عمر صندوق بیشتر باشه و دوره های رکودی و صعودی رو به خودش دیده باشه ، منطقی تر میتونید سرمایه گذاری بکنید .
و بعدا میشه با یک فرض منطقی ، تخمین زد که طی چند سال آینده همین عملکرد تکرار بشه . ممکنه حتی عملکرد بهتر بشه ولی به احتمال زیاد خیلی بدتر نمیشه .
صندوق های تازه تاسیس ریسکشون بالاتره ، به خاطر عدم آشنایی با گذشته صندوق و اینکه در شروع معمولا صندوق ها عملکرد خوبی رو برای جذب سرمایه از خودشون نشون میدن و با گذشت زمان عملکرد به تعادل میرسه
نکته دیگه هم اینه که صندوق رو باید با دید حداقل 1 ساله بخرید در غیر اینصورت ممکنه سود خوبی نکنید یا حتی زیان هم بکنید
و نکته دیگه ، بیشتر از 1 ساله که بورسیه کله در حال بالا رفتنه و بازدهی های این 1 سال همه صندوق ها و سهم ها و ... ارقام چند صد درصدی برای 1 سال بوده و همه میدونیم که بعد از اتمام این موج کلی ، بازار متعادل تر میشه و توی بازار متعادل عملکرد واقعی صندوق قابل اتکا هستش
پس توصیه میکنم سراغ صندوق قدیمی و برید که حداقل توی سال های 92 الی 95 هم فعالیت داشته باشه ( سال های بد دهه اخیر واسه بورس ) . اگه اون زمان بازدهی خوبی داشتن ، با خیال راحت سرمایه گذاری خودتون رو انجام بدید و دیگه کاری به صندوق نداشته باشید تا حداقل 1 سال آینده