پاسخ رضا بود دوست عزیز!
بله، چون اختیار ندارن! یعنی عقل حتی اگر 0.1 % باشه فقط سمت چیز از پیش تعیین شده است. ولی توان یادگیری دارن.
مثل ماجرای سیب زمینی آبپز کردن میمون ها که بعد همشون یاد گرفتن.(مستندی بود پخش می شد این مورد رو گفت.)
حیوان توانایی درخواست کردن رو داره! آب، باران، غذا، محبت. اما اختیاری نداره
آیه 3 سوره انسان:
«ما راه (حق و باطل) را به او نشان دادیم، میخواهد هدایت پذیرد و مسئولیتهایش را انجام دهد، یا کفران (نعمت) کند.»
اختیار یعنی بتونی بین خوب و بد انتخاب کنی! نه اینکه همیشه چیزای خوب رو بخوای!
خواستن رو همه موجودات دارن، مثلا درخواست یک سگ برای غذا که نشون میده!
عقل چیزی هست که به موجود توانایی فکر و رشد میده! بلاخره این شیر توی سیرک توانایی یادگیری داره! درسته؟ چون غریزه نه کم میشه نه زیاد!
در مورد خوک روایتی نداریم اما سگ:
زمانی که آدم و حوا به زمین هبوط کردند 700 سال از یکدیگر دور بودند تا اینکه در نزدیکی مسجد الحرام یکدیگر را یافتند
اما در آن لحظه شیطان که نمی خواست آدم و حوا به یکدیگر برسند و بچه دار شوند تا نسل انسان ادامه پیدا کند جمعی از وحوش چون گربه و شغال و گرگ و شیر را جمع کرد تا به ادم و حوا حمله کنند و آنان را بدرانند و برای متقاعد کردن این حیوانات برای آنان سخنرانی کرد و چون سخنرانی طولانی شد آب دهان شیطان راه افتاد و از کنار دهانش بر زمین ریخت و از آب ریخته شده بر زمین ناگهان 4 سگ بزرگ پدید امده و پارس کنان به 4 گوشه مسجد الحرام که آدم و حوا در انها ماوا گزیده بودند رفته و از حمله وحوش و کشته شدن آدم و حوا جلوگیری کردند و نقشه شیطان به فضل الهی ناکام ماند.
و مکرو و مکرالله والله خیر الماکرین
عزیز من قصدم دفاع از تاپیک نبود!بخواییم سر اینچیزا بحث کنیم یه کتاب میشه بحث کرد
ولی بحث شما ربطی به موضوعی که من عنوان کردم نداره
در فقه ثواب به چه عملی تعلق میگریه؟به عملی که با خلوص نیت و در راه غربت که از روی اختیار انجام میشه
وهرگز ثواب به اعمال غریزی تعلق نمیگیره
حالا ایا این حیوانات دست به همچین اعمالی زدن از روی غریزه بوده یا اختیار؟
اگر از روی غریزه بوده که ثوابی نباید بهش تعلق بگیره که اینطور در مقابل حیوانات دیگه دارای قرب و منزلت بیشتری بشن
اگر از روی اختیار بوده که پس کلا اصول این مذهب میره زیر سوال چون اصلی تفاوت انسان با حیوان فقط همین بحث اختیار هست
فقط همین موارد و حدیث نیست که عنوان کنین جعلیه و مواردی مثل سگ اصحاب کهف و هدهد سلیمان و شتر صالح و ... هم صدق میکنه
اگرم گفته بشه این حیوانات خاص افریده شدن پس بحث عدالت میره زیر سوال که چرا موجودات دیگه نباید خاص افریده بشه و این موقعیت رو داشته باشن
پس خانه از پایبست ویران است
گفتم بخوایم بحث کنیم خیلی میشه بحث کرد ولی کسی بخواد شک کنه همین چند خط براش کافیه سوالات توی ذهنش ایجاد بشه و بره دنبال حقیقت بگرده
عزیز من قصدم دفاع از تاپیک نبود!
من فقط می گم حیونات عقل و هوش دارن!
اما اختیار ندارن.
کاملا هم حرفتون رو تایید می کنم.
کاری که روی اختیار نباشه، هیچ ارزشی نداره!
برای مثال من از اجبار یکی رو دوست داشته باشم، دوست داشتن من ارزش داره؟
فکر کنم منو با استارتر اشتباه گرفتید. :دی
در مورد خوک روایتی نداریم اما سگ:
زمانی که آدم و حوا به زمین هبوط کردند 700 سال از یکدیگر دور بودند تا اینکه در نزدیکی مسجد الحرام یکدیگر را یافتند
اما در آن لحظه شیطان که نمی خواست آدم و حوا به یکدیگر برسند و بچه دار شوند تا نسل انسان ادامه پیدا کند جمعی از وحوش چون گربه و شغال و گرگ و شیر را جمع کرد تا به ادم و حوا حمله کنند و آنان را بدرانند و برای متقاعد کردن این حیوانات برای آنان سخنرانی کرد و چون سخنرانی طولانی شد آب دهان شیطان راه افتاد و از کنار دهانش بر زمین ریخت و از آب ریخته شده بر زمین ناگهان 4 سگ بزرگ پدید امده و پارس کنان به 4 گوشه مسجد الحرام که آدم و حوا در انها ماوا گزیده بودند رفته و از حمله وحوش و کشته شدن آدم و حوا جلوگیری کردند و نقشه شیطان به فضل الهی ناکام ماند.
و مکرو و مکرالله والله خیر الماکرین
ادم سه ساعت سخنراني كني دهنش خشك ميشه يا ازش اب چكه ميكنه؟!!!!!!
همين جواب يدونه رو بدي كافيه انصار!
پ.ن: يه تاپيك فروش ايكس باكس زدم عكس نزاشته بودم يه ساعته پاك كردن! 24 ساعت مهلت رو هم ندادن!
هفتاد تا پست. س شعر نوشتين هنوز بازه تاپيك :|
Sent from my GT-I5500 using Tapatalk 2
در عوض احکام شکنجه اشون خیلی درست و بیش از حد انجام میشه!!!واقعا توش موندم چرا این احکام اسهال در ایران به درستی انجام نمی شه
کور رنگی عایا؟نه این اواتارتون شبیه کاربر انصار هست واسه اون اشتباه کردم
ادم سه ساعت سخنراني كني دهنش خشك ميشه يا ازش اب چكه ميكنه؟!!!!!!
همين جواب يدونه رو بدي كافيه انصار!
پ.ن: يه تاپيك فروش ايكس باكس زدم عكس نزاشته بودم يه ساعته پاك كردن! 24 ساعت مهلت رو هم ندادن!
هفتاد تا پست. س شعر نوشتين هنوز بازه تاپيك :|
Sent from my GT-I5500 using Tapatalk 2
منظورش بلبل خرماست،با بلبل خیلی خیلی فرق میکنه
این دو حدیث را هم که اکثرا با آن آشناهستیم را در این ضمینه قرار میدهم
امام صادق(ع) روایت شده است که آن حضرت فرمود «از کشتن حیوانات به جز افعی، عقرب و موش بپرهیزید»
و یا حضرت علی(ع) میفرماید: به خدا سوگند اگر همه آنچه را که در زیر آسمانهای هفتگانه است را
به من دهند تا دانه جوی را از مورچه ای به ظلم گیرم یا نافرمانی خدای را به جا آورم هرگز چنین نکنم
بدانید که این دنیای فانی شما در نزد من از برگ سبزی که در دهان ملخ است پست تر است. الحیاه جلد 2 صفحه 224
که این دو حدیث را در پست اول نیزقرار میدهم
merdas آیا؟
این دو حدیث را هم که اکثرا با آن آشنا هستیم را نیز در این تاپیک رار میدهم
امام صادق(ع) روایت شده است که آن حضرت فرمود «از کشتن حیوانات به جز افعی، عقرب و موش بپرهیزید»
و یا حضرت علی(ع) میفرماید: به خدا سوگند اگر همه آنچه را که در زیر آسمانهای هفتگانه است را
به من دهند تا دانه جوی را از مورچه ای به ظلم گیرم یا نافرمانی خدای را به جا آورم هرگز چنین نکنم
بدانید که این دنیای فانی شما در نزد من از برگ سبزی که در دهان ملخ است پست تر است. الحیاه جلد 2 صفحه 224
که این دو حدیث را در پست اول نیزقرار میدهم
شما عذر بدتر از گناه میاری ؟! :blink: الان حدیث حضرت محمد رو کسی قبول نداشت شما رفتی از امام علی و امام صادق حدیث میاری ؟! بنظرت حضرت محمد میگه مورچه رو نکشید ؟ تو اگه اناقت پر مورچه شد چیکار میکنی ؟ میگی کیش کیش برین بیرون ؟ یا دونه دونه میگیریشون میندازیشون بیرون ؟ شما چرا یه مشت چرت و پرت تحویل مردم میدی بنظر خودت داری از اسلام دفاع میکنی ؟ بنظر من که داری گند میزنی به اسلام که 100% قصد و غرضتم همینه
حواست به چرت و پرتهایی که مینیویسی باشه اینجا مدیرا مواظب هستن عواقب این اراجیف نوشتن ها پای خودته از ما گفتن بود