سلام .
مطلبي هست كه فكر مي كنم براي خيلي از دوستان هنوز جا نيافتاده . به خاطر همينه كه مي گن مثلا فلان دستگاه نمي ارزه . گرونه و يا ....
اين مطلبي كه دارم مي نويسم حالت كلي داره . دستگاهها كلاسه بندي شدند و ضعفها و نقاط قوت هر كدوم نوشته ميشه . خواهشا دو دستگاهي كه در يك كلاس نيستند رو با هم مقايسه نكنيد . نه فقط در اين زمينه بلكه در هيچ جا ، اينكار رو نكنيد .
خب ! ما چند كلاس براي اين دستگاهها داريم .
اولي MP3 CD players هستند .
همونطوري كه معلومه ، مي تونند Mp3 بخونند . اكثر اين دستگاهها ، حافظه اي ندارند و فقط CD ها رو مي خونند . از مزاياشون اينه كه ارزون هستند و CD هاي موسيقي رو مي خونند . از نقطه ضعفهاي اين دستگاهها هم بزرگ بودن دستگاه هست . همين طور اگر تكان هاي شديد بخورن ، Skip Tracking اتفاق مي افته . هر چند كه بعضي هاشون به اصطلاح anti-Shock هستند .
دومي Flash-based players هستند .
از بزرگترين مزاياي اين دستگاه ShockProof بودن و همين طور سايز بسيار كوچك آنهاست . بين 32 مگابايت تا 2 گيگابايت حافظه دارند . همينطور اين دستگاهها ، به خاطر كوچك بودنشون و تبعا صفحه نمايش كوچكشون (اگر داشته باشند) مصرف باتري خيلي كمي دارند و شما براحتي مي تونيد در جاهايي كه خيلي تحرك داريد، بدون اينكه نگران Skip باشيد و يا نگران صدمه به دستگاه باشيد ، از اونها استفاده كنيد . از نقطه ضعفهاي اين كلاس ، قيمت بالاي اونهاست . Ipod Shuffle توي اين كلاسه .
سومي Micro hard drive-based players هستند .
كه در اصل بين كلاس دوم و سري Hard drive-based players هستند . در اصل ، با حجمي بالاتر از Flash Based Players و وزني كمتر از Hard drive-based players ، گزينه مناسبي براي خيلي از افراده . كساني كه مثل من ، نهايتا 5 تا 6 گيگابايت بيشتر لازم ندارند . Ipod Mini توي اين كلاسه . اين دستگاهها ، البته بسته به نوع محصول ، ضعف عمده اي ندارند به جز اينكه به خاطر استفاده كردن از MicroDrive كه يك قطعه كاملا مكانيكيه ، اولا مصرف باتري بيشتري نسبت به Flash-based players دارند و در ثاني ، اگر ضربه شديدي بخورند احتمال صدمه جدي وجود داره . چون كساني كه از اين كلاس استفاده مي كنند ، بيشتر در كارهاي روزانه از اين دستگاه استفاده مي كنند چندان Skip توي اينها اتفاق نمي افته . ولي در كل ، اين احتمال وجود داره كه در تحركات شديد ، اندكي Skip اتفاق بيافته .
و آخري Hard drive-based players هستند .
اين دستگاه ها با حافظه هاي 10 گيگابايت تا 60 گيگابايت (و يا بالاتر كه من نديدم) توليد ميشن . بيشتر به درد كساني مي خوره كه اهل مسافرتهاي طولاني هستند و دسترسي به كامپيوتر شخصيشون هم ندارن . در نظر بگيريد كسي كه مي خواد 2 ماه مسافرت بره ، نمي تونه با يك دستگاه Flash Based و يا MicroDrive Based سر كنه .
از نقطه ضعفهاي اين دستگاه هم به وزن زياد ، حجم بزرگتر نسبت به دو كلاس 2 و 3 و نامناسب بودن دستگاه براي فعاليتها با تحرك زياد (مثل دويدن و ...) اشاره كرد . سري ipod در اين كلاسه .
خب ! در حد توانم به سوالها جواب ميدم .
Tsotodeh عزيز گفته بودند :
1-firewire این نسل 5 ای ها 800 هست یا 400 ؟
2-سیم firewire رو ipod هست؟
3-اگر ipod رو بخریم و یه مشگل براش پیش بیاد به کجا باید مراجعه کنیم؟
1 - كلا Firewire 800 اختصاص به يك Generation نداره . نهايتا ، اگر همراه دستگاه ارائه نشه مي شه جداگانه خريداري كرد . اين هم
لينكي كه مربوط به Griffin هستش. البته بايد PC شما هم چنين پورتي رو ساپورت كنه .
2 - نه متاسفانه . در بعضي از محصولات مثل Ipod Mini بايد جداگانه خريداري بشه . حتي بعضي وقتها در سري ipod ، وسايلي در Ipod 40GB هست كه در 20 Gb نيست . حتي اگر جفتشون در يك Generation باشند .
3 - بالاخره مشكل ايران و تحريم اقتصاديه . فكر مي كنم اگر بتونيد با گارانتي معتبر از خارج ايران ، نه الزاما دبي ، وسيله رو بخريد خيلي خوبه .واقعا نمي تونم كمكي بكنم . تنها تجربه اي كه خودم دارم اينه كه محصول آمريكايي رو از خود آمريكا برام از انگليس خريدن و با پست فرستادن . در ضمن ، به اون جايي كه كسراي عزيز گفته نرفتم . بايد برم و ته توي قضيه رو دربيارم .
از شايان عزيز هم ممنونم. گفته بودند :
شما يه تاپيك جداگانه تو اين زمينه بزن
من متوجه نشدم توي چه زمينه اي بايد تاپيك بزنم . شما بفرمائيد . ولي در كل بدم نمي آد تاپيكي بزنم توي زمينه اينكه چي بخريم . خواسته ها مطرح بشند و بتونيم در حد توان كمك كنيم كه دوستان اون چيزي كه مورد نيازه بخرند . جالبه كه بگم كه تجربه من اين رو ثابت كرده كه اكثر ايرانيها ، در اين موارد دنبال دستگاهي مي گردند كه يك قانون ساده رو داشته باشه . "خريد : يك بار براي هميشه" . براي همين شديدا سخت گير ميشند . حتي دنبال قابليتهايي هستند كه شايد در سال يك بار هم ازش استفاده نكنند . خيلي خوبه كه بتونيم براي چنين دوستاني كه فكر مي كنم تا حدودي حق دارن اينجوري بيانديشند ، دستگاههاي مناسبي معرفي كنيم .
راستي عكس هر كدوم از اين هايي رو كه ميگي هم اگه بذاري ... خيلي خوبه
Kingehp عزيز اينكار رو كردند . باز هم اگر خواستيد بگيد .
موفق باشيد.