• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Self learning ,یادگیری زبان بدون کلاس

آیا بدون کلاس میتوان زبانی را یاد گرفت یا نه؟

• Total voters
    35

web gard

Registered User
لایک‌ها
9
مسلما درسته حرفت ... برمی گرده سر همون بحث انگیزه ای که توی پست های قبلی بحثش شد .. باید انگیزه وجود داشته باشه ...

حالا واقعا در دانشگاههای بزرگ همچین پژوهشی برای یادگیری زبان میکنن؟
الان کدوم یک از دانشگاههای تاپ دنیا بخش آموزش زبان انگلیسی قوی دارند؟
این قضیه آموزش زبان انگلیسی در خواب چجوریه؟ کسی امتحان کرده؟
دوست عزیز seymour
بالاخره جواب سوالمو چجوری پیدا کنم ؟ واقعا دلیل یادگیری زبان توسط کودک برای من رمز و راز شده!!!!:blink::blink:

space-man

Registered User
لایک‌ها
0
چه بحث خوبی، من هم تجربیاتم رو میگم
من به شخصه با کلاس های زبان (انگلیسی) مخالفم چون تجربه موفقی نداشتم
چند سال پیش سه ترم کلاس رفتم و هر سه ترم هم شاگرد اول شدم اما واقعا چیزی یاد نگرفتم!
بعد از اون یه مدت بی خیال شدم و حالا چند ماه (کمتر از 3 ماه) هست که به شیوه خودآموزی دارم زبان رو یادمیگرم و میتونم بگم خیلی بیشتر یاد گرفتم
البته این رو هم بگم که الان واقعا علاقه ، انگیزه و پشتکار بیشتری دارم و در این مدت واقعا به خودم فشار آوردم و بعضی روزها بیشتر از 5 ساعت رو صرف یادگیری کردم اما متوسط شاید 3 ساعت در روز وقت میگذارم
نتیجه کار هم واقعا فوق العاده بوده در زمنیه مکالمه و درک زبان (شنیدن) ، اما هنوز به خواندن و نوشتن کاری نداشتم که به زودی این دو بخش رو هم پیگیری میکنم
در کل اگر انگیزه داشته باشید با توجه به منابع زیاد در مورد زبان انگلیسی بهترین روش خودآموزی هست

خیلی خوشحال میشم seymour گرامی روش خودآموزی شون رو تشریح کنند تا ما هم الگو برداری کنیم

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
حالا واقعا در دانشگاههای بزرگ همچین پژوهشی برای یادگیری زبان میکنن؟
الان کدوم یک از دانشگاههای تاپ دنیا بخش آموزش زبان انگلیسی قوی دارند؟
این قضیه آموزش زبان انگلیسی در خواب چجوریه؟ کسی امتحان کرده؟
دوست عزیز seymour
بالاخره جواب سوالمو چجوری پیدا کنم ؟ واقعا دلیل یادگیری زبان توسط کودک برای من رمز و راز شده!!!!:blink::blink:
در مورد دانشگاه ها که من اطلاعی ندارم ... می تونی توی بخش دانشگاه و تحصیل از دوستان مطلع تر از من بپرسی ...

در مورد زبان در خواب هم که چندین بار اینجا و جاهای دیگه بحث شده ... یاد گرفتن زبان در بیداری هم مشکله ، چه برسه به در خواب ! ... من خودم کاملا مخالف اینطور روش ها هستم ...

در مورد چگونگی زبان توسط کودک که بحث مفصله ... من رشته تحصیلی خودم زبان نیست ، اما می دونم که بطور کاملا در مقطع لیسانس زبان این قضیه تدریس میشه ... اگه می خوای بگردم ببینم منابع خوب چی هست در این باره ..
چه بحث خوبی، من هم تجربیاتم رو میگم
من به شخصه با کلاس های زبان (انگلیسی) مخالفم چون تجربه موفقی نداشتم
چند سال پیش سه ترم کلاس رفتم و هر سه ترم هم شاگرد اول شدم اما واقعا چیزی یاد نگرفتم!
بعد از اون یه مدت بی خیال شدم و حالا چند ماه (کمتر از 3 ماه) هست که به شیوه خودآموزی دارم زبان رو یادمیگرم و میتونم بگم خیلی بیشتر یاد گرفتم
البته این رو هم بگم که الان واقعا علاقه ، انگیزه و پشتکار بیشتری دارم و در این مدت واقعا به خودم فشار آوردم و بعضی روزها بیشتر از 5 ساعت رو صرف یادگیری کردم اما متوسط شاید 3 ساعت در روز وقت میگذارم
نتیجه کار هم واقعا فوق العاده بوده در زمنیه مکالمه و درک زبان (شنیدن) ، اما هنوز به خواندن و نوشتن کاری نداشتم که به زودی این دو بخش رو هم پیگیری میکنم
در کل اگر انگیزه داشته باشید با توجه به منابع زیاد در مورد زبان انگلیسی بهترین روش خودآموزی هست

خیلی خوشحال میشم seymour گرامی روش خودآموزی شون رو تشریح کنند تا ما هم الگو برداری کنیم
من خودم هم کلاس زبان نرفتم .. اما با کلاس زبان درست و حساب شده مخالف نیستم واتفاقا به نظرم روش موثری از خوداموزیه ...

والا ما که عددی نیستیم ، من خودم یکی از چیزایی که باعث پیشرفت شدیدم شد رو مطالعه متن انگلیسی می دونم ... معمولا دوستان میرن سراغ روش های ساده تر و مثلا میگن " فیلم ببین تا زبانت خوب بشه" ، بله - موثره ، اما بصورت محدود ... به نظرم هیچ چیز به اندازه مطالعه انگلیسی یا همون reading موثر نیست ... هر روز 4 تا مقاله و خبر انگلیسی روی همین اینترنت بخونید ...

web gard

Registered User
لایک‌ها
9
در مورد چگونگی زبان توسط کودک که بحث مفصله ... من رشته تحصیلی خودم زبان نیست ، اما می دونم که بطور کاملا در مقطع لیسانس زبان این قضیه تدریس میشه ... اگه می خوای بگردم ببینم منابع خوب چی هست در این باره ..

ممنون میشم چند تا منیع علمی خوب پیدا کنید :)

Muhammadinfo

کاربر فعال علم و دانش
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
72
دارم تحقیقات در مورد روش رزتا رو تموم میکنم به زودی میزارم.

اما در مورد بچه!
دقت کنید که بچه فقط میشنوه و میبینه.
این 2 حس با زمان و پدر و مادر (معلم) که مخلوط بشند بچه زبان یاد میگیره.
مثلا اگر بچه ای هیچ کس باهاش حرف نزنه هیچ موقع نمیتونه زبان را یاد بگیره.
بعد بچه چون میخواد با عزیزترین کسانش ارتباط برقرار کنه از تموم قدرتش استفاده میکنه تا جایی که حتی فعل میسازه از خودش.

space-man

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از seymour :
من خودم هم کلاس زبان نرفتم .. اما با کلاس زبان درست و حساب شده مخالف نیستم واتفاقا به نظرم روش موثری از خوداموزیه ...

والا ما که عددی نیستیم ، من خودم یکی از چیزایی که باعث پیشرفت شدیدم شد رو مطالعه متن انگلیسی می دونم ... معمولا دوستان میرن سراغ روش های ساده تر و مثلا میگن " فیلم ببین تا زبانت خوب بشه" ، بله - موثره ، اما بصورت محدود ... به نظرم هیچ چیز به اندازه مطالعه انگلیسی یا همون reading موثر نیست ... هر روز 4 تا مقاله و خبر انگلیسی روی همین اینترنت بخونید ...

من هم با نظر شما موافقم، اما جدا چند درصد از این کلاس ها درست و حساب شده هستند؟
براساس یک تحقیق که در مورد زبان فرانسه انجام شده یادگیری زبان با استفاده از کامپیوتر (احتمالا منظور نرم افزار های آموزشی است) نسبت به روش سنتی (احتمالا همون کلاس و کتاب) 10 درصد نتیجه بهتری داشته.
و به نظر من این 10 درصد چیز کمی نیست!
در کل من ترجیه میدم با استفاده از نرم افزار، فیلم (به صورت آنالیز ، نه تفریحی) و همچنین موسیقی کارم رو ادامه بدم تا کلاس رفتن یا مطالعه کتاب
راستش من که از فیلم دیدن خیلی یاد گرفتم ، چون بعضی کلمات و اصطلاحات هستند که باید مفهموشون رو درک کرد تا یاد بگیریم و موقع فیلم دیدن با توجه به قرار گرفتن در موقعیت میشه پی به عمق و مفهوم اینجور اصطلاحات برد
موسیقی هم در تقویت شنوایی خیلی تاثیر داره

و اما در مورد تاکید شما روی reading و خواندن کتاب و مقاله باید بگم که با موثرترین روش بودن این روش ها مخالفم. از نظر من مهارت اصلی زبان صحبت کردن (با تلفظ صحیح) و شنیدن (با درک صحیح و کامل) هست که reading به هیچ وجه این مهارت ها رو تقویت نمیکنه

البته یک نکته هم وجود داره که نباید یک نسخه رو برای همه در نظر گرفت. شاید نیاز ها و انتظارات افراد متفاوت باشه و مثلا یک نفر با خواندن و نوشتن کارش راه بیفته (حتی اگر 4 تا جمله هم نتونه حرف بزنه) و یکی هم مثل من که تا حدودی در مکالمه پیشرفت کردم ولی شاید نتونم چهار تا جمله بنویسم!
هر چند من در یادگیری برنامه ای دارم که طبق اون حتما سراغ reading و writing خواهم رفت، بعد از اینکه در مکالمه به یک جاهایی رسیده باشم.

به هر حال با توجه به اینکه شما هم زبان رو از راه خودآموزی یاد گرفتید خوشحال میشم راهنمایی کنید که چطور با خودآموزی مهارت های گفتاری و شنیداری رو تقویت کنیم. مسلما تجربیات شما بسیار مفید و ارزنده خواهد بود.

space-man

Registered User
لایک‌ها
0
هر روز 4 تا مقاله و خبر انگلیسی روی همین اینترنت بخونید ...

خوب این کار رو که معمولا بیشتر کاربران اینترنت انجام میدن از جمله من که حتی در فروم های انگلیسی ، روسی و ... ! عضو هستم.با اینکه حتی یک کلمه غیر از فارسی و انگلیسی بلد نیستم و هر جا نیاز دارم با استفاده از مترجم گوگل به انگلیسی ترجمه میکنم تا بفهمم و ...
اما همون طور که شما هم اشاره کرده بودید نیاز و علاقه افراد در یادگیری زبان خیلی موثره و در مورد من این نیاز بیشتر در زمینه شنیدن و صحبت کردن هست و مطالعه برام ارضا کننده نیست

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
ممنون میشم چند تا منیع علمی خوب پیدا کنید :)
به انگلیسی ؟ ... چشم ؛ چک می کنم ...
به هر حال با توجه به اینکه شما هم زبان رو از راه خودآموزی یاد گرفتید خوشحال میشم راهنمایی کنید که چطور با خودآموزی مهارت های گفتاری و شنیداری رو تقویت کنیم. مسلما تجربیات شما بسیار مفید و ارزنده خواهد بود.
والا مشکل خودآموزی دقیقا همینه که روش به معنی کلاسیکش وجود نداره .. یعنی کاملا همه چیز personal و customize شده اس ... مثال درجه یکش همین اختلاف نظر ما در مورد reading هستش که از نظر من باعث شد که در مکالمه هم تقویت بشم ، اما مثلا ممکنه در مورد شما جواب نده ... من الان می تونم راحت مکالمه کنم به انگلیسی ، ولی از روش مرسوم "با یه نفر دیگه صحبت کن" استفاده نکردم ... به همین ترتیب ممکنه یه روش دیگه واسه شما جواب بده که واسه من جواب نده ...
خوب این کار رو که معمولا بیشتر کاربران اینترنت انجام میدن از جمله من که حتی در فروم های انگلیسی ، روسی و ... ! عضو هستم
حالا منظورم شما نیستی ، ولی خب اگه همه انجام میدن، پس چرا اکثرا سطح زبان مناسبی ندارن ؟ ... دقیقا بخاطر تفاوت بین دیدن و نگاه کردنه ... یعنی مطالعه به قصد یادگیری (و همونطور که گفتی با علاقه و انگیزه) یا مطالعه واسه رفع تکلیف (یعنی تو دلش میگه " مجبورم انگلیسی اش رو بخونم و لعنت ! ")

Muhammadinfo

کاربر فعال علم و دانش
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
72
یک سوال!
کسی تا حالا از منابع آموزشی معروف مانند Rosetta یا Tell Me More برای مدت حداقل یک ماه با یه برنامه پشت سر هم استفاده کرده؟؟

space-man

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از seymour :
والا مشکل خودآموزی دقیقا همینه که روش به معنی کلاسیکش وجود نداره .. یعنی کاملا همه چیز personal و customize شده اس ... مثال درجه یکش همین اختلاف نظر ما در مورد reading هستش که از نظر من باعث شد که در مکالمه هم تقویت بشم ، اما مثلا ممکنه در مورد شما جواب نده ... من الان می تونم راحت مکالمه کنم به انگلیسی ، ولی از روش مرسوم "با یه نفر دیگه صحبت کن" استفاده نکردم ... به همین ترتیب ممکنه یه روش دیگه واسه شما جواب بده که واسه من جواب نده ...

من فکر نمی کنم اختلاف نظری داشته باشیم، فقط شاید نتونستم منظورم رو درست منتقل کنم.
اینکه شما فقط با reading ، مکالمه رو یاد گرفتید به نظرم درست نیست و مطمئنم که حتما از فیلم، موسیقی یا هر چیز مشابه دیگه استفاده کردید تا بتونید مهارت های گفتاری و شنیداری تون رو تقویت کنید. غیر از اینه؟
ولی روش صحبت کردن با یک نفر دیگه از نظر من هم خیلی ضروری نیست و حتی من سعی میکنم از این روش دوری کنم چون در جایی مثل ایران که اغلب تلفظ ها ایراد دارند باعث بدآموزی هم میشه! (صحبت کردن در ESL مفید تره)

باز هم در مورد مطالعه تنها باید بگم که روش جالبی نیست چون تقریبا یک چیز میشه مثل آقای خاتمی (رییس جمهور سابق) که در امریکا یک سخنرانی انگلیسی انجام داد و خیلی بد صحبت میکرد.
یا حتی نمونه دیگه اش وزیر خارجه فعلی که خیلی بد صحبت میکنه (این یکی واقعا فاجعه است با توجه به پستش!) و یا حتی این فلاح (خبرنگار IRIB در انگلیس) که معلوم نیست بهتر از این رو نداشتن بفرستن اونجا؟!
نتیجه اینکه با مطالعه نمیشه انگلیسی رو طوری صحبت کرد که درست و زیبا و طبیعی باشه.

به نقل از Muhammadinfo :
یک سوال!
کسی تا حالا از منابع آموزشی معروف مانند Rosetta یا Tell Me More برای مدت حداقل یک ماه با یه برنامه پشت سر هم استفاده کرده؟؟

همون طور که گفته بودم من حدود 2 ماه (کمی بیشتر) هست که خودآموزی رو به طور جدی شروع کردم.البته قبلا هم چند بار ستارت زده بودم ولی بعد از یکی دو هفته موتورم خاموش میشد!
به هر حال من این بار با آنالیز فیلم ، موسیقی، آموزش نصرت (که بر خلاف نظر اکثر افراد خیلی مفید هست اگر بدونی چطور استفاده کنی که اکثرا نمی دونن!) و ... شروع کردم ولی الان یه مدت هست که Rosetta Stone رو هم دارم کار میکنم. البته نه خیلی جدی ولی تقریبا روش کارش دستم اومده.
در مورد Rosetta Stone باید بگم که ویژگی این نرم افزار در افزایش سطح مهارت های مختلف (مکالمه، خواندن، نوشتن و ...) به طور هم زمان است. ولی با این نرم افزار آموزش شما خیلی سریع پیش نمیره چون باید اول کلمات و مفاهیم رو یاد بگیری، بعد همون کلمات و عبارات رو درست تلفظ کنی و بنویسی و بعد از چند تا تست بری سراغ درس بعد. یعنی نمیشه فقط معنی یک کلمه رو بلد باشی ولی تلفظت خوب نباشه و بتونی سراغ درس بعد بری.
با توجه به این روشی که گفتم، اگر وقت و حوصله داشته باشید نرم افزار خیلی خوبی به نظر میرسه برای یادگیری زبان در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته.
نکته دیگه اینکه تمام کلمات و حتی مفاهیم ( زن روی اسب (سوار اسب) ، مرد داخل هواپیما ، پسر در کنار توپ ، دختر در حال پریدن و ...) با عکس به شما یاد داده میشه، یعنی تقریبا مثل روش یادگیری زبان مادری که با مشاهده است.

Last edited:

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
من فکر نمی کنم اختلاف نظری داشته باشیم، فقط شاید نتونستم منظورم رو درست منتقل کنم.
اینکه شما فقط با reading ، مکالمه رو یاد گرفتید به نظرم درست نیست و مطمئنم که حتما از فیلم، موسیقی یا هر چیز مشابه دیگه استفاده کردید تا بتونید مهارت های گفتاری و شنیداری تون رو تقویت کنید. غیر از اینه؟
مطمئنا از منابع دیگه استفاده کردم ولی مجددا مطمئنم که منابع دیگه به اندازه کسری از reading برای من موثر بودند ... دقیقا یادمه که روزی 3-4 ساعت مطالعه می کردم و واقعا متوجه بودم که چقدر دارم چیز یاد می گیرم ... سخت بود ولی خیلی علاقه داشتم ...

Muhammadinfo

کاربر فعال علم و دانش
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
72
سیمور همین reading هم نحوه استفاده ازش مهمه.
مثلا من چند وقت پیش یه کتاب اصل از همینگوی گیرم اومده بود.
شروع کردم به تمرین.
کتاب
ماژیک فسفری
دیکشنری آکسفورد
قلم و دفتر
شروع کردم به خوندن
به کلمه ای که میرسیدم که نمیدونستم.
کله را از تو دیکشنری پیدا میکردم و مطلبشا میخوندم و با ماژیک علامت میزدم.
تو خود کتابم علامت میزدم.
تو دفتر هم با معنی فارسیش مینوشتم.
اما اینطوری خیلی خسته کننده بود.
من اطینطوری استفاده کردم .
شما با چه روشی استفاده میکنی؟

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
یک سوال!
rosseta stone بدرد نمیخوره
bored.gif
!!

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
سیمور همین reading هم نحوه استفاده ازش مهمه.
مثلا من چند وقت پیش یه کتاب اصل از همینگوی گیرم اومده بود.
شروع کردم به تمرین.

...

اما اینطوری خیلی خسته کننده بود.
من اطینطوری استفاده کردم .
شما با چه روشی استفاده میکنی؟
خسته کننده که واسه صبحانه اشه ... سخت / خسته کننده / طولانیhttp://************/files/6gjl95pkgjnh800crab9.gif ... خوب روش خیلی سختیه دیگه ... معلومه که توصیه هم نمیشه ... من همیشه اینو گفتم " زبان یاد گرفتن ، (بخصوص در ابتدا) اصلا کار ساده ای نیست" (در ابتدا = از آغاز تا متوسط) ...

البته اینا نظر منه ، ولی بهرحال از روی تجربه بدست اومده ... "اگه زبان یاد گرفتن آسون بود ، الان وضع زبان این همه جوان و نوجوان ایرانی اینطوری نبود " ... هزارتا روش وجود داره ؛ توی دانشگاه / مدرسه / کلاس بعد از مدرسه / فیلم / ماهواره / موسیقی خارجی / ... ؛ ولی آخرش ؟ ... هیچی ...

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
سلام...

وال... من که زبانمو با فیلم و علی الخصوص موسیقی یاد گرفتم...
mornincoffee.gif

من اشعار ترانه هایی رو که دوست دارم پیدا می کنم و اونها رو حفظ می کنم، یعنی بلدم از بر 30 تا ترانه رو همینطوری عین بلبل بخونم... (توجه دارین که این روش خوبه وقتی معنی چیزی رو که می گید بفهمید، وگرنه اصلا به درد نمی خوره)...

بعدا وقتی کارم بالا گرفت بدون پیدا کردن شعرها توی اینترنت خودم سعی می کردم اونها رو تشخیص بدم، بنویسم و بعدا با اصل مقایسه کنم... اینم واسه ی تقویت Listening خیلی خوبه...

من حتی بعضی از فیلمهای مورد علاقه ام رو هم دیلوگهاشو حفظم... (و جا به جا به کار می برم، یواشکی...:D )

پ.ن: این کارا ایراد زیاد داره، یادتون نره که اینطوری اولا راحت یاد نمی گیرین، ثانیا ممکنه اصلا به موسیقی اونقدر علاقه نداشته باشین... شاید وقت نداشته باشین و...

پ.ن2: لطفا همونطور که سیمور گفت مطالعه کنید... این خیلی مهمه، چون اونوقت دیگه دیمی و الله بختکی (مثل من!)زبان یاد نمی گیرید...

پ.ن3: می تونید سعی کنید اونطور که خودتون صلاح می دونید عمل کنید، به نظر من (فقط نظر خودمه، سعی در اثباتش ندارم) متد یادگیری هر چیزی هم در اصل قلقش دست خود آدم هست، چون طرز زندگی آدمها توی این قضیه تاثیر میذاره...

شاد باشن دوستان...

Iranacademy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
بهتره برای این جمله زبان بلدم یه ترازی میزاشیتد و میفهمیدید چقدر بلدید.

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
بهتره برای این جمله زبان بلدم یه ترازی میزاشیتد و میفهمیدید چقدر بلدید.

الان دارم کلاس آی التس میرم، کافیه؟!

پ.ن: من می دونم چه قدر بلدم، شما چه طور؟

Last edited:

Iranacademy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
الان دارم کلاس آی التس میرم، کافیه؟!

پ.ن: من می دونم چه قدر بلدم، شما چه طور؟

ناراحت نشی یه وقت.:eek:
علم کسی را زیر سوال نمیبرم.:wacko:
منظورم این بود که با روش شما زبان آموز تا کجا پیش میتونه بره :) . فقط همین و گرنه علم شما به من ربطی نداره.:f34r:
موفق باشی.:lol:

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
ناراحت نشی یه وقت.:eek:
علم کسی را زیر سوال نمیبرم.:wacko:
منظورم این بود که با روش شما زبان آموز تا کجا پیش میتونه بره :) . فقط همین و گرنه علم شما به من ربطی نداره.:f34r:
موفق باشی.:lol:

منم یه کم بد برداشت کردم، Sorry... :)

خوب به نظرم شخصا تا کم جایی پیش نرفتم، هرچند که همه اش هم همین متد نبوده، مثلا 60 درصد این بوده، شورت (!) استوری هم می خونم (و می خوندم)، کار با اینترنت، خوندن اخبار، مسایل مورد علاقه ام و ... هم حتما دخیل بوده اند... (کلا همیشه دخیل هستن، فکر می کنم توی هر متدی در اصل...)

بالا