استاد.. من نه عکاسم.. نه واقعا واردم تو این مسائل.. ولی حرف شمارو قبول ندارم به این دلایل:
1. گوشی ذاتا باید واید باشه تا
لرزش دست رو عکس تاثیر کمتری بزاره.. و نقص مقعر شدن تصویر رو با حالت ماکرو گوشی ( که یتونه شامل خاموش شدن لبه های نسور و یا تصحیح نرم افزاری باشه) جبران کنه.. در ضمن کوچکتر گرفتن فاصله فوکال لنث تو گوشی که برای گشادگی دیاف محدودیت داریم باعث کوچک شدن اف و وسیعتر شدن عمق میدان میشه.
2. اندازه و مقدار فوکال لنز رابطه خطی نداره با زاویه پوشش .. چرا؟ خوب شما این نکته رو فراموش کردید که این رابطه در صورتی خطی هستش که سایز سنسور ثابت بمونه.. وقتی سایز سنسور دوربین شما 1/2.7 بود و فوکال لنث 5.5 شما تقریبا همون میزان ویوی انجلی رو دارید که سنسور 1/2.5 با فوکال لنث 7.5 داره..
پس مقایسه شما رد مورد دوربین خودتون و دوربین یه گوشی از پایه غلطه..
من بازم میگم فوکال لنث بالا و پایین مزیت های خاص خودش رو برای گوشی داره و با توجه به نکات اول اصلا منطقی نیست که تمایل بیشتر بسمت بزرگ کردن این عدد باشه.. چربش مزیتهای کوچک کردن به نظر من سنگینی میکنه..( البته بازم میگم من نه عکاسم نه از عکاسی زیاد سر در میارم.اینا نکاتی بود از رو منطق به ذهنم میرسید و ممکنه اشتباه فنی کرده باشم که خیلی خوبه دوستان با دلیل و مدرک جوابشو بدن.

)