• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
تا حدودی با حرفت موافقم ولی نه همش
مثلا شما میگی هر چقدر سود کنیم از تورم عقب هستیم شاید در مورد کسی که مبالغ پایین داره درست باشه ولی کسی که مبالغ بالا داره چی ؟
مثلا کسی که 1 میلیارد یا 10 میلیارد داره مطمئن باش سودش اون اندازه هست که کاملا از تورم جلو باشه ( البته با وضع الان رشد بورس دارم میسنجم اینده رو نمیدونم )
یا مثلا یه نفر اینجا گفت ما فقط ارزش پولمون داره حفظ میشه ، اینم به نظرم برای کسی که مبلغ بالا داره خیلی بیشتر از حفظ ارزش پولش داره سود میکنه فرضا کسی که 1 میلیارد داره و فقط صد درصد در سال سود کنه اندازه درامد 15-20 سال یه کارمند سود کرده ! حفط ارزش پول بیشتر با دلار و طلا هست
البته بازم میگم من اینو دارم با رشد بورس تو این یک ساله مقایسه میکنم در اینده چی پیش بیاد رو نمیدونم
اگه کسی مثل من از قشر پایین جامعه باشه به نظرم یک میلیارد رو میده یه آپارتمان نقلی یا زمین میخره تا اینکه بیاره بورس!!!هم بی دردسرتره هم استرس نداری هر روز بیای پرتفویت رو چک کنی!!!مگر اینکه 1 میلیارد برای اون شخص ارزشش مثل یک میلیون برای من باشه............من اگه یک میلیارد داشتم به هیچ وجه نمیاوردم بورس-تا 400 بالاتر نمیاوردم بورس و به جاش آپارتمانی زمینی ولو خیلی کوچیک میخریدم.

mohammad200

Registered User
لایک‌ها
1,342
اگه کسی مثل من از قشر پایین جامعه باشه به نظرم یک میلیارد رو میده یه آپارتمان نقلی یا زمین میخره تا اینکه بیاره بورس!!!هم بی دردسرتره هم استرس نداری هر روز بیای پرتفویت رو چک کنی!!!مگر اینکه 1 میلیارد برای اون شخص ارزشش مثل یکمیلیون برای من باشه
خب بستگی به روحیه اون شخص داره
شما باید ببینی اون اپارتمان یا زمین تو این یک ساله قیمتش چقدر رشد کرده و بورس چقدر رشد کرده
من اینو برای کسی گفتم که بخواد حرفه ای تو بورس کار کنه و یه جورایی کار اولش بشه بورس ! نه اینکه بخواد بره ملکو زمین بخره
کسی که میاد تو بورس خودشم میدونه بورس یعنی ریسک و استرس

امین رضا

Registered User
لایک‌ها
59
نظر شخصی
یاد گرفتن این روش ها بسیار خوبه و باعث میشه از لحاظ انجام کار دید علمی و تخصصی پیدا کنید که در بازار سرمایه مفید هست. نه تنها این نوع تکنیک بلکه مطالعه زیاد و یادگیری روش های دیگر در کنارش هم توصیه میشه.
اما در بازار فعلی که حدود چند ماه هست به صورت ویژه و گاها دستوری فقط بر روی شاخص زوم کرده و ورود سرمایه به شکل وحشتناکی به اون، هرگونه تحلیلی بی اثر کرده مقداری پول وارد کنید و یک سهم ارزان قیمت بگیرید که ریسکش کم باشه بعد منتظر باشید و با یک افزایش قیمت حاصل از جو حاکم، سود کنید و از اون سهم خروج بزنید. تحلیل خاصی ندارد.
دقیقن واسه من همین نکته جالب توجه بود.روند اکثر سهم هارو که چک میکنم میبینم از اواسط اسفند 98 یکدفعه روند صعودی شده و قبل از اون صعود ارزش سهم خیلی شارپ نبوده.به همین دلیل برام سوال بود که اصلا تو این بازار که ناگهانی صعودی شده تحلیل تکنیکال کارایی داره یا نه:دی

درمورد قسمت دوم فرمایشتون بیشتر توضیح میدین؟
چطوری باید سهم کم ریسک رو پیدا کنم؟

ی مرتبه دیگه هم تو همین تاپیک گفتم خیلی دنبال یه راه کم ریسکی تو بورس میگردم که سالی 80-90 درصد بهم سود بده.دلیل این 80-90 درصدی که میگم بعلت تورمه.
حداقل از تورم جا نمونم...

.XERXES.

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
5,994
دقیقن واسه من همین نکته جالب توجه بود.روند اکثر سهم هارو که چک میکنم میبینم از اواسط اسفند 98 یکدفعه روند صعودی شده و قبل از اون صعود ارزش سهم خیلی شارپ نبوده.به همین دلیل برام سوال بود که اصلا تو این بازار که ناگهانی صعودی شده تحلیل تکنیکال کارایی داره یا نه:دی

ی مرتبه دیگه هم تو همین تاپیک گفتم خیلی دنبال یه راه کم ریسکی تو بورس میگردم که سالی 80-90 درصد بهم سود بده.دلیل این 80-90 درصدی که میگم بعلت تورمه.
به نظرم فعلا سهم هایی با قیمت پایین مدنظر بگیرید دو تا از خوب هاش یکیش بانکی و خودرویی.
در ضمن از سهم های آرام برای سرمایه گذاری بلند مدت ( البته اگه تا ماه دیگه اوضاع کشمیشی نشه) استفاده کنید. یکیش قبلا صحبت شده سرمایه گذاری غدیر.
نهایت 20 درصد سود!
سهم کم ریسک= رفتار آرام در طول سال های گذشته + سرمایه گذاران

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
اخه هر سهمی هم بهشون میگی حواله میده 3 ساله آینده و سودهای بالای 10000 درصد . ایشون به نظرم با توجه به روند کنونی کشور اینجا رو در اینده شبیه ونزوئلا میبینن که اینجوری تارگت میدن.
این که چشم بسته غیبه !
عزیز منم میگم شما یه سهمی رو حتی اگر چشم بسته هم بخری و دو سال دیگه بری سراغش خب قطعا سود عالی میده مگه سهمی داریم که دو سال بگذره و سود نده مگر اینکه سهم کلا بسته بشه مثل بانک حکمت که سهامشو به ما انداخت 5 سال پیش (تو یه جای دولتی) بعد تا الان هم بسته مونده
اما ظاهرا ایشون پارسال گفته بودن که سال 99 یعنی امسال شاخص یک میلیون رو رد میکنه که خیلیها مسخرش کردن
اگه اشتباه نکنم اظهار نظر تازش هم اینه شاخص تا چند سال دیگه 5 میلیون رو رد میکنه حالا باید صبر کنیم ببینیم چی میشه
آخرش هم بگم اگه آقایون بخوان بورس رشد کنه کاری میکنن که رشد کنه اگه نخوان که رشد کنه یه جوری ریششو میزنن که منو شما و هیچ کارشناسی هم نتونه پیش بینی کنه
اما شواهد اینطور نشون میده که دولت فعلی بخاطر اوضاع تحریم و وضع نفت خیلی دوست داره بورس رشد کنه چون نقدتر از بورس با این حجم ورود پول هیچ جا پیدا نمیشه اگر به این شکل باشه سهامدارا هم به سود خوبی میرسن انشاالله نشونش هم آزادسازی سهام عدالت و روی کار اومدن صندوقهای ETF و تسهیل کردن شرکتها برای ورود به بورس هست که اینا نشونه خوبیه فعلا

این موضوع رو وقتی درک میکنیم که سود از تو بورس رو گرفته باشیم و حالا بخواهیم یه ماشین یا خونه یا هر چیزه دیگه ای بخریم. اونجاست که با واقعیت روبرو میشیم و می فهمیم که تو سود نبودیم بلکه تونستیم از ضررمون کم کنیم! تازه اگه خیلی باهوش باشیم و بتونیم به موقع سیو سود کنیم!
البته ماهم چاره ای نداریم جز سرمایه گذاری تو بورس و دل خوش کردن به عددی که تو پورتفوی ما داره میره بالا.
دوست عزیز با نظرتون موافقم اما اگه قرار باشه فقط تو بورس عدد سود پرتفوی بره بالا و فقط نگاه کنیم که فایده نداره به نظرم باید از سودی که تو بورس عایدمون میشه بعد از مثلا دوسال سهامداری اون مقدار سود رو خارج کنیم و مثلا یه ملک بخریم اگر میبینید هر چی سود میکنیم و از اونور تورم هم بالا میره و در واقع سود نکردیم زیاد موافق نیستم مگر اینکه سرمایه ای که تو بورس میزاریم کم باشه
من میگم اگر امروز 500 میلیون کسی که با تجربه باشه و بیاره تو بورس میتونه تو سه سال هم از تورم جلو بزنه و هم نیمی از آینده خودشو تامین کنه
حالا کسی که میاد با 20 تا 50 میلیون وارد بورس میشه نباید انتظار داشته باشه با این پول یه خونه از توش دربیاد اما اونیکه الآن یک میلیارد میزاره اگر شرایط بورس رو خراب نکنن و همینطوری پیش بره تو دو سال قطعا باید یک میلیاردش بشه 4 تا 5 میلیارد پس اگه دقت کنی خیلی از ماها داریم ضرر بی پولی رو میدیم

دوست عزیز شما میتونی سابقه قبلی یک سهم رو از روز اولش ببینی و روند و سرعت رشدش رو بررسی کنی اما چه میدونی مثلا تا آخر امسال چی میشه ؟
به نظر من چون شرایط کشور عزیز ما با تمام دنیا فرق میکنه و هیچ چیز قابل پیش بینی نیست نمیشه بگیم این سهم کاملا خوبه یا این سهم به درد نمیخوره من ترجیح میدم اگه قراره با این تفکر سهام بخرم جفتش رو بخرم هم خوبه هم بده شاید با یه اتفاق نتیجه برعکس بشه حداقلش اینه که ضرر نکردم;)

Last edited:

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729

ببین میانگین تورم توی ایران از 10 سال قبل تا امروز ، 33% در سال بوده
یه جاهایی فنرشو نگه میدارن تورم در ظاهر زیر 10% هستش ولی بعد از دو سه سال فنرش در میره و مثلا توی 1 سال 100% تورم داریم بالاخره خودش رو به اون 33% میرسونه

پس اولین فرض شما این باشه که تورم سالی 33% هستش

شما اگه بتونی بین 5 الی 10 درصد بیشتر از این تورم سود بکنی موفق بودی
یه جایی مثل بورس چون یکم ریسک بیشتری داری در نتیجه الین مقدار رو روی 10 الی 15 درصد در نظر بگیری خوبه
15+33=48%
یعنی اگه شما میانگین سالی 48% واقعا سود بکنی موفق بودی

یه دوره هایی بازار صعودی یه دوره هایی نزولی و یه دوره های خنثی هستش . علت این سیکل ها بیشتر به خاطر اون نگه داشتن فنره که تشدید میشه .
دوره های صعودی حباب زیاد میشه ، دوره های نزولی حباب تخلیه میشه و به زیر ارزش ذاتی میرسه
توی دوره های خنثی هم پیرامون ارزش ذاتی یا حتی زیر ارزش ذاتی معامله میشه

شما باید 5 سال حداقل فعالیت بکنی که با توجه به برایند این 5 سال بتونی بازدهی خودت رو مشخص بکنی
توی دوران صعودی سود ها 100% و 200% و 300% و 400% و حتی بالاتره !
دوره دوران نزولی به راحتی ضرر میکنید ولی نباید نا امید بشید چون از سود تو ضرر هستید و واقعا ضرر نکردید به شرط اینکه با معاملات افراطی کار رو خراب نکنید
توی دوران خنثی هم بهترین فرصت واسه جمع کردن سهم و آماده شدن برای شروع صعود در آینده هستش !

یعنی رشد شدیدا صعودی ( شارپی ) به خاطر عقب افتادن از رشد ارزش ذاتی هستش ولی چون هیجان بالا میره ، از ارزش ذاتی بالاتر میریم . اینجاها یا بازار درجا میزنه تا ارزش ذاتی به اون برسه یا نزولی میشه تا به ارزش ذاتی برسه یا حتی ممکنه همچنان صعودی باشه !!!!
اینکه کدوم حالت اتفاق میوفته بستگی به چشم انداز آینده کشور و اقتصاد داره ! اگه دلار همین شکلی بالا بره طبیعتا توی کوتاه مدت روند صعودیه و ارزش ذاتی باید خودش رو به قیمت تابلو برسونه !
حالا اگه دلار دور و بر 18 الی 20 تثبیت بشه ، رشد صعودی منتفیه و دو گزینه روند خنثی و روند نزولی رخ میده .اینجا بستگی داره که قیمت تابلو چقدر از ارزش ذاتی فاصله گرفته باشه !
ارزش ذاتی هم با توجه به عملکرد شرکت مشخص میشه .

در حقیقت شما در بلند مدت مثلا بازه 5 ساله اگه معاملات افراطی نکنید حتی بدترین سهم ها رو هم بخرید ، غیر ممکنه ضرر بکنید و اگه فقط شرکت خوب خریده باشید با تورم به راحتی پیش خواهید رفت
اگه شرکت خوب رو توی قیمت های خوب خرید و توی قیمت های حبابی فروش بزنید و یا فقط خرید و نگهداری کنید ، بهتون قول میدم بیشتر از تورم رشد سرمایه دارید . دیگه اینجا بستگی داره به عملکرد شما و شرکت انتخاب شده و صعنت مرتبط با اون شرکت و همینطور تصمیمات سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی که روی اون صنعت تاثیر بزاره ...

یک سال ممکنه زیر 20% سود بکنید ، یک سال بازدهی منفی داشته باشید ، یکسال زیر 10% سود بکنید ، یکسال حدود 50% و یک سال هم رشد شارپی 300% ! برایند اینا باید 33% به علاوه یه سود منطقی بین 5 الی 15 درصد باشه . اگه بشتر باشه نشون میده عملکرد عالی داشتید !
بعضیا مقطعی وارد بورس میشن ! یعنی قبلش از ملک سود گرفتن ، بعد میارن تو دلار ، بعد میندازن تو بورس ، مجدد این چرخه رو ادامه میدن ( با همین ترتیبی که گفتم ) .
پس اگه شما میخواید واقعا فعالیت مستمر توی بورس داشته باشید نگران فراز و نشیب ها نباشید و با دید حداقل 5 ساله فعالیت بکنید

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
سرمایه‌گذاری به سبک وارن بافت چگونه است؟
warrenbuffet.jpg

وارن بافت میلیاردر آمریکایی و مدیرعامل هلدینگ برکشایر هاتاوی، یکی از موفق‌ترین سهامداران و سرمایه‌گذاران تمام دوران است و بسیاری از سرمایه‌گذاران آرزوی تکرار موفقیت‌های او را دارند. ثروت خالص او ۸۸٫۹ میلیارد دلار گزارش شده و از دسامبر ۲۰۱۹، بافت به چهارمین فرد ثروتمند در جهان تبدیل شده است.

۱- با نگاه بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید
۲- داشتن پرتفوی بیش از حد متنوع، ایده خوبی نیست
۳- ابتدا بر روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید
۴- سهام شرکت‌های باکیفیت را بخرید
۵- بر روی شرکت‌ها و صنایعی که با آنها آشنا هستید، سرمایه‌گذاری کنید
۶- خرید سهام در واقع خریدِ بخشی از یک کسب‌وکار است
۷- ریسک خود را مدیریت کنید
۸- از اشتباهات خود بیاموزید و پیشرفت کنید

توضیحات تکمیلی عناوین + منبع

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
به نظره من بورس باعث ایجاد توهم تو سهام دارا شده و همه از خداشونه که مثلا نفت گرون شه تورم بره بالا دلار سکه رکورد بزنن تا سهامه ماهم بره بالا
در حالی که هر چقدر هم سود کنیم از تورم عقب هستیم. این موضوع رو وقتی درک میکنیم که سود از تو بورس رو گرفته باشیم و حالا بخواهیم یه ماشین یا خونه یا هر چیزه دیگه ای بخریم. اونجاست که با واقعیت روبرو میشیم و می فهمیم که تو سود نبودیم بلکه تونستیم از ضررمون کم کنیم! تازه اگه خیلی باهوش باشیم و بتونیم به موقع سیو سود کنیم!
بستگی به نقطه ورود داره. کسی که از شاخص ۵۰۰ هزار و قبل تر وارد بازارشده از تورم جلوتره. کسی که تو شاخص ۴۰۰ هزار و قبل تر وارد شده از تورم خیلی خیلی جلوتره و سود واقعی کرده. و کسی که تو شاخص ۳۰۰ هزار به قبل وارد بازار شده عملا زندگیش باید متحول شده باشه با چند برابر شدن سرمایه اش

ساده تر بگم هر کی هر چقدر زمان بیشتری ریال نگه داشته به همون نسبت از تورم عقب تره.

Last edited:

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
دوستان جسارتا یه مطلبی رو به عنوان کم تجربه ترین عضو این تاپیک میخوام بگم: من از دهه 70 به واسطه برادرم سهامدار #وبشهر و بعدش هم #وغدیر و #ونیکی و #وبانک بودم ولی فعالیتی در بورس نداشتم (مجدد تکرار کنم سهام داشتم ولی داشته یه گوشه کار خودش رو میکرده و فعالیتی نداشتم تا همین اسفند پیش که پنل آنلاین گرفتم و شروع کردم به خرید و فروش سهم های دیگه). دو چیز من رو خیلی میترسونه تو گفته های چند صفحه اخیر؛ اولیش این نکته که تصور کنیم در دوران فعلی به واسطه انتخاب درست ما و خبره بودنمون داریم سود میبریم. از 15 اسفند که پنل آنلاین گرفتم تا الان سهم های جدیدی که خریدم و فروختم (منظورم سهم هایی غیر از اون 4 موردی که از قبل داشتم و هیچ وقت نمیفروشم) و تعدادشون هم زیاد بوده، سرجمع حدودا سرمایه ام رو حدودا 2.5 برابر کرده، ولی حتی 1 ثانیه هم این تصور که چنین اتفاقی به خاطر انتخاب درست من بوده یا شناختم از بازار، بهم دست نداده. مجدد این جمله طلایی رو که نمیدونم کی گفته بود رو تکرار میکنم: الان بازار داره به ما سود میده و این ما (آماتورها) نیستیم که بازار سود میگیریم. نکته دوم (که خیلی ترسناک تره) این تصور هست که قراره تا ابدالدهر این بازار چنین بی ضابطه سود بده. خودم الان با این تفکر دارم فعالیت میکنم که اگر شنبه صبح از خواب پاشدم و شنیدم که بورس ایران «غیب» شده (همین قدر فانتزی) به زندگی ام خللی وارد نشه. شاید دوستان یادشون نیاد ولی پیشنهاد میکنم وضعیت بورس به خصوص پس از انتخاب 84 و پس از انتخاب 92 رو چک کنن که چه بلایی سر سهم ها اومد و سال ها طول کشید تا بعضی از سهم های بنیادین به سقف قبلی برسن. حالا ممکنه در مقطع فعلی به دلایل مختلف چنین نشه (نه با این شدت)، ولی خواهش میکنم برای اینکه آینده تون خراب نشه ملاک و برنامه ریزی زندگی تون رو بر مبنای سودهای عجیب و غریب این چند ماه نگذارید. پیش خودتون نگید اگر تو چند ماه 200% سود گرفتیم معنی اش اینه که این چرخه تا ابد ادامه داره. اگر به هر دلیلی اتفاقی پیش بیاد ضربه روحی جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. الان یه موقعیتی ایجاد شده و باید نهایت استفاده رو برد. ولی همه حرف من اینه که این موقعیت، با این میزان سود غیر متعارف، ابدی نخواهد بود.

Last edited:

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
همه می دونیم ممکنه بورس نزولی بشه. واسه اینکه صابونش به تنمون نخوره سودی که از بورس به دست آوردیم رو بهتره کجا سرمایه گذاری کنیم؟ بانک که نمیشه میانگین 30 درصد تورم داریم بانک نهایتا 20 درصد سود میده که 10 درصد می افتیم تو ضرر. سرمایه ها بعد از بورس کجا میره (یا کجا بره)؟ میره سمت ملک؟ طلاجات؟ ارز؟

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
همه می دونیم ممکنه بورس نزولی بشه. واسه اینکه صابونش به تنمون نخوره سودی که از بورس به دست آوردیم رو بهتره کجا سرمایه گذاری کنیم؟
وقتی همه یک سوال مشترک دارند، جواب اون سوال مشترک پیش همه نیست.

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
دوست عزیز من منظورم این نبود که بری تو ضرر بعدش هیچ کاری نکنی-منظور من اینه وقتی سود کردی و سهم داره منفی میشه حد ضرر تعیین میکنی-(حد ضررهای من خیلی خیلی کمه مگه اینکه سهم خیلی خاصی باشه که حتی 4 روز هم منفی بخوره باز خروج نمیزنم مثلا غنوش یا کدما یا چند تا سهم دیگه باشه که ویژه هستند و ورود بهشون تقریبا غیر ممکنه و حد ضرر براشون بالا میزارم)-به حد ضرر که رسیدی سریع رد میکنی میره-

به عنوان نمونه میگم وقتی صبا به سود حدود 114 درصد رسید من فروختمش (چون همه چی گواهی میداد از فرداش منفی میشه) و درست از فرداش منفی شد به مدت مدیدی!و هنوز به همون سود 114 درصد قبلی هم نرسیده ولی شما هنوز داریش و هنوز اون سودی که من از این سهم حدود یکماه و نیم تا دو ماه پیش گرفتم و خروج زدم رو هنوز نگرفتی!!!من در اون مقطع از این سهم خروج زدم و سیو سود کردم و منتظر نشستم تا ببینم دوباره صعود میکنه یاا نه که اینجور نشد ولی شما خروج نزدی و موندی و در واقع این شما بودی که هیچ کاری نکردی!در اینجور مواقع میگم که باید سریع سیو سود کرد و فقط نظاره گر بود نه اینکه سهم 10 تا منفی بخوره و شما کاری نکنی !
حد ضرر تعیین نمی کنم. از اون سهم های بی ارزش نمی خرم. 20 درصد هم بره تو ضرر صبر میکنم بالاخره از ضرر در بیاد. مثل همین کویر 1 ماه تو ضرر بود ، دیروز بازده شد 10+ ... فقط این مدت زمان از دست میره ، همین طور سود های احتمالی بعدی، که برای این باید تک سهم نبود، سهم های دیگه اینو جبران کنن.
سامان هم پاییز پارسال داشتم تا 25- هم رفت. حرصم داد منم عطایش به لقایش بخشیدم، فکر کنم با 2-3 درصد سود ردش کردم، اگه نگهش می داشتم الان تو 300 سود بودم.

صبا هم فقط 1 میلیون تومن خریدم ، فکر کنم اونم قبل از اینکه بره تو ضرر میشد با 1 درصد یا سر به سر ردش کرد.

007saeed

کاربر فعال کسب درآمد از اینترنت
کاربر فعال
لایک‌ها
3,202
تو این ماه اخیر نوسانگیری خیلی زیاد شده-اول تایم بازار سهم رو منفی 5 میکنند و خودشون میخرند بعد میکشنش بالا تا مثبت 5 و اونجا دوباره همون خریدشون رو میفروشند و تو یه روز 10 درصد سود میکنند-یعنی سود دو روز کاری رو تو یه روز میبرند-والا منم باشم و اگه از دستم بر بیاد همین کار رو میکنم-تو بازار سرمایه ضرر دیگران برای هیچکی مهم نیست -همه فکر سود خودشونند.

در مورد صف فروش هم که گیر کردی تا گردن کلفتا و رانتی های همدست کارگزاری ها نفروشند نوبت من و شما نمیرسه و ممکنه تا اونا سهمشون رو بفروشند تموم کنند دو هفته ای طول بکشه و همون دو هفته بعد که سهم شما فروش میره تازه وقت خرید سهمتون میشه نه فروش!چون اصلاحش تموم میشه تو اون تاریخ! :rolleyes: :confused: :confused: و دقیقا دوباره روزی که شما سهمتون فروش میره همون گردن کلفتایی که دو هفته پیش از این سهم خروج زدند دوباره اونا ورود میکنند و شما خروج میزنید!:D:D:D در ضمن فقط خدا میدونه تو این دو یا سه هفته که تو صف فروش گیر میکنید سهم چند روز منفی 5 نوش جون میکنه و چقدر سرمایت کم میشه!
دقیقا همینی هست که میگی
یعنی زجرکش میکنن تا بتونی خروج بزنی، تازه اون موقع وقت ورود هست و روز از نو، روزی از نو
سهام خودرو و وبصادر و ... رو سرخطی چندین و چند بار خواستم بگیرم ولی نمیشه
حقوقی هایی که شکم شون سیر نمیشه اصلا اجازه عرض اندام به کسی نمیدن

rittux

Registered User
لایک‌ها
710
- 3 ماه اول سال گذشت و فهرست نمادهای با بیشترین بازده فصل بهار 1399 منتشر شد (اینجا).

- با توجه به اینکه شاخص به نظر میاد (هرچند با اصلاح) فعلا در میان مدت رو به رشد هست تصمیم گرفتم یکی از سپرده های بانکی رو در بیارم و بذارم توی 3 صندوق سهامی حافظ، سهم آشنا و ثروت آفرین. اول میخواستم با این پول هم سهم بخرم بعد دیدم به حد کافی پورتفویی که ساختم بازار مکاره هست و اونطوری دیگه خیلی شلوغ میشه! اینطوری غیر مستقیم سهامدار یه 40-50 نماد دیگه هم میشم و در سود و زیان و اونها هم شریک خواهم شد.

همه می دونیم ممکنه بورس نزولی بشه. واسه اینکه صابونش به تنمون نخوره سودی که از بورس به دست آوردیم رو بهتره کجا سرمایه گذاری کنیم؟ بانک که نمیشه میانگین 30 درصد تورم داریم بانک نهایتا 20 درصد سود میده که 10 درصد می افتیم تو ضرر. سرمایه ها بعد از بورس کجا میره (یا کجا بره)؟ میره سمت ملک؟ طلاجات؟ ارز؟

طبیعتا هرکس بسته به سرمایه و شیوه زندگی اش میتونه تصمیم بگیره و یه فرمول قطعی وجود نداره. حرف من این بود که هرکس الان توی بورس فعالیت داره باید این آمادگی رو داشته باشه که از فردا بازده دریافتی سالانه اش بشه 18+10 درصد (پایه بانکی به علاوه اندکی سود، مشابه چیزی که پیش از فروپاشی اقتصادی اخیر کم و بیش وجود داشت). اینطوری سرخوردگی پیش نمیاد و رویاپردازی هم نمیشه. حالا اگر این سود شد 10~20 برابر به وقتش طرف باید بسته به نیازش ببینه چیکار باید بکنه و چیکار میتونه بکنه تو این تورم.

Last edited:

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
به نظر من سر ریز سود اگه سرمایه شخص زیاد باشه به سمت ملک و اگه سرمایه کم باشه طلا ، ارز یا بانک بسته به اینکه انتخابات آمریکا چه نتیجه ای داشته باشه و چه اتفاقاتی بیوفته مشخص میشه . اگه آینده همچنان متزلزل باشه ارز یا طلا ولی اگه امید به آینده افزایش پیدا بکنه ، بانک ...
سود اگه از یه حدی بیشتر باشه و بشه ملک خرید ، امن ترین سرمایه گذاری ملکه

اینا نظر شخصی منه و ممکنه کاملا غلط باشه:D

بگذریم که یکی از اطرافیان بنده ، 400 تومن سود از بورس رو صرف خرید خودرو کرده :rolleyes:

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
طبیعتا هرکس بسته به سرمایه و شیوه زندگی اش میتونه تصمیم بگیره و یه فرمول قطعی وجود نداره. حرف من این بود که هرکس الان توی بورس فعالیت داره باید این آمادگی رو داشته باشه که از فردا بازده دریافتی سالانه اش بشه 18+10 درصد (پایه بانکی به علاوه اندکی سود، مشابه چیزی که پیش از فروپاشی اقتصادی اخیر کم و بیش وجود داشت). اینطوری سرخوردگی پیش نمیاد و رویاپردازی هم نمیشه. حالا اگر این سود شد 10~20 برابر به وقتش طرف باید بسته به نیازش ببینه چیکار باید بکنه و چیکار میتونه بکنه تو این تورم.
چند هفته پیش خرید زمین تو اطراف شهر به فکرم رسید. از متری 300 هزار هست تا 1 میلیون. یکی از آشناها گفت همین 300 تومنی 5 سال پیش 40-50 تومن بوده و تا 1 میلیون تومن هم میره.
قبل اینکه بیام بورس تو بازار ارزهای دیجیتال بودم (از 96 تا چند ماه پیش تو 2 مقطع ) . قبلش می خواستم مقدار کمتری بیارم ولی همه پولی که اونجا به دست آوردم رو گذاشتم تو بورس.
حالا هم میگم قبل اینکه بورس بریزه پولم رو ببرم جای دیگه
به نظر من سر ریز سود اگه سرمایه شخص زیاد باشه به سمت ملک و اگه سرمایه کم باشه طلا ، ارز یا بانک بسته به اینکه انتخابات آمریکا چه نتیجه ای داشته باشه و چه اتفاقاتی بیوفته مشخص میشه . اگه آینده همچنان متزلزل باشه ارز یا طلا ولی اگه امید به آینده افزایش پیدا بکنه ، بانک ...
سود اگه از یه حدی بیشتر باشه و بشه ملک خرید ، امن ترین سرمایه گذاری ملکه

اینا نظر شخصی منه و ممکنه کاملا غلط باشه:D

بگذریم که یکی از اطرافیان بنده ، 400 تومن سود از بورس رو صرف خرید خودرو کرده :rolleyes:
ملک و طلا فکر کنم دو چیز مجزا از هم هستن . ملک با اتفاقات داخلی ممکنه سقوط کنه ولی طلا نه. طلا به بازار جهانی ارتباط داره

پولم هم اون مقداری نیست تو هر دو تقسیم کنم، فوقش بشه یه زمین تو اطراف شهر گرفت

Last edited:

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
ضریب همبستگی به شاخص کل
شستا 97.77
شگویا 34.49

یعنی شستا تقریبا به اندازه رشد شاخص، رشد داشته ولی شگویا نه، جا مونده. درسته؟؟

بعد مثل اینکه بازار داره با سهم های ارزون قیمت خدافظی می کنه. چند تا سهم زیر 300 تومنی بگیریم نگه داریم؟

Last edited:

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
بعد مثل اینکه بازار داره با سهم های ارزون قیمت خدافظی می کنه. چند تا سهم زیر 300 تومنی بگیریم نگه داریم؟
منم یه مقدار رو این سهمای ارزون مانور کردم اما ارزونها (غیر از چند تا خودرویی و ..) تو یکماه اخیر که رصد کردم خیلی ثبات نداشته و نوسان زیادی دارن
تو پست قبلی که صحبتهای وارن بافت رو گذاشتم اگر دقت کنی تو مورد چهارم گفته "سهام شرکتهای با کیفیت را بخرید" منم با این نظر کاملا موافقم شرکتهایی که بزرگ هستند سرمایه گذاری زیادی هم کردن و سودهای بیشتر میسازن اما شرکتی که بی کیفیت باشه هم سود کمتری میسازه هم نوسان زیادی داره

اینم بگما یه مقدار باید به بورس راحت تر نگاه کنیم یعنی اگر بخوایم خیلی خودمون رو درگیر این کنیم که چه سهمی بخریم از قافله عقب می افتیم باید به این فکر کنیم که چطور میتونیم نقدینگی رو بیشتر کنیم تا از رشد و سود اون نماد انتخابی عقب نیوفتیم

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
راستی در این مورد دوستان نظرشون رو نگفتن
داشتم زیر گروه گشان رو بررسی میکردم؛ سابقه ی یک سهم رو که بررسی کردم دیدم دقیقا یکسال پیش 1608 تومن قیمتش بوده و آخرین معامله هم 15600 تومن معامله شده یعنی ده برابر شده
تو این یکسال هم کلا 4 روز سهم بسته بوده و بقیه روزا معامله صورت گرفته
سوالم اینه آیا سهمی که تو یکسال گذشته ده برابر شده آیا میتونه تا یکسال آینده هم ده برابر رشد کنه یا صرفا میتونه اینطور نباشه ؟
به عبارت دیگه سهمهایی که رشد بالایی در یکی دوسال گذشته داشتن آیا قوی بودن او سهم رو به ما نشون میده یا در واقع اتفاقات سیاسی, اقتصادی و .... میتونه دلیل بالا رفتنشون بشه ؟
دوستانیکه بالای دوسال یک سهم رو داشتن بیشتر میتونن کمک کنن که آیا تو سال اول مثلا N درصد سهم سود داده یکسال بعدش سودش چقدر کمتر یا بیشتر بوده؟
ضمن اینکه باید در نظر داشته باشیم از پارسال تا الآن شاخص تقریبا 4 برابر شده با فرض بر اینکه تا سال آینده شاخص 4 برابر اضافه بشه باز اون سهم همین مسیر رو طی میکنه یا خیر

اگر تحلیلی در این مورد دارید ممنون میشم بفرمایید استفاده کنیم

بالا