دقیقن واسه من همین نکته جالب توجه بود.روند اکثر سهم هارو که چک میکنم میبینم از اواسط اسفند 98 یکدفعه روند صعودی شده و قبل از اون صعود ارزش سهم خیلی شارپ نبوده.به همین دلیل برام سوال بود که اصلا تو این بازار که ناگهانی صعودی شده تحلیل تکنیکال کارایی داره یا نه:دی
درمورد قسمت دوم فرمایشتون بیشتر توضیح میدین؟
چطوری باید سهم کم ریسک رو پیدا کنم؟
ی مرتبه دیگه هم تو همین تاپیک گفتم خیلی دنبال یه راه کم ریسکی تو بورس میگردم که سالی 80-90 درصد بهم سود بده.دلیل این 80-90 درصدی که میگم بعلت تورمه.
حداقل از تورم جا نمونم...
ببین میانگین تورم توی ایران از 10 سال قبل تا امروز ، 33% در سال بوده
یه جاهایی فنرشو نگه میدارن تورم در ظاهر زیر 10% هستش ولی بعد از دو سه سال فنرش در میره و مثلا توی 1 سال 100% تورم داریم بالاخره خودش رو به اون 33% میرسونه
پس اولین فرض شما این باشه که تورم سالی 33% هستش
شما اگه بتونی بین 5 الی 10 درصد بیشتر از این تورم سود بکنی موفق بودی
یه جایی مثل بورس چون یکم ریسک بیشتری داری در نتیجه الین مقدار رو روی 10 الی 15 درصد در نظر بگیری خوبه
15+33=48%
یعنی اگه شما میانگین سالی 48% واقعا سود بکنی موفق بودی
یه دوره هایی بازار صعودی یه دوره هایی نزولی و یه دوره های خنثی هستش . علت این سیکل ها بیشتر به خاطر اون نگه داشتن فنره که تشدید میشه .
دوره های صعودی حباب زیاد میشه ، دوره های نزولی حباب تخلیه میشه و به زیر ارزش ذاتی میرسه
توی دوره های خنثی هم پیرامون ارزش ذاتی یا حتی زیر ارزش ذاتی معامله میشه
شما باید 5 سال حداقل فعالیت بکنی که با توجه به برایند این 5 سال بتونی بازدهی خودت رو مشخص بکنی
توی دوران صعودی سود ها 100% و 200% و 300% و 400% و حتی بالاتره !
دوره دوران نزولی به راحتی ضرر میکنید ولی نباید نا امید بشید چون از سود تو ضرر هستید و واقعا ضرر نکردید به شرط اینکه با معاملات افراطی کار رو خراب نکنید
توی دوران خنثی هم بهترین فرصت واسه جمع کردن سهم و آماده شدن برای شروع صعود در آینده هستش !
یعنی رشد شدیدا صعودی ( شارپی ) به خاطر عقب افتادن از رشد ارزش ذاتی هستش ولی چون هیجان بالا میره ، از ارزش ذاتی بالاتر میریم . اینجاها یا بازار درجا میزنه تا ارزش ذاتی به اون برسه یا نزولی میشه تا به ارزش ذاتی برسه یا حتی ممکنه همچنان صعودی باشه !!!!
اینکه کدوم حالت اتفاق میوفته بستگی به چشم انداز آینده کشور و اقتصاد داره ! اگه دلار همین شکلی بالا بره طبیعتا توی کوتاه مدت روند صعودیه و ارزش ذاتی باید خودش رو به قیمت تابلو برسونه !
حالا اگه دلار دور و بر 18 الی 20 تثبیت بشه ، رشد صعودی منتفیه و دو گزینه روند خنثی و روند نزولی رخ میده .اینجا بستگی داره که قیمت تابلو چقدر از ارزش ذاتی فاصله گرفته باشه !
ارزش ذاتی هم با توجه به عملکرد شرکت مشخص میشه .
در حقیقت شما در بلند مدت مثلا بازه 5 ساله اگه معاملات افراطی نکنید حتی بدترین سهم ها رو هم بخرید ، غیر ممکنه ضرر بکنید و اگه فقط شرکت خوب خریده باشید با تورم به راحتی پیش خواهید رفت
اگه شرکت خوب رو توی قیمت های خوب خرید و توی قیمت های حبابی فروش بزنید و یا فقط خرید و نگهداری کنید ، بهتون قول میدم بیشتر از تورم رشد سرمایه دارید . دیگه اینجا بستگی داره به عملکرد شما و شرکت انتخاب شده و صعنت مرتبط با اون شرکت و همینطور تصمیمات سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی که روی اون صنعت تاثیر بزاره ...
یک سال ممکنه زیر 20% سود بکنید ، یک سال بازدهی منفی داشته باشید ، یکسال زیر 10% سود بکنید ، یکسال حدود 50% و یک سال هم رشد شارپی 300% ! برایند اینا باید 33% به علاوه یه سود منطقی بین 5 الی 15 درصد باشه . اگه بشتر باشه نشون میده عملکرد عالی داشتید !
بعضیا مقطعی وارد بورس میشن ! یعنی قبلش از ملک سود گرفتن ، بعد میارن تو دلار ، بعد میندازن تو بورس ، مجدد این چرخه رو ادامه میدن ( با همین ترتیبی که گفتم ) .
پس اگه شما میخواید واقعا فعالیت مستمر توی بورس داشته باشید نگران فراز و نشیب ها نباشید و با دید حداقل 5 ساله فعالیت بکنید