ف
در مورد صندوقا بیشتر توضیح بدین.
با تشکر از وقتی که میذارین
این تاپیک رو از ابتدا بخونید ، کامل توضیح داده شده . سوالی بود همونجا بپرسید ، من یا بقیه دوستان جواب میدیم که تبدیل به تاپیک مرجع برای صندوق بشه
لینک
صندوق ها دو مدل هستن ، قابل معامله در بورس ( ETF ) و غیر قابل معامله در بورس
من فقط به قابل معامله ها علاقه مندم و توی اون تاپیک هم کامل توضیح دادم چرا
حالا خود صندوق ها جدای از قابل معامله و غیر قابل معامله بودن در بورس دسته بندی زیر رو دارن :
1 - سهامی
2 - مختلط
3 - درآمد ثابت با پرداخت سود
4 - درآمد ثابت بدون پرداخت سود
5 - شاخصی
6 - مبتنی بر طلا
7 - جسورانه
البته بازم صندوق های دیگه ای هستن مثل نیکوکاری و ... . من با اونا و همینطور 6 و 7 کاری ندارم . تمام صحبت روی 1 الی 5 هستش
دسته بندی موارد 1 و 2 و ( 3 / 4 ) صرفا بر اساس میزان سرمایه گذاری صندوق بر روی سهام هستش . در صندوق سهامی بخش زیادی سهام خریداری میشه و بخش کمی اوراق مشارکت و سپرده بانکی و مختلط کمی سهام کمتره و کمی اوراق و سپرده بیشتره و درآمد ثابت هم مقدار سهام خیلی کم و بیشتر اوراق و سپرده استفاده میشه .
هرچی اوراق و سپرده بیشتر و سهام کمتر باشه ، ریسک کمتر و بازده هم کمتر هستش
درآمد ثابت ها یا سود دوره ای پرداخت میکنن یا پرداخت نمیکنن ، اونایی که پرداخت میکنن نمودارشون زیگزاگیه ! یعنی اول ماه 10000 تومنه و آخر ماه 10100 تومن و 100 تومن توی حساب بانکی شما میریزه و دوباره قیمتش 10000 تومن میشه !
بعضیا همینطوری بالا میرن و سود مرکب رو کسب میکنن که بدون پرداخت دوره ای هستن
اگه هر ماه به دریافتی از صندوق نیاز دارید ، باید با پرداخت سود دوره ای بگیرید در غیر اینصورت بهترین انتخاب صندوق بدون سود دوره ای هستش
صندوق شاخصی چیه ؟ این صندوق ها هزینه مدیریتی و سبد گردانی ناچیزی نسبت به سهامی و مختلط و درآمد ثابت دارن . به خاطر اینکه چند سهام شاخص ساز و پیشرو رو همیشه خریداری و حفظ میکنن و وقتی جایگاه شرکتی تغییر بکنه ، سبد رو اصلاح میکنن . بدون توجه به بنیاد سهم و اهداف قیمتی
ریسک این صندوق ها از سهامی و مختلط حتی کمتره !
یعنی بخوام از کم ریسک به بالاترین ریسک دسته بندی بکنم :
1 - درآمد ثابت
2 - شاخصی
3 - مختلط
4 - سهامی
حالا ریسک خرید صندوق سهامی از خرید سهام مستقیما توسط خود شما کمتره !
خود سهام رو هم تو بازار میتونید به دو روش بگیرید . دنبال شرکت های سرمایه گذاری برید یا خود شرکت رو معامله بکنید . خرید سهام شرکت های سرمایه گذاری هم ریسک کمتری نسبت به خود شرکت ها داره .
شرکت سرمایه گذاری پورتفوی خودش رو بر اساس تحلیل های درست و حتی بازی با سهام ، اضافه یا کم میکنه و شما با خرید سهام این شرکت ها میتونید حتی زیر ارزش ذاتی شرکت ها ، سهامشون رو به صورت غیر مستقیم بخرید .
بنابراین برای خرید مستقیم سهام شرکت ها هم از کمترین ریسک به بیشترین ریسک به شکل زیر هستش :
5 - سهام شرکت های سرمایه گذاری
6 - سهام شرکت
توصیه میکنم ، ترکیبی از صندوق ها و سهام شرکت ها رو توی سبدتون داشته باشید . این شکلی توی بدترین حالت بازار ، ضرر کمتری میکنید و توی شرایط عالی بازار سود کمتر ولی اصلی ترین هدف برای مدیریت سرمایه " حفظ دارایی ها و کمترین ضرر در شرایط بحرانی و کسب منفعت منطقی از سود " رو در کنار " ریسک و نوسانات کم برای سرمایه " رو در کنار هم خواهید داشت .
البته بستگی داره دید شما به معامله چطوری باشه . یکی سرمایه کمی میاره و از اول فرض میکنه اونو نداره و با تک سهمی یا بدون مدیریت سرمایه با پول بازی و قمار میکنه یا شانسش میگیره یا نه . اگه نگیره برای اون شخص اهمیتی نداره ولی اگه بگیره با یکمش عشق و حال میکنه و با بقیه ادامه میده
یکی هم درآمد و کار اصلیش بورسه و سرمایه زیادی داره و قطعا باید دید منطقی داشته باشه . بازاری که سود بانکیش 18% ، تورمش 33% ، نرخ بهره بازار 36% الی 42% ، نرخ سود بازاری ها ( تولید ، خدمات ، بازرگانی و توزیعی ) در سال 30% الی 50% هستش ، شما باید با این دید وارد بورس بشید .
همه سود ها رو قرار نیست بگیرید . همه ضرر ها رو هم قرار نیست داشته باشید ! من خودم به سالی 45% الی 55% از بورس قانع هستم ( روی کل سبدم )