اول باید این رو بگم " قیمت سهام شرکت ها برای آینده پیش خور میشه و قیمت فعلی همه شرکت ها بر اساس تخمین قیمت آینده و مثلا قیمت دلار در آینده هستش ! "
بنابراین کسی بگه فلان سهم بادلار 15 تومنی معامله میشه نداریم ...
بعضی سهم ها الان با دلار 60 تومنی معامله میشن

با تابت موندن دلار ، سهام شرکت ها روند نزولی میگیرن
با پایین اومدن دلار ، سرعت نزولی شدن بیشتر میشه
البته بستگی داره شرکت ارزش واقعیش چقدر باشه ولی با قاطعیت میتونم بگم توی کل بازار سهام به قیمت وجود نداره !! یسریا 20 الی 50 درصد گرون ترن که من به اونا سهامی میگم که خیلی گرون نیست و برای نوسانگیری های میان مدت و یا دید بلند مدت بالای 5 سال باز هم ارزش داره . بقیه شرکت ها گرون و فوق گرونن
اون موقع دلار روی 26 بود . اگه میدونستیم دلار طی 1 الی 2 سال آینده همین قیمت 26 قراره بمونه ، قیمت سهام شرکت ها حتی شرکتایی که خیلی گرون نیستن باید 20 الی 30 درصد اصلاح . اون گرونا که ...
الان دلار روی 20 تومنه اگه بدونیم طی یکی سال آینده به 20 میرسه ، قیمت فعلی سهام شرکت ها حتی اونایی که خیلی گرون نیستن هم باید 30 الی 50 درصد اصلاح بخوره . اونا که گرونن...
البته با فرض اینکه قیمت دلار 20 تومنی پایدار بمونه !
------
یکی از کارایی که خودم کردم :
قبل تر هم گفتم " زفکا " که از تلیسه به اون جابجا شدم قیمتش 30 الی 40 درصد حباب داره و با این وجود گرفتم ، اما ذاتا هم این کار اشتباهه وبهترین کار نقد بودن یا صندوق درآمدی ثابت داشتنه ! از تلیسه سود خیلی عالی ای گرفتم هم بلند مدتی و هم نوسانگیری و با خودم کنار اونم که زفکا رو با این ریسک بگیرم . تو همین مدت هم باهاش بازی میکنم که ضرری رو که از ریزش بهم میزنه توی نوسانات از اون بگیرم
حالا ممکنه همین زفکا یه مدت چند ماهه های درجا بزنه و بازی بکنه . مهم نیست منم باهاش بازی میکنم

ولی هرچی بیشتر در جا بزنه بهتره چون اینطوری ریزش کمتری داره و به جای 30 الی 40 درصد مثلا 15 الی 30 درصد دیگه میریزه
تنها علت اینه که نمیخوام وجه نقد زیادی توی کارگزاری نگهداری بکنم یا تبدیل به سهم های نیمه گرون میکنم یا صندوق به خصوص درامد ثابت
تا وقتی که وضعیت با ثبات تر بشه