ببخشید یکم دیر شد داداش
آگاس / آتیمس / کاریس : اینا صندوق های سهامی قدیمی و با سابقه ای هستن که گذشته هم عملکرد خوبی رو داشتن
ثروتم / صنوین : این دو تا مختلطه
آکورد / فیروزا / اوصتا / تصمیم / اعتماد / گنجین / افران : اینا هم درآمد ثابت
فیروزه : شاخصیه
خودم اینا رو دارم ، چندتا درآمد ثابت دیگه هم دارم که ارزش زیادی ندارن و صرفا واسه نگهداشتن نقدینگیه
توصیه به خرید نیست که الزاما اینا خوب باشن . فقط همونطوری که همیشه گفتم خرید زیر NAV
درآمد ثابت ها رو نیم الی 1 درصد زیر NAV بخری خوبه اونا افت زیادی ندارن
اگه توی این اصلاح قصد خرید داری ، بزار NAV از قیمت الانش حداقل 20% افت پیدا بکنه بعد اون موقع زیر NAV با فاصله 7 الی 8 درصدی پلکانی جمع بکن با دید بلند مدت
یکم دیگه هم منفی بخوره مهم نیست یا حتی درجا بزنه
صندوق ماهیتش اینطوریه نه خیلی بهت سود میرسونه نه خیلی زیان . اگه همه سهم ها یک سوم بشن مال شما ته تهش 40% پایین بیاد
اگه همه سهم ها 3 برابر بشن مال شما ته تهش 2 برابر بشه
یجور اعتدال رو برقرار میکنه
چند وقت دیگه آدم میفرستن جلو خونه عربده کشی که بیاین پایین یه پولی هم بدیم
من دارا یکم رو ندارم ، نمیگیرم و نخواهم گرفت و همینطور توصیه میکنم هیچکی دارا دوم رو هم نخره
از دارا یکم هم به محض سر به سر شدن خارج بشید یا اگه دید بلند مدت دارید کلا ندید بگیرید بالاخره از سود بانکی کمتر نمیده
جوک دو کلمه ای
اوشون فرار کرد
دیگه خیلی تیکه پرونی میکرد ، چندتا سوال کردم ، هیچی نگفت و کلا رفت !
والا همه تو روند صعودی تحلیلگر میشن
باید واقع بین بود ، که خیلیا نیستن متاسفانه !
من خودم سهم دارم ولی نقاط حمایتی و تارگت های نزولی هم میدم ! چون من خودم دارم دلیل نمیشه تبلیغ بکنم بقیه هم بگیرن و ضرر بکنن !
تو اینستا دیدم بعضیا از روی ترس و آشفتگی با کسایی که تارگت های نزولی میدن برخورد میکنن و تیکه میندازن اونا برام قابل درکن چون اکثرا سرمایه یه عمر کارشون رو اووردن و ذره ذره با آب شدن سرمایه ، شکنجه میشن و واقعا دلم براشون میسوزه . ذات کار اشتباهه که برای منفعت خودشون تبلیغ بکنن ولی از روی ترسه
اما کسی که میدونه قیمت هاش این نیست و تیکه هم میندازه و تارگت های نجومی میده ، کار کثیفی میکنه !
معمولا هم بدیهیات رو میگن ! معلومه همه سهم ها قیمتشون تا 5 سال دیگه حداقل 4 الی 10 برابر میشه ولی آیا همه تحمل منفی دیدن رو دارن ؟
نه !
من شاید تو قله بخرم ، دیدم بالای 5 ساله یک سوم هم بشه نترسم . اصلا شاید سهمم رو تو پورتفو به حساب نیارم ولی یکی ممکنه 10% رو تحمل کنه ، 20% رو تحمل کنه ، 30 هم بکنه ولی دیگه پول نصف بشه با فحش پولش رو بیرون میکشه و فقط ضرر رو میبینه !
شاخص الان نزدیک 2 میلیونه من چشم بسته میگم شاخص 10 میلیون هم میبینه ولی چه زمانی ؟ آیا همه تحمل دارن بالا پایین هاش رو ببینن ؟ آیا هیچکی تا اون موقع پول لازم نمیشه ؟ آیا همه یه دیدگاه به سرمایه گذاریشون دارن ؟ نه
این مدل آدما هم دیگه خبری ازشون نیست تا بازار برگرده ! البته چند وقت دیگه میان و خبر از آخرین فرصت ورود و برگشت و این چیزا میدن ! نه که بازار برنگرده ! بازار نوسانیه بالا میاد پایین میره بالا میره پایین میاد ولی کف ها باید توی بلند مدت صعودی باشن .
اما
همیشه یادتون باشه از آدمایی که تارگت های صعودی و رشدی میدن و اصلا نمیتونن هیچ حرفی رو از نزول تحمل بکنن ، آدمای خطرناکی هستن که برای منفعت خودشون با سرمایه بقیه بازی میکنن و توی فاز بعدی رونق گولشون رو نخورید
دیگه فکر کنم بیشتر بچه ها بدونن که فکا رو دارم ! همیشه هم گفتم که تحلیل شخصیه با حرف من وارد نشید ولی اگه دقت کرده باشی نه تارگت صعودی داده و برعکس همیشه گفتم احتمال داره تا فلان مقدار کاهش داشته باشه !!!! یعنی دیدم رو نشون میده که نمیخوام هدف صعودی بدم و برعکس هدف نزولی دادم که بچه ها بدونن اگه همچین سهمی رو بررسی میکنن و تمایل به خریدش دارن این رو در نظر بگیرن که ممکنه سرمایشون تو بدترین حالت چقدر افت پیدا بکنه !
توصیه ای که دارم اینه تو بازار نزولی اگه به سهمتون ایمان دارید ولی نزول میکنه دنبال علتش باشید و تا وقتی علت رو پیدا نکردید خارج نشید ! روند رو ببینید ، رفتار ها رو ببینید سعی کنید خون سرد باشید و بی احساس و چیزایی رو ببینید که اگه کمتر از 10 ماه هستش وارد شدید ، تا حالا ندیدید
اگه هم بیشتر از 5 ساله وارد شدید اتفاقات 2 سال قبلش رو ندیدید ! یعنی همون 92 که میگن و منم خیلی قبل تر ها خییییلی قبل گفته بودم . تایید نمیکنم که ریزشه ، باید نظاره گر باشیم و تشخیص بدیم ولی حتی اگه ریزش هم باشه سهم خوبی رو داشته باشید لازم نیست بترسید
شما اینجا عدد رو میبینید ، تو دنیای وایعی یه تابلو سر در ملکتون نصب نیست که قیمت واقعی ملکتون رو بگه !
اگه بود اونجا هم میترسیدید !
شما 1000 عدد سهم داری ، اون 1000 تا 999 نمیشه ! عدد ریالیش کم میشه یعنی اون روز با اون رقم حاضر به خریدش هستن و دلیلی نداره که 2 سال دیگه ( اگه ریزش باشه ) بیشتر از اون به شما پرداخت نکنن !!!
سهم سهمه و شما سهامدارید و سهامدار هم میمونید . فقط هرچی بازار پایینتر میره ( اگه ریزش باشه الان نه ) میتونید به جای فروش ، اگه سهم خوبی هستش و ارزش واقعیش بالاست اقدام به خرید مجدد بکنید . تکرار میکنم اگهههه ریییزززششش بااااششششههههه ااااللللااااانننن فففقققططط نگااااه بکنید و چیییزززیییی نخخخرررییید . اگه ریزش باشه وقتی کاهش ها بیشتر شد روی خطوط حمایتی اضافه بکنید بعدا نتیجشو میبینید !
حد ضرر رو برای سهم های با P/E بالای 100 حتما حتما حتما رعایت بکنید و اگه ریسک پذیریتون پایینتره سهم های با P/E بالاتر از 30 رو حد ضررش رو رعایت بکنید و روی اونا به هیچ وجه میانگین کم نکنید !
این دیگه آسون ترین راه و دم دستی ترین راه برای مشخص کردن سهم ریسکی و غیر ریسکیه
رعایت حد ضرر توی سهم های ریسکی واجبه . کم کردن میانگین تو سهم های غیر ریسکی بلند مدت به شما نتیجه خوبی میده
بازم میگم چون خیلی مهمه ! اگه بازار ریزشی بود الان روی سهم های کم ریسک هم میانگین کم نکنید . صبر کنید روی خطوط حمایتی پله پله بخرید . خطوط حمایتی پایین تر .
کم کردن میانگین روی سهم پر ریسک و بی ارزش خودکشیه و روی نقاط حمایتی بالا و اولیه هم اشتباهه . کم کردن میانگین باید باعث بشه میانگین قیمت خریدتون کاهش چشمگیر داشته باشه