ذوب رو همیشه گفتم سمتش نرید مگه با دید کوتاه مدت و میان مدت برپایه تکنیکال و شرایط بازار . بلند مدتی خوب نیست ...
توصیه به فروش نیست صرفا کلی گفتم
پست های بنده رو دنبال بفرمایید چندین بار گفتم چیا حبابی هستن . 50 پست اخیر از قسمت پروفایلم در بیاریم و کامل بخونید
وقت گذاشتن همیشه جلوی ضرر روی میگیره
اگه 100 خط تایپ میکنم چون میخوام مطلب رو کامل برسونم
کتاب بخونید
آموزش ببینید
وقت رو اینطوری استفاده بکنید مطمئن باشید اشتباهات تا حد ممکن کم میشه
مثلا همون ذوب / مثلا اصلاح فولاد / مثلا اصلاح سپ / مثلا اینکه میگم اگه تخصص ندارید و تکنیکالی رو بلد نیستید سمت بانکی و خودرویی نرید / مثلا میگم سمت P/E بالای 25 نرید اگه میرید باید تکنیکالی بلد باشید نه اینکه فقط چون جایی سیگنال شده بخرید
از این مثلا ها زیاده
فقط بنده تجربم یا همون مقدار کمی اطلاعات که دارم رو میتونم به اشتراک بزارم و معاملات و تصمیم گیری با بنده نیست و در نهایت خودتون مختارید
شما اینایی که میگم رو در نظر بگیرید توی کل بازار شاید 200 تا سهم پیدا بشه که بارها من موارد خوب رو مطرح کردم و حتی توی پست های آخر روش پیدا کردنشون رو هم گفتم
سناریو 1 به شدت خوشبینانه یعنی رشد بازار همراه با دارا دوم شاید قوی باشه ولی دائمی نیست و یکی دو ماه بعد از دارا دوم به سناریو 2 و 3 میرسه . برای این نمیشه احتمال داد چون دست دولته
سناریو 2 حدودا 3 ماه الی 5 ماه اصلاح داریم بیشتر از 97 و کمتر از 92 احتمالش بالای 90%
سناریو 3 که تا تابستون سال بعد گفتم چه مدلی حرکت میکنیم احتمالش 40%
ولی در کل سهم های حبابی محکوم به سقوط هستن و این هیچ ارتباطی با هیچ کدوم از این سناریو ها نداره و در حقیقت سقوط همون سهم های حبابی هستن که باعث میشن شاخص افت بکنه ولی چون سهم های خوب رشد میکنن شاخص رو متعادل تر میکنن
یعنی شاخص شاید 30% منفی بخوره ولی سهم های حبابی 70 الی 80 درصد منفی خوردن ! و در همین مدت هم سهم های خوب یا درجا زدن یا افت کمتر از 30% و یا حتی در مواردی شاید رشد !
عااالی
صندوق درآمد ثابت بدون توزیع سود دوره ای بخرید
صندوق های درآمد ثابت رشد قیمتشون در سال کمتر از 15% نمیشه و بیشتر از 30% هم نمیشه به خصوص با اینکه گفتن صندوق های درآمد ثابت نباید بیشتر از 5% سهم بخرن
این سودی که میگم رشد NAV هستش نه الزاما قیمت تابلو . قیمت تابلو میدونه یکم کمتر و بیشتر باشه
نقدپذیریشون به دلیل داشتن بازارگردان بر خلاف دارا یکم (!) پیرامون NAV تابلو هر روز سفارشات خرید و فروش میزارن پس فاصله زیادی از NAV نمیگیرن . شاید یکی یا دو ماه بعد از خرید تقریبا ارزش تابلوی صندوق با مبلغ خریدتون برابر بشه یا سود کمی برده باشید ولی NAV بالاتر باشه اینجور مواقع چند روز صبر یا همزمان با گذاشتن سفارشات بازارگردان میتونید دقیقا برابر با NAV یا حتی بالاتر هم نقد بکنید و به سودی که صندوق باید بده برسید
پس شما 2 شهریور بخرید و 20 شهریور بفروشید با احتمال بالای 95% میتونید سود ببرید و به اندازه رشد NAV سود بکنید و حتی ممکنه کمتر از NAV بخرید و بیشتر هم بفروشید !
بازار نزولی صندوق های درآمد ثابت بالاتر از NAV معامله میشن و توی روند صعودی کمتر ! البته فاصله زیادی نمیگیره حداکثر 1 یا 2 درصد
اوصتا/آکورد/اعتماد / تصمیم /گنجین اینا خوبن اینا توزیع سود دوره ای ندارن و شما از مابه تفاوت خرید با فروش سود میکنید
اونایی هم که پرداخت سود دوره ای دارن پارند/صایند/سخند اینا خوبن
نه کارمزد ابطال ندارن . کارمزد و مالیات معاملاتشون هم مثل سهام بالا نیست . اگه اشتباه نکنم چیزی در حدود 0.02% کلا توی خرید و فروش کامزد میدید که نزدیک به صفره
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
و یه چیزی بگم !
افرادی مثل شما هستن که رفتار احساسی ندارن و حتی تو بازار منفی و نزولی هم چون میدونن مفهوم بازار چیه
حاضرا پولشون رو از بانک در بیارن و وارد بکنن !
چون شما میدونی بازار فقط سهام شرکت های حبابی نیست . شما میدونی بازار فقط سهام نیست . شما میدونی بازار صندوق داره ( سهامی / مختلط / درآمد ثابت ) . شما میدونی بازار اوراق مشارکت داره . شما میدونی بازار مدیریت سبد داره . شما میدونی که تو بازار نزولی که سبدهایی ارزششون نصف میشه میتونید ارزش سبدتون رو حداکثر با 20% افت جمع بکنید .
شما میدونید که نباید طمع کرد ...
و در کل
نه فقط شما بلکه دوستان دیگه ای هم توی همین پی تی هستن که با وجود اینکه تازه واردن ولیییی دیدشون مثل قدیمی های بازاره و بیدی نیستن با این بادا بلرزن و در هر حالی سعی میکنم شونه خالی نکنن و بهترین استراتژی رو در پیش بگیرن
زمانی که صحبت از تازه وارد میکنیم منظور سرمایه ترسو هستش ! منظور سرمایه های غیر صبوره ! وگرنه منظور این نیست که هرکی تازه وارد شده باشه محکوم به ضرر و از دست دادن سرمایه باشه
کسی که کاسبه قرار نیست هر روز و هر سال همیشه سود بکنه . بعضی وقتا همین که کم ضرر بکنید خودش سود محسوب میشه ! ولی جرعت موندن تو بازار رو هم در عین حال داشته باشید
چند ساله منم در هر وضعیتی پول وارد بازار کردم و با بازار موندم الانم اتفاقی نیوفتاده که برم حتی اگه سناریو 3 اتفاق بیوفته و تا تابستون سال بعد وضع همینطوری باشه . فقط با مدیریت کلی سبد میشه زمانی که خیلیا پولشون یک سوم و یک چهارم میشه ماها مثلا کل سبدمون 20% افت بکنه یا 30% افت بکنه . اینم یعنی سود !