• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

parsaweb

Registered User
لایک‌ها
7,760
از روز اول سقوط ملت رو مسخره کردیم که اینا کین که با دوتا منفی رفتن تو صف فروش !

بعضی سهم ها تا یه منفی میخورن دیگه خریداری ندارن که بتونیم خروج بزنیم بنابراین چاره ای جز صبر کردن نداریم :دی

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
از روز اول سقوط ملت رو مسخره کردیم که اینا کین که با دوتا منفی رفتن تو صف فروش !
ولی الان که نگاه میکنی می بینی همونا بردن و مثل من و امثال من تو 30% ضرر نرفتن !
من خودم هم به شخصه فلسفه بعضی از دوستان که خروج رو به مصداق آماتوری و بیسوادی میدونن رو درک نمیکنم!

مثل این میمونه که دو نفر میرن دریا و یهو دریا طوفانی میشه , یکی تصمیم میگیره که برگرده ساحل و وقتی هوا آروم شد بزنه به دریا ولی اون یکی میگه من میمونم چون خلاصه این طوفان گذراست و تموم میشه ! غافل از اینکه ممکنه تو همین طوفان غرق بشه !

سهام چیزی نیست که وقتی فروختی دیگه گیرت نیاد ! پس فلسفه موندن و تحمل ضرر رو نمیفهمم ! اساتید منو روشن کونن :D

پ.ن : خودم هنوز چیزی رو نفروختم و قصد هم ندارم بفروشم
نه آماتوری این نیست که خروج بزنن
اتفاقا قبل از اصلاح خروج بزنن خوبه
ولی یه سری نکات داره ورود و خروج که یه شخص غیر آماتور انجام میده
ورود رو توی منفی ها انجام میده ولی نه هر منفی ای و نه هر صف فروشی
خروج رو توی مثبت ها انجام میده اونم نه هر مثبتی
ورود تو صف خرید همونقدر اشتباهه که خروج تو صف فروش اشتباهه
قطعا سهمی که 30% یا 40% پشت سر هم منفی صف فروش دار خورده برای مدتی هم مثبت میشه که فرصت خروج تلقی میشه . ولی رفتن تو صف هم به ضرر خود شماست هم بقیه و از طرفی اگه صف جمع بشه میگید کاش روی مثلا مثبت 2 میخروختم خودش 7% از ضرر رو جبران میکرد ...

آماتوری این مدلیه که طرف تحلیلی رو کرده و وارد سهمی شده ولی یه هفته ای یا یک ماهه پشیمون میشه . اینجا باید برگرده ببینه تحلیلش چی بوده و اصلا چه اتفاقی افتاده که دلیل بر ضرر شده ... یه جای کارش اشتباه بوده اون اشتباه رو اگه شناسایی بکنه مشکل حل میشه و پیشرفت میکنه

شنیدم که بعضیا سهام رو اصلا نمیدونن چی هست . ببینن بالا میره میخرن ببینن پایین میاد میفروشن این افراد آماتور محسوب میشن . بعضیا صفی کارن ، صف خرید میخرن صف فروش میفروشن
mpr.gif

بعضیا تحمل ضرر رو ندارن . بعضیا مدیریت سرمایه غلط دارن ( زیر 4 سهم رو فتوا میدم ممنوعه
bav3_154fs759111.gif
) ، بعضیا هیجانی رفتار میکنن اینا اشتباهه
اگه کسی واقعا با تحلیل وارد یا خارج بشه کار درست رو میکنه ولی در جریان باشید که اگه تحلیل داشتید رشد میکنه و قیمتش خوبه چی شده که نظرتون عوض میشه و تصمیم به فروش میگیرید ؟!اگه اشتباهی رو پیدا کردید که عالیه هم میشه با ضرر خارج شد هم اینکه متوجه اشتباهی شدید که بعدا بهتون ضرر نزنه

اگه دوستان دقیقا روی قله ترین جا نگرفته باشن و حداقل بعد از یه اصلاح معقول هم خریده باشن و سهم حباب زیادی نداشته باشه و زیان ده هم نباشه قول میدم بلند مدت سودی بهشون میده که هیچ بازاری نمیده ...

و بگم که بنده هم تا به این لحظه توی این دو هفته هیچ سهمی رو نفروختم و نخواهم فروخت
deadcrazy.gif

خرید داشتم ولی همینطوری روی حساب کانالا و گروه ها خرید نکنید . من یه کانال دارم ( تنها کانالم ) که اگه کسی فقط پیامای اون کانال رو بخونه فکر میکنه شاخص 4 میلیون رو هم رد کرده
ugly_paranoid.gif

_________________________________ توضیحات اضافی عمومی و رمان دیویدی شاید مفید باشه شایدم اشتباه باشه
crazy.gif

من خودم به غیر از اون بودجه ای که برای کوتاه مدت دارم روی سهم هام با دید بلند مدت ، کامل نمیفروشم . مثلا یک سوم یا نصفش رو رد میکنم که پایینتر بخرم . برامم مهم نیست قیمت سهم یک سوم هم بشه اون یه نصفه رو نمیفروشم . شاید اشتباه باشه ولی از نظر من تحلیل الزاما درست نیست و همیشه یکم باید جا بزاریم برای تحلیل اشتباه . اومدیمو من فروختم و سهم بالا رفت دیگه ناراحت نمیشم که سود نبردم . میگم سود کمتری بردم . خداروشکر پایین تر اومد تو اصلاح میخرم دوباره

قبلا هم یکم توضیح داده بودم که کنار هر سهمی که میخرم و سهم زیادی توی سبدم داره ، یه بخشی رو حتما حتما حتما صندوق درآمد ثابت میگیرم . اون ریسکم رو کم میکنه همیشه هم یه نقدینگی ذخیره داره که با چندتا کلیک ساده میتونم به سهم توی کف قیمتی جدید تبدیل بکنم و درصورت بحرانی شدن میانگین کم بکنم ( اگه قصد میانگین کم کردن داشته باشم ) . اگه هم روند نزولی شروع شد حتی شده برای مدت کوتاهی به سهم تبدیل میشه و بعد از یه 10 الی 20 درصد گرفتن مجدد صندوق میشه ! قبلا صندوق نداشتم و از بانک استفاده میکردم و واقعا اینکارم اشتباه بود

یه استراتژی درست ، داشتن مطالعه پیوسته ، مدیریت سرمایه و خرید بر مبنای تحلیلهای شخصی میزان ضرر رو حتی توی ریزش ها به شدت کاهش میده
اگه شاخص 40% بریزه ، کسی 40% سبدش افت پیدا بکنه به شرطی که تعداد سهم های زیادی هم نداشته باشه ، یعنی مدیریت سرمایش درسته . کمتر افت داشته باشه یعنی مدیریت سرمایش غلطه
هدفتون توی بازار این مدلی باشه که از رشد شاخص کمی بیشتر ( 5 درصد هم عالیه ) رشد داشته باشید و افت شاخص هم کمی کمتر ( مثلا 5 الی 10 درصد ) افت داشته باشید . توی این محدوده عملکرد درست رو نشون میده

قبول دارم شرایط فعلی واقعا سخته ! حتی برای منی که از قبل بودم و واقعا برای دوستانی که یک ماه گذشته وارد شدن متاسفم که از بدو شروع قرمزی رو دیدن . دست به معاملات هیجانی هم نزنید . با دلیل خرید و فروش بکنید و یادتون باشه ضررها تا زمانی که فروش قطعی نشه ، یه عدده ...
یه سال و دو سال آینده رو مطمئن باشید به پولتون نیاز نداشت باشید و اگه قراره یکی دو سال دیگه نه ، یه سال دیگه پولی رو خرج بکنید ، توی اولین فرصت معقول اون مبلغ رو خارج بکنید
با ترس از دست دادن فرصت رشد توی این منفی ها الزاما خرید نکنید و با دیدن مثبت شدن بازار هم یک دفعه حجم کامل خرید نکنید شاید فرداش منفی شد !

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,178

amir aqa

Registered User
لایک‌ها
1,845
اگه شاخص 40% بریزه ، کسی 40% سبدش افت پیدا بکنه به شرطی که تعداد سهم های زیادی هم نداشته باشه ، یعنی مدیریت سرمایش درسته . کمتر افت داشته باشه یعنی مدیریت سرمایش غلطه

سلام
برادر من اینجاشو نفهمیدم یا فکر کنم ایراد انشایی داره ،میشه یکم توضیح بدی ،ممنون

Last edited:

ideaneshan

Registered User
لایک‌ها
1,356
ولی الان که نگاه میکنی می بینی همونا بردن و مثل من و امثال من تو 30% ضرر نرفتن !
من خودم هم به شخصه فلسفه بعضی از دوستان که خروج رو به مصداق آماتوری و بیسوادی میدونن رو درک نمیکنم!

مثل این میمونه که دو نفر میرن دریا و یهو دریا طوفانی میشه , یکی تصمیم میگیره که برگرده ساحل و وقتی هوا آروم شد بزنه به دریا ولی اون یکی میگه من میمونم چون خلاصه این طوفان گذراست و تموم میشه ! غافل از اینکه ممکنه تو همین طوفان غرق بشه !

سهام چیزی نیست که وقتی فروختی دیگه گیرت نیاد ! پس فلسفه موندن و تحمل ضرر رو نمیفهمم ! اساتید منو روشن کونن :D

پ.ن : خودم هنوز چیزی رو نفروختم و قصد هم ندارم بفروشم
مثالی که زدی شباهتی به این ماجرا نداشت
ولی خب چرا اینطوری به ماجرا نگاه می‌کنی؟ تو معامله گری دیدگاه و بینش شخص به وقایع خیلی اهمیت داره.
تو یه همچین شرایطی دو دسته آدم وجود داره
دسته ی اول بلافاصله میترسن و هرطور شده با ضرر سهم هاشون رو میفروشن و پولشون رو نقد میکنن میذارن زیر بالش خیالشون راحت میشه.
دسته دوم نه تنها یک برگ سهام نمی‌فروشن که حتی هرچی پول نقد دارن خرید هم می‌کنن.حقوقی ها و قدیمی های سرمایه دار بازار تو این دسته هستن.این روزا اگر به تالار های بورس سر بزنی میتونی ببینیشون.درحالی که بقیه ترسون و لرزون اومدن ثبت فروش کنن اونا خیلی ریلکس دست به سینه نشستن یه گوشه خرید هاشون هم کردن(همین امروز و دیروز این صحنه رو به چشم دیدم)
نتیجه چی میشه ؟
دسته ی اول که فروختن تموم شد رفت هیچی.
اما دسته ی دوم همونطور آروم و بی دغدغه منتظر برگشت بازار میمونن،اینا سهم هاشون رو اینقدر مفت خریدن که بعد از برگشت بازار تو هر نقطه بفروشن کلی سود کردن.
بعنوان مثال چند صفحه پیش گفتم تا همین یکماه گذشته محال بود بتونی سهام پتروشیمی نوری رو زیر ۳۰ هزار تومن گیر بیاری.الان شده ۱۵ تومن ! بخر دو ثانیه بعد تو پرتفوته.
بذار وقتی برگشت به همون ۳۰ تومن بفروش، سود بیشتر پیش کش.رو هر سهم ۱۵ هزار تومن سود کنی کمه ؟!
هیچوقت تو زندگی منفعل نباش حالا میخواد تو بازار بورس باشه یا هرجای دیگه از زندگی

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
مدیرعامل فرابورس ایران هم‌اکنون در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از ۷ برابر شدن ظرفیت هسته معاملاتی بازار سرمایه خبر داد و گفت:

با تلاش مهندسان ایرانی، تعداد تراکنش‌ها به ازای هر ثانیه از سوی هسته معاملات ۷ برابر شده است و دیگر بازار دو شیفته نخواهد بود بلکه به زودی معاملات تمامی اوراق بهادار در یک جلسه معاملاتی انجام خواهد شد.

حتی عرضه‌های اولیه نیز بعدازظهر معامله نخواهد شد و تمامی معاملات هم‌زمان انجام می‌شود.

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
خواجه‌نصیری در شبکه ۲:
فردا هم حقوقی‌ها ۱۰ هزارمیلیارد تومان خرید خواهند کرد
تا ۱۰ روز آینده این برنامه ادامه خواهد داشت و این حمایت قطع نخواهد شد

نماینده مجلس:
رئیس بورس کشور اظهار امیدواری کردند که روز‌های آینده اوضاع بازار سرمایه بهبود یابد

خواجه نصیری نائب رئيس هيئت مديره بورس تهران:
شاخص ها دوباره مثبت خواهد شد ، ما از مردم عذرخواهی می کنيم

اگه این دروغ هایی که میگن راست باشه :دی 4 شنبه دیگه آخرین فرصت خرید سهام های بنیادی هست.

m558

Registered User
لایک‌ها
1,489
به نظرم من اگر میخواهید اعصابتان به هم نریزد باید بیخیال شوید و روی چیزهای دیگه تمرکز کنید
نه اینجا نه سهام یاب را چک نکنید
سال دیگه این موقع این قیمت ها همش خاطره میشه

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
سلام
برادر من اینجاشو نفهمیدم یا فکر کنم ایراد انشایی داره ،میشه یکم توضیح بدی ،ممنون
سلام به روی ماهت
ببین میزان افت کل ارزش سبدتون باید یکم از شاخص کل کمتر باشه و توی رشد هم یکم از رشد شاخص بیشتر باشه
مثلا شما فرض کنید طی یه دوره شاخص کل 30% رشد کرده . سبد شما اگه 30% رشد کرده باشه عملکرد معمولی داشتید و اگه 30 الی 35 درصد رشد بکنه عملکرد خوبی داشتید و بیشتر از اون عملکرد عالی ....
حالا اگه توی یه دوره ای شاخص کل 30% کاهش پیدا بکنه ، اگه ارزش کل سبد شما 30% کاهش پیدا بکنه منطقی بوده ولی اگه بیشتر از 30% کاهش داشته باشید یعنی اشتباهاتی داشتید که از میانگین ریزش بازار بیشتر متحمل ریزش شدید . اگه هم توی این دوره ارزش کل سبد شما مثلا 20% افت داشته باشه شما یه عملکرد خیلی خوبی نشون دادید !

این مقایسه با شاخص میتونه یجور راهنما باشه که عملکردتون نسبت به میانگین کل بازار به چه شکل بوده

نمونه واقعیش توی اصلاح اخیر تا امروز حدودا 25% اصلاح داشتیم . اگه کسی تا 25% هم سبدش افت داشته باشه معقوله ولی بیشتر از اون یعنی معاملات اشتباه داشته اگه فرضا 15% ضرر کرده باشه یعنی عملکرد خوبی داشته

البته این مقایسه با افزایش بازه زمانی معتبر تره . مثلا طی 1 سال گذشته میزان رشد یا ریزش شاخص چقدر بوده و شما چقدر سود یا ضرر کردید

مدیرعامل فرابورس ایران هم‌اکنون در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از ۷ برابر شدن ظرفیت هسته معاملاتی بازار سرمایه خبر داد و گفت:

با تلاش مهندسان ایرانی، تعداد تراکنش‌ها به ازای هر ثانیه از سوی هسته معاملات ۷ برابر شده است و دیگر بازار دو شیفته نخواهد بود بلکه به زودی معاملات تمامی اوراق بهادار در یک جلسه معاملاتی انجام خواهد شد.

حتی عرضه‌های اولیه نیز بعدازظهر معامله نخواهد شد و تمامی معاملات هم‌زمان انجام می‌شود.

آره منم کلیپشو دیدم
خوب دیگه معذرت خواست ، صلوات بفرستیم روی همو ببوسیم خوبیت نداره
301.gif
63.gif
kiss1[1].gif

amir aqa

Registered User
لایک‌ها
1,845
سلام به روی ماهت
ببین میزان افت کل ارزش سبدتون باید یکم از شاخص کل کمتر باشه و توی رشد هم یکم از رشد شاخص بیشتر باشه
مثلا شما فرض کنید طی یه دوره شاخص کل 30% رشد کرده . سبد شما اگه 30% رشد کرده باشه عملکرد معمولی داشتید و اگه 30 الی 35 درصد رشد بکنه عملکرد خوبی داشتید و بیشتر از اون عملکرد عالی ....
حالا اگه توی یه دوره ای شاخص کل 30% کاهش پیدا بکنه ، اگه ارزش کل سبد شما 30% کاهش پیدا بکنه منطقی بوده ولی اگه بیشتر از 30% کاهش داشته باشید یعنی اشتباهاتی داشتید که از میانگین ریزش بازار بیشتر متحمل ریزش شدید . اگه هم توی این دوره ارزش کل سبد شما مثلا 20% افت داشته باشه شما یه عملکرد خیلی خوبی نشون دادید !

این مقایسه با شاخص میتونه یجور راهنما باشه که عملکردتون نسبت به میانگین کل بازار به چه شکل بوده

نمونه واقعیش توی اصلاح اخیر تا امروز حدودا 25% اصلاح داشتیم . اگه کسی تا 25% هم سبدش افت داشته باشه معقوله ولی بیشتر از اون یعنی معاملات اشتباه داشته اگه فرضا 15% ضرر کرده باشه یعنی عملکرد خوبی داشته

البته این مقایسه با افزایش بازه زمانی معتبر تره . مثلا طی 1 سال گذشته میزان رشد یا ریزش شاخص چقدر بوده و شما چقدر سود یا ضرر کردید

آره منم کلیپشو دیدم
خوب دیگه معذرت خواست ، صلوات بفرستیم روی همو ببوسیم خوبیت نداره
301.gif
63.gif
kiss1[1].gif
تشکر بابت توضیح شما
همونی بود که از اول حدس میزدم و اون جمله شما دچار مشکل لغو معنا بود ;) فکر کردم شاید نکته جدیدی هست وقت شما رو گرفتم ،ببخشید

ideaneshan

Registered User
لایک‌ها
1,356
این یکی دو هفته اینقدر به دوست و آشنا و فامیل و در و همسایه بصورت تلفنی و واتساپی و حضوری پند و اندرز دادم گفتم ول کن نفروش که خودم مریض شدم =))آخرم رفتن کار خودشونو کردن.
فقط دلم از این میسوزه که قبل از عید یکیشون وارد بورس شد اومد پیش من بهش چند تا سهم معرفی کردم خرید،تا دوسه هفته پیش هم حسابی سود برد و برداشت کرد و کلی مطلب یادش دادم و راهش انداختم،اصلا لباس پوشیدنش هم عوض شد !
حالا که شاخص منفی شده رفته تو ضرر میگه تو منو بدبخت کردی.چند برابر پول اصلیشو سود کرد و برداشت هم کرد نذاشت بمونه بعد از اصل پولی که داشت رفته تو ضرر من شدم مسبب بدبختیش.
اینم میتونه یکی از تجربیات بورسی باشه که خوبه تو این تاپیک راجع بهش گفته بشه
که به هیچ بنی بشری تحت هیچ شرایطی نه سهم معرفی کنید نه تشویق به سرمایه گذاری کنید نه چیزی.
چون بازاره دیگه بالا پایین داره،تا وقتی تو سود و منفعت باشه که همه چی خوبه،ولی خدا نکنه هزار تومن ضرر کنه،بدبختتون میکنه.

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
تشکر بابت توضیح شما
همونی بود که از اول حدس میزدم و اون جمله شما دچار مشکل لغو معنا بود ;) فکر کردم شاید نکته جدیدی هست وقت شما رو گرفتم ،ببخشید
خواهش میکنم ;)
سهم های بنیادی کدوما هستن؟!
خلاصه بگم
crazy.gif

سهمی که سود ده باشه و تو گذشته خودش همیشه مبلغی به سود خودش اضافه کرده باشه که بیشتر نرخ تورم عمومی بوده باشه و ثبات مالی داشته باشه یعنی سود و میزان فروشش کم و زیان نشه . حاشیه سود ناخالص بالایی داشته باشه .
صنعت خوب و روبه رشدی داشته باشه . ترجیحا قیمت کالا یا خدماتش رو بازار تعیین بکنه نه دولت و اگه مواد اولیه داخلی و فروش صادراتی داشته باشه که بهتر
اگه شرکت میزان بدهی کمی داشته باشه ریسکش کمتره
اگه گردش گردش کالاهاش بالا بالاشه ، دریافت وجود نقد باشه خوبه
اگه شرکت میزان رشد سودش از میزان رشد بهای تمام شدش بیشتر باشه یا حداقل ثابت باشه
اگه شرکت میزان کمی حقوق و دستمزد پرداخت بکنه

که این موارد رو میشه از صورت های مالی با دونستن روش خوندن صورت های مالی متوجه شد . در مورد نسبت های مالی هم جستجو بکنید
چندتا پست قبل تر هم اگه از آرشیو پست های پروفایلم بخونید در مورد روش جدا کردن شرکت های خوب از شرکت های دیگه توضیح دادم
شاید یه جاهاییش خیلی ساده گرفته باشم ولی بالاخره دونستنشون و رعایت کردنشون بهتر از هیچیه و سر نخ های خوبی میتونه بده واسه ادامه مطالعات

dsaipdsadsaewqk

Registered User
لایک‌ها
1,379
نمونه واقعیش توی اصلاح اخیر تا امروز حدودا 25% اصلاح داشتیم . اگه کسی تا 25% هم سبدش افت داشته باشه معقوله ولی بیشتر از اون یعنی معاملات اشتباه داشته اگه فرضا 15% ضرر کرده باشه یعنی عملکرد خوبی داشته.

فقط یه مطلبی هم هست، که دست بر قضا نگران کننده و برای کوتاه و میان مدت خطریه. سهم های کوچک این مدت حجم نخوردن و پایانی پر نکردن در نتیجه میزان اصلاحشون هم کمتر بوده. این نکته بر خلاف تصور عمومی اصلا جالب که نیست هیچ، خطرناک هم هست. از این بابت یه کم سخت میشه مقایسه کلی قضیه. حالا نمیدونم چقدر قبول داری این قضیه رو. داشتم گروه سیمانی رو چک میکردم، سهمی بوده که دیروز 1/300 میانگین حجم ماهیانه معامله شده که این وحشتناکه و نشان از رفتن اعتماد (البته مقطعی) از بازار داره. از این بابت میگم کسی که بر حسب اتفاق سهم های بزرگ تر و شاخص ساز و اینا داشته احتمال افت برآیند کلی اش هم بیشتر بوده :(

ideaneshan

Registered User
لایک‌ها
1,356
یک ساعت و نیم دیگه بازار باز میشه.این دو روز خیلی مهمن.
نقشه خرید حقوقی هارو نگاه میکردم،جالبه نه ؟

2020-08-25_064908.jpg

dsaipdsadsaewqk

Registered User
لایک‌ها
1,379
جایی خوندم درصد تخفیف 20% هست. منبعی که من خوندم اشتباه کرده یعنی؟

والا چند ماه پیش گفتند 25% هست و تخفیفش هم فقط برای کسایی لحاظ میشه که صندوق اول رو ننوشتن. بعد گفتند 20% و مجدد فقط برای کسایی که اولی رو ننوشتن. ولی در آخرین خبری که منتشر شد دیگه حرفی از اختصاص تخفیف به گروهی خاص نشده و ظاهرا میخوان به همه این تخفیف رو بدن و درصدش هم البته بیشتر شده:

صندوق دارا دوم روز چهارشنبه (۵ شهریور ماه) به ارزش ۵ میلیون تومان با ۳۰ درصد تخفیف عرضه می‌شود.

یه وقت دیدی دوباره عوضش کردن!

عرضه واحدهای صندوق دارا دوم بر مبنای تخفیف ۲۰ درصدی روی قیمت پایانی قیمت سهام این شرکت‌ها در بازار سهام در معاملات فردا خواهد بود :|

mahdian57

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
10,761
فملی نماد شجاعت و راست قامتیه
یک تنه داره میجنگه با لشکریان و کشوریان
یه پا اسپارتاکوسه

• Like
Reactions: D^D

siavashx

کاربر فعال کسب درآمد از اینترنت