از روز اول سقوط ملت رو مسخره کردیم که اینا کین که با دوتا منفی رفتن تو صف فروش !
ولی الان که نگاه میکنی می بینی همونا بردن و مثل من و امثال من تو 30% ضرر نرفتن !
من خودم هم به شخصه فلسفه بعضی از دوستان که خروج رو به مصداق آماتوری و بیسوادی میدونن رو درک نمیکنم!
مثل این میمونه که دو نفر میرن دریا و یهو دریا طوفانی میشه , یکی تصمیم میگیره که برگرده ساحل و وقتی هوا آروم شد بزنه به دریا ولی اون یکی میگه من میمونم چون خلاصه این طوفان گذراست و تموم میشه ! غافل از اینکه ممکنه تو همین طوفان غرق بشه !
سهام چیزی نیست که وقتی فروختی دیگه گیرت نیاد ! پس فلسفه موندن و تحمل ضرر رو نمیفهمم ! اساتید منو روشن کونن
پ.ن : خودم هنوز چیزی رو نفروختم و قصد هم ندارم بفروشم
نه آماتوری این نیست که خروج بزنن
اتفاقا قبل از اصلاح خروج بزنن خوبه
ولی یه سری نکات داره ورود و خروج که یه شخص غیر آماتور انجام میده
ورود رو توی منفی ها انجام میده ولی نه هر منفی ای و نه هر صف فروشی
خروج رو توی مثبت ها انجام میده اونم نه هر مثبتی
ورود تو صف خرید همونقدر اشتباهه که خروج تو صف فروش اشتباهه
قطعا سهمی که 30% یا 40% پشت سر هم منفی صف فروش دار خورده برای مدتی هم مثبت میشه که فرصت خروج تلقی میشه . ولی رفتن تو صف هم به ضرر خود شماست هم بقیه و از طرفی اگه صف جمع بشه میگید کاش روی مثلا مثبت 2 میخروختم خودش 7% از ضرر رو جبران میکرد ...
آماتوری این مدلیه که طرف تحلیلی رو کرده و وارد سهمی شده ولی یه هفته ای یا یک ماهه پشیمون میشه . اینجا باید برگرده ببینه تحلیلش چی بوده و اصلا چه اتفاقی افتاده که دلیل بر ضرر شده ... یه جای کارش اشتباه بوده اون اشتباه رو اگه شناسایی بکنه مشکل حل میشه و پیشرفت میکنه
شنیدم که بعضیا سهام رو اصلا نمیدونن چی هست . ببینن بالا میره میخرن ببینن پایین میاد میفروشن این افراد آماتور محسوب میشن . بعضیا صفی کارن ، صف خرید میخرن صف فروش میفروشن
بعضیا تحمل ضرر رو ندارن . بعضیا مدیریت سرمایه غلط دارن ( زیر 4 سهم رو فتوا میدم ممنوعه
) ، بعضیا هیجانی رفتار میکنن اینا اشتباهه
اگه کسی واقعا با تحلیل وارد یا خارج بشه کار درست رو میکنه ولی در جریان باشید که اگه تحلیل داشتید رشد میکنه و قیمتش خوبه چی شده که نظرتون عوض میشه و تصمیم به فروش میگیرید ؟!اگه اشتباهی رو پیدا کردید که عالیه هم میشه با ضرر خارج شد هم اینکه متوجه اشتباهی شدید که بعدا بهتون ضرر نزنه
اگه دوستان دقیقا روی قله ترین جا نگرفته باشن و حداقل بعد از یه اصلاح معقول هم خریده باشن و سهم حباب زیادی نداشته باشه و زیان ده هم نباشه
قول میدم بلند مدت سودی بهشون میده که هیچ بازاری نمیده ...
و بگم که بنده هم تا به این لحظه توی این دو هفته هیچ سهمی رو نفروختم و نخواهم فروخت
خرید داشتم ولی همینطوری روی حساب کانالا و گروه ها خرید نکنید . من یه کانال دارم ( تنها کانالم ) که اگه کسی فقط پیامای اون کانال رو بخونه فکر میکنه شاخص 4 میلیون رو هم رد کرده
_________________________________ توضیحات اضافی عمومی و رمان دیویدی شاید مفید باشه شایدم اشتباه باشه
من خودم به غیر از اون بودجه ای که برای کوتاه مدت دارم
روی سهم هام با دید بلند مدت ،
کامل نمیفروشم . مثلا یک سوم یا نصفش رو رد میکنم که پایینتر بخرم . برامم مهم نیست قیمت سهم یک سوم هم بشه اون یه نصفه رو نمیفروشم . شاید اشتباه باشه ولی از نظر من تحلیل الزاما درست نیست و همیشه یکم باید جا بزاریم برای تحلیل اشتباه . اومدیمو من فروختم و سهم بالا رفت دیگه ناراحت نمیشم که سود نبردم . میگم سود کمتری بردم . خداروشکر پایین تر اومد تو اصلاح میخرم دوباره
قبلا هم یکم توضیح داده بودم که کنار هر سهمی که میخرم و سهم زیادی توی سبدم داره ، یه بخشی رو حتما حتما حتما صندوق درآمد ثابت میگیرم . اون ریسکم رو کم میکنه همیشه هم یه نقدینگی ذخیره داره که با چندتا کلیک ساده میتونم به سهم توی کف قیمتی جدید تبدیل بکنم و درصورت بحرانی شدن میانگین کم بکنم ( اگه قصد میانگین کم کردن داشته باشم ) . اگه هم روند نزولی شروع شد حتی شده برای مدت کوتاهی به سهم تبدیل میشه و بعد از یه 10 الی 20 درصد گرفتن مجدد صندوق میشه ! قبلا صندوق نداشتم و از بانک استفاده میکردم و واقعا اینکارم اشتباه بود
یه استراتژی درست ، داشتن مطالعه پیوسته ، مدیریت سرمایه و خرید بر مبنای تحلیلهای شخصی میزان ضرر رو حتی توی ریزش ها به شدت کاهش میده
اگه شاخص 40% بریزه ، کسی 40% سبدش افت پیدا بکنه به شرطی که تعداد سهم های زیادی هم نداشته باشه ، یعنی مدیریت سرمایش درسته . کمتر افت داشته باشه یعنی مدیریت سرمایش غلطه
هدفتون توی بازار این مدلی باشه که از رشد شاخص کمی بیشتر ( 5 درصد هم عالیه ) رشد داشته باشید و افت شاخص هم کمی کمتر ( مثلا 5 الی 10 درصد ) افت داشته باشید . توی این محدوده عملکرد درست رو نشون میده
قبول دارم شرایط فعلی واقعا سخته ! حتی برای منی که از قبل بودم و واقعا برای دوستانی که یک ماه گذشته وارد شدن متاسفم که از بدو شروع قرمزی رو دیدن . دست به معاملات هیجانی هم نزنید . با دلیل خرید و فروش بکنید و یادتون باشه ضررها تا زمانی که فروش قطعی نشه ، یه عدده ...
یه سال و دو سال آینده رو مطمئن باشید به پولتون نیاز نداشت باشید و اگه قراره یکی دو سال دیگه نه ، یه سال دیگه پولی رو خرج بکنید ، توی اولین فرصت معقول اون مبلغ رو خارج بکنید
با ترس از دست دادن فرصت رشد توی این منفی ها الزاما خرید نکنید و با دیدن مثبت شدن بازار هم یک دفعه حجم کامل خرید نکنید شاید فرداش منفی شد !