• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,760
اون کانال کیلویی حساب نمیکنه..یکی از مرجعهای دقیق ناو هست و معتبر
تا حالا دیدی یکی استاد بازار باشه بیاد برای کانال تبلیغ کنه یا نمی دونم تبادل بزنه و.......که 4تا عضو بیشتر داشته باشه؟؟؟؟بعد این استاد که پشت این کاناله چرا هویت خودش را پنهان می کنه؟؟؟؟؟
سینا سل یمانی را میشناسید ؟؟؟جز بنیادی کارهای معروفه یکبار می گفت برای اینکه navیا ارزش ذاتی سهم را حساب کنه شاید 2هفته وقت می گذاره و دقیقا همین سل یمانی می گفت این کانالهایی که دائما navمی گذارند اصلا قابل استناد نیست چون این حجم از محاسبات و به روز کردنش نیاز به یک تیم قوی داره نه یک نفر با هویت نا مشخص

در هر صورت من navشستا را 3300تومن اسدی نیا می دانم چون حداقل مشخصه چه کسی با چه سابقه ای داره این اعداد را عنوان می کنه

فعلا بازارم کاری به ارزش سهم و navنداره پس شما هم هر قدر دلت می خواهد navشستا را در نظر بگیر

ashkan4030

Registered User
لایک‌ها
1,202
شنیده ها
بازار برتر با دامنه نوسان 10 درصد تشکیل میشود
نمادهای خودرو شستا شپنا فولاد این بازار را تشکیل میدهند و از روز شنبه دامنه نوسان آنها 10 درصد میباشد

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
تا حالا دیدی یکی استاد بازار باشه بیاد برای کانال تبلیغ کنه یا نمی دونم تبادل بزنه و.......که 4تا عضو بیشتر داشته باشه؟؟؟؟بعد این استاد که پشت این کاناله چرا هویت خودش را پنهان می کنه؟؟؟؟؟
سینا سل یمانی را میشناسید ؟؟؟جز بنیادی کارهای معروفه یکبار می گفت برای اینکه navیا ارزش ذاتی سهم را حساب کنه شاید 2هفته وقت می گذاره و دقیقا همین سل یمانی می گفت این کانالهایی که دائما navمی گذارند اصلا قابل استناد نیست چون این حجم از محاسبات و به روز کردنش نیاز به یک تیم قوی داره نه یک نفر با هویت نا مشخص

در هر صورت من navشستا را 3300تومن اسدی نیا می دانم چون حداقل مشخصه چه کسی با چه سابقه ای داره این اعداد را عنوان می کنه

فعلا بازارم کاری به ارزش سهم و navنداره پس شما هم هر قدر دلت می خواهد navشستا را در نظر بگیر
منم شستا رو بالای ناو حساب کردم :p
همون روزی هم که بازگشایی شد گفتم با وجود منفی باز شدن ، بازهم بالا NAV هستش
این کانالا احتمالا ارزش شرکت های غیر بورسی رو دلخواه میزنن . مثلا من که میگم الان قیمت شستا بالای NAV هستش به خاطر اینه شرکت های غیر بورسی رو معادل همون بهای تمام شده ارزشگذاری کردم
و به نظرم اصلا منطقی نیست مثلا به شستایی که اینقدر گسترده و بزرگه ، بیایم شرکت های غیر بورسیش رو ارزش گذاری بکنیم !
قطعا ارزش پورتفوی غیر بورسیش خیلی بیشتر از بهای تمام شده هستش ولی کیه که بتونه دقیق حساب بکنه و کیه که بتونه این حجم از ریال رو پشت شرکت بندازه که سهم بالا بیاد :D

پس منطق من میگه برای محاسبه NAV َشرکت های سرمایه گذاری رو فقط با اتکا به پورتفوی بورسیش برآورد بکنم و یه گوشه چشمی هم به آینده قیمت سهم های بورسیش داشته باشم که طی چند هفته آینده NAV رو کجا میبره :rolleyes:

در نهایت خلاصه بگم ، شستا بالای NAV هستش و فقط درصورتی خرید بالای NAV ارزش داره که مطمئن باشیم بازار قراره شارپی رشد بکنه !
در غیر اینصورت خرید شرکت سرمایه گذاری نه تنها بیشتر از NAV ارزش نداره ، باید 20 یا 30 درصد زیر NAV خرید

Last edited:

saeed_taj

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,787
شنیده ها
بازار برتر با دامنه نوسان 10 درصد تشکیل میشود
نمادهای خودرو شستا شپنا فولاد این بازار را تشکیل میدهند و از روز شنبه دامنه نوسان آنها 10 درصد میباشد
تکذیب شد

mahdian57

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
10,761
شستا یه تنه امروز بازار رو بهم ریخت اینقدر بالا پایین؟

peyman5534

Registered User
لایک‌ها
2,413
منم شستا رو بالای ناو حساب کردم :p
همون روزی هم که بازگشایی شد گفتم با وجود منفی باز شدن ، بازهم بالا NAV هستش
این کانالا احتمالا ارزش شرکت های غیر بورسی رو دلخواه میزنن . مثلا من که میگم الان قیمت شستا بالای NAV هستش به خاطر اینه شرکت های غیر بورسی رو معادل همون بهای تمام شده ارزشگذاری کردم
و به نظرم اصلا منطقی نیست مثلا به شستایی که اینقدر گسترده و بزرگه ، بیایم شرکت های غیر بورسیش رو ارزش گذاری بکنیم !
قطعا ارزش پورتفوی غیر بورسیش خیلی بیشتر از بهای تمام شده هستش ولی کیه که بتونه دقیق حساب بکنه و کیه که بتونه این حجم از ریال رو پشت شرکت بندازه که سهم بالا بیاد :D

پس منطق من میگه برای محاسبه NAV َشرکت های سرمایه گذاری رو فقط با اتکا به پورتفوی بورسیش برآورد بکنم و یه گوشه چشمی هم به آینده قیمت سهم های بورسیش داشته باشم که طی چند هفته آینده NAV رو کجا میبره :rolleyes:

در نهایت خلاصه بگم ، شستا بالای NAV هستش و فقط درصورتی خرید بالای NAV ارزش داره که مطمئن باشیم بازار قراره شارپی رشد بکنه !
در غیر اینصورت خرید شرکت سرمایه گذاری نه تنها بیشتر از NAV ارزش نداره ، باید 20 یا 30 درصد زیر NAV خرید
دیوید جان NAV چی هست

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
دوستان یک سوال فنی :
به طور کلی حاشیه سود خالص بالا بهتر است یا پائین ؟
فرض کنیم دو تا شرکت داریم که هیچ تفاوتی ندارند . در تعداد سهام و و میزان سود خالص و پی بر ای و سرمایه و نوع تولیدات و ... فقط حاشیه سود خالص یکی 4% است و دیگری 40% . البته این فرض شاید در واقعیت امکان پذیر نباشه اما برای اینکه پاسخ ها بر روی حاشیه سود متمرکز بشه مطرح کردم .

خوشحال میشم نظر دوستان رو بدونم .

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
دوستان یک سوال فنی :
فرض کنیم دو تا شرکت داریم که هیچ تفاوتی ندارند . در تعداد سهام و و میزان سود خالص و پی بر ای و سرمایه و نوع تولیدات و ... فقط حاشیه سود خالص یکی 4% است و دیگری 40% . البته این فرض شاید در واقعیت امکان پذیر نباشه اما برای اینکه پاسخ ها بر روی حاشیه سود متمرکز بشه مطرح کردم .

نظر شخصیمه ، شاید اشتباهی داشته باشم ، دوستان اگه نظری دارن ، بگن

من حاشیه سود ناخالص برام اهمیت داره . البته استثناء هم میتونیم داشته باشیم

بعد توی این مثال ، اگه دوتا شرکت میزان ریالی سود خالصشون برابر باشه ، پس با فرض حاشیه سود خالص پایین برای شرکت A و حاشیه سود خالص بالا برای شرکت B ، میشه این برداشت رو کرد که میزان فروش و درآمد شرکت A خیلی بیشتر از B بوده که با حاشیه سود خالص کم تونسته سودآوری یکسان داشته باشه ( اگه اشتباه نکنم )

پس این فروش بالا میتونه نشونه بلوغ کسب و کار باشه که به حجم بالایی از فروش رسیده و با سود کمتری فروش داره
از طرفی میشه این برداشت رو کرد که شرکت A مجبوره با سود کمتری فروش داشته باشه چون کالای خوبی رو تولید نمیکنه ! اما شرکت B در عین حال که حاشیه سود بیشتری رو داره باز هم مشتری های خودش رو داره

ولی باید ببینیم علت حاشیه سود بالای اون 40% ای چیه که چرا شرکت مشابهش 4% بوده . چون توی بازار مشابه اصولا رقابت داریم و اگه یک شرکت با قیمت پایینتری کالاش رو بفروشه بازار رو از شرکت مشابه خودش تصاحب میکنه . اگه فرض بشه قیمت فروش هر دوتا شرکت با هم برابره پس شرکت با حاشیه سود خالص پایین تر ، گرون تر اداره میشه ...
حالا باید ببینیم این گرون بودن به خاطر چیه
به خاطر هزینه های سربار و حقوق و دستمزد و هزینه های عمومی و اداری شرکته ؟ به خاطر وام های شرکته ؟ به خاطر بهای تمام شده کالاهای تولید شده هستش ؟
از هر کدوم اینا هم من میتونم برداشت های متفاوتی رو داشته باشم . برداشت ها نظر شخصیمه :rolleyes:
مثلا شرکت با هزینه های عمومی اداری بالا نشون میده ، بریز و بپاش داره
شرکت با بهای تمام شده بالا نشون میده ساختار تولید شرکت یا تامین کالای شرکت میلنگه
شرکت با اقساط و هزینه های مالی سنگین نشون میده ، شرکت احتمالا درست مدیریت نمیشه و شاید این مورد از اون دوتای دیگه خطرناک تر باشه به خصوص توی شرایط رکودی بازار:rolleyes:

در نهایت من جواب قطعی ندارم ، باید بقیه موارد رو هم مقایسه بکنم

بازم میگم من حاشیه سود ناخالص برام مهم تره . شاید اشتباه بکنم :p

Last edited:

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,218
دوستان یک سوال فنی :

حاشیه سود بالا در اغلب موارد بهتر است و این به خاطر سطح فناوری و انحصار کالای تولیدی است. بنابراین اگر دو شرکت در دیگر موارد کاملا یکسان باشند و تنها اختلاف آن ها حاشیه سودشان باشد، شرکت با حاشیه سود بالاتر احتمالا در آینده پابرجا خواهد ماند اما شرکت با حاشیه سود پایین تر آینده متزلزلی خواهد داشت.

مثلا سود شرکت های نیمه هادی مانند اینتل به نسبت دیگر شرکت ها بیشتر است. حتی چین هم نمی تواند به راحتی به فناوری اینتل دسترسی پیدا کند. اصلا ایجاد چنین شرکت هایی به همین راحتی نیست اما ایجاد یک فروشگاه اینترنتی مانند آمازون کار محال و دور از ذهنی نیست (حاشیه سود آمازون 5 درصد است).

شما برای سود در بازار یا باید فناوری خاصی داشته باشید که طرف مقابل حاضر به پرداخت مبلغ دلخواه شما شود یا آنکه کالاهای معمول را آنقدر ارزان بدهید که دیگر رقبا را حذف کنید.

برو #کچاد بخر yeah.gif

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
نظر شخصیمه ، شاید اشتباهی داشته باشم ، دوستان اگه نظری دارن ، بگن

من حاشیه سود ناخالص برام اهمیت داره . البته استثناء هم میتونیم داشته باشیم

بعد توی این مثال ، اگه دوتا شرکت میزان ریالی سود خالصشون برابر باشه ، پس با فرض حاشیه سود خالص پایین برای شرکت A و حاشیه سود خالص بالا برای شرکت B ، میشه این برداشت رو کرد که میزان فروش و درآمد شرکت A خیلی بیشتر از B بوده که با حاشیه سود خالص کم تونسته سودآوری یکسان داشته باشه ( اگه اشتباه نکنم )

پس این فروش بالا میتونه نشونه بلوغ کسب و کار باشه که به حجم بالایی از فروش رسیده و با سود کمتری فروش داره
از طرفی میشه این برداشت رو کرد که شرکت A مجبوره با سود کمتری فروش داشته باشه چون کالای خوبی رو تولید نمیکنه ! اما شرکت B در عین حال که حاشیه سود بیشتری رو داره باز هم مشتری های خودش رو داره

ولی باید ببینیم علت حاشیه سود بالای اون 40% ای چیه که چرا شرکت مشابهش 4% بوده . چون توی بازار مشابه اصولا رقابت داریم و اگه یک شرکت با قیمت پایینتری کالاش رو بفروشه بازار رو از شرکت مشابه خودش تصاحب میکنه . اگه فرض بشه قیمت فروش هر دوتا شرکت با هم برابره پس شرکت با حاشیه سود خالص پایین تر ، گرون تر اداره میشه ...
حالا باید ببینیم این گرون بودن به خاطر چیه
به خاطر هزینه های سربار و حقوق و دستمزد و هزینه های عمومی و اداری شرکته ؟ به خاطر وام های شرکته ؟ به خاطر بهای تمام شده کالاهای تولید شده هستش ؟
از هر کدوم اینا هم من میتونم برداشت های متفاوتی رو داشته باشم . برداشت ها نظر شخصیمه :rolleyes:
مثلا شرکت با هزینه های عمومی اداری بالا نشون میده ، بریز و بپاش داره
شرکت با بهای تمام شده بالا نشون میده ساختار تولید شرکت یا تامین کالای شرکت میلنگه
شرکت با اقساط و هزینه های مالی سنگین نشون میده ، شرکت احتمالا درست مدیریت نمیشه و شاید این مورد از اون دوتای دیگه خطرناک تر باشه به خصوص توی شرایط رکودی بازار:rolleyes:

در نهایت من جواب قطعی ندارم ، باید بقیه موارد رو هم مقایسه بکنم

بازم میگم من حاشیه سود ناخالص برام مهم تره . شاید اشتباه بکنم :p
حاشیه سود بالا در اغلب موارد بهتر است و این به خاطر سطح فناوری و انحصار کالای تولیدی است. بنابراین اگر دو شرکت در دیگر موارد کاملا یکسان باشند و تنها اختلاف آن ها حاشیه سودشان باشد، شرکت با حاشیه سود بالاتر احتمالا در آینده پابرجا خواهد ماند اما شرکت با حاشیه سود پایین تر آینده متزلزلی خواهد داشت.

مثلا سود شرکت های نیمه هادی مانند اینتل به نسبت دیگر شرکت ها بیشتر است. حتی چین هم نمی تواند به راحتی به فناوری اینتل دسترسی پیدا کند. اصلا ایجاد چنین شرکت هایی به همین راحتی نیست اما ایجاد یک فروشگاه اینترنتی مانند آمازون کار محال و دور از ذهنی نیست (حاشیه سود آمازون 5 درصد است).

شما برای سود در بازار یا باید فناوری خاصی داشته باشید که طرف مقابل حاضر به پرداخت مبلغ دلخواه شما شود یا آنکه کالاهای معمول را آنقدر ارزان بدهید که دیگر رقبا را حذف کنید.

برو #کچاد بخر مشاهده پیوست 1209567

ممنون از پاسخ شما دوستان گرامی
خوشحال میشم سایر دوستان هم نظر بدن و مشارکت کنند .
این که دو شرکت کاملا مشابه حاشیه سود خیلی متفاوت داشته باشند تقریبا محال هست . چون شرکتها در صنایع مختلف و با ساختار و خوراک و محصولات مشابه در یک رنج مشخص حاشیه سود قرار دارند .
اما این شرایط رو مطرح کردم که تمرکز روی حاشیه سود باشه .
دلایل توجه من به حاشیه سود خالص( و یا حتی حاشیه سود ناخالص به قول داوود جان )یکی این هست که شاید بشه از روی حاشیه سود بعضی ریسک ها رو حدس زد . مثلا شرکتی که در زمینه ای فعالیت میکنه که حاشیه سودش 2% هست شاید رقیب زیادی در آینده نداشته باشه . چون اکثر سرمایه گذاران جدید دنبال سود های تپل هستند نه اینکه یک شرکت بزنند که 1000 میلیارد فروش داشته باشه و فقط 2 میلیارد سود کنه .
موضوع بعدی حساسیت سود نسبت به تغییرات هست . شرکتی که حاشیه سود 2% داره اگر بتونه حاشیه سود خودش رو 2% دیگه بالا ببره . سودش 100% افزایش پیدا میکنه . اما شرکتی که حاشیه سودش 40% هست اگر حاشیه سودش رو 2% دیگه بالا ببره ، سودش فقط 5% افزایش پیدا میکنه . به این ترتیب بررسی تغییرات عوامل مرتبط با شرکتهای با حاشیه سود پایین شاید بتونه کمک کنه شرکتهایی که احتمالا جهش سود خواهند داشت رو پیدا کنیم .

در مورد کچاد هم باید بگم خریدم . هم کچاد خریدم و هم زفکا اما بپرس چند تا ! 1000 سهم زفکا ( فکر کنم حدود 3950 ) و 5000 سهم کچاد ( فکر کنم حدود 1600 ) ! تا حالا ضد حال این شکلی دیده بودین ؟!
حالا اینکه چرا اینقدر کم خریدم اگر حس و حالی پیدا کردم توی یک پست دیگه توضیح میدم .

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
نظر شخصی بندست و ملاک معاملات شما نباشه . اگه دارید خودتون بررسی بکنید

دوستانی که در جریان سهم قهکمت بنده هستن
تابلوی سهم در حال حاضر 47410 هستش
ارزش شرکت با توجه به سودآوری احتمالی یک سال آینده باید چیزی در حدود 32 هزار ریال الی 38 هزار ریال باشه
ارزش برآوردی خودم بدون در نظر گرفتن سودآوریش و بعد از افزایش سرمایه احتمالی سهم از محل تجدید ارزیابی ( قراره بزنن ) چیزی در حدود 31 هزار ریال الی 35 هزار ریال هستش
سهم در حال حاضر پول پشتش افتاده

باهاش میمونم تا زمانی که قدرت فروشنده ها زیاد بشه
مجمعش تا یک ماه الی یک ماه و نیم دیگه برگزار میشه . چیزی در حدود 6 هفته دیگه که حدودا 30 روز معاملاتی بازار میشه
از این 30 روز معاملاتی 10 الی 15 روز منفی باشه ، پس حداکثر سهم 15 الی 20 روز جا داره واسه بالا رفتن . بیشتر غیر ممکنه
نمودار و روند معاملاتش رو زیر نظر دارم . قدرت فروشنده ها افزایش پیدا بکنه ، میفروشم و همون محدوده 35 میخرم . یکم بالا یکم پایین با توجه به وضعیت همون موقع بازار و سهم
اگه داریدش بعدا نگید این سهم چرا 40-50 درصد منفی خورد و سهم بیخودیه
bav3_154fs759111.gif

میدونم حالا فردا منفی میشه و یه کله تا 35 میاد
bav3_154fs759111.gif

اینجی کُلیش ماس ماس
284.gif

البته الان کُلیش نیس ، خیلی باشه نصف سوله آبیست با چند کیلو شکر و چند تن چغندر و برگ چغندر و از این چیز میزا
bav3_154fs759111.gif

بقیشو از چنگالشو در میارم
545.gif

فعلا سوله آبیه رو بگیرم ، بعد چندتا گاو زفکا رو بیارم بندازم اونجا ، درشو قفل بکنم که شیرشونو ندوشن
scar.gif

قهکمت.JPG

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
@forsoh
سهمای من مثل مال شما گونده مونده نیس
bav3_154fs759111.gif

شما عکس از خط تولید کچاد میزاری ، من ته تهش اینو میتونم بزارم :
https://static1.ilna.news/thumbnail/OOF1Zr8wyhvn/zD2ly951Lbe1X4vBXmeYxnwvBKd2o-upCBoRpuXWWQ3xVYIwBtE8SJc5CgG8w1SR1HhaeHPcWe7Z4QQxwQ5aCQuC6bW65Yo2vzNA1A_oYcME-xuDHnCGIL88GkvFaMums2lp5Xzk-eErjUYezqJx1w96qHB4I0VpXuOejRjZDSys4NdjIqNZJEQ6csj1vAj0ZLpnQB4B_b0,/%DA%86%D8%BA%D9%86%D8%AF%D8%B1+%D9%82%D9%86%D8%AF.jpg

ایشون آقای چغندره ، اینم برگشه
bav3_154fs759111.gif

این برگارو میدیم به اون گاوا بخورن
bav3_154fs759111.gif

https://cdnfa.com/tazesara/f9f6/files/1682942.png

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام
ابتدا اینکه چنتا از دوستان پیام داده بودن و نقل قول کردن ، فرصت نکردم جواب بدم
از این بابت عذرخواهی میکنم

در مورد حاشیه سود و سوددهی شرکت خیلی بحث جالبه
امسال شرکت داشتیم حاشیه سودش ۱۲ درصد کم شده اما سود ناخالص شرکت ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده !!!

یا شرکت داریم که با افزایش یک درصد حاشیه سود حدودا ۱۰ درصد سود هر سهم افزایش پیدا میکنه

گاهی باید حاشیه سود ناخالص درنظر گرفت
و . . . .

چنتا شرکت باهم بررسی کنید خیلی نکات جالبی بدست خواهید اورد
همه ما به دنبال شرکت هایی هستیم که سوداوری مناسبی داشته باشند

برخی دوستان به دلیل عدم محاسبه این اعداد و ارقام سهم هایی میفروشن که واقعا ارزشمند هست
نمونه اش سهم هایی که زیان ده هستند و قرار افزایش سرمایه بدهند
خیلی از افراد به دلیل عدم محاسبه قیمت و تغییرات سهم هاشون در عددهای عجیبی میفروشن !!!

حاشیه سود ، ناخالص و .... بحث خیلی مهمی هست ادامه بدید

mahdian57

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
10,761
شستای لعنتی اومد امروز هم تر زد تو بازار
همون ریزه مثبت خوردن ها هم داره از بین میره
درست میگم یا اشتباه میکنم؟

parsaweb

Registered User
لایک‌ها
7,760
به وضوح شاهد این هستم ، سهم های حبابی قرمزن
سهم های غیر حبابی مثبت و به سمت حبابی شدن . مراقب باشید :rolleyes:

ذوب کجاش حبابی ـــه آخه :دی سهامدارها رو انداخته تو کوره :دی پدرمون رو درآورد :دی

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
ذوب کجاش حبابی ـــه آخه :دی سهامدارها رو انداخته تو کوره :دی پدرمون رو درآورد :دی
در مورد ذوب اطلاع زیادی ندارم
کلی گفتم :p
ولی سهم های غیر حبابی من بدجور دارن حبابی میشن :(

بالا