• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

so you think you're good in English ?: بازی ترجمه (قوانین در پست اول)

nsh

Registered User
لایک‌ها
4
از روزنامه بوستون گلوب ... تیتر بزرگ مطلب اینه "What are we "so over" in '07? Check out this year's list" و در کنارش یه عکس از تام کروز و کیتی هولمز گذاشته ...

معنای تیتر چیه ؟ ... با فرض اینکه اصلا وقت نکردیم که به متن مطلب نگاهی بندازیم ، سعی کنید حدس بزنید ... هم مهارت انگلیسی شما محک می خوره و هم میزان اطلاعات عمومی شما در مورد دنیای سرگرمی ...

در سال 2007 رو كي زوم بوديم ؟ ليست امسال رو نگاهي بندازين

منظورم اينه كه به كيا خيلي توجه ميشده و تو ديد انظار بودن

Amadea

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,720
خب این یکی دیگه ، nsh جان ...

از روزنامه بوستون گلوب ... تیتر بزرگ مطلب اینه "What are we "so over" in '07? Check out this year's list" و در کنارش یه عکس از تام کروز و کیتی هولمز گذاشته ...

معنای تیتر چیه ؟ ... با فرض اینکه اصلا وقت نکردیم که به متن مطلب نگاهی بندازیم ، سعی کنید حدس بزنید ... هم مهارت انگلیسی شما محک می خوره و هم میزان اطلاعات عمومی شما در مورد دنیای سرگرمی ...

معنيش اينه كه از بس راجع بهشون ديديم/شنيديم، خسته شديم و حالا تكراري/تهوع آور شدند و ديگه جالب نيستند.
whatever.gif

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
معنيش اينه كه از بس راجع بهشون ديديم/شنيديم، خسته شديم و حالا تكراري/تهوع آور شدند و ديگه جالب نيستند.
whatever.gif

سلام...

کلا over وقتی سر یک مطلب میاد می شه "بیش از حد" یا "اضافه" . مثل Over Confidence که می شه اطمینان بیش از حد. اینجا هم با نظر آمادئای عزیز موافقم. یعنی اینا دیگه زیادین.:wacko:

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
درسته ...همونطور که گفتن ، یعنی "چه چیزایی در سال 2007 بودن که (از فرط شنیدن و دیدن درباره شون) دیگه حال آدم بهم می خوره ! "
77.gif

cyb3rninja666

کاربر فعال درآمد اینترنتی
کاربر فعال
لایک‌ها
13
اقا شرمنده یکم اف تاپیک هست ! ولی دیدم جا بهتر نیست از اینجا !

بهترین معادل فارسی برای " Ancestor schools " و " Descendant schools " چیه ؟

یه چیزی بهتر از :

"مدارس به وجود اورنده " و " مدارس تشکیل شده بر این اساس "

برای Descendant schools ، اینجا نمی تونیم مدارس منشعب شده یا از این نسل بگیم ، چون معنیش فرق می کنه تو این متن !

اگر کسی معادل خوب فارسی بلده ممنون میشم

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
اقا شرمنده یکم اف تاپیک هست ! ولی دیدم جا بهتر نیست از اینجا !

بهترین معادل فارسی برای " Ancestor schools " و " Descendant schools " چیه ؟

یه چیزی بهتر از :

"مدارس به وجود اورنده " و " مدارس تشکیل شده بر این اساس "

برای Descendant schools ، اینجا نمی تونیم مدارس منشعب شده یا از این نسل بگیم ، چون معنیش فرق می کنه تو این متن !

اگر کسی معادل خوب فارسی بلده ممنون میشم

سلام...

البته Seymor عزیز یحتمل خیلی بهتر بلد باشند، اما شاید معادل های پایین خوب باشه:
Ancestor schools: مدارس اعقاب ( مدرسه ی پیشینیان)
descendant schools : مدارس اسلاف

البته اگر متن یا جمله ای بود خیلی بهتر بود. چون School معنی رشته ی تحصیلی هم می ده. اگه متنش باشه شاید بهتر معلوم شه.

شاد باشید...

cyb3rninja666

کاربر فعال
لایک‌ها
13
سلام...

البته Seymor عزیز یحتمل خیلی بهتر بلد باشند، اما شاید معادل های پایین خوب باشه:
Ancestor schools: مدارس اعقاب ( مدرسه ی پیشینیان)
descendant schools : مدارس اسلاف

البته اگر متن یا جمله ای بود خیلی بهتر بود. چون School معنی رشته ی تحصیلی هم می ده. اگه متنش باشه شاید بهتر معلوم شه.

شاد باشید...

اینجا school برگردان ژاپنی کلمه ریو هست ( به معنی مدارس جنگی ژاپن فیودال ) .

متن خاصی نیست که تو ترجمه مشکل داشته باشه

Ancestor schools
None identified
Descendant schools
Nakamura-ryū • Meifu Shinkage-ryū • Shintō Musō-ryū • Yagyū Shinkage-ryū

همونطور که گفتم نمی تونیم بگیم مدارس منشعب یافته یا از این نسل چون اینطوری نوشته مشد مثلا برای یک مدرسه منشعب شده ، فرم به این صورت هست
x-Ryu y-Ha میاد تهش مثلا
Koto ryu koppojutsu
Koto Ryu KoppoJutsu Tanemura-Ha

اگر یک معادل روان پیدا بشه که زیاد عربی نباشه ممنون میشم

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
اینجا school برگردان ژاپنی کلمه ریو هست ( به معنی مدارس جنگی ژاپن فیودال ) .

متن خاصی نیست که تو ترجمه مشکل داشته باشه

Ancestor schools
None identified
Descendant schools
Nakamura-ryū • Meifu Shinkage-ryū • Shintō Musō-ryū • Yagyū Shinkage-ryū

همونطور که گفتم نمی تونیم بگیم مدارس منشعب یافته یا از این نسل چون اینطوری نوشته مشد مثلا برای یک مدرسه منشعب شده ، فرم به این صورت هست
x-Ryu y-Ha میاد تهش مثلا
Koto ryu koppojutsu
Koto Ryu KoppoJutsu Tanemura-Ha

اگر یک معادل روان پیدا بشه که زیاد عربی نباشه ممنون میشم

سلام...

شاید پیشین یا پسین؟ البته این هم منظور رو نمی رسونه...مضاف بر اینکه پسین زیاد جالب هم نیست... من به جز همون اعقاب و اسلاف چیزی به ذهنم نمی آد...
77.gif
باز هم روش فکر می کنم... شاید در این فرصت بقیه عزیزان چیز بهتری به ذهنشون رسید...

cyb3rninja666

کاربر فعال
لایک‌ها
13
سلام...

شاید پیشین یا پسین؟ البته این هم منظور رو نمی رسونه...مضاف بر اینکه پسین زیاد جالب هم نیست... من به جز همون اعقاب و اسلاف چیزی به ذهنم نمی آد...
77.gif
باز هم روش فکر می کنم... شاید در این فرصت بقیه عزیزان چیز بهتری به ذهنشون رسید...

بسیار ممنون ، لطف میکنید

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
این چطوره ؟ : مدارس نسل اول یا موسس - مدارس نسل بعدی ...

cyb3rninja666

کاربر فعال
لایک‌ها
13
سیمور جان ممنون
ولی باز کلمه نسل اینطوری پیشنهاد می کنه که از همون ریشه هستن ( یعنی هسته اموزشها و خیلی چیزها یکی هست و تفاوت دارن - البته این با توجه به معنی و تفاوت های "ریو " تو زبان و فرهنگ ژاپنی هست )

من الان این به نظرم رسید

مدارس موسس / یا مادر و مدارس خویشاوند ( مرتبه 1 ) ( اینطوری نشون میده که ربط به این دارن ،ولی تاثیر کامل و مستقیم نیست ) ....

نظر شما چیه ؟

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
خب ببینم : این دوتا واژه انگلیسی که گفتی (Ancestor - Descendant ) ، آیا ترجمه قابل قبولی (از ژاپنی) هستن یا نه ؟ ... منظورم اینه که اگه معتبرن ، خب ترجمه اون دوتا واژه فارسی میشه همین که بعضی ها نسل اولن و بقیه نسل بعدی .... تو در مورد اینکه "نسل اول و بعدی" ، معنای مناسبی نیستن ، اطمینان داری؟

cyb3rninja666

کاربر فعال
لایک‌ها
13
البته که قبول دارم معنی انها چیزی میشه که شما گفتید :D
ولی همونطور که گفتم با توجه به متن ، معنی فارسی که ما براشون کردیم اون نمیشه !!

( در متنی که من میگم)
چون مدارس نسل بعدی ، فریم و چهار چوب مدرسه اولیه رو حفظ میکنن ( و اسمشون ، اسم مدرسه اولیه + یک پسوند هست )
ولی اینجا مدارسی که اسم برده شده ، فقط بعضی چیزها رو قرض گرفته اند ( و اسمشون هم یک اسم دیگه هست )

{
مشکل ژاپنی اینه که بعضی وقتا مثلا برای 2 کلمه که تفاوت دارن با هم تو انگلیسی یک کلمه معادل به کار میره ؛ و فرد باید با توجه به متن بفهمه }

ولی باز خیلی ممنون برا کمک

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
البته که قبول دارم معنی انها چیزی میشه که شما گفتید :D
ولی همونطور که گفتم با توجه به متن ، معنی فارسی که ما براشون کردیم اون نمیشه !!

( در متنی که من میگم)
چون مدارس نسل بعدی ، فریم و چهار چوب مدرسه اولیه رو حفظ میکنن ( و اسمشون ، اسم مدرسه اولیه + یک پسوند هست )
ولی اینجا مدارسی که اسم برده شده ، فقط بعضی چیزها رو قرض گرفته اند ( و اسمشون هم یک اسم دیگه هست )

{
مشکل ژاپنی اینه که بعضی وقتا مثلا برای 2 کلمه که تفاوت دارن با هم تو انگلیسی یک کلمه معادل به کار میره ؛ و فرد باید با توجه به متن بفهمه }

ولی باز خیلی ممنون برا کمک
اها ... الان بهتر متوجه شدم ... با اون حساب حق با توئه یه جورایی ... همم ... مثلا ، "مدارس هم خانواده " چطوره (واسه همونا که قراره نسل بعدی باشن)

monjamed

كاربر فعال سریال تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
2
"...نويسنده و مترجم و آن كس كه مي‌نويسد، تا متون زبان خود مانند «تاريخ بيهقي» يا « مقالات شيخ اشراق» را نخوانده باشد، نمي‌تواند الگوي مناسبي در نوشتن داشته باشد... در 15 سال اخير كه نويسندگان و مترجمان زياد شده‌اند، چند نفر فارسي خوب مي‌نويسند؟ بايد گفت متأسفانه بسيار معدودند و ديگر اين‌كه بسياري از مترجمان ما تنها يك زبان بلدند و گنجينه‌ي واژگان‌شان بسيار محدود است. در ترجمه‌هاي آن‌ها نمي‌توان يك واژه‌ي قديمي و پدر و مادردار ديد، و دليلش اين است كه از منابع اصيل خود بسيار غفلت كرده‌اند... "اینجا

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
سلام...

این جمله ی زیر رو Asura ی عزیز در بخش موسیقی برای معرفی نیک دریک، از یکی از ترانه هاسش نقل کرده بودند. جمله ی قشنگی هست که خوبه روش بحث بشه:

I was born to sail away into a land of never , not tobe tied to an old stone grave

نظر دوستان در مورد ترجمه اش چی هست؟

(البته خود جناب آسورا ترجمه ای ارائه داده بودند. من به اون صفحه لینک می دم تا هم جمله رو ببینید و هم اون ترانه های زیبا رو بشنوید.:happy: )

http://forum.persiantools.com/t54010-page221.html

شاد باشید دوستان...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
سلام...

این جمله ی زیر رو Asura ی عزیز در بخش موسیقی برای معرفی نیک دریک، از یکی از ترانه هاسش نقل کرده بودند. جمله ی قشنگی هست که خوبه روش بحث بشه:

I was born to sail away into a land of never , not tobe tied to an old stone grave

نظر دوستان در مورد ترجمه اش چی هست؟

(البته خود جناب آسورا ترجمه ای ارائه داده بودند. من به اون صفحه لینک می دم تا هم جمله رو ببینید و هم اون ترانه های زیبا رو بشنوید.:happy: )

http://forum.persiantools.com/t54010-page221.html

شاد باشید دوستان...
قشنگه - اون صفحه رو هم چک کردم ... دوتا ترجمه ای که دوستان کرده بودن قشنگ بود ...

sail away into a land of never رو میشه اینطوری هم ترجمه کرد : تا ابد مسافر باشم - تا ابد دریاها رو در نوردم ... توی فارسی ناکجاآباد یه جور سیگنال منفی می فرسته ، در حالیکه معادل انگلیسی اش نه ؛ واسه همین اینطوری قشنگ تر میشه به نظرم ...

English Lord

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
98
سیمور جون اینجا خیلی وقته که خلوته و کسی حس فعالت کردن نداره:(

خواهشا این سری که اومدی و سر زدی چندتا سوال رو مطرح کن که جا برای فعالیت باشه...ما که هر چی فکر میکنیم چیزی به ذهنمون نمیاد که بپرسیم:(

دلم لک زده برای سوالات مفهومیت..:D..خیلی وقته که سوال خوب طرح نکردی..:)

مرسی..:)

nsh

Registered User
لایک‌ها
4
كسي چيزي نميذاره؟ (من كه اطلاعاتم اونقد خوب نيست اما خوب فكرو كه به خودش مشغول ميكنه)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
والا من که همیشه چندتا سوال توی آستینم دارم ... حالا که شما گفتی ، دوباره استارت می زنیم اینجا رو :

Federer's "lost to" list now reads like a "Who's that?"

Andy Murray. Mardy Fish (in straight sets). Radek Stepanek. Each of them has dispatched Roger this year, the latter having ousted him before the weekend in Rome last week.​

بخصوص جمله اول یعنی چی ؟ ...

بالا