• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پایگاه مشاوره و راهنمایی درباره خدمت سربازی اعزام - معافیت

parsimehr

Registered User
لایک‌ها
0
امروز در اخبار گفت که کاهش معافیت تحصیلی در مجلس تصویب شد.
دوستانی که اطلاع دارن لطفا جواب بدن که آیا این قانون فقط اختصاص به ورودی های جدید دانشگاه داره یا شامل همه دانشجوها میشه.

بر اين اساس حداکثر معافيت تحصيلي براي دانش آموزان تا سن بيست سال تمام و در هر يک از مقاطع تحصيلي کارداني دو و نيم سال، کارشناسي ناپيوسته و کارشناسي ارشد ناپيوسته سه سال، کارشناسي پيوسته پنج سال و کارشناسي ارشد پيوسته شش سال، دکتراي پزشکي پيوسته هشت سال و دکتراي تخصصي شش سال خواهد بود.
نمايندگان مصوب کردند در مواقع ضروري با تشخيص و اعلام کميسيون موارد خاص دانشگاه هاي مربوطه حداکثر يک سال به مدت فوق اضافه مي شود.

زمانی که من دانشجو شدم ( 1380 ) معافیت تحصیلی 7 سال بود برای کارشناسی .. توی بهمن ما سال 1383 قانون جدیدی تصویب شد که معافیت تحصیلی به 6 سال کاهش پیدا کرد ... بنده با اجازتون توی بهمن ماه سال 1387 فارغ التحصیل شدم اونم با مدرک کاردانی ( یعنی بعد از 7/5 سال)!! هیچ مشکلی هم برای من پیش نیومد . در واقع قانون جدید شامل من نشد ... حالا هم نباید این قانون شامل دانشجو های قبلی بشه - کلا دانشگاه شما رو اخراج نمی کنه چون قاون ضعف داره. ( اگر به متن خود مصوبه هم نگاه کنین دانشگاه می تونه به تشخیص خودش یک سال اضافه کنه این زمان رو . که اگر دانشگاه آزادین که خیالتون تخت که اضافه میکنه!)من قبلا دنبال این موضوع رفتم و متوجه شدم هیچ ارتباط درستی بین دانشگاه و سازمان **** وظیفه وجود نداره . در بدترین حالت شاید یه غیبت 3 ماه بخورین که اونم بخشیده میشه اما .... عمرتون رو تو دانشگاه تلف نکنین حتی اگر بهتون بگن 10 سال معافیت تحصیلی دارین .. شاد باشد

Last edited:

parsimehr

Registered User
لایک‌ها
0
من 2 ماه پیش یه در خواست برای معافیت پزشکی دادم .. هنوز به شورای پزشکی معرفی نشدم اما نامه برای بیمارستان به من دادن .. من شانسی برای معافیت ندارم .. آیا می تونم این در خواست رو لغو کنم و هر چه سریع تر برم دنبال کارای اعزام؟؟

tak2750

Registered User
لایک‌ها
5
شما به محض اینکه فارغ التحصیل بشی دیگه دانشجو محسوب نمیشی! و در واقع وارد مرحله معافیت 6 ماهه یا یک ساله موقت برای ادامه تحصیل میشی .. این زمان محدود شامل همه هست و چه ادامه تحصیل بخوای بدی و چه نخوای بدی شاملت میشه . شما با در یافت برگه فراعت از تحصیل می تونید برید دنبال معافیت پزشکیتون و پرونده تشکیل بدین چون شرطش داشتن همین برگه هست .. اگر کارشناسی ارشد هم قبول شدین می تونید برین برای ثبت نام .. حدودا برای معافیت پزشکی 2 ماه زمان در نظر بگیرین

خیلی مچکرم که جواب دادید

parsimehr

Registered User
لایک‌ها
0
مجلس تصویب کرد:معافیت‌های جدید کفالت​
با مصوبه جدید مجلس از این پس خانواده‌هایی که دو فرزند آنان به خدمت سربازی رفته باشند، پسر دیگرشان از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان در جلسه علنی روز سه شنبه در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی به بررسی و تصویب بخش معافیت کفالت مشمولان پرداختند.

با تصویب نمایندگان، یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده پدر نیازمند مراقبت که قادر به اداره امور خود نباشد و نیز یگانه مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر از انجام دوره ضرورت خدمت سربازی معاف شدند.

همچنین تنها برادر تنی سرپرست خواهر فاقد پدر، همسر و فرزند ذکور غیر مهجور و نیز تنها برادر سرپرست برادر کبیر نیازمند مراقب و فاقد پدر و همسر و فرزند ذکور غیر مهجور و فاقد شغل، یگانه سرپرست برادر کمتر از هجده سال تمام و یگانه نوه ذکور مراقب یا نگهدارنده جد فاقد فرزند یا جده فاقد شوهر و فرزند می توانند از معافیت کفالت استفاده کنند.

با تصویب نمایندگان، مشمولی که همسرش فوت نموده و از او دارای فرزند صغیر است، مادامی که ازدواج مجدد نکرده و یا دارای همسری که بعد از ازدواج معلول و نیازمند مراقبت باشد، می تواند از معافیت کفالت استفاده کند.

همچنین از چند برادر واجد شرایط اعزام به خدمت در صورت اعزام یکی از برادران به خدمت، یکی از برادران می تواند تا اتمام خدمت او از تعویق اعزام استفاده نماید.

نمایندگان مقرر کردند در صورتی که یکی از فرزندان پسر سربازی که در حین خدمت سربازی فوت کند و یا یکی از فرزندان ذکور خانواده ای که یک فرزند آن خانواده در حین انجام خدمت سربازی فوت کرده باشد، فرزند دیگر از سربازی معاف می شود.

نمایندگان مجلس مشمولی که تنها مراقب و نگهدارنده خواهر تنی فاقد شوهر باشد را نیز از انجام خدمت سربازی معاف کردند.

منظور از یگانه مراقب در این مصوبه، تنها فرزند ذکور یا برادر یا نوه بیش از هجده سال تمام است که مراقبت هر یک از بستگان مذکور در این مصوبه را به علت نقص عضو، بیماری، کبر سن، صغیر بودن یا اناث بودن به عهده دارد.

نمایندگان نیازمندی اشخاص مذکور در این مصوبه به مراقبت به خاطر نقص عضو، بیماری و یا مهجور بودن را منوط به تشخیص شورای پزشکی کردند.

با تصویب مجلس، کسانی که می خواهند از کفالت نگهداری مادر فاقد شوهر استفاده کنند، تا سی ماه متوالی می توانند از معافیت کفالت موقت استفاده کنند و در پایان این مدت در صورت دارا بودن شرایط کفالت، از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.

نمایندگان در مصوبه خود تصریح کردند که وجود برادری که از معافیت تحصیلی برخوردار است مانع از معافیت کفالت موقت مشمولی که سرپرستی خانواده را برعهده دارد، نخواهد بود. این معافیت فقط در طول مدت معافیت تحصیلی برادر مشمول که خارج از شهرستان محل سکونت به تحصیل اشتغال دارد، معتبر بوده و پس از آن با رعایت سایر مقررات این قانون به خدمت دوره ضرورت اعزام خواهند شد.

همچنین در صورتی که برادر یا برادران یا پدر مشمول به دلیل بیماری یا معلولیت زمین گیر بوده و بنا به تشخیص شورای پزشکی فاقد صلاحیت و یا ناتوان برای سرپرستی باشند و مشمول نیز عملا مراقبت یا سرپرستی را برعهده داشته باشد، می تواند از معافیت کفالت برخوردار شود.

نمایندگان مجلس با تعیین نحوه معافیت از خدمت فرزندان ذکور مددجویان، مصوب کردند: یکی از فرزندان ذکور مادران فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام (ره) و سازمان بهزیستی کشور از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می باشد.
همچنین تنها پسر خانواده هایی که دارای سه فرزند اناث یا بیشتر باشند از انجام خدمت دوره ضرورت معافند.

نمایندگان مشمولانی که با معلولان اناث دارای معلولیت جسمی ـ حرکتی ازدواج کنند به صورت موقت از انجام خدمت دوره ضرورت معاف کردند. این معافیت به صورت موقت بوده و پس از گذشت پنج سال از استمرار ازدواج آنها معافیت موقت به معافیت دایم تبدیل می شود.

منبع:
http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=59127

babak22ir

Registered User
لایک‌ها
1
يعني معافيت كفالت پدر بالاي 59 سال برداشته شد ؟؟

بيچاره شدم.... :( :(

shahab1385

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من دو تا از برادرام خدمت رفتن...طبق این قانون جدید معافیت که امروز اعلام شد یعنی من معاف شدم؟!:eek::eek::eek:

فردام ساعت 2 باید اعزام شم...چه کنم !!!!:wacko:

Last edited:

alireza671

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
آیا من با قانون جدد معافی که امروز تو سایت بازتاب خوندم میتونم معاف شم؟ مادر بزرگ من 3تا پسر داره که همه شون متاهل هستن. آبا مین می تونم کفیل مادر بزرگم بشم؟ من بزرگترین نوش هستم. لطفا منو راهنمایی کنین.

mm00

Registered User
لایک‌ها
250
سلام
آیا من با قانون جدد معافی که امروز تو سایت بازتاب خوندم میتونم معاف شم؟ مادر بزرگ من 3تا پسر داره که همه شون متاهل هستن. آبا مین می تونم کفیل مادر بزرگم بشم؟ من بزرگترین نوش هستم. لطفا منو راهنمایی کنین.

این سوال منم هست!

shazdeh kocholo

Registered User
لایک‌ها
50
این سوال منم هست!
تا حالا بنا بر این بود که برای کفالت جد یا جده نباید هیچ فرزندی داشته باشند. فرزند هم منظور هم دختر هست هم پسر. همین که در یک گوشه دنیا در قید حیات باشند شرایط رو بهم میزنه.
سابق بر این، تقریبا 3-4 سال پیش فکر کنم، فقط میگفتند فرزند پسر نداشته باشه کفایت میکنه برای کفالت.

/
حالا تو این قانون جدید چیزی که ناقض فرضهای قبلی بالا باشه نگفته . پس با وجود فرزند نمیتونید کفیل اونها بشین.

mm00

Registered User
لایک‌ها
250
تا حالا بنا بر این بود که برای کفالت جد یا جده نباید هیچ فرزندی داشته باشند. فرزند هم منظور هم دختر هست هم پسر. همین که در یک گوشه دنیا در قید حیات باشند شرایط رو بهم میزنه.
سابق بر این، تقریبا 3-4 سال پیش فکر کنم، فقط میگفتند فرزند پسر نداشته باشه کفایت میکنه برای کفالت.

/
حالا تو این قانون جدید چیزی که ناقض فرضهای قبلی بالا باشه نگفته . پس با وجود فرزند نمیتونید کفیل اونها بشین.

اخه ایشون میگه تو سایت بازتاب اینو خونده!

shazdeh kocholo

Registered User
لایک‌ها
50

mska

Registered User
لایک‌ها
22
من دو تا از برادرام خدمت رفتن...طبق این قانون جدید معافیت که امروز اعلام شد یعنی من معاف شدم؟!:eek::eek::eek:

فردام ساعت 2 باید اعزام شم...چه کنم !!!!:wacko:
خوب شما فردا برو
چون نباید غیب داشته باشی
اگر هم می تونی تاریخ اعزام را عقب بنداز;)

karshenasi

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر
لایک‌ها
37
قانون پدر بالای 59 سال برای معافیت کفالت چی شد ؟
حذف شده یا هنوز سرجاشه ؟ اینایی که اعلام شده کل معافیت های کفالت هست یا فقط اصلاحات ؟

RealMan

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام

آقا اين معافيت‌هاي جديد روندش چيه ؟ :(

يعني حالا بايد منتظر تصويب جاي ديگه باشيم ؟ :wacko:

و كي ميشه اقدام كرد ؟ :rolleyes:

parsimehr

Registered User
لایک‌ها
0
طرح اصلاح قانون **** وظيفه كه در دستور كار مجلس قرار دارد، چه تفاوتي با طرح كاهش خدمت سربازي دارد؟ آيا اين 2 مكمل هم هستند؟
طرحي كه الان در دستور كار مجلس است، قبلا در ستاد كل نيروهاي مسلح بررسي شده و بعد از طي تشريفات قانوني يعني اخذ تاييديه مقام معظم فرماندهي كل قوا به دولت و مجلس ارسال شد. تعدادي از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي براي اينكه به كار سرعت دهند آن را به صورت طرح ارائه داده اند كه يك فوريت اين طرح در مجلس تصويب و بعد براي بررسي بيشتر به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي به عنوان كميسيون اصلي بررسي كننده طرح ارجاع شد. همچنين در كميسيونهاي آموزش و تحقيقات، فرهنگي و حقوقي و قضايي به عنوان كميسيونهاي فرعي بررسي شد. در نهايت بر اساس گزارش كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، كليات آن در صحن مجلس تصويب و بررسي جزئيات آن نيز شروع شده است. شايد بشود گفت بالغ بر 90 درصد همان مواردي است كه ستاد كل نيروهاي مسلح اعلام كرد ولي يك مقدار اختلاف نظري وجود دارد كه در صحن علني مجلس بررسي مي‌شود.

يعني شما مي خواستيد لايحه بدهيد كه نمايندگان آمدند طرح دادند؟
نه. ما موضوع را به صورت لايحه به دولت داديم اما نمايندگان براي اينكه اين كار را سرعت بدهند به صورت طرح به مجلس ارائه دادند و موضوع مورد هماهنگي ما هم است .

مدت زمان سربازي در حال حاضر چقدر است و براي افراد تحصيل كرده چقدر كم مي‌شود؟
طبق قانون طول خدمت سربازي 30 سال است كه به چهار دوره تقسيم مي‌شود. دوره ضرورت 2 سال ، دوره احتياط هشت سال ، دوره ذخيره اول 10 سال و دوره ذخيره دوم نيز 10 سال است اما مدت آن به صورت پيوسته 2 سال است.ستاد كل نيروهاي مسلح چندي پيش مدت خدمت سربازي را از 2 سال به 18 ماه كاهش داد كه براي بعضي از مناطق و افراد تحصيلكرده كمتر از آن است.

يعني چي؟
خدمت سربازي در حال حاضر 18 ماه است. البته خدمت برخي افراد مقداري هم كاهش مي‌يابد. مثلاً كساني كه در مناطق محروم هستند، مدت خدمت آنها 17 ماه و افرادي كه در مناطق عملياتي هستند 16 ماه است. همچنين علاوه بر آن از مدت خدمت فرد داراي ليسانس يك ماه، فوق ليسانس 2 ماه، دكترا سه ماه و فوق تخصص چهار ماه در يكي از سه حالتهاي مورد اشاره كم مي شود بنابراين افراد تحصليكرده كه در هر كدام از اين سه حالت قرار بگيرد، خدمتشان كم مي‌شود. يعني اگر سرباز ليسانس در منطقه عملياتي باشد، سه ماه از 18 ماه سربازي‌اش كم خواهد شد.

اين موضوع شامل فوق ديپلمها نمي شود؟
نه
چرا ؟
مدت خدمت سربازي اينطوري نيست كه يك عده اينجا نشسته باشند يك چرتكه و يا ماشين حسابي بزنند و بگويند كه حالا اين باشد و اين نباشد.بايد توجه داشت كه مدت سربازي، معافيت ها، عدم خريد خدمت، بكارگيري سربازان در محل سكونت و ... همه اينها استدلال خاص خود را دارد. مدت خدمت سربازي را با توجه به 2 تا عامل عمده تعيين مي كنيم يكي تعداد مشمولين اعزامي، دوم؛ نياز نيروهاي مسلح. با توجه به نيازي كه ما به فوق ديپلم داريم و تعداد مشمولين فوق ديپلم اعزامي به اين نتيجه رسيديم كه آنها در شمول كسر خدمت قرار نمي‌گيرند و بر همين اساس ممكن است در آينده باز خدمت برگردد به 24 ماه و اين يك چيز طبيعي است.

مجلس در خصوص مدت خدمت مصوبه‌اي داشته و همچنين شايعاتي وجود دارد كه مدت خدمت از 18 ماه به 16 ماه تغيير مي‌يابد، نظرتان را بفرمائيد.

مجلس شوراي اسلامي با اصلاح بند الف ماده چهار قانون خدمت وظيفه عمومي مدت خدمت را براي مشمولين زير ديپلم 24 ماه، ديپلم 22 ماه، فوق ديپلم 20 ماه، ليسانس 18 ماه، فوق ليسانس 16 ماه و دكتري را 14 ماه تعيين كرده است. لذا چنانچه مصوبه ستاد كل مبنا قرار گيرد، مدت خدمت افزايش پيدا كرده (البته بيشتر از 95 درصد سربازان) ولي اگر قانون مبنا قرار گيرد يعني 24 ماه، خدمت 14 الي 24 ماه تعيين شده است.

معافيت و طرح كاهش خدمت سربازي كه مورد موافقت مقام معظم رهبري قرار گرفت، شامل چه كساني مي‌شود؟

يكي از معافيت‌هايي كه اجرا مي‌شود، معافيت فرزند چهارم خانواده اي است كه سه برادرش خدمت سربازي را انجام داده اند. اين كه گفته مي‌شود سه تا عضو خانواده، به اين دليل است كه بعضي از اين افراد ممكن است دوره سربازي خود را متعهد به يكي از وزارتخانه‌ها و يا سازمانها بوده اند مثلا به وزارت آموزش و پرورش و يا قوه قضاييه تعهد خدمتي داشته اند و يا حتي در نيروهاي مسلح به صورت كادر خدمت كرده اند يعني سربازيشان را به جاي اينكه 2 سال باشد، 30 سال خدمت كرده اند يا به صورت پيماني خدمت كرده اند كه اين مصوبه شامل آنها هم مي شود.

يعني اگر سه فرزند يك خانواده خدمت كرده و حتي بعضي از اين سه نفر تعهد خدمتي به ادارات دولتي هم داشته باشند برادر چهارم معاف مي‌شود؟

بله. همين طور است.اگر سه فرزند كارت پايان خدمت گرفتند، فرزند چهارم معاف است.

اگر يكي از اين سه برادر از معافيت پزشكي استفاده كرده و يا خدمت خود را خريده باشد، فرزند چهارم معاف مي‌شود؟

نه. به هيچ وجه كساني كه از معافيت استفاده كرده اند هر نوع معافيتي، اعم از خريد خدمت، معافيت پزشكي، معافيت كفالت، معافيت رهبري و هر نوع معافيتي ديگر باشد، اين مصوبه شامل آنها نمي‌شود و فرزند چهارم معاف نخواهد شد. چون حتما بايد سه فرزند به خدمت رفته باشند و كارت پايان خدمت داشته باشند نه معافيت.

يعني اگر پنج برادر باشند، يكي از آنها معافيت دارد و سه برادر خدمت رفته باشند، فرزند پنجم معاف مي‌شود؟

فرقي نمي كند. براي معافيت يك فرزند حتما بايد سه فرزند خدمت كرده باشند.

اگر يك خانواده هفت پسر داشته باشد و پنج فرزند خدمت كرده باشد، 2 فرزند ديگر معاف مي‌شوند؟

به ازاي هر سه فرزند خدمت كرده، يك فرزند معاف مي‌شود. براي معافيت 2 فرزند شش فرزند بايد خدمت كرده باشند.

منبع:

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100912448863

parsimehr

Registered User
لایک‌ها
0
1 ـ افرادي كه هم اكنون در حال گذراندن خدمت سربازي هستند و شرائط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارند بايد چگونه عمل كنند؟

جواب: اين دسته از افراد همانند ساير متقاضيان مي بايست با مراجعه به يكي از دفاتر پليس+10 در شهرستان محل سكونت خود و تهيه مدارك مورد نياز و تكميل پرونده ، درخواست خود را اعلام نمايند . در صورتي كه پس از بررسي مدارك از سوي رده هاي وظيفه عمومي ، واجد شرايط استفاده از اين معافيت تشخيص داده شدند نامه ي ترخيص آنها از خدمت صادر خواهد شد . ضمناً براي اين دسته از افراد كارت پايان خدمت از سوي يگان خدمتي مربوطه در هر يك از نيروهاي مسلح صادر خواهد شد.

2 ـ فردي كه متعهد خدمت در نيروهاي مسلح و دستگاههاي دولتي مي باشد و اكنون شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارد آيا مي تواند پس از استعفا ، از تسهيلات فوق استفاده كند؟

جواب: ترخيص افراد متقاضي در حين خدمت صرفاً شامل افرادي مي شود كه در حال خدمت دوره ضرورت هستند و اين موضوع شامل متعهدين خدمت در نيروهاي مسلح و دستگاههاي دولتي كه در حال انجام تعهد مي باشند نمي گردد و ادامه انجام تعهد اين افراد يا استعفاي آنها تابع مقررات دستگاه مربوطه مي باشد.

3 ـ آيا دانشجوي در حال تحصيل هم مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند ؟

جواب: بله ، دانشجويان هم مي توانند در صورت واجد شرايط بودن ، از معافيت مذكور در حين تحصيل استفاده نمايند.

4 ـ فردي كه داراي كارت معافيت پزشكي مي باشد و اكنون شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارد آيا مي تواند كارت معافيت پزشكي را ابطال كند و از اين معافيت استفاده كند؟

جواب: خير در حال حاضر ابطال كارت معافيت پزشكي براي استفاده از اين معافيت امكان پذير نمي باشد .

5 ـ فردي كه در خواست معافيت پزشكي داده و درخواست وي در حال رسيدگي است آيا مي تواند از درخواست خود منصرف شده و از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده كه شامل حال وي ميشود استفاده كند؟

جواب: اگر پرونده مشمول در شوراي پزشكي منجر به صدور راي نشده باشد امكان انصراف از معافيت پزشكي و استفاده از معافيت جديد وجود دارد.

6 ـ افرادي كه شرايط استفاده از معافيت هاي جديد را دارند و تاريخ اعزام آنها نزديك است آيا مي توانند تاريخ اعزام خود را به تاخير بياندازند؟

جواب: اين افراد براي اينكه از نظر غيبت دچار مشكل نشوند ، با مراجعه به رده هاي وظيفه عمومي در شهرستان محل سكونت خود ، خواسته خود را مطرح و در صورتي كه واجد شرايط استفاده از معافيت هاي جديد شناخته شدند ، تاريخ اعزام آنها به تعويق خواهد افتاد تا پرونده مسير قانوني خود را طي نمايد.

7 ـ اگر فردي كارت پايان خدمت وي گم شده و صدور كارت المثني نيز به دلايل مختلف در كوتاه مدت امكان پذير نميباشد آيا امكان مساعدت وجود دارد؟

جواب: فعلاً ملاك رسيدگي به درخواست افراد متقاضي براي استفاده از معافيت هاي جديد ، داشتن اصل كارت پايان خدمت يا كارت المثني مي باشد.

8ـ متعهد خدمت در دستگاه هاي دولتي و غير دولتي كه به جاي كارت معافيت متعهدين ، كارت عفو رهبري دريافت كرده آيا برادرش مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند( دو فرزند ديگر خانواده كارت پايان خدمت دارند)؟

جواب: ملاك و مبنا براي استفاده از اين نوع معافيت ، صرفاً دارا بودن كارت پايان خدمت يا كارت معافيت خدمت متعهدين (جايگزين خدمت دوره ضرورت) توسط سه فرزند خانواده مي باشد . اين افراد بايد با مراجعه به رده هاي وظيفه عمومي نسبت به تعويض و تبديل كارت خود اقدام تا مجاز به استفاده از اين معافيت شوند.

9 ـ در خانواده هايي كه به دليل اختلافات خانوادگي ، يك برادر از ارائه كارت پايان خدمت خود به برادر چهارم امتناع ميكند چگونه مي توان از معافيت فرزند چهارم استفاده كرد؟

جواب: هر چند اجازه فرزندي كه خدمت كرده است براي استفاده برادر چهارم از معافيت لازم نمي باشد ليكن در حال حاضر ارائه كارت پايان خدمت براي استفاده از اين تسهيلات الزامي مي باشد.

10 ـ كسي كه برادرش جانباز است يا داراي سابقه جبهه مي باشد آيا سابقه او به عنوان يك فرد خدمت كرده و داراي كارت پايان خدمت محسوب مي شود ؟

جواب: ملاك استفاده از تسهيلات جديد (معافيت سه فرزند خدمت كرده ) صرفاً داشتن كارت پايان خدمت دوره ضرورت يا كارت معافيت متعهدين خدمت در نيروهاي مسلح و دستگاه هاي دولتي مي باشد.

11 ـ اگر خواهر مشمول از **** دانش قديم كارت پايان خدمت داشته باشد آيا جزو يك فرزند خدمت كرده محسوب مي شود؟

جواب: خدمت سربازي فرزندان اناث خانواده كه خدمت سربازي را قبل از انقلاب انجام داده و داراي كارت پايان خدمت هستند به عنوان يكي از سه فرزند خدمت كرده قابل احتساب بوده و فرزند چهارم خانواده برابر مقررات مي تواند از معافيت بهره مند شود.

12 ـ اگر فردي كه داراي كارت پايان خدمت يا كارت معافيت خدمت متعهدين بوده و اكنون در قيد حيات نمي باشد آيا برادر چهارم او مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده استفاده كند؟

جواب: بله ، امكان استفاده از كارت متعهدين يا كارت پايان خدمت فرزندان فوت شده از يك خانواده نيز ميسر مي باشد . در صورتي كه برادر چهارم يا پنجم واجد ساير شرايط اعلام شده براي استفاده از معافيت جديد باشد.

13 ـ اگر پدري داراي دو همسر و از هر همسر داراي فرزند بوده است و هم اكنون در قيد حيات نمي باشد در اينجا براي استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده ، رضايت كدام همسر ( يعني كدام مادر ) ملاك عمل است ؟

جواب: حق تقدم و اولويت با مادري است كه تعداد بيشتري از فرزندان او خدمت دوره ضرورت را انجام داده باشند و در صورت برابر بودن تعداد فرزند خدمت كرده ، حق تقدم با فرزندي است كه سن بيشتري دارد مگر اينكه دو مادر محضري توافق نمايند كه فرزند كوچكتر از اين معافيت استفاده نمايد.

14- آيا نظامياني كه بنا به دلايلي از خدمت اخراج و يا بازخريد شده اند مدت خدمت آنها جايگزين خدمت دوره ضرورت محاسبه مي شود؟

جواب : مدت خدمت نظامياني كه اخراج و يا بازخريد شده اند قابل احتساب نمي باشد مگر آنكه داراي كارت پايان خدمت معتبر باشند كه در اين صورت فرزند چهارم در صورت دارا بودن شرايط از تسهيلات جديد مي تواند بهره مند گردد.

15- متعهدين به خدمت در سازمانها و نهادها كه پس از گذراندن مدتي از خدمت و انجام بخشي از تعهد خود ، كارت معافيت پزشكي، كفالت و يا رهبري اخذ كرده اند ، آيا خدمت آنها جايگزين خدمت دوره ضرورت محاسبه مي شود؟

جواب: سوابق خدمتي متعهدين به سازمانها و نهادها كه بخشي از خدمت خود را انجام داده و سپس كارت معافيت پزشكي / كفالت / رهبري اخذ نموده باشند و يا اخراج شده باشند در حال حاضر قابل احتساب نمي باشد.

16 ـ آيا شرايط سني براي استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده ملاك عمل مي باشد؟

جواب: رسيدگي به وضعيت افرادي كه به سن مشموليت مي رسند در صورت واجد شرايط بودن ، بلا مانع است كه با اين ملاحظه در سال جاري متولدين سال 1370 در صورت دارا بودن شرايط مجاز به استفاده از اين تسهيلات مي باشند.

17 ـ اگر يكي از فرزندان خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و دو فرزند ديگر خانواده نيز در حال انجام خدمت باشند آيا فرزند چهارم خانواده كه در سن مشموليت است مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده بهره مند شود؟

جواب: در صورتيكه يكي از افراد خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و در حال حاضر دو برادر ديگرش در حال خدمت سربازي هستند، فرزند چهارم خانواده (در صورت مشمول بودن) به شرط آنكه حداقل يكسال از مدت خدمت دوره ضرورت دو برادرش سپري شده باشد مي تواند از اين تسهيلات بهره مند گردد .

18 ـ در صورتي كه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و فرزند سوم در حين خدمت به دليل قبولي در دانشگاه از خدمت ترخيص شده و فرزند چهارم نيز در حال انجام خدمت باشد ، آيا فرزند سوم ( (دانشجو) مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده نمايد؟

جواب: در صورتيكه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را سپري كرده باشند و فرزند سوم آنها مدتي از خدمت دوره ضرورت را انجام داده و سپس از خدمت ترخيص و از معافيت تحصيلي در حال حاضر بهره مند باشد و فرزند چهارم خانواده در حال خدمت سربازي باشد – در صورت طي شدن حداقل يكسال از خدمت سربازي فرزند چهارم – فرزند سوم آنها (دانشجو) مي تواند از كارت پايان خدمت با درج مدتي كه خدمت دوره ضرورت را انجام داده بهره مند شود.

19 ـ آيا فرزندان خانواده اي كه قبلاً از تسهيلات معافيت دو برادري استفاده كرده اند مي توانند از تسهيلات جديد استفاده كنند ؟

جواب: آندسته از افرادي كه قبلاً از تسهيلات معافيت دو برادري استفاده كرده اند از تسهيلات جديد نمي توانند بهره مند شوند و برادري كه به ازاي خدمت وي برادر ديگر از خدمت معاف شده است جزء سه فرزند خدمت كرده محسوب نخواهد شد.

20ـ كاركنان متعهد نظامي كه پس از انجام دو سال تعهد خدمت فوت كرده اند آيا سوابق خدمتي آنها جايگزين خدمت دوره ضرورت محسوب مي شود؟

جواب: مدت خدمت كاركنان متعهد نظامي كه پس از دو سال انجام تعهد فوت كرده باشند پس از ارائه گواهي از سازمان مربوطه در قالب مقررات جديد به عنوان يك فرزند خدمت كرده قابل احتساب است.

21- در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قيم،‌كدام يك از فرزندان خانواده مي توانند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده نمايند؟

جواب: در صورت وجود دو يا چند برادر واجد شرايط در يك خانواده براي استفاده از تسهيلات ، در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قيّم، برادر بزرگتر از نظر سني در اولويت استفاده از تسهيلات مي باشد و در صورت توافق او با ارائه گواهي محضري استفاده از تسهيلات معافيت توسط برادران كوچكتر خانواده (كه مشمول باشند) بلامانع است.

22- مشمولي كه دو برادرش خدمت كرده اند و برادر سوم او در حال خدمت است اما مدت خدمتش به يك سال نرسيده است آيا ميتواند تا زماني كه خدمت برادرش به يكسال برسد وارد غيبت شود؟

جواب: براي بهره مندي مشمول متقاضي (فرزند چهارم)از معافيت، در صورتيكه فرزند سوم خانواده در حال خدمت سربازي باشد و مدت خدمت او به يكسال نرسيده باشد بعد از تاريخ 1/3/88 نبايستي وارد غيبت شود و با اين شرط تاريخ اعزام وي تا زماني كه مدت خدمت برادرش به يكسال برسد قابل تمديد است.

23- خانواده اي كه داراي چهار فرزند است و سه فرزند آن دوره خدمت ضرورت را انجام داده اند آيا براي معافيت فرزند چهارم ارائه رضايتنامه پدر يا مادرلازم است؟

جواب: در صورتيكه فرزند چهارم خانواده واجد شرايط باشد و فرزند ذكور ديگري در خانواده وجود نداشته باشد و يا اينكه تا پايان سال 1389 فرزند ذكور ديگر خانواده مشمول مقررات خدمت وظيفه عمومي نشود ارائه رضايت نامه از پدر يا مادر ضروري نيست.

24- آيا سربازان فراري كه واجد شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده مي باشند مي توانند از اين تسهيلات استفاده نمايند؟

جواب: بله، فرزند چهارم خانواده كه سرباز فراري است ابتدا بايد به جرم فرار وي توسط محاكم قضايي رسيدگي شود و پس از صدور حكم و تحمل كيفر، او مي تواند از تسهيلات مزبور بهره مند شود.

25- اگر فرزند سوم خانواده در حين انجام خدمت اقدام به فرار نمايد آيا فرزند چهارم مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده استفاده كند؟

جواب: در صورتيكه فرزند سوم خانواده در حال انجام خدمت سربازي بوده و پس از اتمام يكسال از خدمت، فرار كرده باشد تا زمانيكه به جرم فرار وي توسط محاكم قضايي رسيدگي نشود و كيفر مربوط را تحمل نكند فرزند چهارم خانواده نمي تواند از تسهيلات بهره مند شود.

26- اگر در خانواده اي دو فرزند خدمت سربازي را انجام داده و فرزند سوم نيز پس از انجام يكسال خدمت بدليل قبولي در دانشگاه ، از خدمت ترخيص شده باشدآيا فرزندچهارم مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده نمايد؟

جواب: در صورتيكه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را گذرانده باشند و فرزند سوم خانواده پس از انجام بيش از يكسال خدمت، بدليل پذيرفته شدن در دانشگاه از خدمت ترخيص و در حال حاضر از معافيت تحصيلي استفاده مي نمايد فرزند چهارم خانواده مي تواند از معافيت مذكور بهره مند شود.

27- اگر فرزند خانواده اي به شهادت رسيده و يا جانباز و رزمنده ( داراي سابقه جبهه) باشد آيا سابقه خدمت او جايگزين دوره ضرورت محسوب مي شود؟

جواب: در صورتي كه فرزند يك خانواده به شهادت رسيده يا جانباز / رزمنده باشد و قبلاً از تسهيلات ايثارگري، خود يا فرزندانش استفاده نموده باشند ، فقط در صورتيكه كادر نيروهاي مسلح و يا متعهد به سازمانهاي مربوط بوده باشد مدت سابقه خدمت او برابر مقررات تعيين شده به عنوان يكي از سه فرزند خدمت كرده محسوب و براي استفاده فرزند چهارم خانواده از تسهيلات جديد قابل احتساب خواهد بود.

28- پدري كه داراي دو همسر بوده و از هر كدام صاحب سه فرزند ذكور است، در صورتيكه از فرزندان هر همسر دو فرزند خدمت سربازي را انجام داده و فرزند سوم آنها خدمت نكرده باشد، در صورت فوت پدر، كدام يك از فرزندان سوم وي از اين دو همسر مي توانند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده نمايند؟

جواب: در صورتيكه پدر خانواده داراي دو همسر بوده و از فرزندان ذكور هر همسر دو نفر خدمت دوره ضرورت را طي كرده باشند و فرزند ذكور سوم اين دو همسر خدمت نكرده باشد و پدر نيز در قيد حيات نباشد.با توافق 2 مادر كه بايد بصورت محضري ارائه شود و مدارك آن ارائه گردد يكي از فرزندان سوم اين دو خانواده مي تواند از تسهيلات بهره مند شود و در صورت عدم توافق ، فرزند بزرگتر در اولويت بهره مندي از تسهيلات مي باشد.

29- اگر فردي پس از انجام بخشي از مدت خدمت وظيفه عمومي ( قبل از اتمام خدمت) ، بدليل بهره مندي از ساير معافيتها مانند پزشكي و كفالت از خدمت ترخيص و معاف شود آيا مدت خدمت او محاسبه مي شود؟

جواب: فرزند خانواده اي كه پس از انجام بخشي از خدمت سربازي حتي پس از طي بيش از يكسال از خدمت دوره ضرورت از يكي از انواع معافيت ها بهره مند شده و كارت معافيت دريافت كرده است در حال حاضر بعنوان فردي كه خدمت سربازي انجام داده، تلقي نمي شود.

30- آيا كساني كه قبلا از يك نوع معافيت مثلا معافيت پزشكي يا كفالت يا هر نوع معافيت ديگر برخوردار شده و داراي كارت معافيت مي باشند و اكنون نيز شرايط بهره مندي از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارا هستند مي توانند از معافيت جديد استفاده كنند؟

جواب: فرزندان ذكور خانواده ها كه بهر شكل قبلاً از انواع معافيت ها بهره مند و كارت معافيت دريافت داشته اند براي استفاده از تسهيلات جديد نمي توانند كارت معافيت خود را ابطال نمايند.

منبع:
Police.ir

shahab1385

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوب شما فردا برو
چون نباید غیب داشته باشی
اگر هم می تونی تاریخ اعزام را عقب بنداز;)

خب اگه برم که دیگه نمیتونم دنبال کارای معافیتم باشم !!

چه جوری میشه به تعویق انداخت؟!

IranApadana

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
قانون 3 خواهر یک برادر معاف میشه تصویب نشده...؟
کسی خبر جدید در این مورد داره..؟

بالا