سراب عزیز تولدتون مبارک![]()
ممنون DIXIE CHICKS جان
ما ارادتمندیم
سراب عزیز تولدتون مبارک![]()
بخاطر قدمت و قدرتي كه قبلا بين اين دو تيم توزيع شده بود و هميشه قهرمان يكي از اين دو تيم بود
بيشترين ملي پوشها رو داشتن
ديگه همه واسه بتونن كري بخونن و با هم كل كل كنن طرفدار يكي از اينا ميشدن.
من 3 سال پیش به این فکر افتادم و طرفدار سپاهان شدم
چرا وقتی شهرم 2 تا تیم خوب داره طرفدار تیم شهر دیگه باشم !؟
پ.ن : (چند سال پیش، وقتی بچه بودم(!) طرفدار استقلال بودم)
خوب فوتبال علاوه بر بحث های ورزشی دارای بعد دیگری است به اسم فرهنگ فوتبال .
این فرهنگ زیرساخت های متفاوتی دارد که عدم رعایت آنها منجر به ساخت فوتبال های تک محوری یا دو محوری خواهد شد .
اما نکته دیگری وجود دارد که سخت به آن توجه می شود .
من دوستانی در انگلیس دارم ( انگلیسی ) که همگی عاشقانه فوتبال را دوست دارند . وقتی از آنها راجب به تیم مورد علاقشان سوال کردم هیچ کدام تیم بزرگی را نگفتن , بلکه همه تیم لوکال شهر خودشان را به عنوان تیم مورد علاقه نام بردند . مثلا وست برومویچ وقتی من سوال کردم خوب چرا شما طرفدار تیمی هستید که حتی در لیگ برتر هم نیست جوابی که شنیدم برای من خیلی تاثیر گذار بود :
" ما از کودکی یاد میگیریم که فقط از تیم های شهر خودمان حمایت کنیم "
این یک دیدگاه فوق العاده هست .. یه جور فرهنگ فوتبال رشد کرده . تا زمانی که ما نتوانیم فوتبال را به خانواده ها بیاریم هیچوقت نمی توانم برای تیم های دیگر جز پرسپولیس و استقلال ارزش قائل شویم .
عکاس: خودم !
دلایل زیادی داره این موضوع . 1- بعد از انقلاب تقریبا فوتبال کشور در همه رده ها به خواب رفت و تنها مسابقاتی که فضای فوتبال کشور رو گرم نگه می داشت مسابقات آن زمان باشگاههای تهران بود که به عنوان مثال برای یک بازی معمولیش مثل پرسپولیس - نیروی زمینی بیش از 70-80 هزار تماشاگر می رفت . تمام نگاهها به باشگاههای تهران دوخته شده بود و دو باشگاه گل سر سبد آن روزها یعنی پرسپولیس و استقلال
2- پخش تلویزیونی زیر صفر بود و اگر قرار بود بازی هم پخش بشه بیش از 20تا 30 دقیقه از بازی این دو باشگاه بود.
3- به دلایل بالا خود بازیکنان مطرح علاقمند به بازی در این تیمها بودند.
4- برای ورود به تیم ملی باید جزو این باشگاهها بودی والا خیلی کم پیش میومد بازیکنی خارج از این دو باشگاه به تیم ملی دعوت بشه
5- مردم زندگی مردمی ستاره هاشون رو از نزدیک می دیدند و بیشتر بهشون علاقمند می شدند . (مثل الان نبود که کسی نتونه هیچ همذات پنداری با یک بازیکن درجه 2 لیگ هم داشته باشه)
6-بازیکنان این دو تیم در بازیها از جونشون مایه می گذاشتند و....
اما در سالهای اخیر و با ورود صنعت به فوتبال ما می بینیم تا اندازه زیادی این تابو شکسته شد و نمونه مناسبش هم همین تیم سپاهان هست که به مدد وارد شدن پول ، برنامه ریزی بلند مدت و بازیهای نتیجه گرا و با حساب و کتاب تونست تماشاگران شهر اصفهان رو به خودش جذب بکنه و الان واقعا از لحاظ تماشاگر میتونه ادعای قطب سومی هم داشته باشه . حتی سایپا به کرج مهاجرت کرد تا تماشاچی پیدا کنه و تیم ریشه دار پاس هم به همدان رفت تا صاحب تماشاچی بشه .
فکر می کنم اگر سایر تیمهای شهرستانی هم بتونن از لحاظ مالی تامین بشن و ستاره هاشون رو حفظ کنن اونها هم تماشاچی های زیادی پیدا خواهند کرد .
یک مورد هم که جا داره بهش اشاره کنم تیم ملوان هست که تا جایی که یادم میاد همیشه طرفداران وفاداری داشته و فارغ از هر مساله ای و با جوهر غیرت تونسته همواره نامی مهم و تاثیر گذار در لیگ ایران باشه . با بنیه مالی هم که جدیدا پیدا کرده میشه بیشتر بهش امید داشت.
صاب اجازه ايد ...ولي فكر كنم جاي بحث براي يه تايپيك رو داشتسلام خدمت دوستان
با اجازه شهرام عزیز پستهای این تاپیک رو در آینده ای نزدیک به تاپیک وقایع اتفاقیه منتقل می کنم . تاپیک وقایع اتفاقیه به نوعی جایی برای گفتگو پیرامون مسائل فوتبالی هم هست . شاد و پیروز باشید
صاب اجازه ايد ...ولي فكر كنم جاي بحث براي يه تايپيك رو داشت
تشكر خيلي ويژه از كليه ي دوستاني كه تو بحث شركت كردند![]()
ممنونسلام خدمت دوستان
شهرام جان با تشکر از سوالی که مطرح کردی ، تجربه تاپیکها مشابه رو داشتیم که اگر در اینجا استارت میشدن حداقل بیشتر جلوی چشم بود و بعد از مدتی به صفحات بعدی تالار نمی رفتن.
باز هم اگر فکر می کنی نیاز هست مجزا باشه بحث، بگو تا دوباره منتقل کنم. شاد باشی
اصلا بدون تبریک شما ما وجهه قانونی پیدا نمی کردیم:happy:خدایا بببین به چه روزی رسیدم که باید تولد اینو تبریک بگم
خوب بابا باشه:happy:
تولد مبارک![]()
كسي از دوستان صحت اين گفته رو تاييد مي كنه ؟پارسال یا پیارسال مجید جلالی تو تلویزیون گفت پرسپولیس و استقلال رو انگلیسی ها به ما تحمیل کردن و زاده استعماره و گفتن چون ما ابی و قرمز داریم شما هم باید ابی و قرمز داشته باشین!!به نطر من که حرفش خیلی احمقانه بود.