رینالدو: روحیه برتری طلبی در استقلال موج می زند.
انجام یک مصاحبه با بازیکن پرویی استقلال از آن جهت که او به زبان انگلیسی مسلط نیست و ما به زبان های آلمانی و اسپانیایی؛ کاری زمان بر و تا حدی دشوار است، نیاز به دو مترجم(اسپانیولی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی) و ظرافت هایی که ممکن است در جریان دو ترجمه همزمان مستهلک شوند، باعث شده رینالدو ساکت ترین بازیکن استقلال باشد.
اما این اتفاق چند روز پیش افتاد و با کمک فابیو جان واریو صمیمی ترین همبازی رینالدو در استقلال به عنوان مترجم اسپانیولی به انگلیسی، خبرنگار دنیای فوتبال توانست مصاحبه ای مفصل با این بازیکن ترتیب دهد. هر چند که برخی از دوستان مطبوعاتی پس از انتشار بخشی از این مصاحبه در یکی از خبرگزاری ها مدعی بودند"رینالدو چطور مصاحبه کرده در حالی که زبان انگلیسی نمیداند؟"!! به هر تقدیر روابط عمومی باشگاه استقلال زمینه را برای انجام این مصاحبه مفصل و صمیمانه در ورزشگاه دستگردی فراهم کرد.
پائولو رینالدو کروزادو دوراند (ملقب به رینالدو) متولد 21 سپتامبر 1984 در شهر لیما پایتخت پرو ست. در باشگاه های آلیانزا لیما و اسپورتینگ کریستال پرو و گراس هاپر سوئیس عضویت داشته و 11 بار پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کرده است.
آنچه در پی آید ماحصل یک تلاش مشترک برای اطلاع رسانی ست که روز پنج شنبه گذشته در دنیای فوتبال منتشر شد.
* دوست داریم بدانیم چرا یک بازیکن از کشور پرو فوتبال ایران و تیم استقلال را انتخاب کرد؟
ابتدا باید تشکر کنم که با من مصاحبه و صحبت می کنید. من دوست داشتم خارج از کشورم بازی کنم و هنگامی که تیم استقلال به من پیشنهاد داد در خصوص این تیم تحقیق و پرس و جو کردم. بعد از تحقیقاتم فهمیدم استقلال در قاره آسیا یک تیم بزرگ محسوب می شود و سابقه عنوان های قهرمانی زیادی در این قاره دارد، به همین خاطر مذاکره با مسوولان این تیم را آغاز کردم و در نهایت به توافق رسیدیم.
* قبل از حضور در ایران با کسی مشورت نکردی، یا سرنوشت کسانی که از آمریکای جنوبی به ایران آمدند، مثل فابریتسیو، داسیلوا و ... را نپرسیدی؟
نه من وقتی با استقلال قرارداد امضا کردم توانستم با جو و افتخارات و شرایط این تیم آشنا شوم و به اهمیت حضورم در این تیم بیشتر پی ببرم.
* آیا دی کارمو بازیکن سابق پرسپولیس را می شناسی؟
نه اصلا او را نمی شناسم.
* بسیاری از منتقدان تو را با دی کارموی تیم پرسپولیس مقایسه می کنند.
ز چه لحاظ؟ مگر او چگونه بازیکنی بود؟
* او هم مثل تو با سرو صدای زیادی به تیم رقیب استقلال آمد ولی کارایی چندانی نداشت. در نهایت نیز با اعتراض های پیاپی هواداران پرسپولیس از ایران رفت.کارشناسان اعتقاد دارند تو هم مثل دی کارمو فقط خرج روی دست استقلال گذاشتی و کارایی چندانی نداشته ای ...
(با تعجب نگاه می کند) هرکسی سرنوشت خاص خودش را دارد، به نظر من این درست نیست که دو نفر را با هم مقایسه کنیم. من شرایط دی کارمو را نمی دانم اما خوب نیست قیاس کنیم. من نسبت به استقلال قراردادی دارم و به آن پایبند هستم. فقط کمی در استقلال بدشانس بودم و این اعتراف را انجام می دهم.
* اما شایعه شده که تو از ابتدا مصدوم بودی و پس از عقد قرارداد با استقلال مصدومیتت تشدید شد.
اصلا اینطور نیست. من هنگام عقد قرارداد با استقلال در سلامت کامل به سر می بردم و حتی از آزمایش های پزشکی هم به سلامت عبور کردم. این موضوع را هم مربیان، هم پزشک تیم و هم مدیر تیم به خوبی می دانستند. من در استقلال فقط بدشانس بودم ولی الان در شرایط مناسبی قراردارم و فقط به دنبال یک فرصت هستم که بتوانم نشان دهم رینالدو کیست.
* به نظر خودت چه کسی در این مصدومیت های پیاپی مقصر بود؟ آیا بدنسازی تیم روی تو اثر منفی گذاشت یا اتفاقات دیگری افتاد؟
همانطور که گفتم هنگام ورود به استقلال مشکلی نداشتم اما فکر می کنم بعضی مسایل دست به دست هم داد تا مصدوم شوم.
* بیشتر توضیح بده چه مسایلی؟
مکث می کند... زمانی که من با استقلال به توافق رسیدم، فصل مسابقات پرو دوماه قبل به پایان رسیده بودو من هم در این دو ماه اصلا تمرین نکرده بودم. همان زمان تیم استقلال در نیم فصل مسابقات لیگ قرار داشت و اگر اشتباه نکنم صدرنشین بود. بازیکنان تیم استقلال هم اکثرا در اوج دوران آمادگی قرار داشتند و از لحاظ بدنی روی فرم بودند. من این مساله را به خوبی می دیدم و در تمرینات آمادگی آنها را حس می کردم. در هر صورت به محض ورودم به تمرینات به مربیان استقلال گفتم که برای من تمریناتی متفاوت نسبت به سایر نفرات در نظر بگیرند اما خودم هم نمی دانم که چرا این اتفاق نیفتاد و من بعد از چند جلسه تمرینات بدنی به بچه ها اضافه شدم!
* یعنی فقط همین دلیل این مصدومیت های پیاپی تو بود؟
نه مثلا من با مربیان ارتباط کلامی زیادی نداشتم و این مساله هم کم تاثیر نبود چون آنها زبان مرا بلد نبودند و در جریان مشکلات بدنی من قرار نداشتند. به هر حال شرایط بدنی یک فوتبالیست هر روز متغیر است.
* یعنی یک فوتبالیست هر روز مصدوم می شود؟
نه اما بدون شک مصدومیت همیشه در فوتبال وجود دارد. در همین تمرینات استقلال بازیکنان دچار مصدومیت می شوند و این مساله ای طبیعی است که متاسفانه در مورد من کمی بیش از حد شکل گرفت.
* یکی از مربیان سابق استقلال معتقد است دکتر خداداد(مربی بدنساز فصل گذشته استقلال) باعث مصدومیت تو شده، خودت در این مورد چه نظری داری؟
چطور می توانیم به راحتی عملکرد یک نفر را زیر سوال ببریم و به راحتی قضاوت کنیم که یک نفر صددر صد مقصر مصدومیت من بوده. من ترجیح می دهم اینطور باور کنم که مصدومیتم طبیعی بوده و در فوتبال هم چنین اتفاقی برای هر بازیکنی می افتد. اما همین جا اعلام می کنم که همه چیز را فراموش کرده ام و دیگر به مصدومیت هایم فکر نمی کنم. از حالا روی این مساله تمرکز می کنم که چگونه خودم را نشان دهم و برای استقلال مفید باشم.
* آیا زمانی که در خارج از ایران بازی می کردی ، اینگونه مصدوم شده بودی؟
حقیقتا نه . البته مصدومیت جزیی داشتم که برای همه اتفاق می افتد اما تا به حال چنین مصدومیت تلخ و طولانی مدتی را تجربه نکرده بودم.
* معمولا در فوتبال ما چنین بازیکنانی که سرنوشت تو را پیدا می کنند، خیلی زود محو می شوند و از یاد می روند، به خصوص وقتی در استقلال و پرسپولیس بازی کنی. هنگام دوری از میادین فوتبال با کسی صحبت نکردی تا تو را نجات دهد؟
نه از کسی کمک نخواستم. اما با خودم گفتم فقط یک راه برای موفقیت وجود دارد و آن برگشت به فوتبال و درخشش در زمین مسابقه است.
* در کارنامه تو بازی ملی هم دیده می شود، چه مدت برای تیم ملی کشورت بازی کرده ای؟
حدود 3 سال در تیم ملی پرو در سطح اول بازی کردم. من بازیکن کوچکی نبودم و نیستم و از سال 2006 تا 2008 حدود 3 سال در تیم ملی پرو بازی می کردم.
* به نظر تو که یکی از خارجی های شاغل در لیگ ما هستی سطح فوتبال ایران بالاتر است، یا پرو؟
اولین چیزی که از فوتبال شما (ایران) به ذهن ما می سد، این است که در اینجا به سرعت خیلی بها می دهند. این یکی از ویژگی های فوتبال ایران است. در پرو تکنیک بازیکن و تاکتیک تیمی مهم جلوه می کند ولی من اعتقاد دارم سرعت یکی از مهمترین فاکتورهای فوتبال ایران است.
* فوتبال ایران را با جه بازیکنی می شناسی؟
کلی فکر کرد... اسمش را به یاد ندارم اما می دانم در رده ملی گل های زیادی می زد. (منظور رینالدو علی دایی است!)
* به عنوان یک بازیکن خارجی، لیگ ما حرفه ای است یا فقط نام حرفه ای را یدک می کشد؟
می خندد... نه !
* چرا؟
اگر بخواهم در این مورد بگویم فکر می کنم باید یک کتاب بنویسی اما به چند نکته بسنده می کنم. من کاری به وضعیت ورزشگاه ها ندارم اما به چشم دیده ام فقط یکی دو زمین چمن خوب در ایران وجود دارد که می توان نمایش واقعی فوتبال را روی آن اجرا کرد. مورد دوم تقویم لیگ ایران است. مثلا در اروپا و کشورهای دیگر تا انتهای فصل، برنامه مسابقات را می دانی اما در اینجا فقط می توانی بفهمی تا چهار هفته بعد با کدام تیم بازی می کنی! همانطور که گفتم مشکلات زیاد است اما در این دو مورد واقعا نمایان است. ولی فوتبال ایران چیزهای خوب هم دارد.
* مثلا چه چیزهایی؟
استقبال مردم از فوتبال فوق العاده است. با این مشکلاتی که یکی دو نمونه از آن را گفتم مردم برای یک بازی معمولی در شهرستان ورزشگاه را پر می کنند و همیشه یار و یاور این ورزش هستند. این همه استقبال را همه کشورهای دنیا ندارند.
* حالا که در تمرینات استقلال به صورت مداوم حاضر هستی، تفاوت این تیم را با تیم سال گذشته در چه می دانی؟
به دلیل اینکه سال گذشته زیاد در تمرینات تیم حضور نداشتم نمی توانم در موردش اظهار نظر کنم اما به هرحال تیم پارسال خوب بود و انگیزه های زیادی داشت. امسال هم جو خوبی بر تیم استقلال حاکم است و روحیه برتری طلبی در تمامی بازیکنان استقلال موج می زند. فکر می کنم اگر مثل ابتدای فصل و چهار بازی گذشته ادامه دهیم در نهایت عنوان سال گذشته را تکرار کنیم.
* با وضعیت فعلی فکر می کنی کی بتوانی برای استقلال به بازیکنی 90 دقیقه ای تبدیل شوی؟
اول از همه باید بگویم که باید به نظر مرفاوی احترام گذاشت. من می توانم با صراحت بگویم که آماده هستم ولی با توجه به اینکه استقلال نتایج خوبی گرفته است، خودخواهی است که بگویم باید بازی کنم. به اعتقاد من توقع فیکس بودن در حال حاضر خوب نیستو هم به سلیقه مربیان احترام می گذارم.
* به نظر تو چه تیمی در این فصل قهرمان لیگ خواهد شد؟
اگر از من سوال می کنید می گویم استقلال
* یعنی هیچ تیمی رقیب استقلال نیست؟
چرا مثلا سپاهان تیم بسیار خوبی دارد، ذوب آهن هم مدعی است و البته پرسپولیس را نمی توان فراموش کرد،اما باید بازی ها را پی گرفت و نمی توان قضاوت قطعی کرد. لیگ ایران فشرده و نزدیک به هم است و راه طولانی به پایان آن مانده ولی امیدوارم در نهایت استقلال به عنوان قهرمانی برسد.