از قرار معلوم نظرات شخصی هر استادی از مهمترین عوامل آموزش است ؟ نه ؟
نظرات هر استادی در آموزش و روند پیشرفت هنر آموز تاثیر میزاره نه اینکه یک فن یا حرکت یا گارد به طور کلی از چیزی که باید باشه فاصله بگیره .
من یه سوالی پرسیدم که هنوز جواب درستی براش پیدا نکردم. شاید فکر کنید منظور من اینه که شاید یکی از اساتید گفته شده دارن اشتباه می کنن . نه !! به هیچ وجه دنبال مقصر نیستم. دوست عزیز alireza چطور یه چیز ساده ولی در عین حال مهم مثل گارد گرفتن در آی کی دو در بین اساتید مختلف متفاوت است. من فقط گارد را گفتم ، اگر بقیه موارد را بگم بازم میخواین بحث کیهون بودن را وسط بکشین. مثلا یه استاد کیوکشین روی سرعتی بودن حرکت تاکید داره ولی استاد دیگه روی قدرت. ولی هیچ استادی نمیاد فنون کیوکشین را عوض کنه .
فنونی را که من پیش استاد آق ساقلو کار میکردم از نظر اساتید دیگه اشتباه بود و بالعکس . حالا تکلیف چیه؟
با تشکر از جواب هایی که دادید .:happy:
قطعا دو طرف از فلسفه کاری هم دیگه اطلاعی ندارن.
ببینید من هم کیوکوشین کار کردم و به واقع در این سبک به غیر از چیزی که شما هم اشاره کردین هیچ اختلافی ندیدم که فکر کنم خیلی خوبه.
ولی تو شوتوکان اینچیزی که شما میگی کاملا وجود داره مثلا:
نمیدونم تا چه حد در مورد شوک کمر که توی تمام داچی های یه کاراته کار و مخصوصا در کاتا وجود داره اطلاعی دارید اشاره میکنم:
توی هر تغییر جهت باید همراه با پاها یه شوک کمر هم انجام داده بشه که قدرت حرکت رو چند برابر میکنه و این از مهم ترین موارد در اجرای حرکات هستش.
در شوتوکان چند سازمان بانی شوتوکان وجود داره که همه روسا هم شاگرد مستقیم یا با یه واسطه شاگرد گیچین فوناکوشی بودن که بنیانگذار شوتوکان هستش. قدیمی ترین اون انجمن کاراته ژاپن یا jka هستش وافرادی که در این سازمان فعالیت میکنن این موضوع شوک کمر کاملا جا افتاده ست و جزو اصول کاریشونه و از کیو 5 به بعد افراد باید رعایت کنن تا دان یک حرفه ای بشن مثل راه رفتنشون.
در سازمانهای دیگه به غیر از jka اونقدر اهمیت نمیدن و گاها اون رو زائد هم میدونن!
حالا استاد من از قدیمی های jka بوده که الان به jska ملحق شده،افرادی که در jska فعالیت میکنن اگر ازشون بپرسی یا اصلا در این مورد اطلاعی ندارن یا میگن چرته هر کی هم آموزش میده خله!
دو طرف هم همدیگه رو در اشتباه میدونن ولی چون از فلسفه کاری هم اطلاع ندارن یا قبول ندارن اینو میگن و ربطی به درست بودن یا نبودن نمیشه و هر دو طرف هم از نظر فدراسیون جهانی کاراته بر حق و معتبر محسوب میشن.
حالا اگر در آیکیدو دو نفر از یه سازمان یا سبک مثلا آی کی کای در مورد اساسی ترین مسئله مثل گارد که شما گفتی با هم اختلاف نظر دارن ریشه ش چیز دیگه ایه که باید خودشون جواب بدن،اگر هم سبکشون با هم متفاوته که مشخصه و گفتم.
شیهان مهدیزاده نماینده آیکیدو تومی کوریو در ایرانه و از ایشون هم در این مورد سوال کنید،بسیار با روی باز جواب میدن،من که سوال فنی پرسیدم خیلی عالی و با متانت جواب دادن.
امیدوارم جوابتون رو گرفته باشید.