عکس آنالوگ آمستردام. عکس ها امروز گرفته شدن چند ساعت پیش. البته تو این عکس من فیلتر رنگی "زرد/سبز" استفاده کردم که احتمالا این کار زیاد عاقلانه نبوده.
عاشق این جور فضاها هستم تو عکس های آنالوگ. تو این جور عکس ها برای اینکه فضای قشنگی بهتون بده و گوشه های عکس کمی تاریک تر بیوفته از وسط عکس باید نورسنجی دوربین رو بزارید روی مد "سنتر". یا اگه مثل من عادت دارید با نورسنگ خارجی "جداگانه از دوربین" کار کنید به همین ترتیب عمل کنید. و اگه نورسنج خارجی تون مد "سنتر" نداره بذاریدش روی مد "اسپات" و یه نقطه رو در حدود های وسط کادرتون که یک مقدار روشنتر از کناره های کادرتون باشه و بصورت "اسپات" نورسنجی تونو از اون نقطه بگیرید. اگه این کار رو بکنید و اگه مثل این عکس کادرتون درخت و شاخ و برگ داره عکس چنین فضایی رو خواهد داشت. نورسنجی در اصل یک عمل دسته که در عکاسی آنالوگ بصورت کاملا دستی انجام میشده. و وقتی پدر علم عکاسی "انسل آدم" عکاس معروف آمریکایی سیستم نورسنجی منطقه ای رو اختراع کرد تکنیک نورسنجی در عکاسی تقریبا کامل شد و امروزه تمام نورسنج های دوربین ها (بدون توجه به دیجیتال یا آنالوگ بودن) بر اساس این سیستم "انسل آدم" کار میکنن. یعنی این سیستم رو بصورت برنامه کامپیوتری در دوربین ها تعبیه کرده اند که امروزه به سیستم نورسنجی
Matrix
معروفه. اینها جوهر اصلی عکاسی هستند. فاکوس مانوئل رو تمرین کنید. کسی که بتونه متوجه بشه فاکوس مانوئل یعنی چی لول عکاسی اش خیلی بالا میره. فاکوس مانوئل و میدان فاکوس خیلی مهم هستند تو عکاسی. در اصل انسل آدم این کار "نورسنجی ماتریکس" رو با چشماش و در روی کاغذ انجام میداده. ولی مشکلی که است امروزه کامپیوتر دوربین احمقه و امروزه هر دفعه بصورت خودکار این برنامه رو اجرا میکنه بدون اینکه به محیط و استثناها نگاه کنه, که میتونید با تمرین دقیقا شما همه چی رو تو عکس تون تعیین کنید. اجازه ندین دوربین واسه شما تعیین تکلیف بکنه. این شما هستین که بایستی تعیین کرده و به دوربین دستور بدین که دقیقا کاری رو بکنه که شما میخواهید. سعی کنید با نورسنجی "اسپات" تمرین کنید. با آپشن
AE-L
تمرین کنید. در اصل مغز انسان این قابلیت رو داره که کاملا بدون کمک ماشین نورسنجی عکس رو انجام بده, یعنی در عمل این اصل ثابت شده و در زمان عکاسی آنالوگ مردم تمرین کرده بوده و میتونستن به راحتی نور صحنه رو با چشم غیر مسلح تعیین کنن. ولی متاسفانه امروزه چون انسان ها دیگه این چیزا رو تمرین نمیکنن مغز انسان این قابلیت رو موقتا از دست داره. ولی با تمرین میشه دوباره این قابلیت رو زنده کرد و استفاده کرد.