دستور بامیه
1 لیوان آرد
1 لیوان آب
3 عدد متوسط تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری روغن جامد یا کره
به مقدار لازم روغن سرخ کردنی
750 گرم شکر
1/2 لیوان گلاب
1 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده
1 قاشق سوپخوری آبلیمو
1 لیوان آب اضافه
بامیه یکی از شیرینی های مخصوص ماه مبارک رمضان است که بسیار خوشمزه بوده و پر طرفدار نیز می باشد .
این شیرینی معمولا همراه با زولبیا در سر سفره قرار می گیرد که طرز تهیه آن نیز در همین سایت آمده است .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه بامیه را آموزش می دهد .
برای تهیه بامیه ، ابتدا باید شربت آن را آماده کنیم که بهتر است از چند ساعت قبل این کار را انجام دهیم تا شربت ما کاملا خنک شود .
شکر ، گلاب و آب را داخل قابلمه ای ریخته و هم می زنیم تا شکر در آب حل شود و بعد روی حرارت قرار می دهیم و دیگر هم نمی زنیم .
اگر اطراف قابلمه شکرک زد با یک قلمو که به آب و یا آبلیمو آغشته کرده ایم می کشیم تا نرم شود .
بعد از ۱۰ دقیقه که شربت با حرارت ملایم به جوش آمد آبلیمو را نیز اضافه کرده و صبر می کنیم چند جوش دیگر بزند و بعد از روی حرارت بر می داریم و زعفران را اضافه می کنیم و کناری می گذاریم تا شربت ما خنک شود .
حالا باید مواد بامیه را آماده کنیم .
در یک قابلمه آب را ریخته و روی حرارت قرار می دهیم . روغن جامد و دو قاشق از شربت آماده شده را به آب اضافه می کنیم و بعد از اینکه آب و شکر و شربت کاملا باهم ترکیب شدند و به جوش آمد تمامی آرد را یک باره اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم تا خمیر یکنواختی به دست آید .
خمیر به دست آمده را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در همان قابلمه روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد . بعد از آن خمیر صدای جلز ولز می دهد که نشان دهنده آن است که خمیر بامیه پخته است .
خمیر را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم تا خنک شود .
سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هم می زنیم . خمیری که در پایان به دست می آید باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد و به گونه ای باشد که به راحتی از داخل ماسوره قیف بیرون آید ولی شکل خود را از دست ندهد .
روغن را داخل قابلمه کوچکی می ریزیم ولی زیر آن را روشن نمی کنیم . خمیر را داخل قیفی که سر آن ماسوره شکوفه زده ایم ریخته و بامیه ها با قیف داخل روغن می ریزیم و با یک قیچی که از قبل چرب کرده ایم به اندازه دلخواه می بریم .
مواد را به چند قسمت تقسیم کرده و هربار یک مقدار از آن را داخل روغن می ریزیم چرا که بامیه ها به هنگام سرخ شدن پف می کنند .
حالا زیر حرارت را روشن می کنیم تا بامیه ها سرخ شوند . فقط دقت داشته باشید که بامیه ها با حرارت ملایم سرخ شوند .
بامیه های سرخ شده را از روغن خارج کرده و داخل شربتی که از قبل آماده کرده ایم می ریزیم به طوری که در شربت غوطه ور شوند . بعد از دو تا سه دقیقه بامیه ها را از داخل شربت خارج کنید .
تمامی بامیه ها را به همین روش آماده و بعد در ظرف مورد نظر چیده و روی آن را با کمی پودر پسته تزئین می کنیم .
منبع :
آشپزی آیکابان