سلام h a d i عزيز
. قبل از هر كاري بايد دقت نماييد كه ظرفيت كلي هاردديسك شما نبايد بيش از 250GB باشد! چون BootMagic با آن مشكل دارد! هم چنين قبل از هر كاري تمامي پارتيشنهاي خود را با دستور :
chkdsk drivename: /f /r
. چك نماييد. (به جاي
drivename حرف هر درايو را قرار دهيد مانند C يا D يا ... و براي چك درايو C با اين دستور بايد به سوالي كه ميشود y را بزنيد و ويندوز را ريستارت نماييد.)
. اگر از همه دادهةاي مهم شخصيتان هم (در درايوهاي ديگر) يك Backup روي CD يا DVD بگيريد ضرر ندارد!!!
. بعد سيستم را از روي CD من كه ايميجش در پست يك قرار دارد بوت نموده و كارهاي بعدي را از Partition Magic آن ادامه دهيد.
من الان درایو c ویندوز نصب هست حجم درایو هم 15گیگ هست.اول من با برنامه Norton PartitionMagic درایو c را پاک میکنم
. قبل از پاك كردن پارتيشنها در برنامه PM اول پارتيشن C يا همان Primary را انتخاب و از منو Partition گزينه Check for errors...
o را انتخاب نماييد و اگر مشكلي يافت روي Fix كليك كنيد بعد روي اولين پارتيشن Logical كنار پارتيشن C كليك كنيد و آن را نيز چك نماييد. بقيه پارتيشنها لازم به چك ندارند!
. بعد از حذف پارتيشن يكبار سيستم را ريستارت نماييد و دوباره به CD و برنامه PM برويد.
بعد همون درایو را به دو درایو Multi Primary تبدیل میکنم
و يك پارتيشن Logical كوچك 100MB با فرمت FAT32 در انتهاي اين فضا درست مينماييد.
ببعد یکی از درایو ها را اکتیو میکنم .بعد دکمه apply برنامه را میزنم بعد کامپیوتر ریست می کنم یکی از ویندوزها را نصب می کنم وقتی نصب شد
. در هنگام نصب ويندوز فرمت NTFS را انتخاب نماييد و
Qyuick فرمت را انتخاب نكنيد. بعد برنامه Bootmagic را نصب ميكنيد و دقت مينماييد كه نام هردو پارتيشن در منو آن هست و آن را فعال كرده و سيستم را ريستارت نماييد تا از درست كار كردن آن مطمئن شويد.
. اگر منو نمايش داده شد و با انتخاب ويندوز نصب شده، ويندوز بدون مشكل بالا آمد دوباره سيستم را ريستارت كرده و اينبار پارتيشن دوم را انتخاب نماييد و چون در آن OSي نيست با پيام خطا مواجه ميشويد. اما با اينكار پارتيشن دوم Active شده و پارتيشن اول از حالت Active خارج و به شكل Hidden در آمده است. در همين حال CD ويندوز دوم را قرار داده و سيستم را ريستارت و از روي آن بوت نماييد و آن را نصب كنيد.
. در اتمام نصب ويندوز چون MBR جديدي نوشته شده است منوي بوت BM حذف شده پس در همان ويندوز دوم به پارتيشن Logical بوت مجيك رفته و برنامه را اجرا نماييد و آن را فعال كنيد. همين!
(همه روشهاي فوق در eBook پست اول توضيح داده شده است)
. براي نصب Linux نيازي نيست كه حتمن آن را در يك پارتيشن Primary نصب نماييد بلكه ميتوانيد آن را در انتهاي هاردديسك و در يك پارتيشن مخصوص به خود با فايل سيستم EXT2 ايجاد نماييد. اما قبل از اين پارتيشن يك پارتيشن Swap با حداكثر فضاي 2G باشد ايجاد نماييد. در هنگام نصب هر دو پارتيشن را به نصاب Linux معرفي و دستور فرمت دهيد و اگر لينوكس شما Ubuntu هست در آخرين پنجره مرحله نصب بايد روي كليد Advanced كليك نماييد و پارتيشن EXT2 را براي نصب برنامه LILO كه Boot Manager لينوكس هست را انتخاب نماييد. و اگر Linux suse هست در وسطهاي مرحله نصب مكان Lilo رابايد همان EXT2 انتخاب نماييد. (با بقيه لينوكسها كار نكردم!)
. براي مثال به عكس پارتيشنهاي من توجه نماييد:
Click to see large view
موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
87/11/23