منتخب بازارچه

آموزش ویژوال بیسیک برای دوستداران دانش برنامه نويسی ويژوال بيسيک

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
8,249
لایک‌ها
4,544
محل سکونت
Shiraz 4 Ever
Salam in ketab ro az koja mishe dl kard?
 

mojtaba12

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2004
نوشته‌ها
11
لایک‌ها
0
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز:

من یک سوال داشتم اگه ممکنه توضیح بدید چطور میشه از یک فایل text از هر رشته آن مقداری را جهت استفاده در بانک اطلاعاتی به عنوان یک فیلد استخراج کرد
 

sshaffafi10

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
32
لایک‌ها
1
با سلام به تمامي اساتيد و دوستان.

اين تاپيك ايجاد شد تا شروعي باشد بر هم فكري و هم انديشي در آموزش برنامه نويسي.

كمك اساتيد پشتيبان ماست.
و شركت دوستداران ويژوال بيسيك باعث تقويت بحث.

قراره از روي يك كتاب مباحث اوليه بحث بشه.
يعني آشنايي اوليه و آشنايي با مفاهيم.
با تشكر.
.
------------------------------------------------------------------------------------------

من ابتدا سوالاتی میپرسم که مدام در کتاب با آنها برخورد دارم و معادل فارسی یا انگلیسی آنها را میخواهم. چون هر

دفعه با یه عنوان این کلمات استفاده شده مثلا کلمه روال در هر فصل فرق میکنه فکر کنم ایراد نویسنده باشه

یه جا نوشته روال یه جا نوشته procedure خوب یا باید همه رو فارسی بنویسن یا همه رو انگلیسی... که انگلیسی بهتره

به امید خدا میریم جلو.....
sghlxcgdfg
 

sshaffafi10

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
32
لایک‌ها
1
با سلام به تمامي اساتيد و دوستان.

اين تاپيك ايجاد شد تا شروعي باشد بر هم فكري و هم انديشي در آموزش برنامه نويسي.

كمك اساتيد پشتيبان ماست.
و شركت دوستداران ويژوال بيسيك باعث تقويت بحث.

قراره از روي يك كتاب مباحث اوليه بحث بشه.
يعني آشنايي اوليه و آشنايي با مفاهيم.
با تشكر.
.
------------------------------------------------------------------------------------------

من ابتدا سوالاتی میپرسم که مدام در کتاب با آنها برخورد دارم و معادل فارسی یا انگلیسی آنها را میخواهم. چون هر

دفعه با یه عنوان این کلمات استفاده شده مثلا کلمه روال در هر فصل فرق میکنه فکر کنم ایراد نویسنده باشه

یه جا نوشته روال یه جا نوشته procedure خوب یا باید همه رو فارسی بنویسن یا همه رو انگلیسی... که انگلیسی بهتره

به امید خدا میریم جلو.....
سلام خوب هستید
 

sshaffafi10

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
32
لایک‌ها
1
با سلام به تمامي اساتيد و دوستان.

اين تاپيك ايجاد شد تا شروعي باشد بر هم فكري و هم انديشي در آموزش برنامه نويسي.

كمك اساتيد پشتيبان ماست.
و شركت دوستداران ويژوال بيسيك باعث تقويت بحث.

قراره از روي يك كتاب مباحث اوليه بحث بشه.
يعني آشنايي اوليه و آشنايي با مفاهيم.
با تشكر.
.
------------------------------------------------------------------------------------------

من ابتدا سوالاتی میپرسم که مدام در کتاب با آنها برخورد دارم و معادل فارسی یا انگلیسی آنها را میخواهم. چون هر

دفعه با یه عنوان این کلمات استفاده شده مثلا کلمه روال در هر فصل فرق میکنه فکر کنم ایراد نویسنده باشه

یه جا نوشته روال یه جا نوشته procedure خوب یا باید همه رو فارسی بنویسن یا همه رو انگلیسی... که انگلیسی بهتره

به امید خدا میریم جلو.....
سلام خوب هستیهعغهخغفل غ فعغف غعد
 

599gtb

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
17 آگوست 2009
نوشته‌ها
1
لایک‌ها
0
سلام به همگی خسته نباشید
من چند تا سوال داشتم که هر جا دنبال جوابشون گشتم پیدا نکردم
من تازه کارمو با وی بی شروع کردم و چیز زیادی نمیدونم اگه سوالام مبتدی بودن به بزرگی خودتون ببخشید

سوال اولم اینه که سورس یعنی چی؟

سوال دومم اینه که من یه برنامه ای طراحی کردم م میخوام اونو اجرا کنم ولی موقع سیو یه جوریسیو میشه که فقط توسط خود برنامه وی بی باز میشه یعنی با پسوند مربوط به خود وی بی من میخوام برنامم به صورت یه فایل مستقل باز بشه یعنی روی هر کامپیوتری باز بشه بدون خود وی بی
مثه این برنامه
کد:
http://www.box.net/shared/7kxd16a7eb
حجمش 6 کیلوبایت بیشتر نیست منظورم فایله Line Game داخل پوشه هست

با تشکر همگی موفق باشید
 

v.dragon

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
7 نوامبر 2009
نوشته‌ها
1
لایک‌ها
0
سلام به شما برنامه نویسان حرفه ای
دوستان عزیز من می خوام برنامه ای بنویسم که رمز دلخواه کاربر را دریافت بکنه دریافت کنه
و کاربر بتونه اون رمزی که داده رو عوض بکنه
اگر شما بتو نید کمکی به من بکنید خوشحال میشم
 
Last edited:

www.sitedesigngroup.ir

Registered User
تاریخ عضویت
2 دسامبر 2013
نوشته‌ها
221
لایک‌ها
25
با سلام.
من مقداري توضيح مي دهم ، اگر كم بود يا ناقص بود دوستان اصلاح و تكميل مي كنند.
از سويي چون اين تاپيك براي رفع نياز شماست ، من هم به منظور رفع نياز شما پاسخ مي دهم.
اگر به چيزي من توجه نكردم تاكيد كنيد تا باز بحث شود.
= == = = = == = = =
در تمام زبانهايي كه من تابحال كار كرده ام ، متغير وجود داشته ، چه زبانهاي سيستمي و چه زبانهاي نتي. دسته اول مثل پاسكال و سي و بيسيك و دسته دوم مثل php .

متغير به نظر من بهترين دوست برنامه نويس است . چون در اختيارشه و مثل ابزار مي تونه ازش استفاده كنه. گاهي مثل چشم برنامه نويسه براي پيگيري روند اجراي برنامه و گاهي محلي براي ذخيره چيزي و هزار كاربرد ديگر.

در وي بي كار با متغير ساده است و وي بي خيلي مهربان است در اين مورد. مثلا شما مي توانيد بدون تعريف متغير هم از آن استفاده كنيد ولي در اكثر زبانها چنين نيست. اگر مي خواهيد مثل بقيه زبانها بشه اين مورد، كلمه option expilicit را بالاي همه كدها بيافزاييد يا برويد به option وي بي و تيك مربوطه را بزنيد.
اگر يكي از اين دو كار را بكنيد ، آنگاه مثل ساير زبانها بايد اول متغير را معرفي كنيد و بعد استفاده كنيد. مثل دستور زير معرفي كنيد.
کد:
Dim a As Integer
غلط نوشته بودم كه آرش جان تذكر داد و اصلاح كردم.
من نوشته بودم
dim int a
كه سينتكس سي بود--البته سي هم كه چه عرض كنم. ((سي وي بي)) ساخت سالك

و اينجوري مقدار اوليه مي دهيم:

کد:
a=100
البته به كتاب مراجعه كنيد براي داشتن كد و دستور صحيح . چون من به كدنويسي سي الان عادت كرده ام و ممكنه اشتباه بنويسم. در سي بعد هر دستور يك سمي كالن مي گذارند و من خيلي سعي كردم تا اين اشتباه را اينجا نكنم.

در دستور هاي بالا ، dim هم هست. من زياد بهش توجه نمي كنم. گويي از qbasic به وي بي هم آمده. شايد اول كلمه ديمانسيون باشد. اگر خواستيد بيشتر تحقيق كنيد يا بگيد تا من تحقيق كنم ولي در گام اول من زياد برايش وقت نمي گذارم.

براي اين كه دركتان از متغير بهتر باشد ، بايد بدانيد كه تعريف يك متغير يعني رزرو محلي در حافظه. براي integer به معناي عدد صحيح ، مثلا دو بايت رزرو مي شوند و براي يك عدد long چهار بايت مثلا. باز به كتاب مراجعه كنيد . شايد من با long در سي قاطي كرده ام.
در وي بي اگر مقدار اوليه به متغير ندهيد ، به طور اتوماتيك صفر به آن داده مي شود ولي در سي وقتي يك متغير محلي تعريف كنيم و مقدار اوليه ندهيم، هر چي در ram باشه ميشه مقدار اوليه آن. و يك عدد اجق وجق ميشه .

= == = = == = = = == ==
روال يا PROCEDURE: اگر ميشه چند خط تايپ كنيد از كتاب هر بار. چون من خودم كتاب ندارم و براي هر كلمه بايد بروم در گوگل سرچ كنم. ولي من خودم با تجربه شخصي خود ، يك بلوك از دستورات در نظر مي گيرم. كه دوستان خواهشا تكميل كنند.
ولي بگذاريد در قدم اول و شروع روي EVENT PROCEDURE بحث كنيم.
چون اولين چيزيه كه شما باهاش سروكار داريد.
اولا event به معني رويداد است. يا واقعه. سختش نكنيم. همان كليك مثلا. كليك هر ابزار مثل دكمه و تكست باكس و كلا هر ابزار روي جعبه ابزار كه روي فرم آورده ايم و run شده برنامه.
تقربيا تمامي ابزارها مي توانند به رويداد كليك واكنش نشان دهند.
تمرين عملي: يك دكمه روي فرم بياندازيد. روي دكمه دابل كليك كنيد. فورا پنجره كد ظاهر شده و كد زير را خواهيم داشت:

کد:
Private Sub Command1_Click()

End Sub
حالا (به نظر من) هر چي دستور در ميان اين دو خط كد بنويسيد ميشه EVENT PROCEDURE براي رويداد كليك دكمه (كامند باتن)
يعني موقع اجراي برنامه وقتي كاربر روي دكمه كليك كند ، تمام دستوراتي كه ما در اين قسمت نوشته ايم اجرا مي شود.


بعدي MODULE : من خودم در اين قسمت مشكل دارم ولي ماژول يك فايل است كه قسمتي از كد ما درونش نوشته ميشه.
تمرين عملي:
از منوي PROJECT روي زيرمنوي add module كليك كنيد. يك پنجره ميايد كه روي open كليك كنيد.
حالا پروژه را در my document ذخيره كنيد. از منوي file گزينه save project as . آنگاه خواهيد ديد كه سه بار بايد save كنيد. يك بار پروژه را. يك بار فرم را و يك بار ماژول را.
حالا به محل ذخيره هم اگر برويد ، خواهيد ديد كه سه فايل داريد.

فرق فرم و ماژول: ماژول پنجره ندارد ولي فرم دارد. منظورم پنجره كد نيست. هر دو پنجره كد دارند. آن يكي منظورم است. چي ميگن بهش؟ پنجره آبجكت فكر كنم.

استفاده از ماژول فوايدي دارد. كه مرز سواد من ديگه اينجاست ولي يك دوستم مي گفت از فوايدش اينه كه مي توانيد يك متغير آنجا تعريف كنيد و گلوبال ميشه آن متغير.
متغير گلوبال يعني در تمام پروژه شناخته شده است. مثلا فرق كنيد پروژه شما 20 فرم داره و 30 ماژول. متغير گلوبال در همه آنها با شخصيته.
من خودم از ماژول زياد استفاده نكردم. دوستان بايد كمك كنند. من همه كدهايم را در همان فرم 1 مي نوشتم چون برنامه هاي بزرگ با وي بي كار نكردم.

اما تابع: در وي بي توابع را ميشهبه دو قسمت تقسيم كرد . در سي هم همين جوره.
دسته اول توابع خود وي بي.
دسته دوم توابعي كه ما تعريف مي كنيم.

در وي بي دو جور تعريف داريم.
اولي sub
دومي function

من هر دو را روال مي نامم. مهم هم نيست چه بناميم . مهم اينه كه باهاشون برنامه هاي قوي بنويسيم.

در سي دو جور نداريم. همه function است. در سي function ها ممكنه چيزي برگردانند يا برنگردانند. اين دو نوع ميشه همين دو نوع وي بي كه در بالا گفتيم يعني sub و function .

توابع خود وي بي هم ممكنه مقدار برگردانند يا مقدار برنگردانند.
آنها كه مقدار برمي گردانند ، نياز به ظرفي است تا مقدار بازگشتي را تحويل بگيريم. آن ظرف يك متغير است كه قبلا ما آن متغير را تعريف كرده ايم.

براي توابعي هم كه خودمان تعريف كرده ايم و مقدار برمي گردانند ، همين طور.

راجع به طرز بكارگيري هر يك به كتاب مراجعه كنيد و در هر موردي مشكل بود با ذكر مثال بيان كنيد.
.

در وي بي وقتي پنجره كد رو باشد، از منوي tools در اولين زير منو يعني ادد پروسيجر ، شما 4 نوع پروسيجر(روال) را مي توانيد بيافزاييد. البته دستي هم ميشه اين كار را كرد. براي اين گفتم به اين زير منو برويد كه تجسم بهتري از انواع روالها داشته باشيد.
.

پس همين طور كه مي بينيد ، ساب و فانكشن هر دو روال(پروسيجر) حساب ميشه. چون با عنوان ادد پروسيجر ايجاد ميشه.

فعلا براي شروع اين مقدار توضيح ناقص و شايد غلط را دادم. دوستان انشا الله اصلاح مي كنند.
شما هم اگر قسمتي را هنوز مشكل داريد ، باز بپرسيد. خودتان هم ور برويد. مثلا چند ماژول اضافه كنيد و مقداري كدنويسي كنيد و بعد ببينيد كجا ها به error برمي خوريد. همين به error برخوردن خودش بهترين معلمه. البته نمي گويم كه هر برنامه اي كه error نداد بي نقصه ولي وقتي اجرا بشه يك راهنمايي هايي شما مي توانيد موقع اجرا بگيريد با ور رفتن و تغيير كدها.
.
ممنونم.
 

pony'sdown

فروشنده معتبر
فروشنده معتبر [؟]
تاریخ عضویت
10 آپریل 2015
نوشته‌ها
162
لایک‌ها
77
ممنون استفاده کردیم
 
بالا