• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ولادیمیر پوتین:
تحریم‌ها تاثیر بومرنگ را بر غرب خواهند داشت


ولادیمیر پوتین اظهار کرد تحریم‌هایی که بر سر بحران اوکراین علیه کشورش وضع شده اند، تاثیر بومرنگ را برای غرب خواهند داشت.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس جمهور روسیه با انتقاد از آمریکا گفت: نگرش دنیای تک قطبی شکست خورده است. وی همچنین از شرکت‌های اروپایی برای رویکرد واقع بینانه ای که در خصوص روسیه در پیش گرفتند، تمجید کرد.



بر اساس گزارش رویترز، اتحادیه اروپا برای تامین گاز مورد نیاز خود به شدت به روسیه متکی است و برخلاف آمریکا تمایلی به وضع تحریم‌های شدید علیه این کشور نداشته است.



پیش از این دانیل گلاسر، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تامین مالی تروریسم در اظهاراتی به نمایندگان مجلس این کشور اذعان کرده بود که متحدان اروپایی واشنگتن به دلیل تاثیر اقتصادی و مالی بیشتری که از مسکو می‌پذیرند، نسبت به تحریم‌ها محتاط‌تر هستند.



همچنین گزارش بلومبرگ از شاخص‌های سهام نشان می‌دهد از 17 مارس که آمریکا متحدان تجاری پوتین را در واکنش به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه تحریم کرد، شاخص سهام ام اس سی آی روسیه 22 درصد صعود کرد و حدود 90 میلیارد دلار به ارزش بازار افزود در حالیکه در همین مدت شاخص ام اس سی آی بازار نوظهور 10 درصد و شاخص استاندارد اند پورز 500 تنها 2.9 درصد صعود داشت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تصميمات مخل رقابت
روزنامه دنیای اقتصاد -
علي فرحبخش
انحصارات يكي از مصاديق مهم شكست بازار است؛ جایي كه امكان دسترسي به يك قيمت رقابتي در بازار وجود ندارد و انحصارگر بدون يك منحني عرضه قادر است با تغيير ميزان توليد به سطح قيمت مورد‌نظر خود دست يابد. در اين شرايط توليد‌كننده مي‌تواند هر قيمتي را بر مصرف‌كننده تحميل كرده و با كاهش هرچه بيشتر رفاه مصرف‌كننده، سود خود را در سطح حداكثري حفظ کند. به این لحاظ تنظيم انحصارات يكي از مهم‌ترين مسووليت‌هاي دولت‌ها است كه در شرايط شكست بازار مطرح مي‌شود.
اولين گام در راه شكست انحصار، حذف يا كاهش موانع ورود به بازار است. به این لحاظ انحصار ادامه می‌یابد، مگر آنكه رقباي جديدي قادر باشند با ورود به بازار و افزايش عرضه سطح قيمت‌هاي قبلي را بشكنند. در مورد صنعت خودرو نيز كه در سال‌هاي اخير در اختيار دو غول خودروسازي كشور قرار گرفته است، اولين و بهترين راه‌حل، كاهش ديوار تعرفه‌ها و ايجاد امكان رقابت بيشتر در اين صنعت است. به دلايل متعدد اين راه‌حل ممكن است در كوتاه‌مدت دشوار يا اجراي آن با تبعات مختلف سياسي و اجتماعي همراه باشد. چنين است كه در مورد برخي كالاهاي خاص انحصاري مساله قيمت‌گذاري مطرح مي‌شود.
متاسفانه در سال‌هاي اخير موضوع قيمت‌گذاري از يك موضوع «استثنایي و ويژه» به يك موضوع «عام و فراگير» تبديل شده، به گونه‌اي كه بسياري از كالاهاي داراي بازار رقابتي را به نام حمايت از مصرف‌كننده يا توليد‌كننده در‌بر‌گرفته است. همين مداخلات قيمتي به ناكارآیي‌ها و ايجاد رانت‌هاي گسترده در بازار منجر شده و سوابق تاريخي متعدد نشان مي‌دهد كه قيمت‌گذاري غير‌تعادلي به ايجاد مازاد تقاضا يا مازاد عرضه در بازار منجر شده است. اگر قيمت‌ها پایين‌تر از سطح تعادلي تعيين شود، به مازاد تقاضا يا ايجاد صف منجر مي‌شود كه براي يك كالاي خاص متقاضيان بالقوه بيشتري نسبت به عرضه واقعي آن شكل گرفته‌ است.
موضوع جيره‌بندي و قيمت‌هاي چندگانه دولتي و آزاد، براي كالاهاي خاص ريشه در همين قيمت‌گذاري كمتر از سطح تعادلي دارد. قيمت‌گذاري بالاتر از سطح تعادلي نيز كه معمولا با نام حمايت از توليد‌كننده و بيشتر در بخش كشاورزي انجام‌ مي‌شود، به توليد بيش از حد يك كالاي خاص و گاه حتي فاسد شدن يا به دور ريختن آنها منجر مي‌شود.
شأن نزول تشكيل شوراي رقابت، مقابله با عوامل مخل رقابت و تنظيم انحصارات بوده است كه متاسفانه در بسياري از موارد از اهداف ذاتي خود دور شده و بيشتر بر قيمت‌گذاري كالاهاي خاص به‌ويژه خودرو متمركز شده است.
چنين سياستي نه فقط اقتصاد كشور را به سمت ايجاد فضاي رقابتي و كاهش محدوديت‌ها رهنمون نكرده است، بلكه مداخلات اين شورا در قيمت‌گذاري، خود عاملي در جهت ايجاد نوسانات بيشتر و سردرگمي مصرف‌كنندگان بوده است.
در‌حالي‌كه تاكنون هيچ‌گونه گزارشي از اين شورا در‌خصوص حذف انحصارات موجود يا برطرف‌ساختن عوامل متعدد مخل رقابت منتشر نشده است، به نظر مي‌رسد اين شورا تمركز خود را بر قيمت‌گذاري خودرو معطوف كرده كه با اهداف بنيادي اين سازمان فاصله‌اي آشكار دارد. در خصوص قيمت‌گذاري خودرو نيز تاكنون فرمول‌هاي متفاوتي پيشنهاد شده است كه به نظر مي‌رسد برخي از اصول بديهي اقتصاد را ناديده مي‌گيرد.
مهم‌ترين ابزار يك انحصارگر در كنترل قيمت‌ها سطح عرضه است. براي مثال اگر شركت سايپا سطح توليد پرايد را به يك ميليون دستگاه در سال افزايش دهد، قيمت اين خودرو در بازار تا سطح قابل ملاحظه‌اي كاهش خواهد يافت؛ در‌حالي‌كه اگر اين خودرو فقط هزار دستگاه در سال توليد شود، قيمت آن مي‌تواند تا چند برابر فعلي افزايش يابد. فارغ از ابهامات تكنيكي متعدد در‌خصوص تعيين قيمت خودرو كه در فرمول پيشنهادي شوراي رقابت وجود دارد، سوال كليدي آن است كه اساسا شوراي رقابت چه ابزار كليدي براي كنترل روزانه عرضه در بازار خودروهاي مختلف در‌اختيار دارد. ميزان عرضه يك خودرو در طول سال ممكن است، خواسته يا ناخواسته دستخوش تغييراتي شود و مشخص نيست اين عامل مهم در كنترل كدام مرجع قانوني خواهد بود.
عدم توجه به اين موضوع مهم به پديده قيمت‌هاي دوگانه و گاه چندگانه در بازار منتهي مي‌شود. شرايطي كه قيمت‌هاي اعلام‌شده از سوي مراجع رسمي همچون شوراي رقابت يا ساير سازمان‌ها با قيمت معاملاتي خودرو در بازار تفاوت‌هاي چندميليوني داشته و به ايجاد رانت‌هاي بزرگ و همچنين تضييع حقوق مصرف‌كنندگان منجر مي‌شود. قيمت يك كالا همواره با عوامل مختلف عرضه و تقاضا دستخوش تغيير مي‌شود و مشخص نيست، اين شورا چگونه قادر است با ملحوظ كردن همه اين عوامل قيمت خودرو را روزانه در بازار تعيين كند.
به‌عنوان يك مصداق عيني مي‌توان به فرمول جديد پيشنهادي شوراي رقابت اشاره كرد كه پيش‌بيني شده است، در صورت اجرا به افزايش قيمت رسمي خودرو منجر شود، در حالي كه با افزايش توليد خودرو در ماه‌هاي اخير روند قيمت‌ها سير نزولي گرفته كه گاه از آن با نام تخليه قيمتي در بازار خودرو ياد مي‌شود. سابقه سال‌هاي اخير در قيمت‌گذاري خودرو از سوي شوراي رقابت و عدم تبعيت بازار از قيمت‌هاي پيشنهادي نشان مي‌دهد كه اساسا اين مداخلات قيمتي به غامض‌تر‌شدن هرچه بيشتر بازار انجاميده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در جمع تعدادی از طلاب بیان شد:

انتقاد آیت‌الله شبیری زنجانی از ترویج دهه‌های پیاپی عزاداری

قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید شیعیان نسبت به ترویج دهه‌های پیاپی عزاداری هشدار داد و گفت: افراط در عزاداری‌ها به تفریط می‌انجامد. از آنجا که جامعه نمی‌تواند نسبت به همه عزاداری‌های پیاپی مراقبت داشته باشد سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی می‌آورد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی سید موسی شبیری زنجانی در جمع تعدادی از روحانیون و طلبه‌های حوزه علمیه قم که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، ترویج دهه‌های پیاپی عزاداری را زمینه ساز رویگردانی جامعه از عزای اهل بیت (ع) دانست و گفتند: همین طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداری‌ها را به وجود می‌آورد. افراط در عزاداری‌ها به تفریط می‌انجامد.

وی با تأکید بر اینکه موضوع هتک عزاداری را عرف تشخیص می‌دهد و مسئله ای شرعی نیست، خاطرنشان کرد: حدیث خاصی راجع به مدت زمان عزاداری‌ها وجود ندارد. از نظر شرعی هتک حرمت عزای اهل بیت (ع) خلاف شرع است، اما این که چه کاری هتک حرمت است را خود افراد باید تشخیص بدهند.

استاد برجسته حوزه افزود: عقیده ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت، موجب هتک حرمت می‌شود یا خیر، حجت نیست بلکه تشخیص این موضوع بر عهده عرف است جامعه مشخص می‌کند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود.

عده‌ای با افراط در عزاداری‌ها زمینه هتک حرمت را فراهم می‌کنند

آیت الله شبیری زنجانی با ابراز نگرانی از اینکه عده‌ای امروزه با افراط در عزاداری‌ها زمینه هتک حرمت را فراهم می‌کنند، گفت: این افراد در این زمینه مسئولند. آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت (ع) بودن است موظف به چنین کارهایی است؟!

وی ادامه داد: امروزه برخی از منبری‌ها و بعضی از مداح‌های بی تقوا حرفهای بی سند و مجالس بی سندی را ترویج می‌کنند نظر عرف، پس از ترویج آن در جامعه، ممکن است به اینکه هرگونه مجلس شادی در این ایام، هتک حرمت باشد تغییر کند البته در این صورت موضوع هتک حرمت محقق است و افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند ولی آیا ما باید دنبال این باشیم که آنقدر در اذهان مردم بعضی از مصادیق را به عنوان هتک عزاداری مطرح کنیم و آن را تبلیغ کنیم تا واقعا عرف آن را هتک بداند؟ آیا شرع چنین سفارشی به ما کرده است؟
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور:
این قدر در زندگی مردم مداخله نکنیم/نمی‌توان به زور و شلاق مردم را به بهشت برد/می گویند فرد پیروز موفق نشود تا کاندیدای ما در چهارسال بعدی در انتخابات موفق شود
رئیس جمهور بحث هسته‌یی را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: ما در این زمینه نمی‌خواهیم بالاتر از حق قانونی و طبیعی و روشنمان قدمی برداریم، چنانچه گفته‌ایم و می‌گوییم و خواهیم گفت در پی فناوری صلح آمیز بوده و هستیم و البته نخواهیم گذاشت که دشمنان و ابرقدرت‌ها گوشه‌ای از حق ملی ما را زیر پا قرار دهند و بخواهند به ما زور بگویند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جمهور تصریح کرد: این قدر در زندگی مردم مداخله نکنیم، ولو به خاطر دلسوزی ؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان به زور و شلاق مردم را به بهشت برد.



به گزارش «انتخاب»، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در همایش بیمه سلامت همگانی که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد با گرامی داشت سالگرد سوم خرداد و با اشاره به اهمیت موضوع سلامت و بیمه همگانی گفت: هدف ما طبق سند چشم انداز 20 ساله تبدیل کشور به یک کشور توسعه یافته است.



وی با بیان این‌که تقریبا 9 ، 10 سالی است از زمان ابلاغ سیاست‌های چشم انداز 20 ساله می‌گذرد، گفت: خوشبختانه یک ده سال دیگر از آن 20 سال باقی مانده است.



وی اضافه کرد: ما در ده سال اول می‌بایست به نحوی حرکت می‌کردیم که به نیمی از اهداف می‌رسیدیم. یعنی باید سالانه رشد 8 درصد می‌داشتیم تا طی 20 سال به نقطه چشم انداز برسیم.





رئیس جمهور افزود:متاسفانه در ده سال اول شرایط ما در این زمینه شرایط مناسبی نبود. در سالهای اولیه رشدمان 4 و نیم درصد بود. در یکی دو سال بعد وضع ما بهتر شد، اما در دو سه سال اخیر وضع به گونه‌ای شد که در سال 91 رشد ما به منفی 5.8رسید. در مورد سال 92 نیز هنوز آمار اعلام نشده، ولی علی القاعده سال 92 نیز منفی خواهیم بود.



رئیس جمهور تصریح کرد: ان شاء الله در سال 93 به حول و قوه الهی و با کمک همه‌ی مردم یکی از اهداف مهم دولت این است که میزان رشد در کشور مثبت شود، و در سال‌های بعد این میزان رشد را افزایش دهیم.



وی با بیان این‌که در ده سال آینده باید با یک حرکت ملی و بنا به گفته‌ی مقام معظم ***** با یک عزم ملی و مدیریت جهادی کار را به پیش ببریم، ادامه داد: من ناامید نیستم . ان شاء الله ما می‌توانیم بخش بزرگی از عقب ماندگی 10 سال قبل را در اجرای سیاست‌های چشم‌انداز 20 ساله در 10 سال بعد جبران کنیم و این شدنی است که ما به اهداف چشم انداز دست پیدا کنیم.



رئیس جمهور با بیان این‌که این موضوع یک اراده ملی می‌خواهد و همه باید در این ارتباط دست به دست هم بدهیم، گفت: دراین راستا باید غم ما همه یک چیز باشد و یک سوال را از یکدیگر بپرسیم که چرا توسعه یافته نیستیم. اگر این سوال ملی شود و عزم‌ها و اراده‌ها دراین راستا سوق داده شود کار ما درست می‌شود.



وی با اشاره به فتح خرمشهر گفت: علت پیروزی ما در خرمشهر این بود که یک سوال ملی در این ارتباط ایجاد شد. سوال این بود که چرا خرمشهر سقوط کرد و چرا نباید به کشور بازگردانیمش و با توجه به این سوال عزم و جزم ملی ایجاد شد و ما توانستیم خرمشهر را دوباره فتح کردیم.



رئیس جمهور تاکید کرد: فتح خرمشهر پشت قباله هیچ کس و هیچ نهادی نیست. پشت قباله ی ملت ایران است . همه به صحنه آمدند در جنگ صحنه‌های عجیب و غریبی را می‌دیدیم، همه حضور داشتند ونقش آفرین بودند . در سال 62 من یک روز در جبهه از صبح تا غروب در حال بازدید بودم و درآن روز دیدم که فرزندان روسای سه قوه در جبهه بودند. بعد من در یک سخنرانی در دو کوهه گفتم که ما پیروز می‌شویم چرا که همه در این صحنه هستند.



رئیس جمهور با بیان این‌که هر چیزی را که یک ملت اراده کند، خداوند نیز عنایت می‌کند در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: امروز باید توسعه ، دغدغه‌ی ما شود و اگر این اتفاق صورت بگیرد و همه ما یک صدا شویم می‌توانیم به اهدافمان در این ارتباط برسیم.



وی با اشاره به اهمیت سند چشم انداز 20 ساله گفت: ما برای این که به اهدافمان برسیم باید در ده سال دوم دو برابر تلاش کنیم.



وی با بیان این که مقام معظم ***** در یک سخنرانی فرمودند بعد از قانون اساسی سند چشم انداز دارای اهمیت است گفت: در واقع این سند از دیگر سیاست‌ها مهمتر است.



رئیس جمهور با بیان این که تحقق توسعه بدون توسعه در **** سلامت امکان پذیر نیست افزود: سلامت جسم و روح مردم باید دغدغه‌ی ما باشد مردم باید از هر دو نظر سالم باشند.



وی با تاکید بر این که نباید مردم را بیهوده و بدون جهت نگران کرد و باید بگذاریم مردم راحت باشند، گفت: اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.پیامبر (ص) شلاق در دست نداشت، پیامبر (ص) بشیر و نذیر بود و ما نیز باید بشیر و نزیر باشیم.همه باید کاری کنیم که آرامش در جامعه حاکم باشد.



روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: دعواهای گروهی و جناحی یک حدی از آن بد نیست. من در مورد این مسائل تعبیر نمک را به کار نمی‌برم، تعبیر فلفل را به کار می‌بریم. وجود فلفل یک مقدارش مشکلی ندارد، ولی وقتی همه غذا پر از فلفل شود داد آدمی در می‌آید.



رئیس جمهور افزود: همه چیز اندازه‌ای دارد . رقابت‌ها و دعواهای حزبی و جناحی نیز تا یک حدی معمول است، ولی اگر بنا باشد که همه شود دعوای جناحی و گروهی این خوب نیست. ما همیشه انتخابات داریم. اگر این مسائل را از 6 ماه قبل انتخابات شروع کنیم، اشکالی ندارد، ولی در کشور وقتی یک انتخابات تمام می‌شود، بلافاصله دعوا برای انتخابات بعدی شروع می‌شود.



وی ادامه داد: در دنیا نیز انتخابات مهم است، ولی از 6 ماه و یا یک سال قبل این مباحث شروع می‌شود و مقدمات آن فراهم می‌شود و در دو ماهه آخر اوج می‌گیرد، ولی در کشور ما به محض این که انتخابات تمام شد این مباحث برای انتخابات بعدی آغاز می‌شود و شروع می‌کنیم که کسی که پیروز شده موفق نشود و دراین راستا این استدلال به کار برده می‌شود که فرد پیروز موفق نشود تا کاندیدای ما در چهارسال بعدی در انتخابات موفق شود.ما در قواعد بازی مشکل داریم و باید آن را حل کنیم.



رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در همایش بیمه سلامت همگانی با بیان این‌که در **** سلامت باید از نظر روحی به مردم آرامش دهیم و ازلحاظ جسمی نیز مشکلاتی که مردم در این ارتباط دارند را برطرف کنیم و عوامل آلودگی و معضلات در **** سلامت را کاهش دهیم گفت: همه‌ی ما می‌دانیم که اصل بهداشت است واگر بهداشت ناموفق شود نوبت به درمان می‌رسد، ولی اگر در زمینه‌ی بهداشت موفق باشیم درمان کمتر می‌شود.



رئیس جمهور با تاکید بر این که قدم اول بهداشت و قدم بعدی درمان است گفت : اگر می‌خواهیم توسعه پیدا کنیم جامعه ما باید سالم باشد و پولی که برای سلامت خرج می‌شود هزینه نیست.



روحانی به اهمیت توسعه انسانی اشاره کرد و اظهارداشت: جوانان ما باید استعدادشان شکوفا شود و در نظر داشت که مهمترین پایه توسعه ، توسعه‌ی انسانی است .



روحانی با بیان این‌که نفت و گاز پایه اصلی توسعه نیستند، گفت: پایه اصلی توسعه علم ، دانش و تولید علم و فناوری است.



رئیس جمهور ادامه داد: تصمیم ما این است که **** سلامت را متحول کنیم و به سمت نقطه‌ی مطلوب ببریم؛ گرچه با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید قدم به قدم جلوبرویم. اگر ما بتوانیم **** سلامت را در این کشور به نقطه مطلوب برسانیم این به معنای فتح خرمشهر است.



وی ادامه داد: من در همایشی که صبح در مورد فتح خرمشهر برگزار شده بود، گفتم که نگذارید فتح خرمشهر ، پیروزی و حماسه ما در سال61 باقی بماند ما هر سال باید فتح خرمشهر داشه باشیم و حماسه بیافرینیم. در سال 92 ملت ایران بر اساس تدبیر مقام معظم ***** در 24 خرداد یک حماسه سیاسی آفرید که خیلی مهم بود و در عرصه‌ی داخلی و خارجی تاثیر داشت و منطقه و دنیا این حضور مردم و انتخاب مردم که راه اعتدال بود را دیدند. مردم ما اعلام کردند که اما از افراط و خشونت روی گردانیم و مسیری که انتخاب کردیم میانه روی و اعتدال واخلاق است.



وی با اشاره به این که بسیاری از روزهای تاریخی ما در خرداد ماه آفریده شده از جمله 15 خرداد ، 3 خرداد و با بیان این که خرداد ماه مهمی برای ما بوده است، در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: ما باید در **** سلامت یک تحول مهم را بیافرینیم. ما باید دغدغه مردم درنظام سلامت را حداقل به حد معمول برسانیم. اکنون دغدغه‌ی مردم در این زمینه بیش از حد معمول است. **** سلامت و بیمه باید متحول شود و وزارت‌خانه‌های مسئول باید در این زمینه تلاش کند.



رئیس جمهور با اشاره به اهمیت برنامه ریزی و نظارت و ارزش‌یابی در این ارتباط به اهمیت آمادگی و توسعه نیروی انسانی در **** سلامت اشاره کرد و گفت: اگر پزشک و یا پرستارما عاشق کارش نباشد، با سواد نباشد و یا اخلاق حرفه‌ای نداشته باشد به جایی نمی‌رسیم. حتی اگر نظافتچی بیمارستان نیز متعهد و عاشق کار نباشد باز هم ما در این زمینه به جایی نمی‌رسیم.



وی ادامه داد: اگر مثلا همه چیز ما درست باشد و در بخش استریل مواد مشکل داشته باشیم و وسایل عمل جراحی استریل نباشد در این زمینه مشکل پیدامی‌کنیم. در ارتباط با این تحول باید تمام نیروی انسانی ما در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ، دانشگاه‌های علوم پزشکی و دیگر دستگاه‌های مسئول همه دست به دست هم بدهندتا این هدف محقق شود.



وی همچنین به اهمیت امکانات فیزیکی و وجودتجهیزات لازم برای تحقق این موضوع اشاره کرد و در بخش دیگیر از صحبت‌های خود گفت: امروز روز افتخارآمیزی است یک کاری که بیش از 20 سال در قانون گفته شده و شعارش داده شده است امروز می‌توانیم اعلام کنیم که عملیاتی کرده‌ایم و مردم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. البته این قدم اول است وباید در راستای ارزشمند شدن بیمه‌ها و الکترونیکی شدن آنها حرکت کنیم. پوشش بیمه‌ها باید افزایش پیدا کند. در حال حاضر بیش از 2 هزار و 300 قلم دارو تحت پوشش بیمه است. باید این ارقام افزایش پیدا کند.



روحانی ادامه داد: بیمه مانند چتری است که باید آن را گسترش داد تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم، گفت: دولت به تنهایی نمی‌تواند این هدف را محقق کند و باید سازمانهای مردم نهاد در این زمینه به صحنه بیایند . باید مردم نیز کمک کنند .



وی با ابراز امیدواری مبنی بر این که دولت بتواند در تحقق قول‌ها و مطالباتی که در زمینه‌ی سلامت به مردم داده محقق شود تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که در سال 93 یک تحول مناسب و خوب در **** سلامت و بیمه اجرا شود تا مردم احساس راحتی کنند و اگر بتوانیم این کار را به خوبی و با موفقیت به انتها برسانیم یک فتح خرمشهر و یک حماسه دیگر رخ داده است. امسال سیاست های کلی سلامت از سوی مقام معظم ***** ابلاغ شد باید آن را اجرا کنیم و ان شاء‌الله بتوانیم به آن نقطه مطلوب برسیم.



پیش از صحبت‌های رئیس جمهور علی ربیعی وزیر کار، تعاون رفاه اجتماعی و همچنین محسنی بندپی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران سخنرانی کردند.



در این همایش با حضور نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، علی ربیعی، وزیر کار ، تعاون و رفاه اجتماعی، هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی و همچنین رئیس جمهور به 13 نفر دفترچه بیمه سلامت همگانی اهدا شد که 9 نفر از آنها از استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان،خراسان جنوبی، لرستان، کردستان،شهرکرد، کهگیلویه و بویر احمد گیلان و تهران بوندد.



همچنین در این مراسم به دو نوزاد بی سرپرست نیز دفترچه بیمه سلامت همگانی اهدا شد که رئیس جمور پدرخواندگی این دو نوزاد را نیز بر عهده گرفت.



2 کودک در معرض آسیب نیز در این مراسم از دست رئیس جمهور دفترچه بیمه سلامت همگانی را دریافت کردند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در همایش «ما نگرانیم» در قم چه گذشت؟+ عکس
حجت‌الاسلام والمسلمین آشتیانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی سخنانی همه باید برای تبیین جریان فرهنگی تلاش کنند و با برطرف کردن هجمه‌ها و توطئه‌های دشمن در این مسیر ارزش‌های دینی را احیا کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همایش بزرگ حوزویان «ما نگرانیم» با حضور پر شور فضلا و طلاب حوزه علمیه در مدرسه فیضیه قم برگزار شد.

به گزارش انتخاب، همایش بزرگ حوزویان «ما نگرانیم» بعد از ظهر امروز در مدرسه فیضیه قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش همایش بزرگ حوزویان «ما نگرانیم» با حضور پر شور طلاب و فضلای حوزه علمیه برگزار شد.


در این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین ملکا رییس دفتر مقام معظم ***** در قم،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین آشتیانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین آقا تهرانی، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه قم،‌حجت‌الاسلام نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، مهدی امیر آبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام جلالی رییس دفتر آیت‌الله مصباح یزدی حضور داشتند.

مدیحه سرایی و ذکر مصیبت حاج مهدی سلحشور مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مناسبت شهادت امام موسی کاظم(ع) از دیگر بخش‌های این همایش بود.





همچنین حجت‌الاسلام سالک رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در سخنانی گفت: امروز صهیونیست بین الملل تصمیم گرفته که نور خدا را خاموش کند و در این راه همه ابزار خود را به کار گرفته است اما باید بدانند که در این مسیر راه به جایی نخواهند برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آشتیانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی سخنانی همه باید برای تبیین جریان فرهنگی تلاش کنند و با برطرف کردن هجمه‌ها و توطئه‌های دشمن در این مسیر ارزش‌های دینی را احیا کنند.

شایان ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه قم از دیگر سخنرانان این همایش بود که به علت بارندگی و نا مساعد بودن هوا سخنرانی وی انجام نشد.

تجمع کنندگان در این همایش با شعارهایی همچون؛ ما همه سرباز توایم *****‌ای گوش به فرمان توایم *****‌ای، خونی که در رگ ما است هدیه به **** ما است، و حوزویان سراسر پیرور خط **** از نگرانی‌های **** معظم انقلاب در مسائل فرهنگی حمایت کردند.

گفتنی است همایش بزرگ حوزویان ما نگرانیم از سوی اساتید، فضلا، طلاب حوزه علمیه، شورای اصولگرایان استان قم و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

همچنین بیانیه‌ای در پایان این همایش قرائت شد که در بخشی از آن آمده است: انتظار می‌رفت با توجه ویژه مسئولان و موثران عرصه فرهنگ نسبت به رخنه پدیده‌های ناهنجار فرهنگی اقداماتی درخور صورت پذیرد؛ مع الاسف با وجود تذکرهای متعدد دلسوزان **** و ابراز نگرانی‌های ***** معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ حوزه‌های علمیه، متصدیان امر، نه تنها به این هشدارها توجهی نشده و اقدام قابل توجهی صورت نداده‌اند، بلکه نشانه‌هایی از بسترسازی جهت نقش آفرینی عناصر ضد فرهنگی و مخرب به چشم می‌آید.

منبع: رسا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جنتی: سینه زنی و مداحی برنامه اصلی شبکه های ماهواره ای شیعی شده است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
علی جنتی روز (یکشنبه) در حاشیه هفتمین مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی در جمع خبرنگاران با انتقاد از تولیدات برخی از شبکه های شیعی در ماهواره ها اظهار داشت: هر چند که برنامه های مداحی در جای خودش لازم است اما اینکه یک شبکه 24 ساعته، 18 ساعتش را به این نوع مطالب اختصاص دهیم طبیعتا جذابیتش را از دست می دهد.

به گزارش انتخاب، وی گفت: معتقدم باید از لحاظ مادی به این شبکه ها کمک شود تا آنان بتوانند رسالتی را که برعهده گرفته اند، به نحو احسن انجام بدهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد هفتمین مجمع عمومی اتحادیه اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی افزود: این اجلاس ها می تواند به همبستگی، همفکری و تبادل نظر بین اعضای اجلاس کمک کنند.

جنتی ادامه داد: همچنین این اجلاس ها سبب استفاده از تجربیاتی که هر کدام از اصحاب رسانه ها در کشورهایشان دارند؛ می شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: تبادل در نوع آموزش ها از جمله دیگر مزایای یک کار جمعی همچون این اتحادیه است.

جنتی تصریح کرد اگر بپذیریم رسانه ها تاثیر مستقیمی بر مخاطبان دارند، طبیعتا هر کدام از رسانه ها در هر کشوری می توانند بر افکار عمومی آن کشورها تاثیر گذاشته و نهایتا در دولت ها نیز اثرگذار باشند بنابراین تشکیل این اتحادیه اقدام مبارکی است.

هفتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی و جشنواره اتحاد فردا امروز آغاز به کار می کند.

این اجلاس با شرکت شبکه ها و موسسه های عضو از 35 کشور جهان تا ششم خرداد ماه در تهران ادامه دارد و همزمان با آن پنجمین جشنواره اتحاد (جشنواره تولیدات اعضای اتحادیه)، پنجمین بازار فیلم اسلامی و چهارمین نمایشگاه تجهیزات و فناوری رسانه برگزار می شود.
منبع: ایرنا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پوتین: جنگ سرد جدیدی آغاز نمی‌شود/ موضع روسیه در قبال اوکراین عادلانه است

۰

رئیس جمهوری روسیه معتقد است که بعید به نظر می‌رسد جنگ سرد جدیدی آغاز شود و نظر خود را اینگونه ابراز داشته که هیچ کشوری و هیچ کس تمایلی به آغاز چنین جنگی ندارد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: الحاق شبه جزیره کریمه واکنشی قابل قبول از جانب مسکو به زبان قدرت از جانب غرب است که تلاش می‌کند تا از چنین ابزاری برای به ثمر نشاندن اقدامات خود استفاده کند.



وی در جریان سخنرانی با روسای رسانه‌های جهان در نشست بین‌المللی اقتصاد در سن پترزبورگ افزود: من گمان نمی‌کنم که جنگ سرد جدیدی آغاز شود، به نظر من این رخداد بار دیگر اتفاق نمی‌افتد.



پوتین افزود: افرادی که کودتای مسلحانه در کی‌یف را تشویق و تحریک کردند باید پیامدهای سنگین آن را نیز بپذیرند. پیامدهای این کودتای مسلحانه در اوکراین تاثیرات منفی بر جای گذاشته است و همچنان باید اقداماتی برای تطابق با اصول بین‌المللی در این راه صورت گیرد و برای موقعیت‌های موافقت شده براساس منافع یکدیگر تلاش شود.

رئیس جمهوری روسیه در ادامه صحبت‌هایش گفت: مسکو نمی‌تواند در گوشه‌ای بنشیند و به صحبت‌های دیگران گوش سپارد. به عقیده من غرب تلاش کرده تا از زبان زور و قدرت استفاده کند و آنچه را که به عقیده خودش قانونی است به کرسی بنشاند. بنابراین ما باید پاسخی قابل قبول به این زبان تند بدهیم. این مساله‌ای نیست که تنها روسیه با آن موافقت می‌کند. روابط دو جانبه به گونه‌ای است که نباید از مرزهای تعیین شده پارافراتر گذاشته و گونه‌ای ناخوشایند رفتار شود.



وی افزود: ابزارهای مورد استفاده در روابط دوجانبه برای همکاری‌های مشترک مورد استفاده قرار می‌گیرند و این ابزارها برای یافتن راه‌حل‌ها و توافقات استفاده می‌شوند.



پوتین درباره اوضاع اوکراین گفت: موضع روسیه در قبال اوکراین عادلانه است و مردم اروپا آن را مشاهده می‌کنند. در مورد نظرسنجی‌ها در اروپا عقیده من این است که اکثریت شهروندان اروپایی از موضع رهبران سیاسی خود درباره اوکراین حمایت نمی‌کنند اما از عقیده و موضع ما در قبال اوکراین تعداد زیادی حمایت و پشتیبانی می‌کنند.



پس از رفراندوم مارس سال جاری میلادی در کریمه که منجر به پیوستن این شبه جزیره به روسیه شد غرب نگرانی خود را در این باره ابراز داشت که پوتین با هدف ایجاد مجدد مرزهای قدیمی اتحاد جماهیر شوروی سابق این اقدام را انجام داده است اما پوتین همواره این تمایل را رد کرده و می‌گوید عقیده مردمی در غرب بیش از آن چیزی است که رهبران آن‌ها ابراز داشته‌اند.



وی در این باره گفت: این یک اظهارنظر نادرست است و بیانگر واقعیت نیست. آن‌ها تلاش می کنند تا برچسب جاه طلبی به ما بزنند در حالی که اینگونه نیست. ما نمی‌خواهیم امپراطوری یا اتحاد جماهیر شوروی را مجدد احیا کنیم. من تاکید دارم که هیچ کدام از سرویس‌های خاص و ویژه روسیه در کریمه فعالیت نمی‌کند.



رئیس جمهوری روسیه درباره منزوی کردن این کشور اعلام کرد که این اقدام غیرممکن است و درباره تحریم‌های غرب علیه روسیه گفت: به عقیده من آن‌ها با این کار نتیجه معکوسی را به وجود می‌آورند چرا که این تحریم‌ها بر روابط بین المللی روسیه هیچ تاثیری نمی‌گذارد. این تحریم‌ها ممکن است باعث تخریب نچندان کم روابط اقتصادی و برهم زدن اوضاع اقتصادی جهان شود و هیچ کس چنین روندی را نمی‌پذیرد. پیامدهای احتمالی این تحریم‌ها مطمئنا برای هرکسی منفی خواهد بود و این پیامدها بر اروپا، روسیه و اقتصاد جهان تاثیر منفی می‌گذارد. علاوه بر این آنچه که در اوکراین رخ می‌دهد منافع روسیه را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به امنیت ملی روسیه اشاره کرد.



پوتین درباره افزایش فعالیت‌های ناتو و احتمال پذیرش اوکراین برای اقدامات نظامی این ائتلاف گفت: این روند نه تنها ممکن بود باعث پذیرش حضور نظامیان ناتو در اوکراین شود بلکه باعث می‌شد تا سیستم‌های تهاجمی در قلمرو اوکراین مستقر شود که از جمله آن می‌توان به حضور نظامی در مناطقی از کریمه اشاره کرد. اگر چنین اتفاقی می‌افتاد پیامدهای ژئوپلیتیکی جدی برای روسیه به وقوع می‌پیوست که از جمله آن می‌توان به خروج یگان روس از منطقه دریای سیاه و درگیری‌های بلند مدت برای به دست گرفتن حق مشروع برای حضور در این منطقه اشاره کرد.



رئیس جمهوری روسیه با اشاره به "منافع ملی شرکا که یک مساله اصلی برای بهبود روابط و فعالیت‌های موثر است" به برقراری روابط با انگلیس اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم همچون گذشته با انگلیس همکاری داشته باشیم در صورتی که منافع دو کشور در این روابط حفظ شود.



پوتین درباره صحبت‌های پرنس چارلز، ولیعهد انگلیس که رئیس جمهوری روسیه را به هیلتر شبه دانسته بود نیز گفت: من در این باره هیچ چیز نشنیدم اما اگر این صحبت‌ها درست باشد غیرقابل قبول و نادرست است.

وی افزود: پرنس چارلز چندین بار به روسیه سفر کرده و اگر چنین اظهارنظری و تشبیهی درباره من گفته باشد کاملا غیرقابل قبول است و من مطمئنم که او چنین حرفی نزده چرا که او مرد با اخلاقی است. من شخصا با او ملاقات کردم و همین طور با سایر اعضای خانواده سلطنتی انگلیس و چنین رفتاری از این خانواده سلطنتی بر نمی‌آید.



پوتین همچنین اعلام کرده که آماده گفت‌وگو با ژاپن بر سر جزایر مورد مناقشه در اقیانوس آرام است اما ژاپن ممکن است برای این مذاکرات آماده نباشد.

ژاپن ماه گذشته میلادی علیه 23 تن از اتباع روس به لغو صدور ویزا مبادرت ورزید و پیرو راه ایالات متحده و اروپا در اعمال تحریم‌های گسترده علیه روسیه به خاطر اقدامات مسکو در اوکراین شد.



با این حال پوتین در جریان صحبت با گروهی از خبرنگاران خارجی در حاشیه نشست اقتصاد جهانی سن پترزبورگ گفت: ما آماده مذاکره با ژاپن هستیم. آیا ژاپن آماده است؟ البته من شخصا مطمئن نیستم.



مسکو و توکیو مدت‌هاست که بر سر این جزایر مورد مناقشه در شمال هوکایدو که در روسیه کوریل و در ژاپنی قلمروهای ژاپنی نام دارند، مناقشه و درگیری‌ دارند.



پوتین در این باره گفت: دو طرف منافع زیادی در حل این مساله مورد مناقشه دارند و تنها با فعالیت مشترک سخت می‌توانند این مناقشه را حل کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در اجلاس دبیران استانهای حزب موتلفه اسلامی،
عراقچی: باید بهانه را از دشمنان بگیریم/در تاکتیک می‌توان به دنبال برد - برد بود


سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران گفت: در اصول نمی‌توان به دنبال برد - برد بود اما در تاکتیک می‌شود.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، وی که در اجلاس دبیران استانهای سراسر کشور حزب موتلفه اسلامی سخن می گفت در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حاج حبیب الله عسگر اولادی با اشاره به مذاکرات با گروه 1+5 اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم فشارها، مخالفت‌ها و دشمنی دشمنان در طول 35 سال گذشته تبدیل به قدرت برتر منطقه شده است.

وی افزود: دشمنان انقلاب اسلامی هر روز به بهانه‌های مختلف به دنبال ضربه به **** بوده و فکر می‌کردند با اعمال تحریم‌های سخت می‌توانند جمهوری اسلامی را فلج کنند در صورتی که امروز ایران قدرت در منطقه و جهان است.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه هدف تحریم‌ها را مقابله با کل **** مقدس جمهوری اسلامی و بهانه تحریم‌ها را موضوع هسته ای عنوان کرد و بیان کرد: دشمنان همواره در طول سال‌ها به دنبال بهانه برای برخورد با جمهوری اسلامی بوده‌اند، و امروز موضوع هسته‌ای را بهانه خود قرار داده‌اند و این وظیفه ماست که بهانه را از دست آنها بگیریم.

عراقچی در ادامه گفت: ما باید هوشیار باشیم که هر ترفندی دشمن می‌زند با آن مقابله کنیم. آنها با تمسک به این بهانه که ایران به دنبال بمب هسته‌ای است برخی کشورها را در تحریم‌ها با خود همراه کرده‌اند.

وی افزود: هم بر اساس آموزه‌های اسلام و فتوای مقام معظم ***** و هم بنا بر محاسبات راهبردی، ما به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم و هیچگاه هم نخواهیم بود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران تاکید کرد: انرژی صلح آمیز هسته‌ای و موضوع مذاکرات یک موضوع ملی و متعلق به مجموعه **** است نه فقط دولت.

عراقچی تصریح کرد. ما به دنبال بازی برد- برد با غربی‌ها هستیم البته در اصول نمی‌توان به دنبال برد - برد بود اما در تاکتیک می‌شود. ما در این بازی برد – برد هیچ امتیازی نداده و نخواهیم داد. آنچه ما می‌پذیریم تنها انجام برخی اقدامات اعتمادساز است و اینکه ابهامات را پاسخ دهیم تا این که اطمینان حاصل شود برنامه نظامی هسته‌ای در کار نیست.

وی ادامه داد: برای ما اینکه برنامه صلح آمیز از جمله غنی سازی داشه باشیم و تحریم نباشیم برد بوده و برای آنها اگر اطمینان حاصل شود که سلاح هسته‌ای در کار نیست، برد است.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه اظهار داشت: شاید بتوان اینگونه گفت که امتیازی که ما به آنها می‌دهیم این است که بمب هسته‌ای نداشته باشیم که این در حقیقت هیچ امتیازی نیست چرا که هیچگاه دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم.

عراقچی در ادامه گفت: آنچه ما در مذاکرات به دنبال آن هستیم این است که برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود از جمله غنی سازی را تثبیت نموده و همچنین بهانه جویی برای اعمال فشارهای بیشتر بر ایران را از آنها بگیریم.

وی تاکید کرد: مذاکرات با غربی‌ها نه شکست خورده و نه بن بست رسیده است. مذاکرات ادامه دارد اگرچه هنوز به پیشرفت ملموسی نرسیده ایم که البته غیرطبیعی نیست.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در پاسخ به این سوال که موضوع تحریم‌ها به مذاکرات گره نخورد گفت: اینکه مقابله با تحریم‌ها به مذاکرات گره نخورد اصلی کاملا صحیح است که دولت باید در پی آن باشد. همانطور که مقام معظم ***** هم تدبیر فرموده اند اقتصاد کشور باید اقتصاد مقاومتی باشد تا هیچ عامل خارجی از جمله تحریم هیچگاه نتواند بر آن کوچکتری تاثیری داشته باشد. با این حال مسلم است که اگر دیپلمات‌ها قادر باشند از طریق مذاکره تحریم‌ها یا بخشی از آنها را بردارند باید این کار را انجام دهند ولی در کل راه حل نهایی آن است که اقتصاد به درجه‌ای از مقاومت برسد که اصولا کسی نتواند آن را تحریم نماید.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه گفت: در طول 11 سال گذشته دعوای ما و غربی‌ها از موضوع هسته‌ای به یک جنگ اراده‌ها تبدیل شد و هر طرف می‌خواست اراده خود را غالب کند.

وی افزود: توافق ژنو یک توافق مقدماتی برای آماده سازی فضای مذاکره بود. این توافق حق غنی سازی ما را می پذیرد و تضمین داده که در هر توافق نهایی هم غنی سازی ایران ادامه خواهد داشت.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران تاکید کرد: واقعیت صحنه ژنو و توافق آن به نفع جمهوری اسلامی شد. خط قرمز آمریکایی‌ها این بود که غنی سازی به صفر برسد اما می بینیم آنها از خط قرمز خود عبور کردند اما ما از هیچ یک از خطوط قرمز خود نگذشته‌ایم.

عراقچی تصریح کرد: ما "حق" غنی سازی را از غربی‌ها یا هیچ کس دیگر نمی‌خواهیم چرا که این حق برای ما وجود دارد. ما هم براساس ان پی تی و هم اصولا به عنوان حق ذاتی خود دارای حق غنی سازی هستیم؛ چه کسی آن را به رسمیت بشناسد چه نشناسد. آنچه ما از آنها می‌خواستیم این بوده و هست که به اجرای حق ما احترام بگذارند.

وی ادامه داد: نیازهای ما همواره در اولویت است و ما هیچگاه بر سر نیازها معامله نمی کنیم. امروز جمهوری اسلامی ایران فناوری و تاسیسات لازم برای از ابتدا تا انتهای چرخه سوخت هسته‌ای را در اختیار دارد و به همین دلیل در مذاکرات دست ما پر است. اگر مذاکرات تا 30 تیر به نتیجه نرسد کار سخت‌تر می‌شود؛ هرچند می‌شود شش ماه دیگر مذاکرات را ادامه داد. به اعتقاد من طولانی شدن مذاکرات به نفع نیروهای خارجی مخالف توافق ژنو است که در پی ایجاد تنش در منطقه هستند و می خواهند این توافق به سرانجام نرسد.

وی در پایان تاکید کرد: در مذاکرات هسته ای اجازه نداده‌ایم که هیچ موضوعی به غیر از هسته‌ای وارد شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علی جنتی هم نگران و دلواپس است



وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی که در سایت دولت منتشر کرد، با اشاره به دو تجمع دلواپسان در حوزه سیاست خارجی و فرهنگ، مخالفان را برمبنای واقعیت‌های جامعه و رهنمودهای مقام معظم ***** به چالش کشید.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این یادداشت که با عنوان «ما هم نگران و دلواپسیم»، نسبت به سرنوشت شعارهای انقلاب، تداوم و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی، عملکرد مانع و مخرب برخی گروه‌های سیاسی، افزایش دروغ و ریا و کاهش کرامت انسان‌ها، همچنین جعل و تحریف‌هایی که مسؤولان **** و مردم را به سوء تفاهم‌هایی دچار می‌کند، ابراز نگرانی شده است.





در یادداشت علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - آمده است: چندی پیش جمعی از کسانی که اخیراً دچار نگرانی شده‌اند، با تجمع در لانه جاسوسی آمریکا، مراتب دلواپسی خود را نسبت به مذاکرات ژنو درخصوص برنامه هسته‌ای ایران ابراز داشتند؛ بدون توجه به این واقعیت که تمامی این مذاکرات با رخصت و هماهنگی مقامات عالی **** صورت گرفته و هیأت مذاکره کننده نیز بارها بر ایستادگی بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است. همچنان که مقام معظم ***** نیز در مناسبت‌های مختلف مراتب اعتماد خود را به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ابراز داشته‌اند. روز گذشته نیز جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با فراخوان طلاب و مردم قم در مدرسه فیضیه تجمع نموده و نگرانی خود را از وضعیت فرهنگی کشور ابراز نمودند.



جنتی در ادامه تصریح کرده است: از آنجا که اینجانب برخی از شرکت‌کنندگان در این فراخوان‌ها را از نزدیک می‌شناسم، به‌خوبی می‌دانم که از سر احساس مسئولیت و ادای تکلیف ابراز نگرانی می‌کنند و به اصلاح امور می‌اندیشند. اکنون که کاروان جماعت‌های نگران و دلواپس به راه افتاده است، من نیز لازم دیدم به این کاروان بپیوندم و به عنوان یکی از خادمان فرهنگ کشور نگرانی‌های خود را بیان کنم. اما نگرانی من و بسیاری از دولتمردان و دلسوزان **** با جماعتی که در لانه جاسوسی و فیضیه تجمع کرده‌اند، متفاوت است. ما نیز نگران وضعیت فرهنگی کشور هستیم که با وجود بیش از سه دهه پای فشردن بر ارزش‌های اسلامی شاهد دروغ‌پردازی، اتهامات ناروا و جریان‌سازی افراد و گروه‌های سیاسی علیه یکدیگر نه به عنوان یک منکر و گناه کبیره، بلکه به عنوان یک عمل معروف و پسندیده در جامعه هستیم. ما نیز نگرانیم که برخی از رسانه‌ها و مطبوعات و پایگاه‌های خبری که احیاناً از بودجه عمومی کشور نیز استفاده می‌کنند و خود را وابسته به نهادهای ارزشی می‌دانند، با دست زدن به جعل، تحریف و گزینش اخبار و گزارش‌ها، اذهان عمومی را نسبت به روند فعالیت‌های فرهنگی در کشور دچار تشویش کرده‌اند. ما نیز نگرانیم که برخی از بزرگان و اهل نظر بدون تحقیق و بررسی در مورد اخبار و گزارش‌هایی که توسط برخی از جریانات سیاسی به منظور بیرون راندن رقبای خود از صحنه ساخته و پرداخته می‌شود آن را مورد پذیرش قرار داده و براساس آن قضاوت می‌کنند.

در ادامه یادداشت وزیر فرهنگ آمده است: ما نگران سقوط اخلاقی جامعه بویژه از سوی کسانی هستیم که بیش از دیگران باید پاسدار ارزش‌های اخلاقی و اسلامی باشند. ما نگران هتک حرمت و کرامت انسان‌هایی هستیم که دل در گرو اسلام و **** جمهوری اسلامی دارند و شخصیت آنان به‌طور مداوم مورد هجوم قرار می‌گیرد و سرمایه‌های اجتماعی کشور به حراج گذاشته می‌شود. البته ما نگران مسائل دیگری نیز هستیم. نگران میلیون‌ها جوان فاقد شغل که با داشتن تحصیلات عالیه میدان کار و فعالیت سازنده برای امرار معاش خود نمی‌یابند و در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند. ما نگران رکود فعالیت‌های تولیدی در کشور و کاهش بهره‌وری در حوزه اقتصاد هستیم، آن‌هم در سالی که مقام معظم ***** آن‌را سال اقتصاد و فرهنگ نامیده‌اند. ما نگران گسترش اعتیاد و فروپاشی هزاران خانواده‌ای هستیم که به این بلای خانمانسوز دچار شده‌اند و نگران میلیون‌ها کودک معصوم هستیم که چشم به آینده دوخته‌اند و خانواده‌های آنان در حاشیه شهرها با انواع مشکلات اقتصادی، معیشتی، بهداشتی، درمانی و فساد اخلاقی دست و پنجه نرم می‌کنند. ما هم نگران وضعیت حجاب و عفاف در جامعه هستیم که با وجود تمامی تلاش‌های دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، شاهد گسترش بدحجابی و جریحه‌دار شدن عفت عمومی و دور شدن از معیارهای اسلامی هستیم. ما نگران افزایش تکان دهنده آمار طلاق در جامعه و فروپاشی خانواده‌ها هستیم. ما نگران هزاران میلیارد تومان اموال غارت شده ملت هستیم که امثال مه‌آفرید امیرخسروی و بابک زنجانی‌ها با استفاده از عناصر فاسد در سیستم اداری و بانکی کشور به یغما برده‌اند و امکان بازپس‌گیری بخش عظیمی از آن وجود ندارد. ما نگران تلاش دشمن برای مسخ هویت فرهنگی ملی و اسلامی خود هستیم که می‌کوشد با بهره‌گیری از همه ابزارهای فرهنگی و رسانه‌ای و ترویج الگوهای غربی، سبک زندگی ایرانیان را از هویت بومی و اسلامی آن خارج سازد.

علی جنتی همچنین گفته است: ما نگران ادامه تحریم‌های ظالمانه غرب بر ملت ایران هستیم که توسعه اقتصادی کشور و معیشت میلیون‌ها خانواده ایرانی را تحت تأثیر قرار داده و هزینه‌های سرسام‌آوری را بر کشور تحمیل کرده است. ما نگران تخریب سازمان یافته دولت خدمتگزار و برخاسته از آرای مردم هستیم که در هرگام مثبت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با مخالفت سیاست بازان مواجه می‌شود پس اکنون که همه نگرانیم بیایید به جای راه انداختن کمپین‌ها و فراخوان هواداران و ایراد سخنرانی‌های‌ آتشین، دست به دست یکدیگر بدهیم، مشکلات اساسی کشور را بشناسیم و با وحدت و همدلی و بدون متهم ساختن یکدیگر با پیروی از رهنمودها و ارشادات حکیمانه مقام معظم ***** و حمایت از دولت خدمتگزار در این برهه خطیر و حساس کشور را بسازیم و به سمت آرمان‌های بلند جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم. همگان یکپارچه بانفوذ بیگانه مقابله کنیم. مراقب رخنه‌های فرهنگی باشیم. از فضائل اخلاقی و میراث گرانقدر ارزش‌های اسلامی پاسداری کنیم. راستگویی و صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. آنچه را بر زبان یا قلم جاری می‌کنیم تنها و تنها برای جلب رضایت خداوند و اصلاح امور کشور باشد. در مورد اخبار و شایعات و شنیده‌های خود پیش از هرگونه داوری تحقیق کنیم که «ان جاءکم فاسق بنبأ فتبینوا» تا دچار اشتباه یا جهالت نشویم. رهنمودهای مقام معظم ***** را آویزه گوش خود قرار دهیم و در سال اقتصاد و فرهنگ بکوشیم با عزم ملی و مدیریت جهادی در جهت رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور گام‌های مثبتی برداریم و سیاست‌های کلان و اقتصاد مقاومتی را با تمام توان اجرا کنیم و اطمینان داشته باشیم که تأییدات خداوند متعال و عنایات خاصه ولی عصر اواحنا فداه همواره پشتیبان ملت بزرگ ایران خواهد بود و باهمت بلند و عزم ملی نگرانی‌ها مرتفع خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاش «روحانی» تمام جهنم را می‌خرید



چهارصد، پانصد سال پیش در قرون وسطی بازار اسقف ها و پاپ ها گرم بود، از مردم پول می‌گرفتند و در ازای آن قطعه باغی و باغزاری در «بهشت» به مردم می فروختند.





در این میان مرد دانایی بود که از این کار مردم رنج می‌برد و هرچه می‌کرد نمی‌توانست مردم را از این کار منصرف کند تا این‌که روزی فکری به سرش زد. به کلیسا رفت و به یکی از کشیشان مسئول فروش بهشت، گفت: قیمت جهنم چقدر است؟ کشیش تعجب کرد و گفت: جهنم؟! مرد دانا گفت: بله جهنم. کشیش بدون هیچ فکری گفت: 3 سکه. مرد دانا به میدان شهر رفت و فریاد زد: آی مردم! من تمام جهنم را خریدم و کسی را به آن راه نخواهم داد.







روز گذشته(سوم خرداد) حسن روحانی از این‌که عده‌ای نه با پول که به «زور شلاق» می‌خواهند مردم را به بهشت ببرند انتقاد کرد و گفت: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.» روحانی پیش از این نیز در پیامی در توییتر خود نیز نوشته بود: «شادی حق مردم ما است و نباید به این رفتارهایی که از روی شادی است سخت بگیریم.»





در این میان اما واکنش یکی از روزنامه‌های صبح امروز به اظهارات روحانی جالب توجه بود. این روزنامه سخن روحانی را «قابل تامل خوانده» و آن را با تیتری بزرگ در صفحه اول روزنامه، به «علامت تعجب» مزین کرده است.





در خبر این روزنامه آمده: «وی(روحانی) با تاکید بر این‌که مردم را سر مسائل جزیی و بیخودی و بی‌جهت و با بهانه‌های واهی اذیت نکنیم و بگذاریم مردم راحت بوده و در سلامت روحی باشند، گفت: اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد!» کیهان اینطور ادامه داده است که «البته رئیس‌جمهور در سخنان قابل تامل خود اشاره نکرد که چه کسانی در پی بردن مردم به بهشت با شلاق(؟!) هستند و اساساً طرح چنین مباحث حاشیه سازی از سوی رئیس قوه مجریه کشور، آن هم در همایش بیمه سلامت چه ضرورتی دارد؟!».





سابقه این‌گونه اظهار نظر درباره «به زور بهشت بردن مردم» البته محدود به روحانی نمی شود و پیش از او روسای جمهور قبلی نیز به این موضوع اشاره داشته‌اند. محمود احمدی نژاد که در دولتش، گشت ارشاد به یک بحث جنجالی تبدیل شده بود از نوع برخوردها با مردم انتقاد کرده و در تاریخ 25 خرداد 89 ، گفته بود: «ما این‌گونه برخوردها را توهین می‌دانیم که زن و مردی در خیابان راه بروند و کسی بیاید بگوید نسبت شما چیست؟» البته اظهارات او هم واکنش زیادی را در پی داشت. روزنامه فوق الذکر فردای روز اظهارات احمدی نژاد نوشت: «آقای رییس جمهور از شما انتظار دیگری می رود.» هاشمی رفسنجانی هم چندی پیش در اظهاراتی مشابه، در واکنش به برخی برخوردها گفته بود: «تجسس از بدترین رذایل اخلاقی است. ما حق نداریم به عقاید افراد وارد شویم یا اسرار مردم را بفهمیم و آن را فاش کنیم.»





بر اساس اصول قانون اساسی انسان، آزاد و انتخاب‏گراست. هرگونه انحصار و استبداد فکری، اجتماعی و اقتصادی، مطرود و ممنوع، و تعیین سرنوشت مردم به دست خود مردم است. اصل آزادی عمل و رفتار فردی به عنوان یک اصل مهم و اساسی در قانون اساسی گنجانیده شده، تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‏کس را نمی‏توان به صرف داشتن عقیده‏ای مورد تعرّض و مؤاخذه قرار داد.





ضمانت اجرایی این اصول از قانون اساسی و اظهارات روحانی -به عنوان یک حقوق دان- که تصریح این اصول درباره آزدای است، همواره محل بحث و جدل بوده است. او بارها در طول رقابت‌های انتخاباتی و پس از آن شعار آزادی داده است و هنوز بسیاری منتظر تحقق وعده های او هستند، اما در یک اقدام تعجیلی، حداقل برای رفع تعجب این روزنامه ، کاش می‌توانست به روش مرد دانا در قرون وسطی عمل کند و تمام جهنم را بخرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا
لیلاز: خطوط کلی یک مصالحه شرافتمندانه بین ایران و 1+5 اتفاق افتاده است


یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: خطوط کلی یک مصالحه شرافتمندانه بین ایران و 1+5 تا جایی که از شواهد متوجه می‌شوم صورت گرفته است و به نظر من برنده اصلی ایران بوده است، چون اجماع بین‌المللی را بدون تحریم‌ها شکستیم.

سعید لیلاز در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اظهارنظر اخیر وزیر خارجه کشورمان مبنی بر این که 1+5 مثل سال 2005 فرصت را از دست ندهد، گفته محمد جواد ظریف را صحیح دانست و گفت: تا قبل از انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس‌جمهور زمان به سود غرب و زیان ایران بود. هم‌چنین معتقدم آقای ظریف تحول در مواضع و موقعیت‌هایی که در ایران پدید آمده است را بازتاب می‌دهند.

او با اشاره به اظهارات ***** مبنی بر این که «چیزی به اسم جامعه جهانی وجود ندارد» گفت: جامعه جهانی یک دروغ بزرگ است. در هیچ حوزه‌ای کشورهای بزرگ با یکدیگر هم عقیده نیستند.

لیلاز با انتقاد از مدیریت دولت احمدی‌نژاد در مسائل مختلف از جمله مسائل سیاست خارجی گفت: متاسفانه تنها جایی که جامعه جهانی موضوعیت یافت در دولت قبل بود آن‌ هم با اتخاذ برخی مواضع تندروانه در عرصه سیاست خارجی.

این کارشناس مسائل اقتصادی و بین‌الملل با بیان این که پیش‌بینی یک مصالحه میان ایران و غرب را در اردیبهشت سال گذشته براساس شواهد و قرائن داشتم افزود: هرگونه مصالحه و مذاکره‌ای نه تنها در بحث هسته‌ای حتی در موضوعی مثل ازدواج، خرید خودرو یا یک کیلو پرتغال برمبنای محدودیت متقابل و ضربت متقابل پدید می‌آید. این اتفاق از اوایل سال 92 در ایران افتاد، یعنی ایران با مشکلات اقتصادی روبه‌رو شد که البته این مشکلات کم‌ترین ارتباط را با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا داشت و دیگر این که غرب متوجه شد گزینه نظامی برخلاف ادعاهایی که می‌کنند روی میز نیست و هرگز هم نخواهد بود.

وی ادامه داد: غرب دریافت که هرگز نمی‌تواند ایران را از برنامه هسته‌ای‌اش در صورت انزوای بیش‌تر باز دارد و بر مبنای همین محدودیت‌ها غرب و ایران پای میز مذاکره آمدند و به یک مصالحه موقت رسیدند.

لیلاز تاکید کرد: از آن‌جایی که روش اعمال مدیریت اقتصادی در دولت جدید تغییر پیدا کرده است، زمان به سود ایران است و به سمت احیا و بازسازی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی حرکت‌هایی را می‌بینم. به لحاظ اقتصادی سرعت سقوط آزاد اقتصاد ایران متوقف شده است و از سه ماه آخر 1392 اقتصاد ایران وارد رشد شد و نرخ تورم به زیر 17 درصد رسیده است و فاز دوم هدفمندی با موفقیت و با تبعات اجتماعی صفر اجرا شد. دولت دارای عقبه اجتماعی نیرومندی است و همه ارکان **** و مردم بر سر دولت موجود اتفاق نظر دارند.

او با اشاره به انتقادها از دولت تصریح کرد: من مخالف خاموش شدن این انتقادها و صداها هستم و معتقدم تا وقتی انتقاد جدی از دولت‌ها صورت نگیرد، دولت‌ها به خوبی کار نمی‌کنند و آقای روحانی هم پسر پیغمبر نیستند که اشتباه نکنند. فقط در سایه دموکراسی و انتقاد البته منصفانه می‌توان جلو رفت و دیگر این که ما آقای روحانی را دوست داریم اما دموکراسی را بیش‌تر.

وی با بیان این که شرایط در ایران در حوزه‌های مختلف به سرعت در حال بهبود است و موفق شدیم آن چه به دروغ، به جامعه جهانی تعریف می‌شد را بشکنیم، افزود: هرگز، هرگز، هرگز اجماع جامعه جهانی دیگری در مورد ایران تکرار نخواهد شد. کشورها و دولت‌ها تا زمانی که خودشان نخواهند، نمی‌تواند اجماع جهانی علیه‌شان صورت گیرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی و بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که اگر در زمانی که دو طرف آن را بهترین زمان رسیدن به توافق جامع می‌دانند به توافق نرسیم چه اتفاقی می‌افتد؟ اظهار کرد: حتما سرعت احیای اقتصاد و مسائل دیگر کند می‌شود اما هرگز به عقب برنمی‌گردد و متوقف نخواهد شد.

لیلاز با تاکید بر این که تحریم‌ها بر اقتصاد ایران اثر نمی‌گذارد، گفت: 19 سال پیش در مقاله‌ای نوشتم که تحریم‌ها بر اقتصاد ایران اثر نمی‌کند به شرط این که سوءمدیریت اقتصادی نداشته باشیم. هیچ تحریمی در تاریخ کشورها نتوانسته کشوری را به زانو در بیاورد؛ چرا ایران باید اولین کشور باشد؟ تحریم‌ها حتی در عراق کار نکرد چرا باید در ایران کار کند؟ این امر اتفاق نمی‌افتد مگر این که خودمان بخواهیم.

او ادامه داد: دولت ایران را به برهم زدن مذاکرات تشویق نمی‌کنم، در عین حال که معتقدم دیگر هیچ دلیل و اضطراری برای دادن امتیاز غیرشرافتمندانه به غرب وجود ندارد و خوشحالم که آقای ظریف و تیم هسته‌ای این را می‌داند و رعایت می‌کند.

لیلاز درباره اقدام هر یک از دو طرف در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات گفت: در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات اجماع جهانی علیه ایران و تحریم‌ها شکل نمی‌گیرد ضمن این که قرار هم نیست ما در برابر دنیا گردن کلفتی کنیم. اگر مذاکرات به این سو رود مشت آهنین ایران در دستکش مخملی خواهد بود.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تاکید کرد: چنان چه وقفه‌ای در مذاکرات ایجاد شود وضعیت در بحث هسته‌ای ثابت خواهد ماند و قادر خواهیم بود وضعیت اقتصادی را بهبود بخشیم و آمریکایی‌ها این را به خوبی می‌دانند و اگر نمی‌دانند باید به آن‌ها گفت.

وی تاکید کرد: محدودیت ما در حال کاهش و محدودیت غرب به تدریج در حال افزایش است. از این رو طرفدار یک مصالحه هستم، چون هیچ قراردادی نمی‌تواند قدرت واقعی موازنه را در 5 سال آینده پیش‌بینی کند. اگر با آمریکا به توافق برسیم و آن‌ها قوی‌تر شوند و ما ضعیف، آمریکا قرارداد را اجرا نمی‌کند و اگر ما قوی شویم و آمریکا ضعیف، ایران قرارداد را اجرا نمی‌کند.

لیلاز با بیان این که اساس **** بین‌الملل بر مبنای قدرت است، اظهار کرد: قدرت یعنی قدرت اقتصادی و اگر اقتصاد را با سوءمدیریت اداره کنیم و مردم را نیمه گرسنه و یک طبقه جدید دزد پدید آوریم، نمی‌توانیم در مقابل تحریم‌ها مقابله و به توسعه صنعت هسته‌ای ادامه دهیم.

او گفت: نباید تصور کنیم که اقتصاد مقاومتی فقط برای وقتی است که در مقابل تحریم قرار گرفته و یا فقیر شده‌ایم و به محض این که دوباره پول نفت زیاد شد، سیاست دیگری اتخاذ کنیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: قبول ندارم توانایی دفاعی ایران موضوع مذاکره هسته‌ای قرار گیرد و یا موضوع حقوق بشر در مذاکرات وارد شود. دولت نباید بر سر مسائل غیرهسته‌ای وارد بحث با غرب شود.

لیلاز با اشاره به اهمیت حق غنی‌سازی و انجام آن تاکید کرد: از نظر من غنی‌سازی تاثیر و ویژگی ژئوپولتیک است و از این نظر برای ایران قابل توجیه است. معتقدم رویکرد دولت روحانی در این باره دقیق و خوب است و در این مسائل کوتاه نمی‌آید و اگر لازم باشد شش ماه دیگر هم می‌تواند مذاکره تمدید شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی و بین‌الملل درباره زیاده‌خواهی غرب به گفته مقامات کشورمان در مذاکرات اخیر با 1+5 تصریح کرد: از بدیهیات است که دو طرف خواسته‌های حداکثری دارند و سعی دارند در مذاکرات به حداکثر آن دست یابند. خطوط کلی یک مصالحه شرافتمندانه تا جایی که از شواهد متوجه می‌شوم صورت گرفته است و به نظر من برنده اصلی ایران بوده است، چون اجماع بین‌المللی را با تحریم‌ها یا بدون تحریم‌ها شکستیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خرازی: نه می‌توانیم و نه می‌توانند اصلاحات را نادیده بگیرند



مشاور ارشد دولت اصلاحات گفت: اکنون پس از سی و اندی سال اگر بخواهیم حادثه آزادسازی خرمشهر و اتفاقاتی که منتهی به آزادی خرمشهر که مقدمه‌ای برای شکست پی در پی صدام شد را تحلیل کنیم، می‌بینیم یکی از تاریخی‌ترین حوادث توسط شهدای ما و جوانان و فرماندهان در هشت سال دفاع مقدس رخ داده است.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه‌خوزستان - سیدمحمدصادق خرازی در همایشی که به مناسبت سوم خرداد برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهیدان پر فضیلت و نام‌آوران تاریخ تحول جمهوری اسلامی ایران، اظهارکرد: روزهای دفاع مقدس روزهای پر ذوق و شوق و شادی بود و هر لحظه از آن در کنار بهترین فرزندان این سرزمین طی شد.



وی افزود: 578 روز اشغال خرمشهر، هزاران روز را در دوران خود جای داده و هزاران خاطره را در درون حفظ کرده است. اگر 22 بهمن‌ماه را طلوع پیروزی و انقلاب قرار دهیم، قطعاً آزادسازی خرمشهر هم یکی از آن روزهای تاریخی است که در تاریخ کشور درخشیده است.



خرازی عنوان‌کرد: خرمشهر شبستان بزرگی برای کشور است که از حیثیت و غرور یک ملت دفاع کرد. خرمشهر واقعیت تاریخی است نه حادثه تاریخی و به مدد یک ملت بزرگ هویت حقیقی خود را نگه‌داشت. جمهوری اسلامی ایران زمانی مشروعیت حقوقی جهانی خود را پیدا کرد که خرمشهر در بستر یک ملت قرار گرفت.



این دیپلمات پیشین ایران خاطرنشان‌کرد: در ادبیات سیاسی 2 واژه مهم، یکی ثبات و دیگری ادامه حیات، در ارزیابی موقعیت کشورها مطرح است و خرمشهر این 2 پیام را برای هویت بین‌المللی انقلاب و جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد و این حرمت جهانی را برای ملت ایران به‌دست آورد. جمهوری اسلامی ایران استیلای خود را مدیون آزادی خرمشهر است. امکان ندارد کشور پیروز شود مگر با مجاهدت و با حضور پرشکوه یک ملت.



وی در ادامه با بیان این‌که در دوم خرداد ایران در موقعیتی خطیر قرار داشت که این روز موقعیت ایران را از یک موقعیت صد در صد امنیتی به موقعیتی سیاسی تبدیل کرد، افزود: مهمترین نقش حماسه، تأثیر جهانی آن است که می‌تواند یک موقعیت خطر بین‌المللی را به موقعیت برتر تغییر دهد و این امر به‌جز با پیوند شناخت و آگاهی مردم میسر نیست.



خرازی گفت: دوم خرداد توانست کشور جمهوری اسلامی ایران را به جایی برساند که در آستانه هزاره سوم، ایران منادی صلح و امنیت جمعی در جهان شود. در جهان امروز همه اجزاء به هم پیوند خورده‌اند و به عنوان یک دهکده واحد از آن یاد می‌شود و تأثیر و تأثر واقعیت جزئی از این جهان است. ما در چنین جهانی اگر بخواهیم قلمرو خود را حفظ کنیم باید تلاش کنیم آزادی، استقلال، پیروزی، پیشرفت و امنیت را جزو واقعیت‌های اصولی خود قرار دهیم.



سفیر پیشین ایران در فرانسه تأکیدکرد: امنیت، آگاهی، بینش و پیشرفت فضیلت‌های جمعی هستند و در چنین شرایطی وظیفه مسئولان این است که ملت را به نقطه اوج این فضایل برسانند. اگر خردمندان توانستند آگاهی و بینش و هوشمندی سیاسی را در جامعه تثبیت کنند، فلاح و رستگاری را برای کشور به ارمغان می‌آوردند و این مهمترین بشارتی است که خداوند توسط انبیاء، به بندگان خود داده است. این موقعیت زمانی در دسترس است که آگاهی و بینش جزو ضروریات جوانان امروز تعریف شود. آن‌هایی که در دوم خرداد تلاش سترگی را انجام داده‌اند و توانستند رشادت‌های رزمندان را به منصه ظهور برسانند و به ملت آزادی را عرضه کنند.



وی ادامه‌داد: هر جامعه و ملتی اگر توانسته به آفاق جهان مسلط شود، قطعاً در پرتوی مجاهدت‌های انسان‌های خود بوده است. امروز لازمه رسیدن به چنین جایگاهی اتصال به آگاهی، مجاهدت و استفاده از فکر و اندیشه ذهن است و نه صرفاً حرف؛ نخبه باید خردهای ناشناخته را شناسایی و ارزیابی کند. همه کسانی که مدعی سیاست خارجی هستند می‌دانند سیاست خارجی در یک کشور زمانی می‌تواند موقعیت خود را نمایان کند که متکی بر شکوه حضور و شناخت مردم باشد. اگر شناخت آگاهانه شد، ایران می‌تواند به تارک جهان بدرخشد.



خرازی خاطرنشان‌کرد: آنچه در هشت سال‌گذشته رخ داد این بود که مردم هزینه‌پرداز شعارهای پوچ و توخالی باشند. مردم قربانی رفتار نابخرادانه کسانی شدند که جهان را از دریچه کوچک خود رصد می‌کردند و مردم را با هزینه‌های سنگین خود مواجه کردند.



وی گفت: مشروعیت نخبه به شناخت درست جهان است. در جهان جدید اگر خردمندان و افرادی که مسئولیت نسل جوان را برعهده می‌گیرند، آگاهی لازم را نداشته باشند، کشور را به ورطه نابودی می‌برند.



مشاور ارشد دولت اصلاحات اظهارکرد: بی‌تردید زمانی می‌توانیم از قلمرو کشور دفاع کنیم که آگاهانه و با صلابت کامل، هوشیاری تاریخی را به اکنون خود گره بزنیم. در عصر جهانی شدن و دوره‌ای که همه مرزهای جهان فرو ریخته و همه قلمروهای فرهنگی در هم‌آمیخته شده و بسیاری از "ایسم‌های" نامبارک تحت ایدئولوژی‌های ناصواب قرار دارند، رمز موفقیت درس گرفتن از تاریخ است.



خرازی تأکیدکرد: باید اکنون خود را به آینده و آرمان‌های خود پیوند بزنیم. زمان آن فرا رسیده که در پگاه عقلانیت سیاسی و نقش‌آفرینی، سیاست‌های اصلاح‌طلبانه برافراشته شود. نه می‌توانیم و نه می‌توانند اصلاحات را نادیده بگیرند. اصلاحات واقعیت تاریخی این سرزمین و پدیده مهم انقلاب اسلامی است.





وی با تاکید بر این که حرکت پیامبر اکرم(ص) در روزهای تاریخی آن دوران حرکتی اصلاح‌طلبانه در تاریخ بود و امام علی(ع) نیز حرکت اصلاح‌طلبانه علوی را در پیش گرفت، تصریح‌کرد: چاره‌ای نداریم جز این‌که از موهبت انتزاع دین بهره گیریم. اسلامی که در آن آزادی، مردم سالاری و عقلانیت مظهر پیشرفت است، باید خود را با حقایق آن آمیخت تا بتوان نقش‌آفرینی کرد.



خرازی گفت: بپذیریم عده‌ای ناجوانمردانه و نابخردانه موقعیت ما را مصادره کردند. مجموعه مجاهدت‌های ملت شریفی را نادیده گرفتند و اکنون اگر بخواهیم نقش آفرینی کنیم باید بازخوانی مجددی از تاریخ داشته باشیم.



وی بیان‌کرد: در پناه اصلاح‌طلبی به پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری نسبت به خود، جامعه و تاریخ رسیدیم. کسی که مسئولیت دارد، می‌ایستد و از حیثیت جامعه خود دفاع می‌کند. زمان آن فرا رسیده که بتوانیم سرشت و سرنوشت اصلاح‌طلبی را از غیرواقعی مشخص کنیم.



خرازی عنوان‌کرد: نمی‌توانیم بین هویت ملی و واقعیت‌های دینی خود فاصله بیاندازیم. مهمترین رمز اعتلای هویت ملی، شأن دینی و اعتقادی مردم، پیوند بین سنت و واقعیت‌های مدرن جامعه است.



وی خاطرنشان‌کرد: روزهای سخت 88 تا 92 را دیده‌ایم. اکنون فرصت مناسبی است که به بازنگری برخی رفتارها و پندارها بپردازیم. نه آن‌که بخواهیم مبانی جدیدی را به عنوان مبانی اصلاح طلبانه تحمیل کنیم، بلکه مسئولیت ما بیان حقیقت و انتقال آن به نسل دوم اصلاحات است. باید اقتضائات جهانی‌سازی را درک کنیم و اعتقاد داریم زندگی مسالمت‌آمیز در سایه همکاری، همفکری و مشارکت بین همه اقوام تجلی می‌یابد.



خرازی گفت: اصلاح‌طلب واقعی مسلمانی است که به همه دینداران احترام می‌گذارد، از حقوق اولیه آن‌ها دفاع می‌کند و از هرگونه رفتار یکسان‌سازی به دور است.



وی ادامه‌داد: خرمشهر به خاطر این آزاد شد که امامی، روحانیتی و بزرگانی بر شبستان این سرزمین توانستند مردم را از حیثیت خود، پیوند بین هویت ملی و واقعیت‌های اجتماعی آگاه کنند. زمانی می‌توانیم به پیشرفت برسیم که به جای تحمیل فرهنگی دینی آن را در بستر جامعه جاری کنیم.



مشاور ارشد دولت اصلاحات خاطرنشان‌کرد: دوران افراط و رفتارهای هیجانی به پایان رسیده و باید واقع‌بینانه نواقص و مشکلات را بررسی کرد و در چارچوب روند اصلاح‌طلبانه با آزادی‌خواهی تمام و سماجت بتوان زندگی و همزیستی مسالمت‌آمیز و مشترکی را آغاز کرد.



وی گفت: در هشت سال‌گذشته از همزیستی مشترک دور شدیم اما در یک سال اخیر مردم در حال حرکت مجدد به سمت همزیستی مشترک هستند. مهمترین خطر جامعه ما تقابل با همزیستی مشترک است. اگر دانایی متفاوت، به دانش گوناگون و متفاوت حرمت نداشته باشد، جامعه از همزیستی خود دور می‌شود.



خرازی بیان‌کرد: تفاوت‌های فرهنگی بسیاری در کشور وجود دارد. مفهوم همزیستی یعنی تمام صاحبان عقل جمعی و دارای هویت ملی و مذهبی باید در یک محیط همزیستی مشترک داشته باشند؛ آنچه که ما را در هشت سال دور کرد، پایمال کردن همزیستی مشترک بود.



این دیپلمات پیشین ایران گفت: باید تلاش کنیم تا آرمان‌های مشترک خود را پیدا کنیم و با صداقت، واقع‌بینی و واقع‌گرایی را برای جامعه به عنوان هدیه بزرگ خداوند به انسان، به هموطنان هدیه کنیم. نتیجه تجاهل، بازی با احساسات یک ملت است. در طول تاریخ هزارساله هرگاه به سرزمین ما تجاوز شد، بخشی از خاک ایران از دست رفت و نخستین باری که نتوانستند به بهانه بخشی از خاک کشور را ببرند، مربوط به دوره امروز است که جوانان ما مجاهدت کردند و نگذاشتند یک وجب از خاک ما از دست برود. امروز می‌توانیم با بسیج خردمندانه و واقع بینی، نه رفتارهای عوام‌فریبانه، جامعه را به پیش ببریم.



خزاری تأکیدکرد: معتقدیم همان‌گونه که باید نگران سوء استفاده از آزادی بود، باید نگران سوء استفاده از قدرت هم بود. امیدواریم خردادماه بزرگ همواره برای ما همراه با درس و چراغی برای آینده باشد و ملت و جامعه ما را با کارآمدی که مهمترین رکن فعالیت یک انقلاب است، پیوند دهد و بسترهای جدیدی در جامعه مدنی فراهم کند.



وی ادامه‌داد: جامعه مدنی به عنوان رکن اساسی در جامعه امروز، رمز عمیق شدن معرفت دینی را به همراه می‌آورد و ما در برابر جامعه مسئولیت داریم. آن‌هایی که در خرداد 61 و 42 نقش‌آفرینی تاریخی کرده‌اند، نزد خدا مأجورند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیدمحمد خاتمی:
توافق هسته‌ای دور از دسترس نیست/اگر رفع حصر نمی‌شود لااقل به فکر زندگی‌شان باشیم


سیدمحمد خاتمی با بیان اینکه "امیدوارم با تدبیر و شهامتی که دولت تدبیر و امید برای حل مسأله هسته‌ای دارد، با واقع‌بینی غرب روبرو شویم و ایران هم منطقی و استوار بر اساس مصالح و منافع خود جلو برود"، گفت: معتقدم توافق دور از دسترس نیست؛ دولت جدی است و ***** هم حمایت می‌کنند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، همزمان با سوم خرداد ماه، سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، فرزندان شهیدان جهان‌آرا، باکری، داوود کریمی، عباس کریمی و... جمعی از پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس در لشکرهای 27 محمد رسول‌الله، 10 سید الشهدا، 110 خاتم‌الانبیا، 110 سیدالشهدا و ... با رئیس‌جمهور اسبق کشورمان دیدار و گفت‌وگو کردند.



رئیس بنیاد باران در بخشی از صحبتهای خود در این نشست، در مورد مسأله حصر، گفت: در مورد رفع حصر اصلا سکوت نشده، بلکه احساس می‌کنیم هرچه صحبت کنیم کار بد‌تر می‌شود. تلاش واقعاً صورت گرفته است. نمی‌دانیم چطور شد که تحقق پیدا نکرد. حالا که رفع حصر صورت نگرفته، لااقل به فکر زندگی‌شان باشیم و بگذاریم معالجه‌شان صورت بگیرد. امیدواریم هرچه زود‌تر این مسأله تحقق پیدا کند.



وی همچنین با بیان اینکه "معتقدم دوم و سوم خرداد مقابل هم نیستند اما عده‌ای می‌خواهند تقابل ایجاد کنند"، افزود: دوم خرداد قرائتی انسانی از انقلاب است؛ قرائتی رحمانی از دین خداست. اینکه چقدر توانسته‌ایم یا نتوانسته‌ایم محقق کنیم، کاری ندارم بلکه رویکردم را عرض می‌کنم و تعریف خودم را از اصلاحات می‌گویم.



خاتمی ادامه داد: انقلاب را ادامه حرکت ملت در صد و پنجاه سال گذشته می‌دانیم که محورش هم اصلاحات بوده است، ایران را آباد و آزاد و پیشرو می‌خواهد. در عین حال معیارهای معنوی در دنیای امروز خسارت‌آور بوده و ما نمونه‌ای از این روحیه را در سوم خرداد و دفاع مقدس دیدیم.



به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی، متن کامل سخنان رئیس بنیاد باران در این دیدار بدین شرح است:



«بسم الله الرحمن الرحیم



در آستانه شهادت حضرت امام موسی کاظم بزرگترین محصور و زندانی در میان ائمه و صالحین و اوصیا هستیم. همه بزرگان و امامان ما دچار مشکلاتی شدند ولی بیشترین زندان و حصر و حبس را امام کاظم (ع) تحمل کرد و مظلومانه در روز ۲۵ رجب به شهادت رسید که به همه شما تسلیت عرض می‌کنم و امیدوارم به حرمت مظلومیت و شهامت و فضیلت این بزرگوار خداوند در کار همه ما و همه مسلمانان گشایشی ایجاد فرماید.



و نیز سالروز سوم خرداد را گرامی می‌داریم. دفاع مقدس تداعی‌کننده دو واقعیت بزرگ است؛ یکی تلخ و یکی شیرین.



دفاع مقدس نشان داد که دشمنان انقلاب و دشمنان ایران، کسانی که احساس می‌کردند با این انقلاب منافعشان به خطر افتاده، بسیج شده‌اند برای ضربه زدن به ایران و انقلاب نوپای اسلامی و با سوءاستفاده از غرور و تکبر و بهره‌گیری از امکاناتی که عراق، در حالیکه ما در وضعیت خوبی از نظر امکانات نبودیم و با پشتیبانی همه قدرت‌های جهانی تجاوز به ایران صورت گرفت. دفاع مقدس نشان‌دهنده و یادآور خطر بزرگی است که انقلاب را در بامداد حضورش تهدید می‌کرد. این واقعیت تلخ دفاع مقدس بود.



واقعیت دوم اینکه عیار شخصیت، هویت و فضیلت ملت ایران در جریان دفاع مقدس مشخص شد. ملتی بزرگ که در طول تاریخ افتخار آفریده است و در مرحله اخیر تاریخ پیشتاز همه کشورهای اسلامی و کشورهای شرقی به یک معنا برای استقرار یک **** مردمسالار و تضمین حاکمیت مردم بر سرنوشتشان بوده و نیز انقلاب بزرگی را انجام داده که این انقلاب، انقلاب رحمت و کلام است، انقلابی که از دل آن جمهوریت اسلامی درآمد. عیار و شخصیت و هویت این ملت در جریان دفاع مقدس مشخص شد این هم واقعیت شیرینی بود که از دوران دفاع مقدس‌مان داشتیم.



دفاع مقدس تقابل دو سیستم نظامی منسجم آموزش‌دیده و متمرکز و نیز تقابل امکانات برابر نبود. یک طرف ارتش منظم، امکانات بسیار گسترده و وسیع، پشتیبانی کشورهای مختلف با انگیزه‌های مختلف با بعضی پیمان‌های دراز مدت داشت و برخی احساس کردند با پشتیبانی این نیرو‌ها و تجهیزات از طریق عراق می‌توانند به ایرانی که منافعشان را به خطر انداخته بود، لطمه بزنند؛ با یک کشوری که تازه انقلاب کرده و ارتشش از هم پاشیده شده بود؛ البته بدنه ارتش ما مردمی و خوب بود و چهره‌های مومنی در آن بودند و در دفاع مقدس هم واقعا نشان داد اما سر این ارتش زده شده بود، فرار کرده بودند یا کنار گذاشته شده بودند. نیروهای جوان‌تری آمده و در راس آن قرار گرفته بودند. سیستم ارتش در اینجا سیستمی بود آمریکایی که به هم خورده بود و ارتش، آن ارتش آماده یک جنگ یا دفاع نبود، **** نیز تازه از نیروهای متعدد مومن تشکیل شده بود ولی بالاخره نهاد تازه پایی بود که خیلی کار داشت تا برسد به آن حد نصاب و قوامی که یک نیروی مسلح سامان‌دار و آموزش‌دیده لازم دارد، البته **** ما پر از ایمان و شور بود.



ما کارکرد و استفاده از وسایل جنگی را بلد نبودیم، حتی جای خیلی از آن‌ها را نمی‌دانستیم. طبق موازین عادی و اگر کسی تحلیل و سبک سنگین می‌کرد، واقعا به‌ همان نتیجه‌ای می‌رسید که دشمنان ما رسیدند، یعنی توهم اینکه ایران ضربه‌پذیر است، انقلاب اسلامی در آغاز کار است و باید در نطفه خفه شود و این امکان وجود دارد و این توهم که ایران شکست می‌خورد و توان مقاومت ندارد در تحلیل‌های عادی درست بود. بعدا مشخص شد توهم است. آن‌ها هم با این توهم به صحنه آمدند اما معجزه رخ داد؛ معجزه‌ای که از مسیر ایمان و اراده انسان‌ها گذشت. خداوند متعال درباره هدف ارسال پیامبرانش می‌فرماید لیقوم الناس باقسط، فاعل قیام مردند، آن‌ها نیامدند تا مردم را وادار کنند، به قسط آمده‌اند تا مردم خود به قسط برسند. یعنی همه تحولات باید از مسیر دو چیز بگذرد: ایمان و تفکر درست و دیگری اراده‌ای که انسان‌ها باید داشته باشند. ما این معجزه را در دوران دفاع مقدس دیدیم.



صلابت و استقامت ***** انقلاب و فرماندهی کل قوا و نیز ایمان و اراده مردمی که تصمیم گرفته بودند از انقلاب و سرزمینشان دفاع بکنند، همه معادلات را به هم زد و مقاومت جانانه نیروهای مسلح که اگر نیروهای مردمی نبودند کاری از نیروهای مسلح ساخته نبود، حضور با نشاط و فراگیر جوانان در عرصه و کل ملت در جبهه‌ها خیلی مهم بود که همه معادلات را به هم زد و حتی یک وجب از خاکمان را از دست ندادیم.



شما در دویست سال گذشته ببینید هر جریانی پیش آمده یک تکه از ایران ما رفته است، درحالیکه روی ملاک‌های ظاهری از دست دادن سرزمین و حتی شاید سقوط **** جمهوری اسلامی خیلی دور از ذهن معادلات عادی آن‌ها نبود ولی هیچ کدام آن‌ها رخ نداد. این معجزه‌ای بود که در دوران دفاع مقدس رخ داد.



بعد از جنگ هم دو واقعه مهم رخ داد که هر دو با محوریت آمریکا بود؛ یکی اشغال افغانستان و دیگری اشغال عراق. اما نتیجه چه شد؟ در هر دو جا دشمنان ملت ایران و انقلاب اسلامی نابود شدند و از پا در آمدند. صدام که جنگ ۸ ساله را بر ما تحمیل کرد و طالبان که بینش تحجرآمیزی داشت که به نظر من آن جریان در مقابل انقلاب اسلامی مورد تایید قرار گرفت تا بگویند اسلام دین تجاوز، خشونت و افراط است و دشمنی از درون خانه اسلام در مقابل جمهوری اسلامی مطرح بکنند.



ما یقین داریم یکی از اهداف مهم آمریکا، ایران بود. همچنان که دیدیم نومحافظه کاران ایران را محور شرارت نامیدند و شاید حمله مقدمه این بود که عرصه را از دو سو بر ایران تنگ بکنند اما خداوند چه کرد؟ هر دو جا به نفع ما بود. در عراق، صدام رفت و حکومت مردمی همرام ما بوجود آمد. در افغانستان، آمریکا طالبان را از بین برد، از دو جهت یکی اینکه تهدید امنیت برای ما بود و دیگری اینکه چهره‌ای که از اسلام نشان می‌داد چهره غلطی بود. پس از آن در افغانستان حکومت برخاسته از مردم روی کار آمد که روابط نزدیکی با ما دارد و نه تنها تهدیدی برای ما نیست بلکه فرصتی برای همکاری‌های زیاد با ماست.



این دو حادثه هم که به نظر می‌رسد هدفشان ایران بود و شاید برای مرحله سوم ایران مورد نظر بود یا لااقل می‌خواستند علیه ایران اقدام کنند و ایجاد ناامنی در ایران بیشتر شود و آمریکا و ناتو همسایه ما باشد، این برنامه ریزی شده بود و الحمدالله بالعکش شد. از این چه می‌فهمیم؟ عظمت ایران، عظمت ملت ایران که یکی از نشانه‌های عظمتش همین انقلاب اسلامی است.



شکل انقلاب اسلامی، ذات انقلاب، جهت و محتوای انقلاب در ایران تحقق پیدا کرده است، حالا اگر ما درست به آن عمل نمی‌کنیم، اشتباه از ماست. حرکت‌های انقلابی به اصطلاح اسلامی، نوعاً ارتجاعی، واپس‌گرا، افراطی و خشونت‌گراست. اسلامی که در انقلاب ایران بود با جاهای دیگر متفاوت است. این عظمت ملت ایران، عظمت انقلاب ایران، اهمیت ایران و جایگاه ایران را در جهان نشان می‌دهد.





ایران مشکل نیست، با ایران بسیار مشکلات حل می‌شود


من بار‌ها در مصاحبه‌ها حتی سخنرانی‌هایی که کرده‌ام از جمله صحبت‌هایی که در آمریکا و جاهای دیگر داشته‌ام گفته‌ام از اشتباهات بزرگ غرب و بخصوص آمریکا این است که ایران را مشکلی می‌داند که می‌خواهد آن را حل کند! در حالیکه ایران مشکل نیست، با ایران می‌شود بسیاری از مشکلات را حل کرد، عظمت و ظرفیت ایران است که اگر درست به آن پرداخته شود با آن بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. الان هم عرض می‌کنم، غرب دچار اشتباه و تحلیل غلط نشود، خیال نکند ایران مشکل است و بخواهد هر گونه که هست به نفع خود مشکل را حل کند.



این چیزی است که در طول تاریخ شکل گرفته، حیثیت و هویت و عظمت ملت ایران و انقلاب اسلامی که حاصل کار رهایی از استبداد چند هزار و چند ده ساله وابسته به بیگانه است و نظامی که حق حاکمیت مردم را به رسمیت شناخته، آزادی و پیشرفت را برای ملت خواسته و جمهوری اسلامی را در مقابل اشکال ارتجاعی و تحجرآمیزی که به نام اسلام یا غیر اسلام بوجود آمده، مطرح کرده است. آمریکا این همه سرمایه‌گذاری می‌کند تا به ایران دست پیدا کند اما هم در عراق و هم در افغانستان هر دو جا قضیه به نفع ما تمام می‌شود. امروز هم نباید اشتباه کنند. می‌توانند ایران، حق ایران، حرمت ایران و ملت ایران، حقوق حقه و قانونی ملت ایران را به رسمیت بشناسند و منافعشان را طوری تعریف بکنند که در مقابل منافع ملت ما نباشد، سپس توافق حاصل خواهد شد. اگر اشتباه بکنند مثل اینکه تا به حال کرده‌اند، طبعا تنها مشکل بر مشکل افزوده می‌شود.



امیدوارم با تدبیر و شهامتی که دولت تدبیر و امید برای حل مساله هسته‌ای اخیر داشته با واقع‌بینی غرب روبرو شویم. ایران هم منطقی و استوار بر اساس مصالح و منافع خود جلو برود. معتقدم توافق دور از دسترس نیست، دولت جدی است ***** هم حمایت می‌کنند. این ظرفیت‌های خوبی است که انجام می‌شود و امیدوارم شاهد رویکرد خوب و متفاوتی از غرب باشیم و حق و حاکمیت ایران را به رسمیت بشناسند همین! ما چیزی بیش از این نمی‌خواهیم، مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان، شر نرسانند، ایران هم فزون‌خواه نیست و می‌شود مشکلات را حل کرد.





آزادی خرمشهر نماد عظمت ملت بود


نکته متفاوتی که درباره خرمشهر و سوم خرداد می‌خواهم بگویم این است که در آن دوره بسیاری از مناطق کشور ما اشغال شده بود، ولی خرمشهر برنامه و حساب دیگری داشت هم از نظر جهانی و هم از نظر سرنوشت جنگ و هم از نظر ملت ایران و هم از نظر افکار عمومی دنیا. چرا این حساب بود؟ خرمشهر برای دشمن ما کلید فتح ایران بود، دروازه‌ای بود که فکر می‌کرد از ان دروازه می‌تواند ابتدا خوزستان و بعد کل ایران را دچار مشکل بکند یا لااقل اگر سرنگون نمی‌کند، بتواند گلوی ایران را بفشارد تا تسلیم بشود. یک جنبه نمادین داشت و خرمشهر برای او دروازه بود. همچنان که آزادی خرمشهر نماد غرور و پیروزی ملت ایران شد. سقوط خرمشهر غرور دشمن ما را افزود و آزادی خرمشهر غرور جریحه‌دار شده ملت ایران را

التیام بخشید.



در جریان دفاع مقدس با ایمان رزمندگان برای خدا، اسلام، انقلاب و ایران یک جب از خاک ما در دست دشمن نیفتاد، این عامل موثری بود که مسلمان و غیرمسلمان در این امر شرکت داشتند. گرچه برای رزمندگان ما ایمان اسلامی و دینی انگیزه مهمی بود ولی در کنار آن می‌گفتند این ایمان به ما می‌گوید سرزمینت نباید مورد تجاوز قرار بگیرد. حب الوطن لایمان، در اینجا هم تجلی پیدا کرد.



بیانات حضرت امام را ببینید، عشق و علاقه به ایران و تعهد نسبت به ملت و سرزمین ایران در اوج بود و خرمشهر نماد این مساله بود. اهمیت ملت ایران و لزوم دفاع از آن و دین و انقلابی که می‌گفت باید از ان دفاع بکنید. بینش اصلی انقلاب ما توجه به ایران، توجه به ملت ایران و احترام به آن و حفظ تمامیت ارضی است. این‌ها از اصول انقلاب و اصول اسلامی است که در انقلاب مطرح شد.



دو بینش به نام اسلام وجود دارد؛ یکی می‌گوید اسلام ضد ملیت است، سرزمین و ملت برایش مهم نیست بلکه انحرافی و کفر است، یکی می‌گوید نه اسلام هم به ملت‌ها احترام می‌گذارد و مورد توجه است. اگر در نظر داشته باشید حتی درباره صدور انقلاب بینش‌هایی بود ولی امام آن را اصلاح کردند، گفتند صدور انقلاب به معنی دخالت در امور کشورهای دیگر نیست. کشور دیگر برای کشور و ملتی دیگر است همچنان که ایران برای ملت ایران است. من همچنان که به سرزمین خودم احترام می‌گذارم به سرزمین دیگری هم احترام می‌گذارم، تجاوز نه! صدور انقلاب به معنی دخالت در امور کشورهای دیگر نیست، به معنی توسعه‌طلبی نیست، ما می‌خواهیم اینجا به نام ملت ایران بسازیم، پیشرفت بکنیم، مستقل باشیم، آزاد باشیم، اخلاقی باشیم، اکثریت‌مان هم مسلمانیم، می‌خواهیم معیارهای اسلامی در آن حاکم باشد. برای ما این مساله مهم است.



البته صدور انقلاب به این معنی هست که وقتی یک ملتی آزادی‌خواه و عدالت‌خواه باشد، وطن‌دوست باشد و اراده‌اش را به کار گیرد پیروز می‌شود. این می‌تواند برای ملت‌های دیگر سرمشق باشد ولی به معنای دخالت نیست. ملت‌ها خودشان باید تصمیم بگیرند، ملت اصالت دارد، اسلام جهانی است، اسلام برای همه مردم آمده ولی جمهوری اسلامی، ایرانی است. جهان‌گشایی در کار ما نیست، ما ملت بزرگی هستیم، به سرزمین خودمان احترام می‌گذاریم، به هیچ‌کس اجاره نمی‌دهیم چشم چپ به این ملت و سرزمین بکند. به نام دین و اسلام هم همین کار را می‌کنیم اما نمی‌خواهیم جهان‌گشایی بکنیم.



نمونه کار خرمشهر بود، یک نفر ایرانی نبود که از آزادی خرمشهر شاد نشود. این نماد ملت و عظمت ملت ایران بود. اهتمامی که ما امروز به سوم خرداد داریم به خاطر این نماد ملیت و ملت ماست که بروز و ظهور پیدا کرد. طبق رسالت انقلابی ما احساس می‌کنیم اگر می‌گوییم راه شهیدان، راه ایثارگران و رزمندگان باید ادامه پیدا بکند ما باید سعی بکنیم آنچه ملت ایران بدست آورده است آن را حفظ بکنیم. آن جمهوری اسلامی است و محور جمهوری اسلامی هم اینست که مردم بر سرنوشت خودشان حاکمند، ایران سرزمین و مرکب انقلاب است و ایران برای همه ایرانیانی است که وجود دارند و با هر انگیزه و گرایشی کافی است که حاضر باشند در چارچوب **** قانونی پذیرفته شده زندگی کنند، شهروندی هستند که همه صاحب حق‌اند، جمهوری اسلامی با بینشی از اسلام است که برای همه ملت ایران احترام و حق قائل است.



آنهایی که می‌خواهند دشمنی که در خارج وجود دارد بتراشند و طبقه‌بندی کنند، اقلیتی بر همه چیز حاکم شود و به هر قیمتی حاضر باشد همگان را بیرون بکند، با روح انقلاب و اسلامی که در انقلاب ما بود سازگار نیست و طبعا روح شهیدان ما و رزمندگان و ایثارگران واقعی ما این را نمی‌تواند بپذیرد. این حاصل انقلاب ما بود، درسی که ما از حماسه آزادی خرمشهر می‌گیریم و باید به ان اهتمام بکنیم. آنان که اسلام را در مقابل ایران می‌بینند اشتباه می‌کنند، آنان که معتقدند ایران و ملیت ایرانی بر خلاف اسلام است یعنی با اسلامیت سازگار نیست آن‌ها هم اشتباه می‌کنند.



خدا رحمت کند شهید مطهری را که خدمات متقابل ایران و اسلام را نوشت. جمهوری اسلامی داخل انقلاب است و این نهالی که خون صد‌ها هزاران شهید در پای آن ریخته شده است یعنی ما ملت ایران را به رسمیت می‌شناسیم. ایران ظرف حضور ملت ایران است که آزادی، استقلال و پیشرفت را می‌خواهد، ظرف استقرار جمهوری اسلامی است که حق حاکمیت مردم بر سرنوشت را می‌پذیرد و در عین حال آن اسلامی که برای همه کسانی که در چارچوب این ملت هستند حق و حرمت قائل است، برای آن‌ها ازادی و برخورداری می‌خواهد، برای آن‌ها امنیت و حرمت برای همه می‌خواهد. این جمهوری اسلامی است.



اکثریت جامعه ما شیعه است و ما به آن افتخار می‌کنیم اما در ایران غیرشیعه و غیرمسلمان هم وجود دارد. یک دایره‌ای است که ما را به هم پیوند می‌دهد و آن ایرانی بودن ماست و تعلق به ایران داشتن. البته عامل معنوی دیگر هم هست و آن اینکه حب اهل بیت در ایران بسیار است. فقط هم اختصاص به شیعیان ندارد. سنی‌ها و غیر مسلمانان نیز به اهل بیت احترام می‌گذارند. ملت ایران با سرفرازی از جمهوری اسلامی دفاع می‌کند.



چرا تجزیه‌طلبی بد است؟ چون سرزمین اصالت دارد، ملت اصالت دارد. سرزمین متعلق به ملتی است و آن ملت باید از آن دفاع بکند، حقوق ملت به رسمیت شناخته شود، چه مسلمان باشد چه به نام اسلام، چه به نام قومیت بخواهد تجاوز بشود. اقوام ما اگر از ایران جدا شوند هویت خود را از دست می‌دهند، همه اقوام ما در درون ایران هستند البته که باید حق و حقوق آن‌ها را به رسمیت بشناسیم. احساس نکنیم جمهوری اسلامی فقط تعلق به شیعیان دارد، آن هم فقط گرایش خاصی از شیعیان! نه ما این درس را ازفتح خرمشهر و انقلابمان می‌گیریم. امیدوارم خداوند به همه ما توفیق بدهد که قدر انقلاب را بدانیم و اگر اشکال و انحرافی از مسیر انقلاب و اسلام هست ما برگردیم.



پیام دوم خرداد هم همین بود، این چنین اسلامی را می‌دید. این چنین انقلابی را می‌دید. به ملت ما این چنین نگاه می‌کرد. برای همه ملت ایران سربلندی می‌خواست، استقلال و آزادی و پیشرفت را می‌خواست. من معتقدم پیام ۲۴ خرداد هم همین‌ها بود و ما به این پیامی که ملت ایران می‌دهد و از دل تاریخ آن را می‌شنویم به آن احترام بگذاریم، هم حکومت و هم مردم.





امام بعد از فتح خرمشهر معتقد به پذیرش آتش‌بس بود


و اما پاسخ به چند سوالی که دوستان مطرح کردند.



- نظر امام بعد از خرمشهر چه بود؟ بنده خودم در جریان نبودم، آنچه شایع است امام معتقد بودند بعد از فتح خرمشهر باید آتش‌بس قبول بشود، دوستان دیگری با استدلال‌هایی که داشتند، آن‌ها هم سوءنیت نداشتند، اصرار کردند و امام هم قبول کردند. بعد که رفتیم اولین مرحله فکر می‌کنم کربلای ۵ بود، شکست خوردیم ظاهرا پیشنهاد شد که نپذیرفتند وگفتند حالا که رفته‌اید باید ادامه بدهید.



دولت موقت تمام قرارداد‌ها را باطل کرد، خیانت‌آمیز نبود. دیدگاهی بود که بنا نیست با دنیا بجنگیم. بنابراین به سلاح پیشرفته نیازی نداریم بلکه باید خودمان را بسازیم، البته می‌توانیم خودکفا بشویم بعد جنگ پیش آمد، نباید کسی را متهم کنیم که کسی خیانت کرده است.



- چرا با اینکه انقلاب ما فرهنگی بود؛ مشکل ما باز هم فرهنگی است؟ نباید خیال کنیم دختران ما کمی بی‌حجاب هستند، این‌ها البته نشانه‌های خوبی از لحاظ فرهنگی نیست اما خواهران و برادران عزیز مشکل بزرگ فرهنگی ما دور شدن لحظه به لحظه نسل‌های بعد از انقلاب ما از حکومت اسلامی و خدایی نکرده از اسلام است و باید ریشه آن را در رفتار خودمان بدانیم، این همه تکیه کردن روی ظواهر البته که ظواهر هم خوب است و از دست دادن بواطن، اینکه در کشوری مثلا مسجد رفتن، نوحه خواندن سینه زدن و کارهای دیگر این همه رویش تاکید بشود، به نام اسلام بداخلاقی بشود، تهمت بزنیم، بد اخلاقی بکنیم اول افراد را متهم بکنیم به انواع اتهامات به جای اینکه ثابت شده باشد اجازه بدهیم از خودش دفاع بکنیم و بعد با این اتهامات هر طور می‌خواهیم با او برخورد بکنیم، بالاخره اول می‌گویند شما رفتارتان درست نیست بعد هم چون به نام اسلام بوده می‌گویند پس اسلام هم نمی‌خواهد در حالیکه اسلام آمده است تا مکارم اخلاق را در جامعه پیاده بکند، راستی و پاکی و عدل را ظواهر هم باید با باطن راهنما باشد. نماز ما باید به سوی اخلاق و روزه ما باید راهنمایی باشد، اعتکاف ما باید به سوی اخلاق و معنویت باشد، اگر نکند در این ظواهر عیب است و مشکلی وجود دارد. من معتقدم تبلیغات علیه ایران می‌شود این شبکه‌ها و... روز به روز هم بیشتر می‌شود نمی‌شود جلویش را گرفت ما باید رفتار خودمان را درست کنیم.



من بار‌ها گفته‌ام ما انقلابی هستیم. برزگترین رسالت انقلابی ما این است که ایران را الگویی بسازیم که در آن هم انسان محترم باشد، آزادی‌های قانونی دارد، امنیت برای همه وجود دارد، هم پیشرفت وجود دارد، هم با فقر مبارزه می‌شود، هم تساوی همه افراد در برابر قانون تامین می‌شود ما باید زمینه‌ساز این امور باشیم. همه مزایایی که در دنیای پیشرفته دارد باید داشته باشیم البته نمی‌گویم یک‌شبه می‌رسیم. آیا ما توانستیم این کار را بکنیم؟ آیا یک دهم دغدغه‌ای که نسبت به بعضی ظواهر هست به باطن داشته‌ایم؟ آیا رفتار و سیاست‌های ما آن را نشان می‌دهد؟ این است مشکل فرهنگی ما.



- تشکل داشتن شما خیلی مهم است؛ بنده هم هر کاری از دستم بربیاید در خدمتم.



- منکر نقص‌ها و عیب‌های خود نبوده و نیستیم اما باید امکانات دولت ما را هم در نظر بگیرید.



معتقدم دوم و سوم خرداد مقابل هم نیستند اما عده‌ای می‌خواهند تقابل ایجاد کنند. دوم خرداد قرائتی انسانی از انقلاب است. قرائتی است رحمانی از دین خدا اینکه ما چقدرتوانسته‌ایم یا نتوانسته‌ایم کاری ندارم بنده رویکردم را عرض می‌کنم تعریف خودم را از اصلاحات می‌گویم جلساتی داشته‌ایم ان‌شاءالله باز هم تکمیل می‌کنیم و خدمت دوستان می‌دهیم. انقلاب را ادامه حرکت ملت در صد و پنجاه سال گذشته می‌دانیم که محورش هم اصلاحات بوده، ایران را آباد و ازاد و پیشرو می‌خواهد. در عین حال معیارهای معنوی در دنیای امروز خسارت‌آور بوده ما نمونه‌ای از این روحیه را در سوم خرداد و دفاع مقدس دیدیم.



اصلا ما همانی را می‌خواهیم که انقلاب و امام ما می‌خواستند. همانی را می‌خواهیم که ملت ما در طول تاریخ می‌خواسته بنابراین این‌ها به هیچ وجه مقابل هم نیستند بنابراین شاید کسانی که بیگانه با آن آرمان‌ها و انگیزه‌ها هستند و حالا میدان‌دار هم شده‌اند احیانا سعی می‌کنند با این دوگانه ایجاد کردن و تقابل ایجاد کردن حرف خودشان را که به نظر حرف درست هم نیست پیش ببرند ما باید جلوی این بایستیم.



- در مورد رفع حصر اصلا سکوت نشده بلکه احساس می‌کنیم هرچه صحبت بکنیم کار بد‌تر می‌شود تلاش واقعا صورت گرفته نمی‌دانیم چطور شد که تحقق پیدا نکرد! حالا که لااقل رفع حصر صورت نگرفته لااقل به فکر زندگی‌شان باشیم و بگذاریم معالجه‌شان صورت بگیرد. امیدواریم هر چه زود‌تر این مساله تحقق پیدا کند.



برایتان آرزوی توفیق می‌کنم»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روبل روسیه وارد مبادلات بین‌المللی می‌شود


نخست وزیر روسیه در مصاحبه‌ای اعلام کرد تحریم‌های غربی به روسیه انگیزه خواهد داد تا از روبل در مبادلات بین المللی استفاده کند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیمیتری مدودف در مصاحبه‌ای که با سرگی بریلف برای برنامه تلویزیونی وستی انجام داد، اظهار کرد مبادلات با استفاده از روبل یک اولویت قطعی است و در حقیقت باید روبل از جایگاه ارز قابل تبدیل به ارز ذخیره ارتقا پیدا کند.



مقامات روسی در هفته‌های اخیر اظهار کرده‌اند که دولت در حال بررسی اجباری کردن دریافت پول صادرات‌های پراهمیت به روبل به جای دلار برای شرکت‌های دولتی است.



رهبران اتحادیه اروپا هفته آینده برای هدف قرار دادن اقتصاد روسیه با تحریم‌های شدیدتر در صورت مختل شدن انتخابات ریاست جمهوری اوکراین نشست خواهند داشت. آمریکا نیز تهدید کرده تحریم هایی را علیه بخش‌های انرژی، بانکی و معدنی این کشور اعمال خواهد کرد.



بر اساس گزارش رویترز، روسیه مدتها تمایل داشته تا جایگاه بین المللی روبل را ارتقا دهد و این ارز همانند دلار و یورو به یکی از ارزهای رایج در ذخایر ارزی خارجی کشورهای دیگر تبدیل شود.



نخست وزیر روسیه همچنین تاثیر تحریم‌های غربی راکم اهمیت شمرد و گفت در حال حاضر تاثیر تحریم‌های غربی بر اقتصاد روسیه کاملا جزئی است.



با این همه اظهارات وی در تضاد با ارزیابی تحلیلگران است که اظهار می‌کنند تحریم‌ها بویژه تهدید به تحریم‌های بیشتر محرک فرار بیشتر سرمایه از روسیه شده و افت سرمایه گذاری و رکود رشد اقتصادی این کشور را به دنبال داشته است.



همچنین اظهارات مدودف در تضاد با اظهارات ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه است که اظهار کرده تحریم‌های غربی تاثیر فوری بر شرکت‌های روسی داشته و دسترسی آنها به اعتبار را محدود کرده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نایب‌رئیس خانه صنعت و معدن ایران:
از قافله تکنولوژی ساخت خودرو جا مانده‌ایم



نایب‌رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: نداشتن سیاست‌های جامع خودروسازی در کشور باعث شده از قافله تکنولوژی و دانش تولید خودرو مطابق با نیاز مشتری در بازار داخل عقب مانده و سهم بازار داخل را از دست بدهیم.

منوچهر توسطی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در منطقه مرکزی، پیرامون انحصاری بودن یا رقابتی بودن صنعت خودرو در کشور اظهار کرد: در اینکه تولید خودرو در کشور انحصاری است شکی نیست. عمده تولید ما در انحصار دو شرکت خودروساز بزرگ کشور است که مورد حمایت دولتند و با وجود اینکه در طراحی و تولید، کیفیت و انجام تعهدات نسبت به مشتری آن طور که باید و شاید به خوبی عمل نکرده‌اند، اما هیچگاه دولت سیاست خاصی را در جهت حمایت از مصرف‌کننده اعمال نکرده است.

وی افزود: در کنار این دو شرکت خودروساز تاکنون هیچ شرکت خودروساز خصوصی ارزشمندی شکل نگرفته است و اگر هم ایجاد یا تأسیس شدند همواره با مشکلاتی مواجه بوده‌اند به طوری که کاملا تعطیل و به مرور زمان تحلیل رفته‌اند.

توسطی با اشاره به پایین بودن کیفیت خودروهای این شرکت‌ها و عدم وجود استانداردهای لازم که مورد اعتراض راهنمایی و رانندگی و سازمان استاندارد است، ادامه داد: دولت در جهت مواجهه با این شرکت‌ها سیاست خوبی اعمال نکرده است و در عین حال که در کنار این دو شرکت هم شرکت‌های خصوصی تولیدکننده خودرو به وجود آمده‌اند، اما رشد نکردند.

رئیس انجمن قطعه‌سازان استان مرکزی در ادامه با اشاره به شکل‌گیری این دو شرکت خودروساز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد: این صنایع به ویژه ایران‌خودرو (ایران‌ناسیونال سابق)، قبل از انقلاب به صورت خصوصی ایجاد شده بوده و روند کاری نسبتا مطلوبی داشته است، اما بعد از انقلاب علیرغم اینکه این شرکت دارای سابقه بود نتوانست جایگاه خود را در صنعت خودروسازی دنیا باز کند و سهم خود را از بازارهای جهانی بگیرد.

توسطی با بیان اینکه نقض غرضی که اخیرا اتفاق افتاده، انحصاری بودن را زیر سؤال نمی‌برد، گفت: بحث عدم مدیریت در اداره این شرکت‌ها یا مشکلاتی که ناشی از مسائل اقتصادی است باعث شده که در بازار داخل هم سهم خود را از دست بدهند.

نایب‌رئیس خانه صنعت و معدن ایران ضمن تأکید بر افزایش چشمگیر واردات خودرو در سال 1392 نسبت به سال‌های گذشته و با اشاره به روند نزولی تولید خودرو در سال 1389 و روند افزایشی واردات خودرو از آن پس عنوان کرد: با وجود انحصاری بودن تولید خودرو و حمایت جدی از این دو شرکت خودروساز اما نداشتن سیاست‌های جامع خودروسازی در کشور باعث شده از قافله تکنولوژی، دانش و تولید خودرو مطابق با نیاز مشتری در بازار داخل عقب مانده و سهم بازار داخل را از دست بدهیم.

رئیس انجمن قطعه‌سازان استان مرکزی با بیان این که در امر صادرات نیز در مقایسه با شرکت‌های خودروساز دیگر نتوانسته‌ایم موفقیتی بدست آوریم ادامه داد: در این راستا نه تنها شرکت‌های خودروساز زیان کرده‌اند بلکه مصرف‌کننده داخل نیز از خرید تولیدات داخل به دلیل عدم کیفیت و استاندارد لازم رویگردان شده است.

وی اظهار کرد: تولیدکنندگان قطعات خودرو نیز با مشکلات جدی مواجه شده و در مجموع یک رکود در بازار خودرو و قطعات خودرو به وجود آمده است.

توسطی با بیان اینکه شاهد رکود و بی‌رونقی در کل صنعت هستیم، افزود: به طور ویژه در صنعت خودرو علاوه بر اینکه مشکلات جامع صنعت باید حل شود بابد کیفیت این صنعت نیز بالا رفته و مردم با قیمت کمتری این محصول را خریداری کنند.

او با بیان اینکه خودروهای داخلی ما هنوز همانند مدل دهه 60 طراحی و ساخته می‌شوند، گفت: هنوز بسیاری از خودروهای ساخت داخل فاقد ترمزهای ضدقفل، کیسه ایمنی هوا و زیبایی هستند. همچنین کیفیت پایین در قطعات مصرفی از جمله مواردی است که در صنعت خودروسازی ما رکود ایجاد می‌کند.

نایب رئیس خانه صنعت و معدن ایران ایجاد تنوع در خودروها، به روز کردن دانش و تکنولوژی، برقراری ارتباط با دنیا جهت گرفتن ایده‌های جدید در طراحی خودرو، ایجاد فضای رقابتی برای تولید خودرو در کشور و ایجاد بازار رقابتی را از الزامات عمده جهت رونق این صنعت در کشور دانست و افزود: علاوه بر اینکه باید شرایط رقابت عادلانه برای خودروسازها ایجاد شود در عین حال می‌بایست یک بازار رقابتی هم ایجاد شود تا بین خودروسازان این واهمه وجود داشته باشد که اگر صنعت خود را به روز نکنند و حقوق مصرف‌کننده را رعایت نکنند قطعا بازار را از دست می‌دهند نه اینکه بی‌جهت از آنها حمایت شود.

وی در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو به واسطه بالارفتن هزینه‌های تولید یا نهاده‌های تولید در صنعت خودروسازی کشور نبوده است، گفت: با افزایش نرخ ارز، خودروسازان داخلی نیز متناسب با آن قیمت خودروها را افزایش دادند. این در حالی است که در بازار داخل درآمد مصرف‌کننده داخلی و خریدار ایرانی به تناسب افزایش نرخ ارز بالا نرفته بود و قیمت‌ها برای مصرف‌کننده داخلی بی رویه افزایش پیدا کرد.

نایب رئیس خانه صنعت و معدن ایران تصریح کرد: چون عناصر مؤثر در قیمت تمام شده خودرو در کشور به شکل جدی بالا نرفته، در صورتی که نرخ ارز کاهش و ارزش واحد پول ملی افزایش پیدا کند شاید برگشت قیمت‌های خودرو و کاهش در این صنعت را شاهد باشیم که این امر مشروط به اصلاح سیاست‌های اقتصادی و تحول **** اقتصادی است.

وی خاطرنشان ساخت: به تبع کاهش نرخ ارز بسیاری از عوامل مؤثر بر قیمت تمام‌شده خودرو هم کاهش پیدا خواهد کرد و قیمت خودرو تعدیل می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر انرژی روسیه:
در حال گفت‌وگو با ایران درباره پروژه‌های انرژی 10 میلیارد دلاری هستیم



وزیر انرژی روسیه گفت: شرکتهای روسی قصد دارند تاسیسات انرژی با ظرفیت تولید پنج تا شش هزار مگاوات برق در ایران بسازند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از ایتارتاس، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در اجلاس اقتصادی بین المللی در سن پترزبورگ گفت: ایران در حال مذاکره با روسیه درباره پروژه‌های انرژی به ارزش 10 میلیارد دلار است.



وزیر انرژی روسیه پیشتر نیز از گفت‌وگو با ایران درباره افزایش سطح مبادلات تجاری و همکاری در بخش‌ انرژی خبر داده بود.



نواک به خبرگزاری ایتارتاس گفته بود: دو طرف درباره جنبه‌های مختلف افزایش گردش تجاری و دنبال کردن یک برنامه مالی که به شرکتهای روسی اجازه عرضه محصولاتی از قبیل ماشین‌آلات و تجهیزات انرژی را بدهد دنبال کردند.



وی افزود: ما به دنبال افزایش مبادلات تجاری و توسعه حضور شرکت‌های روسی در بازار ایران هستیم.



نواک گفت: ‌این امر احتمال توسعه و احیای تجارت بین دو کشور و رساندن آن به سطح قبل از تحریم‌ها را افزایش می دهد.



در سال 2013 میلادی سطح تجاری ایران و روسیه با 31.5 درصد کاهش به یک میلیارد و 590 میلیون دلار رسید. صادرات روسیه به ایران نیز با 38.6 درصد کاهش به یک میلیارد و 160 میلیون دلار رسید.



به گزارش ایتارتاس، روسیه درحال گفت‌وگو با ایران برای تهاتر نفت در ازای کالا است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بانک مرکزی اعلام کرد
تعیین سقف 40 درصدی برای سرمایه‌گذاری بانک‌ها/ برخورد با متخلفان




بنا به اعلام بانک مرکزی سقف سرمایه‌گذاری بانکها در سهام شرکت‌ها اعم از موجود و جدید، وفق مصوبه مقام سیاستگذار پولی حداکثر 40 درصد سرمایه پایه هر بانک است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بنا به اعلام این بانک متاسفانه بعضی از بانکها این نسبت را رعایت نکرده‌اند و بانک مرکزی با جدیت به دنبال اصلاح آن است و بانکهای مذکور مکلف شده اند در یک دوره زمانی مشخص نسبت به اصلاح نسبت مجاز اقدام کنند.

بدیهی است بانکها و موسسات اعتباری که ظرف مدت زمانی تعیین شده نسبت به تعدیل ارقام سرمایه گذاری خود در سهام شرکتها و همچنین تسهیلات اعطایی به شرکتهای زیرمجموعه و به طور کلی اشخاص مرتبط خود اقدام نکنند طبق ضوابط و مقررات موجود با آنها برخورد خواهد شد و تضییقات مشخصی برای آنها منظور می‌شود.

بر این اساس پیش از این حمیدتهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرده بود: شورای پول و اعتبار حدود مشخصی را برای سرمایه گذاری در سهام شرکت ها توسط بانکها تعیین کرده و مقادیر مشخصی را برای اعطای تسهیلات به شرکت های زیر مجموعه بانک ها مجاز داشته است.

وی همچنین گفته بود: در حال حاضر نسبت سرمایه گذاری های هر بانک به سرمایه پایه آن بانک برابر با رقم 40 درصد می باشد.مانده سرمایه گذاری بانک ها و موسسات اعتباری در سهام شرکت ها نشان می دهد که در اسفند ماه سال 1392، نسبت فوق به طور متوسط معادل 51 درصد بوده است که 11 واحد درصد از حد تعیین شده بیشتر است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو ناظر مجلس در شورای رقابت:
درصورت تخطی خودروسازان از دستورالعمل شورا، به موضوع تعرفه‌های وارداتی ورود می‌کنیم


عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای رقابت اظهار کرد: خودروسازان موظف به اجرای دستورالعمل شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودرو هستند و اگر از این دستورالعمل تخطی کنند، شورای رقابت برای رفع انحصار در خودرو، به موضوع تعرفه‌های وارداتی ورود می‌کند.

مددی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خاطرنشان کرد: شورای رقابت این هفته با توجه به مولفه‌های مشخص، فرمول قیمت‌گذاری جدید خودرو را اعلام می‌کند و خودروسازان موظف به تبعیت از آن هستند و قطعا دستورالعمل جدید افزایش قیمتی که برخی از آن خبر داده بودند را به دنبال نخواهد داشت.

وی افزود: با توجه به مولفه‌هایی نظیر تورم بخشی فرمول جدید خودرو مشخص شده است و قطعا با توجه به اینکه در فواصل مختلف خودروسازان با تخطی از فرمول‌های اعلام شده توسط شورای رقابت قیمت‌های حبابی را برای خود ایجاد کرده‌اند، این فرمول جدید به دنبال از بین بردن حباب ایجاد شده است و حتی شاید شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها باشیم و قطعا با افزایش قیمت موافقت نشده و در شورای رقابت نیز به آن پرداخته نخواهد شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مکانیزم جدید قیمت‌گذاری کاملا شفاف و عملیاتی است، گفت: مردم نیز از نحوه آن مطلع خواهند شد و هیچ بهانه‌ای برای اجرا نشدن آن وجود ندارد و در صورت عدم اجرا توسط خودروسازان تخلف محسوب شده و قابل پیگیری است و ضمانت‌های اجرایی آن در نظر گرفته شده است.

وی در پایان تاکید کرد: اعتقاد ما این است که نباید بیش از این در حق مردم اجحاف شود و انحصار موجود در بازار خودرو به زیان مردم تمام شود و خودروسازان و مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این رابطه توجیه شدند و امیدواریم با فرمول جدید شورای رقابت، نابسامانی بازار کمی تسکین پیدا کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
570هزار افغان غیرمجاز در تهران/ضرورت ورود فرمانداری‌ها در کنترل اتباع غیرمجاز


مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران گفت: حدود 570 هزار نفر از اتباع افغانی غیر مجاز در استان تهران هستند.





به گزارش سرویس«شهری» ایسنا، سید عیسی موسوی‌نسب با اشاره به آمار اتباع افغان مجاز وغیرمجاز در استان تهران گفت: در راستای توافقات سه جانبه با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و دولت افغانستان حدود 272 هزار نفر اتباع مجاز تحت عنوان پناهنده در استان تهران وجود دارد.



وی با اشاره به طرح شناسایی اتباع غیرمجاز مصوبه شورای عالی امنیت ملی در سال 89 عنوان کرد: حدود 560 هزار تبعه افغان براساس این طرح شناسایی شده اند که 200 هزار نفر از آنها طبق فرآیند قانونی اقامت دارند که در مجموع حدود 470 هزار تبعه افغان دارای شناسنامه با اقامت مجاز در حوزه استان تهران هستند.



موسوی نسب ادامه داد: در طرح شناسایی اتباع غیرمجاز در سال 89 از 560 هزار تبعه افغانی غیرمجاز حدود 200 هزار نفر شناسایی شدند و حدود 360 هزار نفر تا امروز کم شده است که یا در طرح شناسایی شرکت نکردند و یا به کشور خود بازگشتند و یا تعدادی جدیدالورود به کشور وارد شدند.



وی با بیان اینکه برآورد ما وجود 530 تا 550 هزار تبعه افغان غیر مجاز در تهران است، افزود: از دهه 60 تا امروز همواره یک سوم پناهندگان مجاز و غیر مجاز در استان تهران بوده اند .



وی با بیان اینکه بزرگترین چالش ما دستگیری اتباع غیر مجاز است افزود:‌ باید براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی دو مقوله را در اولویت قرار دهیم یکی از آنها برخورد با کارفرمایان متخلف است.



مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران با اشاره به اینکه انگیزه کار مهمترین هدف اتباع غیرمجاز در کشور است، افزود:‌ کارفرمایان مطابق مواد 181 و 120 قانون کار باید از به کارگیری افراد بدون روادید و بدون پروانه کار خودداری کنند اما بخشی از کارفرمایان با انگیزه سودجویی تخلف کرده و از افراد فاقد روادید و پروانه کار استفاده می کنند.



به گفته موسوی نسب موضوع دستگیری و برخورد با اتباع غیرمجاز و قرمز کردن محیط برای آنها به عهده نیروی انتظامی است.



وی ادامه داد: طی توافقی با فرمانداران برای هر فرمانداری سهمیه ای مشخص شده است که با هماهنگی ناجا در کل استان باید نسبت به جمع آوری و دستگیری افراد غیر مجاز اقدام کنند.



موسوی نسب افزود:‌ فرمانداران باید مدیریت کنند وهمکاران در ناجا نیز به عنوان اصلی ترین بخش در جمع آوری اتباع غیر مجاز و با تکیه بر ماموریت های ذاتی خود وارد شوند.



مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی در مورد راهکار مقابله با ورود اتباع غیرمجاز گفت:‌ رویکرد تازه‌ای به عنوان سیاستی کلی تصویب شده که براساس آن فرآیند حضور قانونی اتباع را تسهیل کنیم.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد
حجم عمده مطالبات معوق مربوط به افراد با نفوذ است



یک کارشناس اقتصادی با بیان این‌که بیش از 70 درصد مطالبات معوق بانک‌ها مربوط به تعداد کمی از افراد و صاحب نفوذان است گفت: ارتباطات شخصی در برخی حوزه‌ها منجر به عدم وصول مطالبات معوق می‌شود.

احمد حاتمی یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره دلایل افزایش مطالبات معوق بانک‌ها اظهار کرد: میزان مطالبات معوق متناسب با رشد نقدینگی افزایش می یابد.

وی افزود: زمانی که نقدینگی در سال 84 حدود 65 هزار میلیارد تومان بوده میزان مطالبات معوق حدود هفت هزار میلیارد تومان بوده است و اکنون که حجم نقدینگی حدودا 9 برابر شده و به 600 هزار میلیارد تومان رسیده میزان مطالبات معوق نیز رشد چشمگیری داشته است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که با افزایش حجم نقدینگی قدرت تسهیلات دهی بانک‌ها افزایش می‌یابد، گفت: بنا به آخرین آمار بانک مرکزی بانک‌ها در مجموع 532 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که در پی افزایش حجم تسهیلات میزان مطالبات معوق نیز افزایش می‌یابد.

حاتمی یزدی با بیان این‌که بانک‌ها در زمان پرداخت تسهیلات باید ضمانت‌های کافی را دریافت کرده و به طرح‌های دارای توجیه تسهیلات پرداخت می‌کردند، گفت:در راستای وصول مطالبات معوق سیستم قفل شده است و اگر اقدامات قضایی انجام شود روند کار در قوه قضاییه طولانی است و همان طور که دربانک‌ها ارتباطات شخصی وجود دارد در قوه قضاییه نیز چنین ارتباطاتی وجود دارد که باعث به نتیجه نرسیدن پرونده‌ها می‌شود.

وی حجم عمده مطالبات معوق را مربوط به افراد صاحب نفوذ اعلام و اضافه کرد: اگر این افراد نفوذ نداشتند نمی توانستند این حجم تسهیلات را دریافت کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که در سیستم بانکی سه نفر دارای بدهی بیش از یک هزار میلیارد تومان هستند، خاطرنشان کرد:‌همچنین 70 درصد مطالبات معوق مربوط به تعداد کمی از افراد است و شناسایی این تعداد افراد برای قوه قضاییه سخت نیست.

حاتمی یزدی با اشاره به نقش رسانه‌ها در وصول مطالبات معوق گفت: در شرایطی که بانک نیز می‌داند فردی بیش از هزار میلیارد تومان بدهی معوق دارد می‌تواند نام او را اعلام کند.

وی گفت: متاسفانه **** و ادارت ما در دولت‌های نهم و دهم با فساد بسیار گسترده روبرو شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که بخشی از مطالبات معوق مربوط به بدهی‌های خرد دریافت‌کنندگان تسهیلات است، افزود: برای افرادی که نمی توانند نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند باید اعلام ورشکستگی صورت بگیرد و همه اموال آن‌ها تحت کنترل دادگاه در بیاید.

انتهای پیام
 
بالا