• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دستور فوری معاون اول رییس جمهور برای بررسی تخلف احتمالی یکی از مدیران دولت



معاون اول رییس جمهور به رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی دستور داد در خصوص یکی از معادن آهن کشور که گفته شده یکی از مدیران دولت فعلی آن را به نام همسر خود ثبت کرده، با دقت و سرعت بررسی و پیگیری شود.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسحاق جهانگیری پس از اطلاع از موضوع یاد شده، در پی نوشتی به رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: «موضوع بسیار مهمی است، با دقت و سرعت پیگیری و در صورت صحت مطلب، ضمن ارجاع پرونده به قوه قضائیه، نتیجه گزارش شود.»



معاون اول رییس جمهور در این پی نوشت همچنین خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت همکاری آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع تاکید کرد.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری ها، مدعی شده بود که برخی معادن به نام مدیران دولتی و خانواده هایشان ثبت شده و این تخلفات در دولت گذشته بوده و در دولت فعلی نیز ادامه دارد. این نماینده همچنین از ثبت یک معدن آهن به ارزش ۱۰ میلیارد تومان به نام همسر یکی از مدیران دولت فعلی خبر داده بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/گزارش-هافینگتون پست/
بخش انرژی روسیه، پاشنه آشیل پوتین



"اتحادیه اروپا سرانجام در هماهنگی با آمریکا تصمیم گرفت تحریم‌های جدی علیه روسیه اعمال کند، در حالی که این تحریم‌ها با در برگرفتن بخش انرژی که پاشنه آشیل پوتین است می‌توانند در میان‌مدت آسیب جدی به حکومت پوتین وارد کنند."



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پایگاه اینترنتی هافینگتون پست در گزارشی نوشته است: «اتحادیه اروپا سرانجام تصمیم گرفت تا در هماهنگی با آمریکا تحریم‌های جدی علیه روسیه اعمال کند.



این تحریم‌ها علاوه بر مجازات‌هایی که علیه بخش مالی اعمال شده‌اند شامل تحریم‌های بخش انرژی که صادرات فناوری‌های بسیار پیچیده مورد نیاز در حفاری در عمق دریا، اکتشافات قطبی و پروژه‌های نفت خام شیل را ممنوع کرده‌اند نیز می‌شوند.



چنین تحریم‌هایی این قابلیت بالقوه را دارند تا به حکومت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در میان‌مدت آسیب جدی وارد کنند اما باید به منظور بستن راه‌های گریز و پوشش قراردادهای که قبلاً منعقد شده‌اند، تشدید شوند تا به طور مؤثر پوتین را ضعیف کنند.



روسیه همچنان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز طبیعی جهان است اما با کاهش ذخایر متعارف و گران‌تر شدن هزینه‌های تولید برای روسیه این کشور نیاز مبرمی به فناوری‌های غربی دارد تا تولید نفت خود را حفظ کرده و با استفاده از فناوری‌های حفاری مدرن و استفاده از منابع دریایی و غیره متعارف هزینه‌ها را کنترل کند. اگرچه مسکو با فرایند شکست هیدرولیکی در اروپا مخالفت کرده اما دومین بازار بزرگ در خارج از آمریکای شمالی برای این فناوری است و چین بازار اول این فناوری محسوب می‌شود. این حوزه همان حوزه‌ای است که تحریم‌ها به اجرا در می‌آیند. با جلوگیری از انتقال این فناوری و قطع همکاری غرب می‌تواند تولید نفت و گاز روسیه را در میان‌مدت به خطر بیاندازد و به پوتین آسیبی جدی و حیاتی در حفظ **** سیاسی‌اش وارد کند. در حال حاضر هیدروکربن‌ها بیش از دو سوم صادرات روسیه و حدود نیمی از درآمدهای بودجه‌ای آن را تأمین می‌کنند.



پوتین به منظور متعادل نگه داشتن بودجه و اجتناب از نارضایتی اجتماعی از طریق توزیع پول نیازمند به قیمت بالای نفت و تولید پایدار است.



تحریم‌های بخشی از سوی غرب نشان می‌دهد که تجارت عادی دیگر قابل ادامه نیست و نمی‌توان نادیده گرفتن کامل هنجاری بین‌المللی توسط روسیه را بدون مجازات گذاشت.



هدف قرار دادن انتقال فناوری‌های انرژی یک رویکرد درست و اصولی است با این حال انتظار اینکه روسیه را تحت تحریم نفتی کامل به سبک ایران قرار دهیم غیر واقع‌بینانه است.



صادرات ایران قابل جایگزینی توسط دیگر تولیدکنندگان شامل آمریکا بود اما نمی‌توان 7 میلیون بشکه نفت تولیدی روسیه در هر روز را جایگزین کرد. با توجه به ناپایداری بازارهای نفت بین‌الملل در جریان بحران‌های عراق، لیبی و نیجریه و شکنندگی بازیابی اقتصادی اروپا و آمریکا، به سختی می‌توان افزایش شدید قیمت نفت را تحمل کرد.



همچنین اعمال تحریم علیه صادرات گاز روسیه به اوکراین نیز به همان میزان غیر عملی است. به رغم تلاش‌های جدید اروپا به منظور خلاصی از وابستگی خطرناک خود به واردات گاز از روسیه به‌ویژه در مناطق شرقی اروپا با این حال این قاره نمی‌تواند در سال‌های آینده کاملاً جایگزینی برای گاز روسیه پیدا کند. با این وجود قابلیت روسیه به منظور اعمال فشارهای سیاسی و تجاری رو به تضعیف است.



شرکت "گازپروم" روسیه باید با دیگر تولیدکنندگان با بازار گاز یکپارچه اروپا رقابت کند. تلاش‌ها برای مبارزه با انحصار "گازپروم" ضربه بزرگ دیگری به مواضع این شرکت در سراسر اروپا خواهد زد.



تمرکز فزاینده مسکو در آسیا نیز بعید است که برای امنیت تأمین گاز اروپا طی آینده‌ای نزدیک موجب نگرانی جدی شود با این حال تحریم‌های بخش انرژی علیه روسیه در حال حاضر ضعیف هستند و ابعاد و زمان محدودی دارند. این تحریم‌ها تنها قراردادهای جدید را ممنوع کرده و معامله‌های بزرگی نظیر طرح مشترک شرکت‌های روس‌نفت و اکسون در دریای کارا که همین چند روز پیش افتتاح شد را پوشش نمی‌دهند.



عدم تمایل به منظور گسترده کردن تحریم‌ها و در برگرفتن بخش گاز به این معنی خواهد بود که انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های دریایی و نفت خام شیل روسیه آسیب جدی نخواهند دید که علت آن استفاده دوگانه‌ی اکثر تکنولوژی‌ها در هر دو بخش استخراج گاز و نفت است.



اتحادیه اروپا و آمریکا باید با فوریت تحریم‌های بخش انرژی جامع‌تر و گسترده با تعریفی بهتر وضع کنند به‌ویژه آنکه پوتین ممکن است تصمیمی بگیرد تحت بهانه کمک انسان‌دوستانه به شرق اوکراین حمله کند با این حال حتی افزایش تحریم‌های بخش انرژی نیز ممکن است او را مجبور به فرو نشاندن تنش‌ها در اوکراین نکند اما در طول زمان این قابلیت را خواهند داشت تا پایگاه قدرت پوتین را تضعیف کنند. غرب باید عزم خود برای شروع یک بازی بلندمدت را نشان دهد.»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جاسوسی آلمان از ترکیه از سال 1976


مجله فوکوس با افشای جاسوسی آلمان از ترکیه از سال 1976 باعث افزایش تنش‌های بعدی میان این دو کشور عضو ناتو می‌شود.



به گزارش خبرگزارش دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، جزئیات مربوط به مدت زمان این جاسوسی از جانب آلمان و تصمیم‌گیری‌های حول آن بسیار بیشتر از گزارش اولیه چاپ شده در مجله فوکوس است.



پس از انتشار گزارش‌ها مبنی بر اینکه برلین، آنکارا را برای سالیان متمادی مورد جاسوسی قرار می‌داده، ترکیه سفیر آلمان را احضار کرد.



مجله فوکوس نوشت، آژانس اطلاعات آلمان از 1976 از ترکیه جاسوسی می‌کرده و دولت آلمان تحت صدراعظمی هلموت اشمیدت این اقدام را کاملاً مورد تایید قرار داده بود.



این مجله همچنین به نقل از منابع دولتی نوشت: فعالیت کنونی آژانس اطلاعات آلمان نظارت و کنترل بر فعالیت‌های سیاسی و نهادهای دولتی ترکیه است که توسط گروه تصمیم‌گیری دولت برلین مورد توافق قرار گرفته است و این گروه شامل نمایندگانی از دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و وزارت‌خانه‌های دفاع، خارجه و اقتصاد است.



این گزارش باعث خجالت و شرم بیشتر دولت برلین می‌شود که با اتهام دورویی مواجه است چون برلین خود از قربانیان جاسوسی آمریکاست که شامل شنود و ضبط مکالمات مرکل است.





با این حال یکی از قانونگذاران محافظه‌کار آلمان به مجله فوکوس گفت که برلین دلایل خوبی برای جاسوسی از ترکیه دارد. قاچاق انسان، مواد مخدر و تروریسم از مقوله‌های اصلی مورد اعتناست.



آلمان بزرگترین شریک تجاری ترکیه در اتحادیه اروپاست و سه میلیون تبعه ترکیه در آلمان ساکن هستند. اما روابط بین دو کشور همواره خوب نبوده و محافظه‌کاران دولت مرکل درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا خوشبین نیستند.



پیشتر مرکل در واکنش به جاسوسی آمریکا گفته که جاسوسی در میان دوستان یک او غیر قابل قبول است.



مجله اشپیگل نیز گزارش داده که آژانش اطلاعات آلمان از آلبانی، یکی دیگر از اعضای ناتو جاسوسی می‌کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اطلاعات در گفت‌وگو با ایسنا:
هم‌اکنون مردم راحت نفس می‌کشند و راحت صحبت می‌کنند



وزیر اطلاعات گفت: برنامه وزارت اطلاعات این است که امنیت را برای جامعه و برای مردم تعیین کند و نه بر جامعه و نه بر مردم.



حجت‌الاسلام و المسلمین محمود علوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارزیابی خود از عملکرد یک ساله دولت، اظهار کرد: خصیصه دولت در یک سال گذشته دوری از جنجال و پرداختن عمقی به کار با برنامه‌ریزی و مطالعه جدی بوده است.



وی افزود: ترسیم راهبردهایی که زیربنای سیاست‌ها و برنامه‌هاست، همچنین کار پخته و سنجیده به دور از هوا و هوس‌ها، شعارها و جنبه‌های احساسی نیز از دیگر ویژگی‌های این دولت بوده است.



وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که در حوزه وزارت اطلاعات چه تغییراتی نسبت به قبل مشاهده می‌شود، اظهار کرد: آرامشی که هم‌اکنون مردم در همه اقشار جامعه احساس می‌کنند مورد توجه است که این روند ثمره کار جمعی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و انتظامی قلمداد می‌شود.



علوی گفت:‌ الحمدالله فضایی به وجود آمده که مردم ما راحت نفس می‌کشند، راحت صحبت می‌کنند و راحت به کارهایشان می‌رسند و هم‌اکنون در زندگی مردم نگرانی و تشویش جایگاه آنچنانی ندارد.



وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا شما معتقدید هم‌اکنون نگاه اطلاعاتی و امنیتی بر زندگی مردم ما حاکم نیست؟ گفت: حداقل این است که دستگاه‌های اطلاعاتی وزارت اطلاعات بنا ندارند چنین فضایی بر جامعه حکمفرما باشد و برنامه وزارت اطلاعات این است که امنیت را برای جامعه و برای مردم تعیین کند و نه بر جامعه و نه بر مردم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف: قبل و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با 1+5 مذاکره می‌کنیم



وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح فعالیت‌های وزارت خارجه در یک سال گذشته، شکست طرح امنیتی سازی ایران را از دست آوردهای این دوره دانست.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمد جواد ظریف با اشاره به تلاش بدخواهان برای فضاسازی علیه کشورمان و معرفی ایران به عنوان تهدید امنیتی گفت: این امر با بردن جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت بروز و ظهور خارجی پیدا کرد و فضای شبه قانونی هم به فضاسازی تبلیغاتی و سیاسی خود داده بودند.



وی افزود: هدف اصلی ما طی یک سال گذشته شکستن این فضای امنیتی یعنی پروژه امنیتی‌سازی که یکی از خطرناک‌ترین طراحی‌ها علیه **** و کشور بود در یک سال گذشته به لطف خداوند توانستیم این فضاسازی را تغییر دهیم و تا حد زیادی خنثی کنیم.



وی تصریح کرد: آن چهره امنیتی که از ایران درست کرده بودند که دنبال تهدید علیه منطقه و جهان است به ویژه با توطئه ای به نام برنامه سلاح هسته‌ای مطرح کرده بودند، احساس می‌کنم که فرو ریخت.



وی در ادامه امکان رسیدن به توافق جامع را موجود دانست و گفت: چون برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و براساس برنامه اقدام مشترک ژنو آنچه که قرار بوده است در نتیجه برنامه جامع به دست بیاید اثبات این واقعیت بوده است که برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح آمیز خواهد ماند، به نظر من اگر هدف رسیدن به این موضوع باشد، امکان رسیدن به راه حال وجود دارد.



وزیر امور خارجه افزود: اما اگر هدف پرداختن به امیال سیاسی گروههای مختلف فشار در کشورهای غربی باشد، آن موضوع دیگریست ولی آنچه که هم اکنون حاصل شده و بعید است که بتوانند آن فضا را دوباره احیا کنند همان شکستن فضاست.



وی تصریح کرد: به عبارت دیگر تمام تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران در این مدت اعمال و تصویب شده بود، چه به صورت غیرقانونی توسط شورای امنیت تصویب و اجرایی شده بود و چه تحریم های که از آن هم غیرقانونی تر، توسط ایالات متحده، اروپا و برخی کشورهای دیگر علیه ایران اعمال شده بود، همه آنها بیش از آن که خود تحریم ها موثر باشند، فضایی که ایجاد کرده بودند موثر بود.



وی گفت: به عبارت دیگر تحریم غذا و دارو وجود نداشت، حتی عملیات بانکی برای خرید غذا و دارو توسط ایران رسما آزاد و قابل انجام بود اما می دیدیم این کار صورت نمی گیرد چرا که فضایی برای بانک های خارجی درست کرده بودند که انگار کار بانکی با ایران باید هزینه مند باشد.



ظریف افزود: ما نشان دادیم که دنبال راه حل هستیم و برای گفتگو ضمن حفظ حقوق مردم آمادگی داریم، از این رو فضا شکست.



وی تصریح کرد: فکر می کنم طرف مقابل به این نتیجه رسید که تحریم راه حل نیست و مردم ما هم به ویژه با شرکت در انتخابات سال گذشته نشان دادند که نمی شود آنها را از **** جدا کرد.



وی گفت: ممکن است در کشاکش مذاکرات شاهد زیاده خواهی هایی باشیم اما فکر می کنم در روزهای آخر حتما آنها به این نتیجه خواهند رسید که باید با این مردم و با این دولت و حکومت که برخواسته از رای مردم است، از مسیر تکریم و مسیر رسیدن به یک راه حل برد-برد به جای راه تحریم و فشار کار را به پیش ببرد.



وزیر امور خارجه برنامه مشترک اقدام و راه حل جامع را متضمن دو موضوع بهره مندی ایران از برنامه هسته ای صلح آمیز شامل غنی سازی و اطمینان دنیا از صلح آمیز بودن آن و دوم برداشته شدن همه تحریم های شورای امنیت و تحریم های دو و چند جانبه مرتبط با موضوع هسته ای ذکرکرد.



وی تاکید کرد:‌همه تحریم های شورای امنیت مربوط به موضوع هسته ای است ولی تحریم های دو و چند جانبه از 35 سال قبل توسط ایالات متحده و کشورهای اروپایی که بخشی از آنها به موضوع هسته ای برمی گردد، از آنجا که مذاکرات ما به 1+5 و به ویژه با ایالات متحده به عنوان عضوی از 1+5 منحصر به موضوع هسته ای است، لذا با وجود غیرقانونی و غیرعادلانه دانستن تحریم های دیگر توقع نداریم که تحریم های غیر هسته ای در نتیجه این مذاکرات لغو شود.



ظریف افزود: روشی که در مذاکرات به کار می بریم این است که کشورهای 1+5 متعهد می شوند، تحریم هایی که خودشان وضع کرده اند، مقررات داخلی خودشان است و در مورد اتحادیه اروپا ممکن است از امریکا (به دلیل این که این کشور خود را گرفتار سیستم تارعنکبوتی کرده است و دولتمردان و نمایندگان کنگره امریکا این توهم را دارند که از مسیر تحریم و تهدید و فشار می توانند به اهداف خود برسند) ساده تر باشد.



وی در ادامه سردمداری **** صهیونیستی برای مطرح کردن ایران به عنوان تهدید امنیتی در دنیا را طنزی تلخ دانست و گفت:‌این **** خود بزرگترین خطر برای صلح و امنیت منطقه و جهان و بیشترین نقض قوانین بین المللی را مرتکب شده است.



وی افزود: تلاشهایی که در سال گذشته صورت گرفت بیشترین نگرانی را برای **** صهیونیستی و نتانیاهو به بار آورد از این رو آنها سر و صدا کردند و تلاش کردند که مانع شوند.



ظریف به جنایت صهیونیست ها در غزه هم اشاره کرد و گفت: این جنایات علیه غیرنظامیان، نمونه جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت و صلح است.



وی افزود: این اقدامات از آن دسته ای هستند که مسئولیت کیفری فردی دارند و برای طرح آن در دیوان بین المللی کیفری یا باید شورای امنیت اقدام کند که با حق وتوی کشورهای غربی چنین انتظاری نمی رود یا دولت فلسطین که می تواند عضو دیوان شود، موضوع را ارجاع دهد.



ظریف تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد از روز اول شروع جنایات اسرائیل در غزه در قالب دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد که در نیویورک در حد سفرا تشکیل می شود، موضوع را دنبال و چند بار مسئله را در شورای امنیت و شورای حقوق بشر مطرح کرد و در نهایت تصمیم گرفت که اجلاس وزرای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد تشکیل شود که ما هم فورا آن را تشکیل دادیم.



وی تاکید کرد: ما روندی را از روز اول آغاز کردیم ولی در شورای امنیت به دلیل وجود حق وتو وجود فشارهای سیاسی ایالات متحده امکان رسیدن به تفاهم در شورا وجود نداشت ولی در شورای حقوق بشر، تصمیم نسبتا محکمی علیه **** صهیونیستی اتخاذ شد.



ظریف گفت: موضوع ضرورت اعزام یک هیئت حقیقت یاب برای بررسی احتمال وجود جنایات جنگی مطرح شد.



وی به مصوبه اجلاس تهران و تاکید در آن بر خواست مردم غزه و مقاومت برای برداشتن محاصره غزه به عنوان یکی از شرایط برگشت به شرایط عادی اشاره کرد و افزود: از ابتدای بحران ما تماس هایی را با دولت مصر داشتیم، بنده شاید 3 یا 4 بار با وزیر خارجه مصر صحبت کردم و همکارانم در تماس دائمی با دولت مصر بودند.



وزیر امور خارجه مردم غزه را طی 8 ساله گذشته محروم از حق حیات، کار، امکانات زندگی، دارو و مانند آن ذکر کرد و گفت: از دولت مصر خواستیم تا به عنوان کشوری که هموراه نقش قابل توجهی در جهان عرب و جهان اسلام داشته بتواند این وظیفه تاریخی را انجام دهد.



وی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما، افزود:‌پس از آن هم وارد رایزنی با دولت مصر شدیم تا اجازه دهد کمک های انسان دوستانه یعنی دارویی به غزه برسد و نیز آمادگی خود را برای درمان مجروحان اعلام کردیم.



ظریف تصریح کرد:‌ متاسفانه مدت زیادی هواپیمای حامل کمک های ایران منتظر بود ولی اخیرا دولت مصر اعلام کرده است که با رفتن این هواپیما موافقت خواهد کرد که ما امیدوارم این کار هر چه زودتر انجام شود.



وی در بخش دیگری از سخنان خود بر نگاه متوازن به کل روابط خارجی تاکید کرد و گفت: نگاه های یک طرفه ناشی از نیازهای مقطعی به بار نمی نشیند بلکه نگاه ما به روابطمان با همه کشورها یک نیاز مبتنی بر اصالت روابط است.



وی با یادآوری قطع روابط جمهوری اسلامی ایران با **** آپارتاید افریقای جنوبی بلافاصله پس از پیروزی انقلاب افزود: ایران همواره از مبارزات مردم افریقا برای استقلال دفاع کرده است و افریقا زمینه گسترده روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را داراست به گونه ای که اگر بتوانیم از موقعیت ممتاز و ویژه ای که در افریقا داریم استفاده کنیم، زمینه مساعدی برای انواع روابط دو سویه و به نفع دو طرف ایجاد می شود.



وزیر امور خارجه کشورمان نگاه آرمانی را در جهت منافع ملی دانست و گفت: برخی خلط مبحث می کنند و می گویند یکی باید انتخاب شود.



وی با اشاره به این که مبنای سیاست ما روابط دوستانه و برادرانه با همه کشورهای منطقه و همکاری و همفکری در منطقه برای صلح و ثبات و مقابله با تجاوزات **** صهیونستی است افزود: پی گیری اهداف آرمانی موجب قدرتمند تر شدن ایران در منطقه طی سه دهه گذشته شده است و دیگر کشورهای منطقه هم که می خواهند نقشی پیدا کنند، تلاش دارند که منافع آرمانی را هم به منافع محدود در مرزهای خود اضافه کنند.



ظریف حرکت های مبتنی بر منافع خود را فاقد اصالت دانست و گفت: برخی همسایگان و قدرت های خارجی با حرکت های بدون پایه و اصالت موجب ایجاد گروههایی برای رسیدن به اهداف بسیار کوته بینانه و کوتاه مدت شد.



وی افزود: این گروهها مثل گروههای تروریستی که در عراق و سوریه فعالند، زمانی از آنهاعلیه حکومت سوریه حمایت می شد و ما بارها به همسایگان تذکر می دادیم که روزی اینها به عنوان خطر برای کل منطقه و خودشان تبدیل خواهند شد.



ظریف تصریح کرد: علت این امر توجه به منافع مقطعی و معمولا واکنشی است برای این که مثلا جلوی قدرت و نفوذ ایران را بگیرند، از این ابزارها استفاده می کردند و دیدیم که این ابزارها بلای جان همان کشورهایی شده که هر چند با تاخیر مجبور می شوند نسبت به داعش و حرکت های تروریستی اعلام موضع کنند در حالی که دو ماه قبل خیلی از همسایگان ما آمادگی نداشتند علیه داعش اعلام موضع کنند.



وی افزود:‌ما معتقدیم یک همکاری جدی جهانی و منطقه ای برای مقابله با افراط و خشونت ناشی از افراط گرایی وجود دارد.



وزیر امور خارجه گفت:‌ما امروز می بینیم این گروههای افراطی امروز از سراسر دنیا عضو گیری می کنند و بین این گروههای تروریستی که در عراق و سوریه قتل عام می کنند شهروندان اروپایی و آسیایی هستند به همین دلیل است که این یک تهدید بین المللی است و ضرورت دارد به عنوان یک معضل بین المللی با آن برخورد شود.



وی افزود: ما بارقه هایی از واقع بینی را امروز در اظهاراتی که دارد صورت می گیرد می بینیم و امیدواریم که اینها واقعی باشد و حرکت مقطعی برای آرام کردن افکار عمومی در مقابل این قضاوت ها نباشد.



ظریف گفت: ما از ابتدای دولت یازدهم اعلام کردیم که به دنبال حسن هم جواری با همه همسایگان هستیم و کشورهای همسایه برایمان اولویت دارند و تاکید کردیم که خلیج فارس رگ حیاتی همه ماست.



وی افزود: ما نیاز به منطقه ای با ثبات در خلیج فارس داریم اگر چه ممکن است برخی کشورهای خارج از منطقه برخی منافع کوتاه مدت را از جمله حضور در منطقه و خرید های تسلیحاتی را در برخی بی ثباتی ها دنبال کنند.



وزیر امور خارجه با بیان شکست تفکر نظم نوین و تک قطبی در جهان گفت: امروز هم کشورهای اروپایی و هم بسیاری از صاحب نظران در امریکا در رابطه با ایران به این نتیجه رسیده اند که چاره ای جز شناسایی واقعیت ایران نیست و باید به گونه ای از در احترام و تکریم بیایند تا بتوانند تعامل کنند.



وی در بخش دیگری از سخنان خود به استانداردهای دو گانه حقوق بشری از جمله در رویه دولتی مثل کانادا اشاره کرد و افزود: امروزه یکی از بحث ها چگونگی برخورد با این رفتار دوگانه است و یک راه ساز و کاری در شورای حقوق بشر است که بررسی جهانی دوره ای همه کشورها ست و بر این مبنا، همه موظف می شوند به شورا گزارش بدهند و آنهایی که موقعیت خود را بالاتر تصور می کنند از این موقعیت خارج می شوند.



ظریف روابط دو کشور ایران و روسیه را گسترده توصیف کرد و گفت: رایزنی ها بین دو کشور هم در حوزه هسته ای و هم روابط دو جانبه و چند جانبه و دیدگاههای مشترکی که در مورد عراق، سوریه و منطقه و موضوعات مختلفی که در روابط دوجانبه ما هست، اینها همه مسائلی است که هم در مذاکرات بنده و هم در مذاکرات ریاست جمهوری مطرح است.



وی افزود: من در آینده نزدیک دیداری خواهم داشت با مسئولین روسی، پس از آن اجلاس همکاری شانگهای را داریم که فرصتی برای ملاقات های سطح بالا بین ایران و روسیه،‌ ایران و چین و دیگر کشورها فراهم می کند و پس از آن اجلاس کشورهای همسایه دریای خزر برگزار می شود.



ظریف تصریح کرد:‌ ما هم اکنون در حوزه گسترش همکاری های صلح آمیز هسته ای با روسیه در حال مذاکره هستیم، موضوع اس 300 یکی از موضوعاتی هست که در روابط ما وجود دارد و همچنین مسائل دیگر که ضرورت این گونه تبادل نظرها را به صورت دوره ای ایجاد می کند.



وزیر امور خارجه با تاکید بر این که هنوز ریاست جمهوری تصمیمی برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نگرفته است گفت: امسال مجمع با اجلاس ویژه در حد سران برای رسیدگی به موضوعات مرتبط با محیط زیست و تغییرات آب و هوا مطرح می شود که تعداد قابل توجهی از سران کشورها در آن اجلاس شرکت می کنند و اگر اطلاعات من درست باشد تا کنون بیش از 100 کشور اعلام کرده اند که در سطح رئیس دولت یا رئیس کشور در این اجلاس شرکت می کنند.



وی افزود: ضمن این که امسال هم قبل و هم در حاشیه مجمع عمومی مذاکرات با 1+5 صورت خواهد گرفت و لذا ما برنامه بسیار سنگینی در این مجمع خواهیم داشت و در کنار آن دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا هست.



ظریف ایرانیان مقیم خارج از کشور را یکی از سرمایه های کشور دانست و گفت: دیدار با این عزیزان و نیز گروههای موثر در شکل دهی افکار عمومی شامل اصحاب رسانه، گروههای مطالعاتی و مراکز تولید فکر که می شود روی آنها کار کرد و نیز ملاقات های دو جانبه در برنامه هستند و مجموع این شرایط موجب شده است که مجمع عمومی به زمانی ویژه برای مسئولان ارشد سیاسی کشورها برای تبادل نظر تبدیل شود.



وی به وظیفه وزارت خارجه اشاره کرد و افزود: دیپلماسی کشور باید توسعه محور باشد، این یکی از اهداف اساسی است که در دولت یازدهم به ویژه با توجه به اقتصاد مقاومتی دنبال کردیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صادق خرازی:شایعه حضورم در ستاد انتخاباتی قالیباف کذب محض است



در پی طرح اخبار و شایعاتی مبنی بر حضور سید محمد صادق خرازی از اعضای هیات موسس تشکل «ندای ایرانیان» در ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف در سال 92، صادق خرازی در توضیحاتی اعلام کرد که شایعه حضورم در ستاد انتخاباتی قالیباف کذب محض است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن توضیحات صادق خرازی به این شرح است:



در پی اعلام حضور یک تشکل سیاسی جدید به نام «ندای ایرانیان»، که اینجانب افتخار همراهی و همگامی با این تشکل نوپا در کنار تعدادی از جوانان اصلاح طلب را دارم که نیروی جوانی خود را در راستای نیل به اهداف والای اصلاح طلبی صرف کرده‌اند و دغدغه دین و ملت و کشور خود را دارند، طبیعتا واکنش‌های متفاوتی از جانب افراد و تشکل‌های مختلف سیاسی با اهداف و نیات متفاوت ابراز شد که متاسفانه بعضی از این نظرات، آلوده به حب و بغض شخصی و بعضا جناحی بود.



این واکنش‌های منفی متاسفانه با استفاده از روش‌های ناجوانمردانه و بعضا ایجاد شایعات بی پایه و اساس، همچون مشاورت اینجانب در ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری همراه بود. اینجانب بر خود لازم می دانم جهت تنویر افکار عمومی و پاسخ به شبهات و بعضا تهمت‌های مطرح شده توضیحاتی ارائه دهم.



1- اینجانب به سبب حضور در صحنه های مختلف انقلاب به عنوان سرباز کوچک این ****، از ابتدای انقلاب با شخصیت های مختلفی ارتباط و دوستی داشتم که این ارتباط و دوستی فرای از مسائل سیاسی بوده است و شامل دوستانی با گرایش‌های مختلف سیاسی و فکری می‌شود، در دوران دفاع مقدس با جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف آشنا شدم کما اینکه در دوران حضورم در نمایندگی ایران در سازمان ملل با افراد مختلف دیگری آشنا شدم و بعد از آن در مسئولیت‌های دیگر با افراد مختلف از روشنفکران گرفته تا اهل فرهنگ و هنر و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا آشنا شدم و این آشنایی، زمینه رفاقت‌های عمیقی فارغ از گرایش های فکری و سیاسی با این افراد شد.



اما آنچه امروز مهم است این است که این رفاقت‌ها متاسفانه به کنش‌های سیاسی گره زده شده است و بر همین اساس اخبار کذبی را در خصوص فعالیت‌های سیاسی اینجانب منتشر کرده‌اند، حال انکه این رفاقت و ارتباط و احترامی که برای جناب آقای قالیباف قائلم، منجر به حضور اینجانب در ستادهای تبلیغاتی ایشان نشده و شایعه حضور اینجانب در ستاد انتخاباتی ایشان کذب محض است.



2- از سوی دیگر رفاقت اینجانب با برادر عزیزم جناب آقای سید محمدخاتمی به سال ها پیش و به دوران پیش از ریاست جمهوری ایشان باز می‌گردد، رفاقتی که همراه با هم فکری سیاسی نیز است و اینجانب از همان ابتدای دوران ریاست جمهوری ایشان چه به عنوان رئیس برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی چه در قالب مسئولیت‌های مختلف در وزارت خارجه و سفارت ایران در فرانسه در دوران اصلاحات افتخار همراهی و همکاری با ایشان را داشته‌ام .به گونه‌ای که بعد از بازگشتم از پاریس، علی‌رغم اینکه پیشنهادات مختلفی برای مسئولیت به اینجانب شد، من ترجیح دادم در کنار آقای خاتمی بمانم و در قالب موسسه بین المللی گفت‌و‌گوی تمدن‌ها و بعد ازآن در قالب شورای مشورتی سید محمدخاتمی، با ایشان همراهی کنم که این همراهی در تمامی سالیان گذشته و اکنون، میزان ارادت قلبی بنده به ایشان را هویدا می‌سازد.



3- بر اساس برخی اخبار و تحلیل‌ها، هدف تخریب کنندگان نه شخص بنده که تشکل ندای ایرانیان است، امروز نوبت من بود و به نظر می‌رسد فردا نوبت سایر اعضای هیات موسس است، اما ما صبر پیشه می‌کنیم و به موفقیت این راه که انشالله موجب پیشبرد اصلاحات و در راستای خدمت به کشور و **** و انقلاب است امید داریم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رابطه علم غیب با اقتصاد ایران



یک کارشناس اقتصادی معتقد است با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد کشور و تعدد پارامترهای منفی، پیش‌بینی این‌که شاخص‌های اقتصادی تا افق 1404 در چه رتبه‌هایی قرار می‌گیرند، علم غیب می‌خواهد.



لطفعلی بخشی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت، اولین پیش‌نیاز برنامه‌ریزی‌های بلندمدت اقتصادی است. البته منظور این نیست که به تعداد سازمان‌های ناظر برای مبارزه با فساد اقتصادی بیفزاییم بلکه منظور ایجاد شفافیت در مناسبات اقتصادی است که از آن جمله می‌توان به اعلام اسامی مفسدان اقتصادی، دارند کارت بازرگانی، اعلام بخش‌های انحصارگر، گیرندگان یارانه و ... اشاره کرد.



وی افزود: وقتی یک نفر هزاران میلیارد تومان معادل چند درصد از بودجه کشور را یکجا می‌برد، چطور می‌توان آینده اقتصاد را پیش‌بینی کرد؟ شفافیت شاید بتواند بخشی از فساد اقتصادی که اثرات مخربی را بر اقتصاد کلان کشور دارد از بین ببرد.



این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که طبق اعلام مسوولان، طلب بانک‌ها از دولت و بخش خصوصی 160 هزار میلیارد تومان است، گفت: یک دولت بسیار بزرگ معمولا ناکارآمد می‌شود. در حال حاضر بسیاری از مسوولان دولتی و خصوصی به فساد گسترده اقتصادی اذعان دارند. مشکلات برنامه‌ریزی و اجرا هم چالش دیگر اقتصاد ایران است. گروه‌های زیادی در کشور وجود دارند که دست و پای هم را می‌بندند و یکدیگر را نفی می‌کنند.



بخشی، بهبود روابط بین‌الملل را از ضروریات اقتصاد ایران دانست و گفت: وقتی به این نتیجه رسیدیم که تحریم‌ها کاغذ پاره نیستند، آن‌وقت می‌توانیم برای اقتصاد برنامه‌ریزی کنیم. مشکل بعضی از مسوولان سابق این بود که اقتصاد کشور برایشان مهم نبود بلکه پیش بردن دیدگاه های سیاسی شخص خودشان اهمیت داشت و دیدیم که تاوان تصمیمات نادرست سیاسی آنها را اقتصاد کشور پس داد.



وی با تاکید بر این‌که بند ناف اقتصاد ایران فروش نفت است، تصریح کرد: ما از منابع طبیعی خوبی برخورداریم. نیروی انسانی به نسبت خوبی هم داریم. اما برای به خدمت گرفتن این پتانسیل‌ها نیازمند یک تیم قوی و کاربلد در دولت هستیم. تیمی هم که می‌خواهد کار کند یک عده به دلایل قانونی و غیرقانونی جلوی کارش را می‌گیرند.



به گفته این کارشناس اقتصادی، چشم‌انداز 1404 سند خوبی است اما دولت قبل به آن نپرداخت. دولت فعلی هم که درباره این سند صحبتی نمی‌کند. لذا نگرش به آینده فراموش شده است.



بخشی یادآور شد: 50 سال است که ما گرفتار ساختار ناکارآمد اداری هستیم. دولت هر روز فربه‌تر و ناکارآمدتر می‌شود. این ساختار مدام در حال بازتولید است و اجازه نمی‌دهد شما به آن دست بزنید.



وی، کوچک‌سازی دولت را ضروری عنوان و تصریح کرد: بعضی از کشورها که چند برابر ما جمعیت دارند تعداد کارمندانشان یک دهم کشور ماست.



این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر نوسانات آب و هوایی بر اقتصاد گفت: خشکسالی هر ساله دارد مشکلات بیشتری را برای ما ایجاد می‌کند. الان گفته می‌شود که تهران تنها تا یک ماه دیگر ذخیره آبی دارد اما متاسفانه کمتر کسی برای صرفه‌جویی احساس مسوولیت می‌کند.



به گفته بخشی، تا زمانی که بین مسوولین کشور در تمام سطوح، وفاق و همدلی درباره ضرورت مباحث اقتصادی به وجود نیاید مشکلات حل نخواهد شد. اگر بپذیریم که از همین امروز اقتصاد را اصل قرار دهیم آن وقت نگرش، رفتار و گفتارمان در صحنه‌ی داخلی و بین‌المللی عوض خواهد شد و تا این اتفاق رخ ندهد پیشرفتی در اقتصاد نخواهیم داشت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
" امنیت شغلی" خط قرمز جامعه کارگری


در شرایطی که قانون کار اجازه انعقاد قرارداد موقت برای مشاغل با ماهیت دائم را نمی‌دهد، برخی کارفرمایان برای جلوگیری از ریسک سرمایه‌گذاری یا کاهش هزینه‌ها‌، نیروهای خود را با قرارداد موقت جذب می‌کنند در حالی که وزیر کار تاکید دارد با توجه به اینکه 90 درصد قرادادهای کار موقت است‌ به زودی قراردادهای کار را از موقتی بودن خارج می‌کند.



به گزارش ایسنا، سالهاست که به عناوین متعدد و در قالبهای مختلف از جمله قراردادهای موقت، حقوق اجتماعی و اقتصادی کارگران دستخوش تغییر و تحول قرار می‌گیرد و تاثیر مستقیم خود را بر سطح زندگی و معیشت خانوارهای کارگری می‌گذارد.



برخی صاحبنظران اقتصادی معتقدند که با شرایط کنونی حاکم بر بازار کار و نیاز شدیدی که حجم وسیع نیروهای جویای کار برای ورود به چرخه تولید و اقتصاد در خود احساس می‌کنند نمی‌توان ضرورت وجود قراردادهای موقت کار را نادیده گرفت اما کارگران دل خوشی از بستن قراردادهای موقت کار ندارند و هر لحظه نگران از دست دادن شغل و پرداخت نامنظم حق بیمه‌هایی هستند که به عنوان پشتوانه روز مبادا به آن امید بسته‌اند.



مشکلات کارگران قرارداد موقت و عدم برخورداری آنها از بیمه و مزایای قانون کار تا آنجایی است که سید حسن هفده‌تن - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - نیز وجود 90 درصد قراردادهای موقت کار در کشور را تایید می‌کند.



او با اشاره به بالا بودن امنیت شغلی کارگران در ابتدای انقلاب می‌گوید: قبل از انقلاب بیش از 90 درصد قراردادهای کارگری دائمی بود ولی امروز به دلیل ساختار اقتصادی کشور که یک اقتصاد رانتی است جای خود را به قراردادهای موقت داده و 90 درصد قراردادهای کارگری موقت شده است.



به گزارش ایسنا، در حال حاضر اگرچه بخش اعظمی از شکایات در هیاتهای حل اختلاف مربوط به قراردادهای موقت کار است اما هستند کارگرانی که به دلیل ترس از بیکاری یا تهدید به اخراج از طرح شکایت در مراجع حل اختلاف خودداری می‌کنند.








"عده‌ای احساس می‌کنند که اگر طرح بهسازی قراردادهای موقت کار به جریان درآید منافعشان به خطر می‌افتد در صورتی که اگر کارگر امنیت شغلی داشته باشد تولید خوب و باکیفیتی عرضه می‌کند و بهره‌وری در بنگاه تولیدی بالا می‌رود"؛ این جمله را فتح الله بیات - رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور - می‌گوید و می‌افزاید: طبق تبصره دو ماده 7 قانون کار، در صورتی که ماهیت کار مستمر و دائم باشد باید قرارداد به شکل مستمر منعقد شود و کارفرما حق اخراج کارگر بدون رای هیاتهای تشخیص را ندارد ولی برخی کارفرمایان از این موضوع سوء استفاده می‌کنند.



وی‌ می‌گوید: موضوع قراردادهای موقت کار امروز به دغدغه‌ای لاینحل برای کارگران تبدیل شده و امنیت و آسایش آنان را سلب کرده است.



رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور اشاره‌ای هم به طرح بهسازی قراردادهای موقت کار دارد؛ طرحی که چندین سال قبل از سوی فراکسیون کارگری مجلس ارائه و به دنبال آن از نمایندگان مجلس خواسته شد تا همکاری لازم را برای اصلاح تبصره دو ماده 7 قانون کار صورت دهند بلکه کارگران بتوانند با فراغ بال بیشتر و تامین شغلی بهتر به کسب و کار و تولید بپردازند اما تاکنون حمایت لازم از سوی مجلس دیده نشده است.



بیات معتقد است با وجود آنکه طرح بهسازی قراردادهای موقت کار چندین بار برای رای‌گیری به صحن علنی مجلس فرستاده شده اما با تعداد آرای اندکی از سوی نمایندگان مواجه شده و رای نیاورده است چون برخی احساس می‌کنند که اگر طرح مذکور اجرایی شود منافعشان به خطر می‌افتد در حالی که کارگرانی که به شکل موقت و پیمانی کار می‌کنند هیچگونه ثبات و امنیت شغلی ندارند.



به گفته وی بسیاری از کارفرمایان در حال حاضر نیروی کار مورد نیاز خود را با قراردادهای سه ماهه و شش ماهه به خدمت می‌گیرند در صورتی که اگر این نوع قراردادها اصلاح شود بخش اعظمی از مشکلات کارگران قرارداد موقت برطرف می‌شود.



در همین حال یک فعال کارگری با هشدار نسبت به گسترش روزافزون قراردادهای موقت کار می‌گوید: این نوع قراردادها با از بین بردن امنیت شغلی کارگران، افسردگی و بی انگیزگی در میان نیروهای کار را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود تا کارگران برای امرار معاش به اشتغال در کارهای دیگر روی آورند.



عبدالله مختاری می‌گوید: مادامی که تبصره دو ماده 7 قانون کار تعیین تکلیف نشود، دغدغه امنیت شغلی کارگران و وجود قراردادهای موقت کار همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.



این فعال کارگری درعین حال پیشنهاد می‌کند که برنامه‌های تشویقی برای کارفرمایان در نظر گرفته شود و می‌افزاید: اگر قراردادهای موقت کار ساماندهی شود و کارفرمایانی که کارگران قراردادی استخدام و جذب می‌کنند از مشوق‌ها و تخفیف‌های مالیاتی بهره‌مند شوند یا بدهی بانکی آنها مشمول بخشودگی قرار گیرد در آن صورت با انگیزه بیشتری به استخدام کارگر قراردادی می پردازند.



به گزارش ایسنا، امروز مقوله «امنیت شغلی» خط قرمز جامعه کارگری است و حفظ و صیانت از آن به یکی از نیازها و مطالبات مهم کارگران مبدل شده است. تحلیلگران بازار کار بر این باورند که اهداف اشتغالزایی و تولید در سایه سیاستهای دوگانه و با ساختارهای نامناسب به ثمر نمی‌نشیند مگر آنکه قاعده مهم " امنیت شغلی" که دغدغه طیف گسترده‌ای از جامعه و بدنه تولید است به عنوان یکی از حقوق قانونی کار مد نظر قرار گیرد.



هم اکنون بخش اعظمی از پرونده‌های شکایات کارگران در هیات‌های حل اختلاف مربوط به قراردادهای موقت و سفید امضایی است که به دلیل نبود امنیت شغلی و نارضایتی از نحوه ادامه کار تشکیل شده است؛ بر این اساس انتظار می‌رود با توجه به تاکید وزیر کار مبنی بر خروج قراردادهای کار از حالت موقت، صیانت از نیروی کار و حفظ امنیت شغلی کارگران در دستور کار قرار گیرد؛ همچنین نمایندگان مجلس با همکاری دولت در جهت اصلاح و ساماندهی قراردادهای موقت و بهسازی ماده 7 قانون کار اقدام کنند تا ضمن تامین شغلی کارگران، رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت تولید اتفاق بیفتد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کمیجانی مطرح کرد
شروط بانک مرکزی برای صندوق‌های پس‌انداز مسکن


قائم مقام بانک مرکزی راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن بانک‌ها را مشروط به حصول اطمینان از رعایت توازن پایدار منابع و مصارف این صندوق‌ها، حفظ سلامت بانکی و نداشتن آثار تورمی عنوان کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اکبر کمیجانی با اشاره به مباحث مطرح شده پیرامون بهبود تامین مالی بخش مسکن و در راس آن راه اندازی صندوق پس‌انداز مسکن بانک‌ها اظهار کرد: از نیمه دوم سال گذشته گزارشی تحت عنوان "سازوکار مالی برنامه‌های حمایتی بخش مسکن در وزارت راه و شهرسازی" دریافت شد که حاوی پیشنهاداتی برای حمایت از اقشار متوسط و کم درآمد در قالب چهار برنامه مسکن اجتماعی، مسکن حمایتی، بهسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی و تامین سرمایه در گردش بازار ثانویه رهن بود. برنامه "مسکن حمایتی" این وزارتخانه که مبتنی بر راه اندازی صندوق‌های پس‌انداز مسکن در تمامی بانک‌ها بود، به طور تفصیلی و عملیاتی مورد بررسی قرار گرفت و طی جلسات مشترکی با دستگاه‌های ذیربط، سازوکار مالی راه‌اندازی صندوق‌های پس‌انداز مسکن در شبکه بانکی کشور ارائه شد.



وی با اشاره به محتوای طرح وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: مطابق با جزئیات پیشنهادی طرح مقرر بود از محل تشکیل صندوق‌های پس‌انداز مسکن سالانه تعداد 300 هزار فقره (ماهانه به تعداد 25 هزار فقره) تسهیلات به متقاضیان اعطا شود که با توجه به برنامه‌ریزی طرح مزبور در یک افق 5 ساله، سرجمع تعداد واحدهای مسکونی تامین مالی شده از محل این طرح بالغ بر 1.5 میلیون واحد خواهد بود. با این حال در آخرین مدل دریافتی از بانک مسکن، برخی از مولفه های مدل تا حدودی تعدیل شده و به جای هدفگذاری برای 300 هزار، به 150 هزار فقره تسهیلات در سال بسنده شده است.



بار سنگین بسته پیشنهادی برای دولت
کمیجانی با بیان اینکه محاسبات نشان می‌دهد که کسری منابع کماکان در سطح بالایی حدود 100 تا 140هزار میلیارد ریال بسته به سقف فردی تسهیلات اعطایی خواهد بود، گفت: به طور یقین تامین این منابع بار سنگینی برای دولت آن هم در شرایط کنونی خواهد بود و مستلزم بررسی و تصمیم گیری در سطح دولت است.



وی همچنین با اشاره به سایر مولفه‌های اجرایی طرح همچون دوره سپرده‌گذاری متقاضیان، مبلغ سپرده‌گذاری، سقف تسهیلات اعطایی و نرخ سود تسهیلات نیز پیشنهادات مختلفی مطرح شد که در چارچوب موارد پیشنهادی مدل مالی آن برآورد و در خصوص ملزومات تحقق آن بحث و بررسی شد.

قائم مقام بانک مرکزی تاکید کرد: صرف نظر از تنوع مقادیر کمی مولفه‌های پیشنهادی، آنچه که مورد تایید محاسبات کارشناسی و مورد اتفاق تمامی مسئولین ذی ربط دستگاه‌های اجرایی بود، کسری اجتناب ناپذیر منابع این صندوق‌ها در مرحله اجرا و لزوم چاره‌اندیشی برای پاسخگویی به تعهدات آن است.



شروط بانک مرکزی برای صندوق مسکن


کمیجانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در مقابل طرح وزارت راه و شهرسازی موضع مخالف ندارد بیان کرد: این درحالی است که نحوه تامین مالی کسری منابع صندوق‌ها به نحوی که مزاحم دیگر اهداف اقتصادی نشود و نیز ثبات ترازنامه بانک و پایداری بازارهای مالی را تهدید نکند، مهم‌ترین دغدغه بانک مرکزی در ارزیابی پیشنهادها و طرح‌های عملیاتی دریافتی بوده است.





تورم زا نباشد
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به عنوان متولی بازار پول و اعتبار کشور همواره از ابداعات مالی در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور و بهبود تامین مالی بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله بخش مسکن، حمایت و استقبال کرده است و در این مورد نیز چند اصل را بیان کرد: اول آنکه راهکارهای اندیشیده شده برای خروج از رکود،‌ موجب تحریک مجدد تورم و شکل‌گیری انتظارات تورمی نشود. این درحالی است که اقتصاد ایران در سال‌های اخیر به شدت ازاین دو پدیده آسیب دیده و درس‌های آموخته شده از آنها، هنوز هم در اذهان زنده است.

قائم مقام بانک مرکزی به ضرورت دیگر در این مورد تاکید کرد و گفت: همچنین باید راهکارهای خروج از رکود بار مالی غیرقابل تحملی برای بانک‌ها نداشته و سبب افزایش اضافه‌برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی و یا تحریک تقاضای سفته‌بازی در املاک و افزایش محسوس قیمت زمین نشود. در غیر این‌صورت اقتصاد به چرخه باطل افزایش تورمی قیمت مسکن وارد می شود که نه تنها موجب بی‌اثر شدن حمایت‌های انجام شده از مصرف‌کننده مسکن خواهد شد، بلکه کلیه بخش‌ها را نیز درگیر تبعات منفی خود می کند.



ایجاد مزاحمت نکند
وی همچنین با بیان اینکه نباید ایجاد صندوق‌های پس‌انداز مسکن در بانک‌ها موجب ایجاد آثار تزاحمی برای دیگر بخش‌ها شود گفت: به عبارت روشن‌تر، تحریک بخش مسکن به بهای بی‌بهره ماندن دیگر بخش‌های تولیدی از منابع محدود بانکی و تشدید رکود اقتصادی در حوزه‌های دیگر نباشد این درحالی است که این دغدغه از آنجا پررنگ می‌شود که اصولاً زمین و ساختمان یکی از معتبرترین وثیقه‌های بانکی محسوب شده و بانک‌ها به طور ذاتی نسبت به اعطای تسهیلات در این حوزه رغبت بیشتری داشته و با ریسک کمتری روبرو هستند.



حفظ معیارهای سلامت بانکی
کمیجانی دغدغه سوم بانک مرکزی در این حوزه، را رعایت معیارهای سلامت **** بانکی دانست و افزود: طبق استانداردهای جهانی لازم است پرتفوی بانک‌ها به‌گونه‌ای تنظیم شوند که در مقابل ریسک‌های گوناگون، از مقاومت کافی برخوردار باشندکه البته این امر مستلزم متنوع بودن ابزارها و وثایق و متوازن بودن توزیع ابزاری بدهی‌ها و دارایی‌های بانک‌هاست.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی نگران آن است که اعطای مجوز گسترده و فراگیر برای تاسیس حساب‌های مذکور در کلیه بانک‌ها،‌ سبب نقض معیارهای احتیاطی در برخی از بانک‌های کوچکتر شود و در مجموع، معیارهای سلامت **** بانکی را خدشه‌دار کند بنابراین لازم است این تصمیم‌ با رعایت جنبه‌های گوناگون و تنظیم معیارهای نظارتی لازم انجام شود.



قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اینکه رعایت اصول یاد شده در مورد پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز مطرح بوده است. ادامه داد: بانک مرکزی با دید جامع، پیشنهادات دریافتی را بررسی کرده و همانگونه که قبلاً نیز اعلام شده، حمایت این بانک از طرح راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن و شرکت‌های پس‌انداز و تسهیلات مسکن، مشروط به حصول اطمینان از رعایت توازن پایدار منابع و مصارف صندوق‌های مذکور و عدم مراجعه به منابع پرقدرت بانک مرکزی به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل بروز تورم و بی‌ثباتی اقتصاد کلان کشور است.

وی افزود: با عنایت به اتکای بالای تامین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی به منابع بانکی و بانک محور بودن اقتصاد، بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی، برقراری تعادل و توازن بخشی در اعطای تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصاد و دسترسی به منابع مالی محدود کشور را همواره مدنظر دارد. به ویژه در سال جاری که هدف‌گذاری خروج غیر تورمی از رکود در صدر برنامه‌های اقتصادی دولت است، ضروری است سازوکار برنامه تامین مالی در بخش مسکن به‌گونه‌ای طرح‌ریزی و اجرا شود که باعث محدودیت جدی در دسترسی سایر بخش‌ها از جمله بخش‌های صنعت و کشاورزی به منابع مالی نشده و به کاهش سرمایه‌گذاری و رشد تولید در این بخش‌ها منجر نشود.

کمیجانی یادآور شد :چنانچه سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی از روند بلند مدت آن (25 درصد) فراتر رود، این امر به معنی کاهش سهم سایر بخش‌های اقتصادی از منابع بانکی بوده که به نوبه خود روند خروج از رکود در سایر بخش‌های اقتصادی را تضعیف خواهد کرد.



آمارهای مسکنی کمیجانی
قائم مقام بانک مرکزی در ادامه به پیش بینی وضعیت بازار مسکن پرداخت و با اشاره به اینکه بخش ساختمان و مسکن نیز همانند سایر بخش‌های اقتصادی، از شرایط رکودی حاکم بر اقتصاد کشور مصون نبوده است بیان کرد: آمار عملکرد سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید مناطق شهری، موید کاهش سرمایه‌گذاری‌ انجام شده در این بخش به قیمت‌های واقعی در سال 1392 به میزان 5.7 درصد نسبت به سال قبل است.

وی گفت: بررسی آمار سرمایه‌گذاری در ساختمان‌های جدید مناطق شهری بر حسب مراحل ساخت (به قیمت‌های جاری) نیز نشان می‌دهد که در سال 1392 سرمایه‌گذاری واقعی در ساختمان‌های شروع‌ شده و نیمه‌تمام با کاهش مواجه بوده و رشد عملکرد سرمایه گذاری به قیمت‌های ثابت در این سال، صرفا" معطوف به ساختمان‌های تکمیل‌شده است.

کمیجانی با ابیان اینکه افت سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در ساختمان‌های جدید مناطق شهری در سال 1392 در شرایطی رقم خورده که آمار عملکرد پروانه‌های ساختمانی صادره توسط شهرداری‌ها نیز به عنوان شاخص آغازین تولید و شاخص استقبال بخش خصوصی از فعالیت های ساختمانی نیز چشم انداز مناسبی را برای بهبود تولید در سال جاری نشان نمی دهد، ادامه داد: بر اساس گزارش اداره آمار بانک مرکزی، تعداد و سطح کل زیربنای طبقات ساختمان‌های مندرج در پروانه‌های ساختمانی کل مناطق شهری در سال 1392 نسبت به سال قبل به ترتیب به میزان 7.6 درصد کاهش و 3.5 درصد افزایش داشته است.



وی خاطرنشان کرد: کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز بانک مرکزی را مجاب کرد که با فراهم کردن تمهیدات اعتباری لازم، از این حوزه حمایت کند. اما این حمایت‌ها باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که در راستای اهداف تورمی دولت باشد. همانگونه که در لایحه "خروج غیرتورمی از رکود " نیز تاکید شده، لازم است ارائه راهکارهای ایجاد رونق تولید در بخش مسکن با توجه به هدف ایجاد رونق غیر تورمی در این بخش تدوین و نهایی شود.



سقف تسهیلات اعطایی از محل صندوق‌ها
قائم مقام بانک مرکزی در ادامه به اظهارات متفاوت در مورد سقف تسهیلات اعطایی از محل صندوق های مسکن نیز اشاره کرد و گفت: طرح‌های دریافتی از وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن، نسخه‌های متعددی داشته و حسب اشکالات و آثار آنها، بارها مورد بازنگری قرار گرفته است، این درحالی است که تعدد نقل‌قول‌ها از سقف فردی تسهیلات بانکی نیز ناشی از اطلاع‌رسانی پیش‌ از موعد جزئیات طرح‌ها و ارائه اعداد در حال بررسی توسط اشخاص مرتبط است.

وی با اشاره به اینکه طرح‌ها به صورت یک بسته تدوین می‌شود و جزئیات و مولفه‌های متعددی دارد افزود: به عنوان مثال، آخرین نسخه طرح ایجاد صندوق‌های پس‌انداز مسکن، توسط بانک مسکن ارائه شده که پس از ارزیابی‌های اولیه، در دست رفع ایرادات و انجام مجدد محاسبات است. در نتیجه،‌ هنوز چارچوب طرح مذکور نهائی نشده و رفتار حرفه‌ای ایجاب می‌کند از اطلاع‌رسانی برخی از مفاد و جزئیات بسته‌های در حال بررسی خودداری شود تا مخاطبین و متقاضیان بخش مسکن، سردرگم نشوند.





سامان‌بخشی به نحوه تامین مالی طرح مسکن مهر نخستین اقدام بانک مرکزی


قائم مقام بانک مرکزی با تاکید براینکه به‌رغم برخی اظهارات تند، ‌باید تاکید کرد که متولی بخش مسکن در اقتصاد کشور،‌ وزارت راه و شهرسازی است گفت: ورود بانک مرکزی به این موضوع، صرفاً از جنبه‌های مدیریت فضای اقتصاد کلان کشور و ارزیابی آثار طرح‌ها بر فضای تامین مالی اقتصاد انجام می شود.

وی با بیان اینکه طی یکسال سپری شده از دولت یازدهم، سامان‌بخشی به نحوه تامین مالی طرح مسکن مهر نخستین اقدام بانک مرکزی در حوزه بخش مسکن بود، یادآور شد: در طول چند سال گذشته رویه ناسالم تامین مالی طرح مسکن مهر و وابستگی کامل آن به منابع بانک مرکزی از دلایل اصلی رشد پایه پولی و نقدینگی در کشور بوده است. اصلاح این رویه از سوی بانک مرکزی علاوه بر کنترل آثار منفی تامین مالی طرح صندوق، شرایط لازم برای تداوم و تکمیل پروژه‌های ناتمام این طرح را فراهم آورد.

وی اضافه کرد: طی مدت مورد بررسی بهبود تامین مالی بخش مسکن صرفنظر از طرح مسکن مهر نیز مورد توجه جدی این بانک مرکزی قرار داشت و تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش سقف تسهیلات اعطایی ساخت و خرید مسکن از 200 میلیون ریال به 350 میلیون ریال، اعطای تسهیلات مسکن با سقف 500 میلیون ریال برای مزدوجین و نیز افزایش سقف تسهیلات جعاله تعمیر و تکمیل مسکن از 50 میلیون ریال به 100 میلیون ریال در دی ماه سال گذشته از طریق بانک مسکن نیز در همین ارتباط بود. در اتخاذ تصمیم مذکور، ارتقاء قدرت خرید خانوار‌ها و افزایش سهم تسهیلات بانکی از قیمت مسکن همراه با رونق نسبی معاملات بدون فشار تورمی در این بخش، دنبال می‌شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی:
افراطی‌ها کار را خراب می‌کنند



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** تصریح کرد که باید با مساله تربیت انسان‌ها به صورت همه‌جانبه و تخصصی برخورد کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سی‌ویکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور با بیان این‌که خوشبختانه امروز مدیریت آموزش و پرورش به یکی از دست‌پروردگان سه بزرگوار شهیدان رجایی، باهنر و بهشتی سپرده شده است، گفت: همانگونه که دکتر فانی اشاره کرد، آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه اجرایی کشور در ساختار دولت است. به همین خاطر همواره با حجم بزرگی از مشکلات روبه‌رو بوده است.



وی افزود: آموزش و پرورش همواره با کسری بودجه روبه‌رو بوده و اشکال دیگری که در کنار آن دیده می‌شود، این است که بسیاری از نیروهای تعلیم و تربیت موثر این وزارتخانه نتوانستند از موقعیتی که در دانشگاه‌ها برای اساتید به لحاظ حقوق و مزایا فراهم شده، بهره‌مند شوند. البته به طور طبیعی تفاوتی میان سطح معلومات و مقام علمی انسان‌ها وجود دارد اما یکی از مشکلات کمی حقوق و مزایای معلمان این است که بسیاری از زبدگان و استعدادهای درخشان که باید از آنها در آموزش و پرورش استفاده شود، کمتر جذب این مجموعه می‌شوند.



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان این‌که باید با مساله تربیت انسان‌ها به صورت همه‌جانبه و تخصصی برخورد کرد، گفت: باید به سمتی برویم که نیروهای مستعد و نخبگان ما افتخار کنند در این سطح قرار بگیرند. البته معلمی شغل انبیاء و به خودی خود افتخارآمیز است، اما باید از لحاظ معیشت آسوده باشند. قداست و کرامت این شغل به علت پرورش انسان‌هایی است که هدایت فردای این کشور رابه دست می‌گیرند. در واقع نیروهای علمی و توانمند سرمایه هر کشور هستند.



هاشمی‌رفسنجانی در ادامه با بیان این‌که مطابق آیات قرآنی خلقت انسان با امر تعلیم همراه بوده است، گفت: پس از آن نبوت خاتم انبیاء نیز با دانش، ایمان و پرورش همراه بود، در واقع آموزش و پرورش هم‌طراز آفرینش انسان‌ها جزو ضرورت‌های زندگی بوده است و باید گفت خلقت انسان همراه با نمایش عظمت علم بوده، هدف اسلام و شعار آن نیز علم است.



وی با تاکید بر این‌که شما معلمان و مدیران آموزش و پرورش کشور یک رسالت عظیم الهی بر دوش دارید و خداوند شما را دوست داشته است که به این راه آمده‌اید، گفت: باید این مسوولیت الهی را به خوبی انجام بدهید. امروز ما برای تربیت هر دو جنس زن و مرد، مدرسانی از هر دو جنس مسلح به علم داریم و این از افتخارات انقلاب اسلامی بوده است. البته در برخی از شهرها چون تهران، تعداد معلمان زن بیشتر و در برخی شهرستان‌ها کمتر است. باید این تناسب میان دانش‌آموزان و معلمان برای هر دو جنس به وجود بیاید.



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** تاکید کرد: مساله دوم این است که باید از لحاظ تامین معاش برای معلمان و مدیران علمی شرایط مناسبی را فراهم کنیم البته همواره زندگی معلمان ساده و کمتر از متوسط یا در حد متوسط جامعه بوده است، چراکه آنها دنیا طلب و حریص نیستند؛ که اگر اینگونه بودند وارد این حرفه نمی‌شدند، اما باید معیشت و نیاز آنها تامین شود.



هاشمی‌رفسنجانی در ادامه بر ضرورت بهینه‌سازی فضای آموزشی اشاره کرد و گفت: فضای آموزشی باید بسیار خوب باشد اما نیازی ندارد مجلل باشد. به هرحال باید این فضا وسیع و قابل تنفس بوده و معلم و دانش‌آموزانش فراغت را احساس کنند. این امور نیاز به بودجه دارد. متاسفانه آن دوره که قیمت نفت واقعی‌تر شد، اشکالات دیگری پیدا کردیم و خیلی از این منابع تلف شد و از آنها استفاده‌ای صورت نپذیرفت، اما به هرحال اکنون باید کاری کرد آموزش و پرورش نیز موقعیتی همانند دانشگاه‌ها پیدا کنند و معلمان از سطح معیشتی مناسبی برخوردار شوند.



وی به ضرورت توسعه مشارکت‌ها در آموزش و پرورش تاکید و عنوان کرد: باید نقش انجمن اولیا و مربیان پررنگ‌تر شود و آنها را با یکدیگر هماهنگ کرد و به گونه‌ای نباشد که مدرسه، آموزش‌های خانواده و خانواده آموزش‌های مدرسه را مخدوش کند. باید هماهنگی میان انجمن‌های اولیا و مربیان و مدارس تقویت شود.



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** افزود: بحث دوم مشارکت در هزینه‌هاست. ضرورتی ندارد که دولت همه هزینه‌ها برای همه امور تقبل کند. اگر مردم در این اقیانوس شریک باشند، مشکلات کمتر می‌شود. در گذشته میزان مشارکت‌های بخش خصوصی در آموزش و پرورش به 10 درصد رسیده بود، اما اکنون این آمار به 7.5 درصد رسیده که باید بیش از این باشد و مشارکت‌ها افزایش یابد.

وی با اشاره به ضرورت توسعه مدارس غیرانتفاعی اظهار کرد: این اتفاق با تاسیس دانشگاه آزاد تقویت شد که اگر همانند آن در آموزش و پرورش دنبال شود به حل مشکلات کمک می‌کند.



رییس مجلس تشخیص مصلحت **** با بیان این که باید پایه تربیت انسان‌های مومن و متخلق به اخلاق دینی و اسلامی و نه افراطی و اسراییلی بلکه اسلام ناب از دوره دبستان نهاده شود گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه آموزش و پرورش ما این است که طوری دانش آموزان را تربیت می‌کنیم که بیشتر از حافظه‌شان استفاده کنند تا تفکر. باید چگونه تفکر کردن را به دانش آموزان آموخت. البته تفکر در محیط اختناقی هیچ گاه رشد نمی‌کند و نمی‌توان در محیط بسته انسان خلاق پرورش داد.



هاشمی رفسنجانی افزود: از همان اول انقلاب افراطی‌ها کار را خراب می‌کردند و اجازه نمی‌دادند جای ایران اسلامی در دنیا باز شود و رابطه ما را با دنیا خراب می‌کردند و نشد که همانند اروپاییان پیشرفت کنیم.



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان این که در حال حاضر اقدامی که داعشی‌ها می‌کنند و جلوی دوربین‌ها سرهای افراد بیگناه را می‌برند و یا مردم را دسته جمعی می‌کشند همان کارهایی است که در جاهلیت می‌شد گفت: امپراطوری‌های خبری این اتفاقات را بزرگ می‌کنند و ما هم از افراطی که در جریان‌ها پیش آمد ضرر کردیم. این در حالی است که در اروپا درها و پنجره‌ها را نمی‌بستند و از همان طریق پیام‌های خود را منتقل می‌کردند.



وی افزود: اخیرا صندوق بین‌المللی پول آمار هشداردهنده‌ای را منتشر کرده که براساس آن اعلام شده سالانه 180 هزار تحصیلکرده از ایران فرار می کنند. اگر هزینه دولت را برای تحصیل آن‌ها از دبستان و دانشگاه در نظر بگیریم می‌توان گفت ;i ایران سالانه 150 میلیارد دلار سرمایه اساسی‌اش را از دست می‌دهد.



هاشمی رفسنجانی با بیان این که انسان‌ها سرمایه‌های اساسی هر جامعه ‌ای هستند، گفت: اگر همین افراد را به خارج از کشور بفرستیم به گونه‌ای که با داخل مرتبط باشند و تفکرات ایرانی را ترویج دهند به سرمایه مضاعفی دست خواهیم یافت. باید امور تربیتی و تعلیم افراد را حساب شده پیش ببریم.



رییس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان این‌که ما در حال حاضر به قدری نیروی علمی در سطح کشور داریم که می‌توانیم بنیانگذار تمدن اسلامی در عصر حاضر باشیم گفت : این امر از آموزش و پرورش و دانشگاه ها شکل می‌گیرد به شرطی که افراطی‌ها بگذارند و دخالت نکنند که به جایی نرسیم که وزیری را که در حال خدمت است استیضاح و عزل کنند و اینگونه انگیزه خدمت گرفته شود.



هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: باید دو جمله مقام معظم ***** مبنی بر اینکه «رای مردم حق الناس و کسی نمی‌تواند آن را غصب کند» و «عمیقا به اعتدال عقیده دارم» را اصل قرار دهیم. اگر جامعه به این دو اصل پایبند باشد انتخابات همان دو اصل را متبلور می‌کند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به این‌که اکثریت مردم انتخاب بدی نمی کنند و افکار عمومی کمتر اشتباه می‌کنند گفت: روش کار اعتدال است و اگر رای مردم حق‌الناس معتبر باشد، دیگر این اختلافات سیاسی، دعواها، فحاشی‌ها ، تهمت‌ها و زندانی کردن‌ها چه معنایی دارد؟ باید افراد جامعه را از همان مدرسه اینگونه بار بیاوریم تا آینده ساز فردا باشند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
محمدجواد ظریف:
در روسیه در مورد S300 مذاکره خواهم کرد/سفر روحانی به نیویورک مشخص نیست/فکر می‌کنم 1+5 روز آخر نتیجه بگیرد که کار را از طریق برد - برد پیش ببرد
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه طرف مقابل به این نتیجه خواهد رسید که کار را از طریق برد_ برد به پیش ببرد گفت: کشورهای ۱+۵ باید متعهد شوند که در هر توافقی تحریم‌های شورای امنیت را بردارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه طرف مقابل به این نتیجه خواهد رسید که کار را از طریق برد_ برد به پیش ببرد گفت: کشورهای ۱+۵ باید متعهد شوند که در هر توافقی تحریم‌های شورای امنیت را بردارند.

به گزارش «انتخاب»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما پیرامون مهم‌ترین دستاورد دیپلماسی ایران در یکسال گذشته اظهار داشت: دشمنان ما می خواسند که ایران را به عنوان یک تهدید امنیتی در جهان نشان دهند اما هدف اصلی ما شکستن فضای امنیتی علیه ایران بود و ما توانستیم در یکسال گذشته تا حد زیادی این فضاسازی را خنثی کنیم.

وی با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای کشورمان با ۱+۵ افزود: امکان رسیدن به یک توافق جامع وجود دارد و این نکته حائز اهمیت است که همه تحریم‌های اعمال شده در ایران بیش از تاثیر خود تحریم فضاهای ایجاد شده توسط آن تاثیرگذار بوده است و براساس مذاکراتی که صورت گرفت این فضا شکست، بنابراین کسی دیگر نمی‌تواند بگوید ایران به دنبال مذاکره برای مذاکره است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: در کشاکش مذاکرات ممکن است شاهد زیاده خواهی‌ها باشیم اما من فکر می‌کنم طرف مقابل روز آخر به این نتیجه خواهد رسید که کار را از طریق برد_برد به پیش برود.

ظریف ادامه داد: آنچه که ما در برنامه اقدام مشترک توافق کردیم دو هدف داشت یکی اینکه ایران برنامه صلح آمیز هسته‌ای داشته باشد و دوم اینکه تمامی تحریم‌ها برداشته شود و در اینجا تاکید می‌کنم که تحریم‌های شورای امنیت تماما در رابطه با موضوع هسته‌ای است و تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا موضوعات هسته‌ای و غیر هسته‌ای را در بر می‌گیرد و ما از ابتدای مذاکرات گفتیم که فقط در رابطه با موضوع هسته‌ای به مذاکره نشسته‌ایم.

وی تصریح کرد: کشورهای ۱+۵ باید متعهد شوند که در هر توافقی تحریم‌های شورای امنیت را بردارند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به راهکاری برای ارجاع پرونده **** جنایتکار صهیونیستی و پیگیری جنایات آن گفت: این موضوع باید به دیوان بین المللی کیفری ارجاع داده شود که لازمه آن وارد شدن شورای امنیت است و راهکاری دیگر این است که دولت فلسطین با عضویت در دیوان این موضوع را ارجاع دهد و این راهکاری بود که در کمیته فلسطین مطرح شد.

ظریف ادامه داد: در بحث سیاسی این موضوع به بار نشسته است اما در بحث دیگر که موضوع حقوقی قرار دارد، دولت خودگردان فلسطین در حال بررسی برای ارجاع دعوی خود به دیوان است.

وی با اشاره به رایزنی با مصر برای برداشتن حصار غزه اظهار داشت: یکی از قوی‌ترین مصوبات جنبش عدم تعهد در اجلاس تهران این بود که حصر غزه برداشته شود و در این رابطه همکاران ما به طور مداوم با دولت مصر در تماس بوده‌اند و من نیز ۳، ۴ بار با وزیر امور خارجه این کشور صحبت کردم.

ظریف تاکید کرد: متاسفانه مدت زیادی هواپیمای حامل کمک‌های ایران برای غزه به انتظار نشسته است و اخیرا مصر اعلام کرد که برای ارسال این کمک‌ها موافقت خواهد کرد که امیدواریم این اتفاق هرچه زود‌تر صورت گیرد.

سکاندار دستگاه دیپلماسی کشورمان در تشریح نگاه دولت یازدهم به رابطه کشورهای آفریقایی خاطرنشان کرد: ما فکر می‌کنیم آفریقا یک زمینه گسترده فرهنگی، سیاسی برایمان دارد و جمهوری اسلامی همیشه از مبارزات این کشور‌ها برای آزادی حمایت کرده است و نگاه آرمانی ما همواره در جهت منافع ملی قرار داشته، چرا که منافع ملی و آرمانی ما در راستای یکدیگر قرار دارد و باید یک نگاه اصیل در جهت تعامل سازنده در دوطرفه داشته باشیم.

وی افزود: کشور جمهوری اسلامی ایران در منطقه و خط مقاومت بر مبنای صلح و ثبات و مقاومت در برابر **** صهیونیستی است.

ظریف با اشاره به برنامه دولت یازدهم برای کاهش تنش‌های منطقه و زمینه سازی برای تقویت روابط گفت: ما از ابتدای آغاز به کار این دولت بر تحکیم روابط با همسایگان تاکید کردیم و هیچ کشوری به اندازه کشورهای خلیج فارس از بی‌ثباتی در منطقه متضرر نخواهد شد و من و همکارانم آماده‌ایم براساس حسن همجواری برای امنیت و ثبات منطقه با این کشور‌ها همکاری کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه افراد عاقل در ایالات متحده و کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت آرامش در منطقه است اظهار داشت: آن‌ها می‌دانند که ارتباط با ایران از راه تعامل خواهد بود.

وی ادامه داد: برخی از کشور‌ها از حقوق بشر استفاده ابزاری می‌کنند که می‌توان به آمریکا و کانادا اشاره کرد و اگر سابقه رای کانادا را بررسی کنید می‌بینید که به تمامی قطعنامه‌هایی که علیه **** صهیونیستی صادر می‌شود، رای منفی می‌دهد و یکی از راه‌های برخورد با اتخاذ سیاست دوگانه این کشور‌ها در سازمان حقوق بشر UPA است.

ظریف در تشریح برنامه سفر خود به روسیه گفت: در آینده نزدیک سفری به روسیه خواهم داشت و به مسئولین روسی در حوزه‌های مختلفی به گفتگو خواهیم نشست و پس از آن طی اجلاس‌های دیگر بازهم با آن‌ها گفتگو خواهیم کرد و موضوعات مختلفی چون همکاری‌های هسته‌ای، S۳۰۰ و... را مورد بحث قرار خواهیم داد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ریاست محترم جمهوری تاکنون تصمیم نگرفته است که در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند اظهار داشت: در اجلاس امسال موضوع محیط زیست و تغییرات آب و هوا مورد بحث قرار خواهد گرفت و در حاشیه مجمع و داخل آن مذاکرات هسته‌ای را خواهیم داشت. همچنین در کنار آن با ایرانیان خارج از کشور که سرمایه‌های ما هستند دیدار خواهیم کرد و همواره همین ملاقات‌های دوجانبه در این اجلاس هنوز در کشور‌ها وجود دارد.

ظریف در پایان با اشاره به تغییر ساختاری در وزارت امور خارجه برای پیشبرد دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه یک دستگاه تخصصی است و دستگاه‌های تخصصی کمتر دچار تغییر می‌شوند و وزارت امور خارجه باید دارای یک دیپلماسی توسعه و تسهیل کننده روابط اقتصادی باشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


خسرو معتضد در گفت‌وگو با فارس:
گلوله‌های توپ کشف شده متعلق به ایران است نه آمریکا/ تشکر معتضد از فرمانده انتظامی تهران بزرگ
خسرو معتضد با اشاره به اعلام تاریخ ساخت توپ‌ها توسط سردار ساجدی‌نیا گفت:‌ گلوله‌های توپ کشف شده، مربوط به خرید‌های ارتش ایران از آلمان، سوئد و اشکودا (چک و اسلواکی) بوده است.


13920812000402_PhotoA.jpg


  • خسرو معتضد در گفت‌وگو با خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، در مورد انبار مهمات کشف شده در تهران اظهار داشت: مطالبی که بعد از کشف انبار مهمات در قزل‌قلعه منتشر شده است جنبه تاریخی ندارد و بیشتر شتاب‌زده بیان شده است.

    وی افزود: در میان تحلیل‌های گوناگون تنها تحلیل سرتیپ ساجدی‌نیا کارشناسی بوده است که اعلام کرده تاریخ ساخت توپ به 1935 برمی‌گردد و متعلق به جنگ جهانی دوم نیست.

    وی افزود: مهمات کشف شده بین سال‌های 1312 تا 1320 در زیرزمین‌هایی که توسط مهندسان آلمانی ساخته شده بودند کشف شد و مهمات متعلق به ارتش ایران بوده است و از کشورهای سوئد، چک و اسلواکی خریداری شده و به ایران آورده شد.

    این مورخ ادامه داد:‌ مهمات کشف شده بیشتر ساخته کارخانه اشکودا چک و اسلواکی است که منطقه اشکودا در سال 1317 به آلمان نازی پیوست، به همین دلیل کارخانه اشکودا کارخانه اسلحه‌سازی آلمان نیز به شمار می‌رود، دولت آلمان نیز در ناحیه کلوپ روهر کارخانه اسلحه‌سازی داشت که توپ می‌ساخت و دولت ایران در آن سالها تفنگ و مسلسل نیز می‌ساخت که در جنگ جهانی دوم حدود 8 هزار مسلسل و صد هزار تفنگ برنو به متفقین فروختیم که دولت شوروی مازاد آن را بعد از جنگ در اختیار فرقه دموکرات آذربایجان قرار داد.

    این مورخ ادامه داد: آنچه گفتنی است این است که به احتمال قریب به یقین این توپ‌ها ساخت کشور سوئد و چک و اسلواکی بوده است اما برای اطمینان بیشتر نیاز به شناسایی دقیق توسط متخصصان و کارشناسان دارد تا اینکه مشخصا این مهمات ساخت کدام کشور است و آیا متعلق به آمریکاییان است مشخص شود.

    وی با اشاره به اعلام تاریخ ساخت توپ‌ها توسط سردار ساجدی‌نیا در سال 1935 گفت:‌ در این صورت مهمات کشف شده متعلق به آمریکایی‌ها نیست هر چند در بدو کشف مهمات در قزل قلعه اخباری توسط رسانه‌ها منتشر شد که من نیز گیج شده‌ام چون نخست اعلام کردند که چند گلوله کشف شده است و دیروز اعلام کردند 120 گلوله کشف شده است.

    وی ادامه داد: محل نگهداری مهماتی که از کشور سوئد و چک‌ و اسلواکی خریداری می‌شد و به ارتش ایران تعلق داشت توسط مهندسان آلمانی ساخته می‌شد من با دکتر قادسی که از افسران بازنشسته و قدیمی ارتش است مشورت کردم که ایشان می‌گفت یادم می‌آید 28 انبار مهمات داشتیم که برخی از آنان در قزل قلعه و برخی دیگر در بیرون قزل قلعه نگهداری می‌شد.

    معتضد با بیان اینکه آن زمان قزل قلعه مانند کویر قم بوده است به همین دلیل منطقه نظامی تبدیل شده است و عباس‌آباد نیز همین گونه بوده است، گفت: چون کارشناسان نظامی به این عقیده رسیدند که تهران به علت اینکه در دشت واقع شده است قابلیت دفاع ندارد و نیروهای توپخانه دشمن می‌توانند او را به سرعت ویران کنند به همین دلیل در سال 1332 قرار شد انبار مهمات به زندان تبدیل شود و به علت شتاب‌زدگی برخی از این انبار مهمات از جمله انبار مهمات ذکر شده تخلیه نشد.



    وی افزود:‌ بعد از کودتای 28 مرداد ناگهان تصمیم گرفته شد قزل قلعه به زندان فرماندار نظامی تبدیل شود به همین دلیل بعد از کودتای 28 مرداد تا سال 1335 به زندان فرمانداری نظامی تبدیل شد و در سال 1335 که ساواک تشکیل شد زندان قزل قلعه به زندان سیاسی ساواک تبدیل شد تا اینکه بعد از انقلاب به بازار میوه غرب تهران تبدیل شد.

    وی ادامه داد: آمریکاییان قبل از جنگ جهانی دوم پایگاه لجستیکی در اندیمشک و بندر خرمشهر و بندر امام ***** امروز داشتند و بیشتر نیروهای آمریکایی تکنسین و مونتاژکار بودند.

    این مورخ و تاریخ‌نگار ادامه داد: مهمات کشف شده به ارتش ایران تعلق داشت تا در روز مبادا از آن استفاده شود اسلحه‌ای که ایران خریداری می‌کرد از بندر شاپور به تهران منتقل می‌شد و در جاهای مختلف از جمله قزل قلعه و عباس‌آباد نگهداری می‌شد حتی تعدادی از این سلاح‌ها را با کامیون‌ها به جاده کرج و تهران بردند ولی در زمان جنگ نیز استفاده نشد

    وی افزود: اخباری که به تازگی منتشر شده است در مورد اینکه آمریکاییان در امیرآباد انبار مهمات داشتند درست نیست امیرآباد مرکز استراحت آمریکاییان بود و نیروهای آمریکایی که در بندر خرمشهر مشغول به کار بودند برای استراحت به امیرآباد می‌آمدند و آنجا امکانات استراحت مانند حمام و ورزشگاه برخوردار بودند و بعد دولت ایران ساختمان‌ها را از آمریکاییان خریداری کرد و به کوی دانشگاه تبدیل کرد.

    بنابراین گزارش، این مورخ پیش از این به چند احتمال تاریخی اشاره کرد و البته تولید آنها در خط مونتاژ امریکایی‌ها در زمان جنگ جهانی دوم را گزینه‌ای نزدیک به واقعیت دانست. اما با تحقیق بیشتر و اعلام تاریخ ساخت توسط سردار ساجدی نیا احتمال تاریخی دیگر که قبلا در مصاحبه با رسانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در آن سال‌ها، ارتش ایران از آلمان، سوئد و اشکودا (چک و اسلواکی) هم سلاح و مهمات خریداری می‌کرد. این احتمال وجود دارد که این گلوله‌های توپ کشف شده، مربوط به خرید‌های ارتش از آن کشورها بوده باشد. را به واقعیت نزدیک تر دانست.

    انتهای پیام/


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایران به نصف قطر می‌رسد؟!
وزیر نفت همچنین با اشاره به این‌که این برنامه باعث می شود امسال دست کم پنج میلیارد دلار درآمدمان از صادرات فرآورده افزوده شود، ابراز امیدواری کرده که طرح توسعه میدان عظیم گازی پارس جنوبی تا پایان سال 1396 تکمیل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با وعده بیژن زنگنه، وزیر نفت برای رشد 4 برابری تولید گاز از پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی در سال جاری به حدود 360 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد که قطر روزانه 600 میلیون متر مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت می‌کند و باید دید که آیا با این برنامه، تولید گازایران به نصف قطر می‌رسد؟





به گزارش انتخاب در حالی تولید گاز طبیعی از میدان گازی پارس جنوبی در سال 1392 با افزایش 22.1 میلیون متر مکعب در روز نسبت به سال 1391 به 262.6میلیون متر مکعب در روز رسیده و این در حالی است که قطر روزانه بیش از ٦٠٠ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی تولید می کند.





اما بیژن زنگنه، وزیرنفت، وعده داده که تا پایان سال که 100 میلیون متر مکعب گاز بر تولید کشور در روز اضافه شود.





وی البته این برنامه را دشوار دانسته اما گفته که توسعه فازهای دارای اولویت نخست پارس جنوبی از نظر تامین گاز کشور "حکم نان شب" را دارند.





وزیر نفت همچنین با اشاره به این‌که این برنامه باعث می شود امسال دست کم پنج میلیارد دلار درآمدمان از صادرات فرآورده افزوده شود، ابراز امیدواری کرده که طرح توسعه میدان عظیم گازی پارس جنوبی تا پایان سال 1396 تکمیل شود.





البته در پی این اظهارات زنگنه از رسانه‌های انگلیسی وی را زیادی "خوشبین" توصیف کرده بود.





پیش بینی‌های انجام شده نشان می‌دهد در ماه های پایانی سال جاری و به منظور تامین سوخت در اوقات اوج مصرف، با تولید از فازهای 12، 15و16و 17 و 18، به میزان 100 میلیون متر مکعب در روز به ظرفیت عرضه گاز کشور افزوده می شود.





بنا به این گزارش کمبود گاز در کشور سال گذشته باعث شد ایران 28 میلیارد لیتر سوخت دیزل و مازوت را در نیروگاه‌ها بسوزاند. براساس آمار رسمی شرکت ملی گاز ایران، ایران سال گذشته 36 میلیارد متر مکعب گاز(حدود 100 میلیون متر مکعب در روز) به نیروگاه‌ها تحویل داده است. این رقم پیش بینی می‌شود در سال جاری به 42 میلیارد متر مکعب برسد.

منبع: ایسنا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با فارس:
بانک‌ها به جای بانکداری، شرکت‌داری می‌کنند/تولید در هدفمندی مغفول مانده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه مشکل تولید و بانک‌ها عدم قانونگرایی است، گفت: تولید در هدفمندی یارانه‌ها مغفول مانده است.


13910705000327_PhotoA.jpg


  • ناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به لایحه دولت برای خروج غیر تورمی از رکود اظهار داشت: این لایحه شامل دو بخش بوده که قسمتی از آن مربوط به بدهی‌ دولت به بانک‌ها است و نیز بخش دیگر آن مربوط به انضباط شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانکی بوده و تقریبا چیزی غیر از این دو موضوع در آن مشاهده نمی‌شود.

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه بانک‌ها از بانکداری فاصله گرفته‌اند و بیشتر تسهیلات خود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری خود پرداخت می‌کنند، گفت:‌ این در حالی است که تولید و صنعت با مشکل مواجه بوده و این دولت معتقد است با فروش این شرکت‌ها و افزایش سرمایه بانک‌ها قدرت وام‌دهی افزایش خواهد یافت، تا بتوان با عملیاتی کردن این موضوع از رکود خارج شد.

    وی عنوان کرد:‌ این لایحه می‌تواند بخشی از مشکلات را برطرف کند و حرکتی در جهت خروج از رکود باشد.

    به گفته نماینده فلاورجان در مجلس، همچنین طرحی در کمیسیون اصل 44 و حمایت از تولید در مجلس وجود دارد که بسیاری از مواد آن با لایحه دولت یکی است و با تلفیق لایحه و طرح می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق رکود بخش‌های مختلف را مرتفع کرد.

    وی با بیان اینکه بانک‌ها رسالتی را که بر دوش داشتند، کنار گذاشته‌اند، یادآور شد: در حال حاضر بانک‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در بخش زمین، ساختمان و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خود قدم برمی‌دارند، این در حالی است که تسهیلات به بخش تولید پرداخت نمی‌کنند، اما باز هم سود کلان عایدشان می‌شود، در صورتی که در حال حاضر نیز قدرت وام‌دهی داشته اما از پرداخت آن نیز خودداری می‌کنند.

    موسوی لارگانی ضمانت اجرایی افزایش سرمایه بانک‌ها در جهت ارتقاء توان تسهیلات‌دهی را در گرو نظارت بانک مرکزی و دولت بر بانکها دانست و افزود: این موضوع جزء وظایف دولت و مسئولان است و در حال حاضر بانک‌های خصوصی مثل قارچ در حال ازدیاد هستند که به دنبال کسب‌ و کارهای پردرآمد بوده و به تولید توجهی ندارند.

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در حال حاضر مصوبه‌ای در بانک مرکزی در دولت قبل و کنونی وجود دارد که بانک‌ها آن را اجرا نمی‌کنند و یک فرد برای دریافت وام 10 میلیون تومانی باید دو ضامن به همراه گواهی کسر از حقوق ارائه کند و در حقیقت بخشنامه‌هایی که صادر می‌شود، کسی به آن عمل نمی‌کند.

    این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اگر افزایش سرمایه بانک‌ها در جهت تولید ارتقاء نیابد، اشتباه محض است، عنوان کرد:‌ در صورتی که این موضوع نیز مانند دیگر مباحث سیستم بانکی در مسیر قانون اجرا نشود، نه تنها مشکلی حل نمی‌کند، بلکه خود مشکل‌آفرین است.

    وی در پاسخ به این سوال که چرا قانون هدفمندی یارانه‌ها و سهم تولید با اجرای تعیین سقف درآمدی برای غیر نیازمندان عملیاتی نمی‌شود و از طرفی دولت مقید به حمایت از تولید است، تصریح کرد:‌ یکی از مشکلاتی که گریبان کشور را گرفته، این است که به قوانین عمل نمی‌شود و یا مسئولان سلیقه‌ای به آن عمل می‌کنند، دولت گذشته کل درآمد هدفمندی به یارانه‌بگیران پرداخت کرد و در حال حاضر نیز دولت فعلی که ادعای قانون‌مندی داشته و در بحث‌های تبلیغاتی از قانونگرایی دم می‌زند، اکنون در بسیاری از موارد به قانون عمل نمی‌کند.

    موسوی لارگانی تاکید کرد: وزیر اقتصاد چندی پیش در مجلس عنوان کرد 10 میلیون نفر شناسایی شده که نباید یارانه بگیرند، اما متاسفانه هیچ کس حذف نشده است.

    این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در حال حاضر پردرآمدها از یارانه و حامل‌های انرژی بیشتری استفاده می‌کنند، اظهار داشت: شناسایی این افراد برای دولت امکانپذیر است و هرچه سریعتر یارانه‌ها آنها باید قطع شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در قالب یک برنامه تلویزیونی
رئیس کل بانک مرکزی به پرسشهای مردم پاسخ می‌دهد
مدیر روابط عمومی برنامه پایش گفت: رئیس کل بانک مرکزی میهمان برنامه پایش امشب است و به پرسشهای مردم پاسخ می‌دهد.


13930308000399_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، مدیر روابط عمومی برنامه پایش گفت: ولی‌اله سیف رئیس کل بانک مرکزی میهمان برنامه پایش امشب خواهد بود.

    هادی شریفی افزود: سیف با حضور در برنامه پایش علاوه بر تشریح اقدامات این بانک در یک سال گذشته و برنامه‌های آتی بانک مرکزی در زمینه‌های مختلف، به سوالات بینندگان برنامه پایش نیز پاسخ می‌دهد.

    بینندگان محترم می‌توانند سوالات خود را از طریق شبکه اجتماعی پایش به نشانی (social.payeshtv1.ir ) برای این برنامه ارسال کنند تا از رئیس کل بانک مرکزی در این برنامه امشب پرسیده شود.

    وی افزود : سوال نظر سنجی برنامه امشب نیز به این شرح است : آیا عملکرد **** بانکی در مجموع در حمایت از تولید ملی بوده است ؟1- بله 2- خیر ، علاقمندان به شرکت در نظرسنجی این برنامه می‌توانند عدد گزینه مورد نظر خود را به سامانه پیامکی 5000117 ارسال کنند. برنامه پایش امشب بعد از سریال شبانه از شبکه اول سیما پخش خواهد شد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نظر جنتی درباره ابوعلی سینا
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ابن سینا نماد عقلانیت ایرانی بوده و حکمت به جا مانده از این دانشمند بزرگ راهگشای بسیاری از مشکلات دنیای امروز است.

ˈعلی جنتیˈ روز شنبه در همایش عقلانیت در حکمت سینوی در همدان افزود: تحکیم عقلانیت در فرهنگ ایرانی یکی از بزرگترین خدمات ارایه شده توسط بوعلی سینا است.

وی با بیان اینکه در قرآن کریم بیش از هر چیز دیگر به تفکر و عقلانیت توجه شده است اظهار داشت: نقد عقلانیت در فرهنگ باید براساس موازین اسلامی باشد.

وی ادامه داد: بوعلی سینا به عنوان یکی از سه دانشمند مطرح جهان و یکی از دو دانشمند مطرح ایرانی به جهانیان شناسانده شده اما آنگونه که باید به معرفی آثار بر جای مانده از این پزشک بزرگ پرداخته نشده است.

وی ادامه داد: آثار بر جای مانده از بوعلی سینا که مربوط به هزار سال پیش است همچنان تازگی خود را حفظ کرده به گونه ای که هنوز هم علم فلسفه در بیشتر مواقع از معرفی او بازمانده،هنر و موسیقی از خوش ذوقی وی به وجد آمده و علم پزشکی نیز هر روز به گوشه ای از علم وی دست پیدا می کند.

وی اضافه کرد: بوعلی سینا تنها یک دانشمند ایرانی نیست بلکه متعلق به علم جهان است که آثارش بعد از قرن ها طول و عرض تاریخ را درنوردیده و در همه جا بر سر زبان ها افتاده است.

جنتی با بیان اینکه علم این دانشمند بزرگ تنها محدود به حوزه پزشکی نیست عنوان کرد: این دانشمند والا مقام جزو معدود دانشمندانی است که همزمان به چند علم مسلط بوده و اظهار نظرهای عظیمی در همه این حوزه های علمی دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بوعلی سینا عقل را حکم بلامنازع همه مسایل می داند و بی تردید متون اسلامی خود بهترین مروج عقل و عقلانیت است که امروزه نیز شاهد ترویج اهمیت توجه به عقل در جهان هستیم.

جنتی بیان کرد: در جهان امروز نیز برای پیشبرد نهضت نرم افزاری در کشور باید فرهنگ علم گرایی در جامعه ترویج داده شود.

وی اضافه کرد: عقل گرایی به معنای رواج منطقی علم است که باید ابتدا وارد حوزه پژوهش شده و از این طریق در سایر تصمیم گیری ها وارد حوزه های مختلف مانند فرهنگ، اقتصاد و سیاست شود.

وی با بیان اینکه شعار تدبیر و امید دولت یازدهم نیز ریشه در همین موضوع دارد ادامه داد: تدبیر به معنای اندیشه ورزی برای حل مسایل است.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی تصریح کرد: آثار به چاپ رسیده از بوعلی سینا نیازمند به روزآوری بوده و این آثار باید به گونه ای در کشور به چاپ برسد که به راحتی در اختیار دانشجویان و تشنگان علم و دانش قرار گیرد درحالی که اکنون دستیابی به آثار این دانشمند بزرگ سخت تر از سایر تالیفات خارجی است.

وی اضافه کرد: جوانان امروز باید طعم ناب عقلانیت سینوی را به زبان امروزی دریابند تا با ترویج اسلام و فرهنگ ایرانی چراغ علم بوعلی سینا در جهان روشن بماند.

وی اضافه کرد: جریان تفکرات امروز با سه مسئله مواجه است که با مراجعه به آثار بوعلی سینا به عنوان حکیم هزاره ها می توان به این مشکلات پاسخ داد.

وی ادامه داد: اولین مسئله که جامعه امروز با آن مواجه است حقیقت می باشد که هم اکنون ریشه اصلی بسیاری از مشکلات جامعه امروز غفلت از این حقیقت است و بسیاری از این جنگ ها و خونریزی ها در نقاط مختلف جهان ناشی از این امر می باشد.

جنتی اضافه کرد: بحران عدالت یکی دیگر از مسایل و مشکلات جامعه امروز است که بازخوانی عدالت از آثار بوعلی سینا نیز می تواند پاسخگوی علل ایجاد و راه های رفع این بحران باشد.

وی اضافه کرد: بحران عدالت همواره ارتباط تنگاتنگ با مسایل اجتماعی داشته و علوم انسانی در کشور ما آنچنان غرق تئوری های غربی شده است که اگر به تئوری های ایرانی بازگردیم نوعی تحجر به شمار می رود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رکن اندیشه سینوی اخلاق است اضافه کرد: بحران اخلاق نیز از دیگر مشکلات فردی و اجتماعی رایج در جامعه است که هم اکنون تمام موارد آن در حال دگرگون شدن می باشد و این به دغدغه متولیان امر تبدیل شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به منزلت و جایگاه استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران بیان کرد:استان همدان از جمله استان های دانشمند پرور کشور است و بوعلی سینا این استان را با علم برای زندگی و مرگ انتخاب کرد.

همایش یک روزه عقلانیت در حکمت سینوی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،جمعی از حکما و فلاسفه ایرانی و مسوولان ارشد استانی در همدان برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر یک روزه خود به استان همدان پس از حضور در آرامگاه بوعلی سینا و ادای احترام به مقام والای این دانشمند بزرگ و حضور در همایش عقلانیت در حکمت سینوی با اصحاش فرهنگ و هنر همدان دیدار خواهد کرد.

یکم شهریور ماه سالروز تولد حکیم هزاره ها و روز همدان نامگذاری شده است.
منبع: ایرنا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
منتجب نیا: حزب اعتماد ملی شروع به فعالیت مجدد کرد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قائم مقام حزب اعتماد ملی از آغاز فعالیت این حزب خبر داد و گفت: جلسات حزب اعتماد ملی فعلاً به صورت نامرتب برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی از آغاز فعالیت این حزب خبر داد و گفت: جلسات حزب اعتماد ملی فعلاً به صورت نامرتب برگزار می‌شود؛ تلاش می‌کنیم جلسات را به صورت منظم در آینده برگزار کنیم.

او گفت: حزب اعتماد ملی تلاش دارد مسیر خود را به درستی پیش ببرد و فعالیت خود را به طور جدی دنبال کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفت‌وگو با فارس تشریح کرد
۳ راهکار رفع سوء اثر و ممنوعیت ۷ساله دریافت دسته چک/ کمک به تسهیل مبادلات اقتصادی
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: ارائه لاشه چک برگشتی به بانک، واریز معادل چک صادر شده در شعبه بدون حق برداشت و ارائه وکالت‌نامه محضری از ذی‌نفع آخر (نهایی) به بانک سه روش تعیین شده برای رفع سوء اثر از چک است.


13930205000203_PhotoA.jpg


  • سید علی اصغر میرمحمد صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اصلاحیه دستورالعمل چک و امکان رفع سوء اثر چک، اظهارداشت: طبق قانون فردی که چک برگشتی دارد، به مدت 7 سال نمی‌تواند دست چک جدید دریافت کند و در قانون سه راهکار پیش‌بینی شده تا افراد با استفاد از یکی از این راه‌ها مشمول دوره تنبیهی 7 سال نشود.

    وی افزود: یک راهکار این است که صادرکننده چک از ذی‌نفع نهایی که چک در اختیار او قرار دارد، به تفاهم رسیده و لاشه آن را به بانک ارائه دهد.

    مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: راهکار دوم این است که معادل همان مبلغ چک در همان شعبه صادرکننده چک، بدون حق برداشت واریز کند تا هر زمان که دارنده چک مراجعه کرد، امکان وصول وجود داشته باشد.

    وی ادامه داد: روش سوم ارائه وکالت نامه محضری از ذی‌نفع آخر است (با توجه به اینکه چک‌های صادر شده در وجه حامل چندین بار معامله و دست به دست می‌شوند، وکالت نامه محضری باید از فردی گرفته شود که چک در اختیار او قرار دارد). در صورتی که فرد یکی از این سه راهکار را انجام دهد، مشمول ممنوعیت 7 ساله دریافت دست چک و افتتاح حساب جاری نمی‌شود.

    میرمحمد صادقی تاکید کرد: برای این کار مهلت و مدت زمان مشخصی برای افراد تعیین نشده و هر زمان که یکی از این سه روش انجام شود، این ممنوعیت برداشته خواهد شد.

    وی با بیان اینکه ممنوعیت تعیین شده برای جلوگیری افزایش تعداد چک‌های برگشتی انجام شد، گفت: این سه راهکار به دستورالعمل اضافه شد تا معاملات اقتصادی تسهیل شود.

    به گزارش فارس، مدتی پیش معاون نظارتی بانک مرکزی از برگشت یک میلیون و 884 هزار فقره چک در سال جاری خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری به صورت میانگین روزانه 12 هزار و 560 فقره چک برگشت شده داشته‌ایم.

    انتهای پیام/


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مرحوم چراغی باید با آر پی جی کشته می شد!
صدا و سیمای ما آنقدر غرق نشان دادن بدبختی های ملت آمریکاست که وقتی اتفاقی شبیه آن در همین کنار ما هم رخ می دهد، هیچ اتفاقی نمی افتد.
صادق روحانی در خبرآنلاین نوشت: ما مردم ایران عادت کرده ایم که در بخش های خبری مان بدی های آمریکا را بیشتر از خوبی هایش ببینیم، اما بدی ، بدی است و خوبی هم خوبی.

اما صدا و سیما هر بدی ای را نشان نمی دهد و هر خوبی ای را هم ایضا نشان نمی دهد.

نمونه اش همین ماجرای شهر فرگوسن آمریکاست که در آن پلیس این شهر ، یک شهروند سیاه پوست را با 6 گلوله کشته است. (خدا پلیس و سیاستمداران آمریکایی را به راه راست هدایت کند.) در ایران هم از آنجایی که باید بدی های آمریکایی ها به خوبی نشان داده شود که احیانا کسی دلش نخواهد برود و آنجا زندگی کند، در هر بخش خبری اخبار شهر فرگوسن با آب و تاب گزارش داده می شود و چهره پلید آمریکایی ها هم به ما نشان داده می شود.

اما به نظر من صدا و سیمای ما آنقدر غرق نشان دادن بدبختی های ملت آمریکاست که وقتی اتفاقی شبیه آن در همین کنار ما هم رخ می دهد، هیچ اتفاقی نمی افتد.

همین چند روز پیش یک کارگر بر اثر درگیری با نیروهای پیمانکاری شهرداری تهران به قتل رسید اما گویا هنوز از نظر صدا و سیما این اتفاق نیفتاده و یا ارزش آن را نداشته است که به آن پرداخته شود.

این چند روزه هرچه با خودم کلنجار رفتم علت این بی توجهی و بی اهمتی را نفهمیدم.

شاید بدی های خودمان آنقدر بد نیست که ارزش خبری داشته باشد. مثلا اگر مرحوم چراغی سیاهپوست بود و توسط نیروهای رسمی شهرداری نه پیمانی ها و آن هم با شلیک یک گلوله آر پی جی کشته می شد، از نظر صدا و سیما و بخش خبری آن ارزش خبری پیدا می کرد و به آن هم می پرداختند.

پی نوشت: نپرسید که چرا به آقای قالیباف چیزی نمی گویم که چرا حواسش به نیروهای شهرداری نیست. امیدی به ایشان ندارم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چه کسی به این اتوبوس مجوز ساخت داده؟ (عکس)
فرورتیش رضوانیه در صفحه اش در فیس بوک با انتشار این عکس نوشت:

نه آن صندلی نصب شده روی چرخ اتوبوس استاندارد است و نه آن صندلی دوتایی که پایه‌اش شکسته و نه فضای وسط اتوبوس!

چه کسی این اتوبوس را طراحی کرده؟
چه کسی طرح را در کارخانه تایید کرده؟
چه کسی به این اتوبوس مجوز ساخت داده؟
چه کسی آن را سفارش داده و برای شرکت واحد تهران خریده؟
چه کسی این پرسش‌ها برایش مهم است؟
 
بالا