• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

دانش و فناوری
توسط معاونت علمی رئیس جمهور؛
نخستین آمارنامه دریایی کشور منتشر می‌شود
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از انتشار نخستین آمارنامه دریایی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سعید سیف- دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره انتشار نخستین آمارنامه دریایی کشور اظهارکرد: این آمارنامه مشتمل بر شاخص‌های اصلی آماری دریای کشور در حوزه‏‌های شیلات، کشتی‌‏سازی، حمل و نقل دریایی، بنادر، کشتیرانی، مواد و تجهیزات، گردشگری دریایی و محیط زیست دریایی است و به صورت سالانه از امسال منتشر می‌شود.

وی درباره اهداف انتشار این آمارنامه افزود: ایجاد هم افزایی بین ارگان‌های دریایی و بهره‏‌گیری از توانمندی‌‏های موجود دریایی کشور از مهمترین اهداف انتشار این آمارنامه است و اطلاعات موجود در آن می‏‌تواند مبنای مناسبی برای تمام تصمیم‌‏گیری‌‏ها و برنامه‏‌ریزی‏‌های سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی دریایی باشد.

سیف تصریح کرد: گستردگی صنایع دریایی و منابع ارزشمند آن‏ها ایجاب می‏‌کند که بتوان با طبقه‏‌بندی مناسب و بررسی گلوگاه‏‌ها و مشکلات حوزه علوم و فنون دریایی گامی بلند در جهت توسعه فناوری‏‌های دریایی کشور برداشت.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی همچنین بر لزوم توجه بیشتر به صنایع دریایی کشور در جهت افزایش قدرت اقتصادی و اشتغالزایی تاکید کرد و گفت: انتشار و به روز رسانی این آمارنامه می‌تواند کمک شایانی به فعالان این حوزه کند و گام موثری در راستای معرفی صنایع دریایی در کشور است.

وی در پایان گفت: نخستین آمارنامه صنایع دریایی در مراحل نهایی تجمیع اطلاعات و مطالعات تطبیقی است و امیدواریم ظرف دو ماه آینده منتشر شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

اختصاصی مهر؛

گزارش بانک مرکزی از انحرافات ارزی بانک کارآفرین در زمان ریاست سیف

بانک مرکزی گزارشی از انحرافات ارزی بانک کارآفرین در سال 90 ( زمان ریاست ولی الله سیف بر این بانک) تهیه کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در این گزارش بانک مرکزی که با عنوان "خلاصه گزارش ارزی سال 90 بانک کارآفرین" تهیه شده، آمده است: مجموع خالص منابع ارزی بانک کارآفرین معادل یک میلیارد و 856 میلیون دلار بوده و همچنین براساس اطلاعات اخذ شده از بانک یادشده مصارف ارزی مبلغ یک میلیارد و 839 میلیون دلار است.

مقایسه ارقام منابع و مصارف ارزی بیانگر مغایرتی به میزان 16 میلیون و 590 هزار و 244 دلار بوده، لذا موضوع توسط گروه بازرسی از طریق مدیر اداره بین الملل بانک کارآفرین مورد پیگیری قرار گرفت که از سوی بانک مذکور پاسخ و یا اطلاعاتی ارائه نشد. بنابراین مبلغ فوق با احتساب حاشیه سود 2 هزار و 388 ریال برای هر دلار، مبلغ 39 میلیارد و 617 میلیون و 502 هزار و 672 ریال شده که جزء بدهی بانک کارآفرین محاسبه شد.

در بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی، به "عدم وجود پروانه سبز گمرکی" اشاره و عنوان شده است: با بررسی برخی از پرونده‌های ارزی سال 90 و اطلاعات دریافتی از بانک کارآفرین، مشخص شد که برخی از پرونده‌های اعتبارات اسنادی فاقد پروانه سبز گمرکی است. ( مدت 6 ماه فرصت ارائه نیز از تاریخ تحویل اسناد سپری شده است.)

باتوجه به روند بازرسی در چند نوبت و نظر به پیگیری‌های به عمل آمده توسط بانک یادشده در خصوص اخذ پروانه سبز گمرکی از مشتریان آخرین اطلاعات تا تاریخ تهیه گزارش حاضر (91.7.2 ) در خصوص پرونده‌های فاقد پروانه سبز گمرکی معادل 4 میلیون و 934 هزار و 283 دلار که با احتساب حاشیه سود 2 هزار و 388 ریال برای هر دلار بالغ بر 11 میلیارد و 783 میلیون و 67 هزار و 804 ریال محاسبه شد.

کارشناسان بانک مرکزی در این گزارش درباره "انحراف نرخ مربوط به شرکت صرافی کارآفرین" هم اعلام کرده‌اند: 1. فروش ارز به صورت حواله داخلی به مبلغ 225،102 میلیون ریال و با مبلغ 1،905 میلیون ریال حاشیه سود. 2. فروش ارز با نرخ آزاد در تاریخ 90.12.27 به مبلغ 113.8 میلیون ریال و با مبلغ 38.7 میلیون ریال حاشیه سود. 3. فروش ارز یورو و دلار با نرخی بالاتر از نرخ فرعی بازار فرعی از محل تبدیل درهم تخصیصی بانک مرکزی به مبلغ 76.855 میلیون ریال و با حاشیه سودی معادل بر 2،829 میلیون ریال.

مستندات گزارش بانک مرکزی درباره انحرافات ارزی بانک کارآفرین در سال 90 در خبرگزاری مهر موجود است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

توضیحات زیباکلام درباره روند پرونده اش
صادق زیباکلام پس از خروج از دادگاه گفت: احتمالاً به حرف قاضی گوش می دهم وسعی می کنم یکی از همکارانم را در دانشگاه وکیل خودم قرار دهم.
به گزارش خبرنگار مهر، این استاد دانشگاه پس از خروج از دادگاه انقلاب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: من امروز پیگیر پرونده ام بودم و هنوز دادگاه تجدید نظر تشکیل نشده است.

وی ادامه داد: با قاضی پرونده ام ملاقات کردم و در این ملاقات با وی صحبتی داشتم. قاضی گفت که شما در دادگاه اول گفتید نمی خواهید وکیل داشته باشید که بنده پاسخ دادم بله ولی نظر قاضی این است که وکیلی داشته باشم من هم احتمالاً حرف قاضی را گوش می دهم و سعی می کنم یکی از همکارانم در دانشگاه را وکیل خودم قرار دهم.

زیباکلام تاکید کرد: مطالبی که گفتم موضع نبود و فقط سوال کرده بودم. گفته بودم مطرح می‌کنند روند هسته ای کند است و از آن نگرانند و در سفارت آمریکا در مورد آن جلساتی می گذارند .اصلاً این هسته ای چه منفعتی برای مملکت دارد. البته احتمالاً منافعی داشته است.

وی ادامه داد: بنده چیزی را زیر سوال نبردم و گفتم هزینه ای که کشورمان 10 سال است بر اثر تحریم ها برای هسته ای می‌دهد از نظر اقتصادی چیست؟ اصلاً هزینه و فایده هسته ای چه بوده است؟ در مورد پرونده سه هزار میلیاردی نیز پرسیدم که جرمی که آنها انجام دادند و به واسطه ا اعدام می‌شوند چه بوده است. از نظر من مفسد فی الارض و این که آنها به اقتصاد ضربه می زنند نامفهوم است و حقوقی نیست.

زیباکلام گفت: به نظر من به جای این که دستگاه های مربوطه به دنبال کمک به عدالت باشند بیشتر برای اغنای افکار عمومی عمل کردند.

این استاد دانشگاه درباره انتشار روند دادگاه در صفحه شخصی فیسبوکش نیز گفت: این روند را در صفحه شخصی ام در فیسبوک منتشر نمی کنم. مواردی که در دادگاه اول مطرح شد و آن را در فیسبوک منتشر کردم بعد از صدور رای بود ولی هنوز رای صادر نشده که من آن را منتشر کنم.

زیباکلام در مورد خانواده هاشمی نیز گفت: به نظر من تمام فشارها و آزارهایی که به این خانواده وارد شده به خاطر مسایل سیاسی است.

وی با یادآوری این که بنده هنوز فتنه 88 را نمی فهمم گفت: هنوز نفهمیدم که این فتنه چه بوده است. عده ای که به 3 میلیون نفر می‌رسد به نتیجه انتخابات اعتراض می‌کنند که معمولاً این اتفاق در کشورهای دیگر هم می افتد. اگر مقصود از فتنه این باشد که آمریکا، انگلیس و یا آلمان و یا از ما بهتران تبانی کرده بودند که در داخل **** ایران را به کمک عده ای براندازی کنند باید بگویم چنین چیزی نبوده است. چطور می‌شود که میلیون ها انسان که رای داده اند بعد از 48 یا 72 ساعت بخواهند به براندازی **** بپردازند.

وی درباره دادگاه مهدی هاشمی گفت: از اتهامات آقای هاشمی چیزی نمی دانم ولی به نظرم اتهامات وی سیاسی است. احتمال دارد اقتصادی هم باشد ولی آن چه که وی را به دادگاه آورده سیاسی است. نمی توانم در مورد نتیجه دادگاه اظهار نظری داشته باشم زیرا آن را نمی دانم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مان: 1+5 برای توافق با ایران مصمم است


مایکل مان، سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: گروه 1+5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رییس تیم مذاکره‌کننده 1+5 با ایران، در گفت‌وگو با شبکه پرس‌ تی‌وی درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت: روشن است که ما نتوانستیم تا بیستم ژوئیه به توافق جامع دست پیدا کنیم اما توانستیم برنامه اقدام مشترک را تمدید کنیم.



مان ادامه داد: از این رو از طرف ما، یعنی گروه سه کشور اروپایی به علاوه سه کشور غیراروپایی، مصمم هستیم هر چه سریعتر که ممکن باشد به توافقی خوب با ایران برسیم.



سخنگوی اشتون تاکید کرد: ما بر این باوریم این توافق هم برای جهان و هم برای ما و هم برای ایران مهم است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آموزش مقدماتی اقتصاد برای احمدی‌نژاد!


رئیس کل اسبق بانک مرکزی می‌گوید: دولت محمود احمدی‌نژاد درباره عدم پذیرش اصول و مبنای اقتصاد در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی‌هایش استدلال‌هایی را بیان می‌کرد که نشان می‌داد توجه به این موارد را نادیده نمی‌گیرد.



به گزارش ایسنا به نقل از اقتصادنیوز، طهماسب مظاهری می‌گوید: در یک سال اخیر شاهد بودیم دولت آقای روحانی برخلاف رویه دولت گذشته، قبول کرد تصمیمات و سیاست‌های اقتصادی بر مبنای اصول علمی اقتصاد پایه‌گذاری شود، چراکه در دولت قبلی توجه به این مسأله نفی شده بود.



وی در یادداشتی برای هفته‌نامه «تجارت فردا» به خاطره‌ای در آن دوره که رئیس کل بانک مرکزی در دولت محمود احمدی‌نژاد بود اشاره و عنوان می‌کند: خاطرم هست، در دولت آقای احمدی‌نژاد وقتی بحث وارداتی بودن مبنای اصول علمی اقتصاد را مطرح می‌کردند من به ایشان گفتم "آیا نیوتن که یک فرد غربی بود و نیروی جاذبه را کشف کرد می‌توان گفت نیروی جاذبه مقوله وارداتی است و آن را نفی کنیم؟"



او ادامه می‌دهد: به آقای احمدی‌نژاد تاکید کردم که نیروی جاذبه جزو ذات و فطرت طبیعت است و توسط انسان کشف شده است. فرقی ندارد کاشف آن اهل غرب یا شرق باشد همان‌طور که دانشمندان ایرانی برخی از پدیده‌ها را کشف کردند. تاکید داشتم این مقولات فطرت و ذات طبیعت است و نمی‌توان پدیده‌های طبیعی را دسته‌بندی کرد و گفت غربی و شرقی هستند. اقتصاد نیز علمی برخاسته از طبیعت است و نمی‌توان آن را خارج از ذات و فطرت طبیعت قلمداد کرد.



مظاهری تاکید دارد که در آن مقطع دولت درباره عدم پذیرش اصول و مبنای اقتصاد در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی‌هایش استدلال‌هایی را بیان می‌کرد که نشان می‌داد توجه به این موارد را نادیده نمی‌گیرد، بلکه آنها را نفی می‌کند.



وی بیان می‌کند: آن دولت اعتقاد داشت مباحث و اصول قوانین اقتصادی از غرب و شرق وامدار بوده و چون مقوله وارداتی است از آنها اجتناب کرد یا با احتیاط از این مباحث بهره گرفت. این تصور وجود داشت که ممکن است اصول اقتصادی وارداتی به کشور صدمه بزند. در حالی که صاحب‌نظران اقتصادی اعتقاد داشتند پرهیز از استفاده اصول علمی اقتصاد آسیب‌رسان است.



مظاهری یادآور می‌شود: اهمیت این مقوله در این نکته نهفته شده است که بدانید اصول علمی اقتصاد قوانین فطری و ذاتی حاکم بر **** طبیعت است. به طور مثال، هر فردی در جامعه علاوه بر آنکه به دنبال منافع و کام‌جویی‌اش است به تناسب آن نیز تمایل دارد به همنوعان خود کمک و مساعدت کند. اصول علمی اقتصاد نیز بر همین اصل تاکید دارد. اما جالب است که در گذشته به بهانه وارداتی بودن بر نظریه‌ها و اصول علم اقتصاد خط بطلان کشیده شد.



رئیس کل بانک مرکزی دولت هشتم می‌گوید: خوشبختانه در دولت یازدهم تحولی در این زمینه رخ داد و مبنای اصول علمی اقتصاد به عنوان چارچوب‌های سیاستگذاری‌های اقتصادی دولت پذیرفته شد.



مظاهری با تاکید بر اینکه این مسأله بزرگ‌ترین تحول اقتصادی در دولت آقای روحانی محسوب می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌های خود را با توجه به مبانی فطری و ذاتی (اصول علمی اقتصاد) انجام می‌دهد، ابراز امیدواری کرد: این روند در طول فعالیت دولت فعلی ادامه یابد تا آثار مثبت آن بیشتر نمایان شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تلاش‌ آیپک برای برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای



لابی صهیونیستی آیپک به عنوان یک مخالف آشکار دیپلماسی ایران همواره برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای تلاش کرده و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری نیشن، لابی صهیونیستی آیپک ( کمیته امور عمومی آمریکا – اسراییل ) به سختی تلاش می‌کند تا مثل یک مخالف آشکار دیپلماسی ایران به نظر نیاید. این در حالی است که این گروه آشکارا علیه ایران به فعالیت پرداخته است، اگرچه تلاش‌های رو به رشدش برای تخریب مذاکرات با خط مشی آن سازگار نیست.

گزینه جایگزین برای مسیر دیپلماسی رویارویی با ایران است اما جنگ طلبی بی امان هنوز در میان افکار عمومی آمریکا چیز مطلوبی نیست. با این حال اعضای کنگره که نزدیک‌ترین افراد به آیپک هستند همانند سناتور مارک کرک بادیپلماسی مخالف می‌کنند.

بر اساس این گزارش، آنها به سختی تلاش کرده‌اند تا با تصویب تحریم‌های جدید کاری کنند که توافق اولیه ایران و گروه 1+5 نابود شود. این فشارها که علاوه بر آیپک و قانونگذاران، از سوی اعضای هیات رئیسه کنگره از سراسر آمریکا اعمال شده بود بسیار زیاد بودند. اما طرح تحریم‌های جدید بعدتر لغو شد.

به نظر می‌آید آیپک بخشی از کمپین قدیمی است که علیه مذاکرات تلاش می‌کند وخواستار هیچ توافقی نیست.

این پایگاه خبری در ادامه آورده است: لابی آیپک و هم پیمانان نزدیک آن از جمله کسانی هستند که در طول سالهای گذشته با صدای علیه دیپلماسی حرف زده و خواستار توقف آن شده‌اند. آنها تاکید دارند تنها راه جلوگیری از ایران هسته‌ای حمله به این کشور است که درست می‌تواند هسته‌ای شدن ایران را به تاخیر بیاندازد.

زمانیکه باراک اوباما گفت که تحریم‌های جدید در واقع همان مارش جنگ است ، دموکرات‌هایی چون باب منندز و مارک کرک که از نزدیکان آیپک هستند و ابتکار طرح تحریم‌های بیشتر را در دست داشتند با این گفته اوباما مخالفت کردند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
س از خروج از دادگاه انقلاب
زیباکلام: هنوز فتنه 88 را نفهمیدم



صادق زیباکلام گفت که بنده هنوز فتنه 88 را نفهمیدم.



به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صادق زیباکلام پس از خروج از دادگاه انقلاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: من امروز فقط پیگیر پرونده‌ام بودم. هنوز رسما دادگاه تجدیدنظر تشکیل نشده و فعلا پرونده‌خوانی بوده است.



وی با بیان اینکه با قاضی پرونده‌ام ملاقات کردم، ادامه داد: در مورد پرونده‌ام با قاضی صحبت کردم و وی گفت که شما در دادگاه اول گفتید نمی‌خواهید وکیل داشته باشید. بنده پاسخ دادم بله، الان هم نمی‌خواهم وکیل داشتم باشم و خودم دفاع می‌کنم، ولی نظر قاضی این است که وکیلی داشته باشم. من هم احتمالا حرف قاضی را گوش می‌دهم و سعی می‌کنم یکی از همکارانم در دانشگاه را وکیل خودم قرار دهم.



این استاد داشگاه با بیان اینکه مطالبی که گفتم موضع نبود و فقط سوال کرده بودم، ادامه داد: گفته بودم اینکه مطرح می‌کنند روند هسته‌ای کند است و از آن نگرانند و در سفارت آمریکا در مورد آن برنامه می‌گذارند پرسیدم که این نگرانی که شما دارید چیست، اصلا هسته‌ای چه منافعی دارد، البته احتمالا منافعی داشته است.



وی مجددا یادآور شد: بنده چیزی را زیر سوال نبردم و فقط سوال کردم و گفتم که هزینه‌ای که کشور ما 10 سال است در اثر تحریم‌ها برای هسته‌ای می‌دهد از نظر اقتصادی چیست؟ اصلا هزینه و فایده هسته‌ای چه بوده است؟



زیباکلام اظهار کرد: در مورد دادگاه پرونده سه هزار میلیاردی پرسیدم که جرمی که آنها انجام دادند و به واسطه‌اش اعدام می‌شوند چه بوده است. از نظر من مفسدفی‌الارض و اینکه آنها به اقتصاد ضربه می‌زنند نامفهوم است و حقوقی نیست.



زیباکلام گفت: به نظر من به جای اینکه دستگاه‌های ذیربط به دنبال کمک به عدالت باشند بیشتر برای اقناع افکار عمومی عمل کردند.



وی با یادآوری اینکه این روند را در صفحه شخصی‌ام در فیس‌بوک منتشر نمی‌کنم، اظهار کرد: مواردی که در دادگاه اولم مطرح شد و آن را در فیس‌بوک منتشر کردم بعد از صدور رای بود ولی هنوز رای صادر نشده که من آن را منتشر کنم.



وی در مورد خانواده هاشمی رفسنجانی گفت: به نظر من تمام فشارها و آزارهایی که به این خانواده وارد شده به خاطر مسائل سیاسی است.



زیباکلام با یادآوری اینکه بنده هنوز فتنه 88 را نمی‌فهم، گفت: هنوز بنده نفهمیدم که این فتنه چه بوده است؟ عده‌ای که به سه میلیون نفر می‌رسند به نتیجه انتخابات اعتراض می‌کنند که معمولا این اتفاق در کشورهای دیگر هم می‌افتد. اگر مقصود از فتنه این باشد که آمریکا، انگلیس و آلمان و یا از ما بهترون تبانی کرده بودند که در داخل **** ایران به کمک عده‌ای آن را براندازی کنند، باید بگویم چنین چیزی نبوده است.



وی افزود: چطور می‌شود که میلیون‌ها انسان که رای دادند بعد از 48 یا 72 ساعت بخواهند به براندازی **** بپردازند، نه چنین چیزی امکان ندارد.



وی مجددا تاکید کرد: از اتهامات آقای هاشمی چیزی نمی‌دانم ولی به نظرم اتهامات وی سیاسی است. احتمال دارد اقتصادی هم باشد ولی آنچه که وی را به دادگاه آورده سیاسی است.



زیباکلام با بیان اینکه واژه سران فتنه را قبول ندارم گفت: بنده فتنه 88 را نمی‌فهم.



وی در پایان گفت: نمی‌توانم در مورد نتیجه دادگاه آقای هاشمی اظهارنظری داشته باشم؛ زیرا آن را نمی‌دانم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک استاد دانشگاه:
افزایش پهنای باند می‌تواند به کمک اقتصاد بیاید



یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مساله افزایش پهنای باند به تحرکات اقتصادی بیشتر در کشور کمک می‌کند گفت:‌ از سوی دیگر افزایش پهنای باند با خود آدم بی‌اخلاق و بداخلاق نمی‌آورد.



امید میربها در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه افزایش پهنای باند دارای جنبه‌های مثبتی همچون کمک به وضعیت اقتصادی کشور است اظهار کرد: از سوی دیگر باید توجه داشت از لحاظ مسائل اخلاقی و اعتقادی نیز افزایش پهنای باند به خودی باعث افزایش بی‌اخلاقی در جامعه نمی‌شود بلکه تمام کسانی که با هدف دسترسی به مسائل غیراخلاقی به شبکه اینترنتی وصل می‌شوند با همین امکانات موجود اینترنتی و شبکه ماهواره‌ای نیز می‌توانند به هدف خود دست یابند.



وی با تاکید بر اینکه پهنای باند با خود آدم بداخلاق به جامعه نمی‌آورد خاطر نشان کرد: این انسان‌ها در همه کشورها با هر سرعت اینترنتی به همین میزان وجود دارند.



این کارشناس درباره تاثیر افزایش پهنای باند در کشور بر میزان کاربران شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: درباره شبکه‌های اجتماعی نیز باید توجه داشت که افزایش پهنای باند در تبادل اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و همچنین تعداد کسانی که در این شبکه‌ها عضو هستند نیز تاثیری نخواهد داشت.



میربها با بیان اینکه به لحاظ فنی فیلترینگ در ایران با هر سرعت اینترنت و پهنای باندی کار خود را انجام می‌دهد ادامه داد: افزایش پهنای باند بر فیلترینگ در کشور تاثیری نخواهد داشت زیرا فیلتر برروی هر میزان پهنای باندی کار می‌کند و روش‌های دور زدن فیلتر نیز همان‌ها خواهد بود.



وی خاطر نشان کرد: فیلترینگ و به تبع آن فیلترشکن‌ها با هر مقدار و میزان پهنای باند تطابق پیدا می‌کنند و از سوی دیگر در بحث دنیای سایبری حرف آخر را نرم‌افزار می‌زند و فیلترها و فیلترشکن‌ها نیز در همین مبحث همگام با پیشرفت‌های نرم‌افزاری حرکت می‌کنند.





مباحث شورای عالی فضای مجازی کارشناسانه باشد


این کارشناس همچنین درباره نقش شورای عالی فضای مجازی در موضوع نسل سوم ارتباطی و افزایش سرعت اینترنت تصریح کرد: اگر مباحثی که در این شورا مطرح می‌شوند کارشناسانه باشد، می‌تواند بر هر دوی این زمینه‌ها اثر مثبت داشته باشند. اما اگر مباحث بدون اساس کارشناسی و بدون اساس فرهنگی و اجتماعی باشد و صرفا جنبه مباحثه و تبادل نظر داشته باشد، فکر نمی‌کنم مفید واقع شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دکتر کاتوزیان با حسرت گفتند ...



خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - یادداشت روز

دکتر صادق زیباکلام - استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

اساتید علوم سیاسی دانشکده حقوق معمولا ارتباطی با همکاران حقوقی‌شان ندارند. من یک‌جورهایی از خط خارج هستم. شاید اینقدر که با حقوقی‌های دانشکده خوش و بش دارم با همکاران سیاسی خودم ندارم. این خوش و بش بالاخص با معمرین اساتید حقوق خیلی بیشتر هم هست و مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان یکی از معمرها و درست‌تر است بگویم یکی از ستون‌های دانشکده حقوق و درست تر که بگویم یکی از معماران ایجاد بنای حقوق مدرن در ایران به شمار می‌رفت.

چند سالی بود که بازنشسته شده بود. هر هفته دوشنبه‌ها صبح به دانشکده می‌آمدند و در اتاق گروه حقوق خصوصی می‌نشستند. هر بار که از دور می‌دیدم آنجا نشسته‌اند اگر آب دستم بود زمین می‌گذاشتم و به دیدارشان می‌رفتم. خودم را همواره موظف به ادای احترام به اساتید معمر دانشکده می‌دانم. اتاق گروه‌های آموزشی معمولا دوشنبه‌ها خیلی شلوغ است چون جلسات شورای گروه است و جدای از اساتید، دانشجویان هم برای ملاقات با اساتید می‌آیند. نمی‌نشستم و فقط به استاد کاتوزیان تعظیم و ادای احترام می‌کردم، حالشان را جویا می‌شدم و می‌پرسیدم اوامری اگر ندارند اجازه مرخصی بدهند. درست مثل اینکه ایشان پادشاه بودند و من یکی از حاجبان دربار. هم اساتید و هم دانشجویان آن صحنه را با کنجکاوی نظاره‌گر می‌شدند. همیشه اول به خانم صادقی منشی گروه سلام می‌کنم مگر مواقعی که مرحوم کاتوزیان در اتاق گروه بودند.

یقینا ظرف روزهای آینده بسیاری از شاگردان آن مرحوم که حالا برای خودشان یلی شده‌اند و همکارانشان مفصل در خصوص استاد کاتوزیان و نقش و جایگاه ایشان در آموزش رشته حقوق خواهند گفت و نوشت. من بیشتر محو شخصیت آن مرحوم بودم. اگر کسی ایشان را نمی‌شناخت و از او می‌خواستیم حرفه استاد را حدس بزند قطعا یکی از اولین حدس‌های او این بود که آیا ایشان استاد دانشگاه نیستند؟ واقعا استادی برازنده‌اش بود.

در تمام سال‌هایی که با ایشان هم‌دانشکده‌ای بودم یک بار ندیدم که رفتار تهاجمی، عصبی و یا پرخاشگرایانه نسبت به کسی داشته باشد. اسوه متانت، ادب، وقار و اشرافیت بود. سال‌ها قبل که سرحال‌تر بودند و بازنشسته هم نشده بودند، خدمتشان رفتم. بعد از سلام و تکریم، ملتمسانه از ایشان خواستم که یک زمانی شرفیاب شوم و خاطرات تدوین نخستین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را از ایشان بگیرم (مرحوم استاد کاتوزیان جزء چند نفری بودند که نسخه اولیه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را به خواسته مرحوم امام ***** تدوین کردند). نگاهی به من کردند و زیر لب با حسرت گفتند: شما خیلی هم سیاسی نیستید ...

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گشتی در بازار میوه
تفاوت 4برابری قیمت میوه در مغازه و تعاونی‌!


از هر 100 کیلوگرم میوه حدود 30 تا 35 درصد آن ضایع می‌شود و غیر قابل فروش است البته بخشی از محصولات نیز به علت نگهداری نادرست از بین می‌روند که این امر باعث می‌شود فروشندگان، قیمت محصولات ضایع شده را در محصولات قابل فروش اعمال کنند که این خود عامل مهمی برای افزایش قیمت میوه است.



بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ایسنا، با توجه به شرایط حساسی که محصولات کشاورزی دارند، امکان تثبیت قیمت‌ها در این بازار در طولانی مدت مشکل به نظر می‌رسد.



در حال حاضر گران‌ترین میوه به متعلق به شاه توت با نرخ کیلویی 19 هزار تومان در تعاونی‌ میوه و تره بار و 24 هزار تومان در مغازه‌های سطح شهر است که البته جزو میوه‌های نوبرانه محسوب می‌شود و ارزان‌ترین میوه مربوط به سیب دماوند است که کیلویی 2500 تومان در تعاونی میوه و تره بار و به طور متوسط کیلویی 5000 تومان در مغازه های سطح شهر عرضه می‌شود.



نکته قابل توجه اینجاست که تفاوت قیمت عرضه شده این محصولات در مغازه‌های سطح شهر و تعاونی‌ میوه و تره‌بار اختلاف حداقل دو تا چهار برابری دارد.



مهمترین مشکل بازار میوه و تره‌بار وجود واسطه‌ها و دلال‌هاست که همین امر موجب نوسانات شدیدی در قیمت‌ها می‌شود که با نظارت بیشتر می‌توان قیمت عمده میوه و تره‌بار را طی فصل کنترل و تثبیت کرد که به گفته‌ یکی از خرده‌فروشان این صنف تاکنون در مورد املاک و غرفه‌های میدان اصلی عمده‌فروشی میوه و تره‌بار تهران اقدامات مناسبی صورت گرفته که این جای امیدواری دارد.



به گفته سرپرست یکی از میادین میوه و تره‌بار منطقه غرب تهران نیز قیمت محصولاتی که در این تعاونی‌ها عرضه می‌شود، دوره‌ای تغییر می‌کند که البته این تغییر قیمت شامل همه اقلام نمی‌شود.



وی افزود: در صورت تغییر قیمت هر یک از میوه‌ها فهرست جدیدی از قیمت‌ها از سوی سازمان میوه و تره بار تهران به کلیه میادین خرده فروشی ابلاغ می‌شود البته هر یک از این میادین خرده‌فروشی بر اساس کیفیت میوه و تره‌باری که خریداری کرده‌اند (میوه و تره بار درجه یک، درجه دو و بسته‌بندی شده) محصولات را به قیمت متفاوتی به مشتریان عرضه می‌کنند.



سرپرست تعاونی میوه و تره‌بار منطقه غرب تهران گفت: در پی طرح ویژه ارائه شده از سوی سازمان میوه و تره‌بار تهران مبنی بر اکرام مشتری و مشتری مداری، همه میادین میوه و تره بار بیش از پیش و با سختگیری بیشتری نسبت به کارکنان میدان خرده فروشی به شکایات و مشکلات مردم رسیدگی می‌کنند. این سختگیری و جدیت تا حدی زیاد است که گاهی منجر به اخراج برخی غرفه داران نیز می‌شود.



براساس فهرست قیمت‌های ارائه شده در تعاونی میوه و تره‌بار از پنجم شهریور امسال تاکنون محصولاتی از قبیل انبه، انگور عسگری، انگور فخری، طالبی، گردو تازه با پوست و هندوانه افزایش قیمت داشته‌اند.



انجیر سیاه، انگور مهری،گلابی، هلو انجیری، هلو هسته جدا و موز خوشه‌ای و پسته تازه کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند.



طبق بررسی خبرنگار ایسنا قیمت انواع میوه در مغازه‌های سطح شهر تهران و تعاونی میوه و تره‌بار به صورت میانگین به شرح زیر است:





نوع میوه قیمت هر کیلوگرم به تومان در تعاونی‌ میوه و تره بار قیمت هر کیلوگرم به تومان در مغازه‌های سطح شهر
آلو شابلون 3500 5500 تا 9300
آلو زرد (قطره طلا) 3600 5000تا7000
آناناس 6900 8000تا10000
انبه 6300 9800 تا 10500
انجبر سیاه 2700 6000 تا 10000
انجیر زرد 4200 6000 تا 8000
انگور بی دانه سفید 3100 4000تا 7500
انگور بی دانه قرمز 3300 4000تا 8000
انگور کندوری 3100 5000 تا12000
انگور عسگری 2400 2000 تا 6000
پسته تازه 13500 18000تا 25000
پسته تازه خندان 16000 20000 تا 26000
سیب دماوند 2500 4000 تا8000
سیب گلاب (سیب عروس ) 2800 4500تا 8000
شلیل 3500 5500 تا8000
شبرنگ 3800 6000تا8000
هلو انجیری 3900 4500 تا 9800
هلو هسته جدا 3700 4500 تا 9000
گلابی شاه میوه 4800 9800 تا 11000
گلابی بیروتی 4200 9800 تا 11000
موز 3700 6000 تا7000
خیار رسمی 2200 3500 تا 4000
نارگیل هرعدد3500 هر عدد6000
زغال اخته 7000 8000 تا 10000
شاه توت 19000 20000 تا26000


انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طی 5 ماهه امسال صورت گرفت
واردات 22 و صادرات 19 میلیارد دلار/ تراز تجاری منفی‌تر شد



صادرات ایران در پنج ماهه نخست امسال با رشد 20 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود 19 میلیارد دلار رسید.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس آمار مقدماتی مقایسه‌ای صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی با احتساب میعانات گازی در این مدت 40 میلیون و 366 هزار تن کالا به ارزش 19 میلیارد و 639 میلیون دلار به کشورهای دریافت‌کننده کالاهای ایران صادر شده است.



این در حالی است که در پنج ماهه نخست سال گذشته 36 میلیون و 562 هزار تن کالا به ارزش 16 میلیارد و 254 میلیون دلار از ایران صادر شده بود که مقایسه این آمار نشان می‌دهد که صادرات ایران در پنج ماهه نخست سال جاری نسبت به سال قبل به لحاظ وزنی 10.41 درصد، ریالی 25.39 درصد و دلاری 20.83 درصد افزایش داشته است.



از سوی دیگر در همین مدت میزان واردات کشور 16 میلیون و 421 هزار تن به ارزش 21 میلیارد و 981 میلیون دلار بوده است.



همچنین در مدت مشابه سال 1392 به مقدار 11 میلیون و 342 هزار تن کالا به ارزش 16 میلیارد و 456 میلیون دلار کالا به کشور وارد شده است.



بنابراین واردات کشور نسبت به سال گذشته به لحاظ وزنی 44.79 درصد، ریالی 38.83 درصد و دلاری 33.58 درصد رشد داشته است.



هرچند که حجم تجارت خارجی ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است که موضوعی مثبت به شمار می‌رود اما نکته نگران کننده افزایش فاصله بین واردات و صادرات ایران است؛ به طوریکه این موضوع باعث منفی‌تر شدن تراز تجاری ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رسوایی یک تریلیون دلاری در جهان



بر اساس گزارش یک سازمان ضد فقر، کشورهای فقیر سالانه یک تریلیون دلار درآمد به دلیل فساد محروم می‌شوند و میلیون‌ها نفر جانشان را از دست می‌دهند‌.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گزارش سازمان آمریکایی وان می‌گوید عمده پیشرفتی که در بیش از دو دهه گذشته در مقابله با فقر شدید حاصل شده، از سوی فساد و جرم‌هایی مانند پولشویی در معرض تهدید قرار گرفته است.



این گزارش فساد را عامل مرگ 3.6 میلیون نفر در سال معرفی کرده است.



گروه وان محاسبه کرده است که اگر اقدامات لازم برای پایان دادن به محرمانگی که به فساد اجازه رشد داده است اتخاذ شود و اگر درآمدهای بازیابی شده در سلامت سرمایه گذاری شوند، از بسیاری از موارد مرگ و میر در کشورهای کم درآمد جلوگیری خواهد شد.



این گروه یافته‌های خود را "رسوایی یک تریلیون دلاری" توصیف کرده است.



بر اساس این گزارش، فساد مالی مانع سرمایه گذاری خصوصی شده، رشد اقتصادی را کاهش می‌دهد و هزینه انجام کسب و کار را افزایش داده و موجب بی‌ثباتی سیاسی می‌شود اما در کشورهای در حال توسعه فساد مالی قاتل است و زمانیکه دولت‌های این کشور از منابعشان برای سرمایه گذاری در مراقبت بهداشتی، امنیت غذایی یا زیرساخت اساسی محروم می‌شوند، به بهای زندگی افراد تمام می‌شود و در این بین بزرگ‌ترین صدمه بر کودکان وارد می‌شود.



اگر فساد در جنوب صحرای آفریقا ریشه کن شود، آموزش سالانه برای 10 میلیون کودک دیگر فراهم و منبع پرداخت پول 500 هزار معلم مدرسه ابتدایی تامین می‌شود و همچنین داروهای لازم برای بیش از 11 میلیون فرد مبتلا به اچ آی وی و ایدز فراهم خواهد شد.



بر اساس گزارش بی بی سی، سازمان وان از رهبران گروه بیست که در ماه نوامبر در استرالیا گردهم می‌آیند درخواست کرد اقدامات مختلفی را برای مقابله با این مشکل در پیش بگیرند که می‌تواند شامل افشای اطلاعات در مورد صاحبان شرکت‌ها و جلوگیری از پولشویی و مخفی کردن هویت مجرمان باشد.



این سازمان خواستار معرفی قوانین گزارش‌دهی اجباری برای بخش‌های نفت، گاز و معدن است تا منابع طبیعی کشورها از مردم آنها به سرقت نرود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون سازمان بنادر به ایسنا خبر داد:
حضور هندی‌ها در بندر چابهار قطعی شد/ امضای تفاهم‌نامه در آینده‌ای نزدیک



معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر از نهایی‌شدن متن تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری هندی‌ها در بندر چابهار خبر داد.



علی جهاندیده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به نتیجه‌ بخش شدن مذاکرات هندی‌ها برای ورود به بندر چابهار تصریح کرد: از مدت‌ها پیش بحث سرمایه‌گذاری کشور‌های خارجی در توسعه بندر شهید بهشتی مطرح بود و هندی‌ها از نخستین کسانی بودند که نسبت به این موضوع اعلام آمادگی کردند.



وی ادامه داد: پس از چند ماه بررسی ابعاد مختلف پروژه و طرح‌های پیشنهادی متن، تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری هندی‌ها نهایی شده و تا هفته آینده برای اعلام نظر به آنها تحویل می‌شود.



معاون امور بندری و مناطق ویژه سازمان بنادر درباره‌ی زمان دقیق امضای تفاهم‌نامه و آغاز به کار هندی‌ها نیز گفت: با اعلام نظر نهایی دوطرف درباره‌ی متن تفاهم‌نامه در آینده‌ای نزدیک به امضاء خواهد رسید.



جهاندیده با بیان این‌که تا زمان نهایی نشدن طرح‌ها، نمی‌توان راجع به مبلغ دقیق سرمایه‌گذاری هند اظهار نظر کرد، گفت: با ورود رسمی طرف خارجی به بندر طرح‌های آنها از سوی سازمان بنادر مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و با بررسی مجموع پروژه های تایید شده، می‌توان این رقم را تخمین زد.



به گزارش ایسنا، موضوع توسعه بندر شهید بهشتی – چابهار با توجه به نقش مهمی که در اتصال آبهای شرقی ایران به تنگه هرمز و البته آبهای آزاد دارد مورد تاکید فراوان بوده است.



رییس جمهوری نیز در جریان بازدید چند ماه قبل خود از وزارت راه و شهرسازی بار دیگر بر لزوم توجه به طرح‌های توسعه‌ای این بندر تاکید کرد و این موضوع راه مذاکره با کشور‌های خارجی به خصوص هندی‌ها را باز کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس اتاق اصناف مطرح کرد
بیش از 22 میلیارد دلار واردات قاچاق به کشور


رییس اتاق اصناف کشور با بیان اینکه در چند سال گذشته شیرینی در واسطه‌گری کاذب در تولید کشور رخ داد، گفت: وقتی بیش از 22 میلیارد دلار واردات قاچاق آن هم بیشتر در بخش پوشاک و کفش وجود دارد از حوزه صنفی چه انتظاری دارید؟



به گزارش خبرنگار ایسنا، علی فاضلی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه "باز باران" در برج میلاد اظهار کرد: یکی از گله‌های ما به عنوان اصناف کشور این است که چرا فرمان مقام معظم ***** در این چند سال به ویژه در حوزه "حمایت از تولید ملی" مغفول مانده است که بخشی از این گلایه به صدا و سیما باز می‌گردد.



فاضلی پیشنهاد کرد: برای اجرایی کردن فرامین مقام معظم ***** یک کمیته مشترک بین اصناف، شهرداری و صدا و سیما ایجاد شود چرا که در صورت تحقق آن گام بزرگی برداشته خواهد شد و می‌توان آن را به همه کشور تعمیم داد.



وی در پایان خاطرنشان کرد: در شأن مردم ما نیست که نمایشگاه‌هایی زیر چادرهای مندرس برپا کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش زنگنه به تحریم‌های جدید آمریکا
پشت سد تحریم نمی‌مانیم!


وزیر نفت با تاکید بر این که تحریمها را به رسمیت نمی شناسیم، گفت: تکلیف خود را برای دور زدن تحریمها انجام می دهیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیژن زنگنه با اشاره به تصویب تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گفت: تحریمها ظالمانه و غیرقانونی هستند و ما همچنان تکلیف خود را برای دور زدن تحریمها انجام می دهیم.

ارائه بیش از ٧٠ میلیارد دلار طرح به شورای اقتصاد

وی از تعریف بیش از ٧٠ میلیارد دلار طرح در قالب بند "ق" تبصره ٢ بودجه سال ٩٣ کل کشور در صنعت نفت و ارائه آن به شورای اقتصاد خبر داد و افزود: این طرحها هم اکنون در شورای اقتصاد در دست بررسی است.

زنگنه با بیان این که تفاوت قیمت فروش سوخت در داخل کشور با قیمت فوب خلیج فارس، سالانه به بیش از ٨٠ میلیارد دلار می رسد، بر ضرورت برنامه ریزی برای اصلاح الگوی مصرف در این حوزه تاکید کرد و یادآور شد: به این منظور، بخشی از طرحهای تعریف شده به بهینه سازی مصرف انرژی مربوط می شود.

احتمال تعیین تکلیف فاز ١١ پارس جنوبی از محل بند "ق"

وزیر نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا امکان تعیین تکلیف فاز ١١ پارس جنوبی نیز از محل بند "ق" وجود دارد، این احتمال را رد نکرد و گفت: در این زمینه نیز طرحی به شورای اقتصاد ارائه خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: فعلا مراحل اداری کار، در دست اقدام است و برنامه ای برای انتخاب فوری پیمانکار در این فاز نداریم.

بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز پیشتر در گفتگو با خبرنگار شانا، اعلام کرده بود: در صورت تصویب بند "ق" تبصره ٢ بودجه، می‌توان تمهیدات ویژه ای را برای تعیین تکلیف فاز ١١ پارس جنوبی اندیشید.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایران دارنده هفتمین ذخایر مس جهان
در بازار طلای سرخ چه می‌گذرد؟



ایران با تولید سالانه بیش از 188 هزار و 600 تن مس، رتبه هفتم تولید این ماده معدنی ارزشمند را در جهان به خود اختصاص داده است و با توجه به ظرفیت قابل توجهی که در تولید دارد قادر است در سیاست‌گذاری‌های جهانی تاثیرگذار باشد هرچند که البته قیمت این فلز در جهان طی سال‌های اخیر روند نزولی در پیش گرفته است.



بررسی‌ها از بازار داخلی مس نیز نشان‌دهنده کاهش خرید و فروش این فلز است که دلیل آن افزایش هزینه‌های حمل پس از رشد قیمت حامل‌های انرژی و نوسانات نرخ ارز که سودآوری شرکت‌ها را کاهش داده عنوان می‌شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سال گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات به ویژه افت عیار معدن، کاهش قیمت جهانی و شرایط تحریم، مس که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می‌شود با 10 درصد کاهش تولید روبرو شد اما بررسی عملکرد سال گذشته نشان می‌دهد که بالغ بر 84 درصد برنامه در نظر گرفته شده مبنی بر افزایش تولید این محصول گران‌بها محقق شده است.



البته این در حالی است که ایران پتانسیل تولید حدود 400 هزار تن مس خالص را در سال دارد که به گفته رییس شرکت ملی مس قرار است تا چهار سال دیگر به این میزان تولید دست یابیم.



به گفته کرباسیان برنامه پیش‌بینی شده برای ظرفیت تولید مس در سال آینده دستیابی به رقم 280 هزار تن است و انتظار می‌رود این رقم در سال 1395 به 300 هزار تن برسد. همچنین در سال‌های 1396 و 1397 به ترتیب به ظرفیت 350 و 380 تا 400 هزار تن دست یابیم.



وی با اشاره به اجرای طرح توسعه مس در آذربایجان شرقی گفت: قرار است این کارخانه اوایل مهر یا آبان امسال افتتاح شود و انتظار می‌رود با راه‌اندازی طرح توسعه مرحله دوم سونگون آذربایجان شرقی و طرح توسعه مرحله دوم سرچشمه کرمان در سال جاری به میزان 300 هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور افزوده شود.





در بازار داخلی طلای سرخ چه می‌گذرد؟


گزارشات اخیر حاکی از کاهش خرید و فروش در بازار داخلی ایران است و دلیل آن افزایش هزینه‌های حمل پس از رشد قیمت حامل‌های انرژی و نیز نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر است که موجب سردرگمی و عدم ثبات در بازار شده و سودآوری شرکت‌ها را کاهش داده است.



به طور کلی می‌توان گفت تولیدکنندگان کلوخه مس و در حقیقت معدن‌داران این ماده معدنی معتقدند از آنجاکه ظرفیت تولید مس ایران قابل توجه است، ایران قادر است در سیاست‌گذاری های جهانی نیز تاثیرگذار باشد. همچنین با افزایش ظرفیت فرآوری کارخانه‌هایی همچون مس کرمان در تولید مس کاتد و مس مفتول، ایران قادر خواهد بود که در قیمت گذاری جهانی نیز تاثیرگذار باشد.



در حال حاضر عیار درصد کلوخه مس اکسیده با عیار دو درصد 35 هزار تومان و با عیار سه به بالا 40 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود.





روند نزولی قیمت مس در جهان


قیمت مس طی سال‌های 2003 تا 2008 رشد قدرتمندی داشت و به 9000 دلار هم رسید اما بر اثر بحران مالی جهانی کاهش شدیدی پیدا کرد و بعد از آن بحران، دوباره قدرتمندانه به سطوح بالا صعود و قیمت 10 هزار دلار را هم تجربه کرد.



این افزایش ناگهانی در قیمت مس موجب شد بیشتر پروژه‌های معدنی که تا سال 2008 متوقف بودند، بعد از آن شروع به کار کنند که افزایش عرضه مس از یک‌سو و کاهش تقاضا از سوی مصرف کنندگان، موجب شد در دو سال اخیر این فلز با مازاد عرضه در بازار های جهانی مواجه شود.



بررسی روند قیمتی دو سال اخیر این فلز اساسی، روند نزولی را نشان می‌دهد و ماه گذشته تا حدود 7000 دلار افت کرد.





بزرگترین دارندگان طلای سرخ


شیلی با داشتن 32 درصد از ذخایر جهانی مس، عمده‌ترین کشور دارنده این فلز اساسی است. بعد از آن کشور پرو با ذخایر 14 درصدی در مقام دوم قرار دارد و مکزیک و آمریکا نیز در مقام های بعدی تولید مس قرار دارند.



در این میان ایران نیز چهار درصد از ذخایر معدنی کانی مس را دارد که به عنوان هفتمیم دارنده ذخایر جهانی طلای سرخ شناخته می‌شود.



البته با توجه به اینکه بیش از نیمی از ذخایر مس دنیا در منطقه آمریکای جنوبی قرار دارند هرگونه تحولات سیاسی، اقتصادی و حتی جغرافیایی و محیطی در کشورهای این منطقه، بازار جهانی مس را دچار نوسان‌های شدید می‌کند.





چین اولین تولیدکننده مس در جهان


طبق گزارش های منتشره بیشترین میزان تولید مس در مناطق آسیا، آمریکای جنوبی و مرکزی و اروپاست.



نکته قابل توجه این است که چین در ذخایر بین المللی در رتبه 16 جهانی قرار دارد اما در سال 2011 با تولید 26 درصد مس رتبه نخست جهان را در تولید این ماده معدنی به خود اختصاص داد.



در این میان شیلی که اولین دارنده ذخایر مس در جهان است 15 درصد از مس جهان را تولید کرد و رتبه دوم را به خود اختصاص داد. همچنین رتبه سوم تولید مس با هفت درصد در اختیار ژاپن است.



در این میان کشورهای آسیایی توانسته‌اند حدود 46 درصد تولید مس در جهان را به خود اختصاص دهند و پیش‌بینی شده که میزان تولید مس در این منطقه تا سال 2015 به 13 هزار تن و سهم آنها از تولید مس جهانی به بیش از 55 درصد برسد.



روند تولید، مصرف و مازاد تولید بر مصرف مس در جهان طی سال‌های اخیر، حال و آینده به شرح زیر است:





عنوان 2012 2013 2014 2015 2016
روند تولید به تن 19228 20485 21744 22746 23909
روند مصرف به تن 19610 20509 21442 22410 23340
مازاد تولید به تن 382 24 302 335 570


انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تغییر و تحولات در سازمان خصوصی‌سازی رقم خورد
انتصاب اولین زن در سازمان خصوصی سازی

وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی اعضای جدید هیات عامل سازمان خصوصی‌سازی را منصوب کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی روز گذشته نشست خبری رئیس سازمان خصوصی سازی به همراه معاونان این سازمان در محل وزارت اقتصاد برگزار شد که امروز با حکم جدید وزیر اقتصاد و دارایی معاونان سازمان خصوصی سازی تغییر کرده و معاونان جدید این سازمان معرفی شدند.



به این ترتیب با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی، علیرضا آل احمد و زهره عالی‌پور به عنوان اعضای جدید هیات عامل سازمان خصوصی‌سازی منصوب شدند.



همچنین بنابر احکام صادر شده از طرف پوری حسینی، رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی، علیرضا آل احمد به سمت معاون آماده‌سازی و اصلاح ساختار بنگاه‌ها و زهره عالی‌پور به سمت معاون ارزیابی، نظارت و امور حقوقی این سازمان انتخاب شدند.



این در حالی است که معاونان سازمان خصوصی سازی همزمان با تغییر رئیس این سازمان در دولت جدید تغییر نکرده و همچنان بر اساس انتصابات قبلی فعالیت می کردند به طوری محمود افضلی و ابوالقاسم شمس در مرداد ماه سال 1390 از سوی وزیر سابق اقتصاد و دارایی به سازمان خصوصی سازی راه یافته و جانشین عقدایی و غلامی شده بودند.



اما در دی ماه 91 نیز محمود افضلی عضو هیئت عامل و معاون واگذاری و امور سهام سازمان خصوصی سازی از سمت خود استعفا کرد و محمد باقر تبار جانشین وی شد. باقر تبار که از فرابورس به سازمان خصوصی سازی راه یافته بود از نیمه دوم سال 91 تا کنون با سازمان خصوصی سازی همراهی کرد.



به گزارش ایسنا،به این ترتیب با انتصابات جدید در سازمان خصوصی سازی و انتصاب یک زن برای اولین بار در سمت معاونن سازمان باید دید مسیر حرکت واگذاری ها با چه تغییراتی مواجه می شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار تهران مطرح کرد
رسیدن به تورم زیر 25 درصد تا پایان سال /اهتمام دولت و مجلس برای توسعه بخش تعاون


استاندار تهران با بیان این‌که سیستم بانکی باید در خدمت تولید و تعاون باشد از مجلس و دولت خواست تا تلاش کنند بخش تعاون به جایگاهی که در قانون تعریف شده دست پیدا کنند.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین هاشمی در حاشیه همایش نقش تعاونی‌های نسل نوین در توسعه فرهنگ و اقتصاد و در مراسم رونمایی از واگذاری سهام بزرگ‌ترین شرکت تعاونی خاورمیانه اظهار کرد: دولت یازدهم از زمان آغاز فعالیت خود توسعه اقتصادی را به عنوان محور اصلی فعالیت‌های خود قرار داده است و این نگاه دولت به بخش اقتصاد در یکسال گذشته ما را با دو نتیجه ملموس و امیدوار‌کننده مواجه کرد.



وی افزود: در تمام دولت‌های گذشته اعم از سازندگی، اصلاحات و چهار سال اول دولت نهم مشکلی به نام جابه‌جایی پول نداشتیم، ولی در سال اول تدبیر و امید با کاهش شدید صادرات نفت مواجه شدیم که در مقایسه با دو میلیون و 400 هزار بشکه‌ای که قبلا صادر می‌کردیم به شدت کاهش پیدا کرده بود در حالی که تحریم‌ها افزایش یافت، صادرات نفت ما کاهش پیدا کرد.





هاشمی ادامه داد: دولت یازدهم در شرایطی شروع به کار کرد که تحریم‌ها افزایش یافته و وابستگی ما به نفت روزبه روز زیادتر می‌شد، اما دولت موفق شد آرامش و امید را در پایان یکسال فعالیت خود به جامعه و اقتصاد کشور تزریق کند به نحوی که هم سرمایه‌گذار و هم فروشنده، تولید‌کننده و صادر‌کننده از یک آرامش نسبتا قابل قبول برخوردار شوند.





استاندار تهران خاطر نشان کرد: امروز تورم 45 درصدی کاهش یافته و تا پایان امسال رسیدن به تورم زیر 25 درصد قطعی است.





وی گفت: برابر اعلام صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران در پایان سال جاری به 1.5 درصد مثبت می‌رسد در حالی که سال 1391 منفی 6.7 درصد بودیم.





هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا در آستانه تدوین برنامه ششم در جهت توسعه و رونق بخش تعاون گام بردارد.





استاندار تهران گفت: می‌توان با اصلاحاتی در برنامه پنجم و بازکردن گره‌هایی کور بخش تعاون به استقبال برنامه ششم رفت. از این‌رو مجلس و دولت باید در جهت رونق و توسعه بخش تعاون اهتمام ورزند.





استاندار تهران تصریح کرد: مقدمات بودجه سال 1394 در حال فراهم‌ شدن است و بخش تعاون از هم‌اکنون باید سهمی در بودجه سال 1394 مشخص کند و موانع پیش‌روی خود را از میان بردارد.





هاشمی با بیان این‌که بخش تعاون در یک دهه گذشته نتوانسته به جایگاه شایسته خود دست یابد، تصریح کرد: سهم 25 درصدی بخش تعاون در تولید ناخالص داخلی هدفی بود که همواره مطرح بوده است، اما اگر درست عمل می‌کردیم و تعاون با حساب و کتاب وارد فعالیت‌های اقتصادی می‌شد و از تعاونی‌های موفق الگو می‌گرفتیم شاید امروز رسیدن به سهم 25 درصدی دور از دسترس نبود.





وی با بیان این‌که نگاه‌ها به بخش تعاون باید تغییر کند و روش‌های توسعه تعاون دنبال شود، اظهار کرد: متاسفانه بخش از مردم نسبت به تعاونی‌های مسکن نگاه منفی دارند. بسیاری از آنها ثبت‌نام کرده و پول گذاشته‌اند، اما با هزاران مشکل مواجه شده و واحد‌هایشان را تحویل نگرفته‌اند. این یکی از معضلات بزرگ استان تهران است لذا از رییس جمهوری درخواست کردیم کمیته‌ای برای تعیین تکلیف این مساله تشکیل شود.





به گفته استاندار تهران عدم همراهی و حمایت سیستم بانکی یکی از مشکلات فعلی بخش تعاون است و سیستم بانکی نمی‌تواند در خدمت تولید و تعاون باشد، در حالی که باید نگاه غلطی که تاکنون به بخش اقتصاد بوده اصلاح شود و بانک‌ها به خدمت تولید و تعاون درآیند.



به گزارش ایسنا، در همایش نقش تعاونی‌های نسل نوین در توسعه فرهنگ و اقتصاد که در سالن اجلاس سران برگزار شد تمبر یادبود واگذاری سهام شرکت‌ تعاونی توسعه و عمران شهرستان تهران با حضور استاندار تهران، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل شرکت پست ایران و مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران و جمعی از مقامات و مسوولان بخش تعاون کشور رونمایی شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:
شارژ نقدینگی تنها راه خروج از رکود نیست


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه شارژ نقدینگی تنها راه خروج از رکود نیست، گفت: توسعه و رشد اقتصاد نیازمند حضور سرمایه‌گذاران و کارآفرینان داخل و خارج بوده و سرمایه‌گذاری در بعد فرهنگی نیز باید رونق پیدا کند تا نگاه سرمایه‌گذاران منفی نباشد و توسعه شکل گیرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، علی یزدانی امروز - چهارشنبه - در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: با توجه به نامگذاری امسال توسط مقام معظم ***** در ترسیم راه اقتصاد مقاومتی الزاماتی را تببین نموده‌اند که برای سالیان متمادی می‌تواند نقشه راه بخش دولتی و خصوصی قرار گیرد.



وی با اشاره به اینکه بیش از 1.5 میلیارد تن ذخیره معدنی در خراسان جنوبی وجود دارد، ادامه داد: خراسان جنوبی با بیش از هفت درصد اشتغال معدنی 350 پروانه بهره‌برداری معدن، سرمایه‌گذاری در بخش معدن از سرمایه‌های توسعه‌ای است که باید سرمایه‌گذاران را به این سمت ترغیب کرد.



یزدانی اظهارکرد: برای رشد و رونق کشور باید همه با هم حرکت کرده و به جای صرف انرژی برای تخریب یکدیگر با همراهی به جلو حرکت کنیم.



معاون توسعه مدیریت،منابع وامور استان‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: 207 مورد سرمایه گذاری صنعتی به عنوان اولویت‌های سرمایه‌گذاری مشخص شده است.



یزدانی ادامه داد: در قانون بودجه 93 در کل کشور 82 هزار طرح صنعتی مشخص که 2 میلیون و 460 اشتغال بوجودخواهد آمد که سهم خراسان جنوبی در این طرح 599 طرح با 21 هزار و 500 اشتغال است.



وی یادآور شد: با توجه به اینکه ورود کالای قاچاق باعث شده بخشی از بازار را در اختیار خود قرار داده و آثار منفی را در پی‌داشته باشد با عرضه محصولاتی که هم جنبه رقابتی داشته و هم صادرات گرا باشد در دستور کار قرار داد.



معاون توسعه مدیریت،منابع وامور استان های وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در خراسان جنوبی به دلیل پتانسیل‌های خدادی، منابع انسانی و دانشگاه‌های معتبر منبع مهم و عظیمی در اختیار دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر صنعت تاکید کرد
واحدهای صنعتی متوقف باید فعال شوند


مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تاکید کرد: باید شیوه ای در نظرگرفته شود که واحدهای صنعتی متوقف شده باردیگر به چرخه تولید بازگردند.



به گزارش ایسنا، سید محمدعلی سیدابریشمی در دیدار با صنعتگران و کارآفرینان استان کردستان بر رفع مشکلات واحدهای صنعتی تاکید و اظهار کرد: حمایت از واحدهای صنعتی را یک اصل مهم است و کمک به واحدهای صنعتی و کارآفرینان به فعال کردن چرخه تولید منجر می شود.



معاون وزی صنعت یادآور شد: در جهت رفع مشکل کمبود نقدینگی واحدهای صنعتی، وزیر صنعت، معدن و تجارت نشستی با رییس کل بانک مرکزی و مدیران عامل سایر بانک های کشور داشته است.



وی افزود: مشکلات استان کردستان با سایر استان های کشور زیاد فرقی نداشته و عمدتا بر کمبودنقدینگی و تامین منابع مالی تأکید دارد.



سید ابریشمی مشکلات مالیاتی، بیمه و تأمین اجتماعی را از دیگر معضلات واحدهای صنعتی عنوان کرد و گفت: برای حل این مسائل باید در دولت تدبیر و امید، تدابیری در نظر گرفته شود.



معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه تأمین زمین را یکی از مشکلات اساسی در استان کردستان عنوان کرد وگفت: مشکل عمده استان هایی همچون کردستان، مازندران و گیلان زمین بوده و محدودیت های زیادی در این رابطه وجود دارد که باید برای حل آن راه حلی درنظر گرفته شود.



وی کمک به استان هایی مانند کردستان را از اولویت های سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران برشمرد و اظهار کرد: هر چند کردستان نسبت به سایر استانهای کشور وضعیت بدی ندارد اما به صورت همه جانبه از این استان حمایت خواهیم کرد.



مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به اینکه شرکت شهرک های صنعتی درآمد هزینه ای است و با درآمدهای کسب شده باید اقدامات لازم و توسعه ای را انجام دهند، تصریح کرد: امسال دو برابر اعتبارات سال گذشته را به کردستان اختصاص می دهیم.



انتهای پیام
 
بالا