• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد
عدم تخصیص بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی بخش تعاون/ دولت مدیریت سهام عدالت را به مردم بسپارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد کشور گفت: امسال ۱۵۰ میلیارد تومان در بودجه برای بخش تعاون در نظر گرفته شده که تاکنون یک ریال از آن هم تخصیص پیدا نکرده است.


13920612000084_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم امروز در همایش نقش تعاونی‌های نسل نوین در توسعه اقتصاد و فرهنگ با بیان اینکه قانون اساسی اقتصاد ایران را به سه بخش خصوصی، تعاونی و دولتی تقسیم کرده است، گفت: جایگاه تعاون در سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی برجسته شده است.

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: پیش‌بینی شده بود، تا پایان سال جاری سهم دولت از اقتصاد ملی به 20 درصد کاهش پیدا کند و سهم تعاونی‌ها به 25 درصد برسد، اما متأسفانه آنچه تحقق یافت، حداکثر 6 درصد است که این نشان دهنده عدم اهتمام دولت‌ها به بخش تعاون است.

    مصباحی‌مقدم گفت: امسال در بودجه 150 میلیارد تومان برای بخش تعاون در نظر گرفته شده که تاکنون یک ریال از آن هم تخصیص پیدا نکرده است.

    عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: تعاونی‌ها تشکل‌های مردمی هستند که منابع خرد مردم را با هم جمع می‌کنند، چون اگر بنا باشد افراد به صورت فردی وارد فعالیت‌ اقتصادی شوند، شکست‌شان قطعی است، اما اگر گروهی کار کنند توان و قدرتی برای فعالیت خواهند داشت.

    وی افزود: **** جمهوری اسلامی از آغاز تدوین قانون اساسی درصدد مبارزه با انحصار و با شکل‌گیری شرکت‌های بخش خصوصی که می‌خواهند بر اقتصاد سلطه داشته باشند، مبارزه می‌کند.

    وی اظهار داشت: اقتصاد بخش خصوصی در کشور ما ضعیف شکل گرفته، چون قدرت مالی به صورت فزاینده در اختیار دولت است و ریشه این مسئله نفت است.

    وی با بیان اینکه منابع صندوق توسعه ملی باید در اختیار بخش خصوصی و تعاونی باشد، گفت: از فعالان این بخش استدعا می‌کنم که از دولت مطالبه و پیگیری کنند که سهم آنها از صندوق توسعه ملی پرداخت شود.

    وی با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی برای ایجاد تعاونی‌ها گفت: باید کاری کنیم که منابع بانک توسعه تعاون بهتر و بیشتر در اختیار تعاونی‌ها قرار گیرد.

    مصباحی‌مقدم با اشاره به سیاست‌های ابلاغی **** معظم انقلاب اسلامی در مورد اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه به کارآفرینی در این سیاست‌ها گفت: بهترین بستر کارآفرینی در بخش تعاون است.

    این نماینده مجلس گفت: امروز در کشورهای پیشرفته اقتصادهایی شکل گرفته که یک درصد مردم 99 درصد اقتصاد را در اختیار دارند، در حالی که تقسیم منابع باید عادلانه و متوازن باشد.

    مصباحی‌مقدم با اشاره به عضویت حدود 40 میلیون نفر از مردم در تعاونی‌های سهام عدالت گفت: با توجه به اینکه این سهام متعلق به مردم است، دولت باید خود را از این بخش خارج کند و مدیریت تعاونی‌های سهام عدالت را هم به مردم واگذار کند، تا آنها خودشان برای این مسئله تصمیم‌گیری کنند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار تهران: باید فضا را باز کنیم
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
استاندار تهران گفت: امروز با توجه به شرایط و فضای کنونی، نمی توان مانند گذشته با جوانان برخورد کرد، بلکه باید از راه های علمی و براساس شرایط زمانه با نسل جوان ارتباط برقرار کنیم.

به گزارش ایرنا، سید حسین هاشمی روز چهارشنبه در دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان تهران در محل استانداری افزود: نگاه امنیتی به هیچکس در استان نداریم، همانطور که دولت یازدهم نیز نگاه امنیتی به کسی ندارد.

وی اظهار کرد: نسل کنونی، نسلی پویا و باهوش و نیازمند نگاه نو است و اگر با نگاه گذشته به جوانان بنگریم، راه را اشتباه رفته ایم.

استاندار تهران، مدیران اجرایی استان را پیشتازان برخورد مناسب با جوانان دانست و افزود: مدیران باید در حد بضاعت خود در این راستا عمل کرده و در غیر این صورت مسوول خواهند بود.

وی ادامه داد: در استانداری تهران جوان گرایی محور قرار گرفته و تلاش کرده ایم بخش های مختلف را به صورت واقعی فعال کرده و با نگاه واقع بینانه، جوان گرایی داشته باشیم.

استاندار تهران با بیان اینکه در زمینه کار با جوانان فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته داریم، گفت: باید فاصله ها را کم کنیم که خوشبختانه دولت یازدهم حرکت خود را در این مسیر آغاز کرده است.

هاشمی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید سعی دارد واقعیات را با مردم در میان بگذارد، چه اشکالی دارد واقعیت را به مردم بگوییم و آنان را در جریان امور قرار دهیم.

وی ادامه داد: اگر با جوانان درست و صادقانه برخورد کنیم و به آنان به اندازه کافی بها بدهیم، هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

استاندار تهران با ابراز تاسف از جناح بندی های موجود در جامعه که سبب دو چهره شدن جوانان شده ، گفت: دو چهره شدن جوانان آفتی برای کشور است.

هاشمی افزود: فشار بیش از اندازه بر جوانان اشتباه است، باید فضا را باز کنیم؛ فضای باز موجب رشد استعدادهاست و برگشت به تاریخ درخشان ملت ایران می تواند رشد دهنده کشور باشد.

وی خواستار جمع آوری و تمرکز تجربیات موفق مدیران در زمینه جوانان شد و ادامه داد: با جمع آوری این تجربیات و سپس انتقال آن می توان اقدامات خوبی انجام داد.

هاشمی همچنین گفت: به دانشگاه ها اعلام کرده ایم برای برگزاری مراسم خود نیازی به اجازه استانداری ندارند، بلکه کمیته موجود در هر دانشگاه می تواند موضوع را بررسی کند و مجوز لازم را بدهد.

وی تاکید کرد: تنها از دانشگاه ها درخواست کرده ایم که برای برگزاری مراسم ملی همانند 22 بهمن یا 13 آبان برنامه های خود را برای جلوگیری از تداخل، به استانداری اطلاع دهند.

هاشمی افزود: هر جا به جوانان اعتماد کنیم و فضا بدهیم، جوانان دنبال انحرافات نخواهند رفت و باید در استان تهران چنین دیدگاهی حاکم شود.

هاشمی از مدیران دستگاه های اجرایی خواست تجربیات موفقی را که در زمینه برخورد مناسب با جوانان داشته اند؛ به استانداری منعکس کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صدای روسیه بررسی کرد:
تاثیر تحریم های جدید آمریکا علیه ایران بر مذاکرات هسته ای و مسئله ی داعش/روزهای دشواری در پیش است!
آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کرد. این اقدام که در آستانه مرحله جدید مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران و تلاش برای ائتلاف جهانی علیه داعش صورت گرفت، بسیار مضر بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : صدای روسیه نوشت: آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کرد. این اقدام که در آستانه مرحله جدید مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران و تلاش برای ائتلاف جهانی علیه داعش صورت گرفت، بسیار مضر بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، ولادیمیر ساژین خاورشناس و کارشناس مسائل سیاسی گفت: مذاکرات بر سر مساله هسته ای ایران در حال اوج گیری و نزدیکی به لحظه ی نهایی است که در آن این امر مشخص می شود که آیا توافق جامع و نهایی به امضا می رسد یا نه.

ساژین افزود: مطابق «برنامه اقدام مشترک» گروه 5 بعلاوه 1 و ایران به این توافق رسیدند که تا 20 جولای سندی را تنظیم کنند که جنبه صرفاً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین کند. در مقابل تحریم ها ایران لغو شود. مذاکرات پس از انکه تا 20 جولای به نتیجه نرسید تا 24 نوامبر تمدید شد.

باتوجه به این مسائل، روزهای دشواری در پیش است و بسیاری امیدوارند که گروه 5 بعلاوه 1 و ایران به توافق نهایی دست پیدا کنند. حسن روحانی رئیس جمهور ایران اعلام کرد که کشور وی آماده است برای حصول توافق نهایی به مذاکرات ادامه دهد، البته اگر مقابل آماده باشد در برابر پیشرفت علمی و فنی ایران مانع ایجاد نکند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران پس از دیدار با کاترین اشتون مسئول (سابق) سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل خوشبینی محتاطانه ای داشت. هدف دیدار این دو تدارک مقدمات مذاکرات گروه 1+5 و ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود که 16 سپتامبر در نیویورک آغاز بکار می کند. این گفتگو ها از مراحل مهم تهیه توافق دوجانبه خواهد بود. ظریف گفت که طرفین می‌توانند تا موعد مقرر در ماه نوامبر در مورد برنامه هسته ای ایران به توافق دست یابند.

ولادیمیر ساژین گفت: همه چیز چنان هموار نیست که دلمان می خواست. 29 اگوست در آستانه دور جدید مذاکرات، آمریکا محدودیت‌های جدیدی را علیه ایران وضع کرد و 25 نفر و سازمان، از جمله شرکت حمل و نقل و هواپیمایی و شش بانک متهم به همکاری در جهت توسعه برنامه هسته ای ایران را تحریم کرد. واشنگتن اعلام کرد که افراد و سازمان های موجود در لیست تحریم، مقررات موجود در مورد ایران را نقض کردند.

وی افزود: این اقدام جدید ضد ایرانی موج انزجار را در تهران بر انگیخت. رئیس جمهور حسن روحانی بی درنگ این تصمیم آمریکا را محکوم کرد و جهانگیری معاون اول وی اعلام نمود که تحریم های جدید واشنگتن کاملاً مغایر با توافقنامه ژنو است که در ماه نوامبر میان تهران و قدرت‌های جهانی منعقد شده بود خانم مرضیه افخم نماینده رسمی وزارت خارجه ایران تأکید کرد که تحریمات جدید واشنگتن به انجام گفت و گو ها کمکی نکرده و در فرایند مذاکرات تأثیر ناگوار خواهد گذاشت. با وجود این جهانگیری و خانم افخم تأیید کردند که تهران به مذاکرات با 5 بعلاوه 1 ادامه خواهد داد.

ساژین اضافه کرد: شکی نیست که واشنگتن برای تشدید تحریم ایران زمان بسیار نامناسبی را انتخاب کرد. این گام به تیره شدن محیط پیرامون مناسبات پیچیده ایران و آمریکا منجر می‌شود که از زمان بهار آهسته آهسته گرم می شدند.

وی تصریح کرد: بعلاوه این تصمیمگیری آمریکا در یک روند دارای اهمیت در منطقه و جهان تأثیر منفی خواهد گذاشت. این مسئله بر ائتلاف و اتحاد نیروهای بین‌المللی در مبارزه با گروه تروریستی داعش و خلافتی که آن گروه ایجاد کرده تاثیر می گذارد. این حال حیف است که ایران و آمریکا که دشمن دوآتشه «داعش» هستند فعالیت‌های شدید بر ضد آن گروه تروریستی را هماهنگ نمی کنند. به گفته روحانی، ایران شاهد آمادگی آمریکا برای مبارزه با شبه نظامیان گروه تروریستی داعش نیست.

ساژین در پایان گفت: بنابراین، سیاست ناملایم و کوته بینانه واشنگتن در مورد ایران موجب پیدایش مسایل جدیدی شده و این امر در حل دو مشکل بسیار حساس - «مساله هسته ای» ایران و رویارویی مشترک با «داعش» ضد بشری تأثیر منفی خواهد گذاشت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک فعال سیاسی: پیرسالی مدیران اصلاح‌طلب مشکل‌زاست
اقتناعی با بیان اینکه در حال حاضر در سیاست‌های دولتی شاهد یک تهدید هستیم، اظهار کرد: امروزه درون سیستم مدیریتی دولت پیرسالی مدیران اصلاح طلب و حامیان دولتی را نظاره می‌کنیم که این موضوع نوعی تهدید است.
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: پیرسالی مدیران اصلاح‌طلب مشکل‌زاست و چنانچه فکر جدی برای حل این معضل نشود در دهه آینده به یک چالش برای جریان اصلاح‌طلب و حامیان دولت تبدیل خواهد شد.

امیر اقتناعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سفر هیات دولت به خراسان رضوی اظهار کرد: من این سفر را به فال نیک گرفته و امیدوارم ثمرات آن پس از بازگشت اعضای هیات دولت از خراسان رضوی به تهران مشهود باشد.

وی با اشاره به اینکه منشا نسیم دولت تدبیر و امید از خراسان رضوی آغاز شد، ادامه داد: متاسفانه هنوز استان ما از خنکای این نسیم بهره‌ای نبرده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که تاکنون کمترین نشانه‌ای از تغییر و تحولات را به خود دیده است، مدیران وفادار و معتقد به دولت یازدهم هنوز بر مناصب اجرایی استان قرار نگرفته و مدیران دولت گذشته صاحب مسند هستند.

اقتناعی با بیان اینکه هنوز به لحاظ عملی عزم جدی در تغییر چینش مدیریتی استان شاهد نبودیم، ادامه داد: امیدواریم سفر رئیس جمهور به این روند تسریع بخشد و ما مصرانه از دکتر روحانی می‌خواهیم درباره تغییر و تحولات در خراسان رضوی بررسی‌های ویژه و جدی را صورت دهند تا مشخص شود چقدر مدیرانی که بر مسند قدرت نشسته‌اند بر سیاق دولت تدبیر و امید رفتار می‌کنند.

مسئول سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی(ادوار تحکیم وحدت) شعبه خراسان رضوی تاکید کرد: رئیس جمهور باید در این راستا از مدیران استان خواهان توضیحات در این زمینه باشد.

اقتناعی با اشاره به اظهارات استاندار خراسان رضوی در خصوص فشارهای سیاسی در زمینه تغییر مدیران و فرمانداران خاطر نشان کرد: این گونه فشارها همیشه بوده و در حال حاضر هم هست، دولت وقتی تغییر می‌کند تغییر مدیریتی براساس برنامه‌های جدید، جزء حقوق و وظایف اصلی دولت است، چنین اظهاراتی دلیل موجه‌ای برای عدم ایجاد تغییرات مدیریتی در استان نیست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: اگر این فشارها زیاد است باید به رئیس جمهور گزارش شود، چرا که طبیعی است جریان مخالف کار خود را بکند و مانع تحقق سیاست‌های دولت شود.

مسئول سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی(ادوار تحکیم وحدت) شعبه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر قرار است جریان مخالف و بازندگان انتخابات برای استان تصمیم بگیرند فرایند مدیریتی استان را عملا به دست آنها بسپرند تا تکلیف هواداران دولت مشخص شود و ما بدانیم در این زمینه باید از استاندار پاسخ بخواهیم یا از برخی نمایندگان مجلس.

وی به درخواست اصلاح‌طلبان خراسان رضوی جهت دیدار با رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: متاسفانه برنامه‌های دکتر روحانی از قبل بسته شده و امکان چنین دیداری محقق نمی‌باشد، اما خواسته مصرانه و دلسوزانه ما این است که حداقل کاری که می‌توانند بکنند این باشد که به سیاق دولت‌های گذشته پای درد دل اعضای ستاد انتخاباتی خود بنشینند تا در جریان نگرانی‌ها و خواسته‌های آنان قرار گیرند.

اقتناعی با بیان اینکه در حال حاضر در سیاست‌های دولتی شاهد یک تهدید هستیم، اظهار کرد: امروزه درون سیستم مدیریتی دولت پیرسالی مدیران اصلاح طلب و حامیان دولتی را نظاره می‌کنیم که این موضوع نوعی تهدید است.

وی افزود: چنانچه یک فکر جدی برای حل این معضل نشود در دهه آینده به یک چالش برای جریان اصلاح‌طلب و حامیان دولت تبدیل خواهد شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: انتظار نداریم مانند دولت گذشته درها باز شود و هر نیرویی با هر میزان توانایی وارد دولت شود، اما باید نیروهای نخبه جریان اصلاح‌طلب که در طی دهه گذشته بیرون از دستگاه دولتی نگه داشته‌ شدند وارد سیستم شوند تا یک گردش در نخبگان درون سیستم دولتی رخ دهد، این بحثی است که دولت باید به آن توجه جدی داشته باشد.

اقتناعی اظهار کرد: اگر دولت روی این مساله تحقیق ویژه کند متوجه خواهد شد یکی از چالش‌های مدیران عالی استان برای انتخاب افراد به منظور پست‌های مختلف همین مساله است، چرا که در سطوح مختلف نیروهای اصلاح طلب با سطح توانایی مختلف وجود ندارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مسئولان اصفهانی درباره خشکی زاینده‌رود دروغ می‌گویند
کارخانه‌های فولاد، ورق، پتروشیمی، پالایشگاه و ذوب‌آهن خورنده آب هستند. باید مردم اصفهان بدانند که کلا در استان چهار‌محال‌وبختیاری از صفر تا صد آب زاینده‌رود در زمستان 3 درصد و در تابستان‌ها ۷ درصد استفاده می‌شود. هم‌اکنون اکثر قریب به اتفاق روستا‌های ما‌ آب شرب ندارند. ۲۴۰ روستا را با تانکر آب می‌دهیم. خود شهرکرد مشکل آب شرب دارد. مسئولان اصفهان فرافکنی و دروغ‌پردازی می‌کنند.
415503_955.jpg
چند سالی است که رودخانه زاینده‌رود ‌اصفهان خشک شده و مسئولان در اصفهان، یکی از دلایل این خشکی را برداشت بیش از حد آب در بخش بالادستی رودخانه زاینده رود می‌دانند. در همین حال، چند روز پیش، مردم اصفهان در تجمعی در کنار رودخانه زاینده‌رود به خشکی این رودخانه اعتراض کرده و خواستار رسیدگی مسئولان شدند.به گزارش «تابناک»، یکی از راهکارهای حل کمبود آب استان اصفهان، بهره‌برداری از پروژه‌های انتقال آب از دیگر استان‌ها به این استان است، که البته با مخالفت جدی مسئولان و مردم استان‌های همجوار روبه‌رو شده است.

در همین راستا، سید سعید زمانیان، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «تابناک» به بررسی موضوع کم آبی استان اصفهان و خشکی زاینده‌رود پرداخته است.

وی در آغاز پیرامون علت اصلی خشکی زاینده رود گفت: تغییر اقلیم، عدم بارش برف و خشکسالی شش سال اخیر در کشور، باعث خشک شدن زاینده رود است، ولی در این ارتباط باید چند نکته را یادآور شوم؛ نخست اینکه مدیریت سد زاینده رود از صفر تا صد در اختیار استان اصفهان است. خروجی سد زاینده رود در سد تنظیمی هرچه قدر است، به خاطر زایش‌ها در حاشیه زاینده رود در چهار محال بختیاری یک متر و نیم در ارتفاع بیشتر به استان اصفهان انتقال داده می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: ما این موضوع را به مسئولین کشوری ‌نشان داده‌ایم. این حرف‌ها که این آقایان می‌زنند، مبنی بر زیاد استفاده کردن از آب در چهار‌محال‌وبختیاری دروغ است. دلیل خشکی زاینده‌‌رود، سو‌ءمدیریت و توسعه نامتوازن در سال‌های گذشته بوده است.

زمانیان گفت: کارخانه‌های فولاد، ورق، پتروشیمی، پالایشگاه و ذوب آهن خورنده آب هستند. باید مردم اصفهان بدانند که کلا در استان چهار‌محال‌وبختیاری از صفر تا صد آب زاینده رود در زمستان 3 درصد و در تابستان‌ها ۷ درصد استفاده می‌شود. هم‌اکنون اکثر قریب به اتفاق روستا‌های ما فاقد آب شرب است. ۲۴۰ روستا را با تانکر آب می‌دهیم. خود شهرکرد مشکل آب شرب دارد. مسئولان اصفهان فرافکنی و دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی پیرامون کمبود آب شرب در اصفهان بیان داشت: مسئولان در اصفهان شایعه پراکنی و دروغ می‌گویند. هیچ موقع کسی نگفته ‌آب شرب برای کسی تأمین نشود. ما گفته‌ایم باید آب شرب همه تأمین شود، ولی جلو‌ زیاد‌ه‌خواهی‌ها و تغییر بستر رودخانه می‌ایستیم.

او ادامه داد: باید بررسی کنید چقدر به ذوب‌آهن، فولاد، پتروشیمی و کارخانه‌های دیگر آب داده‌اند. سد تنظیمی چم آسمان پر آب است و هیچ مشکلی ندارد. چه اتفاقی می‌افتد از چم آسمان همه این آب تمام می‌شود. من همین جا همه مسئولان را دعوت می‌کنم از این محل دیدن کنند. این‌ها دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی در ادامه پیرامون سوء‌مدیریت در گذشته گفت: توسعه نامتوازن در کشور در زمان‌های گذشته وجود داشته است. چه کسی گفته است ذوب آهن، فولاد و همه کارخانه‌ها در اصفهان باشند. شما آب فولاد را قطع کنید. مردم باید بدانند، ‌این کارخانه‌ها چقدر آب مصرف می‌کنند. پرسش این است که سهامداران شرکت‌های که در مورد زاینده‌رود کار می‌کنند، چه کسانی هستند. چه کسانی این پروژه‌ها را خلاف کلید زدند؟

زمانیان گفت: یکی دیگر از موضوعات کشت غرقابی برنج است. برنج بیشترین آب را می‌خواهد. توزیع ناعادلانه صنایع در سال‌های گذشته در استان اصفهان، باعث خشکی زاینده‌رود شده است؛ افزون بر اینکه استاندار و رئیس شورای اصفهان قبلا در سطح بالای وزارت نیرو بوده‌اند. همه قریب به اتفاق مسئولین استان اصفهان مسئولین وزارت‌خانه‌های مختلف بوده‌اند و می‌دانند دلیل چیست!

وی در ارتباط با تونل گلاب ۲ یا بهشت آباد گفت: این پروژه بدبختی استان اصفهان را در پی دارد. این‌ها به مردم دروغ می‌گویند. نزدیک به ۸۰ هزار تن از مردم اصفهان در حاشیه زاینده‌رود از حد فاصل چم نار تا باغ بهادران آواره می‌شوند. این‌ها دارند در پروژه گلاب ۲ بستر رودخانه را تغییر می‌دهند و به مردم اصفهان دروغ می‌گویند. این‌ها می‌خواهند بستر رودخانه را تغییر بدهند و زاینده رود را به طرف نجف‌آباد و تیران منحرف کنند. این خیانت به امنیت و منافع ملی کشور است.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: استان چهارمحال سه تا پنج ماه در تابستان بهره‌برداری از آب به میزان ۷ تا ۱۰ درصد می‌کند. سرانه فضای سبز اصفهانی‌ها ۱۲ متر است، ولی در استان ما فضای سبز بسیار کم است. آقایان در اصفهان زیاده‌خواه هستند و برای اینکه سوء‌مدیریت قبلی خود را پوشش دهند، فرافکنی می‌کنند. ما از همه مسئولین کشور می‌خواهیم ‌بیایند و بررسی کنند که چرا زاینده رود خشک شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه:
بخش غیرمولد فضای کسب و کار را تحت تاثیر خود قرار داده است


رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بخش‌های نامولد که در اقتصاد فعال هستند درآمدهای بسیار بالا دارند که اگر از صحنه اقتصاد حذف شوند نه تنها به فرآیند رشد و توسعه صدمه نمی‌زد بلکه مزاحمت‌های آن‌ را هم کم می‌کند اما بخش غیر مولد در اقتصاد ایران در حال گسترش و قوی است به طوری که فضای کسب و کار را تحت تاثیر خود قرار داده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس شاکری در دومین جلسه هم‌اندیشی دبیران انجمن‌های تولیدکننده و تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی به بررسی **** بانک‌ها، مشکلات مالی و حضور بخش غیرمولد در اقتصاد ایران پرداخت.



وی با اشاره به اینکه به عنوان یک استاد دانشگاه نیازمند آن است با دست اندرکاران تولید تعامل داشته باشد، گفت: برای برون‌رفت از شرایط کنونی همه در جامعه مسئولیت داریم، در بحران اخیر اقتصادی ملکه انگلستان به مدرسه اقتصاد لندن می‌رود و به استادان دانشگاه می‌گوید شما در مقابل مسائلی که به وجود آمده چه کار می‌خواهید انجام دهید و چه مسئولیتی را برعهده می گیرید؟



شاکری گفت: در اقتصاد کشور واقعا استعدادها، پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها، نیروی انسانی، مدیران خوب، افراد متخصص و نخبه وجود دارند و این جای امیدواری است ولی به هر حال واقعیت‌ها و عملکردهایی هم وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.



او با اشاره به نقش دولت و تشکل‌های بخش خصوصی برای برون‌رفت از شرایط سخت کنونی اقتصادی گفت: برای حل مشکلات، دولت می‌تواند نقش مهمی داشته باشد اما به تنهایی نمی‌تواند همه کارها را پیش ببرد باید بخش خضصوصی به یاری دولت بیاید و با دولت تعامل داشته باشد. بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باید در ابتدا مسائل را در درون تشکل‌های خود مشخص، اولویت‌بندی و دسته‌بندی کنند و سپس در تعامل با دولت کارها را پیش ببرند.



به اعتقاد این استاد دانشگاه دولت باید مدیریت و نظارت کند و تنظیم مقررات و سیاستگذاری‌ها را انجام دهد و از هدر رفتن منابع جلوگیری کند، بخش خصوصی و دولت باید با تعامل پیش بروند و گرنه نه دولت می‌تواند کار خود را پیش ببرد و نه بخش خصوصی و تولیدکنندگان.



شاکری با بیان اینکه در چند دهه گذشته رشد تولید ناخالص داخلی کشور هیچ گاه رشد قانع‌کننده‌ای نبوده است، گفت: رشد پایین و منفی در اقتصاد ایران تنها مختص سال 1391 که رشد اقتصادی منفی 5.8 بود، نیست؛ مثلا در سال‌های 1369 و 1370 هم که از رکود محض و اقتصاد خوابیده حرکت کردیم و به رشد 14 درصدی رسیدیم شاهد بودیم که دوباره دو سال بعد رشد اقتصادی به دو درصد رسید و در سال‌های بعد هم رشد اقتصادی به سه و هفت درصد و ... رسید در حالی که در **** در حال توسعه باید شاهد رشد اقتصادی دو رقمی و حداقل 10 درصدی باشیم.



رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: آمارها نشان می‌دهد که برنامه‌های تعدیل اقتصادی در ایران وضعیت را بهبود نبخشیده و بهتر نکرده است و بیشتر به بی‌ثباتی دامن زده است.



به گفته او باید ابتدا شفافیت و انضباط مالی به وجود بیاید و خصوصی‌سازی به شکل واقعی اتفاق بیفتد تا زمینه‌های رشد اقتصادی فراهم شود.



وی اظهار کرد: در اقتصاد ایران بخشی شکل گرفته است به نام بخش نامولد که خیلی روی آن تاکید می کنم. فعالیت‌هایی در اقتصاد وجود دارد (بخشهای نامولد) که درآمدهای بسیار بالا دارند ولی اگر از صحنه اقتصاد حذف شوند به فرآیند رشد و توسعه صدمه که نمی‌زد هیچ حتی مزاحمت‌های آن‌ را هم کم می‌کند. بخش غیرمولد در اقتصاد ایران در حال گسترش و قوی است؛ به طوری که فضای کسب و کار را تحت تاثیر خود قرار داده است.



شاکری گفت: وقتی همه کار، فعالیت و تولید کالا و خدمات مولد می کنند یک کیک GNP ( تولید ناخالص داخلی) در اقتصاد کلان تولید می شود و در بین صاحب سرمایه، نیروی کار و کارآفرین به عنوان سود، دستمزد اجاره و... تقسیم و توزیع می شود حال اگر در اقتصاد بخش غیر مولد بزرگ شود معنی آن این است که بخشی از آن کیک GNP به جیب این بخش می رود و مابقی آن باید بین بخش های دیگر تقسیم شود.



او با اشاره به اینکه الان در ایران گفته می شود اگر کسی کار کند به جایی نمی رسد، گفت: برای رسیدن به پول باید این کلاه آن کلاه کنید یعنی دائم خرید و فروش انجام بدهید. کافی است یک آپارتمان کوچک داشته باشد و آن ر ا اجار بدهید، متوجه می شوید اجاره بهای خانه حتی بیشتر از درآمد یک کارمند است. در چند سال گذشته شاهد این بودیم که قیمت مسکن 10 برابر شده است در حالی که درآمد یک کارمند رشد آن چنانی پیدا نکرده است. این موضوع در سال های گذشته بسیار مهم بوده و روی میزان بهره وری، **** انگیزشی در کشور و میزان تولید تاثیر داشته است و باعث شده کارگران و کارمندان دیگر دل به کار ندهند. این موضوع بین مردم و دولت و کارگر و کارفرما اختلاف به وجود آورده است.



رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: اکنون شاهد این هستیم که بانک ها سپرده های مردم را جمع آوری می کنند و در بخش هایی که بازدهی بالا دارد و ریسک هم ندارد و مالیات هم نمی دهند پمپاژ می کنند اگر مشکل قانونی هم دارند در ظاهر قضیه را درست می کنند و خودشان به هم دیگر وام می دهند.



به گفته او در شرایطی که کشور با رکود شدید و مشکل سرمایه در گردش رو برو است شاهد این هستیم که برج ها و پاساژهای مربوط به بانک ها دائم کار می کنند و هیچ گونه مشکل پولی هم ندارند.



شاکری با اشاره به اینکه هم‌اکنون تولید کنندگان در برابر هجمه بخش نامولد قرار دارند، گفت: به نظرم باید صنوف تولیدی با هم متحد شوند و جلساتی داشته باشند؛ در سطح کلان صحنه، صحنه چانه زنی است و این تجمع تشکل ها می تواند در پیشبرد اهداف آنها و بالا بردن قدرت چانه زنی خیلی نقش داشته باشد.



وی با بیان این که بخش غیرمولد فشار گسترده‌ای روی تولید می آورد، گفت: اقتصاد یک بازی اجتماعی با جمع مثبت یا برد، برد است. در جهان دولت مالیات می گیرد، کارآفرین سود می برد و کارگر مزد می گیرد اما در اقتصاد ایران این موضوع برد باخت و صفر است و به نظرم اگر تداوم پیدا کند تبدیل به بازی باخت، باخت می شود زیرا بدنه تولید هر روز ضعیف تر و ضعیف تر می شود و در نهایت همه می بازند.



این اقتصاددان گفت: تنها با فعالیت‌های حقیقی تولید می‌شود ثبات و بهره‌مندی را در اقتصاد به وجود آورد لذا همیشه تولیدکنندگان باید متوجه این باشند که اگر در اقتصاد پول هایی حاصل می‌شود که مابه ازای آن تولید نیست حتما از کیسه شما می‌رود.



شاکری گفت: باید در یک جاهایی انبساط ایجاد کنیم و در یک جاهایی انقباض؛ بهتر است سرمایه در گردش بنگاه‌ها و سرمایه‌های لازم برای طرح‌های ضروری را انبساط دهیم و برای فعالیتهای نامولد انقباض ایجاد کنیم.



او گفت: مقام پولی و **** بانکی باید مانند خون که در بدن جریان دارد گردش مالی را مانیتور کند تا مشخص باشد که پول کجا می‌رود؟ **** بانکی ما به نظر من باید منابعش را دریغ کند از فعالیت‌های نامولد و بپردازد به فعالیت‌های مولد.



وی در بخش دیگری از صحبت های خود به بررسی **** تجاری کشور پرداخت و گفت: اقتصادی که رقابت‌پذیری آن کم است و در حال توسعه محسوب می‌شود باید سیاستهای تجاری داشته باشد.



شاکری با اشاره به اینکه سیاست‌های تجاری باید به گونه‌ای باشد که تولیدکننده داخلی بتواند نفس بکشد، گفت: تولید کنندگان کشور باید در مقابل بخش غیرمولد متحد باشند و علاوه بر مطرح کردن مسائل خود منسجم عمل کنند تا بتوانند مشکلات را پشت سر بگذارند.



وی همچنین با بیان اینکه تولید یک کار خیر است، راهکارهایی را نیز برای برون رفت از شرایط اقتصادی پیشنهاد داد: باید سیاست‌های تجاری را منطبق با نیازهای تولید ملی تنظیم کنیم و در سیاست‌های پولی و بانکی هم مقام پولی یا همان دولت باید مثل خون که در بدن جریان دارد، پول در جریان را مانیتور کند و با نظارت پول را در بخش مولد تزریق کند و از بخش نامولد دریغ کند. مورد دیگر هم بحث مبارزه با فساد است که به شدت باید با آن برخورد شود، هم‌اکنون فساد در اقتصاد کشور بسیار گسترده شده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ترکیه پس از حذف صفرهای پولش چه سرنوشتی پیدا کرد؟
ترکیه طی دهه های 1980 و 1990 تلاش های ناموفقی را برای ثبات بخشیدن به اقتصاد انجام داده بود اما بحران مالی سال 2001 در این کشور که به خروج شدید سرمایه و کسری بودجه هنگفت انجامید سرآغاز اصلاحاتی بود که بالاخره بیماری مزمن اقتصاد ترکیه را درمان بخشید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از اظهار نظرهای جدید رئیس کل بانک مرکزی در مورد حذف سه صفر از ریال، بازخوانی پرونده ترکیه و حذف صفرهای لیر بازهم در محافل اقتصادی کلید خورده است. آنچه می خوانید مرروی برمهمترین مولفه های پیش روی اقتصاد ترکیه برای حذف صفرهای لیر است که این روزها احتمالا به عنوان تجریه ای متفاوت به کمک تصمیم سازان اقتصاد ایران می آید.
به گزارش انتخاب زمانی که سخن از تجربه ای موفق در حذف صفر از پول ملی به میان می آید، نگاه مسوولان و کارشناسان ایرانی معطوف به همسایه غربی می شود. هرچند بیش از 50 کشور جهان اقدام به حذف صفر از پول خود کرده اند اما طی سالیان اخیر بارها این متخصصان بانک مرکزی ترکیه بوده اند که جهت انتقال تجربیات خود در اصلاح واحد پولی به ایران سفر کرده اند و اکنون نیز کارشناسان داخلی بر سر اینکه آیا ایران در حذف صفر مانند ترکیه موفق خواهد شد یا خیر بحث می کنند. به این خاطر در این یادداشت، تجربه ترکیه در حذف صفر از پول ملی مورد بررسی قرار گرفته است.

ایجاد تغییر در تصویر شکل گرفته از یک کشور شاید دهه ها به طول بیانجامد اما ترکیه در کمتر از یک دهه موفق به انجام این امر شد. ده سال پیش اقتصاد ترکیه در هم ریخته و بیمار بود، بانک ها در شرف ورشکستگی بودند، تورم بالا هم جزیی همیشگی از اقتصاد به حساب می آمد و درخواست کمک ترکیه از صندوق بین المللی پول به یک عادت تبدیل شده بود. اما اکنون رشد اقتصادی ترکیه تقریبا از تمام کشورهای اروپایی بیشتر است. مشکلاتی که دیگر کشورهای حوزه مدیترانه مانند یونان، اسپانیا، پرتغال و حتی ایتالیا با آن دست به گریبانند در ترکیه به چشم نمی خورد. تورم یک رقمی است و نیازی هم به صندوق بین المللی پول احساس نمی شود. اگرچه بحران مالی جهانی در سال 2009 به اقتصاد ترکیه ضربه ای سهمگین وارد کرد اما این کشور به سرعت وضعیت خود را بهبود بخشید و مجددا در مسیر رشد قرار گرفت.

ترکیه طی دهه های 1980 و 1990 تلاش های ناموفقی را برای ثبات بخشیدن به اقتصاد انجام داده بود اما بحران مالی سال 2001 در این کشور که به خروج شدید سرمایه و کسری بودجه هنگفت انجامید سرآغاز اصلاحاتی بود که بالاخره بیماری مزمن اقتصاد ترکیه را درمان بخشید. کمال درویش، وزیر امور مالی و اقتصاد وقت با کمک صندوق بین المللی پول دست به تغییر ساختار اقتصادی ترکیه زد، تغییراتی که شامل شناور کردن نرخ ارز، اصلاحات نهادی با هدف افزایش نقش بازار در اقتصاد، بازسازی ساختار بانک های دولتی، کاهش بار بخش عمومی در اقتصاد، افزایش استقلال بانک مرکزی و هدف گذاری برای کاهش نرخ تورم بود. این اصلاحات از سال 2002 آغاز و در سال 2006 میلادی به پایان رسید. در واقع حذف شش صفر از پول ملی ترکیه که در سال 2005 به اجرا رسید نیز یکی از مراحل پایانی اصلاحات ذکر شده محسوب می شود. تغییر واحد پول بیانگر ورود اقتصاد ترکیه به دورانی جدید بود و یا به اعتقاد نخست وزیر وقت ترکیه، رجب طیب اردوغان، "این یک تغییر ظاهری نیست، بلکه لیر جدید بیانگر ترکیه ای قوی و اقتصادی قدرتمند است."

ارزش هر دلار در مقابل پول ملی ترکیه

سال


ارزش یک دلار آمریکا در مقابل واحد پول ترکیه

1966


9 لیر

1980


90 لیر

1988


1300 لیر

1995


45000 لیر

1996


107،000 لیر

2001


1،650،000 لیر

2004


1،350،000 لیر

2005


29/1 لیر جدید (در این سال واحد پول ترکیه با حذف شش صفر از لیر به لیرجدید تغییر یافت

2007


26/1 لیر جدید

2008


55/1 لیر جدید

2009


48/1 لیر جدید

2010


44/1 لیر (در این سال نام واحد پولی ترکیه مجددا به لیر تبدیل شد)



شاخص های اقتصادی ترکیه

سال


نرخ تورم


نرخ رشد اقتصادی

1996


79 درصد


6 درصد

1997


99 درصد


7 درصد

1998


69 درصد


3 درصد

1999


68 درصد


منفی 4 درصد

2000


39 درصد


7 درصد

2001


68 درصد


منفی 7 درصد

2002


29 درصد


8 درصد

2003


12 درصد


5 درصد

2004


9 درصد


8 درصد

2005


7 درصد


7 درصد

2006


9 درصد


6 درصد

2007


8 درصد


4 درصد

2008


10 درصد


1 درصد

2009


6 درصد


منفی 4 درصد

2010


6 درصد


7 درصد



بررسی تطبیقی برنامه های اصلاح اقتصادی در ترکیه

زمان انجام برنامه




اهداف


نظم بخشیدن به بخش عمومی


اصلاحات نهادی


نحوه انجام برنامه

1984 تا 1980


آزاد سازی اقتصاد


نادیده گرفته شد


ضعیف


ابتدا به سرعت و سپس به تدریج

1994


ثبات اقتصادی


تا حدی عملی شد


ضعیف


تدریجی

1999


ثبات اقتصادی و اصلاحات بانکی


در اهداف آمده بود اما تحقق نیافت


به میزان کافی


پر شتاب

2002


تحول در ساختار اقتصاد


محقق شد


کامل


به سرعت



حذف شش صفر از پول ترکیه چه روندی را طی کرد؟

- اولین پیش نویس لایحه حذف صفر از لیر ترکیه در سال 1998 ارایه شد که البته در آن حذف پنج صفر مد نظر بود.

- پیش نویس دوم که این بار حذف شش را در دستور کار قرار می داد در سال 2000 ارایه شد.

- قانون حذف شش صفر در سال 2003 به تصویب رسید.

- قانون حذف صفر در ژانویه سال 2004 منتشر شد.

- حذف شش صفر از لیر ترکیه و تبدیل آن به لیر جدید همزمان با آغاز سال 2005 میلادی به اجرا درآمد.

- در طول سال 2005 لیر و لیر جدید به طور همزمان در اقتصاد ترکیه جریان داشتند.

- با آغاز سال 2006 استفاده از لیر در اقتصاد کنار گذاشته شد و بعد از برای مدت ده سال بانک مرکزی مسوولیت دریافت و تعویض آن را بر عهده گرفت.

- در سال 2009 واژه "جدید" از نام واحد پولی ترکیه حذف و عنوان آن دوباره به "لیر" تبدیل شد که البته فرآیند آن تا سال 2010 به طول انجامید.



پرسش در مورد حذف صفر ترکیه

نشريه اکونوميست پرسش هايي در مورد شرايط ترکيه پس از حذف سه صفر مطرح کرده و براساس اجماع کارشناسي به آنها پاسخ داده است که متن آن را مي خوانيد.

- چرا ترکیه اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کرد؟

دوره ای از تورم لجام گسیخته که از دهه 1970 آغاز شده بود باعث شد تا ارزش بسیاری از کالا و خدمات در ترکیه به میلیارد و هزار میلیارد لیر برسد. به همین خاطر نه تنها تقاضای اسکناس در این کشور به شدت افزایش یافته بود بلکه وجود اسکناس های بسیار درشت مانند اسکناس 20 میلیون لیری به اعتبار واحد پول این کشور آسیب رسانده بود. همچنین صفرهای پرتعداد باعث ایجاد مشکلاتی در امور حسابداری و داده های اقتصادی شده بود. به همین خاطر مسوولان ترکی به این نتیجه رسیدند که حذف صفر از پول این کشور چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ فنی، اقدامی ضروری است.

- چرا نام "لیر جدید" برای واحد پولی جدید انتخاب شد؟

از آنجا که نام لیر برای سال ها در طول حیات جمهوری ترکیه به عنوان واحد پولی این کشور در سطح جهان شناخته می شد، مقامات ترکی ترجیح دادند که نام دیگری برای واحد پول کشورشان برنگزینند و تنها به اضافه کردن پسوند جدید به لیر بسنده کنند. البته این پسوند هم جنبه موقت داشت و بعد از چندین سال حذف شد.

- چرا شش صفر حذف شد و نه برای مثال سه صفر؟

حذف میزانی کمتری صفر برای حل مشکلات فنی ناشی از تعداد صفرهای زیاد کافی نبود.

- پول های جدید به چه صورتی عرضه شد؟

اسکناس ها به صورت 1، 5، 10، 20، 50 و 100 لیر جدید

سکه ها به صورت 1، 5، 10، 25 و 50 کوروس و سکه یک لیر جدید.

- چرا سال 2005 برای حذف صفر انتخاب شد؟

از آنجا که برنامه ثبات اقتصادی که از سال 2002 به اجرا درآمده بود نتایج مثبتی برای اقتصاد ترکیه به همراه داشت به نظر می رسید که آغاز سال 2005 زمان مناسبی برای حذف صفر باشد.

- آیا حذف صفر به تورم دامن زد؟

خیر! هرچند بسیاری از مردم نگران بودند که با حذف صفر از پول ملی، فرآیند گرد کردن قیمت ها رو به بالا به افزایش بهای کالاها بیانجامد اما از آنجا که دولت ترکیه پیش از اقدام به حذف صفر موفق به کنترل تورم شده بود، واحد پولی جدید مشکلی در زمینه تورم ایجاد نکرد. حتی در تجربه تبدیل واحد پول کشورهای اتحادیه اروپا به یورو نیز که فرآیند آن بسیار پیچیده تر از حذف چندین صفر بود، میزان تورم ناشی از گرد کردن قیمت ها تنها 2/0 درصد تخمین زده شده است.

- آیا حذف صفر تاثیری منفی بر ارزش بین المللی پول ملی و نرخ بهره گذاشت؟

خیر، حتی می توان گفت که که حذف صفر در کاهش انتظارات تورمی موثر بود.

- حساب های بانکی به چه صورتی تغییر کرد؟

از اولین روز سال 2005 میلادی کلیه حساب های بانکی در ترکیه به لیر جدید تبدیل شدند.

- بنگاه ها کالاهای خود را بر اساس کدام واحد عرضه می کردند؟

کلیه بنگاه ها و مغازه ها موظف شدند که طی سال 2005 میلادی قیمت اجناس خود را هم بر اساس لیر و هم بر اساس لیر جدید درج کنند.

- چرا ترکیه در حذف صفر موفق بود؟

در واقع حذف صفر به تنهایی کمکی به اقتصاد ترکیه نکرد بلکه گنجانده شدن این اقدام در مجموعه ای از اصلاحات اقتصادی بود که باعث به ثبات رسیدن اقتصاد ترکیه و قرار گرفتن آن در مسیر رشد شد.

- مردم ترکیه تا چه حد با طرح حذف صفر همکاری کردند؟

مقامات ترکی همواره از میزان همکاری مردم این کشور در موفقیت اجرای حذف شش صفر از پول ملی به نیکی یاد می کنند. البته اطلاع رسانی و اقدامات تبلیغی دولت نیز در این زمینه بی تاثیر نبود اما به نظر می رسد که مردم ترکیه خود نیز از بی ارزش بودن پول ملی خود در مقابل پول دیگر کشورها به تنگ آمده بودند و خواستار پولی قدرتمندتر بودند.

- چه درسی می توان از ترکیه گرفت؟

شکی نیست که استفاده از تجربه ترکیه و دیگر کشورهایی که در اقدام به حذف صفر موفق یا ناموفق بوده اند برای اقتصاد ایران مفید و لازم خواهد بود اما می توان گفت که مهمترین نکته ای که باید از نگاه به تجربه ترکیه در اصلاحات اقتصادی آموخت اینست که اصلاحات بدون تحمل سختی امکانپذیر نیست. طی دوران گذار ترکیه به آنچه امروز شاهد هستیم بسیاری از واحدهای اقتصادی با مشکلات جدی مواجه شدند. به ویژه کسب و کارهای سنتی، بنگاه های کوچک و متوسط و بخش کشاورزی به در دوران اصلاحات اقتصادی به شدت رنج کشیدند. بهبود فضای رقابتی اقتصاد باعث کاهش حاشیه سود بنگاه ها، کاهش دستمزدها، افزایش رقابت و برجسته شدن نقش مقیاس بنگاه ها در بازده آن ها شد. البته باید گفت که مشکلات ذکر شده در مقایسه با مشکلات ادامه شرایط نابسامان اقتصادی ناچیز بود.

منابع: - Redenomination of Turkish Lira by Dropping Six Zeros / Central Bank of The Republic of Turkey

- Financial crisis, monetary policy reform and the monetary transmission mechanism in Turkey/ James Butkiewicz and Zeliha Ozdogan

- New Turkish Lira: YTL/ London Representative Central Bank of Turkey

- Why Did It Work This Time/ Dr. Ibrahim Turhan

- The Economist نشریه

- Financial Times

- News Turkish Lira/ Akil Ozcay
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


علیه متخلفان ارزی اقدام شد؛

پرونده برداشت "شبانه" دوباره باز شد/ واکنش سیف به گزارش مستند بانک مرکزی

روابط عمومی بانک مرکزی به گزارش مستند خبرگزاری "مهر" مبنی بر "گزارش بانک مرکزی از انحرافات ارزی بانک کارآفرین در زمان ریاست ولی الله سیف" واکنش نشان داد و اعلام کرد: بانک کارآفرین در یک مورد 1.8 میلیون دلاری ناگزیر از انجام اقدامات قانونی علیه متخلفین شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، روابط عمومی بانک مرکزی به مطلبی با عنوان "گزارش بانک مرکزی از انحرافات ارزی بانک کارآفرین در زمان ریاست سیف" به شرح ذیل واکنش نشان داد:

"1- در ایام پایان سالی 1390 و با دستور مقامات ارشد وقت بانک مرکزی مبلغ 30.000 میلیارد ریال تحت عنوان مابه التفاوت فروش ارز مرجع تا نرخ بازار آزاد، از حساب 18 بانک دولتی و غیردولتی برداشت و به حساب خزانه واریز گردید. برداشت مذکور که در رسانه ها و افکار عمومی از آن به عنوان «برداشت شبانه» ذکر نام می‌شود، بدون طی مراحل مذکور در قانون پولی و بانکی کشور و حتی اخذ دفاعیه بانکها صورت گرفت، لذا از همان ابتدا مورد اعتراض بانک‌های کشور و نیز مراجع نظارتی قرار گرفت.

2- با توجه به گسترده شدن اعتراضات بانکها و پیگیری مراجع نظارتی، با دستور مقامات بانک مرکزی، بخش نظارتی بانک مرکزی موظف به بررسی و تهیه گزارش از این موضوع گردید. به عبارت دیگر، در مرحله اول حکم مجازات برای بانکها اجرا گردید و سپس در مرحله دوم، بخش نظارت بانک مرکزی موظف گردید تا براساس رهنمودهای مقامات وقت بانک مرکزی، دلایل ناظر بر جریمه بانکها را به رشته تحریر درآورد.

3- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همراه و همگام با رویکرد دولت تدبیر و امید، تصمیم گرفت تا در چارچوب قانون و مقررات اقدام به حل و فصل این معضل به وجود آمده در سنوات قبل نماید. در این چارچوب، گزارشهای نظارتی بانک مرکزی برای هر یک از 18 بانک ارسال شده و از آنها درخواست گردیده است تا دفاعیات خود را به همراه مستندات مربوط جهت بررسی به بانک مرکزی ارسال نمایند. در مرحله بعد از حسابرسان مستقل بانکها درخواست شده است تا با برسی منابع و مصارف ارزی بانکها طی سالهای 89، 90 و 91 تخلفات احتمالی بانکها را ارزیابی و گزارش نمایند.

4- در نهایت بانک مرکزی با ارزیابی گزارشات حسابرسان مستقل همزمان با اقدام جهت تسویه حساب با بانکهایی که تخلفی را انجام نداده اند، پرونده تخلف بانکهای مختلف را جهت بررسی به هیات انتظامی بانکها (موضوع ماده 44 قانون پولی و بانکی کشور) ارسال خواهد نمود.

5- برای این که تفاوت مابین ارقام انحراف ارزی بانکها طبق گزارش های تهیه شده در سال 1391 و نکته نظرات بانکها برای آن خبرگزاری آشکار شود، فقط به ذکر نمونه بانک کارآفرین پرداخته می‌شود.

مطابق با گزارش تهیه شده در سال 1391 (مورد اشاره آن خبرگزاری) بانک کارآفرین موظف به پرداخت 287 میلیارد ریال بود که که 247.5 میلیارد ریال (معادل 103.6 میلیون دلار) آن مربوط به عدم ارایه 109 پروانه سبز گمرکی بوده در حالی که مطابق با نامه مورخ تیرماه 1393 بانک کارآفرین، پروانه سبز گمرکی 108 مورد دریافت شده و فقط در یک مورد 1.8 میلیون دلاری بانک کارآفرین ناگزیر از انجام اقدامات قانونی علیه متخلفین شده است.

ذکر این نکته ضروری است علیرغم ارسال تصویر تمامی پروانه های سبز گمرکی به همراه لوح فشرده مربوط به آن به بانک مرکزی، مبلغ برداشت شده از حساب بانک کارآفرین در انتهای سال 1390 معادل 741.6 میلیارد ریال بوده است. (تقریباً سه برابر بیش از آن مبلغی که بعدها در گزارش مورد استناد آن خبرگزاری به آن اشاره شده است!)

6- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن استقبال از شفاف سازی در رابطه با موضوع احتمال انحراف فعالیتهای ارزی بانکها در سالهای قبل نمی تواند نگرانی خود را از شائبه سیاسی بودن طرح این موضوع با عنوان انتخاب شده پنهان نماید.

در گزارش مورد استناد آن خبرگزاری، اطلاعات مربوط به انحرافات ارزی 18 بانک دولتی و غیردولتی در سال 90 ذکر گردیده که کمترین انحراف (بنا به ادعای گزارش مذکور) متعلق به بانک کارآفرین می باشد. ضمن آن که موارد ذکر شده به عنوان تخلف بانک کارآفرین، در تیرماه سال جاری توسط مدیریت جدید بانک کارآفرین مستنداً پاسخ داده شده است.

7- در پایان امید است طرفداری یا مخالفت با تفکرات سیاسی موجبات پایمال شدن حق و انصاف در بیان آرا و نظرات نگردد. روابط عمومی بانک مرکزی"

توضیحات خبرگزاری مهر

خبرگزاری "مهر" در سال‌های اخیر به دور از جنجال‌سازی‌های رسانه‌ای، اقدام به رسالت حرفه‌ای خود کرده و برهمین اساس، در این سال‌ها و در دوره‌های مختلف، هرجا تخلفی رخ داده، به صورت مستند به آن موضوع ورود پیدا کرده است.

این خبرگزاری ضمن تاکید بر مستند بودن این گزارش، آمادگی همه نوع همکاری را در این باره با بانک مرکزی و دستگاه‌های نظارتی چون سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کل کشور و حتی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مذاکره 3 ساعته ایران و آمریکا در جلسه صبح/ مذاکرات ساعت 5 به وقت ژنو ادامه می یابد
جلسه صبح مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا در ژنو سه ساعت طول کشید.
به گزارش خبرنگار مهر، مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا که از ساعت 12 ظهر امروز به وقت ژنو آغاز شده بود به مدت سه ساعت طول کشید. جلسه برای نهار متوقف شده از ساعت 5 بعدازظهر به وقت ژنو (8 به وقت تهران) ادامه خواهد یافت.

ایران و آمریکا امروز در سطح معاونین وزیر خارجه مذاکره داشتند.

بر اساس این گزارش سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد و همچنین محمدنیا، امیری و رحیمیان کارشناسان تیم هسته ای، اعضای تیم مذاکره کننده از سوی ایران هستند. وندی شرمن، ویلیام بنز و همچنین کارشناسان هیات آمریکایی نیز از سوی آمریکا در ژنو حضور دارند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


قسط اول و دوم از محل ۲.۸ میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران به حساب بانک مرکزی واریز شد
بانک مرکزی اعلام کرد اقساط اول و دوم از محل 2.8 میلیارد دلار منابع مسدودشده کشور، به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.


13930308000414_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در چارچوب مرحله دوم توافقات ژنو مبنی بر انتقال 2.8 میلیارد دلار از منابع مسدود شده بانک مرکزی، اقساط اول و دوم معادل یک میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی در کشور ژاپن به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در کشور عمان واریز شد.

    همچنین مقرر شده است‌ علاوه بر تامین نیازهای واردات کالاهای بشر دوستانه شامل کالاهای اساسی،نهاده های کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی به صورت نامحدود که در جریان اقدام است، بخشی از منابع ارزی ایران نیز طبق جدول زمان‌بندی از دهم مرداد ماه سال جاری در 6 قسط (هر بیست روز یک قسط) به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شود که قسط اول و دوم آن روز گذشته به حساب این بانک منتقل شد.

    انتهای پیام/ک
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پایان مذاکرات ایران و آمریکا/ 12 ساعت مذاکره معاونان و 8ساعت مذاکره کارشناسان

مذاکرات دو روزه ایران و آمریکا ، شامل 20 ساعت مذاکره فشرده هسته ای در ژنو پایان یافت.
به گزارش خبرنگار مهر مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو که از روز گذشته آغاز شده بود، دقایقی پیش پایان یافت.

بر اساس این گزارش مذاکرات از ساعت 9 صبح دیروز به وقت ژنو آغاز شد، دو هیات روز گذشته 6 ساعت در سطح معاونان و 5 ساعت در سطح کارشناسان مذاکره کردند.

امروز نیز در دونوبت صبح و بعد از ظهر 6 ساعت در سطح معاونان و 5 ساعت نیز در سطح کارشناسان مذاکره صورت گرفت.

پیش از این اعلام شده بود که مذاکرات دوروزه خواهد بود و امشب به پایان می رسد.

مذاکرات صورت گرفته بین طرفین در خصوص موارد اختلافی از جمله غنی سازی، تعداد سانتریفیوژ ها، اراک، فوردو و غیره انجام گرفت.

خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد که مذاکرات حساس و سختی بین طرفین صورت گرفته، اما نباید انتظار نتایج فوری از مذاکرات داشت.

ریاست تیم مذاکره کننده ایران را سید عباس عراقچی برعهده دارد و مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد، محمد امیری، داوود محمدنیا و همچنین رحیمیان دیگر اعضای تیم مذاکره کننده هستند.

از طرف مقابل نیز ویلیام برنز ، وندی شرمن، جک سالیوان و دیگر مشاورین و کارشناسان آمریکایی اعضای تیم را تشکیل می دهند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

نماینده ایران در آژانس درگفتگو با مهر:

موضوع چاشنی‌های انفجاری از نظر ایران بسته شد/ آژانس بر اسناد ایران صحه گذاشت

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران با ارائه اسناد و اطلاعات در خصوص چاشنی‌های ایمن انفجاری ثابت نموده است که کاربرد این چاشنی ها در ایران برای صنایع نفت و گاز است و آژانس بر این امر صحه گذاشته و آن را ناهمخوان با رویه صنایع تخصصی ندانسته است از دید ایران این موضوع که یکی از پایه های اتهامات بی اساس علیه ایران است بسته شده است.
رضا نجفی ،نماینده ایران درآژانس بین المللی انژی اتمی در گفتگو با خبرنگار مهر در پی گزارش امروز آژانس بین المللی انرزی اتمی اعلام کرد: گزارش جدید آژانس بار دیگر ضمن اعلام عدم انحراف در برنامه هسته ای ایران از راستی آزمایی اجرای کامل تمامی اقدامات داوطلبانه بر اساس توافق ژنو و تمدید آن خبر داده است.

وی ادامه داد: مدیرکل آژانس در گزارش خود ضمن تشریح تمام فعالیتهای هسته ای در سایتهای ایران که نشان از شفافیت کامل ایران دارد بر اجرای کامل 16 اقدام عملی از سوی ایران صحه گذاشته و تایید کرده است که اجرای دو اقدام عملی باقیمانده نیز شروع شده است.

نجفی اظهار داشت: بخش های تکراری گزارش که اشاره به قطعنامه های غیرقانونی شورای امنیت و یا اتهامات بی پایه و اساس علیه برنامه هسته ای ایران دارد قبلا از سوی کشورمان مردود اعلام شده است.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: در خصوص موضوعات گذشته ایران با ارائه اسناد و اطلاعات در خصوص چاشنی های ایمن انفجاری ثابت نموده است که کاربرد این چاشنی ها در ایران برای صنایع نفت و گاز است و آژانس بر این امر صحه گذاشته و آن را ناهمخوان با رویه صنایع تخصصی ندانسته است از دید ایران این موضوع که یکی از پایه های اتهامات بی اساس علیه ایران است بسته شده است.

وی ادامه داد: در مورد سایر موضوعات گذشته در قالب 5 اقدام عملی فاز سوم بحث های جدی بین ایران و آژانس آغاز شده و قرار است ادامه یابد.

نجفی گفت: ایران قبلا به آژانس اعلام کرده بود که با توجه به پیچیده بودن موضوعات مورد بحث اجرای کامل 5 اقدام تا 25 اوت عملی نیست و لذا آژانس در گزارش خود نسبت به این موضوع ابراز نگرانی نکرده است چون قبلا از آن آگاه بوده است.

وی تصریح کرد: پس از بسته شدن این موضوعات امکان بررسی موضوعات جدید دیگر نیز وجود دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ابلاغ آیین‌نامه جدید مشاغل سخت و زیان آور بزودی/200هزار نفر در مشاغل سخت بازنشسته شدند

معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تا کنون 200 هزار نفر در مشاغل سخت بازنشسته شده اند، گفت: آیین نامه جدید مشاغل سخت و زیان آور در آینده نزدیک از سوی هیات وزیران به تامین اجتماعی ابلاغ و سپس اجرایی می شود.
محمد حسین زدا در گفتگو با مهر افزود: آیین نامه جدید مشاغل سخت و زیان آور مدتی قبل به تصویب هیات دولت رسید و قرار است به منظور اجرا شدن به ما ابلاغ شود که امیدواریم در روزهای آینده این اتفاق رخ دهد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 200 هزار نفر از بازنشستگان در مشاغل سخت بازنشست شدند، گفت: با ابلاغ آیین نامه جدید مشکل تعداد بسیاری از کارگران نیز برطرف می شود.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: تمامی مقدمات اجرایی شدن آیین نامه جدید و تغییرات پیشنهاد داده شده فراهم شده و بلافاصله بعد از ابلاغ در کمتر از یک ماه احکام متقاضیان صادر خواهد شد.

زدا در مورد تغییرات ایجاد شده در این آیین نامه گفت: در آیین نامه قبلی در صورت داشتن 10 روز غیبت غیر موجه در سال و 200 روز غیبت غیر موجه در طول 20 سال متقاضیان می توانستند از بازنشستگی در مشاغل سخت بهره مند شوند اما اگر تعداد روزها به 11 غیبت غیر موجه در سال می رسید به دلیل یک روز اضافه باید به جای 20 سال 25 سال کار کرده و در مشاغل سخت بازنشسته شوند.

معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه به دلیل رفع بی عدالتی تغییراتی در لایحه مشاغل سخت و زیان آور ایجاد شده است، گفت: پیشنهادات ما برای ایجاد تغییرات به کمیسیون اجتماعی دولت این بوده که کارگرانی که تا 6 ماه غیبت غیر موجه دارند 1.5 برابر غیبت خود را کار کرده تا بتوانند بازنشسته شوند و از 6 ماه تا یک سال غیبت غیر موجه نیز باید دو برابر این مدت را خدمت کرده تا بتوانند از بازنشستگی 20 ساله بهره مند شوند.

به گفته وی، متقاضیان در صورت داشتن غیبت غیر موجه بیش از یک سال باید با 25 سال کار بازنشسته شوند و تمامی این پیشنهادات به دلیل رفع بی عدالتی آیین نامه بود که امیدواریم با تصویب هیات وزیران مشکل تمام افرادی که به دلیل 11 روز غیبت و بیشتر معطل مانده بودند حل شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در گفتگو با مهر اعلام شد؛

کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار جلسه آینده شورای پول و اعتبار

عضو شورای پول و اعتبار از طرح موضوع تغییر نرخ سود بانکی از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی با توجه به برنامه دولت برای کاهش تورم در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است.
غلامحسین شافعی در گفتگو با مهر از ارائه طرح وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی برای تجدیدنظر در نرخ سود بانکی به شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: موضوع کاهش نرخ سود بانکی از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی اعلام و برای بررسی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است که امیدواریم در جلسه بعدی شورا تصمیم منطقی در این رابطه اتخاذ شود.

عضو شورای پول و اعتبار افزود: نرخ تسهیلات بانکی رابطه مستقیم با تورم دارد و تردیدی نیست که سپرده گذاران نیز در این میان انتظار دارند ارزش پول آنها حفظ شود. اما در شرایط فعلی بخش تولید به جز چند رشته خاص هر چه قدر تلاش کنند نمی توانند سودی بالای 25 درصد حاصل کنند.

وی تصریح کرد: در این شرایط که دولت به دنبال شکستن رکود است، هزینه های مترصد بر تولید نیز از جمله نرخ تسهیلات نیز باید کاهش یابد.

به گفته شافعی، از آنجا که تورم در حال کاهش است، قطعا نرخ سود تسهیلات نیز باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد.

وی اظهار داشت: بخش‌هایی از اتاق بازرگانی نیز قیمت تمام شده پول را مورد محاسبه قرار داده اند که البته آن نیز به شیب کاهش تورم بستگی دارد.

شافعی اظهار داشت: در شرایط فعلی تصور ما این است که نرخ های فعلی سود بانکی باید به طور منطقی کاهش یابد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با رسیدن به عدد ۲۴.۹ درصد
تورم تولیدکننده در تیر ماه ۲.۴ درصد کاهش یافت/ تغییر سال پایه محاسبه تورم تولید‌کننده از ۸۳ به ۹۰
نرخ میانگین تورم تولیدکننده در پایان تیر ۹۳ با ۲.۴ درصد کاهش به ۲۴.۹ درصد و تورم نقطه به نقطه با ۱.۸ درصد افت ۱۶.۶ درصد شد.


13930613000377_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، شاخص بهای تولید کننده در ایران در تیر ماه 1393 به عدد 202.8 رسید و نسبت به ماه قبل معادل 1.5 درصد بالا رفت که بیشتر از 0.3 درصد افزایش در خرداد ماه بود. شاخص مزبور نسبت به ماه مشابه سال گذشته برابر 16.6 درصد افزایش داشته است.

    شاخص مذکور، طی چهار ماه اول سال جاری به میزان 18 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت.

    شاخص بهای تولید‌کننده در ایران، در دوازده ماه منتهی به تیر ماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهی به تیر ماه 1392 معادل 24.9 درصد افزایش نشان می‌دهد.

    به گزارش فارس، در این ماه تورم نقطه به نقطه 1.8 درصد و تورم میانگین 2.4 درصد کاهش داشته است. البته با توجه به تغییر سال پایه تورم از سال 83 به 90 در این ماه، تغییرات شاخص بهای تولیدکننده چندان قابل مقایسه با ماه گذشته نیست.

    گزارشی که بانک مرکزی برای تورم تولیدکننده در تیر ماه تنظیم کرده است، سال پایه را از 1393 به 1390 تغییر داده است.

    در مقدمه گزارش در مورد چرایی تغییر ساله پایه محاسبه تورم نوشته شده است: شاخص قیمت در ادبیات پژوهشهای اقتصادی، به منظور ارزیابی چگونگی تغییرات سطوح مختلف قیمت‌ها در مراحل تولید و توزیع کالاها و خدمات محاسبه و منتشر می‌شوند.

    از آنجا که اتخاذ تصمیم و سیاست گذاری کلان اقتصادی و اجتماعی در کشور نیاز به اطلاعات صحیح و دقیق به هنگام دارد و حفظ دقت و صحت شاخص‌های مذکور مستلزم به هنگام نمودن چارچوب‌ آماری مورد استفاده در تهیه آنها است، لذا در فواصل زمانی معین انجام تجدیدنظر در چارچوب های آماری ضروری است.

    در این راستا مدیریت کل آمارهای اقتصادی در سال ١٣٩٠ آخرین تجدیدنظر در سال پایه شاخص های اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد. در این سال همزمان با تجدید نظر در سال پایه سایر شاخص های قیمت، در چارچوب آماری شاخص بهای تولیدکننده، نیز تجدیدنظر صورت گرفت و بر اساس بررسی های میدانی انجام شده طی یک طرح وسیع آمارگیری، نتایج حاصل از عملکرد تولید در سال ١٣٩٠ از بخش های اقتصادی مختلف در کشور جمع آوری شده و اطلاعات بدست آمده از جنبه های مختلف اقتصادی و آماری مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. بدین ترتیب داده های موردنیاز جهت تجدیدنظر اساسی در شاخص مذکور فراهم شد.

    **

    در ماه مورد گزارش، بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند انواع گندم و جو، سبزی‌های برگی، انگور، میوه‌های هسته‌دار، عسل، ماهی آب‌های شمال، ماکارونی، نخ اکرولیک، چوب و الوار، قیر، بنزن، پارازایلین، پلی‌اتیلن سبک، پی‌وی‌سی، واکسن و داروی دام و طیور، سیمان، بتون، شمس‌روی، خودرو سواری، کرایه اتوبوس در داخل شهر، کرایه تاکسی سرویس، حمل و نقل زمینی بار توسط وانت، بلیط مسافرت با هواپیما، هزینه اقامت در هتل، آموزش شنا، شهریه کلاس‌های تقویتی و بهداشت و مددکاری اجتماعی بیشترین اثر را در افزایش شاخص بهای تولید‌کننده نسبت به ماه قبل داشت.

    در ضمن در این ماه، شاخص بهای برخی از اقلام و گروه‌ها نظیر نخود، خیار، هندوانه، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، پرورش گوسفند و بز، تخم‌مرغ، آبزی‌پروری، آبلیمو، متانول مصرف داخلی و صادراتی، اوره، آهن و فولاد پایه و مس مفتول پایین آمد.

    گروه‌های تخصصی

    *کشاورزی، جنگلداری و ماهی گیری

    در ماه مورد گزارش، شاخص بهای گروه اختصاصی کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری برابر 1.4 درصد نسبت به ماه قبل بالا رفت که بیشتر ناشی از افزایش شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند انواع گندم و جو به میزان 18.2 درصد الی 28.2 درصد، سبزی‌های برگی 8.1 درصد،‌انگور 6 درصد، میوه‌های هسته‌دار 12.6 درصد، عسل 9.1 درصد و ماهی آب‌های شمال 2.5 درصد بود، ضمنا در این گروه،‌شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی نظیر نخود 21.7 درصد، خیار 9.9 درصد، هندوانه 20.8 درصد، سیب‌زمینی 2.1 درصد، گوجه‌فرنگی 2.8 درصد، پرورش گوسفند و بز 2.4 درصد، تخم‌مرغ 9.6 درصد و آبزی‌پروری 7.8 درصد کاهش یافت.

    شاخص بهای گروه مذکور، برابر 17.7 درصد از عدد شاخص ماه مشابه سال گذشته بالاتر بوده است.

    *ساخت (صنعت)

    در تیر ماه 1393، بالا رفتن شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی مانند ماکارونی به میزان 3.9 درصد، نخ اکرولیک 3.8 درصد، چوب و الوار 11.1 درصد،‌قیر 6.4 درصد، بنزن 10.2 درصد، پارازایلین 22.3 درصد، پلی‌اتیلن سبک 8 درصد، پی وی سی 7.8 درصد، واکسن و داروی دام و طیور 8.7 درصد، سیمان 6.6 درصد، بتون 5.5 درصد، شمش روی 8.7 درصد و خودروی سواری 4.8 درصد با پایین آمدن شاخص بهای برخی از اقلام و گروه‌ها نظیر آبلیمو برابر 16.3 درصد، متانول مصرف داخلی و صادراتی به ترتیب 7.1 درصد و 11.1 درصد، اوره 5.9 درصد، آهن و فولاد پایه 2.8 درصد و مس مفتول 2.1 درصد مواجه و موجب شد تا شاخص بهای گروه اختصاصی ساخت (صنعت)‌ افزایشی برابر 0.7 درصد نسبت به ماه قبل نشان دهد.

    شاخص بهای گروه مزبور، در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به میزان 11.1 درصد افزایش یافت.

    *خدمات

    در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه اختصاصی خدمات معادل 3.1 درصد نسبت به ماه قبل بالا رفت که بیشتر به سبب افزایش شاخص بهای اقلام و گروه‌هایی چون کرایه اتوبوس در داخل شهر برابر 5.6 درصد، کرایه تاکسی سرویس 3.6 درصد، حمل و نقل زمینی بار توسط وانت 5.9 درصد، بلیط مسافرت با هواپیما 20.0 درصد، هزینه اقامت در هتل 4.9 درصد، آموزش شنا و شهریه کلاس‌های تقویتی هر یک 3.4 درصد و بهداشت و مددکاری اجتماعی 9.9 درصد بود.

    شاخص بهای این گروه، به میزان 27.1 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته بالا رفت.

    گروه تیر ماه 93 نسبت به ماه مشابه سال قبل 4 ماه اول 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 12 ماه منتهی به تیر ماه 93 نسبت به 12 ماه منتهی به تیر ماه 92
    شاخص کل 16.6 18 24.9
    گروه‌های اصلی
    کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری 17.7 27.4 37.9
    ساخت (صنعت) 11.1 10.1 19.9
    حمل و نقل و انبارداری 28.3 32.7 28.6
    هتل و رستوران 20.4 21.6 28.8
    اطلاعات و ارتباطات 18.2 13.8 8.4
    آموزش 14.6 14.5 14.1
    بهداشت و مددکاری اجتماعی 34.6 29.4 32.4
    سایر فعالیت‌های خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی 23.2 24.2 30.9
    گروه‌های اختصاصی
    کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری 17.7 27.4 37.9
    ساخت(صنعت) 11.1 10.1 19.9
    خدمات 27.1 28.6 26.6
    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون راه‌آهن‌ در گفت‌وگو با فارس خبر داد
راه‌اندازی قطار برنامه‌ای‌ استانبول‌-ایران-پاکستان برای توسعه ترانزیت‌/ هدف رشد 100درصد ترانزیت
معاون سیر و حرکت راه‌آهن از هدفگذاری رشد 100 درصدی ترانزیت ریلی در سال 93 خبر داد و گفت: به تازگی مذاکراتی با‌ کشورهای اروپایی، پاکستان و ترکیه‌ داشته‌ایم، در این راستا قطار برنامه‌ای از استانبول به پاکستان ‌‌راه‌اندازی می‌شود تا بر این اسا‌س زمینه رشد ترازیت کالا در این مسیر فراهم شود.


13910806000305_PhotoA.jpg


  • حسین آشوری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در تشریح ارتباط ریلی ایران با کشورهای همسایه‌ بیان کرد: اتصال ریلی در ارتباط با کشورهای همسایه‌ در مرز سرخس با کشور ترکمنستان وجود دارد، در مرز رازی با کشور ترکیه ارتباطات ریلی داریم و در‌ زاهدان نیز ایران با کشور پاکستان از طریق ریل متصل است.

    وی ادامه داد: همچنین از مرز شلمچه به عراق خط ریلی داریم، اگر چه ادامه مسیر تا بصره هنوز ساخته نشده است.

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن یادآور شد:‌ خط‌آهن از سمت افغانستان تا خواف ساخته شده‌ که ادامه مسیر نیز در حال احداث است.

    * رشد بار‌ ترانزیتی برای عبور از ایران‌ توسط قطار

    وی بیان کرد: عمده تبادل کالا از طریق سیستم ریلی با کشورهای همسایه، ‌در بخش ترانزیت با کشورهای آسیای میانه است.

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن ادامه داد: ‌کالا از بنادر جنوبی کشور به سمت آسیای میانه منتقل می‌شود، ضمن آنکه از کشورهای آسیای میانه به سمت بندرعباس و ترکیه نیز کالا از طریق ریل جابه‌جا می‌شود.

    وی بیان کرد:‌ خوشبختانه ‌طی توافقاتی که از سال‌های گذشته با رؤسای راه‌آهن‌های منطقه از جمله ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و تاجیکستان داشته‌ایم، در حال حاضر با رشد بار‌های ترانزیتی و جابه‌جایی آنها از طریق ریل مواجه هستیم.

    آشوری اضافه کرد: در بحث حمل کالای ترانزیتی یکی از فعالیت‌هایی که انجام می‌شود، حمل بار ترانزیتی گندم از قزاقستان به بنادر جنوبی کشور است.

    * رشد 78 درصدی ترازیت ریلی پنبه از طریق ایران

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن بیان کرد: بار پنبه که یکی از بارهای اصلی ترانزیتی است، رشد مطلوبی داشته است و در این‌باره تعامل مطلوبی با ازبکستان داریم.

    ‌وی با بیان اینکه ترانزیت پنبه از بارهای اصلی کشور ازبکستان است، افزود: ‌در 5 ماه گذشته رشد مطلوبی در ترانزیت ریلی پنبه داشته‌ایم.

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن تأکید کرد: در همین مدت با رشد ‌78 درصدی در جابه‌جایی کالای ترانزیتی پنبه از طریق ایران مواجه بوده‌ایم.

    * رشد 70 درصدی حمل ترانزیتی فولاد توسط راه‌آهن‌/ برنامه‌ریزی رشد 100 درصدی ترانزیت ریلی

    آشوری ادامه داد: همچنین ترانزیت ریلی چوب ‌از ترکیه به سمت آسیای میانه در ۵ ماه اول سال جاری ‌بیش از 120 درصد رشد داشته است.

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن اضافه کرد: در ‌بخش ترازیت محصولات فولادی نیز با رشد 70 درصد جابه‌جایی از بنادر جنوبی به سمت آسیای میانه مواجه بودیم.

    وی بیان کرد:‌ در همین مدت حمل کانتینری کالا از ترکیه به آسیای میانه و از بنادر جنوبی کشور به آسیای میانه رشد مطلوبی داشته است.

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران ‌از هدف‌گذاری برای افزایش 100 درصدی حجم ترانزیت ریلی در سال 93 نسبت به سال گذشته خبر داد.

    آشوری اضافه کرد: در همین راستا در صدد تسهیل امور در حوزه صادرات، واردات و ترانزیت هستیم و به همین منظور کمیته‌ای برای بحث ترانزیت تشکیل شده و به دنبال آن درصدد هستیم، تا میزان جابه‌جایی بار به کشورهای همسایه را از طریق ریل افزایش دهیم.

    * راه‌اندازی قطار برنامه‌ای‌ استانبول‌-ایران-پاکستان برای رشد ترانزیت ریلی

    وی افزود: به تازگی مذاکراتی با‌ کشورهای اروپایی، پاکستان و ترکیه‌ داشته‌ایم، در این راستا در حال راه‌اندازی قطار برنامه‌ای از استانبول به پاکستان ‌‌هستیم، تا بر این اسا‌س ‌بتوان زمینه جابه‌جایی کالا را در این مسیر فراهم کرد.

    * تخفیف راه‌آهن برای حمل ریلی سوخت

    معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن همچنین درباره سایت‌های تغییر بوژی در مرزهای کشور توضیح داد: تنها جایی که نیازمند‌ تعویض بوژی هستیم مرز سرخس است که آنجا هم طرف ایرانی و هم ترکمن امکانات مطلوبی دارند و محدودیتی در این بخش نداریم.

    وی درباره سوآپ کالا بیان کرد: در حال حاضر حجم بسیار کمی سوآپ سوخت از ترکمنستان به افغانستان انجام می‌شود که توسط راه‌آهن ایران تا مشهد انتقال می‌یابد و سپس از آنجا با کامیون‌های مخزن‌دار به سمت افغانستان انتقال می‌یابد.

    آشوری با اشاره به سهم 40 درصدی حمل سوخت از مجموع 10 میلیون تن بار ترانزیتی کشور، بیان کرد: با توجه به تمایل برخی شرکت‌ها برای حمل سوخت ترانزیتی از کشور عراق به بنادر جنوبی و بالا بودن تعرفه ریلی، راه آهن تخفیف مناسبی به این منظور تصویب کرد، تا بتواند فضای رقابتی مناسبی در مقایسه با جاده پدید آید.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پایان دو روز رایزنی معاونان ظریف و کری در ژنو
رایزنی 2 روزه معاونان وزرای امور خارجه ایران و آمریکا در ژنو درباره برنامه هسته‌ای ایران پایان یافت.


13920721000124_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، رایزنی معاونان وزرای امور خارجه ایران و آمریکا که از روز گذشته -پنجشنبه- در شهر ژنو سوئیس آغاز شده بود،‌ لحظاتی پیش پایان یافت.

    رایزنی‌های عصر معاونان ظریف و کری سه ساعت به طول انجامید و کارشناسان دو طرف نیز امروز 5 ساعت درباره مسائل مورد اختلاف به گفت‌وگو پرداختند.

    معاونان وزرای خارجه 2 کشور صبح امروز -جمعه- نیز سه ساعت و نیم و دیروز نیز جمعا در دو نوبت صبح و عصر 6 ساعت به گفت‌وگو پرداختند و کارشناسان 2 طرف نیز عصر دیروز سه ساعت گفت‌وگو کردند.

    سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا و وندی شرمن معاون وزیر خارجه این کشور برای دومین بار طی یک ماه اخیر درباره برنامه هسته‌ای ایران در شهر ژنو بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.

    ادامه رایزنی درباره موضوعات مورد اختلاف و بررسی نحوه نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین از جمله اهداف این گفت‌وگوهای دو روزه بود.

    حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و رئیس هیأت کارشناسی ایران، محمد امیر مدیرکل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و داود محمدنیا مشاور وزیر امور خارجه ایران در این گفت‌وگوها حضور داشتند.

    تیم 11 نفره آمریکا در این مذاکرات به سرپرستی ویلیام برنز قائم مقام و وندی شرمن معاون وزیر خارجه را «جیک سالیوان» مشاور ارشد، «بروک اندرسون» مشاور ارشد وزیر خارجه و معاون امور سیاسی در مذاکرات با ایران

    «جیمز تیمبی» مشاور ارشد معاون وزیر خارجه در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل، «پاول ایروین» مدیرکل عدم اشاعه شورای امنیت ملی، «کریستوفر بکمیر» مدیرکل ایران شورای امنیت ملی، «ریچارد نفیو» هماهنگ کننده سیاست تحریم‌ها، «ایتان فیش» دستیار مدیرکل سیاسی اداره کنترل درآمدهای خارجی وزارت خزانه داری، «جولیا جاکوبی» دستیار ویژه معاون وزیر خارجه در امور سیاسی، «متن کوریو» دستیار ویژه قائم مقام وزیر خارجه همراهی کردند.

    معاونان ظریف و کری 16 مرداد ماه نیز به مدت چهار ساعت در شهر ژنو بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند و عراقچی در پایان، این مذاکرات را خوب و مفید خواند.

    19 خرداد ماه و پیش از پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای، نیز عراقچی، روانچی و ویلیام برنز و وندی شرمن با حضور هلگا اشمیت در شهر ژنو بر سر یک میز به رایزنی پرداختند که 2 روز به طول انجامید و دو طرف جمعا 12 ساعت گفت‌وگو کردند.

    در پایان ششمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین درباره گام پایانی توافقنامه ژنو (برنامه اقدام مشترک جامع) و عدم حصول توافق به دلیل اختلافات موجود، طرفین در بامداد روز شنبه 28 تیر ماه توافق کردند که این مذاکرات برای چهار ماه دیگر نیز تمدید شود و قرار گذاشتند که در طی دو تا سه هفته در پایتخت‌هایشان به رایزنی‌های داخلی بپردازند و پس از آن گفت‌وگوها را دوباره از سر بگیرند.

    در ادامه رایزنی‌ها محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه 10 شهریور ماه (اول سپتامبر) در شهر بروکسل به مدت 3 ساعت به گفت‌وگو پرداختند. در این دیدار دو طرف ضمن مرور آخرین وضعیت مذکرات هسته‌ای، پیرامون جدول زمانی مذاکرات در ماه جاری و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری دور بعدی مذاکرات در حاشیه نشست مجمع عمومی سال جاری سازمان ملل متحد، تبادل نظر کردند.

    ظریف همچنین هفتم شهریور ماه در شهر مسکو با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره این مذاکرات به گفت‌وگو پرداخت.

    سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران نیز روز سه‌شنبه 11 شهریور ماه به پاریس سفر کرد و با نیکلا دو ریویر نماینده فرانسه در گروه 1+5 به مدت چهار ساعت به رایزنی پرداخت و طرفین در این دیدار جدیت خود را برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای تا سوم آذر ماه اعلام کردند.

    در طی این مدت آنگونه که معاونان وزیر امور خارجه کشورمان عنوان کردند رایزنی‌های دوجانبه با اعضای 1+5 (به جز آمریکا) از طریق سفارتخانه‌های آنها در ایران انجام شد و قرار است در مدت باقیمانده تا نشست مجمع عمومی سازمان ملل رایزنی‌های دوجانبه با دیگر اعضای 1+5 صورت گیرد که در همین راستا 20 شهریور ماه نشست چهار جانبه‌ای بین تیم مذاکره کننده ایرانی با سه کشور اروپایی (آلمان،‌ فرانسه و انگلستان) در شهر وین برگزار خواهد شد.

    وزیر امور خارجه ایران همچنین در نشست سران شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان با همتای چینی خود درباره این مذاکرات به گفت‌وگو خواهد پرداخت.

    هفتمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای نیز قرار است 27 شهریور ماه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شود.

    در ششمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در وین اعلام شد که حدود 60 تا 65 درصد پیشرفت در زمینه نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای حاصل شده ولی کماکان اختلافات عمده بر سر مواردی چون میزان غنی سازی، رآکتور آب سنگین اراک، تحریم‌ها و بازه زمانی اجرای توافق جامع باقی است.

    وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 (آلمان، آمریکا، فرانسه،‌ روسیه، چین و انگلستان) به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سوم آذر ماه سال گذشته (1392) در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» درباره برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که این توافقنامه در 30 دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد و 29 تیر ماه پایان شش ماه اول گام نخست این توافقنامه بود.

    در مقدمه این توافقنامه آمده است: هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.

    در این توافقنامه اعلام شد که گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد. در این دوره همه اعضاء، با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.

    ایران و گروه 1+5 در خصوص دستیابی به راه‌حل جامع هسته‌ای تاکنون شش دور در شهر وین به گفت‌‌وگو پرداختند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


گزارش فصلی آمانو در مورد ایران منتشر شد
تائید صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران/اجرای 3 گام از 5 گام مورد توافق و آغاز مذاکرات برای گام‌های باقیمانده/اکسیدسازی و ترقیق تمام ذخایر 20درصد + متن کامل
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه تازه‌ترین گزارش فصلی خود با موضوع برنامه هسته‌ای ایران را منتشر کرد.


13921028000135_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه تازه‌ترین گزارش فصلی خود با موضوع برنامه هسته‌ای ایران را منتشر کرد.

    این گزارش بار دیگر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تائید و بر تعهد تهران بر همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صحه گذاشته است.

    «رضا نجفی» نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به انتشار گزارش تازه آژانس به خبرگزاری فارس گفت: «گزارش جدید آژانس بار دیگر ضمن اعلام عدم انحراف در برنامه هسته‌ای ایران از راستی آزمایی اجرای کامل تمامی اقدامات داوطلبانه بر اساس توافق ژنو و تمدید آن خبر داده است.»

    وی افزود: «مدیرکل آژانس در گزارش خود ضمن تشریح تمامی فعالیتهای هسته‌ای در سایتهای ایران که نشان از شفافیت کامل ایران دارد، بر اجرای کامل 16 اقدام عملی از سوی ایران صحه گذاشته و تایید کرده است که اجرای دو اقدام عملی باقیمانده نیز شروع شده است.»

    آقای نجفی ادامه داد: «بخش‌های تکراری گزارش که اشاره به قطعنامه‌های غیرقانونی شورای امنیت و یا اتهامات بی پایه و اساس علیه برنامه هسته ای ایران دارد قبلا از سوی کشورمان مردود اعلام شده است.»

    وی افزود: «در خصوص موضوعات گذشته ایران با ارائه اسناد و اطلاعات در خصوص چاشنی‌های ایمن انفجاری ثابت نموده است که کاربرد این چاشنی‌ها در ایران برای صنایع نفت و گاز است و آژانس بر این امر صحه گذاشته و آن را ناهمخوان با رویه صنایع تخصصی ندانسته است از دید ایران این موضوع که یکی از پایه های اتهامات بی اساس علیه ایران است بسته شده است. در مورد سایر موضوعات گذشته در قالب 5 اقدام عملی فاز سوم بحث های جدی بین ایران و آژانس آغاز شده و قرار است ادامه یابد.»

    او در پایان گفت: «ایران قبلا به آژانس اعلام کرده بود که با توجه به پیچیده بودن موضوعات مورد بحث اجرای کامل 5 اقدام تا 25 اوت عملی نیست و لذا آژانس در گزارش خود نسبت به این موضوع ابراز نگرانی نکرده است چون قبلا از آن آگاه بوده است. پس از بسته شدن این موضوعات امکان بررسی موضوعات جدید دیگر نیز وجود دارد.»



    متن کامل گزارش مدیر کل در ادامه آمده است:



    GOV/2014/43

    5 سپتامبر 2014

    اجرای توافقنامه پادمان‌های معاهده منع اشاعه و مجوزهای مربوطه شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران

    گزارش مدیر کل



    تحولات اصلی

    • ایران تا ضرب‌الاجل 25 اوت 2014 که مورد توافق قرار گرفته بود، یکی از پنج اقدام عملی مورد توافق با آژانس در ماه می 2014 در جریان سومین گام چارچوب همکاری را اجرا کرده است. ایران همچنین دو اقدام از 5 اقدام مورد توافق را پس از ضرب‌الاجل انجام داده و مذاکرات با آژانس بر سر دو اقدام عملی دیگر را آغاز کرده است.

    • آژانس درخواست کرده است که ایران تا تاریخ 2 سپتامبر 2014 اقدامات عملی جدیدی را که باید در گام بعدی مرتبط با چارچوب همکاری اجرایی شود، ارائه کند. اقدامات عملی جدید هنوز ارائه نشده‌اند.

    • آژانس به نظارت و راستی‌آزمایی در رابطه با اقدامات مرتبط با هسته‌ای تعیین‌شده در برنامه مشترک اقدام با توجه بر اساس تمدید صورت‌گرفته، ادامه داده است.

    • از زمان اجرایی شدن برنامه مشترک اقدام، ایران به غنی‌سازی UF6 (هگزافلوراید اورانیوم) با غنای بالاتر از 5 درصد U-235 در هیچ‌یک از تأسیسات اعلام‌شده خود نپرداخته است. در نتیجه کاهش سطح غنا و تبدیل صورت گرفته در طول این دوره، ایران دیگر هیچ ذخیره UF6 غنی‌شده تا سطح U-235 20درصد، ندارد.

    • در حالی که غنی‌سازی UF6 تا سطح U-235 5درصد با روندی مشابه آنچه که در گزارش پیشین مدیر کل اعلام شده، ادامه دارد، با توجه به اینکه ایران تبدیل بخشی از مواد هسته‌ای خود در کارخانه پودر UO2 غنی‌شده (EUPP) را آغاز کرده است، مقدار این مواد در فرم UF6 غنی‌شده تا سطح U-235 به 7765 کیلوگرم کاهش یافته است.

    • هیچ سازه اصلی جدیدی در راکتور IR-40 (راکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک) نصب نشده و هیچ فرایند تولید و آزمایش سوختی نیز برای این راکتور صورت نگرفته است.

    • فراهم سازی دسترسی کنترل شده آژانس به کارگاه های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه های تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیره سازی همچنان ادامه دارد.



    مقدمه

    این گزارش دبیرکل آژانس بین‌المللی هسته‌ای به شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل در زمینه اجرای موافقتنامه پادمانی ان پی تی(NPT) و بندهای مربوط به قطعنامه‌های شورای امنیت که در خصوص جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده است، می‌باشد.

    1- در این گزارش اطلاعاتی در خصوص اجرای اقدامات مربوط به «بیانیه مشترک چهارچوب همکاری» و برنامه اقدام مشترک آورده شده است؛ همچنین در ضمیمه این گزارش، اطلاعات به روز شده در خصوص اجرای «اقدامات داوطلبانه» مورد توافق ایران در برنامه اقدام مشترک مورد اشاره قرار گرفته است.

    2- شورای امنیت سازمان ملل نیز این امر را تصدیق کرده که گام هایdی (اقداماتی) که شورای حکام در قطعنامه‌های خود از ایران خواسته است،‌ برای ایران لازم الاجرا هستند. بندهای مربوط به قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز که ذیل بند هفتم منشور ملل متحد تصویب شده، همگام با شرایط مندرج در قطعنامه‌های مذکور، لازم الاجراء است. ایران می‌بایست تکالیف و الزامات را به طور کامل اجرایی کند تا جامعه بین‌الملل را از ماهیت صرفاً صلح آمیز برنامه هسته‌ای خود مطمئن کند.

    3- همانطور که در گزارش‌های پیشین نیز قید شده، ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در تاریخ 11 نوامبر 2013، «بیانیه مشترک چهارچوب همکاری» را امضاء کردند. در این چهارچوب همکاری، ایران و آژانس توافق کردند که در جهت راستی آزمایی‌های آژانس برای حل موارد موجود در گذشته و حال، همکرای بیشتری داشته باشند و این اقدامات را به صورت گام به گام پیش ببرند.

    4- همانطور که در گزارش‌های پیشین نیز قید شده، کشورهای چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و آمریکا در اقدامی جداگانه، در خصوص برنامه مشترک اقدام با ایران توافق کردند. در این برنامه ذکر شده بود که «هدف از این مذاکرات، رسیدن به راه حلی جامع، بلند مدت و مورد توافق طرفین برای ایجاد اطمینان در جهان از ماهیت صرفاً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران است. بر اساس برنامه مشترک اقدام که از تاریخ 20 ژانویه سال 2014 اجرایی شد، اولین گام دارای محدودیت زمانی 6 ماهه خواهد بود و در صورت توافق طرفین، این زمان تا 6 ماه دیگر قابل تمدید خواهد بود. بر اساس درخواست کشورهای 1+5 و ایران و نظر به حمایت شورای حکام (برای رسیدگی به دسترسی ایران به ذخائر پولی خود)، آژانس در حال پایش موارد هسته‌ای ضروری و راستی آزمایی‌های مرتبط با برنامه اقدام مشترک می‌باشد.

    5- ایران و اعضاء گروه 1+5 در مورخ 24 جولای سال 2014 تقاضایی را مبنی بر تمدید برنامه مشترک اقدام و برداشتن گام‌های ضروری مرتبط با نظارت‌لازم در زمینه رصد برنامه‌های هسته‌ای ایران تا تاریخ 24 نوامبر را از آژانس بین‌المللی اتمی تقاضا کردند.

    6- بر اساس تایید هئیت حکام در نشست مورخ 24 ژانویه سال 2014، آژانس بین‌المللی اتمی کار نظارت و تایید موارد مقرر شده در طرح مشترک اقدام را بر عهده گرفته و بنابر آن آژانس بین‌المللی اتمی اجرای کار بازرسی و تایید این موضوع را خواهد پذیرفت. در این رابطه مبلغ یک میلیون یورو در زمینه تمدید برنامه مشترک اقدام مورد نیاز بود و در سپتامبر سال 2014 حدود 300 هزار یورو بدین کار اختصاص داده شده است.

    7- این گزارش پیشرفت‌های حاصله نسبت به گزارش پیشین مدیر کل (GOV/2014/28) و نیز موارد دیگر را شامل می‌شود.



    B. تشریح موضوعات حل نشده

    8- در نوامبر 2011، قطعنامه GOV/2011/69 شورای حکام، تاکید کرده است که ایران و آژانس باید گفت‌وگوها برای حل فوری تمامی موضوعات اساسی باقی مانده را افزایش دهند. این مذاکرات باید با هدف ارائه توضیحاتی درباره موضوعاتی نظیر دسترسی به تمامی اطلاعات مربوطه، اسناد، سایت‌ها، ‌مواد و افراد در ایران باشد. شورای حکام در قطعنامه GOV/2012/50 به تاریخ سپتامبر 2012، اعلام کرد که همکاری ایران با درخواست‌های آژانس جهت حل تمامی موضوعات باقی‌مانده ضروری و فوری است، تا اطمینان بین‌المللی درباره ماهیت منحصرا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران احیا شود.

    9- از زمان انتشار گزارش پیشین مدیرکل که به درخواست آژانس تنظیم شده بود، ایران تاکنون چند مورد شفاف‌سازی اضافی را در خصوص چاشنی‌های انفجاری «بریج وایر (EBW)» انجام داده است، این اقدامات در راستای اقدامات عملیاتی در گام دوم «چهارچوب همکاری‌ها» اجرایی شده است (مراجعه کنید به بند 65 در سطور ذیل). بر اساس تحلیل اطلاعات ارائه شده از سوی ایران در خصوص 6 اقدام عملیاتی دیگر مربوط به گام دوم «چهارچوب همکاری‌ها»، آژانس هنوز مسئله باقی مانده‌ای در این بخش نیافته است.

    10- در راستای ارتقای سطح گفت‌وگوها و همکاری‌ها میان ایران و آژانس، مدیرکل در تاریخ 17 اوت 2014، با جناب آقای حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای علی اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جناب آقای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در تهران دیدار کرد. در این دیدارها، مدیرکل بر اهمیت اجرای به موقع «چهارچوب همکاری‌ها» تأکید کرد. وی همچنین به بیانیه ایران و ابراز تعهد راسخ مقامات بلندپایه ایرانی نسبت به اجرای «چهارچوب همکاری‌ها» اشاره کرد. مدیرکل بر ابراز تمایل ایران به سرعت بخشیدن به روند حل مسائل باقی مانده نیز اشاره کرد.

    11- در خصوص چاشنی‌های انفجاری «بریج وایر (EBW)»، مدیر کل خاطرنشان کرد که ایران در اوایل سال 2000 میلادی، اطلاعات و توضیحاتی را به آژانس در خصوص قصد خود برای طراحی چاشنی‌های ایمن ارائه داده است. وی به اطلاعات و توضیحات ارائه شده پس از سال 2007 نیز اشاره کرد و گفت که اطلاعات ارائه شده به آژانس که به کاربرد چاشنی‌های انفجاری «بریج وایر (EBW)» در صنایع نفت و گاز مربوط می‌شد، با کاربردهای تخصصی صنعتی همخوانی نداشته است. وی افزود، آژانس میبایست تمامی مسائل باقی‌مانده از قبل را مورد بررسی قرار دهد، ار جمله «چاشنی‌های انفجاری «بریج وایر (EBW)». آژانس تمامی این موارد را به مثابه یک سیستم می‌بیند و کل این سیستم را به عنوان یک مجموعه کلی مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

    12- در طول نشست‌های فنی در تهران در تاریخ 16 و 17 اوت 2014، مقامات ایرانی و آژانس در مورد نحوه حرکت رو به جلو با اقدامات عملی کنونی از جمله پنج اقدام عملی سومین گام چارچوب همکاری‌های مورد توافق در ماه می 2014، بحث و گفت‌وگو کردند. آژانس همچنین پیشنهاد بحث بر سر اقدامات عملی جدید را که باید به عنوان گام بعدی چارچوب همکاری، اجرایی شوند، مطرح کرد.

    13- در تاریخ 13 اوت 2014، آژانس چهار نامه با هدف پیشبرد روند همکاری‌ها به ایران ارسال کرد. آژانس از جمله پیشنهاد کرد که پیش از پایان ماه اوت، نشستی در تهران برگزار شود تا ایران و آژانس پنج اقدام عملی سومین گام چارچوب همکاری را حل کنند. آژانس همچنین ایران را دعوت کرد تا اقدامات عملی تازه‌ای برای رفع نگرانی‌های اظهار‌شده از سوی آژانس در ضمیمه گزارش GOV/2011/65، ارائه کند.

    14- ایران سه اقدام از پنج اقدام عملی مورد توافق با آژانس در سومین گام چارچوب همکاری را اجرایی کرده است که دو مورد از آن‌ها پس از ضرب‌الاجل مورد توافق یعنی 25 اوت 2014 ، به نحو زیر اجرایی شده است:

    • اطلاعات مورد توافق دوجانبه ارائه و یک بازدید فنی از یک مرکز تحقیقات و توسعه سانتریفیوژ را ترتیب داده شد (در تاریخ 30 اوت 2014).

    • اطلاعات مورد توافق دوجانبه ارائه شده و دسترسی مدیریت‌شده به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیره‌سازی فراهم آمد (تازه‌ترین بازرسی در تاریخ 18، 19 و 20 اوت صورت گرفت).

    • رهیافت پادمان‌های رآکتور IR-40 جمع‌بندی شد (در تاریخ 31 اوت 2014).

    آژانس تائید می‌کند که ایران این اقدامات عملی را در سومین گام چارچوب همکاری اجرایی کرده و آژانس در حال تحلیل اطلاعات ارائه‌شده از سوی ایران است.

    15- در نامه‌ای به تاریخ 28 اوت 2014، ایران از جمله آمادگی خود را برای میزبانی یک نشست فنی با آژانس در تهران در تاریخ 31 اوت 2014، اعلام کرد. در این نشست، ایران مذاکرات با آژانس بر سر دو اقدام عملی دیگر گام سوم چارچوب همکاری مربوط به انفجارهای مقیاس بزرگ و محاسبات ترابرد نوترون (ضمیمه 1 را ببینید) را آغاز کرد. توافق شد تا نشست فنی دیگر صورت گیرد.

    16- ایران در نامه فوق‌الذکر به تاریخ 28 اوت 2014، همچنین پیشنهاد کرد پیش از تعیین هر اقدام جدیدی، نقشه راهی طراحی شود. آژانس در پاسخ به این نامه، در تاریخ 4 سپتامبر 2014 بر دعوت خود از ایران (بند 13 را ببینید) برای ارائه بدون تأخیر اقدامات عملی جدید در رابطه با چارچوب همکاری در راستای پاسخگویی به نگرانی‌های ابراز شده در ضمیمه گزارش GOV/2011/65، تأکید کرد. اقدامات عملی جدید هنوز ارائه نشده است.

    17- تعامل ایران با آژانس، از جمله ارائه اطلاعات و تحلیل‌های جاری آژانس، به آژانس در دستیابی به فهمی بهتر از برنامه هسته‌ای ایران کمک می‌کند.



    C. تاسیسات اعلام شده تحت نظارت پادمانی ایران

    18- بر اساس توافق نامه پادمانی با ایران، این کشور 18 مورد از تاسیسات هست‌ ای خود و 9 مکان دیگر را که در آن جا مواد هسته‌ای به طور عادی مصرف می‌شوند به آژانس بین المللی اتمی اعلام داشته است. با وجود این که برخی فعالیت‌های ایران در برخی از تاسیسات هسته‌ای مغایر با قطعنامه‌های شورای حکام و شوری امنیت سازمان ملل متحد است و در ذیل عنوان شده است، آژانس بین المللی انرژی اتمی به راستی‌آزمایی در زمینه عدم انحراف ایران در این تاسیسات ادامه خواهد داد.



    D. فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی

    19- در مغایرت با قطعنامه‌های شورای حکام و آژانس بین‌المللی هسته‌ای، ایران تمامی فعالیت‌های غنی‌سازی و فعالیت‌های مرتبط با آن در تاسیسات مشخص کرده خود را به حالت تعلیق درنیاورده است. البته , از مورخ 20 ژانویه سال 2014 ایران UF6( کیک زرد) غنی شده بالای 5% (اورانیومU-235 )را تولید نکرده است و همچنین ذخایر کیک زرد غنی شده 20% خود را کاسته است. تمامی فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی در تاسیسات اعلام شده از سوی ایران تحت پادمان آژانس است و تمام مواد هسته‌ای، ابشارهای نصب شده و سایت‌های تغذیه و ویتدراوال در آن تاسیسات تحت نظارت و شمول آژانس قرار دارند.

    20- ایران اعلام کرده است که هدف از غنی‌سازی UF6 تا سطح 5 درصد، تولید سوخت برای تاسیسات هسته‌ای این کشور است. ایران همچنین گفته است که غنی‌سازی UF6 تا سطح 20 درصد نیز با هدف تامین سوخت رآکتورهای تحقیقاتی انجام می‌شود.

    21- ایران در تاسیسات اعلام شده خود موارد ذیل را تهیه کرده است:

    • 12772 کیلوگرم ( 795 کیلوگرم از زمان گزارش قبلی مدیرکل) کیک زرد غنی شده تا میزان 5% که 7765 کیلوگرم از آن به صورت کیک زرد غنی شده تا میزان 5% باقی مانده است( 710 کیلوگرم کمتر از زمان گزارش قبلی مدیرکل) و بقیه پیش‌تر پردازش شده است.

    • از زمانی که ایران غنی‌سازی تا سطح 20 درصد را متوقف کرده است، تمام 447.8 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد غنی‌شده خود را ترقیق کرده و یا به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است.



    D1. نطنز

    22- تأسیسات غنی‌سازی سوخت: تأسیسات غنی‌سازی سوخت (FEP) تأسیسات سانتریفیوژی غنی‌سازی است برای تولید اورانیوم با غنای پایین (LEU) که تا 5% U-235 غنی‌سازی شده باشد. این تأسیسات اولین‌بار در سال 2007 عملیاتی شد. این تأسیسات به دو اتاق تولید A و B تقسیم می‌شود. طبق اطلاعات طراحی که ایران تسلیم نموده است، هشت واحد، که هریک شامل 18 آبشارک هستند، برای اتاق تولید A برنامه‌ریزی شده‌اند که در مجموع حدود 25000 سانتریفیوژ در 144 آبشارک است. در حال حاضر، یک واحد دارای سانتریفیوژهای IR-2m و پنج واحد دارای سانتریفیوژهای IR-1 هستند و دو واحد دیگر هیچ سانتریفیوژی ندارند. ایران همچنان باید اطلاعات طراحی مربوطه را برای اتاق تولید B ارائه دهد.

    23- درباره واحد دارای سانتریفیوژهای IR-2m از تاریخ 13 آگوست 2014، موقعیت از گزارش پیشین مدیرکل تغییری نکرده است: شش آبشارک با سانتریفیوژهای IR-2m به تمامی نصب شده‌اند، هیچ یک از این آبشارک‌ها را UF6 طبیعی تغذیه نشده اند، و کار نصب مقدماتی برای 12 آبشارک دیگر IR-2m در واحد به اتمام رسیده است.

    24- در پنج واحد دارای سانتریفیوژهای IR-1، از تاریخ 13 آگوست 2014، موقعیت از گزارش پیشین مدیرکل تغییری نکرده است: 90 آبشارک به تمامی نصب شده است که از میان آن‌ها 54 آبشارک با UF6 طبیعی تغذیه شده است. چنان که پیش‌تر گزارش شده، کار نصب مقدماتی برای 36 آبشارک IR-1 در دو واحدی که سانتریفیوژ ندارند به اتمام رسیده است.

    25- از تاریخ 12 آگوست 2014، ایران از آغاز فرآیند تولید در فوریه 2007، 141513 کیلوگرم UF6 طبیعی در آبشارک‌ها در تأسیسات غنی‌سازی سوخت تغذیه کرده است و در مجموع 12464 کیلوگرم UF6 تولید کرده که تا 5% U-235 غنی‌سازی شده‌اند.

    26- در 17 آگوست 2014، ایران به آژانس اطلاع داد که حدود 4118 کیلوگرم UF6 را که تا 2% U-235 غنی‌سازی شده اند ترکیب‌شکنی کرده و به اورانیوم طبیعی کاهش می‌دهد.

    27- طبق نتایج تحلیل نمونه‌های زیست‌محیطی که از تأسیسات غنی‌سازی سوخت و گرفته شده و نیز دیگر فعالیت‌های وارسی، آژانس نتیجه گرفت که این تأسیسات مطابق گزارش ایران در پرسش‌نامه اطلاعات طراحی مربوطه (DIQ) اعلام کرده، عمل می‌کنند.

    28- تأسیسات آزمایشی غنی‌سازی سوخت: تأسیسات آزمایشی غنی‌سازی سوخت (PFEP) یک تأسیسات توسعه و تحقیق (R&D) و تولید آزمایشی LEU است که برای اولین بار در اکتبر 2003 عملیاتی شده است. این تأسیسات شش آبشارک را در خود دارد و به دو منطقه تقسیم شده است: منطقه‌ای که ایران برای تولید UF6 که تا 20% U-235 (آبشارک‌های 1 و 6) غنی‌سازی می‌شوند طراحی کرده، و منطقه‌ای که ایران برای توسعه و تحقیق (آبشارک‌های 2، 3، 4، و 5) طراحی کرده است.

    29- حوزه تولید: چنان که در گزارش پیشین مدیر کل اشاره شد، ایران تغذیه آبشارک‌های 1 و 6 را با UF6 که تا 5% U-235 غنی‌سازی شده‌اند متوقف کرده، و در عوض آن‌ها را با UF6 طبیعی تغذیه می‌کند. در 8 فوریه 2014، ایران بخش‌هایی از پرسشنامه اطلاعات طراحی مربوطه (DIQ) را به‌روز کرد و در آن بیان نمود که اندازه‌گیری‌هایی «به علت تغییر سطح غنی‌سازی» انجام داده، و این اندازه‌گیری‌ها به صورت موقت و در طول تکمیل گام اول JPA انجام شده‌اند.

    30- تا تاریخ 20 ژانویه 2014، زمانی که ایران تولید UF6 با غنای اورانیوم 235 بیست‌درصد را متوقف کرد، ایران مجموعا از فوریه 2010 که تولید آبشارهای 1 و 6 آغاز شد، به آن‌ها 1630.8 کیلوگرم UF6 تزریق کرده . مجموعا 201. کیلوگرم UF6 غنی‌شده تا سطح اورانیوم 235 بیست درصد، تولید کرده، که تمام این مواد از پروسه خارج شده و به تائید آژانس رسیده است. بین 20 ژانویه 2014 و 18 اوت 2014، ایران 519.2 کیلوگرم از UF6 طبیعی را به آبشارهای نسل 1 و 6 در تاسیسات آزمایشی تزریق کرده و در مجموع 49.7 کیلوگرم UF6 غنی شده 235 تا سطح 5 درصد تولید کرده است.

    31- حوزه تحقیق و توسعه؛ از زمان گزارش قبلی مدیرکل آژانس، ایران به طور متناوب UF6 را به سناتریفیوژهای IR6 و به سانتریفیوژهای IR1، IR-2M، IR-4 و IR-6 تغذیه کرده است؛ گاهی به ماشینهای تکی و گاهی به آبشارهای سایزهای مختلف. سانتریفیوژهای IR-5 هنوز با UF6 تغذیه نشده است. همانطور که در گزارش پیشین مدیر کل عنوان شد، آژانس همچنین «بسته‌ای» جدید مشاهده کرده که در محل نصب شده، اما هنوز اتصالی به آن وجود ندارد.

    32- بین 6 مه 2014 و 18 اوت 2014، بالغ بر 397.8 کیلوگرم از UF6 طبیعی به سانتریفیوژها در حوزه های تحقیق و توسعه تغذیه شده است اما هیچ اورانیوم با غنای پائینی از آن به عنوان محصول برداشت نشده و خروجی در پایان پروسه، بازترکیب شده است.

    33- بین 20 ژانویه 2014 و 20 جولای 2014، ایران 108.4 کیلوگرم از ذخایر UF6 غنی‌شده تا سطح اورانیوم 235 بیست درصد خود را، کاهش داده است.

    34- بر اساس نمونه‌های محیطی گرفته شده از PFEP و دیگر اقدامات راستی‌آزمایی، آژانس به این نتیجه رسید که این تأسیسات منطبق با پرسشنامه اطلاعات طراحی مربوطه، ارائه شده از سوی ایران، فعالیت کرده است.



    D2. فردو

    35- کارخانه تولید سوخت فردو: فردو بر اساس پرسش‌نامه اطلاعات طراحی 18 ژانویه 2012، یک سایت غنی‌سازی کیک زرد به‌وسیله سانتریفیوژ تا سطح 20 درصد و 5 درصد است. این تاسیسات، که اولین بار در سال 2011 مورد استفاده قرار گرفت، برای 2976 سانتریفیوژ در 16 آبشار طراحی شده که به واحد 1 و واحد 2 تقسیم می‌شوند. تاکنون، تمام سانتریفیوژهای نصب شده در فردو از نوع نسل 1 است. در تاریخ 8 فوریه 2014، ایران پرسش‌نامه اطلاعات طراحی مربوط به فردو را به‌روزرسانی و اعلام کرد که اقداماتی را برای تغییر سطح غنی‌سازی در فردو انجام داده است. در این پرسش‌نامه تصریح شده بود که این اقدامات، موقتی و در چارچوب فاز اول برنامه مشترک اقدام است.

    36- همان‌طور که در گزارش‌های پیشین دبیرکل نیز تصریح شده است،‌ ایران تزریق UF6 با غنای 5درصد اورانیوم 235 به چهار آبشار از آبشارهای موجو در واحد شماره 2 تأسیسات فردو را که قبلا به این منظور ساخته شده بوده است، متوقف کرده و در حال حاضر، UF6 طبیعی را به این آبشارها تزریق می‌کند. از زمان اجرایی شدن برنامه اقدام مشترک، ایران این آبشارها را دیگر به صورت متصل به هم، مورد استفاده قرار نداده است. UF6 به هیچ یک از 12 آبشار دیگر موجود در تأسیسات فردو نیز تزریق نشده است.

    37- در نتیجه راستی آزمایی فیزیکی فهرست از سوی ایران که در ماه نوامبر سال 2013 توسط آژانس و در تأسیسات فردو انجام شد، آژانس با وجود عدم قطعیتی که به صورت معمول در اندازه‌گیری‌های به‌عمل آمده از چنین تأسیساتی وجود دارد، فهرست اعلام شده از سوی ایران در مورخ 20 ژانویه 2014 را تأیید می‌کند.

    38- در تاریخ 20 ژانویه سال 2014 که تولید UF6 با غنای 20 درصد اورانیوم 235 از سوی ایران متوقف شد،‌ ایران از زمان شروع تولید در سال 2011، 1806 کیلوگرم UF6 با غنای 5درصد اورانیوم 235 را به آبشارهای تأسیسات فردو تزریق کرده و جمعاً 245.9 کیلوگرم UF6 با غنای 20 درصد اورانیوم 235 تولید کرده است. آژانس این امر را تصدیق می‌کند که تمامی UF6 با غنای 20 درصد اورانیوم 235 از آن تاریخ،‌ از روند تولید کنار گذاشته شده‌اند. در خلال روزهای 20 ژانویه 2014 و 17 اوت 2014، ‌ایران 1349.7 کیلوگرم UF6 طبیعی به آبشارهای تأسیسات فردو تزریق کرده و جمعاً 142.7 کیلوگرم UF6 با غنای 5درصد اورانیوم 235 تولید کرده است.

    39- بر اساس نتایج آنالیز نمونه‌های محیطی گرفته شده در تأسیسات فردو و نظر به دیگر راستی آزمایی‌های انجام شده،‌آژانس به این نتیجه رسیده است که فعالیت تأسیسات فردو منطبق با اعلام ایران و اطلاعات مندرج در پرس‌شنامه اطلاعات طراحی مربوطه بوده است.



    D3. سایر فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی

    40- ایران همچنان به آژانس اجازه می‌دهد تا به صورت مدیریت شده به کارگاه‌های تولید سانتریفیوژ، کارگاه‌های تولید روتور و انبارها دسترسی داشته باشد. این دسترسی و همچنین دریافت اطلاعات توافق شده، در پی توافق بر سر چارچوب همکاری از سوی ایران تدارک دیده شده است. (پاراگراف 14 را ببینید) به عنوان بخشی از این دسترسی مدیریت شده، ایران موجودی روتورهای سانتریفیوژ خود را که برای جایگزینی سانتریفیوژهای خراب شده در نظر گرفته شده‌اند، به آژانس اعلام می‌کند. آژانس اطلاعات ارائه شده توسط ایران را آنالیز کرده و پس از درخواست، به شفاف‌سازی‌های جدیدی هم دست یافته است. از زمان اجرای برنامه مشترک اقدام و با آنالیز تمام اطلاعات ارائه شده از سوی ایران و همچنین با دسترسی مدیریت شده و سایر اقدامات مرتبط با راستی‌ازمایی انجام شده توسط آژانس، آژانس می‌تواند تایید کند که ایران تنها برای جایگزینی سانتریفیوژهای خراب شده، روتور سانتریفیوژ تولید می‌کند.

    41- پیرو یکی از اقدامات عملی توافق شده در چهارچوب همکاری، همانطور که در بالا نیز اشاره شد (پاراگراف 14)، ایران موافقت کرده تا اطلاعات توافق شده ای را ارائه کند و ترتیبات انجام یک بازدید فنی از یک مرکز تحقیق و توسعه سانتریفیوژ را نیز فراهم سازد که این بازدید در تاریخ 30 اوت 2014 توسط آژانس انجام شد.



    E. فعالیت‌های بازفرآوری

    42- ایران بر اساس قطعنامه‌های شورای حکام و شورای امنیت ملزم به تعلیق فعالیت‌های بازفرآوری از جمله تحقیقات و توسعه در این رابطه شده است. همانطور که پیشتر گزارش شد، ایران در ژانویه 2014 اعلام کرده است که «در طول بازه زمانی گام اول (6 ماهه)، وارد مراحل فعالیت‌های بازفرآوری یا ساخت تأسیسات قادر به بازفرآوری، نمی‌شود.» ایران در نامه‌ای به تاریخ 27 اوت 2014 به آژانس اعلام کرد که «اقدامات داوطلبانه» منطبق با تمدید برنامه مشترک اقدام، تمدید شده است.

    43- آژانس به نظارت خود بر استفاده از سلول‌های تابشگر در راکتور تحقیقاتی تهران و تأسیسات تولید رادیوایزوتوپهای زنون، ید و مولیبدنوم (MIX) ادامه داده است. آژانس بازرسی و راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی (DIV) در راکتور تحقیقاتی تهران را در تاریخ 12 اوت 2014 و همچنین یک راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی در تأسیسات تولید رادیوایزوتوپ‌های زنون، ید و مولیبدنوم در تاریخ 13 اوت 2014 صورت داده است. آژانس می‌تواند تأیید کند که هیچ فعالیت مربوط به بازفرآوری در راکتور تحقیقاتی تهران، تأسیسات تولید رادیوایزوتوپ‌ها و نیز دیگر تأسیساتی که آژانس به آنها دسترسی دارد، در جریان نیست.



    F. پروژه‌های مرتبط با آب سنگین

    44- ایران بر خلاف قطعنامه‌های شورای حکام و شورای امنیت کار بر روی تمام پروژه‌های مربوط به آب سنگین را تعلیق نکرده است. با این حال، از زمان اجرایی شدن برنامه اقدام مشترک، ایران نه قطعه مهمی در رآکتور IR-40 نصب کرده و نه بسته‌های سوخت هسته‌ای رآکتور IR-40 را در کارخانه تولید سوخت (FMP)، تولید کرده است (بند 57 را ببینید).

    45- رآکتور IR-40: این رآکتور که تحت پادمان آژانس قرار دارد، یک رآکتور 40 مگاواتی تحقیقاتی آب سنگین است که می‌تواند 150 مجموعه سوخت اورانیوم طبیعی را دربرگیرد.

    46- در تاریخ 11 اوت 2014، آژانس یک DIV در رآکتور اراک انجام داد و متوجه شد که از زمان گزارش قبلی مدیر کل، هیچ یک از قطعات اصلی باقی‌مانده رآکتور اراک نصب نشده‌اند. پیرو یکی از اقدامات عملی توافق شده در چارچوب همکاری بین ایران و آژانس (پاراگراف 14)، در تاریخ 31 اوت 2014، ایران و آژانس یک رویکرد مبتنی بر پادمان را در خصوص رآکتور اراک مورد توافق قرار دادند.

    47- کارخانه تولید آب سنگین: این کارخانه تأسیساتی برای تولید آب سنگین است، که توان طراحی‌شده تولید سالانه 16 تن آب سنگین سطح رآکتور را داراست.

    48- همانطور که پیشتر گزارش شده، هرچند که کارخانه تولید آب سنگین تحت پادمان‌های آژانس نیست، اما کارخانه در تاریخ 8 دسامبر 2013 تحت دسترسی مدیریت‌شده آژانس قرار گرفته است. ایران همچنین، در طول دسترسی مدیریت شده، اطلاعات مربوطه مورد توافق دو جانبه را به آژانس ارائه کرده است. به علاوه، دسترسی به محل ذخیره‌سازی آب سنگین در مجتمع تبدیل اورانیوم (UCF) اصفهان، آژانس را قادر ساخت تا آب سنگین را بررسی کند.



    G. تبدیل اورانیوم و تهیه سوخت



    49- ایران در حال انجام فعالیت‌هایی در «مرکز تبدیل اورانیوم»، «کارخانه پودر دی‌اکسید اورانیوم غنی‌شده»، «کارخانه تولید سوخت» و «کارخانه ساخت صفحات سوخت» در اصفهان است، که این فعالیت‌ها با تعهداتش مبنی بر تعلیق تمام فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی و پروژه‌های مربوط به آب سنگین مغایرت دارد، هرچند که این تأسیسات تحت پادمان‌های آژانس قرار دارد.

    50- از زمانی که ایران تبدیل اورانیوم و تهیه سوخت را در تاسیسات اعلام‌شده خود آغاز کرد:

    - 550 تن کیک زرد در یوسی‌اف اصفهان تولید کرده که 163 تن از آنها به کارخانه غنی‌سازی سوخت منتقل شده‌اند.

    - چهار تن از اورانیوم طبیعی را از یوسی‌اف به EUPP منتقل کرده است. به علاوه، 4.3 تن از اورانیوم 5 درصد غنی‌شده را از کارخانه غنی‌سازی سوخت به EUPP انتقال داده است.

    - 1505 کیلگرم UF6 تا پنج درصد غنی شده را وارد پروسه تبدیل در EUPP کرده است.

    - 53 کیلوگرم از UF6 را وارد پروسه تحقیق و توسعه تبدیل سوخت در یوسی‌اف کرده که تا 3.34 درصد غنی شده بودند و از آن 24 کیلوگرم UO2 تولید کرده است.

    - 337.2 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد غنی‌شده را در FPFP وارد پروسه تبدیل کرده و 162.3 کیلوگرم U3O8 به‌دست آورده است.



    51- تاسیسات تبدیل اورانیوم (UCF): UCF تاسیساتی جهت تبدیل است که از آن برای تولید هگزا فلوراید اورانیوم و دی اکسید اورانیوم طبیعی از کنستانتره سنگ معدن اورانیوم استفاده می‌شود. اینگونه برنامه ریزی شده است که در یو سی اف پودر دی اکسید اورانیوم نیز از هگزافلوراید اورانیوم 235 غنی شده تا 5 درصد تولید شود، شمش‌های فلزی اورانیوم از تترا فلوراید طبیعی و تحلیل رفته تولید شود و تترا فلوراید اورانیوم از هگزافلوراید اورانیوم تحلیل رفته تولید گردد.

    52- در 26 جولای 2014، ایران به آژانس اطلاع داد که برای بازیافت اورانیوم از ضایعات جامد و مایع یوسی‌اف دست به فعالیت‌های تحقیق و توسعه خواهد زد.

    53- بین 17 و 21 مه 2014، آژانس در یوسی‌اف اقدام به انجام یک PIV کرد که نتایج آن توسط آژانس در دست ارزیابی است.

    54- ایران اعلام کرده است که تا تاریخ 10 اوت، 13.8 تن اورانیوم طبیعی UO2 از طریق تبدیل UOC تولید کرده است. آژانس در همان تاریخ تایید کرد که ایران 13.2 تن اوارنیوم طبیعی UO2 را به FMP تبدیل کرده است.

    55- کارخانه پودر دی‌اکسید اورانیوم غنی‌شده (EUPP): EUPP تاسیساتی است که برای تبدیل UF6 تا 5 درصد غنی شده به پودر UO2 طراحی شده است. همان‌طور که در گزارش سابق مدیر کل اشاره شد، ایران در ماه مه 2014 شروع به استفاده از این تاسیسات با اورانیوم طبیعی کرد. در تاریخ 30 اوت، ایران 2790 کیلوگرم UF6 به پروسه تبدیل تزریق کرد و 167 کیلوگرم اورانیوم از نوع UO2 به دست آورد. در جولای 2014، کارخانه عملیات خود را آغاز کرد که از آن تاریخ ایران 1505 کیلوگرم UF6 تا 5 درصد غنی شده را به پروسه تبدیل داده تا UO2 تولید کند.

    56- کارخانه تولید سوخت ( FMP): تاسیساتی برای ساخت مجموعه‌های سوخت‌های هسته‌ای برای رآکتورهای تحقیقاتی و برقی است (ضمیمه 3 را ببینید).

    57- در تاریخ 16 و 17 اوت 2014، آژانس در FMP یک بازرسی و یک DIV انجام داد و تایید کرد که ایران همچمنان به تعلیق تولید بسته‌های سوخت UO2 برای رآکتور اراک ادامه می‌دهد و تمام بسته‌های قبلا تولید شده در FMP باقی مانده‌اند.

    58- کارخانه تولید صفحه‌های سوختی (FPFP): اف‌پی‌اف‌پی تأسیساتی برای تبدیل هگزافلوراید اورانیوم غنی‌شده به اورانیوم 235 بیست درصدی به U3O8 و تولید بسته‌های سوختی ساخته شده از صفحه‌های سوختی حاوی U3O8 هستند.

    59- همان‌طور که قبلا گزارش داده شد، ایران در ژانویه 2014 ابراز داشت که که در طول مدت اولین گام توافق ژنو، ایران خط بازتغییر اورانیوم اکسید شده 20 درصدی به UF6 غنی‌شده تا 20 درصد را در اختیار ندارد. در نامه‌ای به تاریخ 27 اوت 2014، ایران اعلام کرد که این اقدامات داوطلبانه با تمدید برنامه مشترک اقدام، تمدید شده‌اند. در 18 و 19 اوت، آژانس دست به بازرسی و div از FPFP زد و در آن تایید کرده که خط فرآوری برای بازتبدیل UF6 وجود ندارد.

    60- آژانس در تاریخ 17 اوت تایید کرد که ایران در مجموع 337.2 کیلوگرم UF6 20 درصد غنی‌شده را به پروسه تبدیل در FPFP وارد کرده و 162.3 کیلوگرم اورانیوم به شکل U3O8 حاصل کرده است. آژانس همچنین تایید کرد که 44 کیلوگرم از اورانیوم به شکا ضایعات مایع و جامد بوده است. باقی‌مانده اورانیومی که به فرآیند تزریق شده، همچنان در فرآیند بوده و هدر رفته است.

    61- آژانس در تاریخ 17 اوت 2014، آژانس تایید کرد که ایران در FPFP یک بسته سوخت آزمایشی و 27 بسته سوخت TRR تولید کرده است. 26 فقره از این بسته‌های سوخت، از جمله بسته آزمایشی، به TRR انتقال یافته است.

    62- گزارش‌های پیشین ارائه شده توسط مدیر کل به موارد باقی‌مانده از ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران و اقدامات لازم جهت حل موضوعات مزبور را مشخص کرده بود. آژانس همچنان در خصوص وجود ابعاد اعلام نشده هسته‌ای از جمله فعالیت‌های سازمان‌های نظامی ایران همچون تولید کلاهک هسته‌ای قابل نصب بر روی موشک نگران است. لازم است که ایران در خصوص تمام ابعاد باقی‌مانده با آژانس به‌طور کامل همکاری کند، به‌خصوص ابعادی که به نگرانی در خصوص ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران دامن می‌زنند. از جمله این اقدامات فراهم آوردن دسترسی به تمام پایگاه‌ها، تجهیزات، افراد و مستنداتی است که مورد تقاضای آژانس هستند .

    63- ضمیمه گزارش نوامبر 2011 مدیر کل (GOV/2011/65) شامل بررسی و تحلیل جزئی از اطلاعاتی بود که تا آن زمان در اختیار آژانس قرار گرفته بودند. بر اساس این اطلاعات ایران فعالیت‌هایی در خصوص تولید وسیله‌ای انفجاری هسته‌ای انجام داده بود. آژانس به این نتیجه رسیده که این اطلاعات در کل صحیح هستند. ایران به نگرانی‌های آژانس در این خصوص با این استدلال که ادعای مزبور بی‌پایه است، بی‌اعتنایی نموده است. اکنون آژانس به اطلاعاتی دست یافته که آنالیز نوامبر 2011 را بیشتر تقویت می‌کنند.

    64- ایران در فوریه 2012 ایران ادعاهای آژانس بین‌المللی اتمی را بی‌پایه و اساس و اتهام برشمرد. این کشور طی نامه‌ای به این نهاد در تاریخ 28 اوت سال 2014 عنوان کرد که بیشتر موارد طرح شده در ضمیه GOV/2011/65 بی اساس بوده و در خود لحاظ کردن نیست.

    65- همانطور که در پاراگراف عنوان شد، یکی از 7 اقدام اساسی که در مرحله دوم چارچوب همکاری در مورخ 24 مه سال 2014 مورد موافقت قرار گرفت، این بود که ایران اطلاعات و توضیحات مورد نیاز آژانس را در زمینه «بریج وایر» (چاشنی‌های انفجاری) را فراهم آورد. در این زمینه همانطور که ر گزارش قبلی مدیر کل آژانس بین‌المللی اتمی ذکر شده بود، این کشور اطلاعات و توضیحات مورد نیاز این نهاد را در آوریل سال 2014 فراهم کرده و در ضمن در ماه مه 2014 اطلاعات و توضیحات بیشتر را نیز ارائه داشته که شامل ارائه اسناد مورد نیاز در مورد بریج وایر می باشد.

    66- طی نشست‌های فنی مورخ 16 و 17 ماه اوت ،آژانس بین‌المللی اتمی و ایران بحث در زمینه برداشتن گام‌های عملی در زمینه مبدا مواد منفجره و محاسبات انتقال نوترون را برگزار کردند. همانطور که در پاراگراف 15 اشاره شد، در نشست فنی تهران در تاریخ 31 اوت سال جاری آژانس بین‌المللی اتمی بحث در زمینه این دو اقدام عملی و توافق در زمینه برگزاری جلسه‌ای دیگر را آغاز شد.

    67- آژانس بین‌المللی اتمی بعد از گزارش پیشتر این نهاد از طریق تصاویر ماهواره‌ای در تاسیسات پارچین فعالیت‌های گسترده ای را در زمینه حذف یا جابجایی مصالح ساختمانی، ضایعات، نخاله‌‌ها و فعالیت‌های ساختمانی شاهد بوده است. این فعالیت‌ها به توانایی آژانس در تایید این برنامه‌ها لطمه وارد می‌کند برای ایران نیز مهم است تا پاسخ‌‌های لازم را به پرسش‌های آژانس و امکان دسترسی به مکان‌های ویژه ابهام انگیز فراهم آورد.

    68- همانطور که در گزارش قبلی مدیر کلی آژانس بین‌المللی اتمی و به دنبال نشست وی در 17 اوت سال جاری اشاره شده است این نهاد نیاز مند این است تا قادر باشد ارزیابی اصولی را در زمینه موارد قابل توجه ذکر شده انجام داده و همه آن‌ها را در قالب یک سیستم ارزیابی جامع ارائه دهد.



    I. اطلاعات طراحی

    69- بر اساس توافقنامه پادمان ها و قطعنامه های مربوطه شورای حکام و شورای امنیت، ایران ملزم است مفاد کد تعریف شده به شماره 3.1 از بخش عمومی ترتیبات فرعی توافقنامه پادمان ها (Subsidiary Arrangements General Part) در ارتباط با فراهم سازی اولیه اطلاعات طراحی را اجرایی سازد.



    J. پروتکل الحاقی

    70- برخلاف قطعنامه های مربوط شورای حکام و شورای امنیت، ایران پروتکل الحاقی را اجرا نمی کند. آژانس در جایگاهی نیست که بتواند تضمینی معتبر درباره عدم وجود فعالیت ها و مواد هسته ای اعلام نشده در ایران ارائه کند مگر اینکه ایران همکاری لازم با آژانس را در این رابطه، شامل اجرای پروتکل الحاقی داشته باشد.



    K. سایر موضوعات

    71- در 12 اوت 2014، آژانس تایید کرد که 12 بسته سوخت که در ایران تولید شده‌اند و شامل اورانیوم غنی‌شده تا 20 درصد بوده‌اند، در مرکز TRR قرار گرفته‌اند. در همین تاریخ، آژانس مشاهده کرد که نمونه کوچک رآکتور تحقیقاتی اراک در استخر ذخیره‌سازی شده است.

    72- در تاریخ 13 اوت 2014، آژانس تایید کرد که یک صفحه سوخت شامل ترکیب U3O8 غنی شده تا 20 درصد و آلومینیوم، در تاسیسات MIX باقی مانده است که از فردو به این مکان منتقل شده و برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه مورد استفاده قرار می‌گرفته است. هدف از این تحقیقات تولید ایزوتوپ‌های MO، Xe و I بوده است.

    73- در 16 و 17 اوت 2014، آژانس یک بازرسی و یک DIV از کارخانه اتمی بوشهر انجام داد که در این زمان کارخانه مزبور با 100 درصد ظرفیت اسمی خود مشغول به کار بود.

    74- در 31 اوت 2014، برای یک عضو آژانس که برای یک دیدار فنی عازم تهران بود، روادید صادر نشد. این سومین باری است که فرد مزبور به‌خاطر نداشتن روادید نمی‌تواند در دیدارهای فنی برگزار شده در تهران مشارکت کند. برای اینکه آژانس بتواند به شکل موثری به موضوعات باقی‌مانده بپردازد، لازم است که تمام افراد معرفی شده از سوی آژانس و حائز تخصص‌های مورد نیاز بتوانند در فعالیت‌های فنی در ایران مشارکت داشته باشند.



    خلاصه

    75- همانطور که اژانس کار تایید عدم انحراف مواد هسته‌ای را در تاسیسات اتمی تداوم خواهد داد اما آژانس در موقعیتی نیست که بتواند نسبت به نبود مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده در ایران و این‌که بدین نتیجه برسد که مواد بکار رفته در برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است گزارشی ارائه دهد.

    76- ایران یکی از 5 موارد عملی که در قالب سومین چاچوب همکاری توافق شده را که پذیرفته بود پیش از مهلت مقرر به اجرا گذاشت و 2 مورد دیگر را نیز بعد از مهلت تعین شده انجام داد و سپس بحث با آژانس را در زمینه دو اقدام عملی دیگر آغاز کرد.

    77- نیاز است تا ایران اقدام‌های عملی جدید در مرحله بعدی و در ارتباط با چارچوب همکاری که البته تاکنون اجرا نکرده است را اجرا کند.

    78- مدیرکل آژانس بین المللی اتمی تعهد قاطعانه ایران در اجرای همکاری در چاچوب همکاری توافق شده و میل به سرعت بخشیدن در این زمینه را اعلام می‌کند.

    79- آژانس بین‌المللی اتمی ادامه نظارت و تایید این اقدام‌ها را همانطور که عنوان شد بر عهده خواهد گرفت.

    80- مدیر کل آژانس بین‌المللی اتمی به نحو مقتضی به ادامه ارائه گزارش در این زمینه خواهد پرداخت.

    انتهای پیام/ق
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رضایی: تندروهای آمریکا می‌خواهند مذاکرات با شکست مواجه شود



دبیر مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: با وجود تحریم‌های جدید علیه ایران طرفدار ادامه مذاکرات هسته‌ای هستم.







محسن رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی اظهار کرد: مذاکرات هسته ای باید تا آخرین مرحله ادامه یابد تا اگر طرف مقابل کارشکنی کرد همه بدانند که ما تا آخرین لحظه پای مذاکرات بودیم.







وی ادامه داد: عده‌ای از تندرو های آمریکا می خواهند مذاکرات با شکست مواجه شود اما ما آن را ادامه خواهیم داد.







رضایی با اشاره به تحولات منطقه و ناامنی های اخیر از سوی گروهک تروریستی داعش گفت: حوادث و ناامنی‌های منطقه و بحران در اوکراین ارزش ایران را بالا برده است.







وی اظهار کرد: پیش‌بینی من این است که مقاومت آمریکا در منطقه شکسته شده و روز به روز تاثیر گذاری ما در منطقه بیش از گذشته خواهد بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هارف: دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 در نیویورک چند روزه است



سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 چندروزه خواهد بود، با تأئید این مسئله گفت: به طور محتمل مذاکرات تا پایان جلسات نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سطح وزرا ادامه داشته باشد و انتظار داریم مذاکرات به مدت چند روز در نیویورک برگزار شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه مری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 گفت: این مذاکرات در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می‌شود.



وی درباره حضور جان کری وزیر امور خارجه این کشور در دور جدید مذاکرات ایران و 1+5‌ جواب قطعی نداد.



این در حالی است که روزنامه المانیتور در گزارشی نوشت که ایران و 1+5‌ در سطح وزرای خارجه در دور جدید مذاکرات در حاشیه نشست مجمع عمومی شرکت می‌کنند.



هارف درباره دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 گفت: وندی شرمن به عنوان مدیر کل سیاسی در مذاکرات شرکت می‌کند این مذاکرات در سطح مدیر کل سیاسی است. اما فکر می‌کنم ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجه نیز در برخی جلسات از این مذاکرات شرکت کند، ما هنوز برنامه کامل مذاکرات را در دست نداریم اما به نظر می‌رسد شرمن سرپرستی مذاکرات را بر عهده داشته باشد. به طور مشخص وزرا نیز برای شرکت در نشست مجمع عمومی به نیویورک خواهند آمد اما هنوز تأئید نشده است که مذاکراتی در سطح وزرا برگزار شود یا نه اما امکان وقوع چنین اتفاقی وجود دارد. ما هنوز بر روی جزئیات کار می‌کنیم.



سخنگوی وزارت خارجه امریکا درباره گزارش آژانس بین‌الملل انرژی اتمی درباره ایران گفت: مدیر کل آژانس این گزارش ایران را در اواخر هفته در شورای حکام منتشر خواهد کرد تا زمانی که این گزارش به طور عمومی منتشر نشده باشد نمی‌توانیم درباره آن صحبت کنیم، باید منتظر انتشار عمومی گزارش باشیم.



وی با تأکید بر لزوم همکاری کامل ایران با بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران باید به صورت کامل و بدون هیچ تأخیری با آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در مورد مسائل مطرح شده همکاری کند، به خصوص در رفع مسائلی که نگرانی‌هایی را درباره احتمال انحراف برنامه هسته‌ای ایران به ابعاد نظامی ایجاد کرده است، تلاش کند.



هارف درباره حضور سولیوان پس از ترک سمت مشاور معاون رئیس جمهور در مذاکرات هسته‌ای گفت: وی سمت خود را در معاون ریاست جمهوری از 15 اوت ترک کرده است اما هنوز نقش وی در مذاکرات هسته‌ای ایران به عنوان یکی از مسئولان متخصص در وزارت خارجه ادامه می‌دهد و وی یکی از مشاوران ارشد است. همچنین ویلیام برنز پس از بازنشستگی نیز در مذاکرات هسته‌ای حضور خواهد داشت.



به گزارش ایسنا، روز گذشته (پنج‌شنبه) مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا در سطح معاونان وزیر امور خارجه در ژنو آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 ، 27 شهریور ماه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود.



انتهای پیام
 
بالا