• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«اصلاحات 3» کلید خورد



حمیدرضا جلایی‌پور با تحلیل شرایط امروز اصلاح‌طلبان و اینکه "فعالان جامعه مدنی اصلاح‌طلبان وارد دوره اصلاحات سه شده‌اند"، گفت: در شرایطی که تندروها در انتخابات 92 از حامیان رد صلاحیتِ شناسنامه انقلاب - هاشمی - بودند، اگر می‌دانستند حسن روحانی رأی می‌آورد از رد صلاحیت او هم حمایت می‌کردند.



به گزارش ایسنا، جلایی‌پور در مقاله خود که در روزنامه آرمان امروز منتشر شده، آورده است:



آیا امروز که یکسال است از جامعه و دولت پرتنش در دوره احمدی‌نژاد فاصله گرفته‌ایم و به دوره و دولت اعتدالی روحانی (از 1392 به بعد) رسیده‌ایم، می‌توانیم از احیای اصلاحات سخن بگوییم؟ پاسخ مثبت و ادعای این نوشتار چهار بخش دارد. یکم، اصلاحات همچنان نیاز جامعه ایران است و اصلاح‌طلبان یکی از مهم‌ترین حاملان فعال اصلاحات هستند. دوم اینکه نیروهای فعال در جامعه مدنی اصلاح‌طلبان از سال 76 تاکنون فرایندی را - که شامل اصلاحات یک و دو می‌شود - پشت‌سر گذاشته و هم‌اکنون وارد دوره اصلاحات سه شده‌اند. سوم اینکه این دوره‌ اصلاح‌طلبی فرازی جدید از فرایند تاریخی بسط دموکراسی و عدالت سیاسی در ایران است که از پیش از انقلاب مشروطه شروع شده و با نهضت ملی نفت ایران و انقلاب اسلامی 57 اوج گرفته است و همچنان با فراز و نشیب ادامه دارد. چهارم اینکه همانگونه که وارد دوره اعتدال شده‌ایم و اعتدالگرایی و اعتدال‌گرایان اگر بخواهند فراتر از التزام به یک مشی سیاسی میانه‌روانه حرکت کنند و به اعتدال مضمون، محتوا و گفتمانی تعیین‌کننده بدهند لاجرم باید محتوای اصلاحات سه را جدی بگیرند. در غیر اینصورت پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری روحانی، «اعتدال‌گرایی» به لحاظ مضمونی همچون «مکتب ایرانی» دوره احمدی‌نژاد به فراموشی سپرده خواهد شد.



هدف این نوشتار دفاعی تحلیلی از این چهار ادعاست. این تحلیل فقط توصیفی - تحلیلی نیست بلکه هنجاری - ارزشی نیز هست (به این معنا که نویسنده بسط دموکراسی، عدالت و آزادی را مطلوب و ضروری می‌داند و خیر عمومی ایرانیان را در آن می‌بیند). قبل از ورود به بحث لازم است که منظور خود را از اصلاحات و اصلاح‌طلبی روشن کنیم تا منتقدین محترم بهتر بتوانند در این بحث عمومی مشارکت کنند.



منظور از اصلاحات و اهداف و راهبردهای آن



1- واژه اصلاحات در عرصه عمومی در بین اذهان مردم معانی گوناگونی دارد. در این نوشتار اصلاحات به‌معنای سیاسی - اجتماعی و در سطح ملی آن به‌کار می‌رود. این اصلاحات فکر و عمل آن نیروهای جامعه مدنی را در بر می‌گیرد که به تغییر عناصر نامطلوب جامعه علاقه‌مندند و برای انجام این تغییر به رویکرد و روش اصلاحی (در برابر رویکرد و روش محافظه‌کاری و انقلابی‌گری) اعتقاد دارند. محافظه‌کاران معمولا به تغییرات خیلی خوش‌بین نیستند و گاه در برابر آن مقاومت می‌کنند و حتی برخی از آنها آزادی را مفهومی تلقی می‌کنند که نباید به زعم آنها ایحاد شود. اما در مقابل محافظه‌کاران، دیگران به تغییر عناصر نامطلوب جامعه که با ارزش‌های آزادی و برابری ناسازگار باشد بسیار علاقه‌مندند و برای تغییر این ابعاد نامطلوب به تغییرات ساختاری، ریشه‌ای، فراقانونی، سریع اعتقاد دارند. این انقلابیون روش اصلاح‌طلبان برای تغییر - یعنی روش‌های قانونی، تدریجی، مسالمت‌آمیز و همراه با انعطاف - را سازش با طبقات حاکم می‌دانند. بنابراین، اصلاح‌طلبی در رویارویی با معضلات جامعه در برابر محافظه‌کاری و انقلابی‌گری قرار می‌گیرد.



2- جامعه ایران نیز در یکصد و پنجاه سال گذشته هم با افکار اصلاح‌طلبی آشنا شده و هم نمونه‌های متنوعی را تجربه کرده است. تمرکز این نوشته بر توصیف و ارزیابی عملکرد نیروهای اصلاح‌طلب پس از سال 76 خصوصا در دوره فعلی (از 1392 به بعد) در سطح جامعه مدنی و دولت است.



3- نیروهای اصلاح‌طلبی اصلاح‌طلبان نیروهای متنوعی را در جامعه مدنی ایران شامل می‌شوند که از هفت لایه تشکیل شده است؛ 1- لایه شخصیت‌های بانفوذ و محبوب در میان مردم مانند: سیدمحمد خاتمی، اکبر‌ هاشمی رفسنجانی، سیدحسن *****، عبدالله نوری و... (در جریان و پس از انتخابات 92 حسن روحانی) و دیگران. 2- لایه دو متشکل‌های سیاسی هجده‌گانه‌ اصلاح‌طلب در شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان که از میان آنها چهار تشکل در حوزه عمومی و سیاسی مؤثرترند: مجمع روحانیون مبارز، کارگزاران سازندگی و دو حزبی که منحل اعلام شد. 3- لایه سوم نهادهای مدنی و مستقل از دولت است. در شرایط کنونی اکثر نهادها و محافل مستقل از دولت که اعضای آنها از ارزش‌های آزادی، عدالت و دموکراسی برابری دفاع می‌کنند علاقه‌مند یا نزدیک به اصلاحات هستند. 4- لایه چهارم که با لایه سوم همپوشانی دارد انبوه «افراد» علاقه‌مند به اصلاحات که در شبکه‌های اجتماعی و خصوصاً شبکه‌های مجازی فعال‌اند و به روشنگری می‌پردازند. لایه پنجم پویش‌های اجتماعی در جامعه ایران است. در ایران مطالبات پویش‌های جوانان، زنان، اقوام، سندیکاها و ... معمولاً فراتر از مطالبات و اهداف اصلاح‌طلبان است ولی در جبهه‌بندی‌های سیاسی و اجتماعی این پویش‌ها به اصلاح‌طلبان نزدیک‌ترند. 5- لایه ششم افکار عمومی عموم مردم است. اغلب نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نظر اکثر مردم عادی در مورد جریان‌ها و نیروهای اصلی سیاسی بیش از همه به اصلاح‌طلبان نزدیک است. 7- لایه هفتم بدنه فعال انتخاباتی است که در ترکیب با لایه‌های پیشین خود را در فرصت‌های انتخاباتی نشان می‌دهد. تجربه‌های انتخاباتی (جز در چند مورد محدود) در دو دهه گذشته نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان در میان بیست تا چهل درصد شرکت‌کنندگان در انتخابات نفوذ تأثیرگذار دارند. بنابراین وقتی در این نوشته از اصلاح‌طلبان صحبت می‌کنیم به چنین پیکره‌ای که از هفت لایه تشکیل شده، توجه داریم.



4- عملکرد نیروهای اصلاح‌طلب بسته به شرایط وپویایی‌های جامعه می‌تواند قالب‌های گوناگون به خود بگیرد. مثلاً اصلاح‌طلبی می‌تواند حول افکار و برنامه‌های یک شخصیت اصلاح‌طلب یا یک جبهه سیاسی اصلاح‌طلب یا یک جنبش اصلاحی یا یک دولت اصلاح‌طلب و یا ترکیبی از این قالب‌ها انجام‌گیرد.

5- نیروهای اصلاح‌طلب از تاکتیک‌ها و راهبردهای متفاوتی برای رسیدن به هدفشان استفاده می‌کنند. هدف محوری شخصیت‌ها، احزاب و نهادهای مدنی اصلاح‌طلب درجامعه مدنی ایران ازسال 1376 تاکنون (1393) توسعه همه‌جانبه (سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) با اولویت دادن به توسعه سیاسی بوده است. به بیان دیگرهدف بلندمدت اصلاح‌طلبان تقویت سازوکارهای مردمسالاری و ارتقاءجامعه سیاسی ایران از وضعیت کنونی «گذار به مردمسالاری» به وضعیت «تحکیم مردمسالاری» است. می‌توان به لحاظ تحلیلی سه وضعیتِ تمهید، گذار و تحکیم مردم‌سالاری را از یکدیگر تفکیک کرد. بعضی از فعالان و تحلیلگران سیاسی وقتی از مردم‌سالاری در ایران سخن می‌گویند تفاوت ویژگی‌های مراحل سه‌گانه مردم‌سالارشدن جامعه سیاسی را در نظرنمی‌گیرند و گویی درباره مشکلات مردم‌سالاری درمرحله تحکیم دموکراسی درکشور سوئیس سخن می‌گویند و نه موانع مرحله گذار به دموکراسی در ایران.



6- هدف سازمان‌یابی دموکراتیک جامعه سیاسی ایران هدفی است که از پیش از انقلاب مشروطه توسط نیروهای اصلاح‌طلب، آگاه و دلسوز تا به حال با فراز و فرود پیگیری شده است. به بیان دیگر فرایند دموکراسی‌خواهی فرایندی نیست که از سال 1376 در ایران شروع شده باشد بلکه فرایندی با قدمت بیش از یک قرن است و در دهه‌های مختلف این دموکراسی‌خواهی و اصلاح‌طلبی خود را در قالب‌های گوناگون نشان داده است.



7- برخی رخدادها و فرآیندهای سیاسی (از جمله اصلاح‌طلبی) یا حاصل عمل آگاهانه افراد و نیروهای سیاسی - اجتماعی است و یا پیامد ناخواسته اعمال این نیروهاست. در این نوشتار بیشتر به عمل آگاهانه‌ نیروهای اصلاح‌طلب توجه داریم. می‌توان تجربه‌ اصلاح‌طلبان در گذشته و حال را از منظر عواقب ناخواسته‌ رفتارهایشان هم مورد مطالعه قرارداد که بررسی آن هم نوشتار نیست.



8- این نوشتار همچنین میان «رویکرداصلاحی» که اشاره شد و «تجربه و دوره‌های اصلاحی» تفکیک قائل می‌شود. ممکن است یک تجربه و یک دوره اصلاحی ناکامی‌های داشته باشد که می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد و عللش تبیین شود. اما از نظر این نوشته ارجح‌تر رویکرداصلاحی در برابر رویکرد انقلابی مفروض گرفته شده است. تا جایی که حتی ناکامی‌هایی که تجربه و دوره اصلاحی مجوز رها کردن رویکرد اصلاحی برای تغییر نامطلوب‌های جامعه نمی‌شود. به بیان دیگر مردم و بدنه اجتماعی اصلاح‌طلب ممکن است به‌ خاطر پاره‌ای ناکامی‌ها از اتخاذ رویکرد اصلاحی و تدریجی خسته شوند ولی شرایط جامعه ایران در منطقه حساس خاورمیانه به‌گونه‌ای است که اصلاح‌طلبان حتی در دوره ناکامی باز از التزام به رویکرداصلاحی دست نمی‌کشند و با درس‌آموزی از گذشته در جامعه رسانه‌ای و شیشه‌ای امروز ایران همچنان برای تغییر عناصر نامطلوب جامعه به روش‌های اصلاحی وفادار می‌مانند. حتی در شرایط سخت پس ازسال 88 که اصلاح‌طلبان هزینه‌های سنگینی را از سوی افراط‌گرایان هسته سخت قدرت‌خواه دریافت کردند آن هزینه‌ها را تحمل کردند و برای تغییر رویکردشان به تغییر (مثلا به رویکرد انقلابی) وسوسه نشدند. به نظر می‌رسد همچون دو دهه گذشته اصلاح‌طلبان به اصلاح‌طلبی برای تمام فصول اعتقاد دارند.



آیا در دوره اعتدال به اصلاحات نیاز داریم؟



جامعه ایران با مشکلات اساسی روبه‌رو است. دولت اعتدال‌گرا و نیروهای اصلاح‌طلب جامعه مدنی نمی‌توانند این مشکلات را نادیده بگیرند بنابراین همچنان به اصلاحات نیاز داریم. برای روشن شدن موضوع امروز حداقل می‌توان به دوازده مورد اشاره کرد که جامعه ایران از آن رنج می‌برد و به تغییر و اصلاح نیاز دارد (این مشکلات با هم همپوشانی دارند و یکدیگر را تقویت می‌کنند).



معضل اول این است که در شرایط فعلی نه فقط جامعه به سوی توسعه همه‌جانبه و پایدار حرکت نمی‌کند بلکه در هشت سال گذشته حتی جامعه رشد اقتصادی نداشته و حتی با رشد منفی شش‌ و هشت دهم درصدی هم روبه‌رو بوده است. این بدین معناست که جامعه به‌جای حرکت روبه جلو و رشد به عقب داشته است.



معضل دوم اقتصاد سیاسی خطرناک ایران است. اقتصاد سیاسی ایران از این جهت خطرناک است که مخارج دولت‌ها در ایران (که بزرگ‌ترین نهاد و سازمان در جامعه‌ ایران هم هست) از محل مالیات و از محل فعالیت اقتصاد تولیدی و خدماتی مردم تأمین نمی‌شود بلکه ازرانت نفت به دست می‌آید. در هشت سال گذشته وابستگی جامعه و دولت‌ها به رانت نفت بیشتر هم شده است. به‌خاطر درآمد افسانه‌ای هشتصد میلیاردی نفتی و ارزی دولت‌ها بیش از گذشته خود را بی‌نیاز از پول مردم و اقتصاد تولیدی می‌دید و در برابر شهروندان جامعه مدنی پاسخگو نبود و بحران‌های پرشماری برای جامعه‌ ایران آفرید. لذا افزایش درآمدهای موردنیاز دولت‌ها از طریق منابع غیرنفتی یکی از اهداف حکومت و دولت روحانی و یکی از دغدغه‌های مهم جامعه مدنی است.



معضل سوم معضل فساد ساختاری در جامعه است. فساد ساختاری مثل کم‌فروشی آگاهانه‌ کاسب محله نیست که یک کیلو برنج را به جای دو کیلو بفروشد. فساد ساختاری مثل ترازوی کاسبی است که سازوکارهای فنی آن از درون خراب باشد و یک کیلو برنج را به‌طور مرتب دو کیلو نشان دهد، در این شرایط کاسب فکر می‌کند حبیب‌الله است نه محتکر. در شرایط فعلی سازوکارهایی در ایران وجود داردکه به‌صورت ساختاری و خودکار فساد می‌آفریند.



سازو کارهای مخرب و فسادزا در ایران چیست؟



به‌عنوان نمونه چهار سازوکارمخرب فسادافزا از این قرارند: اولا در جامعه قوانین، رویه‌ها، مقررات و سفارشات تبعیض‌آمیز وجود دارد و افراد، سازمان‌های خاصی می‌توانند راحت‌تر از منبع و منافع عمومی به‌نحو تبعیض‌آمیزی برخوردار شوند. ثانیاً یک‌سوم اقتصاد کشور نه دولتی و نه خصوصی است و غیرشفاف است. ثالثاً در جامعه می‌توان از راه رابطه‌ها و کسب موفقیت‌های غیرآشکار سریع‌تر به پول و سود رسید و دستیابی به سود از راه حرکت در راه تولید و ارائه خدمات مؤثر تضمین شده نیست. رابعاً نهادهای مدنی، صنفی و مطبوعات مستقل برای شفاف‌سازی عرصه اقتصادی امنیت ندارند و باید هزینه بدهند و در نتیجه از این کار استنکاف می‌کنند. بنابراین حاملان فساد ساختاری بدون نورافشانی مطبوعات و احزاب بر بخش پنهان جامعه به کار خود ادامه می‌دهند و خام‌اندیشانه تصور می‌کنند که در راه خیر مردم فعالیت می‌کنند (برای نمونه نگاه کنید به مصاحبه‌های بابک زنجانی قبل از دستگیری که خود را یک بسیجی اقتصادی می‌دانست). توجه داشته باشید افشای فساد مالی میلیاردی امیرخسروی و بابک زنجانی بیشتر به‌خاطر اتفاقات و اختلاف‌هایی بود که در سال‌های 90 و 91 رخ داد.



معضل چهارم که با معضل اول، دوم و سوم همپوشانی دارد این است که سازوکارهای موردنیاز اقتصادمولد و خدماتی ایران زیر نفوذ مدیریت نیروهایی قرار داردکه برخی شایسته مدیریت اقتصاد مولد و خدماتی نیستند. به بیان دیگرنیروی تولیدکننده واقعی، بخش خصوصی، پیمانکاران و مشاوران متخصص و نیروهایی که خدمات اساسی درحوزه پزشکی، مهندسی و بوروکراتیک ارائه می‌دهند معمولاً تحت نفوذ نیروهایی هستندکه درسلسله مراتب اداری‌شان شایسته‌سالاری رعایت نشده است در بخش غیردولتی با مشکل روبه‌رو است و سرمایه‌های پولی و انسانی‌ایران سال‌هاست که راه خروج و مهاجرت از کشور را درپیش گرفته است و هزینه درآمدهای نفتی برای امورات عمومی باعث می‌شود مردم ایران ضرر فرار سرمایه‌های پولی و انسانی جامعه را به‌طور ملموس حس نکنند- وکشورهایی مثل کانادا مفت مفت پذیرای متخصصین و سرمایه‌داران ایرانی مهاجر هستند.



معضل پنجم این است که جامعه سیاسی ایران هنوز در مرحله گذار به مردمسالاری است و هنوز وارد مرحله تحکیم مردمسالاری نشده است چراکه هنوز سازوکارهای مردم‌سالاری به‌درستی کار نمی‌کند. به‌عنوان نمونه از سوی هسته اصلی قدرت همچنان در برابر روند تمایز حزبی و فعالیت آزاد و رقابتی احزاب مقاومت می‌شود. آنچه امروز در جامعه سیاسی ایران جاری است، رقابت میان تشکل‌های سیاسی (تشکل‌های دو جبهه اصلاح‌طلب و اصولگرا)ست و این تشکل‌ها تا تحزب‌یابی فراگیر و رقابتی راه زیادی در پیش دارند. یا از سوی دولت‌ها هنوز حقوق برابر شهروندی همه‌ ایرانیان پاس داشته نمی‌شود.



این معضل پنجم که به توسعه سیاسی مربوط می‌شود از این نظر اهمیت دارد که در شرایط فعلی معضل توسعه اقتصادی یا فساد ساختاری بدون عملکرد درست مردم‌سالاری و ورود جامعه سیاسی به مرحله تحکیم دموکراسی درمان نمی‌شود.



معضل ششم این است که بخشی از قدرت در برابر حقوق شهروندی و نیز گشایش در جامعه سیاسی و مدنی بر اساس دیدگاه اصلاح‌طلبان مخالفت می‌کند. البته ابزارهای ایجاد گشایش سیاسی فقط در اختیار دولت نیست بلکه بخش‌هایی از آن در اختیار سایر ارکان است.



معضل هفتم به غنی شدن افراط‌گرایی در ایران مربوط می‌شود. در ایران ریشه‌ افراط‌گرایی قبل از اینکه اجتماعی باشد، سیاسی است و به پول نفت، سازمان‌های عظیم دولتی، سوءاستفاده از بوروکراسی متصل است. مهم‌ترین مأموریت داخلی این افراط‌گرایی مقابله با نیروهای اصلاح‌طلب است و این کار را به بهانه دفاع از ارزش‌ها انجام می‌دهند. این نیرو تقریبا کاری به آسیب‌های اجتماعی که در همه اقشار جامعه رو به تشدید است، ندارند.



معضل هشتم این است که جامعه ایران با تراکمی از آسیب‌های اجتماعی روبه‌رو است- مانند بحران اخلاقی درجامعه، فقر، اعتیاد و رشدجرم و جنایت. درایران ده میلیون فقیر در وضعیت نامناسب قرار دارندکه برای امور اساسی و روزانه خود با مشکل روبه‌رو هستند و دربرابر این معضل از وجود یک سازمان رفاه حمایتی و کارآمد برای رسیدگی به اقشار آسیب‌پذیر محرومیم.



معضل نهم به بی تعادلی‌های ناشی ازحرکت «جامعه محذوف» درایران مربوط می‌شود. در شرایطی توزیع نا‌عادلانه جامعه به‌تدریج به دوبخش«جامعه‌ سواره/ بهره‌مند» و «جامعه‌ پیاده/ محذوف» تقسیم می‌شود. در گذشته چون جامعه و جهان رسانه‌ای نبود مسئولان بهتر می‌توانستند جامعه را هدایت کنند. در شرایط فعلی که جهان و جامعه شیشه‌ای شده است صدای جامعه محذوف هم شنیده می‌شود. این محذوفان در هر فرصتی که پیدا کنند واکنش نشان می‌دهند. اما اگر جامعه مدنی در شرایط گشایش باشد جامعه دچار معضل شکل‌گیری‌ جامعه‌ محذوف نمی‌شود.



معضل دهم تخریب محیط زیست در سطح ملی است. آب، خاک، هوا و آرامش (در برابر سروصدا)، گونه‌های گیاهی و جانوری و به‌طور کلی اقلیم ایران در معرض تخریب فزاینده است.



معضل یازدهم به جلوگیری از فعالیت ‌آشکار و مدنی احیاگری و اصلاح‌گری مربوط می‌شود و این مانع‌تراشی در شرایطی که جامعه جوان با معضل اخلاقی، معنا و هویت روبه‌رو است صورت می‌گیرد. به همین دلیل جوانان به حضور در محافل «دلواپسان» تمایلی ندارند.



اگر به ماهیت معضلات یازده‌گانه توجه شود هیچ نیروی اصلاح‌طلبی در جامعه مدنی و هیچ نیروی اعتدالگرایی در دولت نمی‌تواند نسبت به شناسایی علل این معضل بی‌توجه شود. جست‌وجوی راهی برای حل این معضلات بی‌تفاوت باشد. هر نیروی درجامعه ایران اگر نسبت به این معضلات بی‌تفاوت باشد به‌تدریج سرمایه‌ اجتماعی و اخلاقی‌اش را از دست می‌دهد، ازچشم مردم می‌افتد و به سرنوشت نیروهای اصولگرا در سال‌های گذشته دچار می‌شود. متاسفانه درهشت سال گذشته اصولگرایان به جای اینکه به جامعه و حل معضلات آن توجه جدی کنند خود را توجیه‌گر دولت کردند. به همین دلیل اقبال مردم به آنها در شرایط مساعدی قرار ندارد.



نقد اصلاحات یک و دو



1- «اصلاحاتِ یک» ناظر به تجربه نیروهای اصلاح‌طلب دردوره خاتمی 1376-1384 است. «اصلاحاتِ دو» ناظر به تجربه این نیروها در دوره ضداصلاحات احمدی‌نژاد 1384-1392 و «اصلاحاتِ سه» ناظر به تجربه این نیروها در دوره روحانی است که از خرداد 92 آغاز شده است. همان‌طور که اشاره شد، هدف این نوشته بررسی انتقادی اصلاحات یک و دو نیست (برای خواندن موضع نگارنده در این زمینه به جلائی‌پور، 1392: 509-540 و 606-612 مراجعه کنید)، بلکه اشاره به جهت‌گیری‌های اصلاح‌طلبان در اصلاحات سه است. با این‌همه بی‌مناسبت نیست همین‌جا به‌طور گذرا به راهبرد اصلاحات یک و دو اشاره شود. راهبرد محوری که در میان جریان اصلی اصلاح‏طلبان (در دوره خاتمی و پس ازآن) برای هدف تقویت دمکراسی پیگیری می‏شد، راهبرد «حاکمیت و رعایت قانون» از سوی دولت، جامعه مدنی و شهروندان بود. ذیل همین راهبرد بود که پُررونق‏ترین و موثرترین حضور اصلاح‏طلبان در دوره اصلاحات در رخدادهای انتخاباتی ریاست‏‌جمهوری، مجلس و شوراهای شهری، نهادهای مدنی، رسانه‏‌های غیرحکومتی، دانشگاه‌ها و نشریات بود. در همین دوره مخالفانِ افراطیِ اصلاح‌‏طلبان (در سایه سکوت محافظه‌‏کاران و یا اصولگرایان امروزی) با اتکا به امکانات دولت پنهان در برابر مسیر حرکت قانون‏گرایانه اصلاح‏‌طلبان مانع‌‏تراشی کردند و به قول محمد خاتمی هر 9 روز یک بحران آفریدند تا به مردم بفهمانند با روی کارآمدن اصلاح‌‏طلبان چیزی عوض نشده است. به بیان دیگر راهبرد اصلی‌ای که از سوی جریان اصلی اصلاح‌‏طلبان پیگیری شد، راهبرد «حاکمیت قانون» بود نه راهبرد «فشار از پایین و چانه‌‏زنی از بالا». اصلاح‏‌طلبان منعکس‏‌کننده مطالبات بخش مهمی از جامعه بودند ولی فشاری از پایین ایجاد نکردند. جریان اصلی اصلاح‏‌طلب ریشه خود را در حرکت مردمی انقلاب اسلامی می‏دانست.



ویژگی‌های دوره اصلاحات خاتمی



اصلاح‌‏طلبان درطول دوره اصلاحات به‌رغم دریافت شدیدترین ضربه‏‌ها از سوی افراطی‏‌ها غیر از رونق دادنِ اصلاح‏طلبان به نهادهای مدنی، رسانه‌‏های مستقل و پویش‏‌های اجتماعی، خصوصاً جوانان و زنان، دو نمونه‌‏ای که به‌طور آشکارنشان می‏‌داد اصلاح‏‌طلبان با تأسی به راهبرد حاکمیت قانون به سوی اهداف توسعه همه‌جانبه و سیاسی حرکت می‏‌کردند یکی کمک در تدوین سندچشم‌انداز بیست ساله توسعه کشور و تدوین و تصویب برنامه پخته توسعه چهارم جمهوری اسلامی در مجلس ششم بود و دیگری اینکه وقتی در انتخابات مجلس هفتم بیش از دوهزار و پانصد نفر از کاندیداهای اصلاح‌‏طلب امکان حضور پیدا نکردند نمایندگان اصلاح‌‏طلب در مجلس اعتراض کردند. بررسی اینکه راهبرد حاکمیت قانون اصلاح‏‌طلبان دراین دوره چه دستاوردهایی داشت از حوصله این نوشتار خارج است (نگاه کنید به جلائی‌پور،1392 :528-540). در مجموع در هشت سال دوره اصلاحات یک دولت و جامعه با درآمد ارزی حدود دویست و پنجاه میلیارد دلار در جهت توسعه پیشرفت، رشد اقتصادی بالای پنج درصد بود، آگاهی‌ها و فرهنگ سیاسیِ مدنی تقویت شد و موقعیت ایران در جامعه جهانی ارتقا پیدا کرد.



2- در اصلاحات دو راهبرد اصلی جریان‌ها یا تندروی که توانستند در دستگاه دولت دست بالا را بگیرند، فقط جلوگیری از پیشروی اصلاحات در جامعه سیاسی نبود، بلکه حذف اصلاح‌طلبان از دولت و مجلس از یک طرف و به سکوت واداشتن آنها در جامعه مدنی نیز در دستور کار بود. در چنین شرایطی راهبرد اصلی اصلاح‌طلبی «ایستادگی مدنی» بود - یعنی تسلیم برنامه‌های اقتدارگرایانه‌ افراط‌گرایان نشدن. در این دوره اصلاح‌طلبان گذاشتند پرچم اصلاحات و مردم‌سالاری در جامعه مدنی به‌رغم دادن هزینه‌های سنگین به زمین بیفتد. در مجموع در دوره احمدی‌نژاد به‌رغم کسب درآمد هشتصد میلیاردی نفتی و ارزی، جامعه ایران از لحاظ اقتصادی با بحران روبه‌رو شد. تورم به 45 درصد رسید، رشد اقتصادی به منفی 6.8 درصد کاهش یافت، ایران در معرض شدیدترین و کم‌سابقه‌ترین تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفت.





3- پیروزی کاندیدای اصلاح‌طلبان، حسن روحانی، در انتخابات 92 در اوج اطمینان تندروها از پیروزی در این انتخابات شکل گرفت. در شرایطی که تندروها در انتخابات 92 از حامیان ردصلاحیتِ شناسنامه انقلاب، هاشمی، بودند اگر می‌دانستند حسن روحانی رأی می‌آورد از ردصلاحیت او هم حمایت می‌کردند ولی جامعه سیاسی و مردم ایران در روز رأی‌گیری آنها را غافلگیر کردند و با رأی قاطع در دور اول روحانی را به پیروزی رساندند. یکی از علت‌های این غافلگیری و پیروزی، سرمایه اجتماعی و اخلاقی بود که نیروهای اصلاح‌طلب در هشت سال دولت‌های نهم و دهم در میان مردم کسب کردند. افکار عمومی شاهد بودند که به‌رغم ضربات و هزینه‌هایی که افراطیان تندروها بر اصلاح‌طلبان وارد کردند، اولاً آنها با «ایستادگی مدنی» در برابر افراط‌گرایان سر تعظیم فرود نیاوردند، ثانیاً با التزام به روش‌های اصلاحی شخصیت‌ها و تشکل‌های سیاسی اصلاح‌طلبان انسجام خود را یکسال پیش از انتخابات بیشتر کردند و برخلاف انتخابات سال 84 که اصلاح‌طلبان در عمل چهار کاندیدا داشتند و آرای آنها متفرق شد (و احمدی‌نژاد برآمد) فقط از یک کاندیدا - حسن روحانی - حمایت کردند و مردم و خصوصاً جامعه محذوف در میان ناباوری افراط‌گرایان به او رای دادند.



ویژگی‌های اصلاحات سه



حال با توجه به کسب تجربه اصلاح‌طلبان از اصلاحات یک و دو و با عنایت به محدودیت‌های دولت اعتدال در شرایط کنونی به نظر می‌رسد جهت‌گیری نیروهای اصلاح‌طلب در دوره اصلاحات سه در دو زمینه اصلاحات سیاست‌محور و اصلاحات جامعه‌محور به شرح ذیل قابل صورت‌بندی باشد.



الف- اصلاحات سیاست‌محور



1) در اصلاح‌طلبی سیاست‌محور اصلاح‌طلبان می‌کوشند از طریق انتخابات نمایندگانی را به ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شهر بفرستند که دغدغه اصلی آنها کاهش معضلات پیش‌گفته جامعه باشد. انتظار این است که نمایندگان منتخبب اتخاذ و تصویب برنامه‌ها، سیاست‌ها و قوانین عادلانه‌تر راه را برای تخفیف این معضلات هموار کنند. از این‌رو در این نوع اصلاح‌طلبی نقش سیاستِ رسمی و اقدامات دولتِ اصلاح‌گر محوری است.



در سال 92 از میان نامزدهای ریاست‌جمهوری، اصلاح‌طلبان روی کاندیدایی اجماع کردند که ضمن امکان پیروزی در انتخابات، بیشترین نزدیکی را با انتظارات اصلاح‌طلبان داشت. پس از پیروزی روحانی دوباره جهت‌گیری‌های اصلاحی به دولت بازگشته است. زیرا هدف‌گیری‌های چهارگانه دولت روحانی با اولویت‌های اصلاح‌طلبان نزدیکی و همپوشانی دارد. در هدف‌گیری اول حسن روحانی می‌کوشد در سیاست خارجی با اتخاذ سیاست تعاملی به‌جای سیاست تقابلی سایه‌ شوم تحریم‌ها را از بالای سر ایران دور کند و رابطه ایران با کشورهای همسایه و خصوصا با کشورهای صنعتی را به حالت طبیعی برگرداند. در هدف‌گیری دوم روحانی می‌کوشد اقتصاد ایران را از شرایط بحرانی تورم - رکودی خارج سازد و در یک افق کوتاه‌مدت اقتصاد ایران را از رشد منفی 6.8 درصد به رشد مثبت برساند. در هدف‌گیری سوم و چهارم روحانی سعی دارد جامعه را از فضایی دوره هشت ساله ضداصلاحات خارج کند و گشایش فرهنگی و سیاسی را افزایش بدهد. بنابراین اگرچه روحانی خود را به اسم اصلاح‌طلب نمی‌داند اما دولت او رسماً به اصلاح‌طلبی نزدیک است. بنابراین یکی از هدف‌های راهبردی اصلاح‌طلبان در دوره اصلاحات سه دفاع از دولت روحانی در برابر فشارهای فزاینده افراط‌گرایان است.



2) اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی که مجلس نهم زیر نفوذ برخی از تندرورهاست، از دولت روحانی انتظار ندارند که در زمینه‌های فرهنگی و سیاست داخلی اقدامات عاجل و چشمگیر و نهادینه شده را به نمایش بگذارد. زیرا در شرایط فعلی به نظر می‌رسد که برخی نمی‌خواهند در زمینه گشایش‌های فرهنگی و سیاسی همکاری لازم کنند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیر انجمن خرما انتقاد کرد
دولتی‌شدن خرما و عقب‌گرد به یک دهه قبل



دبیر انجمن خرما گفت: خرید تضمینی خرما، صادرات فله‌ای و دولتی شدن آن می‌تواند بازار این محصول را نابود کند و مسئولان باید به جای عقب‌گرد به یک دهه گذشته ستاد توسعه خرما را احیاء کنند.



علی‌اصغری موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: امسال پس از سال‌ها نرخ خرید تضمینی خرما اعلام شد که البته برای واریته‌های مختلف متفاوت است اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اعلام نرخ تضمینی برای خرما، خرید این محصول به صورت تضمینی، صادرات دولتی و فله‌ای آن می‌تواند بازار این محصول را نابود کند.





صادرات فله‌ای یک تن خرما


وی افزود: طی ماه‌های گذشته که دولت نسبت به خرید توافقی خرما از نخل‌دارانی که محصول‌شان پس از یکسال هنوز روی دستشان باقی مانده بود، اقدام کرد آن را به صورت فله‌ای آن هم در بسته‌بندی‌های یک تنی به صورت کاملا غیربهداشتی و کیفیت‌های پایین صادر کرد.



دبیر انجمن خرما ادامه داد: آنقدر خرما روی دست نخل‌داران باقی‌مانده که دولت مجبور شده آن را به عنوان مصارف غیرخوراکی یا به عنوان صادرات برای تبدیل به دیگر محصولات از جمله سرکه و غیره در بسته‌بندی‌های یک تنی صادر کند و هنوز هم خرمای پارسال روی دست کشاورزان مانده است.



موسوی اعلام کرد: دولت به جای ورود به بازار خرما و بازگشت صنعت این محصول به 10 _ 12 سال گذشته ستاد خرمای کشور را که در سال‌های گذشته به ریاست وزیر تجارت برگزار می‌شد را مجددا احیاء کند تا با مشارکت بخش خصوصی و محوریت وزارت جهاد کشاورزی که براساس قانون انتزاع بازار محصولات کشاورزی را برعهده گرفته است بتوانیم بازار خرمای کشور را مجددا احیاء کنیم.



وی گفت: در گذشته خرما به هیچ وجه روی دست نخلداران باقی نمی‌ماند و کشاورزان مجبور نبودند منتظر خرید تضمینی دولت باشند، چرا که صندوق توسعه خرما و ستاد توسعه خرما همواره سیاست‌گذاری‌های مناسبی برای افزایش ارز‌آوری این محصول و تقویت بازار آن اعمال می‌کردند.



دبیر انجمن خرما خاطر نشان کرد: در گذشته‌های دور که بازار خرما وابسته به خرید تضمینی و دولت بود، این محصول کیلویی حدود 250 تومان از کشاورزان خریداری می‌شد و علی‌رغم هزینه‌های نگهداری، بسته‌بندی و غیره پس از چندین ماه آن را کیلویی 240 تومان در دوبی معامله می‌کردند.



موسوی اظهار کرد: نرخ 1100 تومانی که برای خرید تضمینی خرما اعلام شده است حدود 30 سنت بوده که می‌تواند بازار این محصول را نابود کند چرا که دولت مجددا مجبور می‌شود علی‌رغم هزینه‌هایی که برای این محصول می‌کند آن را با قیمتی حدود 10 سنت صادر کند.



دبیر انجمن خرما تاکید کرد: بازار خرما با توجه به تولید مازاد 500 هزار تنی این محصول می‌تواند سالانه حدود یک میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد بنابراین دولت به جای دخالت در بازار این محصول با تشکیل مجدد ستاد توسعه خرما بازار و صنعت این محصول را احیاء کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خط قرمز بانک‌ها دور 25 سال بنگاه‌داری؟!


گسترش سرمایه‌گذاری‌های غیر مولد بانک‌ها و سودآوری ناشی از آن، همچنین قرار گرفتن بخش قابل توجهی از سرمایه پایه آنها بر محور سهام شرکتها، تمایل بانکها برای تطبیق با قوانین شرکت‌داری بانک مرکزی و خروج از بنگاهداری را قابل تامل می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با وجود این‌که سال‌هاست کارشناسان و صاحبنظران بانکی ورود ادامه‌دار بانکها به ایجاد شرکتهای سرمایه گذاری را خطایی بزرگ در **** بانکی و مانعی برای سرمایه گذاری های سالم و مولد دانسته و مورد انتقاد قرار می دهند و حتی گاهی روسای بانک مرکزی در دوران مختلف نیز اهمیت این موضوع را مطرح کرده‌اند؛ اما هیچ گاه به طور جدی در دستور کار بانک مرکزی و گروه نظارتی آن نبود.

شیوع بنگاه‌داری در **** بانکی و پیشروی آن به حدی است که در ماه‌های اخیر بارها از سوی مقامات ارشد کشور مورد تاکید قرار گرفت به طوری که ***** یکی از مشکلات جدی کنونی کشور را بنگاه داری بانک ها برشمرده و به دولت تاکید کردند که این موضوع را بطور جدی پیگیری و حل کند، چراکه بانکها باید در خدمت تولید باشند تا بسیاری از مشکلات حل شود.

"بانک؛ و اما بانک؛ و ما ادراک ما البانک" نیز جمله ای است که رییس جمهور روحانی که انگار از رویه بانکها رضایتی ندارد به زبان آورده و عنوان می کند که اگر ما بتوانیم مشکل بانک‌ها را حل کنیم، ظاهرا مشکل عالم را می‌توانیم حل کنیم!

هنگامی که رییس جمهور از برنامه‌های دولتش برای خروج از رکود سخن می‌گفت گلایه‌ای هم از مقاومت بانک‌ها برای فروش اموال و اینکه اکنون بنگاه دار شده‌اند داشت و تاکید کرد که باید با فروش این اموال و املاک، نقدینگی خود را تقویت کرده و قدرت تسهیلات دهی آنها به بخش های تولیدی افزایش یابد.

وی با ابراز تاسف از بنگاه دار شدن بانک‌ها این را هم یادآوری کرد که آنها بر خلاف اصول بانکداری به کاری غیر از آن رو آورده اند و پول بدست آورده را برای بنگاه خود صرف می‌کنند در حالی که باید از بنگاه‌داری خارج شده و به عنوان یک واسطه پول‌های مردم را که جمع کرده و در قالب تسهیلات با نرخی عادلانه ارائه کنند نه با نرخ‌های کمرشکن.





بانکها فراتر از قانون
اما در حالی کاهش سرمایه درگردش بنگاه های تولیدی در حاضر به یکی از جدی ترین معضلات اقتصاد تبدیل شده و حتی به تعطیلی تعدادی از واحدهای تولیدی و به تبع آن تشدید رکود انجامیده که در سویی دیگر بانکها با وجود در اختیار داشتن حجم بالایی از نقدینگی کشور اعلام می کنند که منابعی برای ارائه تسهیلات به این بخش ندارند که البته حتی در صورت پرداخت تسهیلات سود قابل توجهی به گیرنده تحمیل می شود.

این درحالی ست که بنابر تاکید کارشناسان و حتی آمار بسیار جزئی موجود واضح است که بخشی از ناتوانی **** بانکی در تامین نقدینگی واحدهای تولیدی به سرمایه گذاری بانکها در شرکتهای مربوط به خود بر می گردد چراکه در چنین شرایطی میزان قابل توجهی از منابع آنها به کارخانه و بنگاهای سودآوری که در آن سرمایه گذاری کرده و سهامداران بزرگ آن هستند سرازیر شده و رقم چندانی برای سایر بخش های تولیدی باقی نمی ماند در عین حال با توجه به اینکه بانکها ذاتا واسطه انتقال پول به بنگاه های تولیدی بوده و عمده سرمایه آنها از سپرده گذاری مردم تامین می شود نه تنها از فعالیت های ریسک پذیر منع می شوند بلکه باید بتوانند به عنوان پشتوانه های مالی قدرت وام دهی خود را حفظ کرده و همواره پاسخگوی تقاضای مشتریان خود باشند.

با این وجود در شرایطی که در قوانین بانک مرکزی حد بنگاه دارای بانک ها تعیین و تاکید شده است که سقف سرمایه ‌گذاری بانکها در سهام شرکت ها اعم از موجود و جدید، حداکثر 40 درصد سرمایه پایه هر بانک است تعدادی از بانکها این نسبت را رعایت نکرده اند به طوری که طبق آخرین اعلام معاون نظارتی بانکی مرکزی اکنون متوسط سقف شرکت داری در بین بانکها به حدود 51 درصد می رسد.

تهرانفر این را هم گفته که تا مقطع تیرماه سال جاری بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود حدود 112 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخته‌اند و میزان سرمایه‌گذاری آنها در سهام شرکت‌ها به حدود 245 هزار میلیارد ریال رسیده است.



همه تقصیرات گردن بانکها نیست!


آمارهای اعلامی در حالی به معنای فراتر رفتن تعدادی از بانکها از سقف تعیین شده و افزایش شرکتهای تحت سرمایه گذاری آنها گاهی تا 20 شرکت همچنین دور شدنشان از وظیفه اصلی خود است که معاون نظارت بانک مرکزی معتقد است که بنگاهداری بانکها همیشه به دلخواه آنها نبوده و گاهی شرایط و فضای حاکم نیز آنها را وادار به ایجاد شرکت های سرمایه گذاری کرده است.

وی که پیشینه ورود بانکها به بنگاهداری را از سال 1367 می داند عنوان می کند که در کنار مجوز قوانین برای شرکت داری در موارد هم دولت ها در این مورد بی تاثیر نبوده و گاهی برای رد دیون و یا حتی برگرداندن شرایط به برخی بازارها بانکها را ناچار به خرید سهام شرکتها و یا ایجاد شرکتهای سرمایه گذاری کرده اند.

با این وجود تهرانفر معتقد است که نباید با بنگاهداری بانکها به عنوان مساله ای غیر قابل حل برخورد کرد چراکه می توان به درستی آن را مدیربت کرده و به موضع قانونی آن برگرداند.



سیف پذیرفت و مهلت تعیین کرد
اما سیف-رییس کل بانک مرکزی- نیز که شرکت داری غیر متعارف بانکهای تحت نظارتش را پذیرفته در ماههای اخیر با صدور بخشنامه ای بانکها را به برگرداندن سقف سرمایه گذاری به میزان قانونی فرا خواند و آنها را موظف کرد تا سهام مازاد بر سقف 40 درصد سرمایه پایه سرمایه گذاری شده خود را در سه سال و هر سال به میزان یک سوم به فروش برسانند.

در همین راستا رییس کل بانک مرکزی در هفته اخیر نیز ازمهلت 15 روزه بانک مرکزی به بانکها برای اعلام لیستی از بنگاه های تحت سرمایه گذاریشان خبر داد . مهلتی که در چند روز پیش رو به اتمام خواهد رسید و انتظار می رود که بانک مرکزی برای اطلاع اذهان عمومی از آمار و ارقام شرکت داری بانکها در این مورد شفاف سازی کرده و با ارائه آمار فعلی فرصتی را برای مقایسه شرایط موجود و عملکرد سه سال آینده در خروج بانکها از بنگاه داری فراهم آورد .

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد
خروج از رکود تورمی با کمک صادرات به روسیه



با توجه به اینکه روسیه پس از اختلافات اخیرا با اتحادیه اروپا نیازمندی‌های غذایی خود را در فهرستی بالغ بر 60 محصول به ایران اعلام کرده است، یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت: این بازار جدید با توجه به این‌که میزان صادرات غیر نفتی را افزایش می‌دهد، در خروج از رکود تورمی نقش موثری دارد و می‌تواند قیمت رقابت در بازار ایجاد کند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از دستور اخیر رییس جمهور روسیه مبنی بر ممنوعیت واردات محصولات غذایی از اتحادیه اروپا، ایران به عنوان یکی از کشور‌هایی که می‌تواند تامین‌کننده نیازمندی‌های غذایی کشاورزی روسیه باشد در فهرست مسئولان این کشور قرار گرفت؛ به گونه‌ای که روسیه طی درخواستی بالغ بر 60 قلم مواد غذایی و کشاورزی را به عنوان نیازمندی‌های این کشور از ایران اعلام کرده و در وزارت جهاد کشاورزی نیز ستاد توسعه صادرات روسیه تشکیل شده که نشان‌دهنده استقبال و عزم مسئولان از افزایش صادرات محصولات ایرانی به این کشور است.



در این زمینه فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: روسیه صنعت پیشرفته‌ای نداشته است که بخواهیم معاملاتمان را به این کشور محدود کنیم.



وی افزود: البته این بازار جدید با توجه به این‌که میزان صادرات غیرنفتی را افزایش می‌دهد در خروج از رکود تورمی نقش موثری دارد و می‌تواند قیمت رقابتی در بازار ایجاد کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره‌ صادرات کالا به کشور‌های همسایه اظهار کرد: کشور‌های همسایه بهترین بازار برای صادرات کالا هستند اما می‌بینیم که در کشور‌هایی مثل عراق و افغانستان اجناس چینی از اجناس ما پیشی گرفته‌اند البته در این مورد حمایت دولت‌ها بسیار مهم است.



به گفته مستوفی صادر‌کننده ایرانی ارزش افزوده هشت درصدی پرداخت می‌کند و تنها 1.5 درصد دریافت می‌کند اما در چین و اروپا ارزش افزوده 17 درصد است و نرخ بازگشت سود 13 الی 14 درصد است.



وی اظهار کرد: البته به جز حمایت دولت، صادر‌کنندگان نیز باید کیفیت را بالا ببرند و از صادر کردن کالاهای بی‌کیفیت به منظور کسب سود بیشتر پرهیز کنند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
محجوب: حزب پديده مظلومي است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبيرکل خانه کارگر با بيان اينکه حزب پديده مظلومي در جامعه ماست گفت: حزب به دنبال اين است که قدرت به اهلش برسد.

عليرضا محجوب دبيرکل خانه کارگر و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در مراسم افتتاحيه دوازدهمين اردوي تابستاني حزب مردم‌سالاري، با اشاره به اينکه حزب مردم‌سالاري نشانه‌هاي يک حزب حرفه‌اي را دارد، اظهار داشت: براي هدايت حزب حرفه‌اي علم، تخصص و دانش‌ کافي و لازم حزبي بايد باشد و آقاي دکتر کواکبيان اين مشخصه‌ها را داراست.

وي با بيان اينکه براي دنبال کردن مشارکت سياسي احزاب قدرتمند نياز است، گفت: يکي از آسيب‌هاي مهم سياسي ما وجود احزاب ضعيف بوده است و آنها بيش‌ از آنکه از حزب و استمرار **** حزبي خود دفاع کنند به دنبال کارهاي ديگر بودند.

دبيرکل خانه کارگر با اشاره به مشخصه‌هاي يک حزب حرفه‌اي، افزود: يکي از مشخصه‌هاي يک حزب از ساير نهادها و انجمن‌ها ايدئولوژي است و يک حزب خوب و حرفه‌اي دنباله‌رو يک ايدئولوژي خاص است.

محجوب مشخصه بعدي حزب را دموکراسي حزبي دانست و ادامه داد: دموکراسي ترجمه‌هاي متعددي دارد، اما ترجمه دقيق دموکراسي که در لسان مقام معظم رهبري و آقاي خاتمي شاهد آن هستيم مردم‌سالاري است و هم‌اکنون دنيا در عرصه مردم‌سالاران مي‌باشد توفيق مردم‌سالاري ديني را بدون احزاب سياسي پاي‌بند در اين مسير دلخواه را نمي‌توان پيدا کرد.

وي گفت: مردم‌سالاري به يک رفتار حزبي‌، سياسي و حکومت‌داري نيازمند است و بدون شک محل تمرين و آمادگي براي تحقق مردم‌سالاري احزاب است.

دبيرکل خانه کارگر با تمجيد از عملکرد حزب مردم‌سالاري، ادامه داد: جلسات متعدد و مکرر اين حزب و فعاليت مستمر در عرصه سياسي شاهد آشکاري بر پايبندي حزب مردم‌سالاري براي ترويج مردم‌سالاري است.

محجوب به بررسي نوع نگاه به قدرت در عرصه سياسي پرداخت و افزود: برخي به قدرت به ديد بد نگاه مي‌کنند. اين در حالي است که بستگي دارد قدرت دست چه افرادي باشد؛ يک عده‌اي که در جامعه عادت دارند موج‌سواري کنند و بر همه مباني قدرت حمله مي‌کنند و اين را ترويج مي‌کنند که رفتن به سمت قدرت امري مذموم است. اين در حالي است که به طور نمونه ما در سال 57 انقلاب کرديم که قدرت را از نااهل بگيريم و به اهل بدهيم. حزب به دنبال اين است که قدرت به اهلش برسد.

وي با اشاره به آيات قرآن کريم در سوره انبياء، گفت: قدرت بايد به دست صالحين سپرده شود. براي اين کار افراد بايد از جواني در داخل احزاب فعاليت کنند و آماده شوند تا صلاحيت به دست آوردن قدرت را کسب کنند. ظلم بزرگي در حق مردم است که کسي اگر تخصصي نداشته باشد و در جايگاه قدرت قرار بگيرد. اين بدترين برخورد با قدرت است. مي‌خواهند به اصلاحات حمله کنند که به اصلاح هم حمله مي‌کنند. اين در حالي است که امام‌حسين(ع) هم قيام عاشورا براي اصلاح امور جامعه برپا کرد.

دبيرکل خانه کارگر با بيان اينکه يکي از مهم‌ترين وظايف احزاب سياسي به طور عام تلاش براي اصلاح است، اظهار داشت: حزب پديده مظلوم ما است که گاه حتي برخي آن را محکوم مي‌کنند لذا نمي‌گويم آن را مقدس بشماريم ولي حداقل به آن احترام گذاشته شود. همان‌طور که در اصل 26 قانون اساسي آزادي‌ها محترم شمرده شده است.

محجوب ادامه داد: حتي در قانون تجارت هم براي مالکان شرکت‌ها ارزش قائل شده است که مي‌طلبد براي فکر و انديشه حزبي احترام قائل باشيم تا احزاب پا بگيرد.

وي به ويژگي‌هاي حزب مردم‌سالاري پرداخت و گفت: حرکت حزب مردم‌سالاري پيش برنده و نمونه يک حزب حرفه‌اي است که براي بهبود زندگي مردم تلاش مي‌کند. اميدوارم اين حرکت به خوبي کما في السابق جريان داشته باشد.

دبيرکل خانه کارگر در پايان گفت: من همواره با خوش‌بيني به فعاليت‌هاي حزب مردم‌سالاري نگاه مي‌کنم، چرا که معتقدم اين حزب محل تربيت‌طلاب **** حزبي است. در طول مدت فعاليت‌ حزب مردم‌سالاري نديده‌ام به احزاب ديگر بي‌احترامي شود. اين يک ارزش است و نشان مي‌دهد اين حزب در مسير حرفه‌اي‌گري قدم بر مي‌دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با فارس:
تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی با تسعیر نرخ ارز غیرقانونی است/ بدهی دولت همان ۷۴ هزار میلیارد است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی از ۷۴ هزار میلیارد به ۴۰ هزار میلیارد با تسعیر نرخ ارز غیرقانونی است، گفت: بدهی دولت همان ۷۴ هزار میلیارد تومان باقی خواهد ماند.


13920612000084_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اواخر دولت دهم، هیئت وزیران مصوبه جنجالی را گذراند و تصمیم گرفت از محل تسعیر نرخ ارز، بدهی‌های دولت به بانک مرکزی را تسویه کند اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، مسئولان این دولت با این مصوبه را سیاسی و غیرقانونی اعلام کردند.

    البته در این میان مجلس نیز دست به کار شده بود و طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن تسعیر نرخ ارز غیرقانونی اعلام شد به همین دلیل عملاً مصوبه دولت دهم ابطال شد، اما پس از گذشت یکسال از عمر دولت یازدهم، مسئولان این دولت در لایحه‌ای که برای خروج از غیر تورمی از رکورد تقدیم مجلس کردند، تصمیم گرفتند موضوع تسویه بدهی دولت با تسعیر نرخ ارز از 74 هزار میلیارد تومان را به 40 هزار میلیارد تومان تعدیل کنند.

    ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیراً در گفت‌وگویی ضمن تأکید بر اینکه رقم واقعی بدهی دولت حدود 40 هزار میلیارد تومان است، گفته بود:‌ پیش‌بینی شده که اگر مجلس بند مربوط به این موضوع را در لایحه رفع موانع تولید تصویب کند، این مبلغ برای اصلاح ساختار **** بانکی و تسویه بدهی دولت به **** بانکی و بانک مرکزی به کار گرفته شود.

    وی همچنین در پاسخ به اینکه این سؤال که مصوبه 40 هزار میلیارد تومانی دولت یازدهم چه تفاوتی با مصوبه 74 هزار میلیارد تومانی دولت دهم دارد و چرا در آن زمان دولت یازدهم مخالفت کرد، گفته بود «من در این باره صحبت نمی‌کنم!»

    در همین زمینه، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به این مصوبه دولت یازدهم، تأکید کرد: این مصوبه به صورت لایحه تقدیم مجلس شده است، ولی مجلس درباره تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی از طریق تسعیر نرخ ارز همان را اقدامی انجام خواهد داد که در دولت دهم انجام داد.

    وی افزود: بیش از 10 روز است که دولت لایحه مربوط به این مصوبه را تقدیم مجلس کرده، ولی این مصوبه دولت برای تسعیر نرخ ارز، مصوبه‌ای نیست که از فردا اجرایی شود.

    این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیح داد: مجلس این لایحه را بررسی و اظهار نظر خواهد کرد و همان دیدگاه و نظری که قبلاً در زمان دولت دهم داشته را خواهد داشت.

    وی با بیان اینکه این مصوبه دولت یازدهم حرف تازه‌ای نیست و مجلس هم موضع جدیدی ندارد، تصریح کرد: تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی از 74 هزار میلیارد تومان به 40 هزار میلیارد تومان از طریق تسعیر نرخ ارز غیرقانونی است و بدهی دولت به بانک مرکزی همچنان همان رقم 74 هزار میلیارد تومان باقی خواهد ماند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با حضور وزیر راه انجام شد
افتتاح ایستگاه راه‌آهن رُشتخوار‌/ یک گام به جلو برای اتصال ریلی ایران به افغانستان
ایستگاه راه‌آهن رشتخوار به عنوان یکی از توقف‌گاه‌های مسیر اتصال ریلی ایران به کشور افغانستان، امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان محلی افتتاح شد.


13930613000163_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ایستگاه راه‌آهن رُشتخوار در قطعه یک محور سنگان - تربت حیدریه‌، یکی از توقفگاه‌های مسیر اتصال ریلی ایران به کشور افغانستان است.

    با تکمیل و بهره‌برداری از خط ریلی مشهد به هرات امکان حمل‌ و‌ نقل و ترانزیت کالا و بار به افغانستان و در ادامه به کشورهای شرق آسیا فراهم می‌شود.

    راه‌آهن تربت حیدریه - خواف - هرات از راه‌آهن بافق - مشهد در شهرستان تربت حیدریه منفک شده و اتصال افغانستان به شبکه ریلی ایران به آب‌های آزاد خلیج فارس را فراهم می‌کند.

    این مسیر از شهر مقدس مشهد در استان خراسان رضوی آغاز و با عبور از شهرهای تربت حیدریه، رشتخوار، خواف و سپس معدن سنگان به شهر هرات در کشور افغانستان متصل می‌شود.

    این توقفگاه در فاصله تقریبی 200 کیلومتری از شهر مقدس مشهد برای بهره‌مندی هم‌وطنان‌ به ویژه ساکنان شهرستان رشتخوار از شبکه حمل‌ و نقل ریلی کشور احداث شده است.

    مساحت کل ساختمان این توقفگاه 730 متر مربع، محوطه‌سازی آن 12 هزار مترمربع است که با هزینه 60 میلیارد ریال ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد
عقب‌ماندگی ۵۶ درصدی رشد اقتصادی در ۸ سال گذشته نسبت به برنامه/ سرمایه‌های خرد به بخش تعاون برود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در ۸ سال گذشته عقب ماندگی ۵۶ درصدی از هدف رشد اقتصادی برنامه چشم انداز اتفاق افتاده است.


13930311000331_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی ربیعی امروز در نهمین جشنواره تعاونی‌های برتر با بیان اینکه اولین مشکل تعاون بحث ایدئولوژیک است، گفت: بسیاری از افراد تعاون را در کنار اقتصاد آزاد مزاحم می‌دانند و می‌گویند این ناشی از تفکر سوسیالیستی اول انقلاب بوده است.

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 1994 میلادی 3 میلیارد انسان در دنیا به واسطه تعاونی زندگی‌شان امن‌تر شده است، البته ارزش اقتصادی این بخش مهم نیست و آنچه اهمیت دارد، ارزش اجتماعی آن است.

    وی با بیان اینکه در فرانسه 21 هزار تعاونی وجود دارد و 3.5 درصد جمعیت فعال آنها در این بخش است، گفت: 13 درصد اقتصاد فرانسه ناشی از درآمد تعاونی‌ها است.

    به گفته ربیعی طبق گزارش انجمن ملی کسب و کار آمریکا در این کشور 30 هزار تعاونی توانسته 2 میلیون شغل ایجاد کند، بنابراین تعاونی‌ها در اقتصاد آزاد هم جایگاه ویژه‌ای دارند.

    ربیعی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد، در دنیا 32 درصد تعاونی‌ها در بخش کشاورزی، 25 درصد در صنعت بیمه، 9 درصد در بخش صنعت و 6 درصد در بانکداری و خدمات مالی مشغول فعالیت هستند.

    وزیر تعاون با بیان اینکه در 8 سال گذشته باید 64 درصد رشد اقتصادی می‌داشتم، اما در عمل در این 8 سال 56 درصد کاهش رشد داشتیم، بنابراین چگونه انتظار داریم که در بستر این اقتصاد بخش تعاون 25 درصد رشد کند.

    وی گفت: یکی از برنامه‌های ما در بخش تعاون تقویت کیفی و بالا بردن عملکرد تعاونی‌ها است، البته نیاز این بخش اصلاح از درون است.

    وی بیان داشت: در بخش تعاون، تشکل‌‌ها نارسایی دارند و ارتباطات عمودی و افقی درون‌بخشی ضعیف است و فقدان دانش و تحقیق وجود دارد و باید مشارکت بیشتری از مردم را داشته باشیم.

    ربیعی با بیان اینکه هیچ برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری‌های خرد مردم در اقتصاد ملی نداشته‌ایم، ادامه داد: بنابراین باید به این سمت حرکت کنیم و متأسفانه سهام عدالت هم که می‌تواند اقتصاد شهرها را متحول کند در مسیر درستی قرار نگرفت.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور در گفت‌وگو با فارس:
تاجران ترک در روسیه چادر زده‌اند؛‌ مسئولان برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه تعلل می‌کنند
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور گفت: در حالیکه ۱۵۰ تاجر اصلی ترک‌ها از ۴ ـ ۳ هفته پیش در روسیه چادر زده و برای صادرات به این کشور رایزنی می‌کنند، مسئولان ما هنوز در حال تصمیم‌گیری و تعلل در این ارتباط هستند.


13910817000520_PhotoA.jpg


  • ارسلان قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اعلام این خبر اظهار داشت: بازار شیلات روسیه بنا به آمار سازمان توسعه جهانی 3 میلیارد دلار ظرفیت دارد و پیش‌بینی این است در صورتیکه زیرساختهای مناسبی وجود داشته باشد در بخش شیلات حداکثر 5 هزار تن میگو، 30 هزار تن انواع ماهی به شکل‌های مختلف و حدود 10 میلیون قوطی کنسرو ماهی صادرات به این کشور وجود داشته باشد.

    مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور به ارزش ریالی این میزان صادرات اشاره نکرد اما گفت: این میزان صادرات کمتر از 10 درصد بازارهای شیلاتی روسیه را تشکیل می‌دهد اما اگر شرایط زیرساختی فراهم شود این میزان در سال آینده به 30 درصد خواهد رسید.

    وی در خصوص چگونگی افزایش میزان صادرات گفت: امکان افزایش تولید آبزیان وجود دارد و اگر تولیدکنندگان اطمینانی از دوام صادرات و ثبات شرایط و تأمین زیرساختها داشته باشند تولید را افزایش خواهند داد.



    *زیرساخت‌هایی که برای صادرات به روسیه باید فراهم شود

    وی در پاسخ به سوال فارس که منظور شما از زیرساختها چیست؟ گفت: نخست اینکه یکی از بنادر شمال کشور مجهز به کانتینرهای یخچال‌دار شود و دوم اینکه موافقت‌نامه دو کشور ایران و روسیه در زمینه قرنطینه دامی به زودی امضاء شود.

    قاسمی در ادامه زیرساختهای مورد نیاز برای صادرات به روسیه افزود: در این راستا باید ساز و کاری برای نقل و انتقال پول پیدا شود همچنین دولتمردان و سیستم بانکی سرمایه در گردش تولیدکنندگان را با کمترین بروکراسی تأمین کنند، از سوی دیگر صندوق ضمانت صادرات ایران نقش پررنگی در تأمین نیاز صادرکنندگان ایفا کند.

    قاسمی در پاسخ به اینکه آیا اقبال و چراغ سبزی هم از سوی روسیه برای واردات محصولات کشاورزی و شیلاتی وجود داشته است، گفت: در زمینه محصولات شیلاتی مشکلی از نظر کیفیت وجود ندارد و حتی سال گذشته محصول میگوی ایران به کشورهای اروپایی صادر شد.

    به گزارش فارس، نخستین چراغ سبز به واردات محصولات کشاورزی از ایران بعد از اعمال تحریم‌ها، از سوی پوتین رئیس جمهور روسیه داده شد اما یک هفته بعد وزیر کشاورزی این کشور با بیان اینکه محصولات کشاورزی ایران مشکلاتی در زمینه بسته‌بندی دارد با مسئولان ترکیه رایزنی کرد.



    *140 تاجر ترک در حال رایزنی با روس‌ها/مسئولان ما هنوز شش و بش می‌کنند

    مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور با بیان اینکه تولید ایران مشکلی برای صادرات ندارد، خطاب به دولتمردان گفت: در حالیکه ترک‌ها 3 تا 4 هفته پیش 140 تا 150 اصلی خود را به روسیه فرستاده‌اند و آنجا چادر زده و رایزنی می‌کنند مسئولان ما هنوز در حال تصمیم‌گیری و تعلل هستند.

    وی افزود: دولتمردان ایران باید از این فرصت بدست آمده حداکثر استفاده را بکنند و از 3 تجربه تلخ در زمینه بازارهای صادراتی عراق، افغانستان و کشورهای مشترک‌المنافع درس بگیرند.

    قاسمی گفت: تجارت با روسیه نباید براساس نگاه کاسب‌کارانه و منافع کوتاه مدت باشد، بد نیست دولتمردان حتی در این بازار انحصار برای صادرکنندگان ایجاد کنند تا آنها کالاهای کیفی بفرستند و اجازه ندهند تا برخی تجار با مذاکرات خارج از چارچوب بازار و قیمت را خراب کنند.

    وی ادامه داد: هرگونه مذاکرات خارج از روال به خوشنام بودن محصول ایران لطمه می زند بنابراین باید کنترل و نظارت را به این صادرات بیشتر کنند.

    وی در پاسخ به اینکه آیا کمیته‌ای برای صادرات به روسیه تشکیل شده است، گفت: تا آنجا که اطلاع دارم دو جلسه نشست درخصوص صادرات آبزیان در وزارت جهاد و 3 جلسه هم در سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل شده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
آغاز تولید روزانه ۱۵ هزار بشکه‌ای عراق و بی‌نصیبی ایران از میدان مشترک «بدر»
گازپروم روسیه در حالی تولید روزانه ۱۵ هزار بشکه نفت از میدان مشترک نفتی بدر عراق را آغاز کرده است که ایران تاکنون از این میدان مشترک برداشت نکرده است.


13930327000349_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس شرکت گاز پروم روسیه از تولید نفت از میدان بدر عراق خبرداد و گفت: اولین محموله نفت این میدان از طریق خط لوله به پایانه صادراتی بصره منتقل شده است.

    شرکت گاز پروم روسیه تصریح کرده است در شرایط فعلی روانه 15 هزار بشکه نفت از این میدان تولید و به خط صادراتی منتقل می شود که تا پایان سال 2014 تولید نفت از میدان بدر افزایش خواهد یافت.

    به گزارش فارس شرکت گاز پروم روسیه اواخر سال 2013 میلادی اعلام کرده بود تولید شرکت گاز پروم از میدان نفتی بدر عراق به دلایل نگرانی امنیتی و مشکلات حمل و نقل ترکیبی تا سال 2014 به تعویق افتاده است.

    این شرکت همچنین در گزارش خود آورده بود راه‌اندازی این میدان نفتی به دلیل مسایل امنیتی و ایمنی نیروهای کار با تاخیر مواجه شده است.

    در سال 2009 شرکت گاز پروم روسیه با انجام یک سری آزمایشات اکتشافی و عملیات لرزه نگاری میزان نفت موجود در این میدان را بیش از 2 میلیارد بشکه بیش بینی کرده بود. سپس دولت عراق با انجام مزایده ای که در آن شرکت های مختلف شرکت داشتند، حفاری و بهره برداری از این میدان بزرگ نفتی را به کنسرسیومی از شرکت گاز پروم روسیه (40 درصد)، کوگاز کره جنوبی (30 درصد)، پتروناس مالزی (20 درصد)، و شرکت نفت ترکیه( 10 درصد) واگذار نمود.

    قرارداد این کنسرسیوم با شرکت ملی نفت عراق 20 ساله است و بعد از آن در صورت رضایت طرفین این قرار داد تا 5 سال دیگر تمدید خواهد شد.

    بر اساس توافقات اولیه در مرحله اول برداشت نفت از این میدان روزانه 15 هزار بشکه در روز بوده و سپس تا سقف برداشت روزانه 170 هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد.

    این میدان نفتی در استان «واسط» عراق قرار دارد و بعد از میدان نفتی الاحداب دومین میدان نفتی این استان است. میدان «الاحداب» نیز توسط شرکت ملی نفت چین کارهای بهره برداری و تولید آن انجام می شود و در صورت فعالیت حداکثری این دو میدان، عراق روزانه از این استان 275هزار بشکه نفت در روز تولید خواهد کرد؛ هر چند که شرکت چینی به قدرت شرکت گاز پروم نیست و فعالیت ها در آن میدان با سرعت کند تری انجام می شود. به گفته مقامات عراقی به غیر از این دو میدان در استان واسط میادین نفتی دیگری نیز وجود دارد که دولت ترجیح می دهد که فعلا تمام قدرت خود را در بهره برداری از این دو میدان متمرکز کند.

    وضعیت این میدان نفتی برای ایرانی ها نیز مهم است از آن جهت که این میدان یکی از میادین مشترک نفتی ایران و عراق بوده و تا کنون کشورمان موفق بهره‌برداری و برداشت از این میدان مشترک نشده است.

    مطابق اطلاعات سایت رسمی وزارت نفت عراق مقدار سرمایه گذاری انجام شده در این قرارداد 5 میلیارد دلار بوده است و این کنسرسیوم موظف است که برای تامین نیروهای انسانی خود تا 80 درصد اعم از کارگران و کارشناسان از نیروهای عراقی استفاده کنند. اما این قرار داد که با سرعت زیادی در حال پیش روی بود به ناگاه در نوامبر سال گذشته از سوی شرکت گاز پروم روسیه متوقف شد. در بیانه این شرکت علت توقف این پروژه نگرانی امنیتی و مشکلات حمل و نقل ترکیبی اعلام شده بود.

    این شرکت همچنین در گزارش خود تاکید کرده بود که راه اندازی این میدان نفتی برای ماه دسامبر برنامه ریزی شده بود که به علت عمل نکردن پیمانکاران به تعهدات خود و مسایل مربوط به امنیت و ایمنی نیروهای کار این پروژه فعلا با تاخیر ادامه پیدا می کند. همچنین تاخیر در همکاری گمرگی نیروهای عراقی و آزاد نبودن محموله نفتی شرکت ها در گمرگ از دیگر دلایل به تاخیر افتادن تولید نفت در این منطقه از عراق است. تا اینکه روز گذشته «خبرگزاری العربیه» خبر از شروع به کار مجدد این کمپانی نفتی در میدان بدر داد.

    به گفته وادیم یاکلوفیلیف معاون مدیر عامل شرکت گاز پروم با توجه با توقف فعالیت ها در این میدان نفتی اما آینده روشنی در انتظار این میدان بزرگ نفتی است. وی در ادامه از برداشت نفت از چاه BD4 با ظرفیت روزانه 7 هزار بشکه در روز خبر داد. یاکلوفیف افزود هدف این شرکت این است که تا سال 2017 میزان برداشت از این میدان نفتی به 170 هزار بشکه در روز برسد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نهاوندیان عنوان کرد
رشد اقتصادی ۲ درصدی در ۴ ماه نخست امسال/ امیدواریم تورم تا دو سال آینده یک رقمی شود
مشاور رئیس‌جمهور با بیان اینکه گزارش‌ها حاکی از تحقق رشد بالای ۲ درصد اقتصاد در ۴ ماه نخست امسال است، گفت: امیدواریم تا ۲ سال آینده نرخ تورم یک رقمی شده و ثبات در اقتصاد ایجاد شود.

13920619000360_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد نهاوندیان امروز در جشنواره تعاونی‌های برتر اظهار داشت: اصلی‌ترین موضوع در مورد نقش تعاون این است که در عین اینکه عملکرد اقتصادی دارد، به سایر جنبه‌های اجتماعی اقتصاد بی‌توجه نیست، یعنی به جای اینکه بگوید باید تولید اقتصادی داشته باشیم و پس از آن باز توزیع درآمدها انجام شود، برعکس نگاهش این است که باید در جریان و فرآیند تولید ملاحظات اجتماعی داشت و از این جهت بخش تعاون مزیت و پیشگامی دارد.

    مشاور رئیس‌جمهور اظهار داشت: به همین جهت توقع از بخش تعاونی بر تأکید عملی بر این نکته بیشتر است که بیشترین مشارکت را تأمین کند و خلاف توقع است که از عنوان تعاونی به عنوان بهانه رانت استفاده شود و واقعیت مشارکت اجتماعی وجود نداشته باشد.

    وی گفت: تجربه تعاونی‌های سهام عدالت این بود که آنها در پاسخ به این سؤال که میزان مشارکت مردم یعنی صاحبان سهام کجاست، پاسخ قانع‌کننده‌ای از عملکرد گذشته دریافت نکردیم و توقع این است که در تعاونی‌ها تجلی مشارکت اجتماعی و روح تعاون را بیشتر ببینیم.

    مسئول دفتر ریاست جمهوری با بیان اینکه جهت‌گیری اصلی دولت تبلور مشارکت اجتماعی در ابعاد مختلف است، گفت: تعاونی‌ها اگر بتوانند روحیه مشارکت را در فرآیند تصمیم‌گیری ایجاد کنند، آن وقت نقش خود را در جبران کاستی‌ها ایفا کرده‌اند.

    نهاوندیان گفت: دولت با یک حرکت یک ساله و تصمیم درست اقتصادی تورم را مهار کرد و این روند نزولی مرتبا ادامه دارد و امیدواریم ظرف دو سال آینده به تورم یک رقمی برسیم، تا ثبات لازم در اقتصاد کلان ایجاد شود.

    وی اضافه کرد: پس از یک سال توفیق در مهار تورم، خروج غیرتورمی در دستور کار قرار گرفت و برآورد 4 ماهه نخست امسال هم نشان می‌دهد که نرخ رشد بالای 2 درصد در اقتصاد ایران درحال تحقق است و تا پایان سال هم بهتر می‌شود.

    وی بیان داشت: تصمیم خروج غیرتورمی از رکود باید در همه جامعه اقتصادی گرفته شود و تعاونی‌ها می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند.

    نهاوندیان گفت: در حال حاضر همه عوامل تولید در حال فعالیت با کمتر از ظرفیت واقعی هستند، یعنی بازار کارگر بیکار و امکان صادراتی فراوان در کشور وجود دارد و فقط نگاه مثبت به آینده نیاز است.

    مشاور رئیس‌جمهور تأکید کرد: درون بخش تعاون باید اقدامات لازم برای بهم پیوستگی واقعی در تشکل‌های تعاونی و تقویت اتاق تعاون و تکیه آن به درون خودش ایجاد شود و همکاری بین بخش خصوصی و تعاونی از راه‌های توسعه این بخش است.

    وی لازمه توانمندی بخش تعاون را توانمندسازی اعضای آن دانست و گفت: دولت به طور جدی عزم حمایت از فرآیند انتقال تصدی از بخش دولتی و غیردولتی را دارد و دولت وظیفه خود می‌داند که توانمندسازی در بخش تعاون شکل بگیرد خصوصا در تعاونی‌های دانش‌بنیان که بر سرمایه انسانی و نوآوری تأکید دارند، این حمایت مضاعف خواهد بود.

    به گزارش فارس، در ادامه این مراسم با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مشاور رئیس‌جمهور از تعاونی‌های برتر ملی تقدیر شد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل **** های پرداخت بانک مرکزی اعلام کرد
برنامه‌ ساماندهی کارمزدهای پرداخت‌ الکترونیک/ گرفتاری شبکه با شارژهای هزار تومانی/ خلق پول 3تا5هزار میلیاردی بانک‌ها در تسویه آنی
مدیرکل **** های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های این بانک برای ساماندهی کارمزد‌های بانکی، اثرات منفی حذف کارمزد‌های پرداخت را تشریح کرد و گفت: تسویه آنی موجب خلق پول 3 تا 5 هزار میلیارد تومانی شد.

13920413000522_PhotoA.jpg


  • ناصر حکیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه باید عادت نادرست استفاده رایگان از خدمات پرداخت و بانکداری الکترونیکی را تصحیح کنیم تا محیط این کسب و کار تابع قواعد اقتصادی شود و از فضای گلخانه ای بیرون بیاید،‌ اظهارداشت: اولین قدم در این مسیر پرداخت کارمزد از سوی کاربر نهایی است بنا بر این در آینده مردم و پذیرندگان، کارمزد استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی را می‌پردازند.

    وی افزود: قواعد کسب و کار در حوزه پرداخت الکترونیکی حکم می‌کند هر جا سرویس بین بانکی ارائه شود، کارمزد هم دریافت شود؛ به طور طبیعی در کشور ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم و به همین منظور از خرداد ماه به تراکنش مانده‌گیری بین بانکی کارمزد تعلق می‌گیرد و کاربر باید مبلغی را در ازای استفاده از این سرویس پرداخت کند.

    مدیرکل ****‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه این قاعده را در چند فاز عملیاتی کنیم، گفت: در فاز اول دریافت تراکنش از مانده‌گیری عملیاتی شد و در مرحله دوم دریافت کارمزد از خرید شارژ عملیاتی می‌‌شود و در فاز سوم هم ممکن است به سراغ پرداخت قبوض و حتی برداشت نقدی برویم.

    وی در پاسخ به این سوال که مبنای تعیین این کارمزدها چیست، اظهارداشت: کارمزدی که دریافت می‌شود بر اساس قیمت تمام شده این سرویس‌ها در شبکه بانکی است و رقمی بیشتر از آن دریافت نخواهد شد؛ تنها اتفاقی که می‌افتد، تغییر پرداخت کننده نهایی از بانک به کاربر یا همان ذینفع نهایی است.

    حکیمی در واکنش به برخی انتقادها که تعیین کارمزد برای کاربر نهایی را موجب کاهش استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی ارزیابی می‌کنند، گفت: این آزادی عمل برای مشتری وجود دارد که به جای استفاده از خدمات بین بانکی، از خدمات درون بانکی استفاده کند تا کارمزدی پرداخت نکند یا به جای استفاده از خودپرداز، از تلفن بانک برای مانده‌گیری و پرداخت قبوض استفاده کند.

    وی افزود: به این ترتیب ترافیک شبکه بین بانکی کاهش می‌یابد و در نهایت به سود کشور است زیرا در هر تراکنش بین بانکی حداقل سه عامل بانک‌های صادرکننده و پذیرنده کارت و سوئیچ شتاب درگیر می‌شوند تا یک تراکنش کم ارزش انجام شود.

    *شبکه بانکی کشور گرفتار تراکنش‌های هزار تومانی فروش شارژ تلفن همراه

    حکیمی ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر تراکنش‌های خرید شارژ تلفن های همراه، بخش قابل توجهی از ترافیک آنلاین شبکه بانکی کشور را به خود اختصاص داده‌اند در حالی که ارزش این تراکنش‌ها عمدتا بین یک هزار تا دو هزار تومان است؛ در اغلب کشور‌ها شبکه بانکی خود را درگیر تراکنش‌های 30 سنتی نمی‌کنند بلکه برای ارائه این سرویس روش‌های جایگزین درنظر گرفته اند.

    مدیرکل اداره **** های پرداخت بانک مرکزی گفت: همه ما باید در لایه های مختلف به این درک برسیم که خدمات بانکی گران قیمت است و نباید این خدمات گران را صرف تراکنش‌های کم ارزش کرد؛ منطقی نیست برای خرید شارژ 1000 یا 2000 تومانی شبکه و سیستم بانکی درگیر شود به حدی که در ایام شلوغ هم نتوانیم جوابگوی مشتریان باشیم.

    به گفته وی سرمایه‌گذاری چند 10 میلیاردی برای ارتقای زیرساخت‌ها نباید صرف فروش کارت شارژ هزار تومانی شود و باید راه‌حل‌های ارزان قیمت دیگری برای این قبیل تراکنش‌ها تعریف شود.

    *هجوم فیل‌ها به زمین بازی خرگوش‌ها

    حکیمی همچنین به موضوع تغییر فرایند دریافت کارمزدها پرداخت و با اشاره به افزایش تراکنش‌های بین بانکی در شتاب از 1.5 میلیون به 100 میلیون تراکنش، گفت: همین افزایش و کارمزدهایی که بانک‌ها باید بابت این تراکنش ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به پی اس پی‌ها بپردازند، صورت‌های مالی بانک‌ها را تحت الشعاع قرار داده و به همین دلیل بانک ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید رقابت‌های ناسالم و غیر منطقی را کنار گذاشته و به سمت اتفاق نظر برای دریافت کارمزد از کاربران نهایی حرکت کنند.

    وی افزود: واقعیت این است که در دهه گذشته استفاده از خدمات بانکداری و پرداخت الکترونیکی برای مردم رایگان بوده و همین مسئله تغییر عادت عمومی را دشوار کرده است با این حال اما گریز و چاره‌ای جز این تغییر رفتار نیست؛ همه ما باید بپذیریم که هزینه خدماتی که دریافت می‌کنیم، بپردازیم.

    حکیمی با انتقاد از برخی تصمیمات نادرست بانک‌ها در سال های اخیر در مورد کارمزدها گفت: بانک‌ها نیز باید به قواعد فضای کسب و کار پایبند باشند چرا که در غیر این صورت شاهد پدیده شکست بازار خواهیم بود و این اتفاق متأسفانه در گذشته افتاده رخ داده است.

    وی تصریح کرد: برخی بانک‌ها با این توجیه که استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی را رواج دهند، کارمزدهایی که در ابتدا برای کاربران تعیین شده بود را حذف و پرداخت هزینه آن را خودشان متقبل شدند؛ به عنوان مثال در ابتدای ورود دستگاه‌های کارت‌خوان فروشگاهی یا همان پوزها، بانک پارسیان که نخستین توزیع کننده این دستگاه‌ها بود، کارمزدها نسبتا بالایی برای پذیرنده‌ها تعیین کرده بود و با فاصله دو ماهه نیز مبالغ را به حساب دارندگان کارت‌خوان ها واریز می‌کرد.

    مدیرکل ****‌های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به استقبال از خدمات الکترونیکی بانک‌ها، گفت: طبیعتا سایر بانک‌ها نیز با مشاهده اقبال عمومی به این خدمت، وارد این حوزه شدند اما اتفاقی که افتاد اصطلاحا ورود فیل‌ها به زمین بازی خرگوش‌ها بود؛ بانک‌های بزرگ دولتی با شبکه شعب و حساب‌های متعدد وارد این حوزه شدند و با استفاده از پشتوانه دولتی و عدم ضرورت پاسخگویی به سهامداران و ... کارمزدها را کاهش و به تدریج حذف کردند.

    وی افزود: به عنوان نمونه زمانی که بانک ملی شروع به واگذاری پوز کرد، مدعی بود من نیاز به کارمزد ندارم و با وجود فشار زیادی که بانک مرکزی بر الزامی بودن اخذ کارمزد وارد کرد، بانک ملی کارمزدها را صفر کرد. سایر بانک‌ها هم به تبعیت از آن در بازار رقابتی ایجاد شده، کارمزد را حذف کردند.

    *تسویه آنی؛ قدم دوم بانک‌های بزرگ در تخریب بازار رقابت

    حکیمی در ادامه به ماجرای توقف واریز آنی پرداخت و گفت: دو مدل در بحث پوزها وجود داشت؛ اول این که بانک‌ها این دستگاه ها را رایگان در اختیار واحدهای تجاری قرار داده و کارمزد تراکنش را دریافت کنند؛ یا اینکه هزینه خود دستگاه را بگیرند و در مقابل سرویس را رایگان ارائه دهند اما بانک‌ها هیچ یک از این مدل‌ها را رعایت نکردند. یعنی هم دستگاه‌های کارت‌خوان را رایگان به فروشگاه‌ها و متقاضیان دادند و هم کارمزد را صفر کردند تا در رقابت با یکدیگر سهم بیشتری از بازار داشته باشند.

    *تسویه آنی از بانک ملت آغاز شد

    وی ادامه داد: با این حال پس از اشباع بازار از کارت‌خوان‌ها راهکار بعدی که بانک‌ها برای رقابت سراغ آن رفتند، تسویه آنی بود که از بانک ملت شروع شد. این روند ناصحیح در حالی دنبال شد که هیچ کجای دنیا واریز در کمتر از 48 ساعت انجام نمی شود. ولی بانک ها پس از آنکه با تقبل کارمزد اولین آسیب را به فضای کسب و کار پرداخت الکترونیکی وارد کردند با راه انداختن سیستم خطرناک تسویه آنی دومین خطا را مرتکب شدند.

    مدیرکل اعتبارت بانک مرکزی گفت: واقعیت این است که وقتی در شتاب یک تراکنش شتابی انجام می‌شود، پول آن 48 ساعت بعد تسویه می‌شود پس پرسش این بود که در تسویه آنی بانک‌ها پول را از کدام منبع تأمین و بلافاصله به حساب مقصد واریز می‌کنند؟

    وی تصریح کرد: پس از بررسی حساب بانک‌ها مشخص شد این تسویه در واقع از جیب بانک مرکزی انجام می‌شود و بخش بزرگی از اضافه برداشت بانک‌ها از حساب‌های بانک مرکزی به همین دلیل بود. به عبارت دیگر تسویه آنی خلق پول بود با استفاده از منابع بانک مرکزی؛ خلق پولی بین 3 هزار تا 5 هزار میلیارد تومان.

    وی گفت: در آن سال کل پولی که بانک مرکزی از ابتدای فعالیت خود تاکنون منتشر کرده حدود 40 هزار میلیارد تومان بود اما در مهر سال 91 درست یک ماه قبل از آغاز بکار رسمی شاپرک، رقم ماهانه تراکنش‌ها به 65 هزار میلیارد تومان رسیده بود. یعنی یک پانزدهم (حدود 4 هزار میلیارد تومان) در دو روز وجوه برداشته شد.

    حکیمی ادامه داد: معنای این حرف این است که نزدیک به 10 درصد کل پولی که بانک مرکزی از ابتدای فعالیت خود منتشر کرده بود با عملیات تسویه آنی بانک‌ها در چرخه پول کشور خلق شد ولی بسیار مخفیانه و زیرپوستی که البته آسیب‌های فراوان آن برای قدرت خرید مردم برای کارشناسان آشکار است.

    *بانکداری الکترونیکی هم نیازمند هدفمندی یارانه‌ها است

    مدیرکل اداره ****‌های پرداخت بانک مرکزی در جمع‌بندی برنامه های این بانک برای حوزه پرداخت الکترونیکی گفت: تصمیم ما برگرداندن کارمزدها به مسیر صحیح است و در واقع قرار نیست اتفاق عجیب و غریب و جدیدی رخ دهد و فقط به دنبال تصحیح فرایندها در فضای کسب و کار پرداخت الکترونیکی هستیم.

    حکیمی در ادامه با تاکید بر اینکه در بانکداری الکترونیک هم نیازمند هدفمند‌ی یارانه‌ها هستیم، به مقوله مانده‌گیری و کارمزد آن اشاره کرد و گفت: برخی صنوف به لحاظ نوع فعالیت‌ نیازمند مانده‌گیری‌های متعدد در روز هستند که بار و هزینه فراوانی به شبکه بانکی کشور تحمیل می‌کند ولی هزینه این مانده‌گیری‌ها را تا پیش از خرداد ماه، بانک‌های دولتی از بیت المال و بانک‌های خصوصی از جیب سهامداران پرداخت می‌کردند.

    وی افزود: این در حالی است که بسیاری از مردم اساسا نیازی به مانده گیری بیش از چند بار در طول یک ماه ندارند ولی در واقع هزینه مانده گیری های متعدد عده‌ای خاص از جیب آنها کسر می شود. این اتفاق در واقع پرداخت یارانه از جیب 75 میلیون نفر به 300 هزار فروشگاه است و بنابراین در اصلاح این روند هیچ شکی وجود ندارد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-7-20-83741eskenas.jpg

چه کسانی در مورد حذف صفر از پول ملی تصمیم می گیرند؟/ عصر دلار و صفرهای بی پایان به انتها می رسد
اقتصاد > اقتصاد کلان - معمولا حذف صفر از پول رایج یک کشور دارای پیام مشخصی برای شهروندان و مجامع بین المللی است آن هم اینکه سیاست های اقتصادی در گذشته اشتباه بوده اند.
آرش پورابراهيمي: موضوع حذف سه صفر از واحد پولي كشور دوباره به طور جدي مطرح شده است. چنين اقدامي اگرچه در كشور ایران بی سابقه است اما تاريخ اقتصاد جهان پر است از حذف صفر از واحد پول ملی. از سال 1960 بسياري از كشورهاي در حال توسعه اقدام به تغيير واحد پولي خود كرده اند كه تعداد آن به بيش از 80 مورد مي رسد. اين تغییر معمولا به صورت حذف مضربي از ده يا همان حذف يك يا چند صفر از واحد پول بوده است. براي مثال در سال 2005 تركيه واحد پولي "لير" را با "لير جديد" جايگزين كرد به طوري كه يك لير جدید معادل 1 ميليون لير سابق مي شد، يعني حذف شش صفر از پول كشور ترکیه. معمولا حذف صفر از پول رايج يك كشور داراي پيام مشخصي براي شهروندان و مجامع بين المللي است آن هم اينكه سياست هاي اقتصادي در گذشته اشتباه بوده اند.

اما سوال اينست كه چه عوامل و انگيزه هايي باعث مي شود تا دولت ها دست به حذف صفر و اصلاح **** پولي خود بزنند. اگرچه به نظر مي رسد که حذف صفر از واحد پولي يك كشور بايد داراي نيت و انگيزه اقتصادي باشد اما بررسي ها نشان می دهد كه گاهي انگيزه هاي سياسي هم مي تواند دولت ها را متقاعد به تغيير واحد پول و حذف صفر از آن بكند.

در ادامه برخی از عواملي كه ممكن است باعث حذف صفر از واحد پول يك كشور شود ذكر خواهد شد.

تورم و كاهش ارزش نسبت به دلار

در بسياري از مواقع حذف صفر زماني رخ مي دهد كه يك كشور تورمي لجام گسيخته يا يك بحران اقتصادي را تجربه كرده باشد. در اين صورت تغيير واحد پولي نشان مي دهد كه تورم بالا مربوط به زمان گذشته بوده است. در برخي مواقع كه حذف صفر بعد از رسيدن دوره ثبات انجام شده باشد مي تواند خاطرات بد گذشته را از بين ببرد اما اگر در برخی مواقع هم بعد از تغيير واحد پول باز هم تورم شديد از راه خواهد رسيد تا جايي كه دولت چندي بعد دوباره مجبور به حذف صفرهايي ديگر از پول خود شود مانند تجربه آرژانتين در دهه 1980 و برزيل در دهه 1990.

برخي از دولت ها زماني دست به حذف صفر از واحد پول خود مي كنند كه ديگر دوره تورم به پايان رسيده باشد. گاهي فاصله زماني بين اوج تورم و حذف صفر به 10 سال مي رسد. براي مثال لهستان اگرچه تورمي بي سابقه را در سال هاي 1989 و 1990 تجربه كرد اما اصلاح واحد پولي اين كشور تا سال 1995 اتفاق نيفتاد. بررسي هاي علمي نشان مي دهد كه ارتباط مستقيمي بين تورم بالا و حذف صفر از واحد پول ملي وجود دارد.در برخي كشورها زماني كه ارزش پول ملي در مقابل دلار كاهش چشمگيري مي يابد، حذف صفر از پول ملي ضروري به نظر مي رسد. چنين شرايطي يا تورم بالا باعث مي شود كه حجم زيادي از پول داخلي براي معاملات روزانه مورد نياز باشد. به همین خاطر حذف صفر می تواند به سهولت در معاملات و امور حسابداری بیانجامد. هنگامي كه کشوری براي مدتي طولاني با تورمي بالا دست به گريبان باشد، احتمال حذف صفر از پول آن کشور افزایش می یابد به خصوص زمانی که اقتصاد دیگر به ثبات رسیده باشد.

بخشي از يك برنامه اصلاحي

برخي اوقات حذف صفر بخشي از يك برنامه جامع اقتصادي براي ثبات اقتصادي است. براي مثال كشور بوليوي در سال 1987 يعني دو سال بعد از به سرانجام رسيدن برنامه تثبيت اقتصادي خود، اقدام به حذف صفر از واحد پولي اش كرد. لهستان هم پنج سال بعد از طرح موفق ثبات اقتصادي خود اقدام به حذف صفر از واحد پول خود كرد. همچنين حذف صفر مي تواند به طور مستقيم به عنوان بخشي از برنامه ثبات اقتصادي و به طور همزمان با آن به كار گرفته شود.

دلاريزیشن

دلاریزیشن (dollarization) به شرایطی گقته می شود که در یک کشور غیر از آمریکا، مردم به جای استفاده از واحد پولی کشور خود ترجیح دهند که از دلار آمریکا در معاملات روزانه استفاده کنند. در چنين شرايطي دولت ابتكار عمل را در استفاده از سياست پولي و كنترل حجم پول از دست مي دهد. در اين مواقع عرضه پول در جامعه نه تنها به شدت تحت تاثير بازارهاي مالي جهاني قرار مي گيرد بلكه اقدامات بانك هاي مركزي ديگر كشورها هم بر اقتصاد و **** پولي كشور تاثيرگذار مي شود. در این شرایط دولت ها با تغییر واحد پولی خود تلاش می کنند که اعتماد مصرف کنندگان به پول ملی را بازگردانند.

هويت داخلي و اعتبار بين المللي

دولت ها معمولا تمایل دارند تا از طریق ثبات اقتصادی به اعتبار خود در میان شهروندان و بازارهای بین المللی بیافزایند. این اعتبار گاهی از طریق نشان دادن تعهد خود به پایین نگاه داشتن تورم کسب می شود. حذف صفر از پول ملی هم اگر با ثبات اقتصادی همراه شود می تواند به افزایش اعتبار داخلی یک دولت بیانجامد. برای مثال بانک مرکزی رومانی برای اینکه هنگام تغییر واحد پولی خود پیام روشنی را برای مردم کشور و بازارهای جهانی بفرستد اعلام کرد که "دوران تورم لجام گسیخته پایان یافته و واحد پولی جدید به حفظ روند موجود کمک خواهد کرد" همچنین بانک مرکزی ترکیه هم اهداف خود از حذف صفر از پول ملی را آسان تر کردن معاملات و جمع آوری آمار و اطلاعات و همچنین کسب اعتبار برای پول ملی اعلام کرد.

همچنین پول ملی بی ارزش بر انتظارات تورمی افراد تاثیر می گذارد. برای مثال زمانی که بهای یک روزنامه 1000 واحد از پول ملی باشد، هر روز به افراد جامعه یادآوری می شود که پول ملی آن ها تا چه حد بی ارزش شده است، به طور دایم به آن ها یادآوری می شود که چگونه قیمت ها شدیدا افزایش یافت و در نتیجه همیشه انتظار جهشی دوباره در قیمت ها را دارند. به همین خاطر است که معمولا دولت ها حذف صفر را جزیی از برنامه ثبات اقتصادی به حساب می آورد و نه بخشی جدا از آن.

به علاوه حذف صفر اگر این پیام را به بازارهای جهان مخابره کند که دوران جدیدی در اقتصاد کشور آغاز شده تا در آن تورم در سطح پایین حفظ شود، آنگاه می تواند باعث جذب سرمایه گذاری خارجی شود. در موارد زیادی هم دیده شده است که کشورها طبق توصیه صندوق بین المللی پول اقدام به حذف صفر از پول خود کرده اند. در واقع بررسی ها نشان می دهد که هنگامی که کشوری تن به اجرای برنامه های اقتصادی صندوق بین المللی پول می دهد امکان حذف صفر از پول ملی آن کشور هم افزایش می یابد. همچنین افزایش ارزش واحد پول یک کشور می تواند به اعتبار آن کشور در محافل بین المللی بیافزاید

دلایل سیاسی

شاید به نظر عجیب برسد اما انگیزه های ایدئولوژیک هم ارتباطی مستقیم با حذف صفر از واحد پول ملی دارد، بررسی ها حکایت از این دارد که معمولا دولت های چپ گرا تمایل کمتری به حذف صفر از پول ملی نشان می دهند تا دولت های راستگرا. عمده ترین دلیل آن شاید این می تواند باشد که کاهش چشمگیر تورم به نفع وام دهندگان تمام می شود در حالیکه شرایط تورمی برای وام گیرندگان مساعد تر است و از آنجا که دولت های چپگرا معمولا از حمایت اقشاری برخوردارند که جزو وام گیرندگان به حساب می آیند، کمتر اقدام به حذف صفر و تلاش برای کاهش تورم می نمایند.

البته باید این را هم در نظر گرفت که موفقیت در اجرای طرح ثبات اقتصادی و متعاقب آن حذف صفر تاثیر به سزایی در افزایش محبوبیت یک دولت در میان رای دهندگان خواهد داشت.

همچنین اینکه حذف صفر از پول ملی تا چه حد در یک کشور سابقه داشته باشد و چند بار صورت پذبرفته باشد بر تمایل دولت ها برای به کار بردن آن تاثیر دارد. معمولا دولت هایی که پیش از آن ها هم دولت ها اقدام به حذف صفر کرده باشند راحتتر تن به انجام آن می دهند.



چگونه می توان موفق شد؟

از آنچه گفته شد به نظر می رسد که بهترین زمان برای اقدام به حذف صفر از پول ملی زمانی باشد که بعد از دوره ای پر تورم، اقتصاد به ثبات رسیده باشد و آنگاه بتوان با حذف صفر خاطره روزهای تورمی را کمرنگ کرد و پا به دوران جدید گذاشت. اما باید توجه کرد که حذف صفر به تنهایی به کاهش تورم نخواهد انجامید و اگر دولتی به این امید باشد که تنها با حذف صفر بتواند تورم را مهار کند شاید به سرنوشتی مانند کشور زیمبابوه دچار شود که بعد از اینکه در سال 2008 تعداد 10 صفر از پول ملی خود کاست یک سال بعد مجبور شد مجددا 12 صفر دیگر هم از واحد پولی خود حذف کند. از این رو معمولا توصیه می شود که حذف صفر در پایان یک برنامه اصلاحات اقتصادی به کار برده شود و نه در ابتدای آن.

همچنین استقلال بانک مرکزی می تواند عاملی تاثیرگذار در موفقیت مهار تورم و در نتیجه موفقیت طرح حذف صفر از پول ملی باشد. به همین خاطر است که معمولا کشورهای در حال توسعه در برنامه های ثبات خود افزایش استقلال بانک مرکزی را مدنظر قرار می دهند و سپس اقدام به حذف صفر می نمایند.

آیا به هزینه اش می ارزد؟

اگر طرح حذف صفر با موفقیت انجام شود و بعد از آن دوباره تورم به اقتصاد یک کشور باز نگردد آنگاه هزینه های چاپ و ضرب اسکناس و مسکوک جدید و تعویض آن ها با اقلام سابق چندان مقدار زیادی به حساب نخواهد آمد به خصوص اینکه تنها برای یکبار این اتفاق رخ خواهد داد.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس کل بانک مرکزی تشریح کرد
جزئیات تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن/ کاهش زمان پرداخت وام ۳ میلیونی ازدواج‌/ نرخ ارز بالا نمی‌رود‌
رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه زمان انتظار دریافت وام ازدواج به ۵ ماه کاهش می‌یابد، از توقف ارائه تسهیلات ۵ میلیونی ازدواج گفت و اعلام کرد: مدت زمان انتظار وام ازدواج 1.5 سال است که قرار است این زمان به ۵ ماه کاهش یابد.

13930213000706_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ولی‌الله سیف امروز ‌در برنامه صبح با خبر اظهار داشت: ‌‌بانکداری بدون ربا از برکات انقلاب اسلامی است ‌که در شهریور سال 62 این قانون تصویب و لازم الأجرا شد.

    وی با بیان اینکه نتیجه این قانون تحول بزرگی در سیستم **** بانکی کشور به وجود آورد، افزود: ‌یکی از نگرانی‌های آن زمان به علت عدم شناخت مردم از این قانون کاهش منابع مالی بانک بود که وقتی این به اجرا رسید با استقبال خوب مردم مواجه شدیم که این نشان از اعتماد مردم به انقلاب و **** بانکداری اسلامی داشت‌.

    رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد : بانک موظف است که منابع سپرده‌گذاران را در جای امنی سرمایه‌گذاری کند ‌و سپرده گذاران مایل هستند قدرت خرید خود را در عین سرمایه گذاری حفظ کرده و در کنار این سرمایه‌گذاری کسانی که تمایل به گرفتن تسهیلات هستند به بانک مراجعه کرده و بانک با در نظر گرفتن شرایط به آنها تسهیلات خاصی داده که براساس بندهای قرارداد در سود و زیان پروژه بانک سهیم است.

    سیف افزود‌: قانون بانکداری اسلامی را در زمانی اجرا کردیم که کشور از نظر اقتصادی و تورم تعادل نداشته و این را با زمان فعلی که قیمت تورم و ارز با ثبات است نباید یکی کرد؛ در حال حاضر با همفکری مجلس ‌قانون تکوینی بانکداری اسلامی را در جهت خدمت بهتر به مردم بررسی می‌کنیم.

    * نوع قرارداد در تسهیلات اعطایی مشخص می‌شود

    رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به سود 22 درصدی بانکی گفت‌: کسی که در بانک سرمایه گذاری کرده حق دارد سودی را جهت سرمایه‌اش دریافت کند و البته که نظارت بانک مرکزی بر این عقود کاملا مشخص بوده و اینگونه نظارت بر هر دو ذینفعان است.

    وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سود و زیان پروژه‌ها بیان کرد: ما دو نوع قرارداد مبادله‌ای و مشارکتی داریم که اگر فرد گیرنده تسهیلات قرادادش مبادله‌ای باشد در سود و زیان پروژه شریک است و بانک هیچ گونه مسئولیتی را قبول نخواهد کرد و اگر مشارکتی باشد، بانک در ضررش هم شریک فرد تسهیلات گیرنده بوده و البته باید‌ این نکته را ذکر کنم که بانک قبل از بستن قرارداد همه شرایط را بررسی کرده و سپس به عقد قرارداد به فرد گیرنده تسهیلات اقدام می‌کند.

    * جریمه دیرکرد بازپرداخت تسهیلات‌وجه انتظام است نه ربای بانکی

    ‌سیف درباره جریمه دیر کرد گفت‌: جریمه دیر کرد باز پرداخت تسهیلات همان وجه انتظام است نه ربای بانکی؛ این مورد ‌‌انگیزه گیرنده تسهیلات را دو چندان کرده تا به وفای عهد خود باقی بماند و بدین ترتیب حجم مطالبات **** بانکی زیاد نشود.

    وی ادامه داد: همچنین مکانیزم وجه انتظام به این صورت است که در ازای هر دوره تاخیر مبلغی را به عنوان جریمه باید پرداخت کند که این به معنای سود بر سود قبلی نیست؛ در بحث شرایط تسهیلات شاید بخشنامه های بانک مرکزی را به درستی به کارمندان تفهیم نکرده‌اند.

    * کاهش زمان پرداخت تسهیلات ازدواج/ توقف وام‌های 5 میلیونی ازدواج

    وی در خصوص وام ازدواج بیان کرد: بانک‌ها در حدی که منابع مالی داشته باشند قرض الحسنه را داده و زمانی به دستور مجلس از صندوق توسعه ملی به مبلغ 500 میلیون دلار جهت وام ازدواج برای شکسته شدن سقف این کار انجام شد که‌ به علت کمبود منابع قطع شد‌ ولی اگر مجلس دستور دهد واجب الاجرا است.

    سیف ادامه داد: مدت زمان انتظار وام ازدواج 1.5 ساله است که قرار است این زمان به 5 ماه کاهش یابد.

    رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: وام‌های 5 میلیونی به شرط مهریه زیر 100 سکه به علت کمبود منابع مالی در زمان کنونی امکانپذیر نیست.

    وی تأکید کرد: در حال حاضر باید اعتماد مردم را نسبت به بانک‌ها بیشتر جلب کرده و برای خارج کردن کشور از رکود باید بانک‌ها‌ با بدهکاران صحبت کرده تا هرچه سریع‌تر به باز پرداخت ‌اقدام کنند‌.

    * نحوه پرداخت تسهیلات 80 میلیونی خرید مسکن

    وی اضافه کرد: طی همکاری با‌ وزارت راه و شهر‌سازی‌ صندوق‌هایی تشکیل شده و بر اساس سرمایه‌گذاری که انجام می‌شود و طبق منابع مالی موجود، تسهیلات‌ مسکن 80 میلیونی‌ بر اساس 50 در‌صد متوسط مسکن و نرخ سود و قدرت پرداخت قسط، کارشناسی شده و وام پرداخت خواهد شد‌.

    * کالاهای اساسی را با پول‌های بلوکه شده تأمین کردیم/ 2.8 میلیارد دلار ‌بلوکه شده نیامده است

    سیف در باره پول‌های بلوکه شده توضیح داد‌: ما کالاهای اساسی را با پول‌های بلوکه شده تامین کردیم و زمانی نگران حجم ذخیره کشور بودیم ولی هم اکنون حجم ذخیره کشور بالا رفته ولی در هر صورت قسط اول دارایی آزاد شده ما به مبلغ 4.2 میلیارد دلار است که در حساب ما موجود است و هم می توانیم اسکناس و هم کالای اساسی را تهیه کنیم ولی 2.8 میلیارد دلار نیامده است.

    *عدم بنگاه‌داری بانک‌ها ضروری است

    رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نظارت بر بانک‌ها تاکید کرد‌:عدم بنگاه‌داری بانک‌ها یک امری ضروری است بدین طریق که ‌49 درصد و یا حداقل یک عضو هیئت مدیره از بانک باشد که متاسفانه بعضی از بانک‌ها از این قانون تجاوز کرده اند که تذکری جدی به انها داده شده است‌.

    سیف گفت‌: بعضی از موسسات غیر مجاز که از قانون بانک مرکزی تبعیت نمی‌کنند با مجاب کردنشان در حال تغییر قوانین منطبق بر بانک مرکزی هستند که در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد‌.

    * نرخ ارز بالا نمی‌رود

    سیف تأکید کرد‌:‌ ‌‌قرار نیست قیمت ارز بالا رود مگر تغییرات جزئی که منوط به شرایط بازار بوده و ما هم بر این مسئله نظارت جدی داریم.

    انتهای پیام/ک
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
500میلیون دلار دیگر از دارایی‌های ایران آزاد شد/جمع کل دریافتی 5.2میلیارد دلار



اقساط اول و دوم از محل 2.8 میلیارد دلار منابع مسدود شده به حساب بانک مرکزی واریز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در چارچوب مرحله دوم توافقات ژنو مبنی بر انتقال 2.8 میلیارد دلار از منابع مسدود شده بانک مرکزی، اقساط اول و دوم معادل یک میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی در کشور ژاپن به حساب بانک مرکزی در کشور عمان واریز شد.

این درحالی است که بعد از آزادسازی 4.2 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران در توافق اول ، دولت آمریکا متعهد شد تا با همان شرایط و ضوابط تفاهم ژنو که در واقع آزادسازی مبلغ 4.2 میلیارد دلار را در مقابل رقیق سازی و اکسیدسازی مواد 20 درصد مقرر کرده بود، این بار مبلغ دو میلیارد و 800 میلیون دلار از دارایی های بلوکه شده را در چهار قسط 500 میلیون دلاری و دو قسط 400 میلیون دلاری در فواصل زمانی حدود سه هفته ای آزاد و در اختیار ایران قرار دهد.

بر این اساس با وجود انتشار اخبار قبلی مبنی بر آزاد شدن قسط اول و دوم در دهم مرداد و سوم شهریور خبر امروز بانک مرکزی دریافت این دارایی ها را تایید کرد.

با دریافت این یک میلیارد دلار، با مجموع دریافتی از توافق اول تاکنون 5.2 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران آزاد شده است.

طبق توافق انجام شده، زمانبندی آزادسازی این 2.8 میلیارد دلار به این ترتیب است که قسط اول به مبلغ 500 میلیون دلار در روز دهم مرداد 1393 (اول اوت 2014)، قسط دوم 500 میلیون دلار در روز سوم شهریور 1393 (25 اوت 2014)، قسط سوم 400 میلیون دلار در روز 26 شهریور 1393 (17 سپتامبر 2014)، قسط چهارم 500 میلیون دلار در روز 18 مهر 1393 (10 اکتبر 2014)، قسط پنجم 500 میلیون دلار در روز 12 آبان 1393 (3 نوامبر 2014) و قسط ششم 400 میلیون دلار در روز دوم آذر 1393 (23 نوامبر 2014) آزاد خواهد شد و دراختیار بانک مرکزی قرار می گیرد.

همچنین طبق توافقات به عمل آمده، مقرر شده است‌ نیازهای واردات کالاهای بشردوستانه شامل کالاهای اساسی، نهاده های کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی به صورت نامحدود نیز در دست اقدام قرار گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

عسگراولادی:
موانع بانکی، تعرفه و حمل و نقل تجارت ایران و روسیه را بردارید/ظرفیت مبادلات تجاری با روسیه تا ۴ میلیارد دلار
رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: اگر مشکلات حمل و نقل، مبادلات بانکی، صدور روادید، تعیین تعرفه و قیمت‌گذاری کالا بین ایران و روسیه حل شود، سطح روابط تجاری تا سال آینده از ۴ میلیارد دلار عبور می‌کند.


13930529000731_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، بعدازظهر امروز در همایش مشترک تجاری ایران و روسیه خطاب به وزرای نفت و انرژی ایران و روسیه گفت: حضور پر رنگ بیش از 600 بازرگان ایرانی و روس در همایش امروز نشانگر آن است که هر دو طرف آمادگی کامل برای ارتقاء روابط تجاری را با یکدیگر دارند و اگر بستر و تسهیلات کار بین دو کشور برقرار شود، بخش خصوصی فعالتر عمل خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته فراز و نشیب‌ زیادی سپری شده، گفت:‌ موقعیت استراتژیک ایران در جنوب و غرب آسیا و روسیه در شمال غرب می‌تواند محوریت اقتصادی منطقه را عهده‌دار شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه اذعان داشت: اگر مشکلات پیش‌رو مانند بخش حمل و نقل صدور روادید، مبادلات بانکی، مشکل طرح تعرفه‌ها و قیمت گذاری کالا بین دو کشور حل شود، قول می‌دهیم، سال آینده سطح روابط تجاری دو کشور از مرز 4 میلیارد دلار عبور کند.

انتهای پیام/ب

- f
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

۵۵ درصد ثروت آمریکا در اختیار ۳ درصد جامعه/ شکاف طبقاتی آمریکا به بیشترین حد رسید
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی آمریکا، بیش از نیمی از کل ثروت این کشور در سال ۲۰۱۳ در اختیار تنها ۳ درصد ثروتمندان این کشور است.


131715_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین المللخبرگزاری فارسبه نقل ازسی ان ان،بنا به گزارش اخیر بانک مرکزی ایالات متحده، در سال 2013، معادل 54.4 درصد از کل ثروت این کشور در دست تنها 3 درصد ثروتمند جامعه این کشور بوده است.

بر اساس این گزارش که هر سه سال یکبار منتشر می شود، فاصله درآمدی جامعه آمریکا به میزان زیادی طی دو دهه گذشته و بخصوص از سال 2010 افزایش یافته است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی آمریکا، 90 درصد پایین جامعه این کشور در سال 2013 تنها 24.7 درصد از کل ثروت ایالات متحده را در دست داشته اند.

بر اساس این گزارش 7 درصد پایین دهک بالا و ثروتمند آمریکا نیز 20.9 درصد از کل ثروت این کشور را در اختیار دارند که این امر نشان دهنده فاصله طبقاتی بسیار بالا در سطح این کشور است.

این گزارش اضافه می کند علی رغم کاهش قابل توجه درآمد اکثریت جامعه آمریکا طی سه سال گذشته درآمد متوسط افراد در آمریکا 4 درصد افزایش یافته است.

بر اساس گزارش این مرجع مالی آمریکا میانه درآمدی جامعه آمریکا نسبت به سال 2010 پنج درصد کاهش یافته است و با تحلیل این دو داده می توان به این نتیجه رسید که درآمد قشر ثروتمند این کشور به قدری بالا بوده است که نه تنها توانسته است کاهش درآمد اکثریت جامعه آمریکا را پوشش دهد بلکه متوسط درآمد این کشور را 4 درصد نیز افزایش دهد.

در سال 2013 معادل 30.5 درصد از کل درآمد جامعه آمریکا به 3 درصد بالای این جامعه اختصاص یافته است.

انتهای پیام/

-f
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

وزیر اقتصاد:
سند راهبردی وزارت اقتصاد در ۷ محور تدوین شد/ تحقق ۹۵ درصد درآمدهای مالیاتی به رغم رکود
وزیر اقتصاد با اشاره به تدوین سند راهبردی این وزارتحانه در ۷ محور، گفت: افزایش توان تولید و قطع وابستگی به نفت از مهم‌ترین برنامه‌های ما در این سند راهبردی است.


13930511000500_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، علی طیب نیا در همایش تفاهمی پایدار برای تحولی ماندگار با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی دارای ویژگی‌های خاصی است که از سایر وزارتخانه‌ها آن را متمایز می‌کند، اظهارداشت: براساس قانون تاسیس،این وزارتخانه مسئول تنظیم سیاست‌های اقتصادی کشور و تنها وزارتخانه‌ای است که باید نسبت به قوه مقننه در قبال سیاست‌های اقتصادی پاسخگو باشد.

وی افزود: به همین دلیل در یک سال گذشته به طور دائم شاهد سوال‌های عدیده‌ای بودیم که در برخی موارد ارتباط مستقیمی با فعالیت‌های وزارتخانه نداشت و شاید حدود 80 درصد سوال‌ها به طور مستقیم از وزارت اقتصاد پرسیده می‌شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه این وزارتخانه در هر وزارتخانه‌ نماینده دارد، گفت: نظارت بر عملکرد مالی سایر دستگاه‌ها به نوعی با وزارت اقتصاد است و به عنوان نمونه اگر خزانه‌داری کل وظیفه خود را به درستی انجام ندهد سایر دستگاه‌ها هم امکان فعالیت نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه عملکرد وزارت اقتصاد در حوزه‌های مالیات، گمرک، بانک و بیمه بر سایر بخش‌ها تاثیر‌گذار است، افزود: بنابراین این نهاد به شدت در معرض قضاوت افکار عمومی است هر خطا یا اشتباه می‌تواند اعتماد به دولت را دچار خدشه کند.

طیب نیا تاکید کرد: مطمئن باشید اگر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت اقتصاد به خوبی فعالیت کنند، عمده مشکلات اقتصادی کشور حل و فصل خواهد شد.

وی با اشاره به شرایط رکودی اقتصاد ایران، گفت: مردم انتظار دارند به سرعت اقتصاد را از وضعیت رکودی به ثبات برسد و به بنابراین وزارت اقتصاد با شرایط خاصی روبرو است و بدون برنامه عملیاتی نمی‌توان کاری را پیش برد.

وی ادامه داد: به همین دلیل در بدو ورود به این وزارتخانه کار تدوین برنامه‌ای عملیاتی آغاز شد و از تمامی معاونت‌ها مشکلات و راهکار‌های مورد نظر درخواست شد؛ پس از بررسی و جمع‌آوری پیشنهادات براساس اسناد بالادستی از جمله اقتصاد مقاومتی، سند چشم انداز، برنامه پنجم توسعه و اصل 44، 7 اولویت راهبردی تهیه شد.

وزیر اقتصاد با اشاره به این هفت محور سند راهبردی این وزارتخانه گفت: در این برنامه مهمترین این اولویت‌ها افزایش توان تولید کشور و تامین درآمد پایدار و سالم برای دولت است.

وی تصریح کرد: براساس این هفت اولویت اهداف کمی زمان‌بندی شده برای تمامی دستگاه‌های زیر مجموعه تدوین شده و یک مجموعه‌ای از اقدامات و عملیاتی که برای تحقق این اهداف لازم است، پیش‌بینی شده است.

طیب نیا گفت: از ابتدای سال جاری این برنامه مبنای عملیات همه دستگاه‌ها قرار گرفته و توفیقات خوبی هم در این زمینه به دست آمده است.

وزیر اقتصاد یکی اولویت‌های برنامه وزارت اقتصاد را قطع وابستگی بودجه و تراز پرداخت‌ها به درآمد‌های نفتی اعلام کرد و افزود: به همین دلیل براساس برنامه تنظیم شده وابستگی بودجه به نفت باید قطع و جایگزین آن درآمدهای پاک مالیاتی را ارتقاء یابد.

وی با تاکید بر اینکه بدون قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی اقتصاد مقاوم نمی‌شود، گفت: برای افزایش سهم مالیات باید تولید را رشد دهیم زیرا مالیات از تولید و خلق درآمد کسب می‌شود.

طیب نیا یکی از برنامه‌های امسال سازمان امور مالیاتی را اجرای کامل طرح جامع مالیاتی عنوان کرد و اظهارداشت: تمام تلاش‌ این سازمان در سال جاری عملیاتی کردن طرح جامع مالیاتی تا پایان سال جاری است که در صورت تحقق آن اطلاعات گمرک، سازمان ثبت استاد و املاک و دستگاه‌های دیگر به سامانه سازمان مالیاتی متصل خواهد شد.

به گفته وی برای تحقق عدالت مالیاتی باید به اطلاعات دسترسی داشته باشیم و در شرایط فعلی به دلیل عدم وجود اطلاعات مودیان، عدالت مالیاتی به طور مناسب وجود ندارد.

وی با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای ایجاد سامانه‌‌ اطلاعاتی یکپارچه گفت: این اقدام جزو راهبرد‌‌های اصلی وزارتخانه است که خوشبختانه اقداماتی در سال‌های گذشته برای این کار شروع شده که هدف ما نهایی کردن هر چه سریع‌تر آن است.

وزیر اقتصاد گفت: مبارزه با فساد جز اصلاح عملکرد و شفافیت اطلاعات امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به اقدامات سازمان‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد در این مدت، گفت: در حوزه گمرک ترخیص کالا برای صادرات از 7 روز به یک روز کاهش یافته و در 10 گمرک اصلی کشور پرداخت‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.مدت زمان ترخیص کالاهای اساسی از هشت روز به چهار روز کاهش یافته و دور اظهاری در رویه واردات در ستر اینترنت نیز در 12 گمرک کشور عملیاتی شده است با اقدامات انجام شده در حوزه گمرک 28 هزار میلیارد تومان هزینه مبادله بخش خصوصی کاهش یافت.

طیب‌نیا همچنین به سازمان امور مالیاتی اشاره کرد و افزود: با وجود رکود اقتصادی، تاکنون 95 درصد درآمدهای پیش‌بینی شده مالیاتی در بودجه سال 93 محقق شده است.

وی ادامه داد: از مجموع خصوصی‌سازی‌های انجام شده از سال 80 تاکنون حدود 30 درصد واگذاری‌ها در یک سال اخیر انجام شده و ما سعی کردیم واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی انجام شود.

وی همچنین به پروژه خزانه‌داری الکترونیک اشاره کرد و گفت: پروژه بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی در حال اجراست و در آینده بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهارداشت: در حوزه سیاست‌گذاری نقش فعال در تدوین لوایح اقتصادی داشته‌ایم و لایحه خروج از رکود با محوریت این وزارتخانه تدوین شد.

انتهای پیام/م

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

دبیر ستاد ترویج مصرف تخم مرغ در گفت‌وگو با فارس:
تخم مرغ ایرانی به روسیه صادر نشد/ صادرات به صرفه نیست
دبیر ستاد ترویج مصرف تخم مرغ با بیان اینکه تاکنون هیچ گونه نشست مشترک تجاری رسمی برای صادرات تخم مرغ به روسیه انجام نشده، گفت: صادرات تخم‌مرغ به این کشور به دلیل هزینه‌های سنگین حمل‌ و نقل، بسته‌بندی و گمرک مقرون به صرفه نیست.


13920311000346_PhotoA.jpg

سید فرزاد طلاکش دبیر ستاد ترویج مصرف تخم مرغ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارسدر مورد صادر نشدن تخم مرغ به روسیه به دلیل عدم وجود پروتکل قرنطینه دامی بین ایران و روسیه، گفت: الزاما برای صادرات تخم مرغ و مواد پروتئینی به روسیه و یا هر کشور دیگری به پروتکل بهداشتی نیاز نداریم.

وی با بیان اینکه مواد پروتئینی تولیدی کشور بدون وجود پروتکل بهداشتی به کشورهای افغانستان، عراق، عمان و ... صادر می‌شود، افزود: این کشورها مقررات بهداشتی خود را برای واردات اعلام می‌کنند و در صورتی که که بتوانیم، کالای پروتئینی را برای آنها صادر می‌کنیم.

* برای صادرات تخم‌مرغ به پروتکل بهداشتی نیاز نداریم

دبیر ستاد ترویج مصرف تخم مرغ اظهار داشت: مشکل کشور ما در صادرات تخم مرغ به روسیه مشکل بهداشتی، کنترل کیفیت و ایجاد کیفیت نیست و همان طور که خواسته‌های بهداشتی کشورهای دیگر را برای صادرات مواد پروتئینی فراهم کرده‌ایم، قطعا درخواست‌های بهداشتی روسیه را هم می‌توانیم تأمین کنیم.

طلاکش تصریح کرد: تداوم و پایداری صادرات یکی از مؤلفه‌های اصلی است، بنابراین اگر برای دولت علاوه بر ارزش اقتصادی ارزش فرهنگی و مقابله با کشور آمریکا مطرح است، باید برای به صرفه شدن صادرات تخم مرغ یارانه بپردازد.

وی افزود: برای صادرات تخم مرغ به روسیه یا هر کشور دیگر باید قیمت آن را به قیمت بین‌المللی رساند و این کار نیازمند پرداخت یارانه دولت است، در حالی که دولت هیچ یارانه‌ای برای این بخش تصویب نکرده است.

* میانگین بین‌المللی قیمت هر کیلو تخم مرغ 1.3 دلار است

دبیر ستاد ترویج مصرف تخم‌مرغ تصریح کرد: قیمت میانگین بین‌المللی هر کیلو تخم مرغ 1.3 دلار است، در حالی که قیمت تخم مرغ تولید داخل، درب مرغداری از 1.3 دلار بیشتر است و قطعا با این قیمت و هزینه‌ جانبی صادرات از قبیل هزینه‌ کارتن، بسته‌بندی، حمل و نقل گمرک، پرینت و ... صادرات تخم مرغ صرفه اقتصادی ندارد.

دبیر ستاد ترویج مصرف تخم مرغ در ادامه بیان داشت: همچنین تاکنون هیچ گونه نشست مشترک تجاری از طریق سازمان‌های رسمی دولتی مثل سازمان توسعه تجارت با بازرگانان ایرانی برای صادرات تخم‌مرغ انجام نشده است.

طلاکش بیان داشت: هزینه‌ حمل و نقل دریایی، هوایی و یا زمینی برای صادرات تخم مرغ به کشور روسیه سنگین است و بدون حمایت دولت صادرات روسیه به این کشور امکان‌پذیر و مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه صادرات به کشورهای مختلف بستگی به بازار آن کشورها دارد، افزود: تاکنون تخم مرغ به کشورهای عراق، افغانستان و تاجیکستان صادر شده است.

طلاکش اظهار داشت: پایین بودن قیمت دلار خوب است، ولی این مسئله به نفع صادرات نیست و صادرات را غیر‌منطقی کرده است.

انتهای پیام/ب

- uf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه
خوشه‌سازی کسب و کارهای خرد از طریق بنگاه‌های پشتیبان/ کارورزی فارغ‌التحصیلان مهمترین برنامه اشتغال
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به عنوان مهمترین برنامه ایجاد اشتغال گفت: کسب و کارهای خرد را با کمک بنگاه‌های پشتیبان خوشه‌سازی می‌کنیم.


13930618000301_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، حسن طائی امروز در همایش تعاون، اشتغال زنان و توسعه رفاه اجتماعی با اشاره به مفهوم توسعه در دنیا گفت: کارگزاران اقتصادی شامل خانوارها، بنگاه‌ها و دولت و بازیگران اجتماعی شامل رسانه‌ها و تشکل‌های مردمی از جمله عوامل توسعه هر کشور محسوب می‌شوند و در این دو دسته، زنان نقش قابل توجهی دارند.

وی با اشاره به نقش زنان در توسعه گفت: اگر شاخص‌های کلیدی بازار کار را بررسی کنیم، نرخ مشارکت بانوان دیده می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: شاخص‌های کار شایسته از جمله مواردی است که باید در مورد اشتغال زنان مورد توجه قرار گیرد، به این معنا که آیا زنان در بازار کار از فرصت برابر کار برخوردار هستند؟

طائی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده هیچ کشور توسعه یافته‌ای نیست که در آن شاخص‌های مربوط به زنان پایین باشد و بالعکس هیچ کشور در حال توسعه و کمتر برخورداری نیست که شاخص‌های مربوط به زنان در آن پایین نباشد.

وی با بیان اینکه در دهه 90 ده‌ها میلیون عرضه نیروی کار خواهیم داشت، گفت: 40 تا 50 درصد این افراد بانوان هستند که عمدتا تحصیلات بالایی دارند، بنابراین باید برای این قشر برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: کارفرما هنگامی فردی را استخدام می‌کند که مطمئن باشد، ارزش تولید نهایی خدمات او بیش از حقوقی باشد که به او پرداخت می‌کند.

طائی خاطر نشان کرد: بنابراین زنان باید در بازار کار از بیان خواسته‌های متمایز‌کننده از مردان مربوط به اختصاص مرخصی‌های مختلف یا موارد دیگر را کاهش دهند چون ممکن است در تصمیم کارفرمایان تأثیر منفی داشته باشد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ابزار مستقیم برای ایجاد اشتغال وجود ندارد و مجموعه‌ای از سیاست‌ها اشتغال را به ارمغان می‌آورد.

وی فقرزدایی را یکی از بسترهای رفاه اجتماعی و اشتغال دانست و گفت: اگر نرخ مشارکت افزایش پیدا کند، شاهد فقر اجتماعی خواهیم بود.

وی گفت: در دنیای امروز تهیدست کسی است که دستان بی‌ابزار و مهارت داشته باشد و اگر اشتغال در اختیار آحاد افراد جامعه قرار گیرد می‌توانند ابراز حیات کنند.

وی مهمترین مسئله در حوزه روابط کار را توسعه سه‌جانبه‌گرایی عنوان کرد و گفت: تغییر جهت اصولی از نگاه حمایتی به نیروی کار به سمت نگاه توانمندساز در جریان است.

طائی با اشاره به طرح تقویت مراکز مشاوره و کلینیک‌های کسب و کار، برنامه‌های عملیاتی برای ترویج کارآفرینی و لایحه سازمان **** کارآفرینی به عنوان برنامه‌های این وزارتخانه گفت: برخی از این برنامه‌ها تدوین شده و در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم با همکاری صدا و سیما نگاه به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در کشور تغییر کند و این باید از طریق برنامه‌های تلویزیونی به مردم انتقال پیدا کند.

طائی با اشاره به وجود کاریابی‌ها در کشور گفت: بسیاری از بانوان که می‌خواهند وارد بازار کار شوند با این مفهوم آشنا نیستند بنابراین افزایش تعداد مؤسسات کاریابی و مشاوره شغلی را در برنامه دارند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حوزه کاریابی‌ها چند فعالیت قرار است انجام شود که از جمله آنها راه‌اندازی سایت‌های شغلی است.

وی اضافه کرد: در عرصه اشتغال مهم‌ترین برنامه که داریم طرح کارورزی دانش‌آموختگان است که توسط آن افراد کارجو بتوانند دانش و تجربه خود را با بنگاه‌های اقتصادی به اشتراک بگذارند.

وی به ساماندهی‌های کسب و کارهای خرد و خانگی اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم این کسب و کارها را به بنگاه‌های کوچک و متوسط و در مرحله بعد به بنگاه‌های بزرگ متصل کنیم.

طائی بیان داشت: زمانی که در مورد کار زنان صحبت می‌کنیم، نباید مواردی مثل خیاطی و گلدوزی به ذهن بیاید، بلکه مقصود ما مشارکت در عرصه‌های جدید و نوآورانه است که باید در این راستا ارتباطات عمودی و افقی ایجاد شود.

وی خاطر نشان کرد: تلاش ما این است که کسب و کارهای خرد را در قالب خوشه‌سازی با کمک بنگاه‌های پشتیبان توسعه دهیم.

انتهای پیام/ب

- f
 
بالا