• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
افخم خبر داد: مذاکره با اعضای اروپایی 1+5 در پایان هفته



سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد مسیر مذاکرات هسته ای به نزدیک شدن دیدگاههای دو طرف کمک کند .

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مرضیه افخم در حاشیه جلسه شورای اداری خراسان رضوی در مشهد افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر اراده جدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای تاکید کرده است .



بر اساس گزارش واحد مرکزی خبر ، افخم با اشاره به مذاکرات چند روز گذشته با هیات آمریکایی ادامه داد: در پایان این هفته با کشور‌های اروپایی مذاکره خواهیم کرد و طبق توافقی به عمل آمده قرار است در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل نیز جلسه 1+5 در سطح وزیران برگزار شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی:
باید اختلاف نظرها را کاهش داد/راه حل مشکل بیکاری، تولید و توسعه است



رییس جمهوری با اشاره به شرایط حساس منطقه ای و جهانی تصریح کرد که امروز باید اختلاف نظرها را تا حد امکان کاهش داده و با نزدیک‌کردن دیدگاه‌ها و نظرات مختلف و رسیدن به یک نظر واحد و مشترک ،در مسیر پیشرفت و توسعه کشور گام برداریم.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی یکشنبه شب در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی گفت:برای حل مشکلات و معضلات موجود صرفاً داشتن درآمد بالا مهم نیست، بلکه چگونگی استفاده از این درآمد نیز اهمیت دارد.

رییس جمهوری اظهار داشت: دو دولت قبلی بیشترین درآمد را نسبت به دولت‌های پیش از خود داشت. به نحوی که درآمد ارزی دولت ۸ سال اول حدود ۲۲۵ میلیارد دلار بود، ۸ سال دوم دارای ۲۶۲ میلیارد دلار درآمد بود و ۸ سال گذشته ۸۳۳ میلیارد دلار درآمد داشت اما در عین حال تعداد زیادی طرح‌های نیمه‌تمام و مشکلات و معضلات حل نشده‌ باقی مانده است.

رییس جمهوری تصریح کرد: چنانچه ریشه و عوامل این ناکامی مورد بررسی قرار نگیرد و بخواهیم با روند گذشته حرکت کنیم، مسایل و مشکلات حل نشده باقی خواهد ماند.

روحانی، ناامنی و بی‌ثباتی را معضل بسیار بزرگی برای منطقه دانست و گفت: این ناامنی در یک سال اخیر بیشتر شده و البته امیدواریم که حل و فصل شود، اما ضرورت دارد که هوشیاری خود را حفظ کرده و دست به دست هم دهیم، چرا که فتنه و آتشی که منطقه را فرا گرفته ممکن است دامن دیگران را هم بگیرد.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: امروز دشمنان ،جهان اسلام را با معضلات و مشکلات فراوانی مواجه کرده‌اند و به جای اینکه کشورهای منطقه در مسیر پیشرفت حرکت کنند، دچار ناامنی و بی‌ثباتی شده‌اند و فاجعه بسیار بزرگی در کشورهای منطقه از جمله در عراق، سوریه، ‌لبنان و فلسطین در جریان است. در چنین شرایطی باید نسبت به این وضعیت هوشیار باشیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه وضعیت فرهنگی جهان اسلام نیز بسیار سخت و پیچیده شده ، اظهار داشت: امروز باید نسل جوان خود را کاملاً‌ برای شرایط جدید آماده کنیم. اگر زمانی امکان داشت که دروازه‌های فرهنگی را مسدود و به راحتی کنترل کرد،امروز این کار تقریباً امکان‌پذیر نیست.

رییس جمهوری تأکید کرد: در مقابل شرایط فرهنگی حاکم باید ایمان، انگیزه و افکار جوانان خود را تقویت کنیم و اگر بتوانیم جوانان خود را به خوبی تربیت کنیم در حقیقت آنها را در مقابل هجمه‌های فرهنگی مصون کرده‌ایم و در این زمینه آموزش و پرورش بالاترین مسئولیت را بر عهده دارد.

روحانی تصریح کرد: اگر نتوانیم نسل جوان خود را شایسته و خوب تربیت کنیم بی‌تردید نمی‌توانیم با استفاده از سایر امور و اقدامات ،مسایل و مشکلات را حل کنیم.

رییس جمهوری، ایران‌هراسی را به عنوان یکی دیگر از معضلات ساخته و پرداخته دشمنان دانست و گفت: باید ایران هراسی را در دنیا از بین برده و اجازه ندهیم این موضع در افکار عمومی جهانیان نهادینه شود. متأسفانه برخی موضع‌گیری‌ ها و سخنان عده‌ای که البته از روی حسن نیت صورت می‌گیرد، بهانه‌های جدیدی برای دشمنان ایجاد می‌کند تا آنها اهداف خود را علیه کشورمان به پیش ببرند.

روحانی تصریح کرد: دشمنان ایران‌هراسی را با توسل به بهانه‌های مختلف ادامه می‌دهند تا فشار بر مردم ایران را نزد افکار عمومی جهانیان مجاز و قانونی جلوه دهند لذا ضرورت دارد در برابر همه شرایط جدید منطقه‌ای و جهانی برنامه‌ریزی و مقابله شایسته‌ای داشته باشیم تا بتوانیم شرایط را برای پیشرفت و توسعه کشور فراهم کنیم.

رییس جمهوری در بخش دیگری از اظهارات خود با تأکید بر ضرورت تلاش برای حل و فصل بیکاری جوانان اظهار داشت: بیکاری صرفاً یک مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل فرهنگی و اجتماعی است و راه‌حل برطرف کردن مشکل بیکاری، تولید و توسعه است و اگر نتوانیم بیکاری را حل کنیم، نمی‌توان انتظار داشت نصایح و حرف‌های مشفقانه در جوانان اثر کند.

روحانی با بیان اینکه برای عبور از مشکلات بایستی چند اقدام مهم را پیگیری و عملیاتی کنیم، گفت: اولاً باید در شرایط فعلی از همه امکانات موجود کشور به بهترین وجه ممکن استفاده شود و یکی از راه‌ها تشویق بخش خصوصی برای ورود به صحنه توسعه و پیشرفت کشور است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه امکانات و توانایی دولت برای برطرف کردن تمامی نیازهای کشور کافی نیست، اظهار داشت: این توقع که صرفاً بایستی دولت به تنهایی همه طرح‌ها و پروژه‌های کشور را انجام دهد، انتظار و توقع درستی نیست، امروز در همه جای دنیا انجام تمامی پروژه‌ها در اختیار بخش خصوصی است و ما نیز باید تلاش کنیم در این مسیر قرار بگیریم و شرایط را برای فعالیت بخش خصوصی و غیردولتی البته در چارچوب قانونی کشور فراهم کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه با شعار و بدون برنامه‌ریزی و تحقیق نمی‌توان با فساد مبارزه کرد، اظهار داشت: اگر موضوع مبارزه با فساد را مطرح می کنیم باید تحقیق شود که چگونه می‌توان با فساد مبارزه کرد. اگر مبارزه با فساد با شعار امکان‌پذیر بود، امروز شاهد کشف فسادهای بزرگ‌تر نبودیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: امروز اگر کارآفرینان، فرهیختگان و انجمن‌های علمی و همه صاحب‌نظران به صحنه آمده و همه در موضوع مشکل اصلی کشور، به نظر واحدی برسند، می‌توان به حل مشکلات امیدوار بود.

دکتر روحانی اضافه کرد: اگر همه دارای نظر واحد شده و همفکر شویم در این صورت همدل و همکار خواهیم شد و دست به دست هم از مشکلات عبور خواهیم کرد.

رییس جمهوری با بیان اینکه منشأ اصلی برخی مشکلات نداشتن نگاه مشترک به موضوع مورد نظر است، اظهار داشت: البته وجود اختلاف نظر طبیعی است اما کسانی که مسئول و کارگزار جامعه هستند، ضرورت دارد با نگاه مشترکی به مسایل و مشکلات در کنار هم قرار بگیرند، لذا ضرورت دارد کوشش کنیم نظرات در کنار هم و در مسیر حل مشکلات قرار بگیرند.

روحانی خاطر نشان کرد: اینکه مقام معظم ***** فرمودند حمایت از دولت وظیفه است، واقعاً دولت بدون حمایت مردم نمی‌تواند از مشکلات عبور کند و تمامی موفقیت‌های یکسال گذشته مرهون حمایت قاطبه مردم و مسئولین و مقامات کشور است.

رییس جمهور گفت: من به آینده کشور امیدوار هستم و معتقدم اگر دست به دست هم بدهیم می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم و مقایسه مشکلات امروز با یکسال گذشته نشان‌دهنده این موضوع است که به رغم وجود تحریم یکی پس از دیگری در حال عبور از مشکلات هستیم و به فضل الهی در ماه‌های آینده شرایط بهتری برای کشور رقم خواهد خورد.

روحانی گفت: به مردم عزیز استان خراسان رضوی و همه ملت ایران قول می‌دهم که دولت به همه برنامه‌هایی که برای این استان در نظر گرفته متعهد بوده و آنها را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد و مشکلات اصلی شهر مقدس مشهد را پیگیری وحل و فصل خواهیم کرد.

رییس جمهوری گفت: امیدوارم مصوباتی که در جلسه استانی هیأت دولت انجام شده بتواند برخی از مشکلات این استان و شهر مقدس مشهد را حل و فصل کند.

روحانی با بیان اینکه امروز همه مناطق دارای مشکلات مشابهی هستند،‌اظهار داشت: در همه جا طرح‌های نیمه تمام باقی مانده و مردم مطالباتی در بخش اقتصادی و عمرانی دارند و در زمینه تأمین آب و مسایل محیط زیست و اشتغال دارای مشکل هستند که باید همه آنها را با برنامه‌ریزی‌های دقیق مورد بررسی قرار داده و برای حل و فصل آنها چاره‌اندیشی کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده زابل:
مشاغل کاذب موجب ناامنی اجتماعی می‌شود


نماینده مردم زابل گفت: یکی از مشکلات مهم در سیستان وجود کسب و کارهای غیر مجاز و کاذب است.

سید باقر حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، سید باقر حسینی افزود: جوانان به دلیل نبود شغل مناسب به اشتغال‌های کاذب روی می‌آورند.

نماینده مردم زابل تاکید کرد: دولت باید از پتانسیل‌های مرز و ایجاد منطقه آزاد در شمال استان مشاغل کاذب را از بین ببرد.

حسینی تصریح کرد: مشاغل کاذب موجب ناامنی اجتماعی می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه زیرساخت های اقتصادی باید در راستای تحقق منویات مقام معظم ***** در حوزه اقتصاد با استفاده از مشارکت بخش خصوصی و حفظ و جلب اعتماد مردم بیش از پیش تلاش کنیم.

حسینی ارایه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به جوانان را ضروری برشمرد و گفت: این آموزش‌ها نقش بسیار مهمی در توانمندی و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی ایفا می‌کند.

وی تاکید کرد: ارایه آموزش‌های مهارتی به کشاورزان می تواند با خود اشتغالی به اقتصاد خانوار و منطقه نیز کمک کنند.

نماینده زابل از دیگر مشکلات سیستان را در بخش راه و شبکه‌های فاضلاب شهری عنوان کرد و افزود: مردم شهرهای سیستان به دلیل عدم توسعه زیرساخت‌های فاضلابی با مشکل دفع آب‌های سطحی در معابر و بروز بیماری‌های واگیردار مواجه هستند.

حسینی افزود: بسیاری از طرح‌های عمرانی، بخصوص در بخش کشاورزی به دلیل کمبود اعتبار با مشکل روبه رو است که دولت در این رابطه باید تدبیر ویژه اتخاذ کند.

وی خاطرنشان کرد: اشتغال منطقه سیستان نیازمند توجه و توسعه بازارچه‌های مرزی، توجه به معیشت مرزنشینان، احیای تالاب هامون است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سهم روسیه از صادرات مواد غذایی ایرانی چقدر است؟



در حالی که ایران پس از درخواست روس‌ها برای تامین مواد غذایی مورد نیازشان، با تشکیل ستادی ویژه به تکاپو افتاده تا بازار مناسبی در این کشور به دست آورد طی پنج ماه نخست امسال تنها حدود 66 هزار تن انواع محصولات کشاورزی به این کشور صادر شده است.



میزان صادرات محصولات کشاوری به روسیه سهم بسیار ناچیزی در میان 1.5 میلیون تن محصول صادراتی کشاورزی ایرانی محسوب می‌شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روسیه پس از ایجاد بحران در روابطش با اتحادیه اروپا برای تامین مواد غذایی محصولات کشاورزی مورد نیازش فهرستی بالغ بر 60 محصول را به ایران صادر کرد تا بتواند پس از اعلام ممنوعیت واردات از اتحادیه اروپا از سوی رییس جمهور روسیه، نیازمندی‌های غذایی خود را از طریق بازارهای آسیایی مانند ایران جبران کند.



پس از این اعلام نیاز وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا ستاد ویژ‌ه‌ای تحت عنوان ستاد توسعه صادرات به روسیه در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود تا سازوکار تامین مایحتاج روس‌ها و چگونگی آن مشخص شود البته طرف‌های روسی فردا با نمایندگان اتاق بازرگانی ایران جلسه مشترکی دارند که به نظر می رسد تفاهم‌ها و قراردادهای نهایی این مبادله تجاری بزرگ فردا به امضا طرفین می‌رسد.



در حالی که مقامات روسیه نیازمندی‌های غذایی و کشاورزی خود را در قالب 60 نوع انواع محصولات از جمله میوه و تره بار، محصولات لبنی، محصولات شیلاتی و ... از ایران درخواست کردند این کشور سهم چندانی در بازار صارداتی ایران در پنج ماه نخست امسال نداشته است.



چرا که در پنج ماه نخست سال جاری 87 هزار و 787 تن و 303 کیلوگرم انواع محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش 66 میلیون و 385 هزار و 841 دلار در قالب بیش از 53 قلم کالا به روسیه صادر شده است که شاید به زحمت به 10 درصد بازارهای صادراتی ایران برسد و این درحالی است که عراق با سهم بیش از 60 درصدی نخستین مقصد محصولات کشاورزی ایران طی سال‌های گذشته به شمار می‌رود.



نکته جالب این که عمده محصولات کشاورزی صادراتی به روسیه شامل انواع میوه و صیفی‌جات مانند پسته، پرتقال، انگور، هندوانه، خربزه، سیب، زردآلو، آلبالو، هلو، شلیل،‌آلو، کیوی، زرشک، بادمجان، خیار، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و ... است که سهمی بالغ بر 44 هزار و 977 دلار از کل ارزش صادراتی محصولات کشاورزی به روسیه در پنج ماه نخست را شامل می‌شود.



حال باید دید روس‌ها می‌توانند در شرایط کنونی نظر مسئولان و تاجران ایرانی را برای تبدیل شدن به یکی از عمده‌ترین بازارهای صادراتی کشاورزی ایران جلب کنند؟



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قلب جهان کجاست؟


هارتلند (قلب جهان) در طول تاریخ، سرزمین‌های متفاوتی بوده و در هر زمان معین به یک سرزمین اطلاق می‌شود که در قرن بیستم هارتلند جهان، آسیای مرکزی بود و در حال حاضر هارتلند جهان، ایران است.



محمدباقر صدری - کارشناس اقتصادی -در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در حال حاضر ایران در منطقه ژئوپلتیک بسیار ایده‌آلی قرار دارد که باید از این موقعیت در جهت پیشرفت کشور استفاده کنیم. هر حکومتی که طی یک قرن اخیر در ایران بر سر کار آمده به دلیل موقعیت هارتلند بودن کشور در منطقه تاثیرگذار بوده است.



وی افزود: به طور مثال پدیده‌هایی همچون انقلاب مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی ایران به دلیل موقعیت حساس ژئوپلتیک کشور، تاثیرات بزرگی در منطقه ایجاد کردند. دشمنان کشور نیز با علم به این مساله سعی کردند با ترفندهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، کنترل ایران را در دست بگیرند که خوشبختانه موفق نشدند.



این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که وظیفه‌ی مسوولان و مدیران در ایران به دلیل ویژگی هارتلند بودن کشور بسیار سنگین‌تر از کشورهای غیرهارتلند است، تاکید کرد: باید از این موقعیت ژئوپلتیکی خدادادی برای توسعه همه‌جانبه‌ی سیاسی و اقتصادی بهره بگیریم و قهرمانان ملی شدن صنعت نفت و قهرمانان انقلاب اسلامی را خوشحال کنیم.



صدری با اشاره به پشت سر گذاشتن پنج برنامه توسعه در کشور گفت: یک سال دیگر وارد برنامه ششم توسعه می‌شویم. فرصت‌های عظیمی در برنامه پیش‌بینی شده که نباید تنها بر روی کاغذ باقی بمانند بلکه باید در عمل پیاده شوند.



وی بر اهمیت کاهش وابستگی به نفت تاکید و اظهار کرد: توطئه‌های **** سلطه در اتکای اقتصاد کشور به نفت نقش دارد اما متاسفانه ما هم در وظایفی که به عهده‌ی خومان بوده کوتاهی کرده‌ایم. شناخت ظرفیت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های غیرنفتی باید سرلوحه امور قرار گیرد.



این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که متاسفانه ما در شاخص‌های اقتصادی بجز ترکمنستان و افغانستان از بسیاری کشورهای منطقه عقب‌تر هستیم، گفت: نباید از ظرفیت‌های نوینی که همواره ایجاد می‌شود غافل شویم. در حال حاضر صنعت آی‌تی به عنوان صنعتی مهم، روند مناسبات جهانی را در هم کوبیده است. آی‌تی وسیله‌ای برای کاهش شکاف عمیق توسعه بین کشورهای صنعتی و کشورهای جهان سوم شده که ما نیز باید از این صنعت بهترین استفاده را ببریم.



وی با اشاره به قرار داشتن شهری در نزدیکی کوالالامپور به عنوان پایتخت الکترونیکی مالزی اظهار کرد: آی‌تک فرصتی در اختیار مالزی قرار داد که دیگر نمی‌توان این کشور را کنترل کرد. این صنعت می‌تواند در اختیار همه کشورها از جمله ایران قرار گیرد. ما در 12 سال گذشته پیشرفت‌هایی در صنعت آی‌تی داشته‌ایم اما به هیچ وجه کافی نبوده و ما هنوز واردکننده بسیاری از محصولات الکترونیک از کشورهای جنوب شرقی آسیا هستیم.



صدری دیگر ظرفیت کشور برای پیشرفت اقتصادی را استفاده از مناطق آزاد دانست و گفت: در حال حاضر مناطق آزاد ما به جای زمینه‌سازی برای صنعتی شدن کشور، تبدیل به مناطق گردشگری یا تجاری شده‌اند و در هیچ صنعتی نوآوری ایجاد نکردند. انتخاب آقای ترکان به عنوان رییس مناطق آزاد این امیدواری را ایجاد کرد تا تحولی در این مناطق ایجاد شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس سازمان بنادر به ایسنا خبر داد
پیشرفت 52 درصدی توسعه فاز یک بندر چابهار



معاون وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت 52درصدی طرح توسعه بندر چابهار خبر داد.



محمد سعید‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که طرح توسعه بندر چابهار با بهره‌گیری از تمام امکانات موجود در دستور کار سازمان بنادر قرار دارد، اظهار کرد: فاز نخست طرح توسعه این بندر به خوبی پیش رفته و تاکنون پیشرفتی 52 درصدی داشته است.



وی با بیان این‌که در طرح فعلی ظرفیت بندر چابهار به شش میلیون تن بار در سال خواهد رسید، گفت با توجه به جایگاه مهم این بندر در گسترش نفوذ ایران در آب‌های آزاد، برنامه‌های توسعه‌ای این بندر جزء اولویت‌های اصلی سازمان بنادر است و در تلاشیم ظرفیت ان رشد قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.



به گزارش ایسنا، رییس جمهور در جلسه‌ی مشترک خود با مدیران وزارت راه و شهرسازی، بر لزوم توسعه بندر چابهار تاکید کرد و به دنبال آن بار دیگر بحث تجهیز منابع مورد نیاز برای این بندر در دستور کار قرار گرفت. در این رابطه مذاکراتی نیز با خارجی‌ها آغاز شد و به گفته‌ی معاون سازمان بنادر تاکنون آمدن هندی‌ها نهایی شده و کشور‌های خارجی دیگر نیز پیشنهادات خود را مطرح کرده‌اند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


براساس اعلام مرکز آمار
سهم اشتغال بخش خدمات 47 درصد شد/ اشتغال ناقص 8.5 درصد شاغلان
طبق اعلام مرکز آمار ایران سهم اشتغال بخش خدمات ۴۷ درصد شده و نیز 8.5 درصد از شاغلان اشتغال ناقص داشته‌اند.


13930210000374_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طبق نتایج اعلام شده نیروی کار بهار 93 مرکز آمار، بررسی میزان اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت نشان می‌دهد، بیشترین درصد شاغلان در بخش خدمات و کمترین درصد شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار بوده‌اند.

    به طوری که درصد شاغلان 10 ساله و بیشتر در بخش خدمات 47.3 درصد، در بخش صنعت 33 درصد و در بخش کشاورزی 19.6 درصد بوده است.

    همچنین آمارها نشان می‌دهد، سهم اشتغال در بخش‌ خصوصی (کارفرمایان، کارکنان مستقل، مزد و حقوق‌بگیران بخش خصوصی، تعاونی، کارکنان فامیلی بدون مزد) بیش از درصد شاغلان در بخش عمومی (مزد و حقوق‌بگیران بخش عمومی) است، به طوری که سهم اشتغال جمعیت 10 ساله و بیشتر در بخش خصوصی 83.1 درصد و در بخش عمومی 16.9 درصد بوده است.

    نرخ اشتغال ناقص نشان می‌دهد چند درصد جمعیت فعال دارای این اشتغال هستند.

    بر اساس نتایج به دست آمده در فصل بهار 8.5 درصد از این جمعیت فعال دارای اشتغال ناقص بوده که سهم مردان 9.5 درصد و زنان 3.4 درصد و همچنین نقاط شهری 7.2 درصد و نقاط روستایی 11.8 درصد است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با فارس:
تغییرات دو ماهه تورم نقطه به نقطه مبنای افزایش قطعی تورم نیست/ تغییر جهت تورم؛ فعلا در حد هشدار
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تورم میانگین از اهمیت بیشتری برخوردار است، گفت: آمارها نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه بیش از این کاهش نمی‌یابد اما در مقطع فعلی تنها می‌توان نسبت به تغییر جهت تورم به مسئولان هشدار داد.


13930613000377_PhotoA.jpg


  • محمد واعظ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه به لحاظ اینکه به شدت تحت تاثیر آخرین وقایع اقتصادی است،‌اظهارداشت: تورم نقطه به نقطه اگر چه می‌تواند بیانگر وضعیت قیمت‌ها باشد اما در مقایسه با نرخ تورم میانگین از اهمیت کمتری برخوردار است.

    وی افزود: نرخ تورمی که از طریق مقایسه میانگین شاخص‌های قیمت یک سال در مقایسه با سال قبل به دست می‌آید بیانگر احساس تدریجی و متوالی تورم برای مردم است، در حالی که تورم نقطه به نقطه بیانگر آخرین احساس مردم است.

    این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در کشور ما به دلیل دو رقمی بودن تورم فاصله بین این دو نرخ زیاد است، گفت: نمونه این مساله را در انتخابات سال 88 دیدیم که یکی از کاندیداها با طرح اینکه نرخ تورم بیشتر از رقم اعلام شده است، کاندیدای دیگر را متهم به فریب‌کاری کرد اما این در حالی بود که به دلیل تفاوت نحوه محاسبه این دو شاخص نتایج متفاوتی به دست آمده بود.

    به گفته وی محاسبه نرخ تورم با تورم میانگین از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است.

    واعظ گفت: اینکه آیا افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه نیازمند هشدار است، باید ببینیم که این تغییر در مقایسه با دوره‌های قبل چگونه است؛ معمولا در اوایل سال و یا تابستان یک افزایشی در نرخ تورم نقطه به نقطه به وجود می‌آید که علت آن افزایش دستمزد‌ها است و اگر چنانچه افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه متناسب با سال‌های قبل باشد، مساله خاصی نیست اما اگر فراتر از سال‌های قبل باشد، باید به مسئولان هشدار داد.

    وی ادامه داد: اگر منحنی نرخ تورم نقطه نقطه را رسم کنید، شاهد نوسان‌هایی هستید اما وقتی منحنی تورم میانگین را رسم می‌کنید، تغییرات به تیزی و تندی تورم نقطه به نقطه نیست و به همین دلیل، تورم میانگین بیشتر مورد توجه و مد نظر است.

    این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه آخرین تغییرات را نشان می‌دهد اما تورم میانگین تغییرات یک دوره را بیان می‌کند؛ اگر تغییرات تورمی و قیمتی زیاد کم باشد، به تدریج دو شاخص تورم نقطه به نقطه و میانگین بر یکدیگر منطبق می‌شوند.

    وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر نرخ حامل‌های انرژی افزایش یابد و یا سیاست انبساط پولی و مالی اجرا شود، اثر اجرای این سیاست‌ها خود را بر تورم نقطه به نقطه نشان می‌دهند و این شاخص با نوسان و تغییر جهت حرکت مواجه خواهد شد.

    این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هم‌اکنون نزول نرخ تورم به حداقل خود رسیده است، گفت: اما نباید بر مبنای افزایش یک یا دو ماهه تورم نقطه به نقطه، افزایش تورم میانگین در ماه‌های آینده را استنباط کرد، بلکه اگر در مدت چند ماه نرخ تورم نقطه به نقطه سیر صعودی داشت، قطعا می‌توان اینگونه تحلیل کرد که تورم تغییر جهت داده و روند نزولی به صعودی تبدیل شده است.

    وی اضافه کرد: تغییر جهت نرخ تورم در دو ماه ممکن است به دلیل نوسانات فصلی باشد اما در مدت 6 ماه دیگر تغییرات فصلی دخیل نیست و نشان دهنده تغییر سیر تورم نقطه به نقطه است؛ از طرف دیگر ادامه سیر صعودی تورم نقطه به نقطه در چند ماه، نرخ تورم میانگین را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

    این کارشناس اقتصادی افزود: آمارهای چند ماه اخیر تورم نقطه به نقطه، نشان می‌دهد کاهش این شاخص بیش از این نخواهد بود اما در مقطع فعلی تنها می‌توان نسبت به تغییر جهت تورم به مسئولان هشدار داد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مرکز آمار ایران خبر داد
نرخ بیکاری بهار 10.7 درصد شد/ افزایش یک درصدی نسبت به بهار ۹۲
مرکز آمار ایران از افزایش یک درصدی نرخ بیکاری بهار ۹۳ به 10.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.


13910126000063_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، خلاصه یافته‌های طرح آمارگیری نیروی کار بهار سال جاری نشان می‌دهد در این فصل نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت 10 ساله و بیشتر که مربوط به شاغلان یا بیکاران است در کل کشور 37.1 درصد بوده است. این شاخص در بین مردان 62 درصد و در بین زنان 12.2 درصد محاسبه شده است. همچنین نتایج نشان می‌دهد درصد جمعیت فعال 10 ساله و بیشتر در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری است به طوری که نرخ مشارکت اقتصادی در نقاط روستایی 39.8 درصد و در نقاط شهری 36.1 درصد بوده است.

    در صورتی که جمعیت 15 ساله و بیشتر جمعیت در سن کار فرض شود نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور 60.6 درصد به دست می‌آید. این شاخص در بین مردان 68.1 درصد و در بین زنان 13.3 درصد، در نقاط شهری 39.3 درصد و در نقاط روستایی 44.1 درصد است.

    همچنین مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی در گروه‌های سنی نشان می‌دهد بیشترین نرخ مشارکت (55.7 درصد) در گروه سنی 40 تا 44 ساله بوده است این شاخص در بین مردان گروه‌های سنی 35 تا 39 ساله با 94.9 درصد و زنان برای گروه‌های سنی 25 تا 29 و 30 تا 34 ساله با 19.6 درصد بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داده است.

    بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نشان می‌دهد که در بهار 93 نسبت به مدت مشابه سال قبل این شاخص در جمعیت 10 ساله و بیشتر 2.2 درصد کاهش داشته است.این شاخص در نقاط شهری 2.3 درصد، در نقاط روستایی 2 درصد، در بین مردان 2.4 درصد و در بین زنان 2 درصد کاهش یافته است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت 10 ساله و بیشتر در بهار 93 نسبت به زمستان 92، 1.7 درصد افزایش داشته است.

    بر اساس نتایج به دست آمده در فصل بهار نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر در کل کشور 10.7 درصد بوده است این شاخص در بین مردان 9 درصد و در بین زنان 19.4 درصد محاسبه شده است همچنین نرخ بیکاری در نقاط شهری بیشتر از نقاط روستایی است به طوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری 12 درصد و نقاط روستایی 7.5 درصد است.

    بر اساس گزارش مرکز آمار بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد این شاخص در بهار 93 نسبت به بهار 92 یک درصد افزایش یافته است این نرخ در نقاط شهری 2 درصد کاهش و در نقاط روستایی یک درصد افزایش داشته است. همچنین در بین مردان 2 درصد و در بین زنان 7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

    بر این اساس نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر در بهار 93 نسبت به زمستان سال قبل نیز 0.2 درصد افزایش یافته است.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جدگال: بندر چابهار باید در سطح بین المللی معرفی شود


نماینده مردم چابهار گفت: بندر چابهار در معادلات حمل و نقل جهانی و ترانزیت کالا در سطح بین المللی کاملا شناخته شده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستان و بلوچستان، یعقوب جدگال در جشنواره مونسون بندر چابهار بیان کرد: معرفی قابلیت‌های چابهار با اجرای برنامه های فرهنگی و راه اندازی نمایشگاه کاری ارزنده است اما این کافی نیست و باید بیشتر در این رابطه تلاش کرد.



نماینده مردم چابهار در ادامه تاکید کرد: معرفی بندر چابهار باید در عرصه ملی و بین المللی انجام شود.



جدگال اظهار کرد: شکل گیری منطقه آزاد چابهار چشم اندازی بسیار مطلوب را فراروی دیده مردم منتظر و محروم منطقه گشوده است.



وی تصریح کرد: لزوم احداث ، تکمیل ، نوسازی و بهسازی زیر ساختهای لازم از جمله بندر واسکله ها، فرودگاه ، ریل راه آهن و شبکه جاده های زمینی به شدت در بندر چابهار احساس می شود.



جدگال گفت: یکی از مواردی که طی سالهای اخیر در بندر چابهار فراموش شده است مزیت گردشگری و جذب توریست آن است که باید مسئولین این موضوع را به عنوان عامل مهم رسیدن به توسعه مورد توجه قرار دهند.



وی بیان کرد: امروز اگر در شمال کشور از فردی بپرسیم کوه های مینیاتوری و یا جنگل های حرا کجاست شاید نداند اما با معرفی این جاذبه های طبیعی در کشور می توان جذب گردشگر را در منطقه فراهم کرد.



جدگال اظهار کرد: نباید افسوس فرصت های از دست رفته را در منطقه آزاد چابهار خورد بلکه باید زمینه بیشتر سرمایه‌گذاری و توسعه ترانزیت کالا را از این پس بیشتر در این منطقه مورد بازبینی قرار داد.



وی خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه محور شرق شبکه ای از بزرگراهها و خطوط راه آهن بوده و هدف تسهیل ترانزیت به شمال، جنوب افغانستان و کشورهای آسیای میانه را دنبال می کند، لذا توسعه بندر چابهار به عنوان نقطه آغازین این محور مورد توجه جدی سیاستگذاران و مقامات بندری کشور می باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


جایگاه نخست بیکاری بهار به لرستان رسید/ سهم 61 درصدی بخش خدمات در مشاغل تهران
براساس آمارها استان لرستان جایگاه اول بیکاری را در کشور دارد و نیز سهم اشتغال بخش خدمات در تهران ۶۱ درصد است.


13920811000424_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بررسی نرخ مشارکت اقتصادی در بین استان‌های کشور نشان می‌دهد، این نرخ در جمعیت 10 ساله یا بیشتر در استانهای اردبیل با 44.4 درصد جایگاه نخست را دارد و پس از آن استان آذربایجان شرقی با 42.5 درصد رتبه دوم و در مقابل استان سیستان و بلوچستان با 29.3 درصد پایین‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی را به خود اختصاص داده است، این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور 37.1 درصد است.

    بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، مقایسه نرخ بیکاری در بین استانها نشان می‌دهد استان لرستان با 20.3 درصد بالاترین نرخ بیکاری را داشته و بعد از آن استان سمنان با 17.4 درصد قرار گرفته است. از سوی دیگر پایین‌ترین نرخ بیکاری با 7.2 درصد مربوط به استانهای تهران و مرکزی است، همچنین استان اردبیل با 40.4 درصد بالاترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص داده و لرستان با 25.6 درصد پایین‌ترین نسبت اشتغال را دارند. نسبت اشتغال در کل کشور نیز 33.1 درصد است.

    بر اساس آمار در استان خراسان شمالی بیشترین شاغلان (38.2 درصد) در بخش کشاورزی مشغول کار بودند و در مقابل استان تهران با 1.4 درصد کمترین شاغلان در بخش کشاورزی را دارد. همچنین شاغلان بخش کشاورزی در کل کشور 19.6 درصد است.

    بر این اساس در بخش صنعت استان یزد با 47.8 درصد بیشترین و استان گیلان با 21.4 درصد کمترین درصد اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند. سهم شاغلان این بخش در کل کشور 33 درصد است.

    بر پایه این گزارش در بخش خدمات استان تهران با 61.4 درصد بالاترین و استان خراسان شمالی با 35.7 درصد پایین‌ترین درصد شاغلان در بخش خدمات را به خود اختصاص داده‌اند. سهم شاغلان در این بخش در کل کشور 47.3 درصد است.

    استان گلستان با 20.8 درصد جمعیت 10 ساله و بیشتر و استان یزد با 2 درصد کمترین سهم را در این بخش دارد این شاخص برای کل کشور 9.5 درصد است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


بذرپاش در گفتگو با مهر:

قبول ادعای تورم 14 درصد برای مردم مشکل است/ دولت سریع تر بودجه پروژه های عمرانی را اختصاص دهد

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت:نمی توان در شرایطی که قیمت لبنیات 25 تا 30 درصد، قیمت بلیط قطار ها حدود 50 درصد و نرخ حامل های انرژی بین 25 تا 70 درصد افزایش یافته به مردم مرتب گفت، تورم نقطه به نقطه به زیر 14 درصد رسیده است.پذیرش این آمار برای مردم مشکل است.
مهرداد بذرپاش در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با انتقاد از اظهارات اخیر رئیس جمهور در مورد عبور کشور از رکود گفت: خروج کشور از رکود نیازمند اعلام رسمی از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار است، مرکز آمار باید رسما میزان تولید اتفاق افتاده و شغل ایجاد شده در سه ماهه اول سال 93 را اعلام کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید مبنای رشد 1.8 درصدی اقتصادی در سه ماهه ابتدای سال جاری مشخص و واضح شود.

وی با انتقاد از عدم تخصیص بودجه عمرانی به شهرستان‌ها گفت: با توجه به خروجی بورس و نرخ تسعیر دلار به ریال دولت می‌تواند رقم قابل توجهی را به پروژه‌های عمرانی اختصاص دهد. باید هر چه سریع تر این تخصیص بودجه انجام شود تا از رکود خارج شویم.

بذرپاش ادامه داد: تاخیر در تخصیص منابع با توجه به فرارسیدن فصل بارش‌ها مشکلاتی را در روند اجرای پروزه‌های عمرانی ایجاد می‌کند. یکی از روش‌های خروج از رکود فعال سازی هر چه سریع‌تر پروژه‌های بزرگ عمرانی است که در این کارگاه‌ها فعال شده و شغل از دست رفته باز خواهد گشت.

وی با انتقاد از اظهارات رئیس جمهور مبنی بر کاهش تورم نقطه به نقطه گفت: اینکه تورم نقطه به نقطه را مرتب رو به کاهش اعلام می‌کنیم و از سوی دیگر مردم افزایش قیمت کالاهای مختلف را به بیش از 25 درصد مشاهده می‌کنند قابل قبول نیست.

بذرپاش گفت: نمی‌توان در شرایطی که قیمت لبنیات 25 تا 30 درصد، قیمت بلیط قطارها حدود 50 درصد و نرخ حامل‌های انرژی بین 25 تا 70 درصد افزایش یافته به مردم مرتب گفت تورم نقطه به نقطه به زیر 14 درصد رسیده است. پذیرش این آمار برای مردم مشکل است.

وی اظهار اشت: دولت باید آن منطقه‌ای را که تورم نقطه به نقطه آن زیر 14 درصد است به مردم نشان دهد تا مردم از آن جا خرید کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

پور ابراهیمی در گفتگو با مهر:

آمار و ارقام حکایت از خروج از رکود ندارد/ رئیس جمهور پیش بینی کرده است

نائب رئیس کمیسیون مشترک بررسی لایحه خروج از رکود مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی می توانیم ادعا داشته باشیم که از رکود عبور کرده ایم که اقتصاد علائم رونق خود را بروز دهد اما آمار و ارقام فعلی حکایت از آن دارد که کشور از نظر اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارد.
محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر عبور کشور از رکود گفت: زمانی می توانیم ادعا داشته باشیم که از رکود عبور کرده ایم که اقتصاد علائم رونق خود را بروز دهد و این علائم رونق اقتصادی مستمرا ادامه داشته باشد اما در حال حاضر زود است که بگوییم از رکود عبور کرده ایم.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاخص ها و ارزیابی های آخر سال مشخص خواهد کرد که واقعا از رکود خارج شده ایم یا خیر؟ آمار و ارقام فعلی حکایت از آن دارد که کشور از نظر اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارد.

وی اظهار داشت: به احتمال زیاد رئیس جمهور پیش بینی کرده اند که از رکود خارج خواهیم شد زیرا در نیمه اول سال نمی توان اعلام کرد که وضعیت اقتصادی کشور بهبود یافته و از رکود خارج شده ایم.

پور ابراهیمی تاکید کرد: با مقایسه آمار های اقتصادی سال 92 و 93 می توان در مورد شاخص های خروج از رکود اظهار نظر کرد.

به گزارش مهر لایحه ˈرفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای **** مالی کشورˈ که با عنوان خروج غیرتورمی از رکودˈ شناخته می شود 26 مرداد ماه امسال تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و یک فوریت آن به تصویب نمایندگان رسید.

هرچند مجلس شورای اسلامی تا 29 شهریور تعطیل است و نمایندگان در تعطیلات دوم تابستانی خود به سر می برند اما با تصمیم هیات رییسه مجلس کمیسیون مشترکی از نمایندگان چند کمیسیون مجلس برای بررسی لایحه ˈرفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای **** مالی کشورˈ تشکیل شده است تا این لایحه را در ایام تعطیلات مجلس مورد رسیدگی قرار دهند.

در حالی امروز اولین جلسه این کمیسیون مشترک در مشهد مقدس تشکیل شد که رئیس جمهور روز گذشته اعلام کرد کشور از رکود خارج شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در دیدار روحانی و نظربایف عنوان شد؛

افزایش 5 برابری حجم مبادلات اقتصادی ایران و قزاقستان

روسای جمهوری ایران و قزاقستان روز سه‌شنبه اعلام کردند که مصمم‌ هستند حجم مبادلات اقتصادی دو کشور را به ۵ برابر میزان کنونی افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی و نورسلطان نظربایف با حضور در جمع خبرنگاران گفتند: افزایش ۵ برابری حجم مبادلات دو کشور با تصمیمات امروز و تصمیمات تکمیلی وزرا اجرا و عملی خواهد شد.

رییس جمهوری ایران با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته این چهارمین دیدار روسای جمهوری دو کشور است، گفت: دراین دیدار، درباره راه های توسعه همکاریهای اقتصادی، کشاورزی، معادن و صنایع و سرمایه گذاری بازرگانان ایران در قزاقستان و متقابلا سرمایه گذاری بازرگانان قزاقستانی در ایران، روابط پولی و بانکی و آینده اتحادیه گمرکی با ایران بحث شد.

روحانی افزود: ما خواهان گسترش همکاریهای دو کشور در عرصه دانشگاهی و توریسم و گردشگری هستیم. همچنین با توجه به اینکه ایران و قزاقستان دارای منابع نفتی هستند، همکاری های علمی و فنی و سرمایه گذاری در این زمینه مورد بحث قرار گرفت.

رییس جمهوری به مسایل جهانی و منطقه ای اشاره کرد و گفت: منطقه ما دارای معضلات فراوانی از افغانستان تا فلسطین است که حل و فصل این معضلات و رسیدن به ثبات پایدار، همکاری نزدیک ایران و قزاقستان در این عرصه ها را ضروری می سازد.

روحانی با اشاره به مذاکرات ایران با ۱+۵، تصریح کرد که در این دیدار درباره مذاکرات و انتظارات ایران از این مذاکرات گفت و گو کردیم . قزاقستان به عنوان کشور دوست و برادر ، پیوسته از ایران حمایت کرده است.

رییس جمهوری به مباحث محیط زیست و امنیت دریای خزر اشاره کرد و افزود: ما مذاکرات مفصلی در این زمینه داشتیم و قرار است وزرای خارجه دو کشور تا قبل از برگزاری اجلاس آستاراخان روسیه درباره این مباحث گفت وگو و تبادل نظر کنند.

روحانی در جواب سوال خبرنگار قزاقستانی درخصوص چگونگی افزایش مبادلات تجاری دو کشور گفت: اجرای سرمایه گذاری های مشترک، گسترش همکاریها در عرصه های کشاورزی، انرژی، معدن و گردشگری قادرند حجم مبادلات دو کشور را تا ۵ برابر افزایش دهند.

رییس جمهوری بازگشایی خط آهن قزاقستان به ایران را تحولی بزرگ خواند و گفت که این خط راه آهن که شمال را به جنوب متصل می کند، حجم انتقال کالا میان دو منطقه را به شدت افزایش خواهد داد.

رییس جمهوری قزاقستان نیز با اشاره به مذاکراتش با دکتر روحانی گفت که ما تقریبا در همه زمینه ها با رییس جمهوری ایران گفت وگو داشتیم. نفت و گاز، کشاورزی، حمل و نقل و معادن، بانکی و مالی تا مسایل منطقه ای و بین المللی در این گفت وگو ها مورد بحث قرار گرفت.

نورسلطان نظربایف اظهار داشت: هر دو کشور مصمم هستند حجم مبادلات تجاری دوجانبه را ۵ برابر سازند و در کنار آن آغاز به کار خط آهن قزاقستان – ترکمنستان که شمال را به خلیج فارس متصل می کند، می تواند منطقه را متحول سازد.

وی به نزدیکی مواضع سیاسی دو کشور در مسایل منطقه ای و بین المللی پرداخت و گفت: قزاقستان در این دوره برای کرسی نماینده غیر دائم شورای امنیت نامزد شده است و خواهان حمایت ایران از این نامزدی هستیم.

رییس جمهوری قزاقستان افزود: ما در مجموعه خواهان گسترش همه جانبه روابط با ایران هستیم.

نظربایف همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نقش قزاقستان در مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: امیدواریم مذاکرات پیش رو هر چه زودتر به نتیجه برسد تا به این ترتیب ایران بویژه در زمینه نفت و گاز به جایگاه واقعی خود دست یابد و قزاقستان از هیچ حرکتی برای پیشبرد و نتیجه بخش بودن این مذاکرات دریغ نخواهد کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


کمیجانی در گفتگو با مهر:

بانک مرکزی مصمم به تک نرخی کردن ارز است/ بازار ارز به ثبات رسید

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر بازار ارز به ثبات و آرامش رسیده است، گفت: اقدام برای تک نرخی کردن ارز باید در شرایطی ایجاد شود که وضعیت پایدار نرخ ارز را دچار تغییر و تحول نکند.
به گزارش خبرنگار مهر، اجرای ارز تک نرخی به عنوان یکی از مهمترین برنامه های دولت در نیمه دوم سال جاری کلید خواهد خورد و برخی از اقدامات اولیه از جمله نزدیک کردن نرخ دلار دولتی و بازار آزاد به یکدیگر توسط بانک مرکزی به طور نامحسوس آغاز شده است.

پیش از این نیز دولت اعلام کرده بود که اجرای برنامه یکسان سازی نرخ ارز به یکباره انجام نخواهد شد؛ بلکه یکسان سازی به تدریج اجرا می شود. به طوریکه در نیمه دوم امسال **** تک نرخی ارز در بازار ارز کشور حاکم خواهد شد و باید با **** ارز چند نرخی خداحافظی کرد.

در این باره اکبر کمیجانی در گفتگو با مهر با اشاره به آرامش و پایداری که در حال حاضر در بازار ارز کشور ایجاد شده است، گفت: در راستای اجرای این برنامه از هر نوع ناپایداری که بخواهد در بازار ایجاد شود، جلوگیری و امتناع خواهیم کرد.

قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تمام تلاش بانک مرکزی حفظ آرامش در بازار ارز است، افزود: با این وجود ما مصمم به اجرای برنامه یکسان سازی نرخ ارز هستیم و این امر یکی از اهداف ما محسوب می شود.

وی، یکی از برنامه های مهم در این زمینه را تک رقمی کردن نرخ تورم دانست و ادامه داد: بانک مرکزی سعی دارد که نرخ تورم را به سطحی مناسب برساند و علاوه بر آن یک اطمینان و پایداری در نرخ تورم برای اجرای چنین برنامه ای حاصل شود.

این مقام مسئول دربانک مرکزی درآمدهای ارزی کشور ناشی از نفت را نکته مهمی ارزیابی کرد و گفت: در عین حال روابط ایران با سایر کشورها هم در این موضوع تاثیر گذار است و باید آن را نیز در نظر گرفت.

بر اساس آخرین نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی، نرخ تورم در 12 ماه منتهی به مردادماه 1393 نسبت به 12 ماه منتهی به مردادماه 1392 معادل 23.2 درصد اعلام شده است.

رئیس کل بانک مرکزی هم موضوع اصلی در این زمینه را ثبات اقتصادی اعلام و بیان کرده است که دولت به دنبال نرخی است که بتواند تولید و اشتغال را در کشور پشتیبانی کند.

در همین حال، محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری هم گفته است: دولت به تدریج سیاست یکسان سازی نرخ ارز را اجرا می کند بدان معنی که قیمت ارز در بازار آزاد به نرخی که به عنوان نرخ مبادله ای در بانک مرکزی ارائه می شود، نزدیک شود؛ بانک مرکزی به هیچ وجه به دنبال رساندن نرخ مبادله ای به بازار ارز نیست، بلکه بازار آزاد باید خود کاملا این مسئله را تنظیم کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


گزارش جدید وزیر کار به مجلس؛

زنگ خطر بیکاری بزرگ به صدا درآمد/ ربیعی: اگر کاری نکنیم بیکاران 10 میلیون نفر می‌شوند

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: وزیر کار در تازه ترین گزارش خود به مجلس تعداد بیکاران فعلی کشور را 6 میلیون نفر اعلام کرد و هشدار داد اگر کاری نکنیم تعداد بیکاران در سال 1400 به 10 میلیون نفر خواهند رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، بیکاری در بازار کار ایران در حال حاضر به یکی از پُرچالش ترین مسائل کشور در بخش داخلی تبدیل شده و دولت ها در سال های گذشته تلاش کرده اند برای خروج از وضعیت نامناسب اشتغال جویندگان شغل، چاره ای بیاندیشند.

طرح های فراوانی از پرداخت وام های خوداشتغالی، اجرای طرح بنگاه های کوچک زودبازده، مشاغل خانگی و مباحثی از این دست نیز با صرف میلیاردها تومان از منابع بانکی به اجرا گذاشته شد اما حاصل باقی بودن معضل بیکاری در کشور و وجود چند میلیون نفر بیکار است.

تا دو دهه قبل اگر در خانواده ها بیکاری وجود داشت، دست کم افراد تحصیلات عادی داشتند و اغلب در حد و حدود دیپلم درس خوانده بودند که می توانستند در رشته های مختلف شغلی داوطلب حضور باشند، اما حالا شرایط عوض شده و کشور با کارجویانی مواجه است که بین دو تا 6 سال و بعضا تا مقطع دکترا در دانشگاه ها درس خوانده اند و در جستجوی شغل به سر می برند.

بنابراین کشور در شاریط فعلی با تیپ خاصی از بیکاران مواجه است که اساسا به مشاغل ساده و فیزیکی و به قولی سطح پایین فکر نمی کنند و در نقطه مقابل دلباخته مشاغل لوکس، مدیریتی، اسم و رسم دار و با عناوین زیبا هستند.

این مسئله باعث شده تا امروزه هزاران فرصت شغلی ساده و اتفاقا پُردرآمد کشور در اختیار اتباع بیگانه قرار بگیرد و کارجویان ایرانی در سودای دستیابی به فرصت های شغلی دارای شأن اجتماعی، عمر بگذرانند.

کارشناسان بازار کار می گویند هرچقدر فاصله بین اتمام تحصیلات دانشگاهی و ورود به بازار کار بیشتر شود، هزینه بیکاری افراد نیز بالا می رود. به عبارتی فارغ التحصیلانی که با اندک اندوخته ای از دانشگاه ها به امید یافتن شغلی مناسب فارغ التحصیل شده اند، حالا وقتی به در بسته بازار کار می خورند همان اندوخته ناچیز دوران دانشگاه را که امکان داشت بتوان از آن در اقتصاد کشور بهره برد را نیز از یاد می برند.

بنابراین افزایش فاصله زمانی اتمام تحصیلات دانشگاهی تا زمان ورود به بازار کار، هزینه های دوباره ای را نیز به کشور تحمیل خواهد کرد. به عنوان نمونه فردی که در دانشگاه در رشته کامپیوتر یا پرستاری تحصیل کرده و امروز امکان ورود به بازار کار را ندارد، هرچقدر زمان طولانی تری صرف شود تا این فرد بتواند جذب بازار کار شود از آنسو داشته های دانشگاهی وی نیز فراموش می شود و افراد در زمانی که بتوانند شغلی برای خود دست و پا کنند، هیچ چیز با ارزشی برای عرضه ندارند و یک نیروی کاملا فاقد تجربه خواهند بود.

دولت تدبیر و امید امیدوار است بتواند از طریق اجرای بسته خروج از رکود، علاوه بر به حرکت در آوردن چرخ های اقتصاد؛ رونقی نیز در بازار کار کشور ایجاد شود. راه اندازی ظرفیت های خالی بنگاه ها، استفاده از سرمایه های خارجی و داخلی در خدمت تولید، افزایش بهره وری و تقویت نقدینگی و سرمایه در گردش واحدها می تواند تغییرات مثبتی را در بازار کار کشور رقم بزند.

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست مشترک کمیسیون ویژه رسیدگی به لایحه رفع موانع تولید مجلس از نمایندگان خواست تا برای رفع معضل بیکاری با ایجاد صندوق اشتغال موافقت کنند و مجوز ایجاد این صندوق را بدهند.

ربیعی در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گزارش داد که در حال حاضر 6 میلیون نیروی انسانی بیکار در کشور وجود دارد که 7 میلیون نفر دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد.

وی در این باره به نمایندگان هشدار داد و بیان داشت: اگر برای رفع مشکل بیکاری برنامه ریزی نکنیم، قطعا دچار مشکل می شویم.

وزیر کار همچنین به لزوم رشد اقتصادی متوسط سالانه 7 درصد اشاره کرد و گفت: در سنوات قبل رشد اقتصادی کشور منفی بود و در حال حاضر به صفر رسیده و به سمت مثبت حرکت می کند و هرچه کمتر از 7 درصد باشد، از مهار اشتغال عاجز خواهیم بود.

وی با بیان اینکه اگر کاری نکنیم در افق 1400 تعداد بیکاران به 10 میلیون نفر می رسد و این عدد خوبی نیست و بسیار خطرناک است، گفت: عمده واجدان شرایط کار، فارغ التحصیلان دانشگاهی اند که 40 درصد آنها خانم هستند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


طیب نیا اعلام کرد:

کار تیم هسته‌ای با خروج اقتصاد از رکود راحت‌تر می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر در شرایط تحریم زمینه خروج از رکود فراهم شود و به رشد اقتصادی مطلوب برسیم، کار تیم مذاکره کننده هسته‌ای راحت‌تر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا امروز در مراسم تبیین سند راهبردی وزارت اقتصاد با اشاره به ویژگی های وزارت اقتصاد، گفت: این وزارتخانه مسئول تنظیم سیاست های اقتصادی کشور و تنها نهاد مسئول در قبال مجلس است به همین دلیل طی یکسال گذشته شاهد سئوالات مکرر از وزیر اقتصاد در مجلس بوده ایم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بخشی از این سئوالات به صورت مستقیم به وزارت اقتصاد و سازمان های تابعه آن ارتباطی ندارد، افزود: اما با توجه به اینکه این وزارتخانه مسئول تنظیم سیاست های کلان اقتصادی است، سئوالات مجلس خطاب به وزیر اقتصاد است، اما حدود 80 درصد سئوالات ارتباطی به واحدهای مربوط به این دستگاه دولتی ندارد.

به گفته وی اشتباه، خطا و ناکارآمدی در وزارت اقتصاد می تواند آثار سوئی در جامعه داشته باشد و اعتبار دولت را در اذهان عمومی خدشه دار کند، این در حالی است که بزرگترین سرمایه دولت ها سرمایه اجتماعی است که بزرگترین رکن این سرمایه اعتماد به دولت است، بنابراین عملکرد وزارت اقتصاد نقش مهمی در ایجاد این سرمایه اجتماعی دارد.

طیب نیا یکی دیگر از ویژگی های وزارت اقتصاد را گستردگی فعالیت های آن قلمداد کرد و با بیان اینکه تعداد زیرمجموعه های این وزارتخانه به 22 دستگاه می رسد، تصریح کرد: برخی از این دستگاه ها در قد و قواره یک وزارت خانه هستند و به همین دلیل است که از وزارت اقتصاد به عنوان یک ابر وزارتخانه نام برده می شود.

وی گفت: اگر **** بانکی در خدمت تولید باشد، بازار سرمایه تامین مالی پروژه های اقتصادی را انجام دهد و گمرک، بیمه و سایر دستگاه های تابعه هم نقش های خود را به درستی ایفا کنند، مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم به نگرانی مردم و صاحبان کسب و کار از رکورد اشاره کرد و افزود: انتظار مشاهده واضح تر نشانه های خروج از رکورد در مردم ایجاد شده است. مردم انتظار دارند ما به سرعت اقتصاد را از وضعیت فعلی عبور دهیم و اقتصاد را به ثبات برسانیم.

طیب نیا با تاکید بر اینکه وزارت اقتصاد بدون برنامه منسجم و رو به آینده و معطوف به عمل نمی تواند کاری را پیش ببرد، افزود: در 15 دقیقه نخست حضور در وزارت اقتصاد کار تبیین برنامه راهبردی وزارت خانه را شروع کردم و نامه های مربوطه را نیز همان موقع برای معاونانم ارسال کردم.

وی گفت: افزایش سهم درآمدهای مالیاتی با بالا بردن توان تولید امکانپذیر است و اگر در شرایط تحریم زمینه خروج از رکود را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی شایسته برسیم کار تیم مذاکره کننده هسته ای را راحت تر کرده ایم.

وزیر اقتصاد با تأکید براینکه ارتقای توان تولید و ثروت آفرینی در کشور اولویت اصلی دولت است، گفت: اگر توان تولید افزایش یابد رفاه عمومی نیز بالا می رود و زمینه های رفاه و پس انداز و ... نیز تقویت می شود؛ اگر تولید بالا برود فقر هم ریشه کن می شود.

افزایش شفافیت و انظباط پولی از دیگر برنامه هایی است که طیب نیا از آنها بعنوان برنامه های راهبردی وزارت اقتصاد و دولت یازدهم نام برد و ادامه داد: یکی از تحلیل های عمده در تبیین دلایل نرخ رشد اقتصادی پایین معطوف به همین است، در کشورهای نفتی نقش اصلی دولت ها توزیع رانت های نفتی است و کسی موفق است که به این منابع دسترسی داشته باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تکمیل سامانه های اطلاعاتی مالیاتی را از مهمترین نکاتی دانست که در این وزارت خانه انجام شده است و افزود: الان دسترسی به اطلاعات درآمدی مردم نداریم و همین باعث شده با چشمان کور از مردم مالیات بگیریم و همین موضوع باعث شده از کسانی که باید مالیات بگیریم، چیزی نگریم و بالعکس؛ بنابراین اگر به اطلاعات مودیان دسترسی داشته باشیم مالیات را به درستی اخذ خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه هزینه های بخش خصوصی در راستای اقدامات انجام شده در گمرک 28 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است، تصریح کرد: طی یک سال گذشته واردات کالاهای اساسی از 8 روز به 4 روز کاهش یافته است. دور اظهاری نیز در 12 گمرک عملیاتی شده، پرداخت الکترونیک در 10 گمرک اصلی اجرایی شده، فرایند ترخیص کالا برای صادرات از 7 روز به یک روز و برای واردات از 26 روز به 3 روز کاهش یافته است.

وی در ادامه به استفاده نادرست از درآمدهای نفتی طی سال های گذشته اشاره و تصریح کرد: این درآمدها فی نفسه نغمت نیست بلکه نعمت است؛ اما در گذشته از این درآمدها به شکل ناصحیح استفاده شد و اقتصاد کشور وابسته به این درآمد نفتی شد و به دنبال آن رشد اقتصادی کاهش یافت.

این عضو کابینه دولت یازدهم ضمن بیان اینکه هدف سیاست های اقتصاد مقاومی این است که رشد اقتصادی را مقاوم کند، تصریح کرد: وزارت اقتصاد به تبع از این سیاست برنامه های راهبردی خود را تنظیم کرده است، ضمن آنکه باید وابستگی بودجه به منابع نفتی کاهش یابد و سهم درآمدهای پاک مالیاتی در بودجه دولت بالا برود تا اقتصاد آسیب پذیر نباشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دیپلماسی احضار ارواح!
محض اطلاع، تحریم‌های جدید آنهایی بودند -یا هنوز هستند- که کنگره می‌خواست -یا همچنان می‌خواهد- اجرا کند و اوباما نه‌تنها با آنها مخالفت کرد بلکه به یاد می‌آوریم که گفت اگر کنگره با وجود مخالفت شدید قوه‌مجریه، آن را به تصویب برساند رییس‌جمهور از اختیارات قانونی استفاده کرده و آن را «وتو» خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیپلماسی ما به‌ویژه پیرامون مذاکرات «ژنو» و اینکه دقیقا چه چیزی تعهد آمریکایی‌ها و غربی‌هاست و چه مواردی را ما متعهد شده‌ایم، آنقدر پیچیده شده که به نظر می‌رسد باید برویم برای «احضار ارواح». مسوولان وزارت خارجه از یک‌سو و دیگران به‌علاوه رسانه‌های رسمی و غیررسمی، جملگی عطف به «روح توافق ژنو» کرده و به آمریکا حمله می‌کنند که این «روح» را پایمال کرده است. ظاهرا در دستگاه دیپلماسی ما، قرارداد و عهد و میثاق‌های بین‌المللی همچون موجودات زنده، یک جسم دارند و یک «روح».

به گزارش انتخاب از آنجا که برای فهم اینکه آیا بالاخره توافق ژنو توسط آمریکایی‌ها نقض شده یا خیر، ما با مفاد توافق ژنو کاری نداریم و باید روح توافق ژنو را در نظر بگیریم و از آنجا که دیپلمات‌ها نمی‌توانند با ارواح ارتباط برقرار کنند، بنابراین باید وزارت خارجه برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای، آگهی استخدام برای تعدادی کارمند که تخصصشان احضار ارواح است بدهند و آنها بعد از این، روح توافقات و مذاکرات و قول‌وقرارهای بین‌المللی را با ترتیباتی خاص احضار کرده و از آنان سوال کنند آیا اقدام اخیر ایالات‌متحده، نقض توافق ژنو بوده یا خیر؟

ای‌کاش به‌جای همنوایی با تندروها و مخالفان مذاکرات هسته‌ای، جناب رییس‌جمهور و آقایان ظریف، عراقچی، تخت‌روانچی و سایرین اعلام می‌کردند اگرچه اقدام واشنگتن را نمی‌پذیرند اما این اقدام ربطی به توافق ژنو نداشته و حاصل مصوبات قبلی کنگره ایالات‌متحده است. مدت‌ها قبل از توافق ژنو، کنگره ایالات‌متحده قانونی را تصویب کرده بود که دولت آمریکا را موظف می‌کرد هر شخص حقیقی و حقوقی که کمک به دورزدن تحریم‌ها کند را مجازات نماید. این عمل بارها اتفاق افتاد و نه‌فقط ایرانی‌ها بلکه بانک‌ها، موسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی غیرایرانی هم مشمول این قانون شدند. تصمیم هفته پیش نیز در ادامه اجرای همان قانون است و هیچ ربطی به توافق ژنو ندارد. البته می‌توان این سوال را مطرح کرد که دست رییس‌جمهور در عدم‌اجرای این مصوبه تا چه میزان باز است؟ و آیا اوباما می‌توانسته دورزدن تحریم‌ها را نادیده بگیرد مبادا خللی به مذاکرات وارد کند؟

محض اطلاع، تحریم‌های جدید آنهایی بودند -یا هنوز هستند- که کنگره می‌خواست -یا همچنان می‌خواهد- اجرا کند و اوباما نه‌تنها با آنها مخالفت کرد بلکه به یاد می‌آوریم که گفت اگر کنگره با وجود مخالفت شدید قوه‌مجریه، آن را به تصویب برساند رییس‌جمهور از اختیارات قانونی استفاده کرده و آن را «وتو» خواهد کرد. اگر آمریکایی‌ها یا شخص آقای اوباما می‌خواستند عهد‌شکنی کنند، تسلیم اراده کنگره شده و راه هموار‌تری را می‌پیمودند.نیازی به احضار ارواح نیست! آنچه نیاز داریم آن است که متولیان دستگاه دیپلماسی مقداری با جسارت بیشتری پای تصمیمات خود و آنجا که منافع ملی کشور اقتضا می‌کند بایستند و با اولین تندباد تندروها، صحنه را ترک نکنند.
در این میان پرسش سومی وجود دارد و آن این است که آیا رییس‌جمهور می‌توانست همانند دوره شش‌ماهه «اقدام‌مشترک» پس از توافق ژنو، چشمان خود را روی اجرای این قانون بسته و به روی خود نیاورد که ایرانیان برای تامین نیازهای خود، ناچار به عبور از برخی تحریم‌ها هستند؟ این پرسش بازمی‌گردد به دو نکته اساسی: نخست میزان اعتقاد اوباما به اینکه آیا توافق نهایی با ایران انجام خواهد شد یا نه؟ و مورد دوم اینکه اوباما چقدر نگران موردسوال‌قرارگرفتن توسط اعضای تندرو کنگره آمریکا به‌خاطر عدم مجازات ایران دراین‌باره است.


منبع: شرق
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


طیب نیا در جمع خبرنگاران:

منتظر تغییر و تحول در بازار ارز نباشید

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اطمینان بخشی به مردم نسبت به اینکه با تغییر و تحول جدی در بازار ارز مواجه نخواهیم شد، نوسان دربازار ارز را طبیعی، عادی و روزمره دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا امروز در حاشیه مراسم تبیین سند راهبردی وزارت اقتصاد در جمع خبرنگاران در مورد دلایل نوسانات بازار ارز طی روزهای اخیر گفت: نوسان در بازار ارز طبیعی، عادی و روزمره است و این نوسانات در برخی مواقع منشا خارجی دارد و یا ناشی از نوسانات گذرا است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به مردم اطمینان داد که مانند یک سال گذشته تغییر و تحول جدی در بازار ارز نخواهیم داشت و در ادامه در مورد سند راهبردی وزارت اقتصاد گفت: در برنامه ای که برای وزارت اقتصاد تنظیم شده و به دستگاه ها و نهادهای تابعه ارائه شده، تصمیم بر این است بتوانیم به یک فهم مشترک و تصمیم عمومی نسبت به برنامه برسیم.

وی با اشاره به هفت اولویت سند راهبردی وزارت اقتصاد، تصریح کرد: افزایش توان تولید کشور و تأمین درآمدهای پایدار و ثابت از مهمترین این اولویت هاست
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بذرپاش در گفت‌وگو با فارس:
مرکز آمار و بانک مرکزی وضعیت خروج از رکود را اعلام کنند
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به خبر منتشرشده در مورد شرایط رکودی کشور و گزارش سه ماهه اول سال گفت: مرکز آمار و بانک مرکزی، رسماً وضعیت خروج از رکود را اعلام کنند.


13911230000075_PhotoA.jpg


  • مهرداد بذرپاش، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به خبر منتشر شده در مورد شرایط رکودی کشور و گزارش سه ماهه اول سال اظهار داشت: با توجه به بهبود شرایط بودجه‌ای کشور و افزایش ورودی خزانه و تبدیل هر دلار فروش نفت به 2500 تومان، بهتر است دولت هر چه سریع‌تر پروژه‌های عمرانی کشور را تسریع بخشد تا کشور از رکود خارج شود.

    وی با اشاره به سخنان رئیس‌ جمهور در مشهد مقدس مبنی بر اینکه طبق گزارش سه ماهه اول سال از رکود خارج شده‌ایم، افزود: جا داشت مشاوران و مدیران اقتصادی دولت گزارش سه ماهه اول را حداکثر تا یک ماه بعد به رئیس‌ جمهور تقدیم کنند، نه اینکه تازه یک هفته پیش شرایط، رکودی اعلام و بلافاصله چند روز بعد اعلام خروج از رکود شود.

    بذرپاش تأکید کرد:‌ هر چند این گزارش‌ها خروج از رکود را نشان نمی‌دهد، اما مرکز آمار و بانک مرکزی رسماً گزارش را منتشر کنند و با عدد و رقم میزان تولید و اشتغال را اعلام کنند.

    عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انتشار این گزارش وضعیت رکودی کشور را مشخص می‌کند،‌ تصریح کرد: مرکز آمار و بانک مرکزی، رسماً وضعیت خروج از رکود را اعلام کنند.

    انتهای پیام/
 
بالا